Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

PKK'yı Bir Tek ABD Ordusu Bulamıyor


SORuSORMA

Önerilen İletiler

PKK'yı Bir Tek ABD Ordusu Bulamıyor

27 Ekim 2007

59036.jpg

 

Türkiye, Irak’taki PKK’lıların iadesini isteyince ABD, “Yerlerini bilmiyoruz” diyor. Fakat yabancı basın, hergün kolayca ulaştıkları teröristlerle röportaj yapıyor.

PKK'nın “yuvası” haline gelen Kandil Dağı'na 2 ay gibi kısa bir süre içinde 8 yabancı gazete ve dergi ile 2 de televizyon çıktı. Yaklaşık 10 gazeteci, Burada PKK'lı teröristler ve elebaşlarıyla görüştü. Hatta Time dergisi, geçen hafta buradaki teröristlerin sanatsal portrelerini bile çekerek internet sitesine koydu. İşte bu süre içinde Kandil Dağı'na çıkan yabancı yayın organları: The Independent (İngiltere), The Times (İngiltere), The Guardian (İngiltere), Daily Telegraph (İngiltere), New York Times (ABD), Washington Post ( ABD), Le Monde (Fransa), El Cezire (Katar), BBC (İngiltere). Bu yayın kuruluşlarının muhabirleri, PKK kamplarına nasıl vardıklarını da haberlerinde ayrıntılı bir biçimde anlatıyor. Son bir hafta içinde Kandil Dağı'na çıkan tüm gazetecilerin, Mizgin Ahmet ve Bozan Tekin adlı PKK liderleri ile görüşmeleri ve onların sözlerinden alıntı yapmaları, akıllara “bu gazeteciler, PKK'nın davetlisi olarak mı oralara götürüldü” sorusunu getiriyor.

 

 

PKK, bulunması kolay grup

Kandil'e giren Independent muhabiri Patrick Cockburn'ün yazısının başlığı. “PKK bulunması şaşırtıcı derecede kolay bir grup.

 

271020070328044981808_3.jpg

 

Cocburn yazısında “Erbil'in doğusuna 2,5 saat süren yolculuk yaptık. Vardığımız Sangassar köyünde bir 4X4 arazi aracı kiraladık. Yolda bizi Iraklı polisler durdurdu ama sadece ismimizi alıp bıraktı. Bu yollarda arazi aracı kullanmak çok önemli, çünkü yollar hem bozuk hem d dolambaçlı. Yarım saatte PKK noktasına ulaştık. Kalaşnikoflu militanlar bizi durdurdu. Burada kontrol PKK'da. Tepelerin yamacına PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan'ın resimlerini taşlarla yapmışlar. Maliki veya Talabani'nin Bağdat'tan söylediği sözler ve tehditleri buraya hiç uğramamış.”

 

Le Monde'dan Patrice Claude ise “PKK ile Kandil Dağları'nda” başlıklı yazısında “Dağdaki bir virajı daha dönüyoruz ve aklımızda hiçbir şüphe kalmıyor: Dağın bir yüzünde karşımıza çıkan yüz Öcalan'a ait. Teorik olarak hala Irak'tayız. Ama bu topraklar her şeyden önce Türkiye'nin Kürt isyancılarına ait” diyor. Daily Telegraph gazetesinden Tim Butcher de Kandil'e giden Batılı gazetecilerden. Butcher'in yazısının başlığı: Burası bağımsız olmayı bekleyen bir ülke gibi. Guardian'dan Michael Howard ise gözlemlerini aktardığı yazısında PKK'ya moral veriyor: Hepsi şaşırtıcı bir biçimde canlı gözüküyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu memleketi terör konusunda satislara getiren bir iktidar var.Cankayayi fetheden isim her terör oldugunda *Amerikayla telefonlastik hemen tedbir alacaklar* diye inciler diziyordu,sonunda Cankayayi fethedip artik görevini cici bakan Babacana birakti,simdide o telefonlasiyor ve ABD den ricalarda bulunuyor.PKK gizli degildiki bulunmasida zor olsun.Zor olan bizim Kuzey Iraka gitmemizin Amerikanin iznine bagli olduguydu.Amerikanin Irkaka saldiracagi günlerde anlasmali dögüsle mecliste bir tezkerenin cikarilmasi engellendi dolayisiyla PKK nin Kuzey Irakta konuslanmasi salandi Ozaman basbakan simdiki Cankaya fatihi Güldü arkasinda ipleri cekende Erdogandi.Suc CHP ye yüklendi sanki iktidar tek basina tezkereyi cikartacak cogunluga sahip degilmis gibi.Demek istedigim su ki PKK nin Kuzey Irakta yerlesmesinin ve bugün oradan topraklarimiza sizarak askerimizi sehit etmesinin,Türkiyenin Kuzey Iraka asker gönderememesi icin mecliste tezkereyi reddenler AKP lilerdi.Ayni AKP daha bir hafta öncesine kadar TSK nin istedigi sinir ötesi operasyon icin gerekli tezkereyi cikarmamak icin direniyordu.Türkiyede Kürt sorunu vardir diyen b ir basbakanin PKK terörünün üzerine ciddi ciddi guitmesi zaten beklenemezdi ve tezkerenin cikarilmasi hem halkin galeyan gelmis olmasinin yarattigi panik ve TSKnin zoru ile olmustur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

adamlar saklanmıyorlar ki bulunamasınlar

tsk nın bölgeye girmesine bile gerek yok aslında

teknolojinin yardımıyla onları eliyle koymuş gibi bulur mağaraları bombalamaya gerek yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.