Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Protokolünüz batsın KARS’ın Esenyazı Köyü’nde yeni yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenine katılan anasınıfı öğrencileri, protokolün gecikmesi ve konuşmaların uzaması üzerine soğuktan üşüyüp ağladı. Soğuk havada saatlerce bekleyen minikler arasındaki bir kız öğrenci de baygınlık geçirdi. PROTOKOLÜ BEKLERKEN SOĞUKTAN TİR TİR TİTREDİLER hurriyet.com.tr'nin kompozisyon yarışmasını kazanan Diyarbakır'dan İklim GÜNER oldu. GÜNER, ilk yazısını Kars'ta Vali'yi beklerken soğuktan donan çocuklar için yazdı. Merkeze 35 kilometre mesafedeki Esenyazı Köyü’nün ilköğretim okulu açılış törenine katılan 177 öğrenci, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 488 bin YTL’ye mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı için öğrenciler saat 09.00’dan itibaren okulda toplanmaya başladı. Öğrenciler, okulda kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışırken, köyün kadın ve erkekleri de protokol için kurulan çadırdaki sobanın başına toplandı. Törene katılan vatandaşlar, soğuk havada ısınmak için halk oyunları ekipleriyle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Saat 12.00’de başlaması gereken tören için öğrenciler, 15 dakika önce alana getirildi. Protokolün 35 dakika gecikmesiyle tören saat 12.35’te başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı AKP’li Naif Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, daire amirleri ile köylüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir öğrenci şiir okudu ve halk oyunları ekibi gösteri sundu. Bu arada soğuk havada bekletilen öğrencilerden 30 anasınıfı öğrencisi üşümeye başladı. Öğretmenler ve aileleri soğuktan üşüyen ve ağlamaya başlayan minik öğrencilerileri ısıtmak için atkı, kaban ve eldivenlerini verdi. ÖĞRENCİ BAYILINCA VALİ KISA KESTİ Eğitimin kalkınmanın temeli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici’nin konuşması sırasında başlayan kar yağışı, üşüyen öğrenciler için eziyete dönüştü. Daha sonra kürsüye çıkan ve geçen hafta yerel bir gazetede ‘Kayıp Milletvekili’ olarak tanımlanan AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın konuşması sırasında üşüyen öğretmenler, birbirlerine montlarını vererek ısınmaya çalıştılar. Vali Mehmet Ufuk Erden’in konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada 4’üncü sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç soğuk havaya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Öğretmenlerinin kucağında sınıfa götürülen İnalkaç, uzun süre kendine gelemedi. Soğuk havanın öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini gören Vali Erden, konuşmasını uzatmayarak AKP Milletvekili Karabayır ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu’yla birlikte okulun açılışını yaptı. Vali ve beraberindekiler, daha sonra köylülerin verdiği yemeğe katıldı. (DHA) Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Dikkat ederseniz bu cocuklarin hepsinin üzerinde yazdan kalma giysileri var! Artik bunun baska izahi varmi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 .. . Soğuk havanın öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini gören Vali Erden, konuşmasını uzatmayarak AKP Milletvekili Karabayır ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu?yla birlikte okulun açılışını yaptı. Vali ve beraberindekiler, daha sonra köylülerin verdiği yemeğe katıldı. (DHA) Kutlarım Sayın Efendi Türkler, oldukça isabetli bir mevzuyu bizimle paylaşmışsınız.Vali bayılan öğrenciyi görünce lütfedip konuşmasını kesmiş.Bu onun için bir lütufdur.Ee ne de olsa olmayacakları bile ben yaptım oldu nidasıyla taçlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bizi de az bekletmediler okul sıralarında.Saygılar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Türkiye'mizde,giysilerden,arabalardan,televizyon programlarindan baska hicbirsey degismemistir.Hep onlar yenilenir tabiiki imkani olanlarca ama ögrencilerin sogukta veya sicakta saatlerce bekletilmeleri hic degismemistir.Köye gelen siyasetci icin Kurban kesmek hic degismemistir.Sehirlerde kulaklari sagir eden korna sesleri hic azalmamis daha cok artmistir,ne bileyim varsa gercekten degisen birsey birisi söylesin Allah rizasi icin. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Kutlarım Sayın Efendi Türkler, oldukça isabetli bir mevzuyu bizimle paylaşmışsınız.Vali bayılan öğrenciyi görünce lütfedip konuşmasını kesmiş.Bu onun için bir lütufdur.Ee ne de olsa olmayacakları bile ben yaptım oldu nidasıyla taçlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bizi de az bekletmediler okul sıralarında.Saygılar Arkadasim ne söyleyelim konun hangi yönünü elestireceksin! okadar boyutlari varki cok ciddi anlamda... ülkemizin sesi olan gazteleri bakiyoruz iki gündür bu boyutlarini hic ele almamis? Medeniyetin bütün nimetlerinden saniye farki olmadan yararlanan vede yasayan ülkede bu manzaralar ve bu manzaralara karsi duyarsiz yönetim kadrolari vede yaklasim tavirlari yani isyan etmemek elde degil o cocuklarin hepsine bakiyoruz pirlanta gibi saglam duruslari o sogun altinda evet ya... ben inaniyorum o cocuklari yikan soguk degil ben inaniyorum o cocuklarin bakisi yinede soguktan degil onlarin bakisi sirtlarinda kis sartlarina göre üstlerinde giyecekleri olmamasi yani onurlarini kiran asil onlari kivrandiran... o olanaklarinin olmamasi? valiye gelince tabi oraya klimali arabayla geldi o soguk u hissettimi dersiniz? ögretmenlere gelince Protokolü neden derhal okulun icine tasimaz? turkiye bu 3cu dunya ulkesi diyorsaniz artik diyecek birsey kalmadi ücüncü dünya ülkelerinin kurbanlari bitermi! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Dikkat ederseniz bu cocuklarin hepsinin üzerinde yazdan kalma giysileri var! Artik bunun baska izahi varmi? Bir taraftan zafer nidaları, diğer tarafta yoksulluğun ağıdı!Artık bunları dert etmemeli belki sıcak yürekler...Bakın zaten çok iyi yerlere gelmiş bir ekonomiye sahibiz Siz bakmayın çoçukların öyle giyindiğine!İşsizlik yok,herkes mutlu yani anlayacağınız tek sorunumuz;magazinsel aldatmacıların sonu!Gelin kendimizi böyle kandırmaya devam edelim sevgili iktidarlarımız da ceplerini doldurmaya devam etsinler! Keşke tüm kötüler dalton kardeşler kadar iyi olsa! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Bir taraftan zafer nidaları, diğer tarafta yoksulluğun ağıdı!Artık bunları dert etmemeli belki sıcak yürekler...Bakın zaten çok iyi yerlere gelmiş bir ekonomiye sahibiz Siz bakmayın çoçukların öyle giyindiğine!İşsizlik yok,herkes mutlu yani anlayacağınız tek sorunumuz;magazinsel aldatmacıların sonu!Gelin kendimizi böyle kandırmaya devam edelim sevgili iktidarlarımız da ceplerini doldurmaya devam etsinler! Keşke tüm kötüler dalton kardeşler kadar iyi olsa! Arkadasim magazinsel deyince aklima birden ,,,,bizim Kizilay vardi degilmi? hani kurban bayramlarinda deri toplayan meshur kizilayimiz! hani diyorum bugünlerde gazete haberlerine onlarda odaklanmistir kurban bayramlari yaklasiyor ya kim ne kesecek ne kadar deri gelecek kimler o paydan ne götürecek.. müthis bir hazirlik vardir onlarda!!! bu arada o bizim cocuklarida görmüslerdir .. -10.derecede sirtlarinda bir ceket bir kaban yok herhalde, bir yardimlari dokunur onlarin bir görevide o degilmi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Arkadasim magazinsel deyince aklima birden ,,,,bizim Kizilay vardi degilmi? hani kurban bayramlarinda deri toplayan meshur kizilayimiz!hani diyorum bugünlerde gazete haberlerine onlarda odaklanmistir kurban bayramlari yaklasiyor ya kim ne kesecek ne kadar deri gelecek kimler o paydan ne götürecek.. müthis bir hazirlik vardir onlarda!!! bu arada o bizim cocuklarida görmüslerdir .. -10.derecede sirtlarinda bir ceket bir kaban yok herhalde, bir yardimlari dokunur onlarin bir görevide o degilmi? Tabi ki!Bizim yardım kuruluşlarımız bugünlerde eminim çok yoğundurlar.Kızılay ve diğer yardım kuruluşları her zaman yanımızda; korkmayın ey halkım Alıntı
Φ dumanlı Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 haberi televizyonda gördüm,tamamını izleyemedim.içim fena acıdı.kahroldum açıkcası. yazıklar olsun dedim. umarım soruşturma açılmıştır. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Türkiye'mizde,giysilerden,arabalardan,televizyon programlarindan baska hicbirsey degismemistir.Hep onlar yenilenir tabiiki imkani olanlarca ama ögrencilerin sogukta veya sicakta saatlerce bekletilmeleri hic degismemistir.Köye gelen siyasetci icin Kurban kesmek hic degismemistir.Sehirlerde kulaklari sagir eden korna sesleri hic azalmamis daha cok artmistir,ne bileyim varsa gercekten degisen birsey birisi söylesin Allah rizasi icin. saygilarla Türkiye'de insanlarin refahi icin fazla bir seyler degismez, benimde sizinkine fazla ekleyecek bir seyim yok malesef. Gelmis gecmis ve su anki Politikacilarimizin hemen hemen hepsi malesef sadece kendi ve yandaslarinin cikarlari icin siyaset ürettikleri icin, fazla bir sey beklememiz dogru olmaz. Ama onlar bizleri cok iyi ve rahat bir sekilde birbirimize düsürürler ve o sayede de rahatca ceplerini doldururlar. saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.