Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hazır değişiklik yapıulırken, benim de bir önerim var.

Giyinme özgürlüğü  

16 üye oy verdi

1. 1. Kampüse donla girilmeli mi?

• Evet, destekliyorum
      10
    • Hayır, desteklemiyorum
      1
    • İsterseler çıplak girsinler, beni bağlamaz.
      5

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Arkadasim galiba gelisen olaylari izlemekte zorlaniyorsun,ki olaylari basite indirgeye biliyorsun,burda bir ülkenin gelecegi tartisiliyor,bu gelecekte bu tartisma dona kadar indiyse tabiki hersey donun altina bakiyor.. neden islam Alemi geri kalmistir hic bir sekilde ciddi analiz yaptinizmiki herseyi te,ye alabiliyorsunuz,bu donlar bu donlarin alti tartisilmazsa hic bir sekilde ciddi adim atilmaz.! sayin rua Donu yakalamis bizimde birakmaya niyetimiz yok.. tabi biz kokmamis ahlakli Donlardan bahsediyoruz biz o Donlarla bir arada yürümeye kararliyiz.. pink floyd,un bir klipindede vardi cok hos.!

temel hak gibi gördüklerin bir zulmün baslangici degil sonudur...

Ha bir de su var kimseyi hain ilan etmiyoruz kimseyi kesmeye de niyetimiz yok seriatcilar gibi. Ama bu gidis kötü gidistir Ayak altında kalan bu cumhuriyetin cocuklari daha derinlemesine inersek bu cografya olur. Bu tarih boyunca böyle olmus.?

Hitlerin partisine oy veren Almanlar sonucun 1945 yılındaki gibi olacagını hic sanmıyordu. Onlar Hitlerin söyledigi gibi olacak sandılar. Hesaplar yanlıs cıkınca Hitlerin verecek bir canı vardı verdi kurtuldu. Ama kabak halkın basına patladı.!

ama unutma bu ülkede saglam insani bile delirtecek bastan cikaracak olgularin olusumlarin ,olduguna var sayarsak.! örnek asagiya koyacagim bu 2007,i türkiyesine ait.?

Örümcek kaplamış beyinler.!

Bir yobazlık abidesi gibi..

4193560.jpg

Saygilarimla ,bizim donumuza bize birak.!

:shuriken: yamyam frankfurt

:clover:

Arnold Layne had a strange hobby

Collecting clothes

Moonshine washing line

They suit him fine

On the wall hung a tall mirror

Distorted view, see through baby blue

Oh, Arnold Layne

It's not the same, takes two to know

Two to know, two to know

Why can't you see?

• Cevaplar 57
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
hepimiz demokratikiz... :wub:

hepimiz donsuzuz...

:sorcerer:

:)

kaç kişinin demokrat olduğunu bilmiyorum ama donsuz olmadığıma eminim ve donumu giymeye kararlıyım. donsuz olanlar çıplaklıklarının üstüne daha fazla örtü çekmek isterler; gizlenmek istenen gerçekler karanlıkta kalsın diye...

Gönderi tarihi:
neden başörtüsünü siyasi bir simge haline getirip de bu tür tartışmalara alet edenleri eleştirmiyorsunuz. siz suçluyu yanlış yerde arıyorsunuz ve sığ düşünüyorsunuz.

ben şunu iddia ediyorum.(artık yazmaya yoruldum yaa) tekrar ve sanırım 4. kez ifade edeyim. anlaşılan her anlamayana tek tek anlatmak zorundayım: diyelim ki sadece donla gezmek benim kültürel ya da dini inancımın gereği ve zorunluluğu. ve bir öğrenci olarak donumla derse girmek zorundayım. benim dinimi sorgulama hakkına sahip olmadığınıza göre, türbana duyduğunuz saygıyı bu noktada benim donuma da gösterecek misiniz? soru bu ve bu kadar basit.bu durumda yukarıda söyledikleriniz benim inancımı baside almak ve önemsememek olmuyor mu?

ayrıca asla kimsenin değerlerini baside almıyoruz. bunu da ısrarla belirteyim. dinlemeden yorum yapmak ve fikir ednmek sizlerin düşüncesindeki insanlarda bir genetik hastalaık haline gelmiş. bütün bu tartışmalardan çıkardığım sonuç budur. ama karşınızdakini ve giderek toplumu dinlememek; buna karşın suçlamak ve inanç düşmanı olarak itham etmek ciddi bir tehlikedir. bu huylarınızdan vazgeçmenizi umarım.

bitirirken akp ve köklerinin neyi icadettiğini söyleyeyim: zaten varolan başörtüsünü aldı, dini yobazların elinde yoğurdu ve kendi ellerinde siyasallaştırdı. ben başörtüsüne saygılı biri olarak en çok akp ve kokuşmuş köklerine kızıyor ve isyan ediyorum. siz de öyle yapmalısız.

Arkadaşım senin "don kültürüne" sahip olan 3/5 kişidir. Türban meselesi ise Türkiye'nin yıllardan beridir gelen neredeyse ülkenin tamamını ilgilendiren bir meseledir. Sen tutmuş diyorsun ki bilmem kaç milyon öğrenci türbenla girerse benim "don kültürümde" olan 3/5 arkadaşımlada donla üniversiteye gireriz. (çarşaf, sarık, cubbe gibi çağdışı kıyafetlerle girilemez) yalnız türbanla...

Gönderi tarihi:
demokrasiden uzaklaşıp darbeci-laikçi-militarist-tehlikeci olmak pahasına size bir çiçek gönderiyorum :clover:

don meselesine gelince: ben benimkini feda ettim :)

Korkmayın "Demokrasi"den uzaklaşmış olmazsınız...

Zira demokrasi bile kendi varlığını tehlikeye düşürecek eğilimlere müsaade vermez.

Ve onu koruma ve kollama görevi öncelikle Genç neslindir...

Çare kalmazsa Askerin buna el atması kaçınılmaz olur ne yazık ki...

Gönderi tarihi:
Arkadaşım senin "don kültürüne" sahip olan 3/5 kişidir. Türban meselesi ise Türkiye'nin yıllardan beridir gelen neredeyse ülkenin tamamını ilgilendiren bir meseledir. Sen tutmuş diyorsun ki bilmem kaç milyon öğrenci türbenla girerse benim "don kültürümde" olan 3/5 arkadaşımlada donla üniversiteye gireriz. (çarşaf, sarık, cubbe gibi çağdışı kıyafetlerle girilemez) yalnız türbanla...

eee. ne yani burada sayı mı önemli. ya da ne kadar eski bir kültür olduğu mu? yani ben de inançlarımın gereğini yerine getirmek için taraftar bulup belli bir çoğunluk mu elde etmeliyim? aksi halde türban kültürü benim inancımı ezip geçer mi? bu pek tatmin edici bir açıklama olmamış.

Gönderi tarihi:
beni desteklerler değilmi sevgili kaplan-200, burası türkiye. akp gibi amerikancı, islami söylemlerle insanları kandiran ve buna karşın milyonlarca müslümanın katledilmesine ortak olan bir oluşumu destekleyip iktidar yapan bir halk beni de destekler donsuz gezersem.

dine dayandırma meselesine gelince, keşke buradaki herkes benim gibi, olay ve olguları her fırsatta dine dayandırarak haklı çıkma çabasında olmasa. ama bu kez inanca dayandırıyorum evet. benim bir inancım var ve inancım gereği kampüse donla girilmelidir.inancımı sorgulayacak değilsiniz ya. benim inancım bunu emrediyor. destekleyecek misiniz? hiç sanmıyorum. çünkü eminim ki siz sadece kendinize tahammül ediyorsunuz. bir budistle aynı masada oturmak istemezsiniz. aynı derslikte bulunmak istemezsiniz. yahudiler ve hıristiyanlar da sizin için rahatsızlık verici bir öğedir. tabi burada siz derken senin şahsından bahsetmiyorum. ama genel davranış eğilimi budur ve bunu sen de çok iyi biliyorsun. fakat bunu itiraf etmelisin. bu gerçeği itiraf etmen senin şahsiyetinden bir şey eksiltmeyeceği gibi, tartışmanın yönünde bir uzlaşı unsuru olacaktır.

oruç tutmadığım için yemekhanede saldırıya uğradığımı daha önce belirttim. oruç tutmayanlara bile tahammül edemeyen bir anlayışın budiste, hıristiyana, okula donla gelene nasıl tahammül göstereceğini bana anlatır mısın? bu mümkün değildir. gerçekçi olalım.

sevgili rua daha öncede söyledim evet gerçekten içten olarak sizin donunuzu destekliyorum istiyorsanız niye olmasın ayrıca benim hakkımda bu kadar ön yargıya nasıl sahip oluyorsunda donu'du desteklemeyeceğimi söylüyorsun evet destekliyorum sevgili rua.

Budist olsun,ateist olsun,hristiyan ne olursa olsun aynı dersliktede olurum aynı masada da yeterki insan olsun (insan özelliklerine sahip olsun)neden bu insanlar bizim için rahatsızlık verici öğe olsun osmanlıdan bu zamana kadar beraber yaşamdadıkmı bugünde yaşamıyormuyuz.

bize zarar gelmedikçe bizden kimseye zarar gelmez sevgili rua.

Eğer bu vatanda yaşıyorsan bu vatana bu millete saygılı olacaksın saygılı olduğun sürece hem saygı göreceksin hemde sevgi.

Siz oruç tutmadığınız için saldırıya uğradığını söylüyorsunuz bunu destekleyen oldumu size saldıraların zaten dininden şüphe ederim...

dinde zorlma olmaz diyor kimse kimseyi zorlayamaz elbette.

Bunun sebebi ise sizin gibi düşünen insanlarımızın sayesinde insanlar dinini öğrenemezse ve sahte hacılara hocalara meydan kaldığından dinimiz böyle saptırılır.

Gönderi tarihi:
sevgili rua daha öncede söyledim evet gerçekten içten olarak sizin donunuzu destekliyorum istiyorsanız niye olmasın ayrıca benim hakkımda bu kadar ön yargıya nasıl sahip oluyorsunda donu'du desteklemeyeceğimi söylüyorsun evet destekliyorum sevgili rua.

Budist olsun,ateist olsun,hristiyan ne olursa olsun aynı dersliktede olurum aynı masada da yeterki insan olsun (insan özelliklerine sahip olsun)neden bu insanlar bizim için rahatsızlık verici öğe olsun osmanlıdan bu zamana kadar beraber yaşamdadıkmı bugünde yaşamıyormuyuz.

bize zarar gelmedikçe bizden kimseye zarar gelmez sevgili rua.

Eğer bu vatanda yaşıyorsan bu vatana bu millete saygılı olacaksın saygılı olduğun sürece hem saygı göreceksin hemde sevgi.

Siz oruç tutmadığınız için saldırıya uğradığını söylüyorsunuz bunu destekleyen oldumu size saldıraların zaten dininden şüphe ederim...

dinde zorlma olmaz diyor kimse kimseyi zorlayamaz elbette.

Bunun sebebi ise sizin gibi düşünen insanlarımızın sayesinde insanlar dinini öğrenemezse ve sahte hacılara hocalara meydan kaldığından dinimiz böyle saptırılır.

tam da "bunlar sizin şahsi kannatinizdir, dışarıdaki herkes sizin gibi herkese, her düşünceye saygı duymuyor, çevresine saldırıyor" diyecektim ki...

son cümleniz bu düşüncemi ortadan kaldırdı: demek benim gibi düşünenler sayesinde insanlar dinini öğrenemiyor ve sahte hacı hocalara meydan kalıyor. demek bunun sebebi benmişim. öyle anlıyorum ki böyle saldırgan ve suçlayıcı zihniyetler sayesinde bizi çok ciddi toplumsal bunalımlar bekliyor olacak.

Gönderi tarihi:

Olayı te'ye alıyormuşum,gündemi takip edemiyormuşum,kalkıp birilerini dinlemeden yargı da bulunuyomuşum ha bide örümcek kafalıymışım da mışım...Olayı mizaha dökmek belki de en iyiii çözümdütr.Hem ciddiye aldım da ne oldu? İnternet karşısında oturup da birilerine cevap yazma telaşında değilim hem zaten yazılanlar benim bir nebze de olsa düşündüklerimi yansıtıyor.Sevgili Rua olayı basitleştiren sizsiniz ve anlamayan da.Oldukça güzel bir konuyu tartışıyorsunuz .Ama nedense olayı siyasi görmeye çalışıyorsunuz.Öyle bir tarih ki ülkem,Sivas Katliamları,Deniz Gezmişleri,28 Şubatları,isyanları,fidanların analarında koparılışnı anlatır.Birileri hep birilerini ezmeye çalışır.Gelin bu insani konuları siyasete dökmeyelim.Ben sana başörtü diyorum sen kalkıp simge diyorsun!Ve olatı kalkıp siyasetin kanlı tarihiyle görmek istediğin şekilde analiz etmeye çalışıyorsun.Bakın gündeminizi yine takip edemeyeceğim; yarın erkenden gitmem gereken bir iş ve arada bitirmem gereken bi okul var.Selam herkese

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.