Φ bradost Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Başkasının gencecik evladının kanı üzerinden siyaset yapılmalımı,eğer savaş bir kişinin dahi ölümüne sebep olacaksa sorumluluğu kabul edilmelimi,amacınız pkk mı yoksa bütün kürdler mi? peki günlerdir sınır ötesi diye bağımak,*** istemek değilmi,şu saniyeden itibaren,35 yıllık vicdan erozyonun sorumluları varmı,chp nin mhp nin içinde olduğu hükümetler,gencecik evlatların ölmesinde ne kadar sorumludur,*** *** diyenler çözemediyse,neden farklı çözüm düşünmüyorlar,bugün kaybedilen canlardan,evrenden başlayıp günümüze kadar süregel siyasiler sorumlu değilmi?bu otuzbeş yıllık süreci yargılayacak bir hukuk yokmu,peki yarın ölecek insanların sorumluluğunu kabul ediyormusunuz,ileride 40 bin kişinin ve kimbilir bu zihniyetle daha kimlerin,sizi yargılamalarına izin veriyormusunuz,savaşa bu kadar güvendiğinize göre,peki iç savaşı kaşıdığınızın ve farkındamısınız,bu sorumluluğu alacakmısınız. Türkiye bir yol ayrımında,ya demokrasi yada hiç. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Bu bir savaş değil. En başta söyleminizi düzeltin. Savaş 21. yüzyılda devletler arasında olur. Bu tanık olduğumuz terör, vahşet ve akıl iz'an dışı bir yaşamdır. Ve bu partiler üzeri konudur. Şimdiki hükümet'n yapamadığını önceki hükümetlere ilintileyerek izah etmek acizliğin ağababasıdır.******, mantıklı olun. Ne söylediğinizin farkında olun. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Başkasının gencecik evladının kanı üzerinden siyaset yapılmalımı,eğer savaş bir kişinin dahi ölümüne sebep olacaksa sorumluluğu kabul edilmelimi,amacınız pkk mı yoksa bütün kürdler mi?peki günlerdir sınır ötesi diye bağımak,*** istemek değilmi,şu saniyeden itibaren,35 yıllık vicdan erozyonun sorumluları varmı,chp nin mhp nin içinde olduğu hükümetler,gencecik evlatların ölmesinde ne kadar sorumludur,*** *** diyenler çözemediyse,neden farklı çözüm düşünmüyorlar,bugün kaybedilen canlardan,evrenden başlayıp günümüze kadar süregel siyasiler sorumlu değilmi?bu otuzbeş yıllık süreci yargılayacak bir hukuk yokmu,peki yarın ölecek insanların sorumluluğunu kabul ediyormusunuz,ileride 40 bin kişinin ve kimbilir bu zihniyetle daha kimlerin,sizi yargılamalarına izin veriyormusunuz,savaşa bu kadar güvendiğinize göre,peki iç savaşı kaşıdığınızın ve farkındamısınız,bu sorumluluğu alacakmısınız. Türkiye bir yol ayrımında,ya demokrasi yada hiç. Taylan'ın söylediği gibi. Bu savaş değil, bu terörle mücadele. İnsanların bir şeyin durmalı ve açık olmalı. "başkasının gencecik evladının kanı üzerinden siyaset" ?. O gencecik evlatların kanını döken Bahçeli mi ? Baykal mı ? Maşallah arkadaşım senin bu yazını okuyunca. Bir PKK masum. Diğerlerinin hepsi suçlu PKK ya yapılacak bir operasyonu Kürtlere karşı yapılmış gibi sunmak niye. Yok PKK bütün kürtleri temsil eder diye düşünüyorsun bunuda açık açık belirt. Ben olsam şöyle düşünürdüm. Madem haklıyım fikrimde. O halde bunu niye açık açık savunamıyorum ? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Bu bir savaş değil. En başta söyleminizi düzeltin. Savaş 21. yüzyılda devletler arasında olur. Bu tanık olduğumuz terör, vahşet ve akıl iz'an dışı bir yaşamdır. Ve bu partiler üzeri konudur. Şimdiki hükümet'n yapamadığını önceki hükümetlere ilintileyerek izah etmek acizliğin ağababasıdır.******, mantıklı olun. Ne söylediğinizin farkında olun. Sayin 'Taylan Abi' Savas sadece devletler arasindami olur.? Birkere dinler arasinda olan savaslar ne oluyor .. onun adıdamı terör sonra dünyada mezhep savaslari bosunami sürüyor! gizli savas sürmüyormu bir devletin icinde dahi olsa ... anliyacaginiz savaslarin boyutu yok.. terör,dedigimiz sey serseri mayindir adi üzerinde baski korku salma birseyleri halletmek adına yani bu bir kapkacta olabilir.. karisinla ask yapma adınada olabilir v.s v.s bugün terör adını en iyi kullananlar emperyalistlerdir.? ülkemizde bize karsi yapilan saldirilar icte ve dista kimin adına yapiliyor bunun adı terör olabilirmi en iyisi daha fazla derinlere inmeyelim de... bagimsizlik savaslari sirf bir devlet baska bir devletin etkisi altina girdigi icin olmaz.. Hindistan kaca bölündü bölünürken al gülüm ver gülümlemi oldu .. bugün dahi bakarsak bölünmek icin orda savasin devam ettigini görürüz... illahin bu savas diyebilmek icin hodri meydan deyip konya ovasina inmek gerekmez.! yada bir gecede 100.kisiyi yok etmek anlaminada gelmez.. veya senelerce sürüpte bir milyon kisinin ölmesi anlaminada gelmez iran irak savasinda oldugu gibi.. ve ortada sadece ölüvar,,bir kazanimda yok.? biz demesekte ülkemize karsi savasanlar var ve bu savasta cok boyutlu evet bizde karsi savastayiz ve bu savas olanca gücüyle hizlaniyor bugün gelinen telasta bu nokta.. yani sonuclarin ortaya cikmasidir.! eger devletler arasi illahin diyorsaniz ozamanda esir düsen askerlerimizin hangi karargaha götürdügünüze bakmaniz yeter heralde orasida ERBIL.? o kadar acik net bir savas. Sayin CYRANO ninda öyle demesi beni sasirtti Saygilarimla frankfurt Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Efendi şimdi bu kavram karmaşası olur. Bu söylediklerininde konu ve anlattığımzla bir alakası yokki. Anlattığımız ve söylediğimiz açık. Bu savaş değildir. Terörle mücadeledir. Yani yakalanan pkk lılar savaş esiri muamelesi görmüyor değilmi. Türkiye PKK'yı savaşta olduğu bir ülke olarak görüp konferanslar, barış görüşmeleri düzenlemiyor ateşkes anlaşmaları yapmıyor. Bu bir iç savaşta değil. Kürtler ve Türkler savaşmıyor. Çünkü PKK lı sayısının belki elli katı kürt asker Türk Ordusunda askerlik yapıyor. Ancak bunun böyle olmasını ülke içinde isteyen bir siyasi parti var. Bunun terör sorunu değil bir savaş olduğunu. Savaş yasalarının teröristlere karşı uygulanmasını isteyenler var. . Dıştada PKK lılardan "savaşçılar" diye sözeden büyük basın kuruluşları var. Öcalan'ın savaş esiri statüsünde olması gerektiğini söyleyenler var. Bende bir espri yapayım. Madem bu "açık ve net bir savaş" O zaman PKK lıları terör suçlusu olarak yargılamayıp. Savaş esiri muamelesimi gösterelim. Cenevre konvansiyonu hükümlerinimi uygulayalım Yani konu bu. Anlatabildim sanırım. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Bende bir espri yapayım. Madem bu "açık ve net bir savaş" O zaman PKK lıları terör suçlusu olarak yargılamayıp. Savaş esiri muamelesimi gösterelim. Cenevre konvansiyonu hükümlerinimi uygulayalım Yani konu bu. Anlatabildim sanırım. Tamam üstü örtülü savas olarak kalmasi daha iyi gerci bunuda zaman daha iyi gösterecek! Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Her ikiside halkı dil ve ırk gözeterek kin ve nefrete sevk ediyorlar... 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Her ikiside halkı dil ve ırk gözeterek kin ve nefrete sevk ediyorlar... Ne yapilmasini bekliyordun ülkemizi fedeol kalintilarla beslenen uyusturucu kacakcilarina teslim edilmesinimi! Unutma Dünyada hicbir egemen ülke türkiye kadar nazik olamaz.. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Sayin 'Taylan Abi' Savas sadece devletler arasindami olur.? Birkere dinler arasinda olan savaslar ne oluyor .. onun adıdamı terör sonra dünyada mezhep savaslari bosunami sürüyor! gizli savas sürmüyormu bir devletin icinde dahi olsa ... anliyacaginiz savaslarin boyutu yok.. frankfurt Sayın Efendi Türkler; Savaşlar sadece devletler arasında olur. Aksi durumlar hakkında ORTAÇAĞ coğrafyasına ve hukukuna dönmemiz gerekir. Atladığınız kelime, 21. yüzyıl'dır. Ama siz bir kelime atladığınızı sanarak, yüzyıllar atlıyorsunuz. Bu kadar kolay değil bu. Yemem kısaca (amiyane haliyle) Sapı samana karıştırmadan, maziyi gündüz yapmadan konuşalım. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Sayın Efendi Türkler;Savaşlar sadece devletler arasında olur. Aksi durumlar hakkında ORTAÇAĞ coğrafyasına ve hukukuna dönmemiz gerekir. Atladığınız kelime, 21. yüzyıl'dır. Ama siz bir kelime atladığınızı sanarak, yüzyıllar atlıyorsunuz. Bu kadar kolay değil bu. Yemem kısaca (amiyane haliyle) Sapı samana karıştırmadan, maziyi gündüz yapmadan konuşalım. 21. yüzyıl'a yakisir sekilde Emperyalistlerin kendilerine karsi direnenlere savas acanlara taktiklari isim! bizde onlara karsi savas acsak bizede terörist diyecekler, iran gibi hani bir zamanlar iranin takma adiydi? bence artik mazlum devletler hakim devletlere karsi savas acacaklarsa bir meydana davet etmeleri gerekiyor! yoksa isim hazir teröristler,, efendilerini isiran zavallilar,,birde Irakda neler oluyor isgalci güclere karsi direnenlere mücadele verenlere nedeniyor! Savaşlar demiyelim yoksa kizarlar teröristler direniyor.. ne kadarda yakisti? ORTAÇAĞ da muazzam gerilla savaslari olurdu onuda unutmussunuz ben yine diyorum daha fazla derinlere inmiyelim! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 21. yüzyıl'a yakisir sekilde Emperyalistlerin kendilerine karsi direnenlere savas acanlara taktiklari isim! bizde onlara karsi savas acsak bizede terörist diyecekler, iran gibi hani bir zamanlar iranin takma adiydi? bence artik mazlum devletler hakim devletlere karsi savas acacaklarsa bir meydana davet etmeleri gerekiyor! yoksa isim hazir teröristler,, efendilerini isiran zavallilar,,birde Irakda neler oluyor isgalci güclere karsi direnenlere mücadele verenlere nedeniyor! Savaşlar demiyelim yoksa kizarlar teröristler direniyor.. ne kadarda yakisti? ORTAÇAĞ da muazzam gerilla savaslari olurdu onuda unutmussunuz ben yine diyorum daha fazla derinlere inmiyelim! Bakınız; kafatası milliyetçisi değilim. Şövenist bir eda içinde olmayı ise hiç istemem ancak, Atatürk milliyetçisi ve ülke sevdalısı biri olarak kullandığınız "mazlum devlet" , "gerilla savaşı" vs tanımlarının üzerinden tekrar geçmenizi isterim. Misak-ı Milli sınırları içinde, akıl fikir çerçevesinde bu söyledikleriniz suç kabul edilir. Nitekim az biraz haber takip ediyorsanız, haberiniz vardır. Bunun ne emperyalizmle ne de İran'la alakası vardır. Neyi tartışıyorsunuz? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Bakınız; kafatası milliyetçisi değilim. Şövenist bir eda içinde olmayı ise hiç istemem ancak,Atatürk milliyetçisi ve ülke sevdalısı biri olarak kullandığınız "mazlum devlet" , "gerilla savaşı" vs tanımlarının üzerinden tekrar geçmenizi isterim. Misak-ı Milli sınırları içinde, akıl fikir çerçevesinde bu söyledikleriniz suç kabul edilir. Nitekim az biraz haber takip ediyorsanız, haberiniz vardır. Bunun ne emperyalizmle ne de İran'la alakası vardır. Neyi tartışıyorsunuz? Bakin ben bizim ülkemizden bahsetmiyorum! herseyden önce biz egemen ülkeyiz ,,sadece ticari anlamda ipin ucunu kacirsakda bu yinede ticari anlamda kalir! ama birileri bu durumdan bu zaafdan beklenti duymasi onun hayal gücünü zorlar!!! tekrar diyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve ulusu ile bölünmez bütünlügünü sonsuza dek sürdürecek. yapiya sahip Egemen bir ulus ve bagımsız bir devlettir düzenli Ordusu vardir Halki vardir... biz ne bir kübayiz ne bir vietnam nede bir Irak nede bir fransa bizim egemenligimiz tekrar sahalara sürülmesi demek emperyalistlerin tekrar yeryüzünde sekil degistirmesi demektir..herkes bunun farkinda??? bende Atatürk milliyetçisi ve ülke sevdalısı biri olarak bunlari aciklama geregi duydum??? vede tekrar diyorum Misak-ı Milli sinirlarimizla oynamak istiyenleri icerde ve disarda olsun her daim savasacak gücümüz vardir verecegimiz her savas sadece ve sadece birkac mazlum devletin tekrar ipleri kendi eline almasina saglar biz gücümüzün farkindayiz dün öyleydi bugünde öyle yarinda öyle olacaktir? ve her daimde bunu basaracak güc ve azimdeyiz.. Savaşlar sadece devletler arasında olur... dediniz madem öyle diyorsunuz dediginiz gibi olayi burda donduralim yoksa durum vahim! yanlis acilimlara gidiyor.. Saygilarimla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2007 Bakin ben bizim ülkemizden bahsetmiyorum! Sayın Efendi; Konu BAYKAL VE BAHÇELİ YARGILANMALI MI konusu, enstrümanlarımız Siyaset, Türkiye, PKK, terörle mücadele vs. Sizin bahsettikleriniz Emparyalizm, İran, Küba, Vietnam, egemen devlet vs. Bu tartışma tekniği yeni mi çıktı, yoksa okuduklarımdan ben mi hiçbirşey anlamıyorum. Kusura bakmayın. Konuyu donduralım fikrinize katılmadan edemeyeceğim. Saygılar. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Sayın Efendi Türkler;Savaşlar sadece devletler arasında olur. Aksi durumlar hakkında ORTAÇAĞ coğrafyasına ve hukukuna dönmemiz gerekir. Atladığınız kelime, 21. yüzyıl'dır. Ama siz bir kelime atladığınızı sanarak, yüzyıllar atlıyorsunuz. Bu kadar kolay değil bu. Yemem kısaca (amiyane haliyle) Sapı samana karıştırmadan, maziyi gündüz yapmadan konuşalım. Savaşlar sadece devletler arasında olur. diyorsunuz bende böyle olmadigini olamiyacagina o nedenle bu soruyu sorma geregi duydum Savas sadece devletler arasindami olur diye.? vede kisaca aciklamada bulunmustum bu soruma gelen cevapda aylar sonra yukarda yazdiginiz gibi!!!! ve tekrar diyorum Savaşlar sadece devletler arasında olmaz? öyle olsaydi Dünya cok sakin olurdu Cevaplarda maziye dönüsmezdi! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Savaşlar sadece devletler arasında olur. diyorsunuz bende böyle olmadigini olamiyacagina o nedenle bu soruyu sorma geregi duydum Savas sadece devletler arasindami olur diye.? vede kisaca aciklamada bulunmustum bu soruma gelen cevapda aylar sonra yukarda yazdiginiz gibi!!!! ve tekrar diyorum Savaşlar sadece devletler arasında olmaz? öyle olsaydi Dünya cok sakin olurdu Cevaplarda maziye dönüsmezdi! Olay siyaset tartışmasından Türkçe dersine döndü resmen. Ancak ben size savaş kelimesinin anlamını anlatmakta ısrarlıyım. Sayın Efendi Türkler, Türk Dil Kurumu'nun Genel Türkçe Sözlük'ü vardır. Açınız kendisini; SAVAŞ kelimesinin anlamı nedir okuyunuz. İşi kolaylaştırmak için ben size o sözlükteki SAVAŞ kelimesinin ilk anlamını yazıyorum. "Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk." Bana hala "savaşlar sadece devletler arasında olmaz" demeyin lütfen. Devletler arası olmayan çatışmanın adı katliam, terör, mücadele, cinayet vs herşey olabilir. Ama savaş olamaz. Sizin mantığınıza uymayabilir ancak işin doğrusu budur. Not: Aylar sonra yazmış olmamın sebebi, uzun zamandır siteye girmeyişimdir. 3ay sonra ilk defa, 2gün önce girdim, girdiğimde de cevabımı yazdım.Bu'dur. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Olay siyaset tartışmasından Türkçe dersine döndü resmen. Ancak ben size savaş kelimesinin anlamını anlatmakta ısrarlıyım. Sayın Efendi Türkler, Türk Dil Kurumu'nun Genel Türkçe Sözlük'ü vardır. Açınız kendisini; SAVAŞ kelimesinin anlamı nedir okuyunuz. İşi kolaylaştırmak için ben size o sözlükteki SAVAŞ kelimesinin ilk anlamını yazıyorum. "Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk."Bana hala "savaşlar sadece devletler arasında olmaz" demeyin lütfen. Devletler arası olmayan çatışmanın adı katliam, terör, mücadele, cinayet vs herşey olabilir. Ama savaş olamaz. Sizin mantığınıza uymayabilir ancak işin doğrusu budur. Not: Aylar sonra yazmış olmamın sebebi, uzun zamandır siteye girmeyişimdir. 3ay sonra ilk defa, 2gün önce girdim, girdiğimde de cevabımı yazdım.Bu'dur. Sayin Taylan Ben sizden fazla birsey istemedim fakat bakiyorum isi Türkçe Sözlük'ü döndürdünüz yinede diyorum verdiginiz cevaplarin karsiligi Türkce sözlükte yok.. bilmem anlata bildimmi onun icindirki ben olayi donduralim dedim!! ama artik dondurmayalim lütfen savaslarin sadece Devletler arasinda sadece Devletler arasinda olamiyacagini söylüyorum lütfen ilk önce aciklayin neden savaslar sadece Devletler arasinda oluyormus? "Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk." Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Sayin Taylan Ben sizden fazla birsey istemedim fakat bakiyorum isi Türkçe Sözlük'ü döndürdünüz yinede diyorum verdiginiz cevaplarin karsiligi Türkce sözlükte yok.. bilmem anlata bildimmi onun icindirki ben olayi donduralim dedim!! ama artik dondurmayalim lütfen savaslarin sadece Devletler arasinda sadece Devletler arasinda olamiyacagini söylüyorum lütfen ilk önce aciklayin neden savaslar sadece Devletler arasinda oluyormus? "Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk." Giderek anlamsızlaşmaya ve bir kısır döngüye girdi bu tartışma. Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan? Size savaşın sadece devletler arasında olduğunu izah etmek için en yetkili yerden tanımını alıntıladım. Bana bu tanımın neden böyle olduğunu soruyorsunuz. Bi zahmet bunu bana değil, TDK'ya sorun. Herşeyin bir anlamı vardır, savaş kelimesinin de anlamı budur. Sözün bittiği yerdir. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Tüm yorumlari okudum ve malesef konu basligi ile alakadar bir yorum bile bulamadim. Burada malesef tekrar bizim insanlarin dogru dürüst tartisamayacagini gördüm. Bildigim kadariyla cogumuzun zaten sabit fikri var ve baskasini ne okuruz nede birazda olsa hakli görürüz. Tartismayi bilmeyen bir topluluk olarak genelde kendi kendimizi de övmemiz bani hic yadirgamiyor dogrusu. hani deriz ya en büyük biziz, en bariscil ve misafirperver biziz. kendimizden baska dostumuzda yok zaten, tersini iddaa eden söylesin lütfen. Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur diyenler herhalde cevabini verirler. tartismayi bile bilemeyen bir toplum olarak ülkemizde savasmi var terörmü var yoksa Baykal'mi yargilansin, yok Bahceli yargilansinmi? Bunun cevabini hic veremeyiz. saygilar Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Ben de iletinizde konu başlığı ile ilgili bir bölüm bulamadım:) Bahsettiklerinize kurban vermişsiniz cümlelerinizi. Bile bile lades de en kötüsü olsa gerek. Neyse. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Ben de iletinizde konu başlığı ile ilgili bir bölüm bulamadım:) Bahsettiklerinize kurban vermişsiniz cümlelerinizi. Bile bile lades de en kötüsü olsa gerek. Neyse. Sayin Taylan bey, yazimin son satirlarini tekrar okursaniz konu basligi ile ilgili cümlelerimi buacaksiniz. Ama ne deyim, tesbit ettigim gibi, tartismayi bilmeyen bir toplumuz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Tüm yorumlari okudum ve malesef konu basligi ile alakadar bir yorum bile bulamadim. Burada malesef tekrar bizim insanlarin dogru dürüst tartisamayacagini gördüm. Bildigim kadariyla cogumuzun zaten sabit fikri var ve baskasini ne okuruz nede birazda olsa hakli görürüz. Tartismayi bilmeyen bir topluluk olarak genelde kendi kendimizi de övmemiz bani hic yadirgamiyor dogrusu. hani deriz ya en büyük biziz, en bariscil ve misafirperver biziz. kendimizden baska dostumuzda yok zaten, tersini iddaa eden söylesin lütfen. Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur diyenler herhalde cevabini verirler. tartismayi bile bilemeyen bir toplum olarak ülkemizde savasmi var terörmü var yoksa Baykal'mi yargilansin, yok Bahceli yargilansinmi? Bunun cevabini hic veremeyiz. saygilar Sevgili isyancı siz kendinizi anlatıyorsunuz, bu forumda yorum yapanları değil. BAkın geçmişteki yazılarınıza, birtane yapıcı bir yazınız varmı?varise o yazının sonucuna bakın sonra karar verin. saygılar.. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Bilmiyoruz yani? Öyle buyurdunuz netekim. Biraz daha buyrun sizi biraz daha dinleyelim, bilginizden istifade edelim. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Bilmiyoruz yani? Öyle buyurdunuz netekim.Biraz daha buyrun sizi biraz daha dinleyelim, bilginizden istifade edelim. Alingan olmaniza hicte gerek yok. Yazdiklarimin dogruluk payi yoksa elestirisiniz. Ama siz kolay yolu secerek cocuk gibi alingan oluyorsunuz. Diyecek bir lafim yok. Yazacaksaniz yorumum üzerine yazin lütfen, yanlisim varsa düzeltin, sevinirim, alinmam ben. Tesbitlerimle ayni görüste olmaniz gerekmez, yanlis tesbiti düzeltirsiniz ve böylece biter bu is. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Alingan olmaniza hicte gerek yok. Yazdiklarimin dogruluk payi yoksa elestirisiniz. Ama siz kolay yolu secerek cocuk gibi alingan oluyorsunuz. Diyecek bir lafim yok. Yazacaksaniz yorumum üzerine yazin lütfen, yanlisim varsa düzeltin, sevinirim, alinmam ben. Tesbitlerimle ayni görüste olmaniz gerekmez, yanlis tesbiti düzeltirsiniz ve böylece biter bu is. Tartışmayı da bilmiyoruz, alınganız da, çocuk gibiyiz de... Suyundan da koyalım Ve devam edelim; İlk iletinizin ilk paragrafında yanlışlarımız ve bilmezliklerimiz üzerine bir girizgah yapmışsınız. İkinci paragrafta ise konuya getirdiğiniz yeni veya farklı bir açılım göremedim. Hatta hiçbirşey göremedim. Tespitiniz ne ise biraz daha açınız, işbu halde pek anlaşılamamıştır. Terör ile savaşın, millet olabilmenin, etnik kimliklerin aynılığının veya farklılığının, çözümün siyasal veya silahlı olabilmesinin, kimin kiminle karşı karşıya olduğunun cevabını bilmeden anlamadan, ne Baykal'ı ne Bahçelî'yi ne de PKK'yı anlamlandırıp sonuçlandırabiliriz. Sizce anlamsız olan tartışma, bu konu başlığının iskeletidir, temelidir. Açıklamanızı dört gözle bekliyoruz. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2007 Tartışmayı da bilmiyoruz, alınganız da, çocuk gibiyiz de... Suyundan da koyalım Ve devam edelim; İlk iletinizin ilk paragrafında yanlışlarımız ve bilmezliklerimiz üzerine bir girizgah yapmışsınız. İkinci paragrafta ise konuya getirdiğiniz yeni veya farklı bir açılım göremedim. Hatta hiçbirşey göremedim. Tespitiniz ne ise biraz daha açınız, işbu halde pek anlaşılamamıştır. Terör ile savaşın, millet olabilmenin, etnik kimliklerin aynılığının veya farklılığının, çözümün siyasal veya silahlı olabilmesinin, kimin kiminle karşı karşıya olduğunun cevabını bilmeden anlamadan, ne Baykal'ı ne Bahçelî'yi ne de PKK'yı anlamlandırıp sonuçlandırabiliriz. Sizce anlamsız olan tartışma, bu konu başlığının iskeletidir, temelidir. Açıklamanızı dört gözle bekliyoruz. Size soruyorum simdi, bu konu basligi altinda bir kac tane yorumunuz ve cevabiniz var, diger arkadaslarin gene aynisi. Lütfen bana, yorumlarinizda ve cevaplarinizda konu basligi ile ilgili bir yazi gösterin. Ben birakin sizinkini hic bir yorumcuda bulamadigimi yazdim. Yanlismi gördüm acaba??? Bu ve benzeri tesbitlerim, tabiiki bana tartismayi bilmeyen bir topluluk oldugumuz kanisini getiriyor. Siz konu basligi A iken B üzerine yorumlar yapiyorsaniz ve yapanlari normal karsiliyorsaniz dogal olarak bu tür elestirilere maruz kalacaksiniz. Önce tartismayi ögrenelim sonra baskalarinin yargilanip yargilanmamasi gerektigini konusalim. Yani anlayacaginiz burada yazilanlara yorum yapacak ve cevap verecek bir sey göremedim. Bana yazmis oldugunuz son cümlenizi ilk yorumuzda yazaydiniz keske, yerinde olurdu. Eger tüm yorumlari yeniden okursaniz ne kadar hakli oldugumu göreceksiniz. Bende sizin cevabinizi dürt gözle bekliyorum. Acaba ne diyeceksiniz konu basligi altinda yazilanlara?? Cok merak ediyorum dogrusu. Son olarakta sunu söylemek istiyorum. Benim elestirilerim sadece size degil, yorum yapan herkese. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.