Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

evet siz çok zekisiniz......ben türk halkının bir ferdi olarak kastettiğiniz bir ******** böyle tatmin olacaksınız madem..... ********* mi kırcam bi hakaret için. :wub:

• Cevaplar 55
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Halkimizi tabiiki savunacagiz,bizler o halkin bir parcasiyiz o bizim halkimizdir,iyisiyle kötüsüyle günahi ve sevabiyla biz ayni hamurdan yugrulmusuz mayamiz aynidir.Halkimizi savunmasina savunacagiz ama halkimizi vede kendimizi yeri geldiginde tartisabilmeliyiz,kabul etmek ve tartismak ayri konulardir.Tartisacagiz ve halkimizin noksanlarini elbirligi ile tespit edip o noksanlarin düzelmesi icin katki saglamaya calisacagiz.IKtidara geldikleri günden beri ülkeyle ülkenin üniter yapisi ülkenin rejimi ülkenin demokratik ve Atatürkcü kurumlari ile sorunlu olanlari,kavga edenleri,ananida al git diyenleri,shov yapma lan diyenleri,demokrasi tramvaydir duraga geldigimizde inecegiz diyenleri,icinde bölücü milletvekillerini barindiranlari,ulusun tarihine dil uzatanlari koruyanlari,ulusun gecmisini soykirimla suclayanlari mahkemelerden kurtaranlari,biz herkesle görüsürüz diyerek teröristlerle sarmas dolas olanlari,Askerde kim oluyormus diyenleri,Ülkenin topraklarini yabancilara satanlari satabilmek icin yasalari degistirenleri,IMF den aldigi kredilerle borclarini ödeyenleri,ekonomi konusunda gercekleri anlatmayanlari,yilda 50 milyar dolar borc ödeyenleri,10 nesil sonrasini bile borc batagina batiranlari tekrar iktidara getiren bir halk tartisilmalidir bence.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Halkimizi tabiiki savunacagiz,bizler o halkin bir parcasiyiz o bizim halkimizdir,iyisiyle kötüsüyle günahi ve sevabiyla biz ayni hamurdan yugrulmusuz mayamiz aynidir.Halkimizi savunmasina savunacagiz ama halkimizi vede kendimizi yeri geldiginde tartisabilmeliyiz,kabul etmek ve tartismak ayri konulardir.Tartisacagiz ve halkimizin noksanlarini elbirligi ile tespit edip o noksanlarin düzelmesi icin katki saglamaya calisacagiz.IKtidara geldikleri günden beri ülkeyle ülkenin üniter yapisi ülkenin rejimi ülkenin demokratik ve Atatürkcü kurumlari ile sorunlu olanlari,kavga edenleri,ananida al git diyenleri,shov yapma lan diyenleri,demokrasi tramvaydir duraga geldigimizde inecegiz diyenleri,icinde bölücü milletvekillerini barindiranlari,ulusun tarihine dil uzatanlari koruyanlari,ulusun gecmisini soykirimla suclayanlari mahkemelerden kurtaranlari,biz herkesle görüsürüz diyerek teröristlerle sarmas dolas olanlari,Askerde kim oluyormus diyenleri,Ülkenin topraklarini yabancilara satanlari satabilmek icin yasalari degistirenleri,IMF den aldigi kredilerle borclarini ödeyenleri,ekonomi konusunda gercekleri anlatmayanlari,yilda 50 milyar dolar borc ödeyenleri,10 nesil sonrasini bile borc batagina batiranlari tekrar iktidara getiren bir halk tartisilmalidir bence.

saygilarla

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:
Peki bunun sorumlusu kim diye bir bakan olmamış ben soruyorum kim bunun sorumlusu 85 yıldır kart kurt,dağ türkü gibi saçma sapan şeyler uydurularak yok sayılan kürt halkımı? Köyleri yakılan,evinden yurdundan sürgünlere yollanan kürt halkımı ?

Ikide bir Kürt halki diye bahsederseniz sizin amacinizin ne oldugunu anlariz.Türkiyede sadece Kürtler yasamiyor,Kürtler gibi diger halk kesimleri daha dogrusu tüm Türk insani bir avuc mutlu azinlik ve sizin asiret reisleriniz disinda kalan tüm Türk ulusu ayni kaderi paylasiyor.Eger ayrilikci degilseniz o zaman sadece Kürt Kürt deyip durmayiniz.Ve unutmayiniz ki Kürt ayrilikcilar ve ermeniler disindada bu ülkeye hicbir halk kesimi ihanet etmemistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Peki bunun sorumlusu kim diye bir bakan olmamış ben soruyorum kim bunun sorumlusu 85 yıldır kart kurt,dağ türkü gibi saçma sapan şeyler uydurularak yok sayılan kürt halkımı? Köyleri yakılan,evinden yurdundan sürgünlere yollanan kürt halkımı ?

Zaten böyle bir millet hiç olmadiki anlamadığım tarafsa kim kimi yok sayıyor kim kimin köyünü basmış kim kimi sürgüne göndermiş bunları kim yapmış bi açıklık getir istersen

Gönderi tarihi:
Zaten böyle bir millet hiç olmadiki

İşte sorun senin gibilerin bu milleti yok sayması reddetmesi yüzünden bugüne kadar 100 binlerce insan öldü.(şeyh sait isyanı,dersim isyanı,ağrı isyanı ve devamında pkk ve senin gibiler reddetmeye devam edip 40 milyonluk bir halk için yok demeye devam ederse bu ülkede maalesef bu işler bitmez sürekli olarak bu sorun döner dolaşır bizim yani TÜRKİYE halkının ve devletinin basına sarar....reddetmek sorunları çözmez sorun varsa adı konulur sonra çözüm bulunmaya çalışılır yok efendim g.doğu sorunu,pkk sorunu,terör sorunu,işsizlik sorunu peki bunların birleştiği nokta yani ana başlık ne ?Ben söylim KÜRT SORUNU...

Gönderi tarihi:
İşte sorun senin gibilerin bu milleti yok sayması reddetmesi yüzünden bugüne kadar 100 binlerce insan öldü.(şeyh sait isyanı,dersim isyanı,ağrı isyanı ve devamında pkk ve senin gibiler reddetmeye devam edip 40 milyonluk bir halk için yok demeye devam ederse bu ülkede maalesef bu işler bitmez sürekli olarak bu sorun döner dolaşır bizim yani TÜRKİYE halkının ve devletinin basına sarar....reddetmek sorunları çözmez sorun varsa adı konulur sonra çözüm bulunmaya çalışılır yok efendim g.doğu sorunu,pkk sorunu,terör sorunu,işsizlik sorunu peki bunların birleştiği nokta yani ana başlık ne ?Ben söylim KÜRT SORUNU...

sen söyledin o zaman söyle bu sorunu nasil halletmeye düsünüyorsun?

Gönderi tarihi:
Sayın dört mevsim,

Öncelikle sert bir mesaj yazmamışsınız, aksine okurken çok gururlandığım bir mesajdı.

Öncelikle, 60 lı 70 li yıllar konusunda tam anlamıyla anlaşılamadım galiba.

O zamanın gençliği ile bu zamanın geçliğini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan tek sonuç: barlarda kafelerde gönül eğlendiren zevk sefa dşkünü dizi-magazin takipçizi 2000 li gençliğe karşı sorgulayan tavır alan bir 60 lı gençlik. Kastettiğim gençler eylem yapıp hapislerde çürüsün değil. Tabii ki de bunun doğru olmadığı ortada (ama belirtmek isterim biraz sorgularsanız sanırım sonu yine hazin olur bugn). Kastettiğm tek şey yaşadığı toplumu, yönetimini sorgulamayan bir gençlik. ve yazık denilebilecek kadar aciz. Hakkını arayamıyor biliyormusunuz ki içindeyim ve görüyorum. Tam bir koyun misali. Haa burda şunu ayırıyorum. Vatan namus haysiyet sözkonusu olunca, birazda basının pohpohlamasıyla kendini Türk bayraklarıyla sokağa atmasını da biliyor, buna dicek bişeyim yok. Keşke bugün çocuklar, gençler, aileler ve dedeler/nineler ile birlikte sorgulayan bir çekirdek yapımız olabilseydi. Bunların hiç birisi başımıza gelmez ve anlamsız tartışmalar yaşamayıp bölünmek zorunda kalmazdık... Ama bölündüğümüzü yine sanmıyorum ve hiç düşünmüyorum. Görüş alışverişleri sayesinde doğruyu büyük bir çoğunlukla bulmamız aşikardır, şayet Aziz nesin yanıldıysa...

Güzel yanıtınız için teşekkürler...

Saygılar

Sayin dostum, rahmetli Aziz Nesin malesef yanilmadi. Onun tesbitinden daha da beter olacagiz bu gidisle. Cünki bizler cogumuz bazi seyleri anlamadan ve kavramadan karsi geliyoruz veya destekliyoruz.

Gönderi tarihi:

Ya kardeşim propaganda yapaya gerek yok nerde,hangi köyler yakıldı kim sürüldü.....meydanı boş buldunuz atıyorsunuz.

Zamanında ya köylerin güvenliği yada pkk ya destek veren sınır köylerin haklı olarak boşltılmasına köyleri yakıp yıkmak olarak göstermek propaganda dan başka birşey değildir.

biliyormusunuz ırak ,iran ,suriye sınırlarındaki köyleri, gördünüzmü.

Yada teröre destek veren, onlarca askerimizin şehit olmasına sebeb olan, terör destekçisi köylere şahit oldunuzmu?

Durup dururken köy boşaltılırmı? erzurum,kars,ardahan,ığdır illeri doğu illeri değilmi ?buralardaki köyler neden boşaltılmıyor hiç kendinize sordunuzmu?onlar kürt halkı değilmi?mantığınız nasıl el veriyor anlamıyorum.

bilmem ama T.C devleti sınıra sıfır yerlerde 3-5 eve bile elektirik,yol,su,okul götürmesine rağmen,teröre destek hala sürmektedir.

Üstelik, aslında pkk destekçisi köylere, yapması gerekipte yapmadığı sürgünü yapmaları gerekirdi.yapsaydı eğer bugün belki bunlar yaşanmazdı.

Sizin sürgün olarak değerlendirdiğiniz yerlerde, devlet üstelik tazminat vererek imkanlarını sağlayarak köylerini boşaltmasını istedi .

Söylediklerim hepsi için geçerli değil elbette, genel olarak ,Ne oldu daha sonra ohalin kaldırılması ile geri dönüş yasası adı altında dünya tazminatla geri köylerine döndüler,bugün hala akp hükümeti tarafından 4 çocuğa kadar 50 ytl çocuk baişna para veriyor ama hala teröre destek vermeye devam ediyorlar,terör neden yeniden canlandaı sanıyorsunuz ohal'in kaldırılması ile yeniden canlandı elbet.

Yine kürt halkına genelleme yapmışsın köylerin yakılması kürt halkının sürgün gösterilmesi tamamaen asılsız ve iftiradan başka birşey değildir.

Boşaltılması gereken yerler olmuştur evet ama bu ya o halkın güvenliği açısından yada teröre destek verdiğinden olmuştur.

Dünyada bu böyledir ''Herkes hak ettiğini yaşar''bugün ırak da olduğu gibi.

Ama kendi düşüncelerinizi kürt halkı adına burda söyleyip propaganda yapmayın...

Doğu ve güney doğuda bir çok yerde köy korucalırımız vardır,diğer bir gurubun koruculuk sistemine karşı gelmesini sebebi ne sanıyorsun...

korucu olan kardeşlerimiz kürt değilmi(şimdi devlet memuru artık) onları neden sürmüyorlar...

Gönderi tarihi:
İşte sorun senin gibilerin bu milleti yok sayması reddetmesi yüzünden bugüne kadar 100 binlerce insan öldü.(şeyh sait isyanı,dersim isyanı,ağrı isyanı ve devamında pkk ve senin gibiler reddetmeye devam edip 40 milyonluk bir halk için yok demeye devam ederse bu ülkede maalesef bu işler bitmez sürekli olarak bu sorun döner dolaşır bizim yani TÜRKİYE halkının ve devletinin basına sarar....reddetmek sorunları çözmez sorun varsa adı konulur sonra çözüm bulunmaya çalışılır yok efendim g.doğu sorunu,pkk sorunu,terör sorunu,işsizlik sorunu peki bunların birleştiği nokta yani ana başlık ne ?Ben söylim KÜRT SORUNU
...

Arkadaşım kürt sorunu diye bir sorun, suni olarak emperyalistler tarafından yaratılmıştır.Ancak bu sorunun büyümesinde ana etken de ekonomiktir . Ayaklanmaların temel nedenlerinden biri de , bir ülkenin bir bölümünün,diğer bölümüne göre çok geri kalmış olmasıdır.Tabi buna devletin uygulamış olduğu yanlış politikalar da eklenince ; kardeşin kardeşe kırdırıldığı ,arada birilerinin bundan rant sağladığı, kirli bir savaş ortaya çıkmıştır.Bu savaşı bitirmemek birilerinin işine geldiği gibi ; bunun çığrından çıkması ile birlikte " başedememe "sorunu ,oradaki halka eziyet olarak geri dönmektedir.Çünkü pkk ya yardım edersen devlet tarafından , etmezsen de pkk tarafından halka zulüm yapılmaktadır.

Bir de işin şu boyutunu düşünmek zorundayız.Denir ki ;

-kendi dillerinde eğitim alınsın

-kendi vergilerini kendileri toplasınlar

-kendi bayrakları olsun

vs.vs. ama ülke bütünlüğü bozulmasın ordu tek olsun.Terörist başı serbest bırakılsın siyaset yapsın.İŞTE O ZAMAN AKAN KAN DURUR.

Bunu anlamak için İspanya örneğine bakmak gerekir.İspanya da ETA örgütü mevcut ,aynı bizde ki pkk gibi.Bask bölgesinde yukarıda madde halinde yazdığım bütün özgürlükler verildiği halde ETA örgütü bitmemiştir.Bunlar olsa bile bizde de pkk olayı bitmeyecek ve kan durmayacaktır.

Amaç ne kadar inkar edilse de ayrı bir devlet kurmaktır.Ama ayrılıkçı kürt arkadaşların ,bence kafalarına sokması gereken bir durum vardır.Bir ülke sınırları , kanla çizilir ve kanla çizilen sınırlar kolay kolay değişmez.Bunun dışında cetvelle çizilmiş gibi belirlenen sınırların, hiç bir hükmü yoktur.Çünkü bahşedilen sınırlar, günün birinde ,emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda yeniden şekillenebilir.

Gönderi tarihi:

hangi 40 milyon halk nerde bu olmayan halk biz olmayan şeyi var gbi gösteriyosun senin söylediğin düşünce bugün bize sözde soykırım yaptınız lafıyla aynı olmayan şeyi kabullenme.. şeyh sait örnek vermişin verdiğin örneklerde dış mihraklarla işbirliği yaparak devletin bekasını ve vatanımızın bütünlüğüne gölge düşürücü faaliyetlerde bulunulduğu için gereken cvp verilmiştir pkk neyse verdiğin örneklerdeki isyanlarda odur... niyetini çok ii anlıyoruz. gelincik arkadaşımızın dediği gibi olmayan bir şeyi kabul ettiğimzde sorun çözülüyor mu? yani bugün biz kabulederiz yarın özerklik isterler ertesi gün ayrı toprak isterler hani nerde tek millet tek devlet tek vatan tek dil anlayışı bu uğurda ölen şehitlerimiz ne olacak bu mücalede boşuna mı olacaK....

Gönderi tarihi:
arkadaşlar konu ile ilgili değil ama son zamanlarda size fark ettiğim birşeyi söylemek istiyorum.

akp ile dtp hemen her konuda görüş birliği içindeler ve bu da benim aklıma ister istemez şunu getiriyor

ya arkadasim bunu bütün dünya biliyor ,,hatta artik Irak i artik araplarin degil A dan Z ye kürtlerin yönettiginide!

Stratejik amacı Dünya İmparatorlugu olan Amerikanın, 11 Eylül sonrası tüm dünyaya meydan okuyan Teksas Baskan,i Bush, ne diyordu! Ya Amerika,dan yanasınız, ya da teröristlerden yanasınız!

bugün teröristlerden yana olan kim Abd ..

Abd den yana olan kim AKP !

burasi kapı, orasi sapı!.. anlayacagin ikiside ayni kapi!

bizi yöneten böyyüklerimizden ne isitiyoruz,, Türkiye Amerikanın stratejik ortagıdır,,herhalde ortak yanimiz musul, kerkük degil ?

ortak yanimiz dtp arti akp ,,yani anlacagin bizi ülkemizi ele geciren bu ortaklar yönetiyor? fedoel iliskilerle nasil

yönettiklerinin bile farkinda degiller! bu yakin hemseriler..,, bulmuslar bir ülke üzerinde cayda cira oynuyorlar.

:shuriken: frankfurt

Gönderi tarihi:
hangi 40 milyon halk nerde bu olmayan halk biz olmayan şeyi var gbi gösteriyosun senin söylediğin düşünce bugün bize sözde soykırım yaptınız lafıyla aynı olmayan şeyi kabullenme.. şeyh sait örnek vermişin verdiğin örneklerde dış mihraklarla işbirliği yaparak devletin bekasını ve vatanımızın bütünlüğüne gölge düşürücü faaliyetlerde bulunulduğu için gereken cvp verilmiştir pkk neyse verdiğin örneklerdeki isyanlarda odur... niyetini çok ii anlıyoruz. gelincik arkadaşımızın dediği gibi olmayan bir şeyi kabul ettiğimzde sorun çözülüyor mu? yani bugün biz kabulederiz yarın özerklik isterler ertesi gün ayrı toprak isterler hani nerde tek millet tek devlet tek vatan tek dil anlayışı bu uğurda ölen şehitlerimiz ne olacak bu mücalede boşuna mı olacaK....

Sayin Hasan 17,yapilan arastirmalar özelliklede Avrupa Birliginin yaptigi arastirmalar göstermistirki,Türkiyede yasayan halkin yüzde 92 si Türk kökenlidir,geriye kalan yüzde 8 in etnik kökenli oldugu ve bunlarin icindede yüzde 4-5 ile Kürt kökenli yurttaslarimizin oldugu ortaya cikarilmistir.Bu orana kendilerini Kürt sayan bazi asiretler dahil degildir.Zazalar Kürt olarak görülmemektedirler,zaten Zazacada Kürt dili olarak kabul edilmiyor.Bu anlamda Türkiyedeki gercek Kürt nüfusu encok 5 milyon olarak sinirlandirilmaktadir.Yani 25 mil.40 mil. diye bir sey yoktur bu iddialar sadece Kürt irkcilarin iddialaridr.

Diger yanda Ermenilerin Ermenistan diye gösterdikleri Türk topraklari Kürt ayrilikcilar tarafindanda Kürdistan olarak gösterilmektedir bu demek oluyorki Kürt ayrilikcilar ile Ermeniler birlikte hareket etmektedirler.Bu zaten belgelenmistirde.1914-15 yillarinda yabancilarin verdigi Ermeni nüfus orani ile gercek Ermeni nüfusunun ayni olmamasi gibi bir seydir.Yani siyasi amaclidir fazla gösterilmesi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR,TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Bayrağımızdaki kırmızı kurtuluş savaşında şehit olan omuz omuza savaşmış TÜRK VE KÜRT dedelerimizin kanını simgeliyorsa (sanırım buna itirazı olan yoktur) ve KÜRT'ler TÜRK kardeşlerine yardım için çanakkaleye kadar gelip savaşmışlarsa buralara kan dökmüşlerse hem bayrakta hem toprakta hakları vardır demektir,Ancak ayrı devlet istemek mümkün olamayacak bir hayalden öte birşey değildir,biz birbirimize okadar kenetlenmişizki heralanda iş,aş,aile vs.artık bizi kimse ayıramaz zaten gelinen noktada bazı radikaller dışında kimse ne bayrağa ne toprağa nede devletin üniter yapısına dokunulmasını itemiyor istenilen sadece bu topraklar için savaşmış dedelerinin dilleri ve kültürlerinin devlet güvencesine alınması öğretilmesi ve bu dilde özgürce yaşam.Bugün farzedelimki bir işgal hareketiyle bir ülke TÜRKİYE'nin batısını işgal etti ve TÜRK'ler zor durumda kaldı TÜRK'lerin yardımına ilk kim koşar... Elbette kürt'ler neden derseniz KÜRT'ler asla TÜRK halkıyla bir problem yaşamak istemediler ve her fırsatta TÜRK halkıyla herhangi bir problemlerinin olmadığını söylediler,ancak türk halkının yaptığı hata ırkçı şoven dalganın etkisine çok çabuk düşmek oldu herzaman....

Gönderi tarihi:

Kardesim Almanya gibi demokratik ve hukuk devleti denilen bir devlette teröre karsi her anti demokratik önlemler alinabiliyor ve aliniyorsa,demokratik hukuk devleti denilen devletin icisleri bakani ve halkin büyük bir kesimi nazi dönemini andiracak tarzda cikarilmasi düsünülen yasalara evet derken bölünme rizki olan ve 20 yildir terörle bogusan onca sivil ve askerini sehit veren bir Türkiyede birakinda birazcik sövenist acilimlar olsun artik.Yani dünyanin en demokratik ülkeleri irkcilik yaparken herkes buna eyvallah cekiyorda neden Türkiyenin yaptigi milliyetcilik bu kadar sorun oluyor.Birisi bunu bana izah etsin.Yoksa bu topraklari biz gökten zembillemi bulduk ve üzerine oturduk.Eger bu ülkeyi savunma ihtiyaci duyuluyorsa bunu duyup dile getirenleri irkcilikla sövenistlikle suclamayalim.Bu ülke üzerinde herkesin hakki varda bir tek Türk milletinin hakki yok gibi bir durum cikiyor ortaya.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Hasan 17,yapilan arastirmalar özelliklede Avrupa Birliginin yaptigi arastirmalar göstermistirki,Türkiyede yasayan halkin yüzde 92 si Türk kökenlidir,geriye kalan yüzde 8 in etnik kökenli oldugu ve bunlarin icindede yüzde 4-5 ile Kürt kökenli yurttaslarimizin oldugu ortaya cikarilmistir.Bu orana kendilerini Kürt sayan bazi asiretler dahil degildir.Zazalar Kürt olarak görülmemektedirler,zaten Zazacada Kürt dili olarak kabul edilmiyor.Bu anlamda Türkiyedeki gercek Kürt nüfusu encok 5 milyon olarak sinirlandirilmaktadir.Yani 25 mil.40 mil. diye bir sey yoktur bu iddialar sadece Kürt irkcilarin iddialaridr.

Diger yanda Ermenilerin Ermenistan diye gösterdikleri Türk topraklari Kürt ayrilikcilar tarafindanda Kürdistan olarak gösterilmektedir bu demek oluyorki Kürt ayrilikcilar ile Ermeniler birlikte hareket etmektedirler.Bu zaten belgelenmistirde.1914-15 yillarinda yabancilarin verdigi Ermeni nüfus orani ile gercek Ermeni nüfusunun ayni olmamasi gibi bir seydir.Yani siyasi amaclidir fazla gösterilmesi.

saygilarla

Sevgili Arkadaslar Mesele Kurt Turk meselesi degil Bunu halen nezaman anlayacaksiniz daha dune kadar dip dibe yasayanlar bugun yasamamaz durumumami geldigilerde simdi en ufak birseyde bir birinizi tahrik ediyorsunuz meydanlara dokuldugunuzde turk kurt laz cerkez ayrimi yapiyormusunuz yapmiyorsunuz hep bir agizdan teroru lanetlemiyormusunuz.. Bunlarin hepsinin temelinde yillardir ulkede devam eden ekonomik bozukluk yatmaktadir bugune kadar basimiza gelen hangi bir politikaci bileginin hakkiyla calismis ulkenin kalkinmasinda bir faydasi olmustur soyle 1950 yillarindan sonra bakin..

Osmanli imparatorlugu topraklari avuc avuc dusmanlara satarken ulkenin karis karis topraklarini rumlar ingilizler italyanlar fransizlar isgal ederken ozaman kurdu turku lazi cerkezi bir degilmiydi kaldiki dedelerimiz ninelerimiz ne sartlar altinda kurtardilar bu topraklari dusmanlardan, ozmananlar dusmanlarin ellerinde donemin en yuksek en gelismis silahlari varken bizlerde kazma kurekten baska bir sey yoktu bunlari ne cabuk unuttunuz ozamanda halk kurt turk laz cerkez degilmiydi ozamanda hepimiz ayri degilmiydik.. Dun bu topraklar hepimize yeterken buguun neden yetmiyor niye dar geliyor bu topraklar bize

Ayrica sayin politikaci vermis oldugunuz 92% te biraz deyil tam yanlislik var. Kendi kendi sozlerini bir bakima yalanliyorsun cunku 92% turk kokenlidir diyorsun, daha sonrada geri kalan %8 etnik kokenli ve bunlarin sadece %4-5 kurt diyorsun... kurtler lazlar cerkezler turkler o %92nin icerisinde, geri kalan %8 ise ermeni,rum, bulgar, afgan, azeri, rus, arnavut azinlik demek istedin sanirim

Gönderi tarihi:
Sevgili Arkadaslar Mesele Kurt Turk meselesi degil Bunu halen nezaman anlayacaksiniz daha dune kadar dip dibe yasayanlar bugun yasamamaz durumumami geldigilerde simdi en ufak birseyde bir birinizi tahrik ediyorsunuz meydanlara dokuldugunuzde turk kurt laz cerkez ayrimi yapiyormusunuz yapmiyorsunuz hep bir agizdan teroru lanetlemiyormusunuz.. Bunlarin hepsinin temelinde yillardir ulkede devam eden ekonomik bozukluk yatmaktadir bugune kadar basimiza gelen hangi bir politikaci bileginin hakkiyla calismis ulkenin kalkinmasinda bir faydasi olmustur soyle 1950 yillarindan sonra bakin..

Osmanli imparatorlugu topraklari avuc avuc dusmanlara satarken ulkenin karis karis topraklarini rumlar ingilizler italyanlar fransizlar isgal ederken ozaman kurdu turku lazi cerkezi bir degilmiydi kaldiki dedelerimiz ninelerimiz ne sartlar altinda kurtardilar bu topraklari dusmanlardan, ozmananlar dusmanlarin ellerinde donemin en yuksek en gelismis silahlari varken bizlerde kazma kurekten baska bir sey yoktu bunlari ne cabuk unuttunuz ozamanda halk kurt turk laz cerkez degilmiydi ozamanda hepimiz ayri degilmiydik.. Dun bu topraklar hepimize yeterken buguun neden yetmiyor niye dar geliyor bu topraklar bize

Ayrica sayin politikaci vermis oldugunuz 92% te biraz deyil tam yanlislik var. Kendi kendi sozlerini bir bakima yalanliyorsun cunku 92% turk kokenlidir diyorsun, daha sonrada geri kalan %8 etnik kokenli ve bunlarin sadece %4-5 kurt diyorsun... kurtler lazlar cerkezler turkler o %92nin icerisinde, geri kalan %8 ise ermeni,rum, bulgar, afgan, azeri, rus, arnavut azinlik demek istedin sanirim

Yakisikli arkadasim,ben ne yazdigimin farkindayim,bu nedenle bana yazdiklarimi kendi kendime yalanliyorum demeyin,Alin elinize TÜRKIYENIN ETNIK YAPISI ile ilgili bir arastirma kitabi ve okuyun.Türkiyenin yüzde 92 si Türk kökenlidir yani Türkiyenin asil kuruculari.geri kalan yüzde 8 ise diger etnik kökenlere sahiptirler.Ben azinliklardan bahsetmedim,siz heralde karistirdiniz bazi seyleri.Bu rakamlar belki yüzde 1-2 civarinda bir oynama gösterebilir.Bu etnik yapi Türk ulusunu meydana getiren ögelerdir,yani Atatürkün dedigi gibi*Türkiye icin calisan herkes Türktür.Bu herkesin icin de Kürtte Lazda Cerkezde,Sabetayda,VS hepsi vardir.Kürtlerin icersinde belirli bir azinlik her dönemde devlete karsi gelerek ayrilikcilik siyaseti gütmüs ve kan dökmüslerdir.Yoksa ülkemizde hickimse Laz kürt cerkes gürcü vs ayirimi yapmamistir yapmazda.Cünkü böyle bir gelenek mevcut degildir.Sizinde dediginiz gibi sokaklarda bir seyi protesto ederken Lazida Kürdüde cerkezide ayni slogani atmaktadir.Ekonomik yanlisliklar sonucu Türkiyenin önemli bir cogunlugu m agdur olmus ve hicbir yönetim bu m agduriyetleri gidermek icin önlem almamistir.Eger Atatürkün baslattigi milli ekonomi seferberligi ayni hizla devam ettirilmis olsa idi Türkiye bugün cok baska konum larda olurdu.Ama PKK nin hedefi ekonomik degildir belki onu kendine kalkan olarak kullaniyor olabilir.PKK ABD nin taseronlugunu yapan bir terör örgütüdür.Ve Amerikanin projelerine hizmet verdigi sürece yasayacaktir,bu hizmeti aksattigi an PKK yok olmaya mahkumdur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kardesim Almanya gibi demokratik ve hukuk devleti denilen bir devlette teröre karsi her anti demokratik önlemler alinabiliyor ve aliniyorsa,demokratik hukuk devleti denilen devletin icisleri bakani ve halkin büyük bir kesimi nazi dönemini andiracak tarzda cikarilmasi düsünülen yasalara evet derken bölünme rizki olan ve 20 yildir terörle bogusan onca sivil ve askerini sehit veren bir Türkiyede birakinda birazcik sövenist acilimlar olsun artik.Yani dünyanin en demokratik ülkeleri irkcilik yaparken herkes buna eyvallah cekiyorda neden Türkiyenin yaptigi milliyetcilik bu kadar sorun oluyor.Birisi bunu bana izah etsin.Yoksa bu topraklari biz gökten zembillemi bulduk ve üzerine oturduk.Eger bu ülkeyi savunma ihtiyaci duyuluyorsa bunu duyup dile getirenleri irkcilikla sövenistlikle suclamayalim.Bu ülke üzerinde herkesin hakki varda bir tek Türk milletinin hakki yok gibi bir durum cikiyor ortaya.

saygilarla

sevgili kardeşim birincisi kimse TÜRK halkı aleyhine bişey söylemiyor.

Ancak ikidebir KÜRT yok derseniz varolan birsorunu yok sayarsanız sürekli olarak bu sorunun ortaya çıkardığı sonuçlarla uğraşmaktan baska işler yapamazsınız.Bana nazileri örnek vermeyin kötüyü örnek almak hiçbirzaman doğru değildir ben size kalkın adam kesen birini örnek alın diyormuyum.hiçbir devlet içinde barındırdığı etnik unsurları görmezden gelerek,onlara baska bir ırkın adını takarak onları asimile etmeye çalışarak mutlu bir yaşam sürdüremez.Ayrıca o dediğiniz almanyada bugün TÜRK'ler24 saat yayın yapan radyo ve tv'ler açabiliyor kendi dillerinde eğitim alabiliyorlar.Ayrıca bu ülke üzerinde sözü olan ve olmayı hak eden sadece ve sadece 2 halk var bunlarda TÜRK ve KÜRT halklarıdır.Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük bu iki ırktan birini diğerinden üstün tutmak ve diğerinin mensuplarına sizde bu ırktansınız demektir.Defalardır heralanda bunu dile getiriyoruz kimsenin bayrakla,toprakla yada devletin üniter yapısıyla bir zoru yok TÜRK'lerlede yok;sorun şuki dil ve kültürünü yaşatmak isteyen bir halk var ortada hani şu yüzde 8 dediğiniz ama sadece istanbulda 8-9 milyon nüfusu olan halk...

Gönderi tarihi:

Ancak ikidebir KÜRT yok derseniz varolan birsorunu yok sayarsanız sürekli olarak bu sorunun ortaya çıkardığı sonuçlarla uğraşmaktan baska işler yapamazsınız.Bana nazileri örnek vermeyin kötüyü örnek almak hiçbirzaman doğru değildir ben size kalkın adam kesen birini örnek alın diyormuyum.hiçbir devlet içinde barındırdığı etnik unsurları görmezden gelerek,onlara baska bir ırkın adını takarak onları asimile etmeye çalışarak mutlu bir yaşam sürdüremez.Ayrıca o dediğiniz almanyada bugün TÜRK'ler24 saat yayın yapan radyo ve tv'ler açabiliyor kendi dillerinde eğitim alabiliyorlar.Ayrıca bu ülke üzerinde sözü olan ve olmayı hak eden sadece ve sadece 2 halk var bunlarda TÜRK ve KÜRT halklarıdır.Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük bu iki ırktan birini diğerinden üstün tutmak ve diğerinin mensuplarına sizde bu ırktansınız demektir.Defalardır heralanda bunu dile getiriyoruz kimsenin bayrakla,toprakla yada devletin üniter yapısıyla bir zoru yok TÜRK'lerlede yok;sorun şuki dil ve kültürünü yaşatmak isteyen bir halk var ortada hani şu yüzde 8 dediğiniz ama sadece istanbulda 8-9 milyon nüfusu olan halk...

Kimse kürt yok demiyor zaten sadece kürt milleti diye bir millet yok kürtler sadece etnik grup ülkemizde nasıl 30 fazla etnik grup varsa kürt vatandaşlarımızda onlardan biri... ülkemizde her etnik grup sizin gibi düşününrse yok efendim kendi şivemizde eğitim kendi etnik şivemizde tv radyo yayını diye tutturursa ülkemizin bölünmez bütünlüğünü nasıl sağlamış olabiliriz.. ozaman nerde tek millet tek devlet tek dil tek bayrak anlayışı İstanbul örneği vermişsin milyonlardan bahsetmişsin böyle örnekler tamamen tutarsız ve zırvalıktan başka bişey değil Ülkeimzde kürt etnik grubu 9 milyon gibi ölçülürken sen sadece istanbulda bu kadar nüfus var demişsin. böyle yalan yanlış seyler konuşmayıda bırakın ekmek yediğiniz bu topraklarda da böyle fikriyatlardan düşüncelerden vazgeçin lütfen bu topraklarda tek millet vardır ve olmayada devam edecektir..

Gönderi tarihi:

Sayin arkadas,ben bilimsel bir calismanin sonucunu yazdim,siz ise bilimsellikten uzak sadece duygusal olan ve gerceklerle ilgisi olmayan bir iddia atiyorsunuz ortaya,her Güneydoguluyu Kürt yaparsaniz ancak o dediginiz rakamlara ulasirsiniz,Güneydoguda Kürtler vardir ama Güneydogu komple Kürt degildir,sizin yanildiginiz ve bilimsellikten uzaklastiginiz nokta budur.bakin ben hicbir yazimda Kürt yoktur diye birseyden bahsetmedim beni böyle yazmadigim birseyle suclamayin.Benimle belgelere dayanarak yazisin,havadan sudan iddialarla Kürt ayrilikcilarinin irkcilarinin yalan yanlis ********* bilimsellik olmaz.Almanyada 24 saat Türkceyayin yapan televizyonlar yok neden ********** calisiyorsunuz.O 24 saat yayin yapan televizyonlar Türkiyenin tv kanallari birakin böyle bos laflari,Almanyada Türklere karsi neler yapildigini belki siz bilmiyor veya bilmek istemiyorsunuz ama biz cok iyi biliyoruz,burada ideolojik calisma yapmayin ve bize Almanlarin ne oldugunu anlatmayin ,Almanya PKK yi savunan destekleyen yani Türkiyenin bölünmesini isteyen ülkelerin basinda gelmektedir.Bunuda heralde bilmiyorsunuz.Almanyada Kürt Türk ayirimi yapmazlar eger PKK li degillerse hepsine Türk derler ancak PKK li olanlara Kürt derler bunuda bilmiyorsunuzdur sanirim.Türkiyede sadece Kürtler yasamiyor,Türkiyede bütün etnik kökenliler kendi kültürlerini rahatca yasayabilmekte dillerinide konusabilmektedirler.Sizlerin istediginiz sey baska,siz ayricalik istiyorsun uz,SIZ Kürtceyi resmi dil olsun istiyorsunuz;Siz Kürt okullari acilsin istiyorsunuz yani siz ayrilik istiyorsunuz bunu inkar etmeyin DTP de inkar etmiyor.Üniter yapiya kimse karsi cikmiyor diyorsunuz sonra bunu kendiniz yalanliyor ve dil ve kültür istediginizi söylüyorsunuz.Üniter bir ülkede tek bir resmi dil olur,bu dil Türkiyede Türkcedir.Siz Kürt kültürünü yasiyamiyormusunuz halbuki cerkezler yasiyor,Lazlar yasiyor,Gürcüler yasiyor ama siz yasiyamiyorsunuz!!!gercekten bu iddia o kadar asilsizki.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Zaten böyle bir millet hiç olmadiki

Hasan 17 kendinle çelişiyorsun...

sayın politika (yurkshow,düğün tv,t-d 1)şuan aklıma gelen almanyadan yayın yapan türk kannalları bu bir.

Gdoğunun nüfusunun yüzde 80'i KÜRT'türbu iki.

Ben bugüne kadar hiçbir parti yada derneke üye olmadımki burada idolajik çalışma yapayım bunlar tamamen şahsi kannatlerim ve araştırmalarımdır yani yaşayarak gördüğüm ve öğrendiğim.öyle başkaları gibi tv karsısında oturup şunu asalım şunu keselim demeklede vatan kurtarılmaz buda üç.

Ben bir kürt olarak pkknın faliyetlerine devam etmesini asla tasvip etmiyorum buda dört.

hala bizim ayrı devlet veya bayrak istediğimizi savunup duruyosunuz ve sizin gibilerin bu tavırları insanları bizim ve ortak vatanımızın kötülüğünü isteyenlerin kucağına itiyor bu beş.

Bunu defalarca yazdım ATATÜRK bu ülkeyle ilgili kurduğu projede farklı etnik kökenlerden gelen insanlarıtek bir millet ismi altında toplayarak ileride olabilecek ayrılık istemini engellemeyi amaçlamıştır buda altı.

Bu çerçevede çerkezler,lazlar,gürcüler şunlar bunlar bu sistem içerisine adepte olmuşlardır,ancak KÜRT'ler kendi dil ve kültürlerini kaybetmek istememiş ve bu sisteme direnmişlerdir buda yedi.

Artık geçmişi birkenara bırakıp bundan sonraya bakmalıyız bugün TÜRKİYE KÜRT'leri ayrı bayrak ve ayrı toprak istememektedirler(ben bunu medyadan duyduklarımla değil bir kürt olarak yasayarak söylüyorum)biz nekadar KÜRT'sek okadarda TÜRK'üz buda sekiz.

resmi dil konusuna gelince kimse resmi dillede ilgili birşey demiyor hatta herkese ama herkese TÜRKÇE öğretilmelidir ortak dilimiz TÜRKÇE olmalıdır ama bunun yanında isteyen kendi anadilinde eğitimde alabilmelidir ve kamusal alandada kendi dilinden faydalanmalıdır buda dokuz.

SAYGILARIMLA...

Gönderi tarihi:
Hasan 17 kendinle çelişiyorsun...

sayın politika (yurkshow,düğün tv,t-d 1)şuan aklıma gelen almanyadan yayın yapan türk kannalları bu bir.

Gdoğunun nüfusunun yüzde 80'i KÜRT'türbu iki.

Ben bugüne kadar hiçbir parti yada derneke üye olmadımki burada idolajik çalışma yapayım bunlar tamamen şahsi kannatlerim ve araştırmalarımdır yani yaşayarak gördüğüm ve öğrendiğim.öyle başkaları gibi tv karsısında oturup şunu asalım şunu keselim demeklede vatan kurtarılmaz buda üç.

Ben bir kürt olarak pkknın faliyetlerine devam etmesini asla tasvip etmiyorum buda dört.

hala bizim ayrı devlet veya bayrak istediğimizi savunup duruyosunuz ve sizin gibilerin bu tavırları insanları bizim ve ortak vatanımızın kötülüğünü isteyenlerin kucağına itiyor bu beş.

Bunu defalarca yazdım ATATÜRK bu ülkeyle ilgili kurduğu projede farklı etnik kökenlerden gelen insanlarıtek bir millet ismi altında toplayarak ileride olabilecek ayrılık istemini engellemeyi amaçlamıştır buda altı.

Bu çerçevede çerkezler,lazlar,gürcüler şunlar bunlar bu sistem içerisine adepte olmuşlardır,ancak KÜRT'ler kendi dil ve kültürlerini kaybetmek istememiş ve bu sisteme direnmişlerdir buda yedi.

Artık geçmişi birkenara bırakıp bundan sonraya bakmalıyız bugün TÜRKİYE KÜRT'leri ayrı bayrak ve ayrı toprak istememektedirler(ben bunu medyadan duyduklarımla değil bir kürt olarak yasayarak söylüyorum)biz nekadar KÜRT'sek okadarda TÜRK'üz buda sekiz.

resmi dil konusuna gelince kimse resmi dillede ilgili birşey demiyor hatta herkese ama herkese TÜRKÇE öğretilmelidir ortak dilimiz TÜRKÇE olmalıdır ama bunun yanında isteyen kendi anadilinde eğitimde alabilmelidir ve kamusal alandada kendi dilinden faydalanmalıdır buda dokuz.

SAYGILARIMLA...

Sizin gibiler derken bile kafanizin icindeki düsünceler ortaya cikiyor.Biz ayri vatan ayri bayrak istemiyoruz diyen siz sanirimki Ahmet Türk'ü Leyla Zana'yi veya yeni parti baskaninizi hic dinlememis gibi yazmaktasiniz.Bu ülkede Kürdistan diye bir devlet olmadi olmadigi icin bugün Türk devletinden Kürt dili Kürt kültürü diye isteklerinizin olmasi bile ayrilikciliktir.Kürtlere Almanya-Ingiltere ve Amerikanin verdigi devlet sözü ile bir zamanlarin Seyh Saidi 25 yil önce Abdullah Öcalan oldu ve kan dökmek icin daglara cikti.*******

Atatürk yüzde 90 i Türk olan bu ülkede yasayan yasamayi isteyen bütün etnik kökenlileride Türk olarak kabul edip insanliga en büyük hizmeti vermistir.Ama Kürt ayrilikcilar aynen Ermeniler gibi bu milleti arkadan vurmus ve bu ülkede kan dökmüslerdir.

Evet bizde zaten bütün Kürtleri ayrilikci olarak görmüyoruz cünkü onlar Türkiye Cumhuriyetinin birer vatandasi olmaktan mutlu ve gurur duymaktadirlar.Bütün diger etnik kökenlilerde oldugu gibi Kürt toplumuda kendi kültürünü yasayip yasatmaktadir,bu inkar edilemez bir gercektir.Aile yapisindan tutunda en ufak günlük yasamda bile Kürt kardeslerimiz kendi kültürleri dogrultusunda hareket ederler.Güneydogunun yüzde 80 i Kürt kökenli degildir bu sizin yanlis saptamanizdir,aynen Cemsit Bender'in(Kürt Irkcisi)Hititleri Kürtlerin atalari diye göstermesi gibi.

Kamusal alanda kendi dilinden faydalanmalidir demekle Kürtcenin resmi dil olmasi arasinda ne fark oldugunu bana aciklarsaniz memnun olurum.Bence kamusal alanda kendi dilinden faydalanmak demek Kürtcenin resmi dil olmasi demektir.Egitime gelince oda aynidir.Kürtce ögrenmek isteyenler icin kurslar acildi ama buna ragbet olmadi.Ragbet görmemesinin altinda Kürtlerin bir Kürtce sorununun olmamasi ve ayrilikcilarin planlarina uymamasi yatar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bence kamusal alanda kendi dilinden faydalanmak demek Kürtcenin resmi dil olmasi demektir.Egitime gelince oda aynidir.Kürtce ögrenmek isteyenler icin kurslar acildi ama buna ragbet olmadi.Ragbet görmemesinin altinda Kürtlerin bir Kürtce sorununun olmamasi ve ayrilikcilarin planlarina uymamasi yatar.

saygilarla

kamusal alanda kendine yer bulamayan her dil yok olmaya mahkumdur...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.