Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 'din bana söz hakkı veriyor mu?'.. hangi sözü söylemek istedin mesela? kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede. erkege helal olan kadına da helal, erkege yasak olan kadına da yasakdır. Allah katında her ikiside eşit derecede muhatap alınır, çünkü her ikiside imtihanla mükellefdir. Din yaratılışdan gelen farklılıkları dikkate alır, seküler akıl gibi herşeye bodoslama dalmas. dünyevi ve uhrevi kayıp ve kazançlara göre hareket eder. bu kadarlık bir giriş yeter.. eger dinde olanı eleştirmek isterseniz ; ''kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede''. diyoruz. sizde kalkar 'hayır degildir' dersiniz, gerekçelerinizle beraber.. Erkeği benden bir adım önde gören ve benim görüşüme dahi önem vermeyen anlayışın içinde ben fikirlerimi nasıl dile getireceğim? Allah katında yapıp ettiğinden mesul olmak ayrı ben haklarımdan söz ediyorum. Bir erkek gibi söz sahibi oluyormuyum din devletinde. Değişik devletler değişik anlayışlar getirmiyorlarmı resmi dini islam olan ülkelerde neden kadınlar her zaman geri planda bırakılıyor. Eğer din bunu emretmiyorsa neden böyle uygulanıyor. Mesela şöyle birşey duydum doğrumu bilmiyorum ben Türkiye'de istediğim yere yalnız gider ve istediğim kadar kalırım. Ama diyelimki ben hacı olmak istiyorum ve hacca gidicem yanımda bir erkek olmadan gidemiyormuşum bunu neye göre belirliyorlar. Bazı ülkelerde kadınlar otomobil bile kullanamıyorlar başını açmak istese bunu yapamıyorlar peki bu hakkı kim veriyor onlara. Ben bu ülkenin bana verdiği bu özgürlüğü neden değişeyim köle anlayışına. Siz tamamen hayali bir şey anlatıyorsunuz realitede din kadına özgürlük tanımıyor. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Erkeği benden bir adım önde gören ve benim görüşüme dahi önem vermeyen anlayışın içinde ben fikirlerimi nasıl dile getireceğim? Allah katında yapıp ettiğinden mesul olmak ayrı ben haklarımdan söz ediyorum. Bir erkek gibi söz sahibi oluyormuyum din devletinde. Değişik devletler değişik anlayışlar getirmiyorlarmı resmi dini islam olan ülkelerde neden kadınlar her zaman geri planda bırakılıyor. Eğer din bunu emretmiyorsa neden böyle uygulanıyor. Mesela şöyle birşey duydum doğrumu bilmiyorum ben Türkiye'de istediğim yere yalnız gider ve istediğim kadar kalırım. Ama diyelimki ben hacı olmak istiyorum ve hacca gidicem yanımda bir erkek olmadan gidemiyormuşum bunu neye göre belirliyorlar. Bazı ülkelerde kadınlar otomobil bile kullanamıyorlar başını açmak istese bunu yapamıyorlar peki bu hakkı kim veriyor onlara. Ben bu ülkenin bana verdiği bu özgürlüğü neden değişeyim köle anlayışına. Siz tamamen hayali bir şey anlatıyorsunuz realitede din kadına özgürlük tanımıyor. İslam çagın bir takım görüşlerini kabul etmekle beraber, bazı görüşlerini de kabul etmez. tersinden bazı durumlarda İslam çag dışıdır. İslamın kendisine ait bir dünya görüşü ve nizamı vardır. İslamı kabul etmek bunu gerektirir. her şeye eyvallah diyen bir sistem varmı ki? absürtlük olur bu. Dini sorumluk açısından erkek ile kadın aynı derecede muhatapdır, eşittir. lakin yaratılışdan gelen farklılıkları İslam inkar etmez, bilakis fıtrat dini oldugundan bunu savunur. farklı olmak demek eşit olmamak demek degildir, kimse bunu iddia edemez. İslam ülkelerinin kimi uygulamalarını Din telakki etmek yanıltıcı olur. kural Kur'an'i ilkelerdir, insanları tek tip bir anlayışla degerlendirmeyin, bu her durumda söz konusudur. Bizde söz konusu kimi kadın durumlarından memnun degiliz, ancak bu memnunsuzlugumuz bunun batılı olmadıgından degil, bilakis yeterince İslami olmadıgı yolundadır. yaşanan her şeyi Kur'an'ın kuralları olarak düşünmek büyük hata olur. heralde siz kadının batıda kazandıgı hakları söz konusu ediniyorsunuz, bunları bilmeden nasıl tartalım. biraz buradan bilgilendirin bizi ki bizde düşünelim biraz. ama siz ısrarla İslam ile oluşturmak istiyorsunuz kendinizi. biraz İslamdan ayrı düşünün. her şeyden önce yaşadıgımız topluma İslam hakim degil. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 ben dinlerde kadının yerini sorguluyorum elbette islama dayandıracağım. kadın ve erkeğin fıtratı farklı olduğu içinmi kadınlar kendi kararlarını alamıyorlar. islamın sınırları nedir ve kadına özellikle çağımız kadınına ne veriyor. bunları bilen sizsiniz siz açıklayın. batıda kadın söz sahibi ve dilediği gibi yaşamakta özgür buda çağın anlayışıyla örtüşüyor. yani size göre ahlaki olup olmadığı sizi ilgilendirir ama insanların başkalarının belirlediği anlayışa mahkum olması günümüz normlarıyla bağdaşmıyor. zaten din vicdanlarda yaşanmasıyla sorun olmuyor ama devlet yönetimine alet edildiğinde müthiş kısıtlayıcı oluyor. buda insanın tabiatına aykırı. örneğin ben alkol kullanıyorum ve dilediğim gibi çıkar gece bir barda içkimi içerim ve bu özgürlüktür ama dinle yönetilen devletlerde yaşamlar kısıtlanıyor. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede.erkege helal olan kadına da helal, erkege yasak olan kadına da yasakdır.Allah katında her ikiside eşit derecede muhatap alınır, çünkü her ikiside imtihanla mükellefdir. Din yaratılışdan gelen farklılıkları dikkate alır, seküler akıl gibi herşeye bodoslama dalmas. dünyevi ve uhrevi kayıp ve kazançlara göre hareket eder. bu kadarlık bir giriş yeter.. ************* eger dinde olanı eleştirmek isterseniz ; ''kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede''. diyoruz. sizde kalkar 'hayır degildir' dersiniz, gerekçelerinizle beraber.. Sayın aslan 34. Yazılarını sürekli takip ediyorum. İslam dininin kadınlara verdiği hakları hep kendine göre hatasız göstermeye çalışıyorsun. Arkadaşlar ise sürekli islam anlayışını anlatıyorlar Ayet ve hadis örnekleri veriyorlar. Siz ise hiç onlara değinmeden habire islam "kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede" deyip duruyorsunuz. Bizim buralarda bir söz vardır "bizim oğul "1000 A" okur döner döner yine okur". Senin bize anlatmaya çalıştığın islamla arkadaşlarımın ayetlere, hadislere dayandırarak anlattıkları islam tamamen farklı. Bilhassa arkadaşımız "KropiX" islami hükümleri anlatan ayelter ve sureler örnek vermiş. Geriye dönüp bir okuma zahmetine katlanıver lutfen. Senin "kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede" sözünle, bu ayet ve hadisler örtüşüyormu ? Yaptığın, tüm uyanık islamcıların yaptığı gibi, çağımızın çok gerisinde kalmış ortaçağ din hükümlerini sevimli ve mantıklı göstermeye çalışmak. Ama çok sırıtıyor, örtüşmüyor, yapamazsın, yapamıyorsunuz. Bir de BlackCADY arkadaşımıza sürekli işte sizin kapitalizmdeki kadının yeri diyip duruyorsun. O ve bizler kalkıpta kapitalizmin kadını sömürüsünü haklımı görüyoruz ? Arkadaşımızın "gelişen dünyadaki kadının yeri ve hakları"ndan kastı; kadın hakları için tanınmış uygar, medeni yasalar ve evrensel genel kabullerdir. Yoksa islamın kadını sömürüsü ile kapitalizmin kadını sömürüsü farklı değil bizlerce. İkisininde amacı kadını meta olarak görüp, kullanıp, ********. Altını çizerek söylemekmi gerekiyor sayın fft ? O halde altını çizerek sayayım. İstersen ayetle de destekleyebilirim. 1- Kadınlara ölüm odası islamda. 2- Yarım hisse islamda 3- Yarım şahitlik islamda 4- Cariye kullanılanlar (en üsluplu isim) islamda 5- "Göğsü yeni çıkmış" reklamı islamda (kadın ve çocuk sömürüsü) 6- Çok evlilikle diğer bayanın kişiliğine tecavüz islamda. 7- Kadınları meta (tarla) görmek islamda. 8- Erkeklere tabi olmak (söz dinlemek) islamda vs. vs. Bunlar toplumun uygulamalarımı, yoksa islam uygulamalarımı ? Yapma lutfen. ..... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Sayın aslan 34. Yazılarını sürekli takip ediyorum. İslam dininin kadınlara verdiği hakları hep kendine göre hatasız göstermeye çalışıyorsun. Arkadaşlar ise sürekli islam anlayışını anlatıyorlar Ayet ve hadis örnekleri veriyorlar. Siz ise hiç onlara değinmeden habire islam "kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede" deyip duruyorsunuz. Bizim buralarda bir söz vardır "bizim oğul "1000 A" okur döner döner yine okur". Senin bize anlatmaya çalıştığın islamla arkadaşlarımın ayetlere, hadislere dayandırarak anlattıkları islam tamamen farklı. Bilhassa arkadaşımız "KropiX" islami hükümleri anlatan ayelter ve sureler örnek vermiş. Geriye dönüp bir okuma zahmetine katlanıver lutfen. Senin "kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede" sözünle, bu ayet ve hadisler örtüşüyormu ? Yaptığın, tüm uyanık islamcıların yaptığı gibi, çağımızın çok gerisinde kalmış ortaçağ din hükümlerini sevimli ve mantıklı göstermeye çalışmak. Ama çok sırıtıyor, örtüşmüyor, yapamazsın, yapamıyorsunuz. Bir de BlackCADY arkadaşımıza sürekli işte sizin kapitalizmdeki kadının yeri diyip duruyorsun. O ve bizler kalkıpta kapitalizmin kadını sömürüsünü haklımı görüyoruz ? Arkadaşımızın "gelişen dünyadaki kadının yeri ve hakları"ndan kastı; kadın hakları için tanınmış uygar, medeni yasalar ve evrensel genel kabullerdir. Yoksa islamın kadını sömürüsü ile kapitalizmin kadını sömürüsü farklı değil bizlerce. İkisininde amacı kadını meta olarak görüp, kullanıp, ********. ..... sayın maraba ; geriye dönüp okuma zahmetinde bırakma beni. sen bir zahmet ayet ve hadisleri alıntılayıver ve gerekçeleri ile yazıver. bakalım ne diyormuş.. müslümanlar uyanık ve ayıkdır. kapitalizm falan demiyorum, neye inanıyorsan onu soruyorum. eklektikde olabilirsin, ama birşeyler söyleyin diyorum, söylediklerinizin üzerinden gidelim. neyse medeni ve uygar yasalar çıkar yazarsın. **** senin veya başkasının medeni ve uygar demesi ile olmuyor, degil mi? sadece medeni ve uygar olmasıda gerekmiyor, senin medeni ve uygar dedigin şey bana göre hiçde medeni ve uygar bir şey olmayabilir. somuta inmek ve evrensel yasalar üstünden gitmek gerekir. ( hoş, daha tutarlı bir görüşünüzde yok, neyi evrensel olacak anlamadım ya neyse) sevgili maraba söyleyecek karşı sözlerin varsa buyur, boşuna gereksiz sözlerle vakit geçirmeye degmez. bir konuyu alıyorsunuz hiç alakasız yerlere çekiyorsunuz. benim ne yapmaya çalıştıgımla ilgilenme, sen ne yapmak istiyorsan onu söyle, biraz açık olun ya. ok mi? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 kadın ve erkek Allah katında tüm sorumluluklarda eşit mesafede. Sorumluluklar da eşit mesafe de ama ; 1- Kadınlara ölüm odası islamda. 2- Yarım hisse islamda 3- Yarım şahitlik islamda 4- Cariye kullanılanlar (en üsluplu isim) islamda 5- "Göğsü yeni çıkmış" reklamı islamda (kadın ve çocuk sömürüsü) 6- Çok evlilikle diğer bayanın kişiliğine tecavüz islamda. 7- Kadınları meta (tarla) görmek islamda. 8- Erkeklere tabi olmak (söz dinlemek) islamda vs. vs. Bunlar da eşit mesafe yok.O zaman eşit şartlar ver ondan sonra da benim karşımda eşit mesafedesiniz de.Kadınlara kastı ne allahın , hem erkeklerin bir adım gerisinde olan hükümler koy birde yetmiyor gibi eşit sorumluluk de.Ay allahım sen aklımı koru Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 ben dinlerde kadının yerini sorguluyorum elbette islama dayandıracağım.kadın ve erkeğin fıtratı farklı olduğu içinmi kadınlar kendi kararlarını alamıyorlar. islamın sınırları nedir ve kadına özellikle çağımız kadınına ne veriyor. bunları bilen sizsiniz siz açıklayın. batıda kadın söz sahibi ve dilediği gibi yaşamakta özgür buda çağın anlayışıyla örtüşüyor. yani size göre ahlaki olup olmadığı sizi ilgilendirir ama insanların başkalarının belirlediği anlayışa mahkum olması günümüz normlarıyla bağdaşmıyor. zaten din vicdanlarda yaşanmasıyla sorun olmuyor ama devlet yönetimine alet edildiğinde müthiş kısıtlayıcı oluyor. buda insanın tabiatına aykırı. örneğin ben alkol kullanıyorum ve dilediğim gibi çıkar gece bir barda içkimi içerim ve bu özgürlüktür ama dinle yönetilen devletlerde yaşamlar kısıtlanıyor. sondan başlayalım. diledigin gibi çıkıp toplumsal felaketlere gebe bir eylemi İslam yapmanıza izin vermez. bunu özgürlük olarak tanımlayan sizsiniz, İslam degil. İslam, bireyin ve başkalarının zararına dönük eylemleri özgürlük olarak degerlendirmez, sınırları aşmak olarak degerlendirilir. Çagdaş dünyadaki alkolün hükümranlıgına bakarak, İslam'ın, gururla çagdaş olmadıgını söyleriz, bu bize utanç degil, şeref verir. ABD de bir zamanlar kesin ve tam yasaklanma yoluna gitmişdi. akin paradigmaları müsait olmadıgı için sonuçsuz kalmışdı. bazı iskandinav ülkelerinde ki kısmi yasaklamalar, çok sayıda ülkede süreli olarak getirilmeye çalışılan yasaklamalar, vb. bazı ileri olarak düşünülen ülkelerin alkolle mücadelesi, İslamın bu konuda yerden göge haklı oldugunu gösterir. dünya Türkiyeden ibaret degil. devlet yönetiminde her sistem kısıtlayıcıdır, bunu egip bükmenin bir anlamı yok. insanların kafasına göre yaşadıkları bir dünya yok, İslamın insanları kısıtladıgını söylemek diger sistemlerin özgür bıraktıgı anlamına gelmez. ****************** burada ki sorun sistemlerin tercihleri sorunudur. tercihleri tartışmak lazımdır.. Erkek ve kadın eşit degerdedir ama farklıdırlar. Kur'an bu farklılıkları silmek istemedigi gibi onları ayakta tutmaya çalışır. batı ile islam arasında ki fark budur. Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz...Al-i İmran ; 195 Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah'tan, onun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir. Nisa; 32 Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah'a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.Allah mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara, ebedi olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok güzel köşkler vadetti. Allah'ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır. Tevbe; 71-72 Avrupada anlaşılan şekli ile eşitlik, aile ve toplum içinde görevlerin aynileşmesi ise İslam buna müsade etmez. Kadınlar ne daha uzun nede daha kısadır, onlar basit bir anlatımla erkeklerden farklıdırlar. gelişmiş ülkelerdeki kadınların hak kazandıgı ve erkekle eşit bir konuma geldigi masalı, adı üstünde masaladır. masal olmayan ise kadın işçi ordusundan hada ucucz ve bol iş gücü nerede bulunabilirdiki.. eşitlik söz konusu bile degil, menfaat ve ondan ziyade sanayi medeniyetinin ruhu için seferber olma halidir. bunun bir çok sorunlara yol açtıgı görüldü, ailenin çürümesinden, gençligin yozlaşmasına, neslin tahrip olmasından, istismarın artmasına vs... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Sorumluluklar da eşit mesafe de ama ;Bunlar da eşit mesafe yok.O zaman eşit şartlar ver ondan sonra da benim karşımda eşit mesafedesiniz de.Kadınlara kastı ne allahın , hem erkeklerin bir adım gerisinde olan hükümler koy birde yetmiyor gibi eşit sorumluluk de.Ay allahım sen aklımı koru inandıgınız şeyi tutarlı savunun. maraba'nın maddeler halinde yazdıklarını gene maddeler halinde, işte ''birinci madde İslamda şu şekilde yer alır'' diyerek ve delillerle konuşarak tartışmak istersen buyur. 3-5 madde sıralayıp, bunlar İslamdandır demek kolay, ama bu iftiranın altını doldurun bizde gerekli cevapları yazalım. nasıl, olur mu? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 inandıgınız şeyi tutarlı savunun. maraba'nın maddeler halinde yazdıklarını gene maddeler halinde, işte ''birinci madde İslamda şu şekilde yer alır'' diyerek ve delillerle konuşarak tartışmak istersen buyur. 3-5 madde sıralayıp, bunlar İslamdandır demek kolay, ama bu iftiranın altını doldurun bizde gerekli cevapları yazalım. nasıl, olur mu? Bu maddeler birçok başlıkta ayetlerle çok açıklandı.Bir de böyle açıklayalım dedik gene anlamadınız.Artık yapacak bir şey yok iflah olmanız mümkün değilk.En iyisi değerli zamanımı boşuna harcamamak.Tutarlı tartışmak ha güleyim bari Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Bu maddeler birçok başlıkta ayetlerle çok açıklandı.Bir de böyle açıklayalım dedik gene anlamadınız.Artık yapacak bir şey yok iflah olmanız mümkün değilk.En iyisi değerli zamanımı boşuna harcamamak.Tutarlı tartışmak ha güleyim bari söyleneni yapmanız gerekmez mi? her gün aynı şeyleri defalarca tartışmıyormuyuz hayatta. hadi, yeni baştan başlatalım, maddeler halinde ve kaynaklarıyla beraber. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 söyleneni yapmanız gerekmez mi? her gün aynı şeyleri defalarca tartışmıyormuyuz hayatta. hadi, yeni baştan başlatalım, maddeler halinde ve kaynaklarıyla beraber. Emriniz olur, emir büyük yerden bir yarım akıllının da buna uyması gerek dimi.O kadar merak ediyorsanız dönüp okumayı deneyin en azından zaman kaybı olmaz. Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Emriniz olur, emir büyük yerden bir yarım akıllının da buna uyması gerek dimi.O kadar merak ediyorsanız dönüp okumayı deneyin en azından zaman kaybı olmaz. teşekkürler sayın gelincik. mesele anlaşılmışdır tarafımdan. ''bilmediginiz şeyin ardına düşmeyin, göz, kulak, kalp bundan sorumlu olur.'' saglıcakla kalın. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 teşekkürler sayın gelincik.mesele anlaşılmışdır tarafımdan. ''bilmediginiz şeyin ardına düşmeyin, göz, kulak, kalp bundan sorumlu olur.'' saglıcakla kalın. Benim tarafımdan zaten anlaşıldı bu konuyla ilgili diğer başlıkları gözden geçirirseniz kimin neyi bilip bilmediğini sanırım daha iyi anlarsınız gerçi inançlılarda bu konu da bir problem var genelde ama olsun siz bir deneyin lütfen Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 inandıgınız şeyi tutarlı savunun. maraba'nın maddeler halinde yazdıklarını gene maddeler halinde, işte ''birinci madde İslamda şu şekilde yer alır'' diyerek ve delillerle konuşarak tartışmak istersen buyur. 3-5 madde sıralayıp, bunlar İslamdandır demek kolay, ama bu iftiranın altını doldurun bizde gerekli cevapları yazalım. nasıl, olur mu? 1- Kadınlara ölüm odası islamda: Nisa-15 Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin. 2- Yarım hisse islamda: Nisa-176 Fetva isterler senden, de ki; Allah size fetva vermede babası ve çocuğu olmayanın mirasına ait: Evladı olmayan bir erkek ölür de onun bir tek kız kardeşi kalırsa bıraktığı malın yarısı onundur. Mirasçı erkek kardeşse çocuğu ve babası olmayan kız kardeşinin bıraktığı bütün mal, onundur; kız kardeş ikiyse, yahut daha fazlaysa erkek kardeşin bıraktığı malın üçte ikisini alırlar. Mirasçılar, aynı şartlar dahilinde erkek ve kız kardeşlerse erkeğe, kadına nispetle iki pay verilir. Allah, size doğru yoldan sapmamanız için bunları açıklamaktadır ve Allah, her şeyi bilir. 3- Yarım şahitlik islamda: Bakara-282 Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). 4-Cariye kullanılanlar (en üsluplu isim) islamda : Nisa-3 Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helal olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. 5-"Göğsü yeni çıkmış" kız çocuklar reklamı islamda (kadın ve çocuk sömürüsü): 32-34 – Onlara bahçeler, üzüm bağları, turunç göğüslü genç yaşıt dilberler, dolu dolu kadehler var. 6- Çok evlilikle diğer bayanın kişiliğine tecavüz islamda. Nisa-3 Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helal olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. 7- Kadınları meta (tarla) görmek islamda: Bakara-23 Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. 8- Erkeklere tabi olmak (söz dinlemek) islamda: Nisa-34 Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. 9- Kadınlara dayak atmak islamda: Nisa-34 Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. 10- Kadınların dayatmayla örtünmesi islamda: Nur-31 Kadınlar açıkta olması gereken yerleri hariç, alımlı yerlerini göstermesinler. Örtülerini göğüslerinin üzerine kapasınlar. Vücutlarının alımlı yerlerini kimseye göstermesinler; Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 sayın maraba ;geriye dönüp okuma zahmetinde bırakma beni. sen bir zahmet ayet ve hadisleri alıntılayıver ve gerekçeleri ile yazıver. bakalım ne diyormuş.. Zahmet olmasın, ben senin için bulur buraya yapıştırırım. Bu bizim görevimiz. Zaten ömür boyu bizler bunu hep yaparız. Amacımız insanları aydınlatmak. Uyanık müslümanları (!) masallardan kurtarmak. İslam dininde kadının yeri nedir ne değildir bir araştıralım bakalım. Al-i İmran Suresi (14) Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır. Kurana göre kadınlar erkekler için birer dünya geçimliliğidir. Ayrıca ayet direk erkeklere hitap ettiği halde ayette erkek kelimesi yerine insan kelimesi kullanılmış. Neden acaba? Sakın sadece erkekler insan yerine konuluyor olmasın. -------------- Nisa Suresi (34) Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür Ayete göre Allah erkekleri kadınlardan üstün yarattığını söylemekte ve yine aynı ayete göre erkeklerin ailenin geçimini sağladığını söylemekte. Bu sebeplerden dolayı kadınların kocalarının sözlerini dinleyen, onlara baş kaldırmayan insanlar olmaları istenir. Ayete göre iyi kadının tanımı bu. Mesela kadın çalışmak istiyorsa mutlaka kocasından izin almalı. Lafı uzatmayalım ayette de görüldüğü gibi söz dinlemeyen kadınların dövülebileceği yazıyor. O parantez içinde yazılanlarda Kuranın orjinalinde olmayan eklerdir. Orataya birde hadis atalım: Hz. Ömer (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkege, hanimini ne sebeple dövdügü sorulmaz." Ebu Davud, Nikah 43, (2147). --------------- Nisa Suresi (11) Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar. Bu ayette de Allah mirası çok adil bir şekilde paylaştırıyor. Erkeğe kadının alacağı payın iki katı. Evet gerçekten çok adil. -------------- "Bir adam karısını yatağına çağırsa da, kadın yanaşmasa, o sırada cinsel ilişkide bulunmazsa ve bu yüzden kocası geceyi öfkeli-sinirli olarak geçirse, melekler o kadına, sabaha değin lanet ederler." (Bkz. Buhari, e's- Sahih, Kitabu Bed'il'halk/7; Tecrid, hadis no.1337; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikah/120-122,hadis no.1436; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikah/42, hadis no.2141). "Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."(Bkz: Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160). Açıklama yapmaya gerek yok herhalde. --------- "Ben kadınlarla asla tokalaşmam"(Tırmızi'nin refika kızı Ümeyye'den rivayet ettiği hadisler) Adam geri ne yapabilirsinki. ---------- Nisa Suresi (128) Eğer bir kadın kocasının, kendisine kötü davranmasından, yahut yüz çevirmesinden endişe ederse, uzlaşarak aralarını düzeltmelerinde ikisine de bir günah yoktur. Uzlaşmak daha hayırlıdır. Nefisler ise kıskançlığa ve bencil tutkulara hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. Aynı durumda erkeğin dövme hakkı var. Ayrıca bu ayet Nisa 34 ile birlikte yorumlanmalı. Çünkü ikisi birbirini tamamlıyor. -------- Nisa Suresi (3) Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. Of yavrum be erkekler açısından süper bir ayet; kadınlar için aynı şey geçerlimidir bilemem. Hiç zannetmiyorum süper bir durum olacağını. ---------- Ayrıca İslam dinine göre kadınların boşanma haklarıda yoktur. Saygılarımla. Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 hiç bir medeniyet kadını bir 'et' parçasına, alınır-satılır bir et parçasına dönüştürmemişdi. belki eskilerde de oluyordu ama bu medeniyetin farkı sistemli olmasıdır, yani medeniyetin ruhu buna dayalı. her konuda böyle sadece kadın konusunda degil. kadına eşitlik getirmiş? ekonomik anlamsa ucuz ve bol ve her zaman istismara açık demiyorda adına eşitlik diyor. bizimkilerde başları açık olmayı özgürlük sanıyor, allam ya. dünya istatistikleri ne güne duruyor, gidişat belli be kardeşim, bakın her şeye nasılda iyiye gitmiyor... bunun aksi masaldır, maskelemedir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 hiç bir medeniyet kadını bir 'et' parçasına, alınır-satılır bir et parçasına dönüştürmemişdi.belki eskilerde de oluyordu ama bu medeniyetin farkı sistemli olmasıdır, yani medeniyetin ruhu buna dayalı. her konuda böyle sadece kadın konusunda degil. kadına eşitlik getirmiş? ekonomik anlamsa ucuz ve bol ve her zaman istismara açık demiyorda adına eşitlik diyor. bizimkilerde başları açık olmayı özgürlük sanıyor, allam ya. dünya istatistikleri ne güne duruyor, gidişat belli be kardeşim, bakın her şeye nasılda iyiye gitmiyor... bunun aksi masaldır, maskelemedir. Kadınların kafalarını kapatmakla herşey düzelecek mi, eşitlik mi gelecek? Hangi eşitlik? Kuran'ın eşitliği mi? Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Kadınların kafalarını kapatmakla herşey düzelecek mi, eşitlik mi gelecek? Hangi eşitlik? Kuran'ın eşitliği mi? hayır, yazı kapaları kapatmakla eşitlik olur anlamına gelmez. eşitliginde nasıl bir eşitlik oldugu iyi tahlil edilmeli. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 hayır, yazı kapaları kapatmakla eşitlik olur anlamına gelmez. eşitliginde nasıl bir eşitlik oldugu iyi tahlil edilmeli. Sizin iyi tahlil ettiğiniz eşitlik nasıl oluyor acaba? Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Sizin iyi tahlil ettiğiniz eşitlik nasıl oluyor acaba? sanayi devriminin, vahşi sömürü düzeni olan kapitalizmin çıkarımlarını eşitlik diye yutturmayında. Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Kur'an "annesi onu güçlükle taşıdı" ifadesini kullanarak hamile bir kadının ne kadar zor şartlar altında bir çocuk dünyaya getirdiğini belirtir, kadınların özel hali onlara acı veren bir durumdur der ve erkeklerin bu dönemlerinde onlara yaklaşmamalarını emreder hem erkeğe hem kadına zinayı yasaklar eskiden bir dönem tarihte yeni doğan kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zalimlere der ki o gün yani hesap günü geldiğinde onlara sorulacak, "o diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının suçları neydi?" hak ile hükmedin der adaletli olun yaşlılara saygılı olun paranızın arta kalanını ihtiyacı olanlara verin der ki, "Hanginizin daha güzel iş yapacağını belirlemek için hayatı ve ölümü yaratan O'dur" "sonunda O'na döndürüleceksiniz" peygamberimiz Hz. Muhammed cinsel açıdan en verimli döneminde Allah'a daha yakın olabilmek için kendinden büyük olan 40 yaşlarında biriyle evlenmiştir ve yaptığı diğer evlilklerin o zamanın şartları açısından anlamı vardır Kur'an'ın adalet kavramı bütün canlılar içindir "Elçimiz onlara dedi, Allahın devesini ve onun su içme halkkını koruyun, ama ona inanmayıp deveyi boğazladılar, biz de onların günahlarını başlarına geçirdik" bir devenin su içmesini bile bu kadar önemli bir şekilde anlatıldığı Kur'anda kadın nasıl değersizce anlatılmış olabilir? Bu imkansız Kur'an kadına hakkettiği değeri vermiştir, fakat bir peygamberin iki eşinin de cehenneme gittiğini hatırlatarak, kadınların da cenneti yaptıkları güzel şeylerle "haketmeleri" gerektiğini belirtmiştir unutulmaması gereken şey Allah'ın zulum ne boyutta olursa olsun zalimleri - zalim kim olursa olsun kadın erkek genç yaşlı- hesap gününde cezalandıracağı, yani cehennem olduğu için zalimler yok, zalimler olduğu için cehennem var Allah buna "hak" diyor, yani olması gereken ülkemize dinimizi hakkıyla anlatan büyük insan Yaşar Nuri Öztürk'ün dediği gibi, "Kur'an'ın sonsuz rahmet ve bereketinin hepimizi kucaklamasını diliyor; sevgi iman ve hizmet erlerinin tümüne selam olsun diyorum." Büyük ruhun şadolsun Atatürk, seni hep hatırlayacağız, hiç unutmayacağız, Kur'an'ı asılı olduğu duvardan indirip okunmasını öğütleyen bizzat odur, bir toplantıdan çıkınca ülkemiz için "bir şey mi yapacaksın Kemal" diye soran arkadaşına "evet yapacağım" diyen ve "inşallah başarılı olursun"a cevap olarak "mutlaka başarılı olacağız" diyen biri nasıl imansız olabilir? İslam dininin kirletildiğini anlayan nadir insanlardan biridir ve Kur'an'ın anlayabileceğimiz türden Türkçeleştirilmesi adımlarını cebinden bizzat para harcayarak başlatan da odur. Yasin suresi ne güzel yazılmıştır diyen de odur, Atatürk, Allah'ın sevgili kuludur. Bu da güzel birşeydir. İslam dini şekilci değildir. Allah kainatın nurudur, ışığıdır; bu nur ve ışık nasıl ve kimler tarafından bir kılık kıyafet modeliyle anlatılabilir Yüce Allah'a hamdolsun, Allah güzel Türkiyemizi ve tüm iyi insanları korusun Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 hem erkeğe hem kadına zinayı yasaklar Öyle anlaşılıyorki bu inançlı arkadaşların hemen hepsi ne Kuranı okuyorlar nede yazılanı. Veya anlamıyorlar. Veya anlıyorlar korkudan anlamama numarasına yatıyorlar. Bu arkadaşımız da yukarıda onca yazılan yazının hiç birisini okumamış... O halde soruyorum sana; kendine eş seçtiğin bir bayanın bilgisinde, başka bir bayanla birlikte olmaya, yada "elinin altındakiler"i sıraya dizmenin adına ne denir ? Sana göre çapkınlık, yada o bayanın ihtiyacı vardır (!)... Ya eş'in anlayışına göre ?... Kuran bunu "o eş" kadar bile değerlendiremiyor. Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Öyle anlaşılıyorki bu inançlı arkadaşların hemen hepsi ne Kuranı okuyorlar nede yazılanı. Veya anlamıyorlar. Veya anlıyorlar korkudan anlamama numarasına yatıyorlar. Bu arkadaşımız da yukarıda onca yazılan yazının hiç birisini okumamış... O halde soruyorum sana; kendine eş seçtiğin bir bayanın bilgisinde, başka bir bayanla birlikte olmaya, yada "elinin altındakiler"i sıraya dizmenin adına ne denir ? Sana göre çapkınlık, yada o bayanın ihtiyacı vardır (!)... Ya eş'in anlayışına göre ?... Kuran bunu "o eş" kadar bile değerlendiremiyor. eğer yazdıklarımın içinde sadece bu alıntıyı yaptıysanız bütünden uzaklaşırsınız, insan davranışı bir bütündür, kadınlara şiddet uygulayan erkekleri görüyorsanız erkeklere şiddet uygulayan erkekleri ve kadınları da görün, kaç tane erkek çocuğu şiddete maruz kalmıştır? onu da görün, zina bir yasaktır o kadar, ayrıca eğer erkek birkça tane kadını idare ediyorsa ve zorlamayla ise bu bir zulümdür ve erkek zalimdir, Allah bunu kur'anda açıklar, eğer zorlama yoksa herkes memnunsa o zaman ortada sorun yok demektir, lütfen benim yazımı bir kez daha "dikkatli" okuyun, teşekkürler Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 O halde soruyorum sana; kendine eş seçtiğin bir bayanın bilgisinde, başka bir bayanla birlikte olmaya, yada "elinin altındakiler"i sıraya dizmenin adına ne denir ? Sana göre çapkınlık, yada o bayanın ihtiyacı vardır (!)... Ya eş'in anlayışına göre ?... Kuran bunu "o eş" kadar bile değerlendiremiyor. bazı arkadaşlar heralde meallerden yola çıkarak anlayışlarını oluşturmuş oluşturmuş derken tabi ki dogru oluşturmuş anlamında söylemiyoruz. lafı egip bükmeden sorulacak soruyu ne diye uzatırsın ki. en iyisi daha anlamlı bir şekilde sormandır maraba.. tam olarak ne soruyorsun, bekliyorum ve neyi nasıl anladıgını merak ediyorum sevgili maraba. aslında benim asıl sormak istedigim şu; senin için 'zina' ne anlama geliyor, önce bunun hakkında bir şeyler söylersen senin ne demek istedigini tam anlayabiliriz. çünkü sana göre 'zina' suç degil, İslam hukukuna göre suçdur. sana göre yanlış mı düşünüyorum... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 bazı arkadaşlar heralde meallerden yola çıkarak anlayışlarını oluşturmuşoluşturmuş derken tabi ki dogru oluşturmuş anlamında söylemiyoruz. lafı egip bükmeden sorulacak soruyu ne diye uzatırsın ki. en iyisi daha anlamlı bir şekilde sormandır maraba.. tam olarak ne soruyorsun, bekliyorum ve neyi nasıl anladıgını merak ediyorum sevgili maraba. aslında benim asıl sormak istedigim şu; senin için 'zina' ne anlama geliyor, önce bunun hakkında bir şeyler söylersen senin ne demek istedigini tam anlayabiliriz. çünkü sana göre 'zina' suç degil, İslam hukukuna göre suçdur. sana göre yanlış mı düşünüyorum... Bir erkek 4 hatun, sayısızca da cariye alırsa bunun adı 'kutsallaştırılmış' zina olmuyor da, ne oluyor acaba? Sizlerin görüşüne göre, madem Kuran cinsler arası ayırım yapmıyor, neden kadına da aynı hak tanınmamış? Armudun iyisini hep erkekler yiyor dinlerde. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.