Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye Kyoto'yu İmzala!


sardunyam

Önerilen İletiler

Sayın sibel......

 

Bu maili, "Türkiye Kyoto'yu İmzala" kampanyasına destek verdiğiniz için alıyorsunuz.

 

16 Şubat - 26 Nisan 2007 tarihleri arasında yürütülen imza kampanyasında hem internet üzerinden, hem de elden imza toplanmış ve iki ayda toplanan 168.498 imza TBMM Başkanlığı'na teslim edilmişti.

 

Bu imzalardan biri de size aitti. Verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz.

 

İmzaların tesliminden 2 gün sonra, 28 Nisan günü İstanbul'da, Kadıköy Meydanı'nda yaptığımız "Başka Bir Enerji Mümkün-Türkiye Kyoto'yu İmzala" mitinginde de yaklaşık 10.000 kişi vardı. Ancak mücadelemiz bitmiş değil. Hükümeti Kyoto Protokolü'nü bir an önce imzalamaya davet etmek ve küresel ısınmayı durduracak önlemler almasını sağlamak için sokaklarda olmalıyız.

 

Önümüzdeki ay, 8 Aralık 2007 Cumartesi günü yine Kadıköy Meydanı'nda olacağız.

"Türkiye Kyoto'yu İmzala - İklim Değişikliğini Durdur!" sloganıyla yapacağımız bu mitingde çok daha kalabalık olmak istiyoruz.

 

Bu miting dünyanın 75 ülkesinde aynı anda yapılacak (http://www.globalclimatecampaign.org).

 

Daha önce 3 Aralık 2005 ve 4 Kasım 2006'da da katılmış olduğumuz bu küresel eylem günleri, bu yıl yine Kyoto'ya taraf olan ülkelerin Endonezya'nın başkenti Bali'de yapacağı zirve toplantısının hemen öncesinde hükümetlere seslenmek amacını taşıyor ve Kyoto Protokolü üzerine yaşamsal kararların alınacağı bu toplantıya etki etmek son derece önemli.

 

Bilgilendirme mesajlarıyla gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Sizi de, 8 Aralık Cumartesi günü İstanbul Kadıköy meydanında yapacağımız mitinge davet ediyoruz. Miting saat 11.00'de Kadıköy Tepe Nautilius önünden başlayacak.

 

Türkiye Kyoto'yu İmzala! İklim Değişikliğini Durdur!

 

Güneş, Rüzgar Bize Yeter!

 

Daha fazla bilgi için:

Mitingi düzenleyen Küresel Eylem Grubu'nun sayfası http://www.kureseleylem.org

Türkiye Kyoto'yu İmzala! imza kampanyasını düzenleyen ve mitingi destekleyen Yeşiller'in sayfası http://www.yesiller.org

 

Mitingin düzenlenmesine katkıda bulunmak isterseniz Küresel Eylem Grubu toplantılarına katılabilirsiniz.

İletişim için: Email: [email protected] Tel: 0536 888 8367

 

Türkiye Kyoto'yu İmzala!

 

Not : sevgili arkadaşlar bu maili sizlerle paylaşmak istedim... daha temiz bir çevre ve bilinçlenme için sizlerinde desteğine ihtiyacımız var... Selamlar... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Geçen Kasım ayında yürürlüğe giren Nükleer Yasası ile beraber nükleer santrallar konusunda tartışmalar hız kazandı. Bu bir ilk değil. Nükleer santral kurulması on yıllardır çeşitli hükümetler tarafından dayatılıyor. Santralın kurulması planlanan Sinop ve Akkuyu gibi yerellerde başta olmak üzere tüm Türkiye’deki nükleer karşıtlarının verdiği mücadele sayesinde, santral kurmak için atılan her adım geri çekildi.

 

Nükleer santral kurma meselesini inatla önümüze getirenler halkı gerçeklikten uzak verilerle, yalanlarla, vaatlerle ikna etmeye çalışıyorlar.

 

Enerji Bakanı Hilmi Güler’in dediğinin aksine nükleer santrallara mecbur değiliz. Çünkü nükleer santraller ucuz değildir, tehlikelidir. Henüz nükleer atıkların ne yapılacağı hakkında bir cevap bulunamamışken, nükleer kazaların gerçekleşmeyeceğine dair herhangi bir güvence de yoktur. Nükleer santrallar insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra tüm ekolojik dengeyi de alt üst etmektedir.

 

Kurulması planlanan santralın yapımının 6-7 yıl içerisinde tamamlanacağını iddia edenler 20-25 senedir santral inşaasını tamamlayamayan Arjantin ve Brezilya gibi örnekleri görmezden geliyorlar.

 

Dünyadaki nükleer santralların kapısına bir bir kilit vuruluyor. Birçok santral güvenlik gerekçesiyle kapatılırken birçoğu da ömrünü dolduruyor. Bir nükleer santralın ömrü en fazla 30 yıl iken hükümet nükleerin geleceğin enerjisi olduğu rüyasına inanmamızı bekliyor.

 

Bu rüyanın kimlere yarayacağı çok açık. Nükleer tartışmaları başladığı andan itibaren Bakan Güler’in açıklamalarının hemen ardından holding başkanlarının, şirket sözcülerinin açıklamalarıyla karşılaşıyoruz. Nükleer Enerji konusunda konferanslara katılıp halkın bu konuda fikir birliğine sahip olduğunu söyleyen Enerji Bakanı, kapalı kapılar ardında holding temsilcileriyle nükleer ihalesinin pazarlığını yapıyor.

 

Nükleer santral kurma konusundaki bu ısrarın ardında nükleer silah yapmak olduğunu görüyoruz. Nükleer santrallar barışçıl bir teknoloji değildir.

 

Nükleer Yasası’nı hızla gerçirenler Şubat ayında ihale için bir araya gelecekler. Son günlerde yapılan bir açıklamada ise yıl sonunda nükleer için ilk kazmaların vurulacağı iddia edildi. Yasayı geçirmiş olabilirler ancak nükleer santral kurmak o kadar kolay olmayacak. Çünkü biz nükleer karşıtları yine sokakta olacağız.

 

Enerji Bakanlığı nükleer santral yapımı için 9 kriter belirledi. Bizim ise kriterimiz yok. Hangi koşullarda olursa olsun nükleer santral yapımına karşıyız. Hangi gerekçelerle olursa olsun nükleere karşı olan herkesle 26 Nisan 2008’de, Çernobil felaketinin 22. yıldönümünde Kadıköy Meydanı’nda buluşacağız.

 

Başka bir enerji mümkün!

 

KÜRESEL EYLEM GRUBU

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.