Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmacı Soru..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Günah Köprüsü - VanGogh Müzesi = ?

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yanlış cevap arkadaşım..:)

HAdi bir ipucu vereyim de topic hareketlensin azıcık:

Bursa-Yeşil Türbe ve Kız Kulesi-İstanbul mantığından hareket edin bakalım..;)

Gönderi tarihi:

venedik ve amsterdam = ne olabilir..75474843uz1.gif

bana göre= SUUUUUU.. :w00t::grin:

olmadımı :(:o köprü... :grin: buda olmadıysa kanallar.. :huh: halamı bilemedim <_<

Gönderi tarihi:
venedik ve amsterdam = ne olabilir..75474843uz1.gif

bana göre= SUUUUUU.. :w00t::grin:

olmadımı :(:o köprü... :grin: buda olmadıysa kanallar.. :huh: halamı bilemedim <_<

Hala bilememişsin..:D

Venedik-Amsterdam=? (Sorunun özü kaybolmaya başlamış..;) )

Gönderi tarihi:

bir tahmin:

amsterdam deniz yüzeyinin altında bir şehir olarak bilinse de

denizden ortalama yüksekliği 3m olarak geçiyor (-3 ile +8m arası)

venedik'in ise ort. 6 m.

sonuç: 6-3=3m olabilir

ama gerçek sonuç bu yapıların denizden yüksekliği ile bulunabilir,

araştırmak gerek.

Gönderi tarihi:
bir tahmin:

amsterdam deniz yüzeyinin altında bir şehir olarak bilinse de

denizden ortalama yüksekliği 3m olarak geçiyor (-3 ile +8m arası)

venedik'in ise ort. 6 m.

sonuç: 6-3=3m olabilir

ama gerçek sonuç bu yapıların denizden yüksekliği ile bulunabilir,

araştırmak gerek.

Yanlış cevap arkadaşım..Rakımla ilgili,başka bir soru sormuştum daha önceleri..;)

Gönderi tarihi:

=özgürlük olabilirmi ;)

günah köprüsü mahkumların son olarak etrafı özgürce gördükleri yer

ve hollanda bir çok ilklerin olduğu bir çok şey başka ülkelerde suçken hollandada özgür yaa.. :P

o bakımdan..çokmu saçmaladım nee :wacko::D

Gönderi tarihi:

Yoo saçmalamamışsın..Güzel yorum ama cevabın yanlış..:) Ha birde Günah Köprüsü için,özgürlük yakıştırması pek uymuyor..Zira idama götürülen mahkumların,şehri son kez izleyebildikleri köprü olmasından almış ismini..;)

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Güzelim;Soru istemiştin..Buna bak bakalım,uzun zamandır çözülemedi..Belki önceki iletilerden de faydalanarak sen çözebilirsin..:)

Gönderi tarihi:

Sorunuzu yeni gördüm. :unsure: Çözümlü bir soru mu yani matematiğe mi dayalı,yoksa araştırma sorusu mu yani coğrafik bir soru mu?Eğer matematiksel ise kesin çözerim gibi,fakat coğrafyaya dayanıyorsa çözümem,mümkün değil.Ben sayısalcıyım,sözelden hiç anlamam. :D Bu konuda bir açıklama yaparsanız sevinirim.Teşekkür ederim.... :)

Gönderi tarihi:
Sorunuzu yeni gördüm. :unsure: Çözümlü bir soru mu yani matematiğe mi dayalı,yoksa araştırma sorusu mu yani coğrafik bir soru mu?Eğer matematiksel ise kesin çözerim gibi,fakat coğrafyaya dayanıyorsa çözümem,mümkün değil.Ben sayısalcıyım,sözelden hiç anlamam. :D Bu konuda bir açıklama yaparsanız sevinirim.Teşekkür ederim.... :)

Bu bir zeka sorusu,önce mantığını bulup ardından basit bir çıkarma işlemi yapacaksın..;)

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Değil Kahin'cim..:)

Bu soruyu çözeceğinden emin olduğum üye hem gelip soruyu çözsün hem de çiçeğini alsın peşin peşin..;)

933953322269d65527qq5.jpg

Gönderi tarihi:

Venedik ve Amsterdam ok... Bu ikisinin ortak noktaları nelerdir diye baktığımızda her ikisinin de adacıklardan oluştuğunu ve kanallarla dolu olduğunu görürürüz.

venedik için bazı yerlerde 118, bazı yerlerde 120 adadan; Amsterdam için de 90'dan fazla ya da 90 a yakın adadan oluşur diyor. Ben sayı konusunda iddia etmiyorum ama mantık olarak, bunun ancak bu yölle çözüleceğini düşünüyorum.

Cevap bence 118-90 : 28 veya 120-90 : 30 bunlardan birisi...

Yani Venedik'i oluşturan adalar sayısı-Amsterdamı Oluşturan adalar sayısı= Kalan adalar sayısı :)

Kanallar için de aynı şey geçerli, kesin rakamlar onlar içinde verilmiyor...

Ben acaba o çiçeği alsam mı ki? Sarı da rengi, lale de, yani ne bilem :) aldım madem :) teşekkürler...

Gönderi tarihi:

İşte budur..:grin: Beni yanıltmayacağını biliyordum..:)

Ben senden başka kime sarı lale veririm ki Gloria'cım..;) Ben araştırırken 118 ve 88 sayılarına ulaşmıştım ama madem çelişkili sayılar bulunuyor,cevabın doğrudur..Zira sorunun mantığını yakalamışsın..

Zekan karşısında eğiliyorum sarı lale,tebrikler..:clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.