Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Ben bu soylediklerinize şu ifadelerle cevap versem olur mu acaba Sayın Tengerrin Boşig, Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Neyse şaka bunlar, senin de şaka yaptığını biliyorum... Şaka bir yana, Sen olmasan kime takılcam ki ben böyle? Bilirsin, siz Aristokratlar biraz burnu havada olursunuz... tabi hiçbir zaman her şakanın altında bir gerçek yattığını da unutmamak lazım değil mi Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 tabi hiçbir zaman her şakanın altında bir gerçek yattığını da unutmamak lazım değil mi Merak etme Redblack... Senin yerinde ayrı... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Merhaba Freyja Biz pek tanışmıyoruz ama senin açtığın konuları yakından takip ediyorum Ozellikle yeni bir şey var mı diye her gün gizli gizli sayfana bile giriyorum.Yolladığın youtube goruntulerine çok gülüyorum, özellikle marula ağacıyla ilgili olana ben de tıpkı Jön gibi bayıldım Abartıp bazılarına youtube'da yorum bile yazdım Yılmaz Erdoğan sayfasındaki şiirlerden birisini DİLOŞCUĞUM anı defterime göndermişti, sayende onu da dinlemiş oldum. Şiiri okumak başka, güzel okuyan birinden dinlemek başka bir duygu... Fırsatta istifade Diloşcuğuma da buradan teşekkür edeyim, o şiiri şimdi daha bir çok beğeniyorum Aslında gönderdiğin her bir iletinin altına fikrimi yazmak isterdim ama benim fazla vaktim yok Sevgili Freyja, o yüzden özet geçip, hepsiyle ilgili fikrimi buraya yazayım dedim Ha bu arada ben senin önerdiğin şeftalili Ice Tea'yi de yaptım ama limonun az fazla kaçmış, ekşi oldu, tekrar denemek lazım gelecek sanırım Bir de aramıza HOŞGELDİN sevgili FREYJA Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Hoşbulduk Sevgili Gloria, Yazdıklarınız çok hoş, gönderdiğim videoları begenmene özellikle sevindim, Diloş'un gönderdiği şiir hangisiydi, merak ettim, gerçi girip bakabilirim ama sen hala burdaysan soyler misin, sanırım benden daha once bulursun Şeftalili Ice teanin limon ayarını tutturabilmek başlarda biraz zor oluyor evet, ama yavaş yavaş el alışıyor, içine biraz daha şeker katmayı veya su ilave etmeyi dene bir dahakine belki işe yarar Bu arada sevgili Gloria Hoşbulduk Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Dur madem linkiyle beraber yollayayım Yeni Bir Sayfada Sana Bakmak İşte bu şiir çok güzel... Tekrar teşekkür ederim Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Sevgili Freyja İnan bana defterin gözümden kaçmadı.Çoğu zaman okumaya fırsatım olsada yazmaya imkanım olmuyor benim. Pc kızımın odasında,kızım "anne kalk masamdan"diye bağırıyor,oğlum kitaplıktan olanca kitabı başıma fırlatıyor Belki de birazda bu yüzden forumun uykusuzları arasına girdim.Fakat artık ona da pek imkanım yok. Oğlum bu hafta okula başladı,onu erken uyutabilmek için saat 10da yatmak zorunda kalıyorum Neyse... Aramızda olman çok hoş,iyi ki geldin Bazen çok şaşıyorum biliyormusun,seninle sanki aynı anda düşünüyoruz ,bunu bikaç kez yaşadım. Birgün Notre dame de Paris müzikalinden sahneler hazırladım ama yine imkansızlıklardan ekliyemedim sonra bir baktım Aynen ifadem şuydu: Tariflere gelince;hepsini takip ediyorum,mutfakla aram oldukça iyidir.Biliyorum şimdi bunu okuyupta beni tanıyan herkes; "Hadi ordan sen yemek bile yapmıyosun" diyecek Hiç de değil vallahi ben zamanım olmadığından yapamıyordum Çok mu uzattım ne...İyigeceler sevgiyle kalın... Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 ....bu yüzden forumun uykusuzları arasına girdim. Bu da bir ortak noktamızmış Aramızda olman çok hoş,iyi ki geldin Sizin aranızda da olmak çok hoş, gerçekten de iyi ki gelmişim Bazen çok şaşıyorum biliyormusun,seninle sanki aynı anda düşünüyoruz ,bunu bikaç kez yaşadım.Birgün Notre dame de Paris müzikalinden sahneler hazırladım ama yine imkansızlıklardan ekliyemedim sonra bir baktım Aynen ifadem şuydu: bu ifadelere bayıldım, çok hoş anlatmışsın ben müzikalleri çok severim, defalarca sıkılmadan izleyebilirim ama Notre dame de Paris ve Belle şarkısının yeri ayrı, onları ayrı çok seviyorum Bu arada ben de farkındayım, benzerliklerin... Tariflere gelince;hepsini takip ediyorum,mutfakla aram oldukça iyidir. ben de sizin yazacağınız bir tarifi denemek isterim mutlaka... bekleyeceğim yazmanızı... yazarsınız di mi yazınnnn : yazdığınız herşey ayrıca çok hoş, beni mutlu etti, teşekkür ediyorum sayın Radya, yine beklerim sayfama Alıntı
Φ veled-ul iblis Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Benim görüş açımdan kısa yaşamına çok şeyler sığdıran "Yazmak için yaşıyorum" Katherine Mansfield tiplemesi gibidir Freyja; Gördüğüm kadarıyla hem aşk,bereket hem savaş ve ölüm tanrıçası olması da ayrıca bir ilginçtir. Eski nors dilinde hanımefendi,kadın yönetici veya efendi anlamına gelir.Yeni dilimizde de pek değişikliğe uğramamış olduğu gözüküyor.. Virginia Woolf günlüğünün başka bir yerinde şöyle yazar: Fanatik, kedi gibi, anlaşılmaz "Bir kedi gibi. Yabanıl, ağır ve daima yalnız, kendi kendini koruyan. Tamamen kendine özgü, kendisi için yaşayan, sanatına odaklanmış, neredeyse fanatik, garip bir insan gibi göründü bana." Bu yazdıklarımdan sonra hemen havası bozulacaktır.. Ama ona layık olduğu ünvanı vermeyide unutmayacağım. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Sevgili veled-ul iblis, İçim bir tuhaf oldu aslında bu yazdıklarını okuyunca... Hele de "ona layık olduğu ünvanı vermeyi unutmayacağım" sözü... Katherine Mansfield'ı düşündüm, ona kocası tarafından layık görülen ünvanı... "John Middleton Murry'nin eşi" Katherine Mansfield'ın mezar taşında, isminin hemen altında yazan ve kocası tarafından Katherine'e layık görülen ünvan!!! İşte bu... Halbuki o dönemin en ama en iyi yazarlarındandı, ne dönemi hala bile günümüzde durum hikayeciliğinde Çehov'la birlikte sayılan en önemli isimlerden ikincisidir, Mansfield... Sen bir alıntısını yapmışsın Virginia Woolf'ten , bir de ben de var öyle bir alıntı; "İyi oldu öldüğü.” der Virginia Woolf, Katherine Mansfield için günlüğünde, “Onun üslubunu kıskanıyordum, şimdiye dek kıskandığım tek üslup.” Evet, 35 yaşında ölmüş Mansfield, hem de sakin bir ev hayatı arayışı içinde... ama ne yazık ki hastalığı onun devamlı dinlenmesini gerektirdiğinden, çeşitli dinlenme yerlerinde yalnız yaşamak zorunda kalmış, son dönemlerini... Çok sevdiği eşinden, sevdiklerinden uzakta, sadece mektuplarla... "İnsanları, arkadaşlarımı, evimi özlüyorum, neden doğru dürüst bir evim yok?" der kocasına yazdığı bir mektubunda... Sayfalar dolusu yazdığı mektuplarıyla da her defasında kocasının sevgisini ister, onun yanında olmayı ister ama kocasının mesleki kariyeri (!!!) daha ön plandadır ve bu zor aynı zamanda hastalıklı kadınla uğraşmanın şimdi sırası değildir... Evet 35 yaşında ölür, Mansfield ve kocası onun hikayelerinin büyük bir kısmını, günlüğündeki notlarını ve mektuplarını yayınlayıp, "Katherine Mansfield'in o zamana kadar aldığının on katı kadar bir para" diye tabir ettiği kadar para kazanır, karısının yazdıklarından... Bu paraya da "Katherine'in bereketi" der. Onun bereketiyle hayatının geri kalanını rahatlıkla yaşar, deniz kıyısında bir ev alır, bir de çiftlik, 3 kez daha evlenir ve en sonunda da zor olmayan, hasta da olmayan bir kadın bulur... Bu arada da Katherine'e layık olduğu ünvanı vermeyi unutmaz... Katherine Mansfield "John Middleton Murry'nin eşi" Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Sevgili Freyja.. Nasılsın görüşmeyeli..? defterine bir çiçek eklemek istiyorum..ama bunu yapıp yapmamak konusunda oldukça kararsızım.. yakınında bi yerlere büyütecin varsa olabilir aslında.. zira benim eklediğim çiçekler hep minyatür oluyorda.. bak.. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 diloş, bu çiçekler evet biraz küçük ama çok güzeller, çok begendim... teşekkür ederim gorusmeyeli ben iyiyim sen yoktun epeydir Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 çiçek dalında çok daha güzel değil mi..? evet..yoktum..dinlendim biraz.. ama sen rüzgar gibi esmişsin yine.. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Ben burda dinleniyorum... Burası beni gerçekten dinlendiriyor, mutlu ediyor Çiçekler bence de dalında güzeldir, iyiki de dalında duruyorlar, teşekkür ediyorum gerçekten, renkleri de muhteşem bu arada, çok severim mor rengi Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 sevgili freyja ziyarete geldimm SANA BAKMAK her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır YILMAZ ERDOĞAN umarım beğenirsiniz... Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Begenmez miyim? çok begenirim bu şiiri teşekkür ederim... Bu şiir öyle güze öyle güzel ki sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır Sadece burası bile tek başına aşkın güzelliğini anlatmaya yeter... Teşekkürler zeynepciğim... Teşekkür ne kelime Bayıldım BAYILDIMMMMMMMMMM Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 çok sevındımmmm freyja Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Freyja kaybolmuş... Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Freyja kaybolmuş... niye kaybolayım ki ben hep burdayımmmmm Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 bu sefer bir çiçekle geldim Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 Sevgili Zeynepciğim, ne güzel kokuyor bu çiçekler çok teşekkür ederim Mis misss Bunlar da senin için Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2007 ayyy ne güsel çiçekler çok teşekkür edrim freyja özellıkle açmamış tomurcukları o kadar güsel duruyoki Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Hayırlı Bayramlar... Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 iyi bayramlar Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Admin-- Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Hayırlı Bayramlar... çok teşekkür ederim size de iyi bayramlar sevgili Gece Yağmuru... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.