Misafir kelebek1 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Alın size Avrupa Birliği!!? demokrasisi, insan hakları....... HALA BU TOPLULUĞUN ÖNÜNDE EZİLİP DURUYORUZ. NEREDE DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI? NEREDE TÜRKİYE HÜKÜMETİ? BUNUN TERSİNİ BİZ YAPSAK, BARBAR OLURUZ! ONLAR YAPINCA DA İŞTE BÖYLE SUSTURULURUZ. Belçika'da Türklere İşkence Belçika?da polis terörü Terörü ve PKK?yı protesto eden Türk gençleri Avrupa Birliği?nin başkenti Brüksel?de polis işkencesine maruz kaldı. Belçika polisi, izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle üzerlerine gaz ve basınçlı su sıkarak gözaltına aldığı 100 kadar Türk?e kötü muamelede bulunup bazılarına nezarethanede dayak attı. Brüksel?de terörizmi protesto yürüyüşü yaptıkları için gözaltına alınan Türkler, hakarete uğradı, nezarethanede dövüldü. Brüksel?in Schaerbeek ve Saint-Josse ilçelerinde 24 Eylül?de terör olaylarını protesto için gösteriler düzenlendi. Gösterilerde, gençlerle güvenlik güçleri arasında karşılıkla çatışma yaşandı. Saint-Josse ilçesindeki olayların ardından 100 Türk gözaltına alındı. Belçika?da yaşayan İlhan Gök, Türkiye?den gelen şehit haberlerinin ardından seslerini duyurmak istediklerini belirterek, ?Buna izin vermediler. Belçika polisi bize çok kötü davrandı. Nezarethanede suratımıza defalarca göz yaşartıcı gaz sıktılar. 60 kişiydik nezarethanede. Türk olduğumuz için kendi ülkemizde bunları yapmamızı söylediler. Kesinlikle izin vermeyeceklerini de söylediler. Bunlar bizi yıldırmadı. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. DHKP-C ya da PKK yürümek istediği zaman onlara izin veriliyor da bize neden verilmiyor?? şeklinde konuştu. ?Üzerimize gaz sıktılar? Bir restoranda garsonluk yapan K.K. ise, ?Gözaltına alındım 3 kişi de beni tartakladı. Elimizden bayraklarınızı alıp, onları yırtmaya çalıştılar. Gözümüze devamlı gaz sıkınca arkadaşın ağzından kan geldi. Su istedik onu bile vermediler 15 saat. ?Pis Türkler dönün evinize?diye hakaret ettiler. Üzerimize kapalı alanda gaz sıktılar. Ölüyorduk? dedi. Hastane rapor vermedi Hatice Vardar adlı kadın ise 15 yaşındaki oğlu Fırat?ın Belçika polisi tarafından dövüldüğünü iddia ederek, ?Çocuğumu ayaklarıyla ezmişler, coplarla dövmüşler. Beyin sarsıntısı geçirmiş. Rapor alabilmek için hastane hastane dolaştım. Polisten emir gelmiş; bu olay sebebiyle hastaneye gelen çocuklara bu tarz raporlar verilmeyecek diye. Oğlumun beyin sarsıntısı geçirdiği anlaşılınca mecburen beyin MR?ı çektiler? diye konuştu. Fırat Vardar da polislerin ?Sen Kürtleri seviyor musun?? diye sorduğunu belirterek,? Ben de ?evet? dedim benim babam Kürt ama ?PKK?yı sevmiyorum?. ?Nasıl sevmiyorsun??dedi, ben de çünkü onlar ?terörist?dedim. ?Sensin terörist?diyerek, dövdüler. Esir Türk sayısı, 108! Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu da 26 Ekim tarihli yazısında Belçika?daki olaylara dikkat çekti. İşte Mutlu?nun yazısı: ?Günlerdir, terör örgütünün Dağlıca?daki baskında esir aldığı 8 Mehmetçiğimizi konuşuyoruz... Haydi PKK eli kanlı terörist bir örgüt, böyle bir kalleşliği yapması da son derece doğal! Peki ya sözüm ona dost ve müttefikimiz Belçika?da, sırf terör örgütü PKK?yı protesto ettikleri için tutuklanarak cezaevine konulan 100 Türk vatandaşı... Onlar da ? esir ? sayılmaz mı? ? ABD büyükelçiliği önünde eylem Brüksel?de bir grup Türk, geçen pazartesi günü, Saint Josse belediye binasına Türk bayrağı asmış, ABD büyükelçiliği önünde eylemler yapmıştı. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Avrupa herzaman yapacağını yapıyor ve Türk düşmanlıığı devam ettiriyor. Avrupa yayın yapan terör örgütünü destekleyen roj tv ye onun gib terörsit faaliyetlri destekleyici basını görmezden geliyor Türk milliyetçilerine yapmadıığnı bırakmıyor. avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımızdan zorla para toplandığı ve toplanan paraların pkk ya aktarıldığı tespit edildi avrupa hükümetleri bu konuda hiçbir engelleyici tedbirde bulunulmadan buna göz yumuldu..... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 kulaktan duyma haberlerle halki neden kiskirtiyorsunuz belcikadaki olaylarin sebebi izinsiz gosteri yapmakti izin almadan yapilmis olan bir gosteridir bugun ayni sey bizim ulkede olsa bizim polis ve cevik gucleride ayni seyleri yapardi.. kimse gosteri yapmasin demiyor sadece gosteri yapmalari icin izin almalari gerekiyor bunu gosteri yapanlarin hepside ismi gibi biliyordu hatta ve hatta belcika baskonsoloslugu halki uyarmisti bu konuda gosteri yapmadan once izin alin diye .. Gercekci olun arkadaslar bu soylediklerinizin gercekten yakindan alakasi yok Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Konu sadece izinli olup olmadığı değil.. pkk ve dhkp-c yanlıları izinsiz gösteri yapıldığı zaman müdale edilmiyor. konu Türkler olunca hemen harekete geçiliyor yukardaki haberde okuduysan Nezarete işkence maruz kalıyorlar burda aVRupanın yanlı tutumundan bahsediyoruz pis Türkler evinize dönün diye aşağlandığından bahsediyoruzz. bu olaydaki niyetleri belli değil mi? 15 yaşındaki çocuğa dediklerine bakın Kürtleri seviyor musun?’ diye sorduğunu belirterek,” Ben de ’evet’ dedim benim babam Kürt ama ’PKK’yı sevmiyorum’. ’Nasıl sevmiyorsun?’dedi, ben de çünkü onlar ’terörist’dedim. ’Sensin terörist’diyerek, dövdüler. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Nereden biliyorsun edilip edilmedigini.. herseyden kendinize neden pay cikariyorsunuz avrupa *** turkler diyince kurt turk laz ayrimi yapmiyorki hem turk denemek turkiyede yasayan milletinin kimligidir irk degildirki yani (TURK- IYE) bugun belcikadarki turkler izin almis olsalardi bugun bu olaylar boyle olmazdi ayrica avrupalilar *** turk dediginde once senin kimliginemi bakiyor sac rengine ve ten rengine bakiyor bukadar basit milliyetciligi bukadar hortlatmaniza gerek yok bende bir kurtum ustelikte avrupada yasiyorum avrupalilarin hakkimizda ne dusunduklerinide cok iyi biliyorum. Ayrica *** turkler evinize donun dediklerinde turklerin hepsine soyluyorlar bolge bolge sehir sehir ayrim yapmiyorlar anlatabiliyormuyum.. ayrica son soyledigin soz pek inandirici gelmedi bana Kürt ama ’PKK’yı sevmiyorum’. ’Nasıl sevmiyorsun?’dedi, ben de çünkü onlar ’terörist’dedim. ’Sensin terörist’diyerek, dövdüler. Beni neden kimse dovmedi teroristleri sevmiyorum diye ***... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Yakısıklı kardeş sen belçikada yaşıyosun peki tamam olaylar senin dediğin gibi olsun... bu haberler yanlış çarpıtılıyor benim dediğim örnekte kücük cocuk yalan söylüyor. olsun neden inanmak istemiyorsun birileri çıkıp ermeni soykırım yaptınız diye bize iftara ediyor onlar haklı oluyor. hepimiz ermeniyiz diyorlar hepimiz hrantız diyorlar alkış tutuyorlar Hepimiz Türküz dediğimizde ırkçı oluyoruz eleştirele maruz kalıyoruz.. Dtp belediye başkanları devleti ********* laflar söylüyorlar avrupa tarafından destekleniyor ama bizim şehidimiz olduğu zaman tek kelimee etmiyorlar insan hakları işlemiyor Yükselen milliyetçilikten neden bu kadar rahatsız oluyorsunuzz İzin isteleer izin verceklerini sanmıyorum Avrupada pkk yandaşları gösteri yaptılar bunları izledik takip ettik neden onlara izin verdiler hani pkkyı terör örgütü olarak kabul ettilerdi biz müttefiğiydik onların bizim başımıza musallat olan terör için neden gözlerin kapıyorlar orda bizim vatandaşımız sesini duyurmak isteyince neden suç oluyor.. terörden bahsediyorz roj tv için neden bişey yapmıyorlar pkk yı destekleyen faaliyette girenler için bgüne ne kadar ne yaptılar pkknın ekonomik desteği avrupadan geliyor böyle haberler çıkınca yanlış haber kulaktan duyma oluyor.... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Yakısıklı kardeş sen belçikada yaşıyosun peki tamam olaylar senin dediğin gibi olsun... bu haberler yanlış çarpıtılıyor benim dediğim örnekte kücük cocuk yalan söylüyor. olsunneden inanmak istemiyorsun birileri çıkıp ermeni soykırım yaptınız diye bize iftara ediyor onlar haklı oluyor. hepimiz ermeniyiz diyorlar hepimiz hrantız diyorlar alkış tutuyorlar Hepimiz Türküz dediğimizde ırkçı oluyoruz eleştirele maruz kalıyoruz.. Dtp belediye başkanları devleti ********* laflar söylüyorlar avrupa tarafından destekleniyor ama bizim şehidimiz olduğu zaman tek kelimee etmiyorlar insan hakları işlemiyor Yükselen milliyetçilikten neden bu kadar rahatsız oluyorsunuzz İzin isteleer izin verceklerini sanmıyorum Avrupada pkk yandaşları gösteri yaptılar bunları izledik takip ettik neden onlara izin verdiler hani pkkyı terör örgütü olarak kabul ettilerdi biz müttefiğiydik onların bizim başımıza musallat olan terör için neden gözlerin kapıyorlar orda bizim vatandaşımız sesini duyurmak isteyince neden suç oluyor.. terörden bahsediyorz roj tv için neden bişey yapmıyorlar pkk yı destekleyen faaliyette girenler için bgüne ne kadar ne yaptılar pkknın ekonomik desteği avrupadan geliyor böyle haberler çıkınca yanlış haber kulaktan duyma oluyor.... Hasan kardes oncelikle sunu soyleyim ben belcikada yasadigimi sana soylemedim avrupada yasiyorum ve belcikada yasanan olaylardan haberim var cunku belcikada yasayan arkadalarim var kurt degil bana bunlari anlatan bununda altini cizeyim ozellikle.. Ermeni soykirimi Osmanlilar doneminde olmustur ama bu soykirim meselesinde Turkiye cok pasif bir rol aldi hakli oldugu halde kendisini haksiz duruma cikardi neden diyecek olursan soykirim yasa tasarisi 1945 den sonra kabul edildi 1915te islenen bir sucun turkiye cumhuriyetinin uzerine birakilmasi cok yanlis bunu turk hukukcularina ve medyasina sor ayni soyleri soylerler hukumetin yapacagi AIHM basvuracakti tipki sirbistanin yaptigi gibi ve ve her iki ulke arvislerini acip ulkelerini savunacaklardi ama bunu yapmadik. Ermenistanda bu firsattan faydanlanip elindeki kozlari istedigi gibi kullandi. herkesin sokaga dokulup hrant dink diyerek gosteri yapmasi turkiye topraklari uzerinde tek bir kanin dokulmesini istemedikleri icin ne ve nicin insanlari olduruyorsunuz bundan senin benim kazancim ne ki kazanctan daha cok zarari oluyor en basta ulkenin imaji sarsiyor.. Evet milliyetcilikten rahatsiz oluyorum cunku dunyanin hangi ulkesine bakarsan bak milliyetcilikten hic bir fayda sagliyamamistir turkiye ne gibi bir fayda gorecekki tamam turkiyede herkes guruplansin sonumuz yugoslavya gibimi olsun istiyorsunuz verin kurtlere biraz toprak verin lazlara biraz toprak verin cerkezlere biraz toprak verin tatarlara biraz toprak birazda romanlara mililyetcilik yapmakla basiniz gogemi yukselecek.. hitlere bak ne oldu adam avusturyaliydi almanyada nazisme kurdu ulkeyi boldu daha sonra ikinci dunya savasinda almanya ikiye bolundu bizlerdemi oyle olalim bunumu istiyorsunuz.. roj tv ye ne yapmasini bekliyorsun her ulkenin kendince bir demokrasi anlayisi vardir bugun hukumet aklini kullansaydi turkiyede kurt tv yayini olurdu devletin denetimi altinda olurdu ama bazi kesimler belliki bundan rahatsiz oldular.. pkk destek verenler dis gucler turkiye bunu biliyor zaten ama pkkyi neden kurtlere mal etmekten bukadar israrcisiniz bugun pkknin icinde sadece kurtler yokki cikari ugruna herseyi goze alan bircok insan var... son olarakta izin isteselerdi vereceklermiydi diyorsun neden vermesinlerki biz istedikte vermedilermi bugun almanyada turkler izin alip gosteri yapitilar izin vermedilermi kim ne dedi kimse sesini cikarmadi.. ayni seyler bizim ulkedede var izinsiz gosteri yapmaya kalksan polis mudahale edermi.. sen izin alacaksinki poliste cevrede ona gore onlemini alacak bunu anlamamakta neden israr ediyorsunki... zaten bu kafayla egerki gidersek herkesin ekmegine bal surmus olacagiz devam edin... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Belçikada oturduyorsunuz diye okudum afedersiniz... Biz sözde soykırım konusunda pasif olabilirz ama kendini insan haklarının savunucusu olduuğnu söyleyen ülkelerin böyle çirkin yalanla bizi suçlaması kötü birşey Bu ülkenin kuruluş gerekçelerinden biride Milliyetçiliktir biz bunu görmezden gelemeyiz senin verdiğin hitler milliyetçiliğiyle veya ben örnek vereyim italya musolinin milliyetçiliğiyle farklı bir olay onlarınki ırkçılığa dayanır. bizim ülkemizde tek millet kavramı vardır ve tek milletten oluşmaktadır kürdü çerkezi lazı bunlar bizim etnik grubumuz alt kimliklerdir buda bizim kültürel zenginliğimizin bi göstergesigdir Bugün Abd yüzlerce millet var aynı çatı altında yaşıyor kimse çıkıpta ayrılıkçı hareketlerde bulunmuyor. kaldıki biz tek millet olmamıza rağmen bizde birilerinin kafasına yanlış düşünceler aşılanıyor ve terör olaayları yaşanıyor. evlatlarımız öldürülüyor devletemizin bekası sarsıntıya uğruyor.. biz hiç bikürde sen pkk ya mensupsun diye suçlamadık bütün kürtleride siz terörist diye suçlayamayız bu çok büyük bir yanlıştır bizim milliyetçilik anlayışımız kürtlere karşı değil yapılan kürtçüleğe karışıdır. Gösterilerde izin almaya çalışmışlar izin vermemişler işkenceye maruz kalmışlar diyoruz nerden biliyorsun diyosun izin istememişlerdir diyosun ya bunlar yalan mı söylüyor ozaman Az çok avrupayı gitmesekte okuyoruz takip ediyoruz geçmişinide biliyoruz yani şimdi söyle bana geçmişine bak şimdi bize karşı yürüttüğü politikalara bak gereçkten Bu Türkler yalan mı söylüyor yoksa belçika gibi avrupa devletleri mi yalan söylüyor. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Ver gazı evladım ver...Bu ülke insanlarını birbirine karşı düşman etmek için iyi bir yol bulmuşsunuz ama yemezler canım kardeşim.... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gösterilerde izin almaya çalışmışlar izin vermemişler işkenceye maruz kalmışlar diyoruz nerden biliyorsun diyosun izin istememişlerdir diyosun ya bunlar yalan mı söylüyor ozaman Az çok avrupayı gitmesekte okuyoruz takip ediyoruz geçmişinide biliyoruz yani şimdi söyle bana geçmişine bak şimdi bize karşı yürüttüğü politikalara bak gereçkten Bu Türkler yalan mı söylüyor yoksa belçika gibi avrupa devletleri mi yalan söylüyor. Hasan arkadas bak simdi sana Belcikada yasayan Nebahat Acarin basin bildirisinin kopyasini yolluyorum umarim bu sana birseylar anlatir herhalde bunlarda yalan soylemiyorlar... Kamuoyunun dikkatine; Son günlerde yapılan izinsiz protestoların, çatışmalara dönüşmesinin kabul edilen bir yanı yoktur. Günlerdir yerel Türk basını, radyolar, dernek başkanları ve Türk kökenli siyasetçilerin, hatta Büyükelçi sayın Fuat Tanlay´ın provokasyona gelmeyin çağrısı Belçika medyası tarafından ters algılanmıştır. Sevgili gençler, dükkanların camlarını kırmakla, arabalara zarar vermekle, kıscası şiddet ile hiç bir yere gedilemez. Tam tersi haklı davanızda haksız duruma düşersiniz. Sesinizi duyurmak elbette sizlerinde hakkıdır. Bu ancak izin alınarak, kontrollü bir şekilde yapılabilir. Bu konuda kanunlar gayet açıktır. Belçika´da her insanın düşüncesini ifade etme özgürlüğü vardır. Fakat hiç bir zaman izinsiz protestolara katılmamak gerekir. Bu herkesin güvenliği açısından çok önemli bir durumdur. Kontrolsüz protestolar ancak kaos ortamı yaratır. Bunun için hepinizi soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Yerel Türk medyasını, Büyükelçiyi ve beni, Türk gençlerini kışkırtmakla suçlamaktadırlar. Bugüne kadar yapılan tüm açıklamalarda bizler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, TC Brüksel büyükelçisi Fuat Tanlay ve Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı belediyelerde sorumluluk taşıyan politikacı ve güvenlik güçleri temsilcileri sürekli olarak izinsiz yürüyüş ve sokak çatışmaları sonucu başkalarına zarar vermenin kabul edilemez bir durum olduğunu ve gençler dahil herkesin sorumluluk içersinde davranması gerektiğini belirttiler. Buna rağmen birilerinin durumunu saptırarak kendi çıkarları için ´´ekmeğine yağ çalma ve prim yapma´´ fırsatçılığı yaptıklarını görüyoruz.. Birileri haksız ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Bunu yapanları esefle kınıyorum.. Beni yakından tanıyan insanlar zaten her türlü şiddete karşı olduğumu bilirler. Bunun için önyargılı olarak insanlara yaklaşanları ciddiye almıyorum. Geçtiğimiz hafta yazdığım şehit ailelerine başsağlığı mesajımın ise kötüye kullanılmasını kınıyorum. Yazıyı kontekstinden çıkararak tercüme edip sorunu büyütenleride şiddetle kınıyorum. Ben her kültürün, huzur, barış ve uyum içinde yaşanan bir dünya için çalışıyorum. At gözlüklerini atıp herkesi, madalyonun sadece tek yönüne değil iki yüzüne bakmaya davet ediyorum. Saygı ve Sevgilerimle.. Nebahat Acar Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Konuyu provakasyonlara getirmişin konumuz bu değildi konu yapılan işkence ve maruz kalınan hakaretlerdi. bugün İsveç'in başşehri Stockholm'de Türk Büyükelçiliği'nin önünde gösteri yaptı PKK'lı kalabalık ********* pankartlar açarak devam etti neden kimse sesini çıkarmadı. Alıntı
Misafir kelebek1 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Nereden biliyorsun edilip edilmedigini.. herseyden kendinize neden pay cikariyorsunuz avrupa *** turkler diyince kurt turk laz ayrimi yapmiyorki hem turk denemek turkiyede yasayan milletinin kimligidir irk degildirki yani (TURK- IYE) bugun belcikadarki turkler izin almis olsalardi bugun bu olaylar boyle olmazdi ayrica avrupalilar *** turk dediginde once senin kimliginemi bakiyor sac rengine ve ten rengine bakiyor bukadar basit milliyetciligi bukadar hortlatmaniza gerek yok bende bir kurtum ustelikte avrupada yasiyorum avrupalilarin hakkimizda ne dusunduklerinide cok iyi biliyorum. Ayrica *** turkler evinize donun dediklerinde turklerin hepsine soyluyorlar bolge bolge sehir sehir ayrim yapmiyorlar anlatabiliyormuyum.. ayrica son soyledigin soz pek inandirici gelmedi bana Kürt ama ’PKK’yı sevmiyorum’. ’Nasıl sevmiyorsun?’dedi, ben de çünkü onlar ’terörist’dedim. ’Sensin terörist’diyerek, dövdüler. Beni neden kimse dovmedi teroristleri sevmiyorum diye ***... Anladığım kadarıyla konuları karıştırıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz durum PKK terör örgütünün yarattığı bir sorundur. Kürt sorunu değildir. Sizin Kürt olmanız benim için, Türk vatandaşı olmanızdır.Ayrıca bu konuda hükümet,ve diğer çevreler de basında gerekli açıklamaları yapmıştır. Türkiye ciddi!! bir sorunla karşı karşıya ve şehitler vermektedir. Ülkece üzüntümüzü ve tepkilerimizi göstermekteyiz. Unutmamız gereken bizi-bize düşüren asıl kişilere meydan vermemek. Şunu demek istiyorum eğer siz, TC vatandaşı iseniz önyargısız yaklaşmalısınız. (Çift pasaportluysanız, bütün yazdıklarımı unutun.) Yukarıda ki haberde bizi düşündüren şu olmalıydı; - izn alınsın veya izin alınmasın polis tarafından dövülmek - -hakarete uğranmak - -Hastaneden rapor alamamak - Buna karşılık - Hükümetin tepkisini göstermemesi, sessiz kalması, - İşte,AB çifte standart yapmaktadır. Bana göre asıl ayrımcılığı onlar yapmaktadır. Son olarak; size şunu hatırlatmak isterim. TC vatandaşı olduğunuzu düşünüyorum buna bağlı olarak da, Milliyetçilikle ilgili aşağıda ki yazıyı iyi okumanızı rica ediyorum. Atatürk milliyetçiliği, Anadolu toprağını vatan belleyen ve "Türküm" diyen her ferdi, hangi ırk veya etnik kökenden olursa olsun bir çatı altında birleştirmiştir. Milliyetçilik, temelde, birlik ve beraberlik ortamının tam manasıyla sağlanmasını amaçlayan kilit bir Atatürkçülük ilkesidir. Atatürk milliyetçiliği, Türk Milleti'ne mensup olmakla övünmeyi, Türk Milleti'ne inanmayı ve güvenmeyi esas alır. O, bu konudaki görüşünü şöyle özetlemiştir: Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Alın size Avrupa Birliği!!? demokrasisi, insan hakları....... HALA BU TOPLULUĞUN ÖNÜNDE EZİLİP DURUYORUZ. NEREDE DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI? NEREDE TÜRKİYE HÜKÜMETİ? BUNUN TERSİNİ BİZ YAPSAK, BARBAR OLURUZ! ONLAR YAPINCA DA İŞTE BÖYLE SUSTURULURUZ. Belçika'da Türklere İşkence . . . Esir Türk sayısı, 108! Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu da 26 Ekim tarihli yazısında Belçika?daki olaylara dikkat çekti. İşte Mutlu?nun yazısı: ?Günlerdir, terör örgütünün Dağlıca?daki baskında esir aldığı 8 Mehmetçiğimizi konuşuyoruz... Haydi PKK eli kanlı terörist bir örgüt, böyle bir kalleşliği yapması da son derece doğal! Peki ya sözüm ona dost ve müttefikimiz Belçika?da, sırf terör örgütü PKK?yı protesto ettikleri için tutuklanarak cezaevine konulan 100 Türk vatandaşı... Onlar da ? esir ? sayılmaz mı? ? ABD büyükelçiliği önünde eylem Brüksel?de bir grup Türk, geçen pazartesi günü, Saint Josse belediye binasına Türk bayrağı asmış, ABD büyükelçiliği önünde eylemler yapmıştı. Daha 15-20 gün içerisinde 30 üzerinde şehit verdik Edirneden Ardahana türkiyenin her yerinde tepkiler sürerken bir gurup terörist yandaşları pkk ve öcalan adına gösteri yapıyorlar.. Sokaklarda suçsuz günahsız insanlara saldırıp dükkanları yakıp yağmalıyor,Sokaklardaki arabaları dağıtıp yakıyorlar.... ne cesaret ne dene bilirki artık... yazık çok yazık bizde demokrasi varya,özgürlük varya... Sevgili akp'li efendiler onca yasayı değiştirdiler ama terör yasasını unuttular... Onlarında unutulacağı sıra gelecek elbet.. saygılar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Yurt disinda her ne nedenle olursa olsun yasayan bazi arkadaslar izledigim kadari ile Avrupa ülkelerinden laf acildiginda onlarla ilgili olumsuz haberler verildiginde kendilerini rahatsiz olmus hissediyorlar ve hemen o ülkeleri savunmaya aliyorlar,bunun nedenlerinden birisi,bence bu arkadaslarin o ülke vatandasi olmalari digeride O ülkelerin Türkiyeye karsi yürüttükleri siyaseti cesitli nedenlerle dogru bulmalaridir.Örnegin PKK sempatizanlari ve hatta PKK lilar acik acik bulunduklari ülkelerde o ülkelerin yönetimlerini Türkiyeye karsi baski uygulamasi yolunda girisimlerde bulunmaktadirlar.Belcika Türkiyeye karsi siyaset yapan ülkelerden biridir.Sabancinin katilini bagrinda barindiran bir ülkeden Türkiye yanlis veya PKK karsiti davranis beklenemez.Yurt disinda bazi ülkelerde anadil yasagi olmasina ragmen birileri bunlari dile getirenleri yalancilikla suclamakta ve birde onlari damgalamaktadirlar.Ben bu tür girisimleri Türklerin aleyhinde olarak görüyorum.Türklere karsi o ülkeleri savunanlarin ortaya koyacaklari ciddi bir tez yoktur.Buün Avrupa ülkelerinde Türklere karsi odaklanmis bir siyasi ortam vardir.Ve Türkler(PKK ve diger Türkiye karsiti örgütler disinda)Avrupada istenmeyen bir toplum durumuna getirilmistir.Bunun baslica nedenleri ise Türk devletinin yanlis politikasi ve Türkiye karsiti odaklarin elbirligi ile calismalari vede Avrupa ülkelerinin Türkiye üzerinde tarihten kaynaklanan art niyetleridir. saygilarla Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Yurt disinda her ne nedenle olursa olsun yasayan bazi arkadaslar izledigim kadari ile Avrupa ülkelerinden laf acildiginda onlarla ilgili olumsuz haberler verildiginde kendilerini rahatsiz olmus hissediyorlar ve hemen o ülkeleri savunmaya aliyorlar,bunun nedenlerinden birisi,bence bu arkadaslarin o ülke vatandasi olmalari bu sekilde izlemis oldugunuz olabilir sayin politika, fakat sunu da unutmayin ki izlerken kimi zaman yanila da biliriz.. demissiniz ki " o ülke vatandasi olmalari" buasi biraz genel olmamismi... oncasi var savunan , oncasi var savunmayan oncasi var yazan, oncasi var sadece okuyan... fakat burada da belirtmek isterim ki bu demek degil dir.. gercekten savundugu... yada savunmadigi bu arada o ülkenin vatandasi olmadan ( yazim sadece geneleme yapmis oldugunuzu sanidigim cümle icin dir, konu disin da ) Saygilar Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Anladığım kadarıyla konuları karıştırıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz durum PKK terör örgütünün yarattığı bir sorundur. Kürt sorunu değildir.Sizin Kürt olmanız benim için, Türk vatandaşı olmanızdır.Ayrıca bu konuda hükümet,ve diğer çevreler de basında gerekli açıklamaları yapmıştır. Türkiye ciddi!! bir sorunla karşı karşıya ve şehitler vermektedir. Ülkece üzüntümüzü ve tepkilerimizi göstermekteyiz. Unutmamız gereken bizi-bize düşüren asıl kişilere meydan vermemek. Şunu demek istiyorum eğer siz, TC vatandaşı iseniz önyargısız yaklaşmalısınız. (Çift pasaportluysanız, bütün yazdıklarımı unutun.) Yukarıda ki haberde bizi düşündüren şu olmalıydı; - izn alınsın veya izin alınmasın polis tarafından dövülmek - -hakarete uğranmak - -Hastaneden rapor alamamak - Buna karşılık - Hükümetin tepkisini göstermemesi, sessiz kalması, - İşte,AB çifte standart yapmaktadır. Bana göre asıl ayrımcılığı onlar yapmaktadır. Son olarak; size şunu hatırlatmak isterim. TC vatandaşı olduğunuzu düşünüyorum buna bağlı olarak da, Milliyetçilikle ilgili aşağıda ki yazıyı iyi okumanızı rica ediyorum. Atatürk milliyetçiliği, Anadolu toprağını vatan belleyen ve "Türküm" diyen her ferdi, hangi ırk veya etnik kökenden olursa olsun bir çatı altında birleştirmiştir. Milliyetçilik, temelde, birlik ve beraberlik ortamının tam manasıyla sağlanmasını amaçlayan kilit bir Atatürkçülük ilkesidir. Atatürk milliyetçiliği, Türk Milleti'ne mensup olmakla övünmeyi, Türk Milleti'ne inanmayı ve güvenmeyi esas alır. O, bu konudaki görüşünü şöyle özetlemiştir: Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır. ..sayin kelebek1 konulari birbiriyle karistiran ben degilim konulari karistiran sizsiniz cunku ben hasan arkadasin sorularini yanitlamistim kirmizi isaretli yazida onun sorundan alintiydi eger yazilari dikkatli okumus olsaydin konuyu cok iyi anlamis olurdun... bazen dusuncelerimizi yazarken bir kere fazladan dusunelim cunku izinsiz yapilan bir gosteri yasal degildir ayrica yapilan gosterilerde ozelliklede cevreye zarar veriyorsan dukkanlari yagmalayip insanlari rahatsiz ediyorsan polis bu durumda ne yapar iyi cok guzel devam edinmi der belcikadaki olaylarda gostericiler malesef cigirindan cikmis izinsiz gosteri yaptiklari yetmiyormus gibi cevreyede zarar vermis bunu soyleyen ben degilim buyuk elcinin kendisi bu durumda turk polisi olsaydi ne yapardi olaylari tek tarafli dusunmek yanlis olur her konuda kendimizi hakli cikarmayada calismak yanlis olur gercekci olmak gerek ben olaylara onyargisiz yaklasiyorum vatan severlik milliyetcilik illaki sokaklara cikip bangir bangir bagirip baskalarini tahrik edip saga sola saldirmakla olmaz gercek bir vatan seversen bunu sessizcede yapabilirsin bazen sessiz kalmak dusmanlari kendi silahiyla vurmak demektir.. Bizleri tahrik ederek uzerimizden cikar saglamayak isteyen cok kisi var bizde toplum olarak onlarin oyunlarina kurban oluyoruz herseyden once sagduyulu olmak gerek ayrica Ataturkun istedigi ornek bir vatandasimdir turk milleti dunyaya ornek olmalidir bunu ayrica Ataturkun milliyetciliginden kasti Vatanseverlikti. Simdiki milliyetcilikle vatanseverlik ayni sey degildir bunu karistirmayin halen bunu anliyamamisaniz bir kere daha bana yazmis oldugunuz yaziyi tekrar okumanizi oneririm size saygilarimla Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Almanya'nın Köln kentinde Türk caddesi olarak bilinen Keup Strasse'de üç Türk lokali PKK'lıların saldırısına uğradı. Köln polisi saldırıda bir kişin yaralandığını açıklarken daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Dün akşam 21.20 ile 22.00 saatleri arasında gerçekleşen olayda PKK'lı saldırganların 35-40 kişilik bir grupla cadde de bulunan Türk lokal ve kahvehanelerine bildiri dağıtmak istedikleri buna karşı gelen lokallerin cam, kapı ve çay ocaklarını dağıttıkları bildirildi. Belçikada Türkler Teröre lanet mitingi yaptıkları için tutuklandılar hakarete maruz kaldılar. Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 demokratik çözüm yolu geliştiriyorlardır. dtp nin bahsettiği çözüm bu sanırım. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 bu sekilde izlemis oldugunuz olabilir sayin politika, fakat sunu da unutmayin ki izlerken kimi zaman yanila da biliriz.. demissiniz ki " o ülke vatandasi olmalari" buasi biraz genel olmamismi... oncasi var savunan , oncasi var savunmayan oncasi var yazan, oncasi var sadece okuyan... fakat burada da belirtmek isterim ki bu demek degil dir.. gercekten savundugu... yada savunmadigi bu arada o ülkenin vatandasi olmadan ( yazim sadece geneleme yapmis oldugunuzu sanidigim cümle icin dir, konu disin da ) Saygilar Bakin ben genelleme yapmadan yazdim,ben sadece nedenler olarak o iki nedeni gösterdim,ya o nedenle yada diger nedenle diye yazdim.Eger sizin iddia ettiginiz gibi yazmis olsa idim*Yabanci ülke vatandasi olan bütün Türkler*derdim.demekki bir yanlis anlasilma var ortada.Ben iddiamda israr etmekteyim cünkü bu konularda bir dize duyumlarim vardir.Ben Türkiyenin elestirilmesine karsi degilim tabiiki yanlis olan birsey elestirilir,elestirilmesi gerekir.Ama elestiri eger elestiri olmaktan cikipta karalamaya dönüsüyorsa o zaman ben buna karsi dururum gücümün yettigi kadar.Ki bugün Avrupa ülkelerinde belirli bir kesim Türkiyeyi elestirme adi altinda Türkiyeyi karalamaktadirlar,bir Türk vatandasi olarak ben buna karsiyim. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Birakin Almanyayi bak göreceksiniz Türkiyede bile PKK lilar artik halkimiza saldirmaya baslayacaklardir.Cünkü onlar basimizdakilerin demokrasi semsiyesi altindadirlar. AB nin emirleri onlarin özgürce hareket edebilmeleri dogrultusundadir ve bizi yönetenler AB nin **********.Türkiye isgal altindadir.1915 lerde Türkiyede bir Ermeni terörü vardi,binlerce Türk insani Ermenilerce katledilirken,caresiz kalmis Istanbul hükümeti bunlara göz yumuyordu.Bugün yine aynisi olmaktadir.Tek fark henüz sehirlerde sivil halka yönelik katliamlerin baslamamis olmasidir ve bu gidisle onunda baslayacagini düsünüyorum,cünkü basimizdakiler gaflet ve dalalet ve hatta ....... icindedirler. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2007 Birakin Almanyayi bak göreceksiniz Türkiyede bile PKK lilar artik halkimiza saldirmaya baslayacaklardir.Cünkü onlar basimizdakilerin demokrasi semsiyesi altindadirlar. AB nin emirleri onlarin özgürce hareket edebilmeleri dogrultusundadir ve bizi yönetenler AB nin **********.Türkiye isgal altindadir.1915 lerde Türkiyede bir Ermeni terörü vardi,binlerce Türk insani Ermenilerce katledilirken,caresiz kalmis Istanbul hükümeti bunlara göz yumuyordu.Bugün yine aynisi olmaktadir.Tek fark henüz sehirlerde sivil halka yönelik katliamlerin baslamamis olmasidir ve bu gidisle onunda baslayacagini düsünüyorum,cünkü basimizdakiler gaflet ve dalalet ve hatta ....... icindedirler.saygilarla Avrupada türküm diye haykiramayan iki kesim var seriatcilar birde pkk lilar onlar kolkola üzülme köln bugün seriatcilarin en güclü oldugu yer bak olaylarda nerde cikiyor demi yani!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Alman Televizyon kanallarinda dün bu olay haber yapilmadi bilmiyorum bugün yapilirmi diye.Ama su kadarini söyleyebilirim,eger bu olay baska bir toplumun üyelerine yapilmis olsa idi,örnegin 30 tane Türk gidip PKK nin inlerini bassaydi kirip dökseydi,bugün hepsi savcilikta olurdu ve haberlerde bangir bangir bu olay verilirdi.Ben Avrupada Türklere verilen degerlerden bahsettigimde bazi arkadaslar beni elestirmis ve beni Türkleri kiskirtmakla suclamislardi.Halbuki gercekler ortadadir,hukuk devleti denilen bir ülkenin en önemli bir ilinde(Köyünde degil)bir olay oluyor,dükkan ve lokallerin camlari pencereleri kirilip dökülüyor,insanlar dögülüyo ve hastahanelik ediliyor,ve ne polis müdahale ediyor nede haberlerde bu olay kamuoyuna yansitiliyor.Sinek ucupta cama carpip ölse onu kulaklari sagir edercesine fon müzikleriyle bas bas haber veren bizim yalaka medya anlasin medyaciligin nasil oldugunu. Avrupada Türklerin hicbir degeri yoktur kim var diyorsa yalandir kendini aldatiyordur veya baska nedenleri vardir inkar etmesi icin.Neden degerimizin olmadigi ise benim bazi iletilerimde acik acik belirtilmistir tekrarlamayi gereksiz görüyorum. ATV de verilen haberde birde halkin tepkisiyle dalga gecercesine,efendim bu olaylarda Basbakanin Amerika gezisinin rolü vardir,Türk halkini kiskirtip olay cikarttirmak ve iste bakin Türkler saldirgan diye Türklerin üzerinden prim yapmakmis amac.Hayir efendim,basbakanin gezisi ile bunun hicbir ilgis olamaz,böyle söyleyerek Türklerin tepki koymasi önlenmeye calisilmaktadir.Bunu yapan söyleyende Köln konsolosu ve polis yetkileridir.Her zaman yapildigi gibi yapilmistir.Bunun anlami Türklere ne yapilirsa yapilsin citlarini cikarmamalaridir.Yani bir tür samar oglani hesabi. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Arkadaslar bu olaylari lütfen saptirmamaya calisalim. Her saldiri Türk halkina karsi göremeyiz dogru degil. Cünki o zaman da sunu kabul etmemiz gerek. Berlin'de gecen hafta sonu Bozkurtlar kürt derneklerine ve insanlarina saldirdilar ve en az 8 poliside yaraladilar. Simdi bizde Türkler kürletemi saldirdi diyelim??? Ve malesef bu olayda Türk tv lewrinde habewr olmadi. Lütfen bazi guruplar arasinda olan olaylari genellestirmeyelim. Ben hicbir zaman bozkurtlari eylemlerini türk halki adina olarak kabul etmedim ve etmeyecegimde. Bir cok insada inaniyorum ayni görüste. Tabiiki bu gerginlikten bazi grupler ve siyasiler rant yapmak ve ortaligi karistirmak istiyorlar. Her kürt PKK li olamadigi gibi her kürt kurulusuda PKK li degil. Ve her türk kurulusu da aynen Türkiye adina kendi basina eylemler yapamayacagi gibi. Lütfen artik iyi arastirarak elestirilerimizi yapalim. Ben her iki saldiriyida kiniyorum. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2007 Arkadaslar bu olaylari lütfen saptirmamaya calisalim. Her saldiri Türk halkina karsi göremeyiz dogru degil. Cünki o zaman da sunu kabul etmemiz gerek. Berlin'de gecen hafta sonu Bozkurtlar kürt derneklerine ve insanlarina saldirdilar ve en az 8 poliside yaraladilar. Simdi bizde Türkler kürletemi saldirdi diyelim??? Ve malesef bu olayda Türk tv lewrinde habewr olmadi. Lütfen bazi guruplar arasinda olan olaylari genellestirmeyelim. Ben hicbir zaman bozkurtlari eylemlerini türk halki adina olarak kabul etmedim ve etmeyecegimde. Bir cok insada inaniyorum ayni görüste. Tabiiki bu gerginlikten bazi grupler ve siyasiler rant yapmak ve ortaligi karistirmak istiyorlar. Her kürt PKK li olamadigi gibi her kürt kurulusuda PKK li degil. Ve her türk kurulusu da aynen Türkiye adina kendi basina eylemler yapamayacagi gibi. Lütfen artik iyi arastirarak elestirilerimizi yapalim. Ben her iki saldiriyida kiniyorum. kürt derneği ne oluyor bnu bi açıklasana faaliyet alanları ne bunların ? Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 kürt derneği ne oluyor bnu bi açıklasana faaliyet alanları ne bunların ? Ne demek ani, kürt dernegi olamazmi? kimin nerede ve nasil ne dernek kuracaklari sana veya banami sorulacak. Kuruluslarina izin verildigine göre, kamu düzenini bozucu bir davranislari yok. Kürt dernekleri sadece avrupa da degil Türkiye'de de var. Ama anladigim kadariyla sizin sorunuzun altinda yatan sey, sanki bunlar terör örgütüne bagli veya bölücülük yapiyorlar. Bozkurtlar hagi amacla dernek kuruyor diye soruyormuyum ben???? Siz lütfen konuyu carpitmadan tartisin yeter. Öküz altinda biza aramamiza hic gerek yok. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.