Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Türkiye?de kadınların özgürlüğü tehlikede! Üç yıldır 27 ülke tarafından Nobel Barış Ödülü?ne aday gösterilen ?politik psikoloji dehası? Prof. Dr. Vamık Volkan: Kadın baskı altına alınırsa ki öyle görünüyor, bu baskı toplumu çürütür Prof. Dr. Vamık Volkan, ? Dünya çapındaki etnik, dini ve ulusal temelli düşmanlıkları inceliyor. Volkan üç aylık seminer programı için geldi ama Türkiye?yi bıraktığı gibi bulamamaktan yakınıyor. Ve; ?Kimlik tehlikede. Bu durum çok kan dökülmesine neden olur? diyor. Volkan belki de herkesin susmasına tepki olarak konuşuyor... SORU: Türkiye?de olumsuz yönde bir değişim görüyorum? dediniz? Onbeş sene evvel geldiğim Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında ciddi değişiklikler var. Siz bu değişimi, belki içinde olduğunuz için göremiyor olabilirsiniz. Mesela iki sene önce Ankara?da eşimle alışveriş yapmak için yürüyoruz. Eşimin üzerinde de kısa kollu bir bluz var. Yanımızdan geçen adamın eli yanlışlıkla eşimin koluna çarptı. Bir hanımın çıplak koluna çarptığını anladığı an da paniğe kapılıp ellerini göğe açıp duaya başladı. Türkiye?de eskiden böyle birşey görmedim. Türkiye?de birçok politik değişiklik oldu ama böyle bir durum hiç yoktu. SORU: Türkiye beklediğinizden kötü mü? Artık değişmiş ve bu değişiklikler fiziki. Gelişmeler var, binalar hoş ama insanlarda tavır ve kıyafet değişikliği var. Siz içinde yaşadığınız için fark edemiyorsunuz çünkü yavaş yavaş görmeye alışıyorsunuz . SORU: Kıyafet değişikliği nasıl yansıdı size? Dün İstanbul?un bir mahallesinde yürüyordum. İki bey ve arkalarında eşleri. Birkaç adım arkasında yürüyor eşleri, yanlarında değil. Hanımlar da çarşaflı. Tıbbiyede okurken asla böyle şeyler yoktu. Geçen sene Beypazarı?na gittim (Ankara). Hanımların hemen hemen hepsi kapalıydı. Ama müzeye girip duvardaki fotoğraflara bakınca manzara bambaşka; İnönü?nün Beypazarı ziyaretinden fotoğraflar bunlar, onun etrafındaki kadınlar ise modern giyimleri ve neşeleri ile ortamı renklendiriyorlar. Anneanneleri daha ileride onlardan. SORU: Türkiye?nin politik psikolojisi? Şu anda bir kimlik değişiminin olduğu tartışılmaz. En çok korktuğum Türkiye?de kadınların vizyonunun kesilmesi. Size yaşadığım sosyal bir olaydan cevap vereyim. Nişantaşı?nda yaşayan, entelektüel, akıllı, çalışan ve oruç tutmayan bir hanım yolda yürürken bana döndü ve ?içimde endişe var. Sanki birisi oruç tutmadığımı bilecek? dedi. Ayıp değil mi böyle bir hava esmesi. SORU: Kimliğe tehdit olursa çok kan dökülür Bu gelişmeleri ciddiye almak gerekiyor. Tarihimizde çok büyük felaketlerden sonra büyük, karizmatik bir lider ve arkadaşları geldi, kanlar döküldü ve ancak ondan sonra yeni bir Türk kimliği ortaya çıktı. Ve o noktada din bize uydu biz dine değil. Bir çoğumuz Atatürkçü kimliğe bürünmüş insanlarız. Başka bir süreç gelişirse, kimliğe tehdit olursa çatışmalar ortaya çıkar. Kimlik adına kan dökülür. Bu büyük bir kargaşaya sebep olur, çok sayıda ölüm olur. Bunu ciddiye alan liderler bu ihtimalin gelişmesini ayıp bulmalıdır. Böyle birşeye ihtiyacımız yok. SORU: Neden sizce? Neden moda din? Halkta endişe var çünkü. Terörizim var, doğal afetler var, yaşamda kalmak çok daha zor artık yani korku ve travmalar var. Dünya endişe halinde. İnanmazsınız; Amerika?da yayınlanan hava durumu her sabah günün tehlike oranını veriyor. İşin içine dinler girince kavga da başladı. Kavga, kaos olunca da bir kurtarıcı arıyorsunuz. Müslümansanız en büyük kurtarıcı kim? Tanrı. Hristiyansan tanrı, Ortodokssan tanrı. Her grubun kendine göre bir tanrısı var ve herkes Tanrı?ya döndü. Din adına öldürme var mesela ama bundan kurtulmamız şart. Ki size hemen bir öngörüde daha bulunayım; bu din meselesinden kurtulmamız çok ama çok uzun sürecek. Ben göremeyeceğim maalesef ama birileri çıkıp ?Bırakın bu işleri. Bunlar tanrının değil insanın işi? diyecek. Herkes endişeli SORU: Kadınların özgürlüğü tehlike altında? diyorsunuz... Türkiye?de kadına yönelik aile içi şiddet yüzde 62. Buna bir de dini karıştırdın mı tehlike çok büyür. Çünkü ?Allah?tan izin olursa? kadına şiddet göstermek de suç olmaktan çıkar. Tam yarı yarıya bölelim, demokratik davranalım ve diyelim ki ?Türkiye?nin yüzde 50?si kadındır.? Bu oranın yüzde otuzu baskı altında yaşarsa, kısıtlanırsa dünya ne kadar da gelişse, teknoloji çağı ne kadar da gelişse o ülke geri kalır, toplumda çürüme olur. SORU: Türkiye Malezya olur mu? Anayasada makul olunursa, şuanki durum durdurulursa elbette Malezya olmaz. Herkes endişeli ve ben bu durumu çok ciddiye alıyorum. ?Bu yanlış? dediğinde gavur oluyorsun. Ama bu gerçek din değil bunu anlatmak istiyorum. Bu dini içine alan bir süreç. Buna aymamız gerek. Alıntı
Φ mistral Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Toplumun yarısını oluşturan kadınlar şayet toplumsal ve sosyal hayatın dışına itilirse, o toplum ileriye gidemez.... kadını peçeler arkasına saklayan ve eve mahkum eden geri kalmış arap ülkeleri bunun en güzel örnekleridir.... İnsan topluluğu, bir ulus erkek ve kadın denilen iki cins insanlardan oluşmaktadır. Olabilir mi ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim. Diğerini göz ardı edelim de, kitlenin tamamı ilerlemiş olabilsin? Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Şüphe yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve gelişme sahalarında ve yenilikle birlikte mesafe almak gereklidir. Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur. Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 İnsan topluluğu, bir ulus erkek ve kadın denilen iki cins insanlardan oluşmaktadır. Olabilir mi ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim. Diğerini göz ardı edelim de, kitlenin tamamı ilerlemiş olabilsin? Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Şüphe yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve gelişme sahalarında ve yenilikle birlikte mesafe almak gereklidir. Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur. Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri Atatürk ün bu güzel sözlerini boşuna buraya taşımayın,çünkü sizin bu söylemi algılayışınızla bizim bu söylemi algılayışımız,Ateist in Kur'an dan anladığı ile Mümin in Kur'an dan anladığı gibi bişey.. Din, kadının ilerlemesini engelleyen bir kavram değildir,Türban ya da çarşaf hiç değildir..pekala bir kadın başında örtüsüyle ilim ve bilim alanında ilerleyebilir,ya da sanatta,ya da herhangi bir kolda.. Peki şimdi gerileme var mı yok mu? Evet , bi bakın bakalım gerileme tarihi ne zaman itibariyle başlıyor... ne zaman itibariyle Türban ve din ve benzeri konular, bu kadar geri kimliğiyle basında yer almaya başladı..bu kadar dikkat çeker hale geldi.. sizin gibi düşünenler sağolsun.. nerden ne yapıp neye malolduklarını onlar anlarlarda,sizler zor anlayacak gibisiniz.. Ha vurgulamaya çalıştığım tarihlerinde ötesine gidelim,taa Atatürk ün ölümüne kadar gidelim.. çünkü gerçek anlamda gerilemenin başladığı tarihtir,onun öldüğü tarih... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Toplumun yarısını oluşturan kadınlar şayet toplumsal ve sosyal hayatın dışına itilirse, o toplum ileriye gidemez....kadını peçeler arkasına saklayan ve eve mahkum eden geri kalmış arap ülkeleri bunun en güzel örnekleridir.... İnsan topluluğu, bir ulus erkek ve kadın denilen iki cins insanlardan oluşmaktadır. Olabilir mi ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim. Diğerini göz ardı edelim de, kitlenin tamamı ilerlemiş olabilsin? Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Şüphe yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve gelişme sahalarında ve yenilikle birlikte mesafe almak gereklidir. Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur. Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri Atatürk ün bu güzel sözlerini boşuna buraya taşımayın,çünkü sizin bu söylemi algılayışınızla bizim bu söylemi algılayışımız,Ateist in Kur'an dan anladığı ile Mümin in Kur'an dan anladığı gibi bişey.. Din, kadının ilerlemesini engelleyen bir kavram değildir,Türban ya da çarşaf hiç değildir..pekala bir kadın başında örtüsüyle ilim ve bilim alanında ilerleyebilir,ya da sanatta,ya da herhangi bir kolda.. Peki şimdi gerileme var mı yok mu? Evet , bi bakın bakalım gerileme tarihi ne zaman itibariyle başlıyor... ne zaman itibariyle Türban ve din ve benzeri konular, bu kadar geri kimliğiyle basında yer almaya başladı..bu kadar dikkat çeker hale geldi.. sizin gibi düşünenler sağolsun.. nerden ne yapıp neye malolduklarını onlar anlarlarda,sizler zor anlayacak gibisiniz.. Ha vurgulamaya çalıştığım tarihlerinde ötesine gidelim,taa Atatürk ün ölümüne kadar gidelim.. çünkü gerçek anlamda gerilemenin başladığı tarihtir,onun öldüğü tarih... Örnekler çok, ama anlayana... Alıntı
Φ mistral Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Atatürk ün bu güzel sözlerini boşuna buraya taşımayın,çünkü sizin bu söylemi algılayışınızla bizim bu söylemi algılayışımız,Ateist in Kur'an dan anladığı ile Mümin in Kur'an dan anladığı gibi bişey.. Din, kadının ilerlemesini engelleyen bir kavram değildir,Türban ya da çarşaf hiç değildir..pekala bir kadın başında örtüsüyle ilim ve bilim alanında ilerleyebilir,ya da sanatta,ya da herhangi bir kolda.. Peki şimdi gerileme var mı yok mu? Evet , bi bakın bakalım gerileme tarihi ne zaman itibariyle başlıyor... ne zaman itibariyle Türban ve din ve benzeri konular, bu kadar geri kimliğiyle basında yer almaya başladı..bu kadar dikkat çeker hale geldi.. sizin gibi düşünenler sağolsun.. nerden ne yapıp neye malolduklarını onlar anlarlarda,sizler zor anlayacak gibisiniz.. Ha vurgulamaya çalıştığım tarihlerinde ötesine gidelim,taa Atatürk ün ölümüne kadar gidelim.. çünkü gerçek anlamda gerilemenin başladığı tarihtir,onun öldüğü tarih... Atatürk'ün söylemlerini neden istediğimiz yere taşımayalım, hoşunuza gitmiyor mu? Atatürk kadına özgürlüğü altın bir tepsi içinde bizlere sunmasaydı ve kadınlar mücadele ederek özgürlüklerine ve insan haklarına kavuşsaydı bu gün sizin düştüğünüz gibi bir aymazlığa düşmezlerdi sanıyorum..... Din erkeklerin kadın üstünde kurdukları egemenliğin bir parçasıdır, moda olduğu için örtünen kadınların dışında pek çok kadın babasının veya abisinin veya kocasının 2 tokadını yedikten sonra kapanmıştır... stockholm sendromunu hiç duydunuz mu...... Rehinelerin, kendilerini rehin alanların duygularını anlama noktasına gelmelerine Stockholm sendromu deniyor. Rehine, kendisini rehin alan kişiyle geçirdiği süre içinde onunla konuşarak öyle bir hale geliyor ki, sonunda ona yardımcı olmaya başlıyor...... bugün türban çığırtkanlığı yapan kadınların içinde bulunduğu durum işte aynen böyle..... Türbanı savunanlar kadının köleleşmesini ve 2. sınıf vatandaş olmasını da savunur durumdalar..... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 "Atatürk ün bu güzel sözlerini boşuna buraya taşımayın" hemen cevaba bakalım........ Atatürk'ün söylemlerini neden istediğimiz yere taşımayalım, hoşunuza gitmiyor mu? ve devamı... Atatürk kadına özgürlüğü altın bir tepsi içinde bizlere sunmasaydı ve kadınlar mücadele ederek özgürlüklerine ve insan haklarına kavuşsaydı bu gün sizin düştüğünüz gibi bir aymazlığa düşmezlerdi sanıyorum..... Din erkeklerin kadın üstünde kurdukları egemenliğin bir parçasıdır, moda olduğu için örtünen kadınların dışında pek çok kadın babasının veya abisinin veya kocasının 2 tokadını yedikten sonra kapanmıştır... stockholm sendromunu hiç duydunuz mu...... Napalım,benim babamda hacı hocaya bütün gün hakaret ediyor... şükür namazıma laf söylemeyi yeni bıraktı... Evet sayın mistral.. sizin olaylara bakış açınız,önyargınız ve yazdıklarımı çektiğiniz noktalar karşısında ben pes ediyorum.. ne de olsa benim gibi bir aymazla tartışmak size yakışmayacak kadar üst ve mükemmelsiniz.. kendinizde sahip olduğunu sandığınız mükemmel değerlerinizi,bi daha gözden geçirmeniz dileğiyle.. Allah selamet versin... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Din, kadının ilerlemesini engelleyen bir kavram değildir,Türban ya da çarşaf hiç değildir..pekala bir kadın başında örtüsüyle ilim ve bilim alanında ilerleyebilir,ya da sanatta,ya da herhangi bir kolda.. Kadın ya da erkek, dine bağlı bir insanın bilim konusunda ilerleyebileceğini hiç düşünmüyorum. Zira "neden böyle? neden bu şekilde? neden?" gibi soruları sormaz, öğretisi sormasını engeller. Hangi dinden olursa olsun, onun kutsal kitabı bu sorulara zaten (onu tabi) tatmin edici cevaplar sunmuştur baştan... Adama sorarlar: "hangi başı örtülü insan bilim icra edebilmiş, o toplum ilerleybilmiş? İnancınızı filan sorgulayacak, yada sırf inancınız yüzünden sizi kınayacak değilm tabii. Ancak lütfen bazı şeyleri karıştırmayalım... Bilim ve din konularının ne kadar zıt oldukları buradaki forumlarda yeterince tartışılmıştır. Gerileme her daim vardı, sağolsun arapların yaşantısına ölem duyan felsefeler hiç eksik olmadı günümüzde. Ayrıca başörtüsü vb. konuları (ki toplumu en kısa yoldan tartıştıracak en basit konular) gündemden kimlerin indirmediği de açıktır. Bitmiş kapanmış konuları yıllardır önümüze sürenler de bellidir. Kimlerin neye özlem duyduğu çok açıktır. Neleri tartışmamız gerekirken kimlerin yüzünden neleri tartıştığımız ise bu ekranda yeterince bellidir.... Saygılar... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadına Özğürlük Tabiii Onun İçin begenmediğiniz doğma dediğiniz Kuranda olduğu gibi 4/1 Miras Hakkı Tanıyan 21..24..61..81 anayasasına itirazınız olmuyor Çok çelişkili tutumlar sergiliyorsunuz.. *********************** Bilim Yapalım...****,akıldan yoksun vatandaşlarımıza akıL sahibi yapalım.. Hadi Bilim Yapalım:)Çareler üretelim BilimseL olsun yalnız... Bir Deliyi akıl sahibi yapmaktan yoksun olanlara bakarmısın Yaradanın Yoktan varedenin hükümlerine karşi geliyorlar.. Çok Özğür olmak isyeten varsa Önce vücudünu özğür kılsın Bagırsaklarında Taşidiği İnsan dışkısından kurtulsun Vucudunda dişki taşimamaktan aciz olan biz insanlara bakarmısın.. Peyami Safa Ne güzeL sölemiş ya...Biz İslam Dinine Girdiğimiz için gerilemedik..Dinden Çıktığımız için geriledik.. SayGıLar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadına Özğürlük Tabiii Onun İçin begenmediğiniz doğma dediğiniz Kuranda olduğu gibi 4/1 Miras Hakkı Tanıyan 21..24..61..81 anayasasına itirazınız olmuyor Çok çelişkili tutumlar sergiliyorsunuz.. ******************* Bilim Yapalım...****,akıldan yoksun vatandaşlarımıza akıL sahibi yapalım.. Hadi Bilim Yapalım:)Çareler üretelim BilimseL olsun yalnız... Bir Deliyi akıl sahibi yapmaktan yoksun olanlara bakarmısın Yaradanın Yoktan varedenin hükümlerine karşi geliyorlar.. Çok Özğür olmak isyeten varsa Önce vücudünu özğür kılsın Bagırsaklarında Taşidiği İnsan dışkısından kurtulsun Vucudunda dişki taşimamaktan aciz olan biz insanlara bakarmısın.. Peyami Safa Ne güzeL sölemiş ya...Biz İslam Dinine Girdiğimiz için gerilemedik..Dinden Çıktığımız için geriledik.. SayGıLar İslam düşmanlığımı???? Tek derdimiz birazcık beyninizi türbanın karanlığından çıkarın da bilim yapın diyoruz, öğrenin öğretin diyoruz öğretiyoruz... ama ne oluyo??? din adına bilim karşıtı olan insanlar böyle anlamsız anlamsız konuşup polemik yaratıyoo... Amacınız nedir bilmiyorumki.... Yakılan oksijene yazık... Ne diyebilirim ki... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadına Özğürlük Tabiii Onun İçin begenmediğiniz doğma dediğiniz Kuranda olduğu gibi 4/1 Miras Hakkı Tanıyan 21..24..61..81 anayasasına itirazınız olmuyor Atamız 4/4 tanıdı... Sizin itirazınız varmı?... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 O zaman Sayın Dipnot Bana Cumhuriyet Tarihinde 4/4 hak almiş bir bayan göstereceksiniz... Ben ayetin bir harfine itiraz etmem.. SayGıLar.. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 O zaman Sayın Dipnot Bana Cumhuriyet Tarihinde 4/4 hak almiş bir bayan göstereceksiniz... Ben ayetin bir harfine itiraz etmem.. SayGıLar.. Pardon nerede yaşıyorsunuz???? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 O zaman Sayın Dipnot Bana Cumhuriyet Tarihinde 4/4 hak almiş bir bayan göstereceksiniz... Ben ayetin bir harfine itiraz etmem.. SayGıLar.. Sorunuzun cevabını miras ile ilgili bölümün şöyle açıklıyacağım... Eski Diyanet İşleri Başkanımız Süleyman Ateş yanıtlıyor: ''- Kız çocuğu gelin olup gider, kocası ona bakmakla yükümlüdür. Sorumluluğu gereği erkeğe mirastan fazla pay vermek hakkaniyete uygundur.'' Maşallah!.. Kuran ahkâmına, şeriat hükümlerine göre kadınlara kızlara, erkeğe verilenin neredeyse yarısı kadar miras payı düşer... Sayın Ateş diyor ki: ''- Kocası kadına bakmakla yükümlüdür...'' Ya yine şeriata göre koca eşine dönüp: - Boş ol!.. dedi mi ne olacak?.. Kadın bohçasını alıp evi terk edecek... Bu ne mene erkek sorumluluğu... Bu ne biçim ''hakkaniyet'' ?.. Cumhuriyet'e göre KADIN ERKEĞİN YARISIDIR arkadaşım... Umarım anlayabilmişsinizdir... Saygılar... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Sizden Cumhuriyet Tarihinde Mirastan 4/4 hak almiş bir bayan göstermenizi(belge evrak vesaire..) Sorduğum sorunun cevabı bu değildi kaçamak cevap bunlar... Kadın erkeğin yarısı değildir Bütünüdür... Umarım anyalabilmişinizdir... SaygıLar... Alıntı
Φ kitapsiz Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 kadinlari özgür olmayan bir milletin, erkekleri nasil özgür olabilirmis ki? böyle bir toplumda kendilerini örgür sanan erkekleri kadinlar, " köle " kadinlar dogurup egittiktenden sonra... bu durumda kadinlar köle, köleden dogan ve hayati köleden ögrenen erkekte kölenin oglu olur. kölelikten istesede kurtulamaz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadın 4/4 hak neden alamamıştır siz açıklarmısınız jhonywalker? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadın ya da erkek, dine bağlı bir insanın bilim konusunda ilerleyebileceğini hiç düşünmüyorum. Zira "neden böyle? neden bu şekilde? neden?" gibi soruları sormaz, öğretisi sormasını engeller. Hangi dinden olursa olsun, onun kutsal kitabı bu sorulara zaten (onu tabi) tatmin edici cevaplar sunmuştur baştan...Adama sorarlar: "hangi başı örtülü insan bilim icra edebilmiş, o toplum ilerleybilmiş? İnancınızı filan sorgulayacak, yada sırf inancınız yüzünden sizi kınayacak değilm tabii. Ancak lütfen bazı şeyleri karıştırmayalım... Bilim ve din konularının ne kadar zıt oldukları buradaki forumlarda yeterince tartışılmıştır. Gerileme her daim vardı, sağolsun arapların yaşantısına ölem duyan felsefeler hiç eksik olmadı günümüzde. Ayrıca başörtüsü vb. konuları (ki toplumu en kısa yoldan tartıştıracak en basit konular) gündemden kimlerin indirmediği de açıktır. Bitmiş kapanmış konuları yıllardır önümüze sürenler de bellidir. Kimlerin neye özlem duyduğu çok açıktır. Neleri tartışmamız gerekirken kimlerin yüzünden neleri tartıştığımız ise bu ekranda yeterince bellidir.... Saygılar... Din adamlarının hepsi inançsız mı yani? bunu geçelim arkadaşım,ama inananların din konusunda hızla birşeyler yapması noktasında size katılıyorum.. evet,burada bulunan bütün inançlı arkadaşlarımı , varsa eğer yetenekleri ,bu konularda üretime bekliyorum.. ha ben mi.. ben allah tarafından biraz sanatçı ruhluyum.. benim doğa,resim yapmak gibi ilgi alanlarım var.. ya da çok iyi dekorasyon planlarım,marangozluk merakım,heykel merakım... hatta ince işler söz konusu olduğunda,tornada bile iyiyim(okuldaki makina bölümü arkadaşlarının elinden kapardım her fırsatta.. .. ) bilim ve din zıt değildir, batı herşeyini inançlı bilim adamlarına borçludur.. bizdeki bilimsizlik ve ilimsizlik eğitim sisteminin sorunudur... gerileme atatürk öldüğü andan itibaren başlamıştır,yani dediğiniz gibi her daim vardı bizler açısından... saygılar... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Kadın 4/4 hak neden alamamıştır siz açıklarmısınız jhonywalker? Kuran-ı kerim de 4/1 hak tanimiş yaradan ayetin tek harfini inkar etmem.. Yalnız Cumhuriyette kadın erkek eşit diye savunanlar bu cevabı verecek ben değiL..Bunu sizler sorgulayacaksınız..Siizn bu yaptığınıza kaçiş denir.. SaygıLar.. Alıntı
Φ kitapsiz Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 bilim ve din zıt değildir, batı herşeyini inançlı bilim adamlarına borçludur.. bizdeki bilimsizlik ve ilimsizlik eğitim sisteminin sorunudur... gerileme atatürk öldüğü andan itibaren başlamıştır,yani dediğiniz gibi her daim vardı bizler açısından... saygılar... bunlar üzerinde hic düsünülmeden sorumsuzca söylenmis sözlerdir. bana islamin 1400 yillik tarihinde, bir tek !!! ama sadece bir tek islam ülkesi gösterinki, bilimde ve sosyal haklarda ve toplum refahinda ilerlemis olsun! simdi siz, " dinimizi tam olarak uygulasak, bu durumlara düsmezdik. allah bizi imtihan ediyor! " gibi laflarla yanit vereceksiniz... ne yazikki baska alternatifiniz yok.. ******************** Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Din adamlarının hepsi inançsız mı yani? bunu geçelim arkadaşım,ama inananların din konusunda hızla birşeyler yapması noktasında size katılıyorum.. evet,burada bulunan bütün inançlı arkadaşlarımı , varsa eğer yetenekleri ,bu konularda üretime bekliyorum.. ha ben mi.. ben allah tarafından biraz sanatçı ruhluyum.. benim doğa,resim yapmak gibi ilgi alanlarım var.. ya da çok iyi dekorasyon planlarım,marangozluk merakım,heykel merakım... hatta ince işler söz konusu olduğunda,tornada bile iyiyim(okuldaki makina bölümü arkadaşlarının elinden kapardım her fırsatta.. .. ) bilim ve din zıt değildir, batı herşeyini inançlı bilim adamlarına borçludur.. bizdeki bilimsizlik ve ilimsizlik eğitim sisteminin sorunudur... gerileme atatürk öldüğü andan itibaren başlamıştır,yani dediğiniz gibi her daim vardı bizler açısından... saygılar... Arkadaşım, bilimden bahsediyorum.. Hadi dünyanın oluşumu ile ilgili, insanın tarihi ile ilgili, canlıların, doğanın tarihi ile ilgili; inançlı bir arkadaşımızla bilim yapalım araştırma yapalım. Ne batısı! biz araştıralım biz bulalım biz ğretelim... Koyunları biz kopyalayalım... Hadi soru soralım... Dağlar nasıl oluştu diye... Ben araştırırken inançlı arkadaşımız tutup bana ya bunlar zaten kuranda belirtilmiş derse?? Evrimle ilgili ipucu aramama izin verecekmi arkadaşımız? ve hadi başarılı olalım... Biraz objektif olalım yaa... Kim di o? demiri gökyüzünden indirdi, dağları yere perçinledi ki deprem olmasın diye (ayetlerden almış da) Hadi gel bu mantıkla maden ara, levha tektoniği tartış )) komedi olurdu yaa umarım anlatabilmişimdir... Bu arada bu konuyu (bilim-din) tartışmak için BİLİM DÜNYASI başlığı altında "yerbilimleri-İnsan-Din" adlı bi forum başlatım ama pek ilgilenilmiyo sanırım bilim dünyasıyla. Orada tartışsak daha iyi olur sanırım... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=107167 Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Arkadaşım,bilimden bahsediyorum.. Hadi dünyanın oluşumu ile ilgili, insanın tarihi ile ilgili, canlıların, doğanın tarihi ile ilgili; inançlı bir arkadaşımızla bilim yapalım araştırma yapalım. Ne batısı! biz araştıralım biz bulalım biz ğretelim... Koyunları biz kopyalayalım... Hadi soru soralım... Dağlar nasıl oluştu diye... Ben araştırırken inançlı arkadaşımız tutup bana ya bunlar zaten kuranda belirtilmiş derse?? Evrimle ilgili ipucu aramama izin verecekmi arkadaşımız? ve hadi başarılı olalım... Biraz objektif olalım yaa... Kim di o? demiri gökyüzünden indirdi, dağları yere perçinledi ki deprem olmasın diye (ayetlerden almış da) Hadi gel bu mantıkla maden ara, levha tektoniği tartış )) komedi olurdu yaa umarım anlatabilmişimdir... Bu arada bu konuyu (bilim-din) tartışmak için BİLİM DÜNYASI başlığı altında "yerbilimleri-İnsan-Din" adlı bi forum başlatım ama pek ilgilenilmiyo sanırım bilim dünyasıyla. Orada tartışsak daha iyi olur sanırım... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=107167 hıım hadi evcilik oynar gibi bilim adamlığı oynayalım.. ben dindar bilim adamı ya da kadını olayım,sen inançsız bilim adamı.. hıım ayete bak.. demir gökten inmiş.. yav herşey ol demesiyle oluyor zaten,yeryüzünü de istediği gibi yaratmış,ne ararsan var.. peki Allah hiç bir sözü boşa söylemez.. acaba demiri gökten indirdik demekle ne kasdetti... niye dünyada olamıyordu da ,gökten ayrıyeten indirdi.. hadi şu demirin özelliklerini ve oluşumunu araştıralım.. kesin var bunda bişey.. peki ben bu araştırmaya ne zaman başlayabilirdim.. ?1400 sene önce.. eh sayın kimyacılarımızı düşününce yıl olarak katkıları anlamında, herhalde inanan inandıığı kitabı bol bol düşünseydi her sözcüğüyle,durum farklı olurdu.. hıım sallanmayalım diye dağlar ... hıım yeryüzü şekilleri,dağların ne gibi etkisi olabilir.. hııım .. şunların ağırlığı,şekli,yükselen yerler alçalan yerler.. hıımm .. şu dağların oluşumunu bi inceleyelim bakalım.. bulundukları yerler ve oranlar listelensin.. yav yerin altından ırmaklar geçiyor.. yanardağlar.. lavlar.. yav bunlarda ırmak gibi akıyor.. yav altımızda bu ırmaklar varsa biz ırmakların üzerinde yüzüyorsak. hııım.. şimdi şu dağın ne etkisi olabilir bu adada..hıım.. yav ben bi dünya turuna çıkayım..malum 1400 sene önce.. uçak yok bişey yok.. yav banane ,ben sıkıldım bu oyundan.. yorucu iş.. iyisimi gideyim şurdan birşeyler atıştırayım... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 bunlar üzerinde hic düsünülmeden sorumsuzca söylenmis sözlerdir. bana islamin 1400 yillik tarihinde, bir tek !!! ama sadece bir tek islam ülkesi gösterinki, bilimde ve sosyal haklarda ve toplum refahinda ilerlemis olsun! simdi siz, " dinimizi tam olarak uygulasak, bu durumlara düsmezdik. allah bizi imtihan ediyor! " gibi laflarla yanit vereceksiniz... ne yazikki baska alternatifiniz yok.. ******************** Osmanlı Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 hıım hadi evcilik oynar gibi bilim adamlığı oynayalım.. ben dindar bilim adamı ya da kadını olayım,sen inançsız bilim adamı..hıım ayete bak.. demir gökten inmiş.. yav herşey ol demesiyle oluyor zaten,yeryüzünü de istediği gibi yaratmış,ne ararsan var.. peki Allah hiç bir sözü boşa söylemez.. acaba demiri gökten indirdik demekle ne kasdetti... niye dünyada olamıyordu da ,gökten ayrıyeten indirdi.. hadi şu demirin özelliklerini ve oluşumunu araştıralım.. kesin var bunda bişey.. peki ben bu araştırmaya ne zaman başlayabilirdim.. ?1400 sene önce.. eh sayın kimyacılarımızı düşününce yıl olarak katkıları anlamında, herhalde inanan inandıığı kitabı bol bol düşünseydi her sözcüğüyle,durum farklı olurdu.. hıım sallanmayalım diye dağlar ... hıım yeryüzü şekilleri,dağların ne gibi etkisi olabilir.. hııım .. şunların ağırlığı,şekli,yükselen yerler alçalan yerler.. hıımm .. şu dağların oluşumunu bi inceleyelim bakalım.. bulundukları yerler ve oranlar listelensin.. yav yerin altından ırmaklar geçiyor.. yanardağlar.. lavlar.. yav bunlarda ırmak gibi akıyor.. yav altımızda bu ırmaklar varsa biz ırmakların üzerinde yüzüyorsak. hııım.. şimdi şu dağın ne etkisi olabilir bu adada..hıım.. yav ben bi dünya turuna çıkayım..malum 1400 sene önce.. uçak yok bişey yok.. yav banane ,ben sıkıldım bu oyundan.. yorucu iş.. iyisimi gideyim şurdan birşeyler atıştırayım... 1400 sene öncesinin bilgi birikimine dayanılarak yazılmış bir şey bu işte... Kuran... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Heralde ki bu zihniyet için bilim yapmak evcilik oynamak gibi birşeydir... İyi bir noktya değinmişsiniz.. Bilim yapmak, en azından dünyayı sorgulamak, değil 1400, 2500 seneden çok daha eskiye gitmektedir arkadaşım. Ve tabii ki bu uzun bir süreç. İnsanlar pat diye bulmadılar hiç bir kuramı. Zaman içinde geliştirdiler. Geçmişten aldıkları bilgi birikimini yeni gözlemleriyle yoğurarak. Nitekm Arap düşünürleri de örneğin Yunan felsefesini alıp geliştirmişler. Ona sahip çıkmışlar. Bu konuyla ilgili bilgiyi diğer forumda yazmayı düşünüyorum. Gelelim Kurana. 1400 sene öncesinin bilgi birikimine dayanılarak yazılmış bir şey bu işte... E tabiiki o zaman demirin gökyüzünden düştüğü (indirildiği) sanılıyordu. Vs vs vs. Sİz benden daha iyi bilirsiniz söz konusu ayet (yada hadis mi ne) ve çevirilerini/yorumlarını... Saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Cumhuriyet dönemi reformlarında, kadınların kamusal alanda yeri belirlendi. 1926'da dinsel kanun olan Şeriye'den Medeni Kanun'a geçildi. Medeni Kanun'la, kadın, erkek eşitliğinden söz edilir oldu. Kadınlara seçme/seçilme, eğitim, meslek seçimi, kamu görevi, boşanma ve miras hakkı tanındı. Tevhid-i Tedrisat (Eğitimde Birlik) Yasası ile giyim-kuşam / şapka ve sosyal alanlardaki yenileşmeci devrimlerle kadın hakları önde tutuldu. Atatürk bir nutkunda, "Türk kadını bugün özgür olmalıdır. Eğitilmeli, okullar kurmalı, erkeklerle eşit konumda olmalıdırlar" diyordu. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.