Φ serdar34 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 c arkadaşım yazdıklarından ben bir cevap bulamadım. anlayışıma ver. bir daha devam edelim. bugün akp nin bu ülkeyi ab ile uyuttugunu söylüyorsanız, bende diyorum ki bu ülke yaklaşık yüzelli yıldır bu maceranın içinde. kim bu ülkeyti bu maceraya attı ve neden. bu maceranın en şedit zamanı ise cumhuriyet iradesi tarafından uygunladı ve hala uygulanmak isteniyor. bu ülke yıllardır dayatmalarla yönitilmeye çalışılıyor. şimdi siz neye karşısınız, bunu tam olarak anlamamı saglayın. siz AB ye karşımısınız? avrupa birligi ile batılılaşmak veya çagdaşlaşmak aynı şeydir. modernlikle modernleşmeyi karıştırmayın. birini çagdaşlaşması iyi olacak bir başkasının ki kötü olacak!! öyle mi? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 arkadaşım yazdıklarından ben bir cevap bulamadım.anlayışıma ver. bir daha devam edelim. bugün akp nin bu ülkeyi ab ile uyuttugunu söylüyorsanız, bende diyorum ki bu ülke yaklaşık yüzelli yıldır bu maceranın içinde. kim bu ülkeyti bu maceraya attı ve neden. ya kardesim bu ülke osmanlidan beri bu maceranin icinde tamam ,tamam olmasina tamamda bunu macerayi dönüstürmek baska? bu maceranın en şedit zamanı ise cumhuriyet iradesi tarafından uygunladı ve hala uygulanmak isteniyor.bu ülke yıllardır dayatmalarla yönitilmeye çalışılıyor. ya arkadasim kimler sayesinde daha öncede yazdim bunu ümmetciler diye neden anlamak istemiyorsun osmanlidan beri cektigimiz bu kafalar yüzünden ,,bu kafalar laik cumhuriyet kurulurken özgürlükleri elinden alinmadi bu ülke kendi evlatlarini kiymadi! bu anlayista hep devam etti bütün hircinligiyla bakin tekrar geldigimiz nokta kralin ayagina gitmek tekrar laikligi ayaklar altina almak.. artik ne noktalara gidiyoruz her gecen gün farkinda degilmisiniz! artik sapla sapani ayirma zamani gelmedimi vede laikligi sarilmanin zamani gelmedimi hep beraber.... şimdi siz neye karşısınız, bunu tam olarak anlamamı saglayın.siz AB ye karşımısınız? Ben AB halkina karsi degilim onlarin yarattigi degerlere karsi degilim ama onlarin yarattigi güzel degerlerin üzerinden yapilan cirkinliklere karsiyim.. bugün ülkemizin degerleri üzerinden Akp nin yaptigi gibi? burda sunu anlamakda yarar var belli degerler üzerinden hertürlü cirkinlikler sergilene biliyor ,,önemli olan bu cirkinliklere teslim olmamak!!!!!!! hani sudi arabistan ABD gibi ülkeler üzerinden olsa tamam anlasilir olur.. bilmem anlatabildimmi bunu alamakta zorluk ceken birsürü arkadasimiz var? avrupa birligi ile batılılaşmak veya çagdaşlaşmak aynı şeydir... albunu cöpe at anlamadim? modernlikle modernleşmeyi karıştırmayın. zaten bunu karistirmaya gerek yok bunu anlamamak zaten o kisinin daginik yasarken ölü yasadigini gösterir.. yani kisaca insanlar magaranin önünden acildigindan beri zaten kendi yasam tarzinin bünyesinde barindirir onun olmazlaridir.. birini çagdaşlaşması iyi olacak bir başkasının ki kötü olacak!!öyle mi? evet ya nerde kalmistik..*********** sonra dün frankfurt sokaklarindaydik ülkemizin birligini ülkemizi savunmak icin ,,,herzamanki gibi seriatcilar yani avrupa nemalarindan yararlanan dini agirlikli derneklerinden bir Allahin kulu yoktu herzamanki gibi sol görüslüler vede sagcilar ordaydi yani milliyetciler ulusal milliyetciler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 arkadaşım yazdıklarından ben bir cevap bulamadım.anlayışıma ver. bir daha devam edelim. bugün akp nin bu ülkeyi ab ile uyuttugunu söylüyorsanız, bende diyorum ki bu ülke yaklaşık yüzelli yıldır bu maceranın içinde. kim bu ülkeyti bu maceraya attı ve neden. bu maceranın en şedit zamanı ise cumhuriyet iradesi tarafından uygunladı ve hala uygulanmak isteniyor. bu ülke yıllardır dayatmalarla yönitilmeye çalışılıyor. şimdi siz neye karşısınız, bunu tam olarak anlamamı saglayın. siz AB ye karşımısınız? avrupa birligi ile batılılaşmak veya çagdaşlaşmak aynı şeydir. modernlikle modernleşmeyi karıştırmayın. birini çagdaşlaşması iyi olacak bir başkasının ki kötü olacak!! öyle mi? Sizin zorunuz Cumhuriyetle dolayisiyle Atatürkle oldugu icin takdiniz 150 yila ve Cumhuriyete gidiyorsunuz o nedenle ne ucbegi Karaosmanla baslayan hristiyanlastirma sürecini nede Osmanlinin yaptigi Türk kiyimini kabul ediyorsunuz,varsa yoksa Cumhuriyet dönemi.Size sadece su kadarini tavsiye etmeme müsaade edin.Lütfen alin elinize bir Atatürk kitabi ve okuyun .Atatürkü gercek anlamda taniyin,ne istedi ne yapmaya calisti ve ondan sonrakiler ne yapti,bunlari iyice okuyun ve sonrada AKP yi analiz edin.Bu milleti 6 yildir iktidar olan ve DP nin devami oldugunu iddia eden AKP yani Recep Tayyip Erdogan uyutmaktadir.Bunu gercekcilik gözlügünden bakip göremiyorsaniz tartismamizinda bir anlami olmaz.Türkiye 1950 yilindan baslayip adim adim bagimsizligindan tavizler verilerek bugünkü duruma getirildi.Cumhuriyetle biz baginmsizligimizi kazanmistik,1950 yilindan itibaren bu milletin degerleri cignene cignene ne bireysel onur kaldi nede toplumsal onur.Eger böyle bir toplumsal onura sahip olsa idik su son 5 yildir AB nin bize layik gördügü ********** muameleleri icimize sindirmezdik bu ********** muameleleri bize demokrasi geregi diye empoze edenleri basimizda tutmazdik.Eger bu ülkenin basbakani ülkesinin savunmasi icin ABD den talimat alacak seviyeye düsmüsse vay geldi bizim halimize.Sizin begenmediginiz o Cumhuriyet döneminde 1919 dan baslayan sürec icinde 1950 yilina kadar bu ülkenin bir sayginligi vardi,Cagdaslasmak AB ne girmekle olmaz beyinle olur.Avrupa cagdaslasmistir.Bilim yönünden cagdaslasmis siyasi yönden ise bilimle elde ettigi gücü bize dayatmalar yapmakla göstermektedir.Hic gördünüzmü Avrupadan Amerikadan kacip siginmak isteyenleri,hic gördünüzmü plastik botlarla ülkelerinden kacip hristiyan ülkelerine siginan müslümanlar gibi müslümanlara siginan hristiyan ilticacilari.göremezsinizki.Cünkü onlar müslümanlara kacip siginmayacak kadar onur sahibidirler.Onlari gördünüzmü hic müslüman ülkelere gelipte kendi ülkelerini sikayet ettiklerini,göremezsinizki cünkü onlar birseyleri asmislar artik.Onlar insanca yasamayi daha dogrusu cagdas bir insan gibi yasamanin ne oldugunu ögrenmisler.Bizde Cumhuriyetle baslayan cagdas seferberlik 1950 yilinda boyunduruk altina sokulmamizla sona erdirildi.Bunu yapanlari hala kahraman diye adlandirirken bu millete esaret yakismaz diyerek bagimsizligini kazandiranlara her türlü hakaretler yapilmaktadir.Daha dün demokrasi bizm icin bir tramvaydir diyen adamlar biz döndük diye ortaya cikiyorsalar bu milleti kimlerin uyuttuguda ortaya cikmis oluyor,bunun tartismasini yapmak bile abesle istigal etmektir.Helede konuyu Cumhuriyete getirmek eger maksatli degilse cok büyük bir yanilgidir. saygilarla saygilarla Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2007 Dağlarımıza kar yağıyor! Yağmur var ovalarımızda, platolarımız, vadilerimizde Bu yaz yine kiraz var. Uyumuyoruz kardeşim. Gözlerimiz faltaşı gibi açık. Eller bağlı, Kalp atıyor hala güm güm. Bir yokluğa vuruyor. Bir varlığa. Zurnacılar susmuyor. Duyuluyor yoksa! Nefes almadan üflüyorlar borulara sulu sulu... ********* da can la rı, ka fa la rın da çan la rı... ***** ***** İçimden birine sesleniyor. Acizliğim... "İnsan çift sesli, tek nefesli bir saz gibi ötüyor". Bi sussa! evren boşa geliyor. Ama! Amamız var değil mi?. Amamız! Bizim mamamız. Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 dostum ne söyledigin tam anlaşılmıyor ya neyse. emperyalizmin dayatması olan laiklik ve onun ideolojisi laikçilik bu ülkenin altını oymaktadır. bu cografyada yaşayanların ortak noktası dindir, İslamdır. ümmetçilikse ümmetçilik. ab kendi arasında birleşirken, bu cografyada ırka dayalı uluslaşmayı savunmak tam bir aymazlıkdır. çünkü ulus devlet bir konjöktürdü, geldi ve geçiyor dahası geçecek. ümmetçilik sınırları daraltmayı degil genişletmeyi amaçlar. kimse sözde reel hikayelerden dem vurmasın ve masal anlatmaya kalkmasın. rajim iki inkar üstüne kuruldu yada bilakis kurduruldu. İslami talepleri yok saymak ve yok etmek, tek ırka dayalı asimilasyon politikası. ikiside sonuç vermiyor ve ülkenin geldi yer belli... köklü paradigma degişikliginin zamanı geldi ve geçiyor, bu süratle yapılmalıdır, köhnemiş ve dayatmalarla ayakda durmaya çalışan mevcut durum sistematik olarak ve geri dönüşsüz bir şekilde terk edilmelidir. kendi ruhumuza dönmeliyiz, kendi ruhumuza sahip çıkma cesaretini artık göstermeliyiz. insanlıgın başına felaket açmakdan ve sömürüden başka gayesi olmayanların ruhunu terk etmeliyiz. başkasının kavramlarını ve yaşayış tecrübelerini terk etmeliyiz. sözün özü; gayri müslim dayatmaları yırtmalıyız. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Ulus devlet irka dayali devlet degildir.Din ise hersey degildir.Eger siz dine dayali bir devlet kurmayi amacliyorsaniz o zaman ABD nin yaptiklari haklidir,cünkü din devleti diye diye yüzbinlerce insanin kani akitildi,Allah ugruna kan akitmak Allahin kitabindanda haramdir,eger müslümanligi bilmiyorsaniz ögrenin.Ümmetcilik köleliktir,Kuruldugundan bu yana hiristiyanliga hizmet veren bir Osmanli Türk irkini ortadan kaldirmak icin bile hiristiyanlarla isbirligi yapmis hiristiyan isbirligi ile Türk irkina soykirim uygulamistir.Son Osmanli bile kendini hiristiyanlarin kucagina atarak ülkesini satmis sahte din adamlarinin fetvalariyla bu ülkeyi kurtaranlar eskiya ilan edilmistir.Ulus devleti hazmedemiyorsunuz,cünkü ulus devlette demokrasi vardir,kölelik degil.Ulus devlette herkes hürdür,Laiklikte herkes inancinda özgürdür.Laiklikte tarikatlarin örümceklenmis beyinlerinin degeri yoktur.Saidi Kürdi,Fetullah Gülen,Naksiciler,bilmeme neler neler Laiklikte beyinleri carpitma dinle dolduramazlar,iste onlarin doldurduklari beyinleri görüyoruz.Amerikayla AB ile teröristlerle isbirligi yapanlar,Krallarin ayaklarina gidecek kadar alcalanlar onurlarini kaybedenler hepsi ümmetci diye bastaci ettiklerinizdir.Alin hayrini görün,biz ulus devletimizden memnunuz,siz gidin mübarek Arap kardeslerinizle mutlu olun saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 dostum ne söyledigin tam anlaşılmıyor ya neyse. emperyalizmin dayatması olan laiklik ve onun ideolojisi laikçilik bu ülkenin altını oymaktadır. bu cografyada yaşayanların ortak noktası dindir, İslamdır. ümmetçilikse ümmetçilik. ab kendi arasında birleşirken, bu cografyada ırka dayalı uluslaşmayı savunmak tam bir aymazlıkdır. çünkü ulus devlet bir konjöktürdü, geldi ve geçiyor dahası geçecek. ümmetçilik sınırları daraltmayı degil genişletmeyi amaçlar. kimse sözde reel hikayelerden dem vurmasın ve masal anlatmaya kalkmasın. rajim iki inkar üstüne kuruldu yada bilakis kurduruldu. İslami talepleri yok saymak ve yok etmek, tek ırka dayalı asimilasyon politikası. ikiside sonuç vermiyor ve ülkenin geldi yer belli... köklü paradigma degişikliginin zamanı geldi ve geçiyor, bu süratle yapılmalıdır, köhnemiş ve dayatmalarla ayakda durmaya çalışan mevcut durum sistematik olarak ve geri dönüşsüz bir şekilde terk edilmelidir. kendi ruhumuza dönmeliyiz, kendi ruhumuza sahip çıkma cesaretini artık göstermeliyiz. insanlıgın başına felaket açmakdan ve sömürüden başka gayesi olmayanların ruhunu terk etmeliyiz. başkasının kavramlarını ve yaşayış tecrübelerini terk etmeliyiz. sözün özü; gayri müslim dayatmaları yırtmalıyız. Aslan kardesim Anlasilmayacak bir sey yok! 1300.senedir soruyorum bu ümmetci anlayis neyi basardi? İslami talepler diyorsun ya Allahin askina daha bu talepleriniz bitmedimi? 1300 senedir hangi fidani yasattiniz!!! simdiye kadar bir fidan söylede yeseren bende diyeyeyimki bu benim dalim bu benim köküm! tek bir söz kökümüzü bile karistirdiniz oda yetmedi üzerine toprak atiyorsunuz!!!!! sömürüymüs anladik bir sömürü var ama kalkipta senin yetisdirdigin domatesin dibinide sömürmüyorlar ya kalkipta senin hayvanciliginida el koymuyorlarya!! sen hepsini kurban bayraminda kes 1300.senedir kesmeye doyamadik ondan sonra süt bekle tereyagi bekle yogurt bekle olmadi pudik bekle... iste bu ümmetci anlayisla cocugun bile elinden bicak düsmez.... imanmis ,medeniyetmis hadi canim sende? su son yüzsene gelisen medeniyetimizin tadini bile burnumuzdan getirdiniz.. frankfurt Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Aslan kardesim Anlasilmayacak bir sey yok! 1300.senedir soruyorum bu ümmetci anlayis neyi basardi? İslami talepler diyorsun ya Allahin askina daha bu talepleriniz bitmedimi? 1300 senedir hangi fidani yasattiniz!!! simdiye kadar bir fidan söylede yeseren bende diyeyeyimki bu benim dalim bu benim köküm! tek bir söz kökümüzü bile karistirdiniz oda yetmedi üzerine toprak atiyorsunuz!!!!! sömürüymüs anladik bir sömürü var ama kalkipta senin yetisdirdigin domatesin dibinide sömürmüyorlar ya kalkipta senin hayvanciliginida el koymuyorlarya!! sen hepsini kurban bayraminda kes 1300.senedir kesmeye doyamadik ondan sonra süt bekle tereyagi bekle yogurt bekle olmadi pudik bekle... iste bu ümmetci anlayisla cocugun bile elinden bicak düsmez.... imanmis ,medeniyetmis hadi canim sende? su son yüzsene gelisen medeniyetimizin tadini bile burnumuzdan getirdiniz.. frankfurt bana önce başarıdan ne anlamamız gerektigi açıklaman lazım. başarı derken neyi kast ediyorsun.? hangi yetişmiş fidandan bahsediyorsun, anlatda bizde bilelim... köksüz olanlar, her ne süretde batılılaşma isteyenler olsa gerek.. mevlana ve pergeli düşün.. ben ne tereyagı, ne süt nede puding falan beklerim, bu çocukların beklentisi olur. bizim beklentimiz maddeye sıgmaz.. İslamın ümmet anlayışı senin ulus anlayışından daha kapsayıcıdır. bölücü degildir, ırka dayanmaz.. insanları farklı kültürlerine göre ayıran ve sınıflayan batı zihniyeti ve onların kötü kopyaları olsa gerek. elinde bıçak olan kim ve kimlerden.? havaya konuşmayalım... kısacık zaman dilimine iki dünya savaşı ve bir çok savaş sıkıştırmış ve hala savaşan bir kültürü kabul etmek için ne olmak gerekir düşünüyorum. bu kültür daha dün diri diri insan yakıyordu, bugünde bombaları ile yakıyor hemde toptan bir şekilde... bu medeniyetse, aman uzak olsun, ben aç yaşamaya razı olurum, ekmegime kan bulaşmasında ... hadi selametler. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 bana önce başarıdan ne anlamamız gerektigi açıklaman lazım.başarı derken neyi kast ediyorsun.? hangi yetişmiş fidandan bahsediyorsun, anlatda bizde bilelim... köksüz olanlar, her ne süretde batılılaşma isteyenler olsa gerek.. mevlana ve pergeli düşün.. ben ne tereyagı, ne süt nede puding falan beklerim, bu çocukların beklentisi olur. bizim beklentimiz maddeye sıgmaz.. İslamın ümmet anlayışı senin ulus anlayışından daha kapsayıcıdır. bölücü degildir, ırka dayanmaz.. insanları farklı kültürlerine göre ayıran ve sınıflayan batı zihniyeti ve onların kötü kopyaları olsa gerek. elinde bıçak olan kim ve kimlerden.? havaya konuşmayalım... kısacık zaman dilimine iki dünya savaşı ve bir çok savaş sıkıştırmış ve hala savaşan bir kültürü kabul etmek için ne olmak gerekir düşünüyorum. bu kültür daha dün diri diri insan yakıyordu, bugünde bombaları ile yakıyor hemde toptan bir şekilde... bu medeniyetse, aman uzak olsun, ben aç yaşamaya razı olurum, ekmegime kan bulaşmasında ... hadi selametler. Arkadasim biraz kendi kisi olarak özgür olmasi gerekir! *basari diyorsan alsana bir örnek !cocuklari etkileyen su kurban bayramina bir son! varmi o medeni cesaret artik buna son verilmeli diye *senin beklentin maddeye sigmaz tamam anladik cennete sigiyor unutma o cennet benim? senin benim herkesin yani hakeden herkesin.. *farkli kültürü birak bir ülkenin icinde mezheplere tarikatlara camilerine ,cinslerine kadar farkliliklar yaratan kimler ... *ac kalmana deymez sonra ac kaldinmi sira sana gelmeyecekmi saniyorsun.. gelecek,,, bak Irak a kardesleri bile sahip cikmiyor.. *suudi kardesine bak ne güzelde savaslara financial maddi katkisi oluyor.. en büyük katki nerden geliyor dersin kim bunlar? sonra oyuncak gemiyle bile yani basimizda yanan cocuklarin ahini alana bak..neyse bunlari görmek biraz zordur! bunlari algilaya bilmek... *Atatürk'ün degerini bilmek den gecer onun degerini bilen ulusunu sever yüceltir ,ümmetciligi degil.. bütün dünya onun degerini bilirken bizlere bagisladigi demokrasiyi özgürlügü bu ülkede yasarken bilmemek cok düsündürücü acaba diyorum tam tersi olmasin... bizleri batiyi sahip cikmakla suclayanlar acaba diyorum gercek anlamda batiyi kim sahip cikiyor.. sonra bizler her Dünyali gibi demokrasiyi cagdasliga sahip cikiyoruz ,, sonra bizler batinin siyasi kanadi bize gaz veriyor diye ümmetcilerde avuclarini ogusturuyor diye demokrasiyi terkedecek kadar bir aptal ulusun cocuklarida degiliz herhalde.. Atatürk yıllar önce iki ayrı batı ülkesi oldugunu söylemis ,, Biri uygarlık batısı,, digeri siyasi batı’ demis. Bize saldıranın da siyasi batı oldugunu acıklamıs... eee ozaman ATAMIZA saldiran batının siyasi kanadinin bir uzantisida ümmetcilerdir!! yani siyasallasan ümmetcilerde özünde batinin uzantisi Askeri ve siyasi kanadi´dir.. bizler batinin uygarliginin üzerine cikmaya calisirken birileride cizmelerinin altina girmeye calisiyor...aramizdaki farkda bu! frankfurt Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Batiya yani hiristiyanliga tapanlar,yavuz hirsiz hesabi gercegi altüst böregine cevirip alin yiyin diyorlar,yiyen yiyor yemiyende al o böregi benim karnim tok diyor.Atatürkcüleri Batici olmakla suclayanlar kimlerdir acaba?Baticilarin kendileri degilmi.?Bugün bütün Arap ülkeleri Batinin ******* ******* ,servetleri Batinin bankalarinda degilmi?Israile karsi olupta Israilin koruyucusunu topraklarinda barindiranlar Batici degilmidir?Müslüman Laik olmaz diyipte Vatikanin *DINLER ARASI DIYALOGUNA*dört elle kosanlar Batici degilde nedirler.Allahin tek bir dini oldugu halde Hiristiyanligi Yahudiligi din olarak kabul edenler Allaha sirk kosanlarla *DINLER BAHCESI *kuranlarmi Baticidir yoksa Ülkesini yedi düvele karsi savunan canini disine takip vatanini isgalden insanini esaretten kurtaranlarmi Baticidir?Ülkeyi bölmeye calisanlarla,Sevri geri getirmeye cabaliyanlarla omuz omuza olmak Baticilik degilde Lozani imzalayanlarmi Baticidir.Bu hikayeleri biz cook dinledik,Batinin kuyruguna yapisip o kuyrukla birseyler olmaya calisanlarin bundan 80 yil öncesi ülkeyi sattiklari Ingilizlerin gemisine binipte ülkesini terkedenlerden bir farklari yoktur.Onlarda o zamanlar vatani savunanlara Batinin kirli emellerine karsi cikanlari eskiyalikla sucluyorlar,dincilere fetvalar yazdiriyordular,simdikilerde ulus devleti savunanlara baska adlar takiyorlar,yani al birini vur ötekine saygilarla Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 *basari diyorsan alsana bir örnek !cocuklari etkileyen su kurban bayramina bir son! varmi o medeni cesaret artik buna son verilmeli diye *senin beklentin maddeye sigmaz tamam anladik cennete sigiyor unutma o cennet benim? senin benim herkesin yani hakeden herkesin.. . . . yani siyasallasan ümmetcilerde özünde batinin uzantisi Askeri ve siyasi kanadi´dir.. bizler batinin uygarliginin üzerine cikmaya calisirken birileride cizmelerinin altina girmeye calisiyor...aramizdaki farkda bu! frankfurt elinde bir özgürlük tanımı olmadıgına adım gibi eminim... kurban ile başarı arasında bir irtibat kuramadım. nedir yani sorun olan? hayvan kurban etmek mi? hayvan kesmek mi? hayvansal gıdalar mı almak? tam olarak ne demek istiyorsun.? maddi olmayan degerler sadece cennetde bulunur demedim, ama sizin anlayışınıza göre bütün degerler maddi, ilginç.. farklılıkları kaşıyan batı kültürünün yansımalarıdır. ölümcül kimlik siyaseti batı devşirmesidir. ıraka hangi kardeşleri sahip çıkacak ve ne adına. biz hangi kardeşimize sahip çıktık ki... benim kardeşim müslüman vasfı taşıyanlardır, geçmiş ataları müslüman olanlar degil. bu demek degil ki benden olmayan ölsün, betıya karşı olmak bugün cinayetlere karşı olmak demekdir, sömürüye, içten içe sevinç duyanlar kendi hesablarına baksın... dedigim gibi ulus devlet bir süreçdi ve o süreci yaşayanlar artık bunu terk ediyorlar. kendileri birleşirken bizim içimizden yeni devletcikler çıkarmak istemesinin en büyük dayanakları mikro milliyetçilikdir. sen kendi ulus devletini yüceltirken başkasınada örnek oluyorsun, bunu unutmamak lazım. demokrasi, çagdaşlaşmak vb... 200 yıldır bu kavramların ne demek oldugunu tartışıyoruz ve halada tartışacagız gibi, halbuki atı alan üsküdarı geçti... uygarlık batısı ile siyasi batı diye bir şey yok, tek bir batı, sömürüye dayalı emperyalist batı. bunuda eline ipek eldiven giyerek gerçekleştiriyor. cicili kavramlarla biz gibileri aldatıyor. yıllardır aynı yerdeyiz görmüyormusun. batının uygarlıgını aşmak demek batıyla aynı kulvarda olmak demekdir, aşmayıda emanet kavram ve yaşamlarla aşamazsınız. emanet malda tasarruf olmaz bilmiyormusunuz. batıyı aşmak degilde batıya alternatif olmayı konuşmalıyız, insan kanı ve sömürüsü bir düzeni, savaşdan beslenen bir rejimin nesini aşacaksınız, benim insalıkdan çıkmaya niyetim yok. olacaksa alternatiflik olacak, aynı kulvarda onları aşma istenci hem yanlış hemde boş bir inanç... demokrasi ve insan hakları havarisi kesilen batının hakimiyetinde ki dünyaya şöyle bir bak.. iyi ki demokrasi ve haklardan bahsediyor, ya bahsetmeseydi!!! batı nın derdi demokrasi, insan hakarı, özgürlük falan degil, dünya savaşları bunun kanıtıdır, aydınlanmayı mahvetmişdir batı kendi eli ile... batı bazen demokrasiyi, bazen krallıgı bazen despotları destekler, batı işine hangisi gelirse onu destekler. kendimizi kandırmayalım.. batı kendisi dışındakileri insan bile görmez, onlar medenileştirilmesi gereken barbarlardır. bu taa romaya kadar gider, ne kadar çagdaş degil mi? batının tek bir degeri vardır, ''çıkar'' başkada yoktur. batı için her deger alınıp satılan cinsdendir, baksana sen bile deger diyince hemen öte dünya aklına geldi, sanki bu dünyada deger yokmuş gibi... Alıntı
Φ ezber_bozan Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 bugün akp nin bu ülkeyi ab ile uyuttugunu söylüyorsanız,bende diyorum ki bu ülke yaklaşık yüzelli yıldır bu maceranın içinde. kim bu ülkeyti bu maceraya attı ve neden. beğenmediğimiz kahrolsun dediğimiz batıdan en önemli transferimiz laiklik kim getirdide milletin başına sardı ? cevap can sıkıcı olabilir cevap işinize gelmeyebilir cevap adı geçmemesi gereken birisi olabilir ama aklınızdan geçen cevap doğru cevaptır alıp getirene bu kadar sahiplendikten sonra alıp getirildiği yeri bu kadar kötülemeniz şaşırtıcı Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 beğenmediğimiz kahrolsun dediğimiz batıdan en önemli transferimiz laiklik kim getirdide milletin başına sardı ? cevap can sıkıcı olabilir cevap işinize gelmeyebilir cevap adı geçmemesi gereken birisi olabilir ama aklınızdan geçen cevap doğru cevaptır alıp getirene bu kadar sahiplendikten sonra alıp getirildiği yeri bu kadar kötülemeniz şaşırtıcı Ağla sevgili yurdum ağla Sızlasın kemikleri Kemal'in İşte hıyanet işte gaflet İşte emanet ettiğin zihniyetler! "Şehitler uyan" diyordu değil mi? Sakın ola uyanmayın! Görmeyin düştüğümüz halleri... Kanınızı akıttığınız memleketimi... Alıntı
Φ ezber_bozan Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Ağla sevgili yurdum ağlaSızlasın kemikleri Kemal'in İşte hıyanet işte gaflet İşte emanet ettiğin zihniyetler! "Şehitler uyan" diyordu değil mi? Sakın ola uyanmayın! Görmeyin düştüğümüz halleri... Kanınızı akıttığınız memleketimi... ajitasyon diz boyu... şehitlerimiz kimseye babadan miras kalmadı herkesin dedesi,atası,ceddi bu uğurda can verdi kurulucak düzenden haberleri yoktu Türküye mi olucak Osmanlımı düştüğü yerden silkinerek kalkıcak bilmiyorlardı... kafalarında tek bişey vardı arkadan gelecek nesile düşmansız topraklar bırakmak yaptılarda Ruhları şâd olsun... bide soruma hala cevap alamadım karar verelim batıdan başka transferlerimiz olucak mı? yada bunlar getirene göre bizde görüş değişikliği yaratıcak mı ? hala batıya düşman mıyız? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 karar verelim batıdan başka transferlerimiz olucak mı?yada bunlar getirene göre bizde görüş değişikliği yaratıcak mı ? hala batıya düşman mıyız? Bu gidişle artık batıdan değil doğudan transferlerimiz olacak bu yeterince açık değilmi? Kralın huzuruna çıkıp etek öpeceğiz mesela Alıntı
Φ ezber_bozan Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Bu gidişle artık batıdan değil doğudan transferlerimiz olacak bu yeterince açık değilmi?Kralın huzuruna çıkıp etek öpeceğiz mesela Cevap bu değil Kemalist kaçak güreşiyosun bizim için doğru olan ne batıda ne de doğuda bizim doğrumuz her zaman için bu topraklarda burası Anadolu,helenistik döneme ev sahipliği yapmış,Uygarlıkların beşiği olmuş, uğrunda üzerinde akan dereler kadar kan akıtılmış bugün begenmediğin avrupa birliği politakalarına bizi sokanlar kimlerdi iyi hatırla 90'ların başında bugunku bakan Babacanın görevini üstlenen kişi baykal değilmiydi? kendisi aynı zamanda Chp genel başkanı değilmiydi? iyi hatırla CHP yada CHF Atatürk'ün kurduğu parti değilmiydi ? O günlerde AB süper bir olusumduda bugunmu kalitesini yitirdi ben burdaki çoğunlukdan şunu anlıyorum bizi yobazların sokduğu AB kesmez eğer AB üyesi olunucaksa bu kemalist sol bir parti tarafından gerçekleştirilmeli hemfikirmiyiz bu konuda??? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 bizim için doğru olan ne batıda ne de doğuda bizim doğrumuz her zaman için bu topraklarda burası Anadolu,helenistik döneme ev sahipliği yapmış,Uygarlıkların beşiği olmuş, uğrunda üzerinde akan dereler kadar kan akıtılmış Arkadaşım amacın polemik mi? Bu hikayeleri bana anlatma! Forumlarda biraz gezersen kimin hangi değerler önem verdiğini, kimin neyi değerli kıldığını görürsün! Önce biraz oku istersen... Oturup sana ne düşündüğümü bir bir anlatayım mı burda? Varsa düşüncen açıklarsın tartışırsın. Polemik yaratacaksan tartışmak istityorsan özel mesaj at ki milletin kafaını da bulandırma, kimseyi de meşgul etme! Düşüncemi soruyorsan AB taraftarı değilim. Atatürk Cumhuriyeti bu olmamalı. CHP nereden çıktı şimdi? Neyi tartışıyoruz ayrıca? Günceli görelim düzeltelim önce istersen. Bir taraftan Bush tokatlıyor dalga geçiyor, Amerika'nın kuklası olmuşuz, bir taraftan bilmem kimin kralının eteğini öpüyoruz, bir taraftan dünkü acizler bize kafa tutuyor, bir taraftan PKK oyalamacası... Hükümet ne yapıyor buna? Bunu sorgula önce! Diğer forumda GÜL bahçesi dediğim ülkemin bugünkü fotoğrafı bu işte! Alıntı
Φ ezber_bozan Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Arkadaşım amacın polemik mi? yok her soylenen kafa sallamak Varsa düşüncen açıklarsın tartışırsın. Polemik yaratacaksan tartışmak istityorsan özel mesaj at ki milletin kafaını da bulandırma, kimseyi de meşgul etme! benim düşünce açıklamama gerek yok siz herşeyi düşünmüşsünüz kendi çaşlıp kendi söyleyen bir halde ve kafa bulandırmak veya kafa bulanması kafasını çalıştırmayanların başına gelir kafasıo çalışan adamın kafası bulanmaz meşgul olmak istemiyorsan da cevap yazmazsın biter. Düşüncemi soruyorsan AB taraftarı değilim. Atatürk Cumhuriyeti bu olmamalı. CHP nereden çıktı şimdi? taraftar değilsin bravo chp de bi yerden çıkmadı Atatürk kurdu AB ye üyelik istenirken Önderimizin gösterdiği Muhasır medeniyet seviyesine ulaşmanın yolu bu yoldan geçer deniyordu (yanlışmı hatırlıyorum) Günceli görelim düzeltelim önce istersen. Bir taraftan Bush tokatlıyor dalga geçiyor, Amerika'nın kuklası olmuşuz, bir taraftan bilmem kimin kralının eteğini öpüyoruz, bir taraftan dünkü acizler bize kafa tutuyor, bir taraftan PKK oyalamacası...Hükümet ne yapıyor buna? sizin tek konunuz AKP yi nasıl deviririz nası karalarız AKP üzerinden dine nasıl saldırız olayına Hoş devirin bana hava hoş AKP gider RTE gider A.Gül giderde yarine gelicekler senin görmek istediğin tipler olmaz sizde bunu anlayın ***************** Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2007 beğenmediğimiz kahrolsun dediğimiz batıdan en önemli transferimiz laiklik kim getirdide milletin başına sardı ? cevap can sıkıcı olabilir cevap işinize gelmeyebilir cevap adı geçmemesi gereken birisi olabilir ama aklınızdan geçen cevap doğru cevaptır alıp getirene bu kadar sahiplendikten sonra alıp getirildiği yeri bu kadar kötülemeniz şaşırtıcı alıp getirene sahiplenmek den ne anlamalıyım. yoksa yanlış bir iletimi yazdınız. tam anlaşılmadı sanırım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.