Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Malezyalı astronot için namaz fetvası çıktı:

Uzayda üç vakit yeter

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Malezya'da, uzaya gönderilecek olan ilk Malezyalı Müslüman astronotun, "uzayda nasıl oruç tutup namaz kılacağına dair" tartışmalar sürüyor.

Malezya Bilim Bakanı("!") Cemaleddin Jarjis, 10 Ekim'de Rus mekiğiyle uzaya gönderilecek üç kişiden biri olan 35 yaşındaki Şeyh Muzaffer Shukor'un, "orucu uzaydan dönene kadar erteleyebileceğini, namazı ise günde 3 kez kılmasının yeterli olacağını" söyledi.

Jarjis, Malezyalı astronotun "Müslüman olmasına ve uçuşun ramazan ayında yapılacak olmasına rağmen oruç tutmasına gerek olmadığını" belirterek, "Yolculuk halindeyken oruç tutma zorunluluğunuz yoktur" dedi. Astronot Şeyh Muzaffer, daha önce "iyi bir Müslüman olarak uzayda oruç tutabilmeyi umduğunu" söylemişti.

Islak havluyla abdest:

Jarjis, namaz konusunda ise yerçekimsiz ortamda doğabilecek zorlukları düşünerek Şeyh Muzaffer'in günde 5 vakit yerine 3 vakit namaz kılmasının uygun olduğunu söyledi.

Malezya Ulusal Fetva Konseyi ise konuyla ilgili olarak verdiği fetvada, "yerçekimsiz ortamda namaz kılmak çok zor olacaksa Şeyh Muzaffer'in dizlerinin üzerine eğilerek namaz kılma zorunluluğunun olmadığını, abdest almak için de ellerini ve yüzünü suyla yıkamak yerine ıslak bir havluyla abdest alabileceğini" bildirdi.

Bilim Bakanı fetva vermiş.?

Gönderi tarihi:

Peki yarın öbürgün sürekli olarak UUİ'nda (Uluslararası Uzay İstasyonu) görev alacak birisi orucunu ne kadar ertelemek zorunda kalacak?

Eğer yolculuk 25 (15 miydi yoksa) günden uzun sürecek ise seferilik söz konusu olmuyor... Yani Farz... Bu durumdaki bir müslüman ne yapacak?

Gönderi tarihi:

bu konulardaki en yetkili ağız hz muhammettir o şimdi burda olsaydı vahiy yöntemiyle sorardı yukarıya bu işe kesin çözüm ancak öyle bulunurdu.

yav sizde kardeşim ne işiniz var uzayda bundan 1400 sene önce kimin aklına gelirdi uzayda yer çekimi yokta çıkılacakta namaz nasıl kılınacak.

gerçi bir haberde duymuştum astronotun biri ayda ezan sesi duymuş bak en azından ezan sıkıntısı yok şükretmek lazım.

Gönderi tarihi:
bu konulardaki en yetkili ağız hz muhammettir o şimdi burda olsaydı vahiy yöntemiyle sorardı yukarıya bu işe kesin çözüm ancak öyle bulunurdu.

yav sizde kardeşim ne işiniz var uzayda bundan 1400 sene önce kimin aklına gelirdi uzayda yer çekimi yokta çıkılacakta namaz nasıl kılınacak.

gerçi bir haberde duymuştum astronotun biri ayda ezan sesi duymuş bak en azından ezan sıkıntısı yok şükretmek lazım.

Sevgili abraham, ancak bu astronot bu haberi yalanladı.

Gönderi tarihi:

Güldürdün beni, sen de gülesin.

Kutupları da unutmuştu değil mi ?

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Kutupları da unutmuştu değil mi ?

Muhammed'in evren konseptini yazmıştım bir yerde:

Muhammed'in öngördüğü evren, dünya merkezli, tabak büyüklüğünde güneş ve ay tarafından sırayla aydınlatılan, tavanı olan, tavanında boncuklar gibi yıldızlar çakılı olan, tavanının üstünde de Allah'ın 8 melek tarafından taşınabilecek büyüklükteki tahtına oturup seyrettiği bir tiyatro salonu gibi bişey. Bu evren modelinde ebette Allah sıkılmamak için aşağıyı sahneyi seyredecek, kızacak, köpürecek, torpil geceçek, favori seçecek, kimisinin tepesine taş atacak, kimisinin tepesine pislik dökecek, kimisine helva atacak falan filan yani.

Bu evren modelinde kutup mutup yoktur. Zaten düntya da yuvarlak falan değildir, düzdür. Dönmez. Bu evren modelinde güneç ve ay hareket eder. Güneş balçığın içine batar sonra doğudan yeniden doğar.

Süper bilimsel bir evren modelidir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
yazmıştım bir yerde:

Brain, bir süredir yazılarını göremiyordum. Tekrar yorumlarını okuduğuma sevindim...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.