Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Size soruyorum simdi, bu konu basligi altinda bir kac tane yorumunuz ve cevabiniz var, diger arkadaslarin gene aynisi. Lütfen bana, yorumlarinizda ve cevaplarinizda konu basligi ile ilgili bir yazi gösterin. Ben birakin sizinkini hic bir yorumcuda bulamadigimi yazdim. Yanlismi gördüm acaba??? Bu ve benzeri tesbitlerim, tabiiki bana tartismayi bilmeyen bir topluluk oldugumuz kanisini getiriyor. Siz konu basligi A iken B üzerine yorumlar yapiyorsaniz ve yapanlari normal karsiliyorsaniz dogal olarak bu tür elestirilere maruz kalacaksiniz. Önce tartismayi ögrenelim sonra baskalarinin yargilanip yargilanmamasi gerektigini konusalim. Yani anlayacaginiz burada yazilanlara yorum yapacak ve cevap verecek bir sey göremedim. Bana yazmis oldugunuz son cümlenizi ilk yorumuzda yazaydiniz keske, yerinde olurdu. Eger tüm yorumlari yeniden okursaniz ne kadar hakli oldugumu göreceksiniz. Bende sizin cevabinizi dürt gözle bekliyorum. Acaba ne diyeceksiniz konu basligi altinda yazilanlara?? Cok merak ediyorum dogrusu. Son olarakta sunu söylemek istiyorum. Benim elestirilerim sadece size degil, yorum yapan herkese.

Tekrarlayayım. Konunun "terör" veya "savaş" veya "ne" olduğunu algılayamazsanız, ne Baykal'a ne Bahçeli'ye ne de başlık sahibine karşı sözünüz olabilir. Savaş nedir, terör nedir, mazlum kimdir, PKK nedir? Yaşadığımız nedir? Kim neyi eleştirmektedir? Eleştiri doğru yönde midir, abartılı mıdır, tahrik edici midir, yapıcı mıdır sorularının cevabı tamamen neyi tartıştığınızla alakalıdır.

Bunun adı savaş ise hem Baykal hem de Bahçeli anlamsız cümleler sarfetmektedir, ki bu bağlamda Kürt devleti kabul edilmiş görüntüsü hakimdir. Yok bunun adı terör ise, Baykal ya da Bahçeli kırmızı çizgiyi aşan açıklamalar mı yapmıştır? Bu ayrı konudur.

Demem o ki, yazışmadan önce hangi temele basıyoruz ? Sizin A ve B dediğiniz olay budur. Rica ederim anlamak için okuyunuz, okumak için değil.

• Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Tekrarlayayım. Konunun "terör" veya "savaş" veya "ne" olduğunu algılayamazsanız, ne Baykal'a ne Bahçeli'ye ne de başlık sahibine karşı sözünüz olabilir. Savaş nedir, terör nedir, mazlum kimdir, PKK nedir? Yaşadığımız nedir? Kim neyi eleştirmektedir? Eleştiri doğru yönde midir, abartılı mıdır, tahrik edici midir, yapıcı mıdır sorularının cevabı tamamen neyi tartıştığınızla alakalıdır.

Bunun adı savaş ise hem Baykal hem de Bahçeli anlamsız cümleler sarfetmektedir, ki bu bağlamda Kürt devleti kabul edilmiş görüntüsü hakimdir. Yok bunun adı terör ise, Baykal ya da Bahçeli kırmızı çizgiyi aşan açıklamalar mı yapmıştır? Bu ayrı konudur.

Demem o ki, yazışmadan önce hangi temele basıyoruz ? Sizin A ve B dediğiniz olay budur. Rica ederim anlamak için okuyunuz, okumak için değil.

Ben size basarilar diliyorum. Insallah isin icinden cikabilirsiniz.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Savaş nedir, PKK kimdir, Kürt sorunu neyi ifade eder...?Bunlar içerisinde debelen binlerce yığın içinden yalnız biriyim.Savaş nedir sorusuna verilecek cevap belki de tarihin güzide sayfalarındadır.Düşünür savaş içim;Hiç kimse savaşı barışa tercih edecek kadar aklı yoksun değidir.Savaş bir yitiriliş,yıkıntıdır.Kuzey Irak konusunda Baykal Ve Bahçeli olmadık sözleri

kullanan 2 Aktördü.Kuzey Iark yetmez halka da inelim diyen bu siyasetçilerimiz; sanki bu sorun AKP nin sorunuymuş gibi tavır takındılar.Sormak gerek kürt sorununu imha yoluyla çözen,asimilasyonu alternatif olarak sunan;dünden bugüne uzanan siyaset arenasının başrolunde yer alan onlar değil mi?Ve bu sorun sadece askerle çözülür deyip de kendi yavruları yanıbaşın da iken, kahvelerini yudumlayarak şehitlere gözyaşı! döken onlar değil mi?Açık sözlü ve samimi olalım arkadaşlar;ölenler sadece bizlerdik!Ben kalkıp da zfer ve vatan nidaları atıp da sorunları bu kadar basitleştiren bu siyasetçileri kesinlikle samimi bulmuyorum. -_-

Gönderi tarihi:

Yukardaki başlığımın amacı,toplumda problem çözüm yetisinin gelişmesidir,tabik başlıktan hareketle suçl sadece baykal ve bahçeli değildir,bu günkü siyasal duruşlarının yirmi yıl öncesini hatılatmasıdır onları konu edinmem.

Gönderi tarihi:

Eger bu ülkede Kürt sorunu vardir,Kürtlerin haklari, denipte sonrada biz bölücü degiliz deniliyorsa birisi ciksin bana bölücülügün ne oldugunu anlatsin.Irak topraklarina hile ile sahip cikanlarin Irakin toprak bütünlügünü hile ortadan kaldiranlarin Türkiye'nin Güneydogusu ile ilgili düsünceleride aynidir.Amac Güneydogu+Kuzey Iraktir.Bunun ötesinde baska yorumlarla buraya yazanlar gercekleri örtbas etmeye konuyu insan haklarina getirmeye calisarak kendilerinide saklamaya calismaktadirlar.Amac TÜRKIYE'nin bölünmesidir,bütün cabalar bunun icindir,bu nedenle bu amaca karsi olanlar ya Insan haklarindan bihaber olarak ,ya fasist olarak ,ya Irkci olarak gösterilmistir.Cünkü ellerinde baska bir alternatifleri yoktur,terörü nasil hos ve gerekli göstereceklerdirki,terörün hos gösterilecek bir yani olmadigini onlar cok iyi bildiklerinden kan döken teröristlere arka cikabilmek icin ya Kürt sorunu vardir yada Türk devleti Kürt sorununu inkar ediyor argümanlariyla fil gözyaslari dökmektedirler. Buda yetmiyor birde,kendilerini Türkiyenin bütünlügünü savunuyormus gibi gösterme cabasindalar.*Türkce'yi herkes konussun ama Kürtcede olsun,*slogan budur.Ama Kürtceyi isteyenlerin hicbirisi,Lazcada olsun,Cerkezcede olsun,Gürcücede olsun diyemiyor neden diyemiyor?Cünkü onlarin amaclari Kürtceyi kabul ettirmektir.Hala Türkceyi bilmeyen Kürt var ise bunun nedenini iyi arastirmak gerekir.Bunu egitim noksanligina baglayamayiz, bu cok büyük bir yanlis olur.Bunun nedeni Türkceyi önemsememek ve Kürtceden baska dil konusmamak demektir.Unutmayin ki Türkce bilmedigi halde onun TC kimligi vardir.Buna ragmen ona Türkce ögretmediler,kimler ögretmedi acaba?Bunu Kürt sorunu vardir diyenler cok iyi bilir.Türkiye Cumhuriyeti kimligini asimilasyon olarak nitelendirenler bölücü olmadiklarini istedikleri kadar söylesinler onlar bunun aksini ispat edemedikten sonra degisen hicbirsey olmaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Amac TÜRKIYE'nin bölünmesidir,bütün cabalar bunun icindir,bu nedenle bu amaca karsi olanlar ya Insan haklarindan bihaber olarak ,ya fasist olarak ,ya Irkci olarak gösterilmistir.Cünkü ellerinde baska bir alternatifleri yoktur,terörü nasil hos ve gerekli göstereceklerdirki,terörün hos gösterilecek bir yani olmadigini onlar cok iyi bildiklerinden kan döken teröristlere arka cikabilmek icin ya Kürt sorunu vardir yada Türk devleti Kürt sorununu inkar ediyor argümanlariyla fil gözyaslari dökmektedirler. Buda yetmiyor birde,kendilerini Türkiyenin bütünlügünü savunuyormus gibi gösterme cabasindalar.

Bahsettiklerinize ek olarak, konuyu "insan hakları" ve "ırkçılık"ın dışında "emperyalizm"le ilintilemeye çalışan arkadaşlarımız da oldu. O arkadaşımın hümanist duygularına ortak olsam da, benim Atatürk ilkeleri içinde addettiğim milliyetçiliğim, buna hoşgörü gösteremiyor.

Bu kardeşler, senden benden daha fazla, Misak-ı Milli sınırlarının ne olduğunu anlamadıkça, tartışmamız sürecektir.

Gönderi tarihi:
Eger bu ülkede Kürt sorunu vardir,Kürtlerin haklari, denipte sonrada biz bölücü degiliz deniliyorsa birisi ciksin bana bölücülügün ne oldugunu anlatsin.Irak topraklarina hile ile sahip cikanlarin Irakin toprak bütünlügünü hile ortadan kaldiranlarin Türkiye'nin Güneydogusu ile ilgili düsünceleride aynidir.Amac Güneydogu+Kuzey Iraktir.Bunun ötesinde baska yorumlarla buraya yazanlar gercekleri örtbas etmeye konuyu insan haklarina getirmeye calisarak kendilerinide saklamaya calismaktadirlar.Amac TÜRKIYE'nin bölünmesidir,bütün cabalar bunun icindir,bu nedenle bu amaca karsi olanlar ya Insan haklarindan bihaber olarak ,ya fasist olarak ,ya Irkci olarak gösterilmistir.Cünkü ellerinde baska bir alternatifleri yoktur,terörü nasil hos ve gerekli göstereceklerdirki,terörün hos gösterilecek bir yani olmadigini onlar cok iyi bildiklerinden kan döken teröristlere arka cikabilmek icin ya Kürt sorunu vardir yada Türk devleti Kürt sorununu inkar ediyor argümanlariyla fil gözyaslari dökmektedirler. Buda yetmiyor birde,kendilerini Türkiyenin bütünlügünü savunuyormus gibi gösterme cabasindalar.*Türkce'yi herkes konussun ama Kürtcede olsun,*slogan budur.Ama Kürtceyi isteyenlerin hicbirisi,Lazcada olsun,Cerkezcede olsun,Gürcücede olsun diyemiyor neden diyemiyor?Cünkü onlarin amaclari Kürtceyi kabul ettirmektir.Hala Türkceyi bilmeyen Kürt var ise bunun nedenini iyi arastirmak gerekir.Bunu egitim noksanligina baglayamayiz, bu cok büyük bir yanlis olur.Bunun nedeni Türkceyi önemsememek ve Kürtceden baska dil konusmamak demektir.Unutmayin ki Türkce bilmedigi halde onun TC kimligi vardir.Buna ragmen ona Türkce ögretmediler,kimler ögretmedi acaba?Bunu Kürt sorunu vardir diyenler cok iyi bilir.Türkiye Cumhuriyeti kimligini asimilasyon olarak nitelendirenler bölücü olmadiklarini istedikleri kadar söylesinler onlar bunun aksini ispat edemedikten sonra degisen hicbirsey olmaz.

saygilarla

Sayın Politika artık ne söyleyeceğimi, nasıl ifade etmem gerektiğini bilmiyorum kendime ve insana dair öfkelerimi!Bölücük ne mi?Bölücülüğün ne olduğunu siz de ben de çok iyi biliyoruz.Anlamlar ve kavramlar kargaşasına girmek gibi bir derdim yok.Burası bir hukuk devleti.Benim için değil herkes için buluşulması gereken bir toplumsal düzen şekli varsa o da demokrasidir.Biz kürt sorunu var diyoruz ama benim için çözüm sadece tam anlamıyla bağımsız.demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti.Kimsenin gözyaşı döktüğü de yok mayrıca;hele dediğiniz türden bir gözyaşı asla!Kürtçe yıllarca yasaklı bir dil oldu.Kürtçeden başka bir dil bilmeyenlere kürtçeyi yasaklamak nasıl bir mantık;doğrusu anlayamadım.Sürekli çerkezce veya başka bir dili neden sunuyorsunuz.Ha bana sorarssanız herkes istediği dili konuşsun.Arkadaşım benim için TC vatandaşı olmak bir gurur.Ben bu ülkenin canına da taşına da arkama bakmadan canımı adarım.Bu ülke de benim de atalarımın kanı servilere boy verdi.Onun için burada Kürt sorunu vardır diyenlere olan ;bölücüsünüz yaklaşım tarzına şidettle karşı çıkıyorum ve sizi bizi anlamaya davet ediyorum.

Gönderi tarihi:

Kürtce asla yasak olmadi bu ülkede,bütün Kürt kökenliler bu ülkede Kürtceyi rahatlikla konustular,bu ülkede yasak olan Kürtceyi resmilestirmek calismalariydi.Hala ayni savasi veriyorsunuz,Kürtce Kürtce diye.Siz Kürt arkadaslarinizla Kürtce konusmadinizmi hic,birisi gelip size Türkce konusmu dedi,bana bunu aciklayin.

Türkceden baska dil bilmemek Kürtcenin yasak olmadigini,Kürtceden baska dil ögrenmemekde,Türkceye karsi ilgi duymamayi gösterir.Simdi imkan var elinizde artik insanlar Kürtce ögrenebilirler,bunun icin gerekli girisimler yapildi,bunlar dahada gelistirilebilir,ama ne oldu?Bu kurslara ragbet olmadi,neden olmadi,cünkü halkin böyle bir ihtiyaci yoktu,Kürt toplumu hem Türkceyi hemde Kürtceyi biliyordu,kursa gitme geregi kalmamisti,ikincisi,Kürt ayrilikcilarin amaclari Kürtce ögretmek ögrenmek olmadigi icin bu kurslari yararsiz gördüler,cünkü onlarin amaclari Kürtceyi Türkcenin yaninda devletin ikinci dili yapmaktan öte birsey degildi.

Sizlerin anladiginiz kadar bizlerde anliyoruz bu siyasetleri,zaten Türkiye'deki ekonomik geri kalmisligi,insanca yasama sartlarinin Türkiye genelinde sifir oldugunu görmeyip konuyu Kürt'lere indirgeyerek Kürtler böyle geri birakildi böyle yoksullastirildi demek bile ayrilikci siyasetin ta kendisidir.Biz Tüm Türkiye insaninin refahi ve insanca yasamasi icin mücadele vermekten yanayiz ama birileri sadece Kürtler demekten bikmadilar.

Diger yanda Atatürk'ten sonra bu ülkeyi yöneten kadrolarin hicbirisi,bu ülkedeki halitayi gercek anlamda degerlendirerek siyaset yapmadi,aslinda bütün problemler bu noktada yogunlasmaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayın Politika artık ne söyleyeceğimi, nasıl ifade etmem gerektiğini bilmiyorum kendime ve insana dair öfkelerimi!Bölücük ne mi?Bölücülüğün ne olduğunu siz de ben de çok iyi biliyoruz.Anlamlar ve kavramlar kargaşasına girmek gibi bir derdim yok.Burası bir hukuk devleti.Benim için değil herkes için buluşulması gereken bir toplumsal düzen şekli varsa o da demokrasidir.Biz kürt sorunu var diyoruz ama benim için çözüm sadece tam anlamıyla bağımsız.demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti.Kimsenin gözyaşı döktüğü de yok mayrıca;hele dediğiniz türden bir gözyaşı asla!Kürtçe yıllarca yasaklı bir dil oldu.Kürtçeden başka bir dil bilmeyenlere kürtçeyi yasaklamak nasıl bir mantık;doğrusu anlayamadım.Sürekli çerkezce veya başka bir dili neden sunuyorsunuz.Ha bana sorarssanız herkes istediği dili konuşsun.Arkadaşım benim için TC vatandaşı olmak bir gurur.Ben bu ülkenin canına da taşına da arkama bakmadan canımı adarım.Bu ülke de benim de atalarımın kanı servilere boy verdi.Onun için burada Kürt sorunu vardır diyenlere olan ;bölücüsünüz yaklaşım tarzına şidettle karşı çıkıyorum ve sizi bizi anlamaya davet ediyorum.

bu sözleriniz ve yazdıklarınız geceyle gündüz gibi..bizim sizi anlamamızdan önce sanıyorum ki sizin kendinizi anlamanız lazım..emperyalizmin kullanımına daha ne kadar hizmet ediceğinize..yada bu bahaneleri öne sürerek sizi sürükleyen kendi içinizdeki bazı güç odaklarına yüzünüzü dönmeniz ve esas sorunlarınızı kendinize dert edinmeniz gerekmez mi....kürt sorunu vardır diyorsunuz..dili geçin.. geri bırakılmışlığı geçin sayın mavi olmayan gök....nedir bu sorun? bu ülkenin vatandaşı olarak herkese verilipte sadece sizlere verilmeyen nedir?..

Gönderi tarihi:

Sadece susarak bütün öfkemi kusuyorum bana bugünü miras bırakan tarihe.Ya ben derdimi anlatamıyorum ya da birileri bana sağır ve dilsiz.Mansur'u bilirmisiniz.Bağdat sokaklarında ENEL HAK diye ölüme gülümser;kendini anlamayanlar arsında geçerken;Necip Fazıl'ın o aşka olan ağıdından sadec bir dörtlük sunuyorum, ısrarla beni anlamayanlara...

Sana taş attılar sen gülümsedin.

Dervişin bir çiçek attı;inledin.

Bağrımı delmeye bin taş yetmez dedin;

Halden anlayana bir gül yeter

Gönderi tarihi:

Alın size bir fıkra

askerde ahmede sormuş komutan

vatan neyimizdir diye

ahmet anamızdır komutanım diye yanıtlamış

komutan mehmete dönmüş

mehmet vatan neyizmiş bakalım

mehmet,komutanım demiş

vatan ahmetin anasıdır....

Kanımı verdim bu vatan benim saçmalığından kurtulun artık,vatan mezbaha değildir.

Gönderi tarihi:
Sadece susarak bütün öfkemi kusuyorum bana bugünü miras bırakan tarihe.Ya ben derdimi anlatamıyorum ya da birileri bana sağır ve dilsiz.Mansur'u bilirmisiniz.Bağdat sokaklarında ENEL HAK diye ölüme gülümser;kendini anlamayanlar arsında geçerken;Necip Fazıl'ın o aşka olan ağıdından sadec bir dörtlük sunuyorum, ısrarla beni anlamayanlara...

Frozen ve Politika'nın sordukları sorulara verilmiş bir cevap göremiyorum bu satırlarda. Acılı arabesk tadında, olabildiğince ağlak ve çaresiz bir serzeniş sadece... Yani "veremediğim cevaplar var ama ben biliyorum ki haklıyım, o bakımdan susuyorum" ; Gibi nicelikten ve akıldan uzak, ama şeklen hoşgörünümlü bişeyler olmuş yazdıklarınız. İnsanları anlayışsızlık ile itham etmeden önce aynaya bakın ve arkadaşlarımızın sordukları sorulara bir de şu soruyu ekleyin; "Acaba düşündüğümü ifade edemediğim için eksiklik bende mi?"

Gönderi tarihi:

Alın size bir fıkra

askerde ahmede sormuş komutan

vatan neyimizdir diye

ahmet anamızdır komutanım diye yanıtlamış

komutan mehmete dönmüş

mehmet vatan neyizmiş bakalım

mehmet,komutanım demiş

vatan ahmetin anasıdır....

Kanımı verdim bu vatan benim saçmalığından kurtulun artık,vatan mezbaha değildir.

Frozen arkadaşım çok açık çok net ve çok önemli bir soru sordu verilen cevap yukarıda iki arkadaşımızın yazdıklarında gizli...

Arkadaşlar çok üzgünüm sizin adınıza, sizde bilmiyorsunuz değil mi, ezberletilmiş ve doğu kültürü ile yetişririlmiş insanlar olarak ancak böyle kaçamak sözler söyleyebilirsiniz, sevgili Taylan'ında söylediği gibi arabeskleşmiş ifadeleriniz... Ajitasyon, şark kültüründe çok önemlidir değil mi? Şikayet etme, geleneklere göre yaşama, gelenekçi atalarının söylemlerine göre hareket etme, düşünmeme, babası öl dediğinde itiraz dahi edememe, ağası kendini vur dediğinde saniye düşünmeme...

Ve bütün bunların olduğu yerde yetişen insanların gerçekler karşısında emperyalist oyunlar karşısında söyleyecek sözleri yoktur... onlar vicdanları ile gelenekleri arasında kalmışlardır...

Kürt sorunu diye bişey yoktur... Var etmek isteyenler var onların ekmeğine yağ sürenler var... Amerika'nın ve Avrupa'nın Anadolu topraklarını parçalamanın ve her bir parçasından yararlanmanın yolunu bu kez Kürtlerle buldu ve onların aklına, fikrine, vicdanına, insanlığına kelepçe vurdu... Artık isteselerde sağlıklı düşünemezler...

Gönderi tarihi:

Doğu kültürü mü?oryantalizm mi?töre ve boyun eğme mi?ağa mı?taylan ve yukarda yazı yazan arkadaş paristen yazıyorlar galba doğu kültürünü yermek için batılı veya en azından kentli olmak gerekir,ingilizlerin bir sözü vardır kentli olmak için bir evde en az 150 yıl ikamet etmek diye,bu üsten görme doğuyu küçümseme yetisini nereden alıyorsunuz,hangi kültürel yetkinliğe sahip olarak?

Gönderi tarihi:
Doğu kültürü mü?oryantalizm mi?töre ve boyun eğme mi?ağa mı?taylan ve yukarda yazı yazan arkadaş paristen yazıyorlar galba doğu kültürünü yermek için batılı veya en azından kentli olmak gerekir,ingilizlerin bir sözü vardır kentli olmak için bir evde en az 150 yıl ikamet etmek diye,bu üsten görme doğuyu küçümseme yetisini nereden alıyorsunuz,hangi kültürel yetkinliğe sahip olarak?

Bradost, ne demeye çalıştığınızı anlayabilmiş değilim. Doğu kültürü ile bir alıp veremediğim yok, hatta doğu kültüründen kastınız artık her ne ise, o benim "konum" bile değil. Paris'ten yazdığım imasını da size aynen iade ediyorum. Artık "utanma belasına" bile olsa neden böyle dediğinizi de açıklarsınız bir zahmet.

Benim bahsim, Misak-ı Milli sınırları içerisindeki üniter devlet yapısı ve Atatürk milliyetçiliği ilkesidir. Bana hiç oradan buradan dem vurmayınız. Doğusu ile batısı ile tüm kültürler bu toprağın mozayiğidir, kim ne demiş bu konuda? Acayip olmuş yazdıklarınız.

Gönderi tarihi:
Frozen ve Politika'nın sordukları sorulara verilmiş bir cevap göremiyorum bu satırlarda. Acılı arabesk tadında, olabildiğince ağlak ve çaresiz bir serzeniş sadece... Yani "veremediğim cevaplar var ama ben biliyorum ki haklıyım, o bakımdan susuyorum" ; Gibi nicelikten ve akıldan uzak, ama şeklen hoşgörünümlü bişeyler olmuş yazdıklarınız. İnsanları anlayışsızlık ile itham etmeden önce aynaya bakın ve arkadaşlarımızın sordukları sorulara bir de şu soruyu ekleyin; "Acaba düşündüğümü ifade edemediğim için eksiklik bende mi?"

Evet ucuz edebiyat naraları!Arkadaşım Politika veya Frozen'in dediklerine cevap vermedim;çünkü ben ne dersem de onlar için nasıl biriysem oyum.Burada ifadelerim daima siyasi olarak algılandığı için bundan rahatsız oldum.İlla ki cevap bekliyorsanız;Kürtçe yasaklanmadı diyen Sayın Politika ya sadece şaşırdım.Bence tarihi biraz objektif sorgulamak gerek.Daha geçenlerde emekli askerler kalkıp bu yanlişların muhasebesini yapmadı mı?Sayın Froze galiba Kürt asıllı bir vatandaşın bu ülkeyi sevmesini yada bazı gerçekleri kendince doğrulamasını yadırgamış olmalı ki;kalkıp kendimi anlamam gerektiğini ifade etmiş.Ben kendimi çok iyi anlıyorum;sizleri de anlamya çalışıyorum.Bu ülke,bu vatan hepimizin.Burada kürt sorunu da konuşulacak,türban da...Ama bunları ifade ederken bazı doğruları da kabullenmek gerek.İnkar ve baskı hiçbir zaman çözüm olmadı.Sayın Sardunyam Kürt sorunu yok değilse nedendir bunca kayıplar,yoksa birileri sıkıldı diyemi öldü,öldürüldü.Ayrıca arabesk ile pek aram yoktur;yazdığım dörtlükte arabeskten pekde hoşlanmayan ünlü bir şairimize aittir.

Nasıl anlatayım arkadaşlar daha kendimi;gelin yürekli olalım.Bizi temsil ettiğini sanan fırsatçılara bırakmayalım meydanı.Siyaset değil bunlar

,birilerinin canı acıyorsa,ölüm kadere dönüşüyorsa bu artık siyaseti değil herşeyi ile beraber yaşamaya mecbur insanlığı ilgilendiri.Siz beni anlayın ben de sizi.E yani kalkıp boşa kürek çekmek istemem!Saygılar

Gönderi tarihi:
Evet ucuz edebiyat naraları!Arkadaşım Politika veya Frozen'in dediklerine cevap vermedim;çünkü ben ne dersem de onlar için nasıl biriysem oyum.Burada ifadelerim daima siyasi olarak algılandığı için bundan rahatsız oldum.İlla ki cevap bekliyorsanız;Kürtçe yasaklanmadı diyen Sayın Politika ya sadece şaşırdım.Bence tarihi biraz objektif sorgulamak gerek...........>

Öncelikle birbirimizi sabit fikirli kabul etmeyelim, bunun sonu yok çünkü. Bu, fikirlerimizi değiştirmek için ortalığı kırıp geçirmek anlamında değil tabii ki. Dediğiniz gibi daha objektif olalım, olalım ama objektif olmaya çalışırken de belli doğruları bilerek ve hazmederek başlayalım buna.

Ülke tarihimizde PKK'nın varlığı veya oluşum nedenlerini yakın geçmişe baktığımızda bir kaç ana başlıkla izah edebiliriz. Ancak bu izah şekli, bu oluşumun hakkaniyetini gerektirmez. Kürtçe yasaklanmadı belki, ama ayıplıydı. Bunun sebebi ise kesinlikle etnik farklılıklardan değil, dış etkilere maruz kalan siyasetin ve hükümetlerin zaafiyetlerindendi.

Frozen'in bahsettiği "kazanılmamış haklar"ın edinilmesi konusunda ise, şikayeti olan coğrafyanın bunu hayata geçirme konusunda yanlışları oldu. Bu hususta vatandaş haklarını adaletli şekilde dağıtma konusunda, devletin sıkıntıları olmuşsa, bunun çözümü de silahla olmamalıydı. Yanlışı yanlış ile örtmek kadar sonuçsuz bir durum yoktur. Hem fikiriz sanırım.

Arabesk'ten kastım ise tartışmayı kesip, susup, ajitasyon ortamı yaratmanızdandı. Böyle paylaşımlar yaptıktan sonra başımızın üzerinde yeriniz var sayın maviolmayangökyüzü.

Gönderi tarihi:
Öncelikle birbirimizi sabit fikirli kabul etmeyelim, bunun sonu yok çünkü. Bu, fikirlerimizi değiştirmek için ortalığı kırıp geçirmek anlamında değil tabii ki. Dediğiniz gibi daha objektif olalım, olalım ama objektif olmaya çalışırken de belli doğruları bilerek ve hazmederek başlayalım buna.

Ülke tarihimizde PKK'nın varlığı veya oluşum nedenlerini yakın geçmişe baktığımızda bir kaç ana başlıkla izah edebiliriz. Ancak bu izah şekli, bu oluşumun hakkaniyetini gerektirmez. Kürtçe yasaklanmadı belki, ama ayıplıydı. Bunun sebebi ise kesinlikle etnik farklılıklardan değil, dış etkilere maruz kalan siyasetin ve hükümetlerin zaafiyetlerindendi.

Frozen'in bahsettiği "kazanılmamış haklar"ın edinilmesi konusunda ise, şikayeti olan coğrafyanın bunu hayata geçirme konusunda yanlışları oldu. Bu hususta vatandaş haklarını adaletli şekilde dağıtma konusunda, devletin sıkıntıları olmuşsa, bunun çözümü de silahla olmamalıydı. Yanlışı yanlış ile örtmek kadar sonuçsuz bir durum yoktur. Hem fikiriz sanırım.

Arabesk'ten kastım ise tartışmayı kesip, susup, ajitasyon ortamı yaratmanızdandı. Böyle paylaşımlar yaptıktan sonra başımızın üzerinde yeriniz var sayın maviolmayangökyüzü.

Sabit fikirli olmak yada belirli düşüncelere takılarak,anlamadan,sorgulamadan hükümler vermek benim yaşadığım toplumun maalesef en büyük zaaflrından biri!İlginç olan ise bu sabit fikirlerde bile sadece eleştirmek,karşısında ki bireyi dinlemekten öte sadece vereceği cevabı tasarlamak.Eleştiri olmadan bir ntoplum yarına taşınamaz.Kendi soluğunda boğulur,kalır.Ama eleştiri kesinlikle bireye değil,düşünceye karşı olmalı,yapıcı olmalı,empatiye ortam sağlamalı.Herkes kendi kaderini yaşar.Bugün yürüdüğümüzx yollardan geçmeyeceğimiz bu kadar aşina iken kalkıp da kini kendimizde büyütmemiz oldukça saçma.

Benim için PKK yada DTP hiçbir zaman ölçüt olmadı.Dediğiniz gibi oluşum nedenleri/gerekçeleriyle silalahlı bir eylemdi ve silah kesinlikle çözüm değildir.Benim kavgam yarına güzel bir dünya bırakmak değil.Zaten bu insanın olduğu yerde sadece bir ütopyadır.Ama en azından silahların altında geçen çoçukluğumu kimseye miras bırakmama adına son sözümü söyleyeyim.Burada Kürt sorunu veya adını sizler koyun(?) söz konusu olduğu zaman hemen karşıma DTP gibi oluşumlar konuluyor.Demokratik bir ülkede yaşıyorsak bırakın onlarda söylesinler söyleyeceklerini.Ama siyasetin belirli sorunlarıyla,bölücülükle...kimse beni suçlayamaz.Kürt sorunu PKK değildir,kürt sorunu bu ülkenin en büyük sorunlarından biridir.Bu sorunun çözümü demokrasiden geçer.Devletin orada ki halkı kazanmnasından geçer.İnsanları kimlikleriyle kabul etmasinden geçer!Bu sorunun çözümü,kendi yanlışlarımızın farkında olmaktan geçer,bu ülkenin bireyleri olarak bizden geçer...

re

Gönderi tarihi:

Bende "mavi olmayan gökyüzü" arkadasin yazdiklarina katiliyorum ve malsef ülkemiz insanlarinin sabit fikirli oldugu inancindayim. Malesef diyorum, cünki bu durumdan hic memnun degilim. Elestiriyi ve özelestiriyi hemen hemen bilmeyen ve tüm sorunlarimizin kaynagini disarida (dis gücler) arayan bir toplum olduk, tabiiki bunu en basta hükümetler ve basin körüklüyor. Muhakkaki bazi konularda dis güclerin su veya bu sekilde parmaklari vardir, inkar etmiyorum, ama bizlerin birey ve devlet olarak hicmi sucu yok. Ben sahsimadina bu sitedeki bazi yorumcu arkadaslar tarafindan Pkk'li yapildim, Terörü destekleyen biri olarak nitelendirildim ve Türkiye karsiti olarak izah edildim. Ve ben bunlarin hicbiri olmadigima göre, sadece ülkemde yapilan haksizliklara karsi geldigim icin böyle niteelndirildigime göre, bunu yapanlar sabit fikirli degilde ne olabilir acaba. Her öküzün altinda biza arayanlar ne olabilir? Hatta bir yorumcu arkadas Amerika'nin yaptigi gibi benim terörüstüm iyi baskasi kötü manasina gelen aciklamalarda bile bulundu, yani susurluk cetesini onlarin Türkiye icin Asala ile carpistigini ön plana getirerek bunlari yaparkende ülkemde mafyacilik yapmasini, katillik yapmasini sorun olarak gömememiz gerektigini yazdi. Sorun olarak görülmeyen bir konu nedense 30 yildan beri cözülmedi ve tolam 50 bine yakin insanlar öldü. Geride birakilan acilar ve maddi kayip haric tabiiki. Burada bazi cevrelerin siyasi ve maddi cikarlari varki olay aynen devam ediyor ve illada inadina cözümsüzlük diyorlar. Ve bazilari hemen hazira konmak icin, bizden cözüm bekliyorlar. Cözüm önce sorunu görmekten ve tesbitten gecer. Inkar ile kac 30 yil daha devam ettirebiliriz bilmiyorum.

Saygilar

Gönderi tarihi:

sayin isyanci oncelikle senin yazdiklarina bire bir olmasada yazdiklarina katiliyorum ayrica seni vatanhaini veya bir terorist olarak ilan edilmenede acikcasi hic sasirmadim cunku Turkiye devletini kim elestirirse ya bolucudur yada teroristtir bu cok dogaldir senin yazdiklarina katilmadigim noktada sudur yazinda "Muhakkaki bazi konularda dis güclerin su veya bu sekilde parmaklari vardir, inkar etmiyorum" yazmissin ben bu soyledigini kesinlikle kabul etmiyorum cunku eger devlet istemezsse kimse kimsenin ic islerine karismaz karisamaz ayrica dis guclarin baska isi gucu yokta bizimlemi ugrasiyorlar kendimizi boyle seylerle avutmayalim dis guclerden once ic guclerin parmaklari cok bu tur islerde devletin butun organlari olmus birer mafya babasi dis guclere ne hacet varki..

ayrica bir sorumda sayin frozenin sordugu soruya geri kalmisligi gecelim, dil sorununu gecelim geriye daha ne kaldigi soylermisin daha dune kadar tvde kimse kurtce sarki soyleyemiyordu senin bu sormus oldugun soru tipki su atasozu gibi oldu BAYRAM DEGIL SEYRAN DEGIL ENISTEM BENI NEDEN OPTU... egerki bir tartisma veyahut goruslerinizi yazacaksaniz olaylari tek tarafli degerlendirme yapmadan yaparsaniz daha yapici olur...

saygilar

Gönderi tarihi:

Hala fil gözyaslari dökülüyor.ve ayni laflar yineleniyor.Neden bu ülkede kan döküldü,amac neydi?Bunlari bilipte söyleyemiyorsaniz samimi olamazsiniz.

Bu ülkede ekonomik ve sosyal geri kalmisligi Kürtlere baski yapiliyor zeminine cekerek devlete karsi silaha sarilan,dagda pusu kuran,yollara mayinlar döseyen,burasi Kürdistan,Türk askeri defol diyen,sehirlerde canli bombalar olan, isyerlerini bombalayan ic ve dis destekli bir cinayet örgütüne karsi savas verilmistir ve verilmektedir.Bundan kimler gocunuyor?

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.