Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAKYAJ YAPAN 40 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ... (Müslüman bir ülkede 5 ayda 40'tan fazla kadının islami kullara uygun davranmadıkları gerekçesiyle...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bu arada sayın Hoppa..Sizin ısrarla dinsizlik yolunda severek örnek göstermekten hoşlandığınız o hadisseverlerden birisiniz sizde..Hadissever olmasaydınız ,dini anakaynağından sapmadan okusaydınız ve etrafınızdan etkilenmeseydiniz,bugün zaten dinsiz olmazdınız.Bugün bizlerden neredeyse şeytan dini diye nefret eden hristiyanlara bile yazdığım tek yazı,sizin gibi müslüman az dedirtip benim için dualarına vesile olabiliyorsa(doğru yolu bulmam için .. :) ) ben bu konularda bol bol düşünürüm.İslam aleminde ama bana göre sözde İslam aleminde bir sıkıntı var,sıkıntı olmasaydı bugün İslam gerçek anlamıyla ve uygulanımıyla tüm dünyaya egemen olurdu.Ama düşmanımız güçlü ve Rabbimizin bu konudaki İzni ve bekleyişi açık.Sabrına kurban olduğum,İnşallah merhametiyle hükmünü verir ..Üç beş sizi bağlamayabilir ama o üç beş herkesin sandığından daha büyük bir güç olabilir gün gelir.Çünkü dünyanın neresinde olursak olalım Allah a teslim olmuş kişilerin gün gelince biraraya getirileceği açık ve nettir ayetten ötürü.Ben çok şükür üç beşten öte olduğumuzu ve bir araya gelebileceğimizi öğrendim.Üstelikte yurtdışından bile olsalar.

Bu arada sizin kelimelerle de sıkıntınız olduğu açıktır.Söyler misiniz bana secde ne demektir?Neden bir hareketin adı secdedir.Neden diz çöküp yere başını koy değil de kısaca secde et denir?Sizin yaptığınız ,atıyorum şu anda yaptığım eylemin adı yazmaksa ama hani parmağını klavyede ki harflere basmaktan bahsetmemişsin demek.Tıpkı huri yi dişi yapmanız gibi.Halbuki huri huri diye bir yaratıktır.Yani at attır ,kedi kedidir ama kedi at değildir... yani insan insandır melek melektir huri huridir ama huri insan değildir gibi.Secde de secdedir,artık bi anlasanız.

Sayın fft,kırıcı olmak isteem ama tereciye tere satmaya çalışıyorsunuz.Bende zamanında hadisleri reddeden,dinde sadece kuranı tek kaynak kabul eden bir müslüman idim. Siz daha bu işte acemisiniz.Hiç kimse bugünden yarına hoop diye dinden çımıyor,yıllar süren bir araştıma neticesinde insanlar tercihini yapıyor.

Dolayısıyla muhatabınıza, şöyle yapsaydınız, böyle etseydiniz gibi sözlerle din hakkında ders vermeye kalkmayın.karşınızda kulaktan dolma bilgilerle islam hakkında konuşan biri yok. Bunu dini A sından Z sine kadar en iyi bilen biriyim.. Hadisleri sevdiğim filanda yok. Hadisleri yazan insanlar; yaw şu islamı kötüleyelim gibi bür düşünce ile bu işe kalkışmadılar.Onların tamamı müslüman insanlar.Güçleri nisbetinde peygamberi hayatını kaleme almışlar.

Peki siz neden hadislerden hoşlanmıyorsunuz ? Bana şuraya bir tane sebep yazın. Bakalım bu konuda ne kadar bilgiye sahipsiniz görelim.

.Tıpkı huri yi dişi yapmanız gibi.Halbuki huri huri diye bir yaratıktır.Yani at attır ,kedi kedidir ama kedi at değildir... yani insan insandır melek melektir huri huridir ama huri insan değildir gibi.Secde de secdedir,artık bi anlasanız.

İşte buyurun.Kuranı hadislerden bağımsız ele alırsanız elbette böyle işinize geldiği gibi yorumlarsınız.Neden allahın indirdiğine nasıl yazıyorsa teslim olmuyorsunuzda, kendi kafanızda düşünceleri kurana yamıyorsunuz?

Hurileri melek yapmışsınız.Bunun kuran dışı hatta sizi dinden çıkaracak bir yorum olduğunun farkında bile değilsiniz.

Meleklere cinsiyet tasvir etmek neymiş bakalım?

Zuhruf 19 Onlar, Rahman'ın kulları olan melekleri de dişi saydılar. Acaba meleklerin yaratılışlarını mı görmüşler? Onların bu şahitlikleri yazılacak ve sorguya çekileceklerdir.

duhan suresi

51- Şüphesiz ki kötülükten sakınanlar güvenli bir makamdadırlar.

52- Bahçelerde ve pınar başlarındadırlar.

53- Onlar ince ipekten ve parlak atlastan elbiseler giyerek karşılıklı olarak otururlar.

54. Kezali ve zevvecnahüm bi hurin ıyn

54- İşte böyle, biz onları ayrıca iri gözlü hurilerle evlendiririz.

Ayette apaçık hurilerin müslümanlar evlendirilmesinden bahsediyor.Meleklerin cinsiyeti olmadığına göre bu huriler bal gibi kadın.Cinsiyeti olmayan melekler nasıl evlendirilir ?

Siz hadisleri komple reddetiniz,şimdi de alahın ayetlerini beğenmiyorsunuz.Sizi zorlayan mı var inanın diye. İşinize gelmiyorsa bırakırsınız o kadar.Ama neden çarpıtıyorsunuz.Hangi konu olursa olsun dürüst olmak şarttır.

Ben dürüst davrandığım için tercihimi yaptım ve dini bıraktım. Pekiya siz ?Allahın indirdiği ayetlere değilde kendi uydurduğunuz ayetlere inanıyorsunuz ve buna rağmen müslümanım diyorsunuz.

• Cevaplar 100
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Yukarda, sayin FFT ye "Bakara" suresinde sorulan sorular hava da kaldi. Soruyu begenmemis veya gormemis olabilir.

Birde bunu deneyelim. Cok daha basit bir soru soralim. Fatiha (1/1-7) Suresine bakinca, bunun bir Dua oldugunu anlamiyormusunuz? Bu sozler, Allah tarafından gelmişse, Allah o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Niye degistirilmis? Kim Allahin sozlerini degistirebilir?

Ornek:

"Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet;" (1/6)

Simdi, sizler bize soyleyin, bu ifadeyi okuyan insanin kolaylıkla anlayabileceği nedir?

A- Allah mi soyluyor bunu size, yoksa

B- bu sözler Allah'a hitaben mi söylenmiştir..

Lutfen "A" veya "B" harfini secin.

Gönderi tarihi:
Sayın fft,kırıcı olmak isteem ama tereciye tere satmaya çalışıyorsunuz.Bende zamanında hadisleri reddeden,dinde sadece kuranı tek kaynak kabul eden bir müslüman idim. Siz daha bu işte acemisiniz.Hiç kimse bugünden yarına hoop diye dinden çımıyor,yıllar süren bir araştıma neticesinde insanlar tercihini yapıyor.

.

.

.

Siz hadisleri komple reddetiniz,şimdi de alahın ayetlerini beğenmiyorsunuz.Sizi zorlayan mı var inanın diye. İşinize gelmiyorsa bırakırsınız o kadar.Ama neden çarpıtıyorsunuz.Hangi konu olursa olsun dürüst olmak şarttır.

Ben dürüst davrandığım için tercihimi yaptım ve dini bıraktım. Pekiya siz ?Allahın indirdiği ayetlere değilde kendi uydurduğunuz ayetlere inanıyorsunuz ve buna rağmen müslümanım diyorsunuz.

Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz.Haşa Huri ye nerde nasıl melek demişim,,siz kelimeleri cümleleri nasıl okuyorsunuz,Ne Hurinin ne de meleklerin yaratılışına dair bir bilgimiz yok cidden ,ayetler de doğru.Huri kelimesine karşı ,arkadaşların göğüs ve tomurcuk olayına cevabımı bir daha taşımayacağım çünkü buraya sürekli taşımaktan rahatsızlık duymaya başladım.Bulabiliyorsanız bulun ve okuyun eski iletilerimi.Bal gibi kadın madem ,bal gibi erkek neden demiyorsunuz bu arada .Hayırdır??Çünkü ne deseniz Huri huridir işte.. Kadın deyip kestirip atamayacağınız gibi erkek deyip te kestirip atamazsınız.Huri Oku bakayım "Huri".

Gönderi tarihi:
Yukarda, sayin FFT ye "Bakara" suresinde sorulan sorular hava da kaldi. Soruyu begenmemis veya gormemis olabilir.

Birde bunu deneyelim. Cok daha basit bir soru soralim. Fatiha (1/1-7) Suresine bakinca, bunun bir Dua oldugunu anlamiyormusunuz? Bu sozler, Allah tarafından gelmişse, Allah o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Niye degistirilmis? Kim Allahin sozlerini degistirebilir?

Ornek:

"Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet;" (1/6)

Simdi, sizler bize soyleyin, bu ifadeyi okuyan insanin kolaylıkla anlayabileceği nedir?

A- Allah mi soyluyor bunu size, yoksa

B- bu sözler Allah'a hitaben mi söylenmiştir..

Lutfen "A" veya "B" harfini secin.

Koskaca Kuran-ı Kerim'de ,Bismillahirrahmanirrahim ile başlayan tek suredir.Diğer bütün surelerde müslümanlara tavsiye edilen dua şekli nin başında "de ki" der.Ama yalnızca ve yalnızca Fatiha suresinde 1. ayet dışında direk bir dua öğretilir müminlere ama olmayan " de ki " yerine bu kez Besmele vardır.Kısacası söylememiz için bu sözleri Allah söylemiştir yani bizlere söyletmiştir.Ve Fatiha suresinin namazın olmazsa olmazı oluşu,diğer sureleri okumaya başlamadan evvel açan oluşu yine düşünülmesi gereken bir kavramdır.İniş sırasına göre de değerlendirin bu arada sureleri bakalım iniş sırasına göre okursanız neler olur??

Herşeyi Allah söyler,Kuran ın her sözü Allah ın sözüdür bu arada.Kısacası evet Kuran bir bütündür ve 1/6 yerine 1/1-6 diyerek A şıkkı diyorum.

Bu arada unutmuşum ..yazdıklarım yeterli gelmedi ki havada kaldı demişsiniz.ya da görmediğimi?? yoksa yazdıklarımda anlamlandırmadığınız havaları açıklayın, size fazladan hava sunmaya çalışayım.

Gönderi tarihi:
Koskaca Kuran-ı Kerim'de ,Bismillahirrahmanirrahim ile başlayan tek suredir.Diğer bütün surelerde müslümanlara tavsiye edilen dua şekli nin başında "de ki" der.Ama yalnızca ve yalnızca Fatiha suresinde 1. ayet dışında direk bir dua öğretilir müminlere ama olmayan " de ki " yerine bu kez Besmele vardır.Kısacası söylememiz için bu sözleri Allah söylemiştir yani bizlere söyletmiştir.Ve Fatiha suresinin namazın olmazsa olmazı oluşu,diğer sureleri okumaya başlamadan evvel açan oluşu yine düşünülmesi gereken bir kavramdır.İniş sırasına göre de değerlendirin bu arada sureleri bakalım iniş sırasına göre okursanız neler olur??

Herşeyi Allah söyler,Kuran ın her sözü Allah ın sözüdür bu arada.Kısacası evet Kuran bir bütündür ve 1/6 yerine 1/1-6 diyerek A şıkkı diyorum.

Bu arada unutmuşum ..yazdıklarım yeterli gelmedi ki havada kaldı demişsiniz.ya da görmediğimi?? yoksa yazdıklarımda anlamlandırmadığınız havaları açıklayın, size fazladan hava sunmaya çalışayım.

Sayin fft, tesekkurler. Hem fikirde olmamamiza ragmen, sizin cevaplarinizi net ve samimi buluyorum. Yani takip edebiliyorum. O zaman, her kelime ve her sure Allahin sozu derseniz, eminim Allah hic matematik hatasi yapmaz. Eger Nisa (4/11-12 ve 4/176) suresine bakarsaniz, bildiginiz gibi Miras Hukukunda Allahin sozleri vardir.

Diyelim ki bir ailede,

Erkek ve Kadin (Evliler) cocuklari yok.

Erkegin bir Annesi var ve iki kiz kardesi var.

Bakalim Allah ne soz ediyor miras hakkinda.

1/3 .... Annesine miras olur

1/4 .... Karisina miras olur

2/3 .... Iki kiz kardesine Miras olur

______

1,125 Toplam 1 i asiyor. Bu baska bir matematikmi? Allah hata yapmaz.

Gönderi tarihi:
Sayin fft, tesekkurler. Hem fikirde olmamamiza ragmen, sizin cevaplarinizi net ve samimi buluyorum. Yani takip edebiliyorum. O zaman, her kelime ve her sure Allahin sozu derseniz, eminim Allah hic matematik hatasi yapmaz. Eger Nisa (4/11-12 ve 4/176) suresine bakarsaniz, bildiginiz gibi Miras Hukukunda Allahin sozleri vardir.

Diyelim ki bir ailede,

Erkek ve Kadin (Evliler) cocuklari yok.

Erkegin bir Annesi var ve iki kiz kardesi var.

Bakalim Allah ne soz ediyor miras hakkinda.

1/3 .... Annesine miras olur

1/4 .... Karisina miras olur

2/3 .... Iki kiz kardesine Miras olur

______

1,125 Toplam 1 i asiyor. Bu baska bir matematikmi? Allah hata yapmaz.

Sayın Suheyla,1 tam sayıdan eksik buluyorum çok bulamıyorum.Ayetleri ve koşulları yeniden okumanızı tavsiye edeceğim çünkü anneye 1/3 düşmüyor gibi,ben 1/6 buluyorum sizin var sandığınız koşullarda. .Yine ayetlerin "eğer şu ise bu",eğer bu ise şu " gibi koşullarını görmezden gelip,kendi içinde her koşulu harmanlamak da sıkıntı yaratıyor.

Anneye düşen 1/3 için iki kızkardeş olmaması gerekiyor bir de baba gerekiyor.Baba varsa anneye verilen dışındaki payın tamamını babaya veriyorlar,peki eş nolacak.Ayette eşin olması durumu yok,yani meydanda eş yok.Hadi çocuk yok,baba yok ,eş var-kardeş var.,12.ayet eşle başlamış ve karısına 1/4 vermiş ve devamında kardeşten bahsedip 2/3 yerine 1/3 vermiş.Yani yine sizin yazdığınız sonuca ulaşamadım ve farklı bir oran elde ettim.

Yine de kendi bulduğum oranlarda ki 1 tam dan eksik çıkan kavram karşısında,kalan paya ne olacağı konusunu da düşünmek gerekir.Kısacası,ben bu işin içinden çıkamadığımı malesef itiraf etmeliyim,bu konuda gerçekten tıkandım,ama koşulların yani bulduğunuz 1,125 in doğru olmadığını görüyorum.Ayette ki şartlarla uymuyor.Bu konuda daha çok ama çok düşünmem gerekecek.Her zaman Kuran yeter diye savunduğum için ısrarla sadece ve sadece ayetleri irdeleyip,gerekirse arapça çevirilerle de destekli bir çalışma yapmam gerekecek.Kısacası benim için bu konu kapanmayacak gibi uzun bir süre ,ama inancım gereği İnşallah cevabı nasip olduğunda,forumda olduğumuz sürece,İnşallah size ulaşacağımdan emin olabilirsiniz.

Yine de ben asla ve asla doğru diyemeyeceğim ütopik bir dağıtım yapayım size İnşallah,bütün miras 12x olsun,bana göre 2x anneye(1/6),4x kardeşlere(yani 2 şer x)(1/3),3x eşe(1/4) verilsin.Geriye kalan 3x de hayrına uygun yerlere dağıtılsın.Zaten ihtiyaçtan fazlasını dağıtmayı ve biriktirmemeyi emreden ve akraba bağlarını çok sıkı tutmayı ve kenetlenmeyi ve herkesin herkese böyle durumlarda yardımını emreden dinimde ,hepsi Allah ın dinini dikkate alan gerçek müminlerse,aralarındaki maddi dünyevi duruma göre gerekli adil dağılımı sağlayacaklardır. Yine de Rabbimin açık emrini anlayamayıp hata yapmaktan yine Doğrusunu bilen Allah a sığınırım.

Ama tekrar ediyorum bu konu bende kapanmadı...özelliklede daha önce yaptığım bir hata sebebiyle bu konu dönüp dolaşıp beni buluyor,konu kapanırsa bileceksiniz İnşallah.

Gönderi tarihi:

Sayin fft, tesekkurler. Benim kanaaatimde, konu kapandi. Samimi sozlerinizi cok begendim, Ayni fikirde degilim ama hic olmazsa sizi samimi goruyorum. Eminim biliyorsunuz ki, sizi (Hadisleri, Sunneti ve Dolayisi ile Seriati kabul etmemek le), seriati inkar edenleri "Cubbeli Ahmet Hoca" musluman olarak gormuyor.

--http://youtube.com/watch?v=EooL2cOWSlM

Gönderi tarihi:

inananlar inanırlar ki ahirette allaha hesap vereceklerdir...cübbeli ya da cübbesiz hocalara ya da başka herhangi bir kula değil...hesabını veremeyeceği bir hayata kimse cesaret etmemeli...

Gönderi tarihi:
Sayin fft, tesekkurler. Benim kanaaatimde, konu kapandi. Samimi sozlerinizi cok begendim, Ayni fikirde degilim ama hic olmazsa sizi samimi goruyorum. Eminim biliyorsunuz ki, sizi (Hadisleri, Sunneti ve Dolayisi ile Seriati kabul etmemek le), seriati inkar edenleri "Cubbeli Ahmet Hoca" musluman olarak gormuyor.

--http://youtube.com/watch?v=EooL2cOWSlM

Evet, malesef beni çokları müslüman olarak görmüyor.Halbuki ben de şeriat diyorum anlamlı bir hayat için ama şeriat demek için Dinin Allah ın olması gerekiyor.Din Allah ın oluncaya kadar kelimesi o kadar manalı ki.Onlar başka dinler edinler, Allah ın bizi uyardığı gibi çokları "Bu Allah tandır" diyenlerin peşine düştü.Halbu ki kendilerini Allah a yakınlaştıracak sanmaları bile Kuran da yazılıydı.İşte bu yüzden içim Kuran kuralları ile güzelleşecek hayatları hayal ederken dışım laiklik kalsın diyor.Diğer dinleri yani hristiyanlığı,yahudiliği kucaklayacak,hepsinin içindeki öğütleri doğrulayacak ve tamamlayacak mükemmel bir sevgi ve sabır aşılayan Kuran ı ,çokları hiçe saydı.Tıpkı çoklarının inandığı İncil den uzaklaşması ve çoklarının da Tevrat la hükmetmesi gibi.Oysa herkes sadece ve sadece Kitabına göre dinini uygulamakla emrolunmuştu.Allah sormuştu "yoksa onlara gönderdiğim Kitap yetmedi mi?".Şüphesiz yeterdi.Ama yetmiyor.

Buradaki konuda bile inanılmaz gerçek karşıma çıkıyor,imamhatip mezunu bir tanıdığıma bu konuyu açıp sordum,yanımdaki Kuran ı koydum önüne,söze direk hanifi meshebine göre diyerek başlamasını geçtim,eşe direk 2/3 oranını sundu.Ben yine dayanamadım dedim "ama ayette 1/4 " ,"yok olmaz" dedi demekle de kalmadı "meali hazırlayanın yanlışıdır" dedi..Dedim evde diyanetin şunun bunun çevirlerine de baktım aynı,"yok" dedi o öyle değil şöyle.

Bunu yaparken kendi çapında inancıyla konuşuyordu belki,iyi niyetliydi belki şüphesiz,ama sn de Kuran ayetini hiçe saydığının farkında değildi.İşte artık gündemdeki belkide her konu böyle oldu,bu hale geldi..Evet bu yüzden varsın beni sevmesinler,ben Kuran a tabi olmaya ve diğer Kutsal Kitapları da okumaya ve Allah izin verdiği ölçüde arapça ve ibranice öğrenmeye devam edeceğim.Belki vakit yeter belki yetmez dünya hayatında,en azından kalanı içinde mümkün derece Kitaplarımızı öğrenmem gerektiğini biliyorum.Çünkü ben onlardan sorulacağım,çokları başka kitaplardan sorulacağını sansada..

Bu arada ben size Teşekkür ederim.Eksikliğimi,anlamadıklarımı ya da öğrenmediklerimi açığa çıkarıyorsunuz burdaki birçok arkadaş gibi.Allah a emanet olun...Bu dua nın inanandaki anlamı ile İnşallah.

Gönderi tarihi:
Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz.Haşa Huri ye nerde nasıl melek demişim,,siz kelimeleri cümleleri nasıl okuyorsunuz,Ne Hurinin ne de meleklerin yaratılışına dair bir bilgimiz yok cidden ,ayetler de doğru.Huri kelimesine karşı ,arkadaşların göğüs ve tomurcuk olayına cevabımı bir daha taşımayacağım çünkü buraya sürekli taşımaktan rahatsızlık duymaya başladım.Bulabiliyorsanız bulun ve okuyun eski iletilerimi.Bal gibi kadın madem ,bal gibi erkek neden demiyorsunuz bu arada .Hayırdır??Çünkü ne deseniz Huri huridir işte.. Kadın deyip kestirip atamayacağınız gibi erkek deyip te kestirip atamazsınız.Huri Oku bakayım "Huri".

Ne yapmaya çalıştım gayet açık değilmi ? Allahın indirdiği ayetleri beğenmediğinizi gösteriyorum.

Demiştiniz ki;

Tıpkı huri yi dişi yapmanız gibi.Halbuki huri huri diye bir yaratıktır.Yani at attır ,kedi kedidir ama kedi at değildir... yani insan insandır melek melektir huri huridir ama huri insan değildir gibi.Secde de secdedir,artık bi anlasanız.

Muhatabınızı çarpıtmakla suçluyorsanız işde doğrusu buudur diye ***********. Peki siz ne yapıyorsunuz?

Huri melek değildir insan değildir gibi kaçamak cevaplarla olayı kapatmaya çalışıyorsunuz.Nedir peki? cevap yok. Benim verdğim ayet apaçık hurilerin inananlarla evlendirilmesinden bahsediyor.meleklerin cinsiyeti olmadığına göre yine iddamı tekrar ediyorum huriler bal ikadındır.

bal gibi erkek neden demiyorsunuz bu arada .

Bal gibi erkek değildir,çünkü erkek huriler yani nuriler kuranda gılman veya vildan olarak ifade edilir.

Kadın deyip kestirip atamayacağınız gibi erkek deyip te kestirip atamazsınız.Huri Oku bakayım "Huri".

Ben kestirip atıyorum ve delillerimide gösteriyorum.******

Gönderi tarihi:

İstisnasız tüm müslümanların kutsalcılık oynadıklarını gözler önüne seriyorum.Zira kuranı olduğu gibi beğenen bir müslümana şimdiye kadar rastlamadım. Kimi savaş ayetleri beğenmez,savunma amaçlı der. Kimileri cennetin sadece erkek zevkine göre dizayn edilmiş süper bir eğlence diyarı olduğunu beğenmez,huri,gılman ve vildan sözcüklerine kendi işine geldiği gibi anlamlar yükler.

Kendilerini beğenmeyip keyiflerine göre çarpıttığı bir din hakkında ise başklarından saygı beklerler. İşte tüm bu yapılanlar kutsalcılık oyunudur.

Gönderi tarihi:

Sayın hoppa,hep diyorum,arapçada bayan,dişi,hatun,kadın gibi kelime mi kalmadı da bunun adı Huri..Niye bu kadar diretiyorsunuz ki,

bide Kuran ı beğenip beğenmemek gibi zanlara kapılmışsınız.Pardonda ben Kuran ın her ayetine hayranım,hayranlığımdan sizin gibi bakmamam,Niye kendi bakış açınızı ve inanmamışlığınızın bahanelerini inananlara yansıtıyorsunuz ki.Beğenmeyip kabullenememek ve bizden farklı görmek sizin sorununuz.İnanan niye beğenmediği şeye inansın.Bakın ne güzel,ben Huri ye huri dedim pek beğendim,size noldu ki erkek olsa hoşunuza gitmiyorda kadın diye tutturdunuz..

Gönderi tarihi:

Demek bu huri konusu yine açıldı. O değil de Huriye diye bir tanıdığım vardı hep aklıma o geliyor ve görmeyeli bir süre geçtiği için üzülüyorum. Neyse. "Huriye" diye bir isim icat edilmesi "huri"nin insanlara yeterince dişil gelmediğini gösteriyor. Doğruya doğru şimdi, Kur'anda hurinin dişil olduğuna dair kesin kanıt yok. Kazara huriyi bir konuştursa yok mu, ah ne yazık hınzır lal olmuş tek kelime etmiyor. Konuşuverse "kalet huri:..." diyecek ve foyası meydana çıkacak. Karınca kraliçesi bile konuşuyor da (kalet nemletün ya eyyühen neml...) bir huri konuşmuyor ne yazık ki... Burada karıncaya dişillik izafesi kraliçe karıncayı görmüşlükten de kaynaklanabilir, (iriliğiyle dikkat çeken kraliçe karıncanın çok miktarda yumurtladığını gözlemlemek biraz zor olsa da imkansız değil) karıncanın ince belli zarif nahif bir böcekçik olmasından da kaynaklanabilir.

Şimdi huri için de dişillik çağrıştıran bir unsur var, iri gözlü, ceylan gözlü gibi ama, bunlar kesin kanıt değil. Bu kesin kanıtın olmayışı neyi değiştirir? Hmmm... Pek bir şeyi de değiştirmez. Cennette cinsellik vaadi yine var, ama dünyada sağlanamayan kadın - erkek eşitliği cennette kadına da erkek huri verilerek sağlanıyor desek... Bilmiyorum, o zaman gılman ne? Daha önemlisi bu işlere akıl aşındırmaya değer mi?...

Gönderi tarihi:

HÛRÎ, HÛRİLER

Gözleri iri ve siyahı çok siyah, beyaz kısmı da çok beyaz kızlar. Arapça'da "hûr" kelimesi "havrâ"nın çoğulu. Türkçe'de teklik gibi ve çok kere bu ifadeyi taşıyan nisbet "î" si ile "hûrî" şeklinde kullanılır.

"Hûrileri" ifade edene Kur'ân âyetlerinde geçen "îyn", "ayn" (göz) dan türemiş bir kelime olup iri gözlü kadınlara atfen kullanılır.

Istılah olarak "hûrî", Cenâb-ı Allah'ın, cennetliklere vadetmiş olduğu güzel kızlardan her biridir.

KUR’AN da “Huri” nin dişil olduğuna kesin kanıt yokmuş??? Birde illa konuşacak zaten konuşsada onada bir kulp takardı lal aydınlar.

kalet nemletün ya eyyühen neml... Bir diyalog esnasında maksat kadın konuşmacıyı işaretlemek ise “kalet” sözcüğü kullanılmakta, yok eğer erkek konuşmacı işaretlenecek ise, “kale” sözcüğü kullanılmaktadır. Şimdi huri konuşmadı ya (KALET) değil ve bir sürü lafazanlık sonrasında’da Dünyada sağlanamayan kadın erkek eşitliği tafrası ve polemik ve “AKIL AŞINDIRMASI” acaba “AKLIN AŞINMASI” nasıl olur soyutmı,somutmu yoksa anlaşılması için bir “mecaz’mı” neyse...

Gönderi tarihi:
Sayın hoppa,hep diyorum,arapçada bayan,dişi,hatun,kadın gibi kelime mi kalmadı da bunun adı Huri..Niye bu kadar diretiyorsunuz ki,

bide Kuran ı beğenip beğenmemek gibi zanlara kapılmışsınız.Pardonda ben Kuran ın her ayetine hayranım,hayranlığımdan sizin gibi bakmamam,Niye kendi bakış açınızı ve inanmamışlığınızın bahanelerini inananlara yansıtıyorsunuz ki.Beğenmeyip kabullenememek ve bizden farklı görmek sizin sorununuz.İnanan niye beğenmediği şeye inansın.Bakın ne güzel,ben Huri ye huri dedim pek beğendim,size noldu ki erkek olsa hoşunuza gitmiyorda kadın diye tutturdunuz..

Sana en güzel cevabı sarıgöl vermiş aşağıda.

Gönderi tarihi:
Sana en güzel cevabı sarıgöl vermiş aşağıda.

Cevabım yukarıda ve aşağıdakı yazıda anlatılanlarda aynı kapıya çıkar.

ALINTI(fft @ Dec 16 2007, 01:51 AM)

:lol:

Gönderi tarihi:

Evet buyrun sayın fft? Destek nerden, köstek nerden? Hadi buyrun, bir daha açıklayın...

O değil de tezin nerden geldiği, kimin destek kimin köstek çıktığı karmakarışık... Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın...

Gönderi tarihi:
O değil de tezin nerden geldiği, kimin destek kimin köstek çıktığı karmakarışık... Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın...

:clover::D:D

öyle karışık ki; köstek desteğim der, destek kösteğim...

Gönderi tarihi:
Evet buyrun sayın fft? Destek nerden, köstek nerden? Hadi buyrun, bir daha açıklayın...

Sayın Demirefe,bütün olayın özü işte bu noktada saklı değil mi zaten?Ben işte tam da bu noktada ne yapacağımı bilmez haldeyim.Arkadaşımızın iyi niyetlilikle bunları yazdığına şüphem yok,ama aması beni aşıyor.Sanırım gerçekten tam anlamıyla Kuran için cihad gerekiyor,az çok şimdiye kadar yazdıklarımdan ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım.

Evet Sarıgöl kardeşim,işte sana meydan,şimdi bu sözlerle ateist bir bayana İslamı sevdir,hadi bi an için erkek olarak düşünmeyi bırak ve insan olarak düşün.Kuran sadece erkeklere inmedi sayın Sarıgöl,yaratılışına şahit olmadığımız Huri kelimesi sizin dediğiniz gibi bayan olsaydı ve bunu bana ıspatlasaydınız,beni gerçekten sarsabilirdiniz.Ama çok şükür bu konunun cevabını daha önce çok çabuk aldım ve eminliğim var ..Sarıgöl,biraz tefsirlerle arapçaya bakmak yerine,dil olarak arapça öğrenmenizi tavsiye etmek zorundayım.Koca koca sözlükler kullanın hatta bu konuda..Ben mi? Hala öğrenmeye çalışıyorum ama en azından araştıracaksam destekle ,dille araştırıyorum takıldığım noktada.Hiç olmadı arapça ders veren bütün sitelere bakıp, üye olup,yardım istiyorum dinle alakası olmayan ama arapçayı dil olarak bilen kişilerden,halk arası basit bir dil de yetmez,köküyle türeyişiyle ,gelişimiyle bilen kişilerden,.Buyrun bi deneyin bakalım böyle biri size yüzdeyüz bayan diyebilir mi Huri için?Lütfen deneyin..

Yine döndük dolaştık bu konu tekrar çıktı ya ne diyelim sayın hoppa,ben arkadaşımızın cevabına inanmıyor ve reddediyorum,çünkü Huri huridir ve yaratılışına şahit değiliz ve sıfat-isim olan bir kelimeye illa ısrarla dişilik yüklemek zamanında kimlerin oyunu bilmem ama sorum şu,siz neye inanacaksınız?..İnanmamanız için ne kulağınıza hoş geliyorsa ona mı?hadisleri en çok ezberleyenlerin nedense inanmayanlar oluşu gibi çoğunlukla..:)inadına inanmamak için hangisi?

Gönderi tarihi:

İnanın hınzırlık yapmak için değil ama, ilk kz olsa gerek; Sarıgöle katılıyorum. Huri bayandır, bayan olmasa bile erkeklere has cinsel çağrışımlarda bulunur... Benim gördüğüm bu...

Hem sayın fft, beni çok şaşırttınız;

Kuranda kadın zaten hep ikinci hatta üçüncü planda ve siz hala bunu farkedememişsiniz.

Bunu görmek için hurilere/gılmanlara bakmaya gerek yok... Kuran erkeklere (erkek-egmen topluma) yazılmış bir kitap işte...

Daha ne diyelim....

Gönderi tarihi:

Bakın sevgili fft, sizin duygusallığınıza, gerçeğe olan aşkınıza, doğru kavramına olan tutkunuza, iyi niyetinize öyle saygı duyuyorum ki bunu emin olun kelimelere dökemem. Fakat sembollerin peşinden bitmez bir yolculuğa çıkmışsınız. Bu yolculuğunuz küçükken top oynayıp acıkan Ziya Gökalp'in bulduğu yeşil eriği kapan ala geyiğin peşinden dağlara giden bitmez yolculuğundan daha egzotik. Tamam, bu da sizin nedenselliğiniz ve sizin serüveniniz, sizin çizginiz ve sizin hayatınız... Sonsuz saygı duymaktan başka hiç bir şey söyleyemem. Yalnız kişisel fikrimi söylemek zorundayım, peşinden gittikleriniz semboller...

Ve bir şey sorayım, tamamen örneklem için. "Ve ma rameyte iz rameyte... Velakinnallahe rame..." Öyle karmaşık, tefsirlere, meallere bakacak, bilenlere soracak filan bir şey değil. Bana bir yorumunu yapar mısınız, ne attı? Kime attı? Attı da ne oldu? Hadissever değilsiniz. Hadisseverlere sorsam, on sayfa anlatırlar. Ben size soruyorum... ne demek istiyor?

Gönderi tarihi:

beni bende demen ben ben değilem bir ben vardır bende benden içeru...sayın fft rica etsem bunu da açıklar mısın...hani elin değmişken...

selamlar...

Gönderi tarihi:

Bazıları hala 1400 küsür sene evvelki hükümlerle hareket ediyor...

Gönderi tarihi:
Evet Sarıgöl kardeşim,işte sana meydan,şimdi bu sözlerle ateist bir bayana İslamı sevdir,

Sayın fft,

Ateistler hakıında hiç bir şey bilmediğiniz bu cümlenizden anlaşılıyor.Defalarca söyledim ama yinede tekrar edeyim. Ateistler uzaydan islamı yok etmek için hususi gönderilmiş yaratıklar değil.

Onların tamamı müslüman ailenin çocukları olan insanlar.(tabiki müslüman bir çevrede yaşayanları kast ediyorum) İslamı müslümanların çoğundan iyi bilen insanlar.Öyle sırf gıcıklık olsun diye din karşııtlığı yapan insanlar değil.Öyle bu günden yarına pat diye ateist te olunmaz.Bu yıllar süren araştırma neticesinde oluşuyor. Kurandaki saçmalıkları,vicdana,ahlaka,insanlığa,bilime ters olan şeyleri gördükleri için bilinçli bir tercih yaparak bu dini terkeden insanlar.

Şimdi siz kalkmışsınız dini konularda uzman sayılacak derecede islamı bilen,insanlara terkettiği islamı sevdirmeye çalışacaksınız. Böyle bir şey asla mümkün değil.

Aslında sizin de vicdanınız kabul etmiyor ama ne pahasına olursa olsun kendinizi inandırmaya zorluyorsunuz.Bir insan zorla kendisini inandırmak isterse,bunu yapabilir.Eğer bir insanın duygusal yönü,mantıki yönünde daha apır basıyorsa ne yapar eder,kendisini kandırma pahasına bileolsa bile saçmalıkları görmesine rağmen inanmaya zorlayabilir.

Sizin vicdanınız cennetin erkek zevkine göre dizay edilmiş olmasını kabul etmiyor ama kuran ve tüm islami kaynaklar öyle olduğunu söylüyor maalesef.

Dünyada iken sınırsız kadınlar evlenmeyi helal kılan muhammed ( size göre allah) elbette ki cenneti de erkek zevkine göre tasvir edecek. Başka türlüsünü beklemeniz ancak hayaldir.

Gönderi tarihi:
Sayın Demirefe,bütün olayın özü işte bu noktada saklı değil mi zaten?Ben işte tam da bu noktada ne yapacağımı bilmez haldeyim.Arkadaşımızın iyi niyetlilikle bunları yazdığına şüphem yok,ama aması beni aşıyor.Sanırım gerçekten tam anlamıyla Kuran için cihad gerekiyor,az çok şimdiye kadar yazdıklarımdan ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım.

Evet Sarıgöl kardeşim,işte sana meydan,şimdi bu sözlerle ateist bir bayana İslamı sevdir,hadi bi an için erkek olarak düşünmeyi bırak ve insan olarak düşün.Kuran sadece erkeklere inmedi sayın Sarıgöl,yaratılışına şahit olmadığımız Huri kelimesi sizin dediğiniz gibi bayan olsaydı ve bunu bana ıspatlasaydınız,beni gerçekten sarsabilirdiniz.Ama çok şükür bu konunun cevabını daha önce çok çabuk aldım ve eminliğim var ..Sarıgöl,biraz tefsirlerle arapçaya bakmak yerine,dil olarak arapça öğrenmenizi tavsiye etmek zorundayım.Koca koca sözlükler kullanın hatta bu konuda..Ben mi? Hala öğrenmeye çalışıyorum ama en azından araştıracaksam destekle ,dille araştırıyorum takıldığım noktada.Hiç olmadı arapça ders veren bütün sitelere bakıp, üye olup,yardım istiyorum dinle alakası olmayan ama arapçayı dil olarak bilen kişilerden,halk arası basit bir dil de yetmez,köküyle türeyişiyle ,gelişimiyle bilen kişilerden,.Buyrun bi deneyin bakalım böyle biri size yüzdeyüz bayan diyebilir mi Huri için?Lütfen deneyin..

Yine döndük dolaştık bu konu tekrar çıktı ya ne diyelim sayın hoppa,ben arkadaşımızın cevabına inanmıyor ve reddediyorum,çünkü Huri huridir ve yaratılışına şahit değiliz ve sıfat-isim olan bir kelimeye illa ısrarla dişilik yüklemek zamanında kimlerin oyunu bilmem ama sorum şu,siz neye inanacaksınız?..İnanmamanız için ne kulağınıza hoş geliyorsa ona mı?hadisleri en çok ezberleyenlerin nedense inanmayanlar oluşu gibi çoğunlukla..:)inadına inanmamak için hangisi?

Sayın fft, gene başa geldik ama... Siz bu hurilerin bayan olmayışını nereden duydunuz, öğrendiniz? Şimdi de imanlı kadınların İslam dinini sorgulamamaları, 'aaa bak orada erkeklere huriler var, ya bize ne var' diyerek dinlerinde şüpheye düşmemek için Cennetteki hurilerin kadın olmadığı söylentileri mi sürüldü piyasaya?

O zaman neden Huriye bir bayan ismi de, Huri bir erkek ismi olamıyor?

"Aydan arıdır yüzleri / Misk amberdir sözleri / Cennette huri kızları."- Yunus Emre.

huri gibi

(isim)

çok güzel (genç kadın)

İslami cevaplar sitesinden alıntı yapıyorum:

Kadının yapısı erkekle aynı olmadığı için kadınlara da erkek huriler verilmesi düşünülemez. Dinde böyle bir hüküm yoktur. Bir kadının aynı anda birden çok erkekle evli olması dünyada uygun bir durum olmadığı gibi, Cennet için de uygun değildir. Bu durum kadın ile erkeğin yaratılışı ile ilgilidir. Kadınlara da birçok huri verilecek dense erkeğe verilmiş olan 'namus' duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil, sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır. Kadının Cennette sevdiği kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır.

Bakarmısınız Cennet manzaralarına!!!...

Bu dünyayı almış öbür tarafa yamamış... diyor ki; erkeğin namus duygusu ile çelişen bir durum ortaya çıkarmış... devam ediyor; huriler kadını sadece kıskançlık açısından rahatsız edermiş... ekliyor; Cennet kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan, bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır...

son olarakta; kadın kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır...

Hadi hadi kadınlar iyisiniz gene, kıskanmanıza gerek yok, boşuna dememişler: 'Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır' diye.

Benim anlamadığım nokta ise: Cennet kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer ise, neden namus duygusu bulunan bir yer??? Ve alınan zevk ne tür bir zevk???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.