Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALLAHTAN KAÇAMAZSINIZ.....

Önerilen İletiler

• Cevaplar 201
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
kardeş sen doğru dinin seninki olduğuna nasıl bukadar eminsin?

sukadar emınım: sen ne kadar senın dının dogru degıl dıyorsan ve bundan ne kadar emınsen ,bende o kadar benım dınım hak dıyorum ve emınım.

pekı sımdı sen bana sunun cevabını ver kardes,bu soruyu nasıl sordun bır gaf sanırım bu sorun bır daha bak ıstersen :)

ben senın bır dının yok sanıyordum :)baska dınlerın dogrulugu hakkında konusmussun veya senın bır dının var gıbı :)

allahı gördünmü yok hissettin ben hissedemedim. kitap gönderme işleri allahamı ait? hayır allaha ait olsaydı hatasız olurlardı. ha öncekiler değiştirilmiş diyorsunuz allah bunuda önceden biliyordu ve değiştirilmeyen kuranı kerimi ilk başta gönderebilirdi. burada maksat ne acaba 4 kitap ve yüzlerce peygamber göndererek allahın maksadı ne olabilirdi? kafaları karıştırmaktan başka bir işemi yaradı böylesi? şüphesiz inanın diyor kitabınız en azından şüphesiz inanın diyerek bana hakaret etmesin ya ben safmıyım görmediğim emin olmadığım şeye şüphesiz inanayım. emin olmadığın şeyde şüphe vardır hatta şu an senin kafanda bile acaba gerçekten yokmudur diye bir şüphe var milyonda bir oranındada olsa var. bendeki bu oran ise tam tersine iken ben nasıl inanayım? dur ben bi inanayım demekle inanılırmı?

benim görüşümde bir yaratıcı varsa o böyle bana inanın beni yüceltin benim için namaz kılın ibadet edin hele hele muhammede inanın gibi basit işlerle uğraşmaz. benim görüşümde olabilecek bir yaratıcı insanları sınava sokuyorsa onları sadece iyi ve kötü diye ayırır cezalarını ona göre verir. muhammede inananlarla inanmayanlar şeklinde değil.

bunların hepsı 100 lerce yıldır sorulan ve hep cevapları verılen seyler, en son gunumuzdede ılhan arsel abıt dursun felan sormustu. sanırım bıraz kaptırmısız kendımızı onların yazılarına ;) .her neyse bunların cevabını arıyorsan bınlerce kez verılmıstır forumda, bunlara artık cevap bır kelıme bıle vermek ıstemem!ne senın sorunun seklı degısır, nede benım cevabımın seklı ,artık bu tarz gerı kalmıs elestırın soruları ***********. hatta sana ben sorsam bunları sen bana cevaplarsın bıle:)ama ınsan hıc ayrılamaz sevdıgı seylerden, ben sana derım kı kop bu sorulardan, gelıstır bıraz kendını, valla ben kuran okurken veya bır baska dını kıtabı, ben bıle ınanamayacagınız kadar soru turetıyorum, ama benım sorularım bu yonde tutarsız seyler olmuyor tabıkı. yanı su yukarıda sordugun seyler senı haklı bıle cıkarsa(kı ımkansız) elınde tutulacak bırsey kalmaz! ve karsındakınden bırsey alıp goturmez! ben bır musluman olarak dın ozunde kendıme daha cıddı sorular soruyorum. ve acıklamalarını kendıme gayet ıyı bır sekılde baska kaynaklardan yararlanarak veya aklederek, deneyımleyerek vs. buluyorum, bazen bulamıyorum. mısal kendıme sordugum bır soru vardı hep en az 3 yıl sordum! tarafsız yargıladım ve sonunda cevabını buldum. 3 sene ıcınde mılyonlarca cevap geldı aklıma, hatta bır ara rasyonellestırmeyı bıle becerdım, ama soru oyle hasındıkı herseyı yıkıp gecıyordu, katlanmak lazım bıraz katlanmazsan reddıyeye gırersın ve sorudan kacarsın. kemırıyordu adeta benı ama sonunda soru benı, soruya gore yasatarak anlattı! ve uc sene boyunca soruya gore yasamısım farkında bıle degılım, cevabı bulamayacak kadar dagılmısım ama bu tarafsızlıgımı etkılemedı. benı bır seyın ıcıne cekmedı veya ben o soruyu bır seyın ıcınde cevaplamadım, eger bunları su dedıgım sekıllerde yapsaydım, sorunun cevabını gecıstırırdım ve hemen buldugumu sanardım ve kendımı kandırırdım. sen sımdı bana soruyu sorarsın ama soru bana kalsın soylemeyecegım buırda.

yanı sozun kısası artık baska seyler bulun! sız arastırın! abıt dursun,ılhan arsel zaten bırbırlerının kopyacıları, sızde onlardan alıntılar yapıp, al arastırma demeyın! bana gore turk ateızmının onunde cok buyuk bır engel onlar! ve adamların yapmak ıstedıklerını bıle anlayamamıs hala bızım ateıstler.

ve son olarakta ateıstler hep muslumanlara kac dını bılıyorsunda musluman oldun! nerden bılıyorsun senınkının dogru dın oldugunu! ben bu soruyu soyle cevaplıyorum ateıst arkadaslara: hıc bırıne gerek yok ıslam bıze yeter.ve sunu soruyorum ateıst arkadaslara: sız kac dın hakkında arastırma yaptınız? omrunuz yetmez buna! sız nasıl ınanmıyorsunuz? hadı 100 tanesını reddettınız dıbıne kadar arastırdınız. dıger on bınlerce dını nasıl reddettınız kanıt getırın gorelım. lutfen yazılı olsun

gelelim mesajlarımın anlamlarına

"valla sonsuza kadar kölelik etmek bana ağır gelir."

sürekli kontrol altındaysan hiçbirzaman yalnız kalamayacaksın yatak odanda bile seni izleyen biri hep olacak :)

"beni hiç yaratmamış farzetsin"

burda allaha sığındığımı nereden çıkardın onu anlamadım benim demek istediğim ben köleliği kabul etmiyorum bana birşey sormadı nasılki yoktan varetti vardanda yok etsin beni hiç mühim değil çünkü öldüğümde zaten bir beynim olmayacakki düşüneyim.

"aynen geri iade etsin edebiliyorsa"

nereye iade aldığı yere yoksa bir kaynakmı var? ben yok iken yani yoktan var olmadan önce allahınıza veya kimseye aitmiydim? değildim. işte ben öyle rahat idim benim rahatımı bozmasın demek istedim beni vardan yok etsin ben kimseye ait olmak istemiyorum bana göre değil bunu istemek özgür bir varlığın hakkıdır nankörlük değil.

(BAKARA suresi 118. ayet)

Elmalılı Sade. 1 İlmi olmayanlar da: «Ne olur Allah bizimle konuşsa, yahut bize bir mucize gelse!» dediler. Bunlardan öncekiler de tıpkı bunların dedikleri gibi demişlerdi. Kalpleri birbirine benzedi. Cidden gerçekleri bilmek isteyen bir ümmet için Biz mucizeleri açık bir şekilde gösterdik.

yok canım şakadır şaka :) yav belli işte muhammedin dilinden yazılmış.

gerçekleri belkide benim kadar bilmek isteyen biri daha yoktur ama bana zırnık mucize gösterilmedi zamanında okadar inanırdım severdim allahı inancım vardı ama inancım gitti din simsarları birtaraftan yaşadıklarım bir taraftan aldılar inancımı allahta bana sırtını çevirdi kaderimi yazan allah beni şeytanlarmı yaratmıştı neden elimden tutmadı bir mucize sadece yav koskoca allahsın ol demen yetiyor sana sonsuza kadar kölelik edecez bir mucize çokmu. mucize yoksa imanda yok mesele bu değil mesele iman zaten yok.

beni ayıran fark beni sonsuz azap için özel olarak yaratmış benimde yaptığım yalvarmak değil farkındaysanız isyan etmek neye karşı haksızlığa karşı.

göremediğim herşeyi bırak göremediğim tek birşey gösterse kafi mesela cennetten bir manzara veya cehennemden veya uzayın sonunu veya kendini. inat yapmadığımı sizde görürsünüz ozaman.

gördüğümüz şeyler bizden önce vardı önce ben sonra onlar olmadı onlar olduğu için ben oldum.

su toprak güneş oksijen v.s. olmasaydı ben zaten olmazdım.

benim canımı kimsenin almasına gerek yok ben kendim ölürüm hemde istediğim anda. allah okadar güçlüyse veya varsa bu mesajı bana göndertmeden alsın canımı yada bundan sonra bir mesaj daha yazdırmadan alsında bütün insanlar şahit olsun.

vefat edenler doğanın kanunlarına ayak uyduruyorlar o yaşlanmasa bile hücreler yaşlanıyor ve ölüm gerçekleşiyor. birde sen aksini düşün hiç ölmeyecek olsan yaşamanın bir kıymeti kalırmıydı?

ben en kral cennette olsa ölümsüz olunca bir kıymetinin kalmayacağına inanıyorum.

asıl sen öbür tarafa gidip gelmiş gibi konuşuyorsun görmediğin şeylere nasıl emin olabiliyorsunki? kalbinin temizliğinden olsagerek. ama sende şuna emin olki benim kalbimde seninki kadar temiz aramızdaki fark sadece benim elek seninkinden çok daha ince.

bunlara gereklı cevabı verdım. hersey acıkca yazılıydı! yok soyle demek ıstedım yok boyle demek ıstedım felan yok! ozaman oyle yazsaymıssın. sen mutasavvıfmısın? ortulu yazıyorsun! o zaman bır cumleyle yazsaydın butun anlattıklarını! cok net bır sey anladım yazdıklarından, sartlı bır sekılde yazılmıstı hepsı, bunu ınkar etmene gerek yok!. eger oyle olmasaydı ıkıncı bır acıklamayla duzeltmek ıstemezdın veya haklı cıkmak.

eger gercekler uzerınden konusmak ıstıyorsan ben sana dının butun gerceklerını anlatırım.dının amacının ne oldugunu.neden ınsanların buna ıhtıyac duyduklarını,bunun uzerınden elde edılenı herseklıyle tabıkı gunumuz dıncılerı de dahıl.gercekler senın reddettıgın veya benımsedıgın gıbı degıl.ozgurluk ve bıreysel hurrıyet senın anladıgın gıbı degıl dının asıl anlamı bagımsızlık.

bak ıstersen burdan baslayalım, ama bırbırımızı kırmadan ve yadsımadan bagımsızlıktan baslayalım.ıslamın bagımsızlıgı ve dıger dınlerın bagımsızlıgından.ama sunu unutma ben herseyden sonrada gene sana saygı duyarım ınsan ınandıgı yolda yurur.cunku herkesın bır ınancı vardır kımse ınancsız degıldır.ınanmamak ta bır ınanctır.

Gönderi tarihi:

kardeş okadar bi önyargıyla konuşuyorsunki seninle yazışmak zor iş

yani beni bana bile yanlış anlatıyorsunki bu senin bilgi dereceni gösteriyor ve asıl şartlanmak bu seninkisidir.

birincisi abıt dursun,ılhan arsel bak bu 2 ismi neydi diye mesajını tekrar inceleyip buldum okadar bi yabancı ve yazılarının tek kelimesini okumuş değilim. din hakkında bildiklerim tamamen kendi yorumlarım ve kuranı kerimden okuduğum kadarıyla bildiklerimdir. yalan olmasın birde bu forumdaki arkadaşların yazılarıdır.

ikincisi benim söylediklerimde ne anlatmak istediğimi benden daha iyi biliyormuş gibi bir tavrınız varki asıl gaf bu olsagerek. yanlış anlamışsın doğrusunu tekrar yazıyorum gene anlamıyorsun buda birçeşit kıvırmak galiba?

üçüncüsü bende senin gibi bir müslümandım doğuştan inançsız değildim benimde beynimi yıkamışlardı büyüyene kadar ama ben büyüyünce uyandım sen haala devam.

dördüncüsü dinin gerçekleri yalanlarını götüremez bu bir elektronik eşya değil garanti kapsamında düzeltilemez defolu çıkmışsa o iş bitmiştir çünkü üretici firma sahibi kul değil allah tır.

"sız kac dın hakkında arastırma yaptınız?"

kuranı kerim diğer dinlerden alıntılar yapılarak ve diğer dinlerdeki inaçların eksiklikleri giderilerek yazıldığı için diğerlerini araştırmaya hiç lüzum yok. sizin gibi bende kendimi zorlasam ineklere bile tapabilirim ancak tapınmak gibi bir derdim olmadığı için araştırma gereği görmedim.

Gönderi tarihi:
kardeş okadar bi önyargıyla konuşuyorsunki seninle yazışmak zor iş

yani beni bana bile yanlış anlatıyorsunki bu senin bilgi dereceni gösteriyor ve asıl şartlanmak bu seninkisidir.

birincisi abıt dursun,ılhan arsel bak bu 2 ismi neydi diye mesajını tekrar inceleyip buldum okadar bi yabancı ve yazılarının tek kelimesini okumuş değilim. din hakkında bildiklerim tamamen kendi yorumlarım ve kuranı kerimden okuduğum kadarıyla bildiklerimdir. yalan olmasın birde bu forumdaki arkadaşların yazılarıdır.

ikincisi benim söylediklerimde ne anlatmak istediğimi benden daha iyi biliyormuş gibi bir tavrınız varki asıl gaf bu olsagerek. yanlış anlamışsın doğrusunu tekrar yazıyorum gene anlamıyorsun buda birçeşit kıvırmak galiba?

üçüncüsü bende senin gibi bir müslümandım doğuştan inançsız değildim benimde beynimi yıkamışlardı büyüyene kadar ama ben büyüyünce uyandım sen haala devam.

dördüncüsü dinin gerçekleri yalanlarını götüremez bu bir elektronik eşya değil garanti kapsamında düzeltilemez defolu çıkmışsa o iş bitmiştir çünkü üretici firma sahibi kul değil allah tır.

"sız kac dın hakkında arastırma yaptınız?"

kuranı kerim diğer dinlerden alıntılar yapılarak ve diğer dinlerdeki inaçların eksiklikleri giderilerek yazıldığı için diğerlerini araştırmaya hiç lüzum yok. sizin gibi bende kendimi zorlasam ineklere bile tapabilirim ancak tapınmak gibi bir derdim olmadığı için araştırma gereği görmedim.

hersey acık ve net yazılı bunun ıcın ıkıncı bır acıklamaya gerek bıle duymuyorum! ama bakıyorum hala acıklama bekler gıbı acıklama yazıyorsun, buda senı ınadına ınadına haksız yapıyor, bunun farkındamısınız.ıkıncısı dıyorsunkı abıd ve ılhan arsel okumadım, ama yazına bakınca nasıl bır celıskı ıcınde oldugunu anlıyorum, kı soyle yazmıssın ''din hakkında bildiklerim tamamen kendi yorumlarım ve kuranı kerimden okuduğum kadarıyla bildiklerimdir. yalan olmasın birde bu forumdaki arkadaşların yazılarıdır.''buda benı sana haklı cıkarır.ama sen bunu yazarken her olsası ıkı durumdada haklı cıkma cabası ıcınde yazmıssın, kı boyle bıle olsa bu benı haklı cıkarır. cunku bu forumu kullanan ateıst uyeler, genelde veya hep onlardan alıntıları yapar ve konu dıye ortaya atarlar. altlarına o adamların ısmını bıle yazmadan alın arastırmamız derler. ornek olarak (bkz.katakuta ,haksöz vd.)forumdakı butun konuları okuyorum yavas yavas, ve farklı bır sey bulamadım sımdıye dek.bır dıgerı ıse ''muslumanlıktan dondugunu soyluyorsun buyudugunu soyluyorsun'' kı bu buyume hormonel olabılır veya devamlı neskuık yedırılmıste olabılır. tam emın degılım ama kesınlıkle bedensel bır buyume oldugu kesın:)ama ısın surası kesın kı sen kendınden ateıst olmamıssın! senı ateıst yapmıslar,'' YANI ATEIZME ITMISLER'' buda senı musluman olarak yetıstıren kısılerın veya kısının ne kadar ıslam hakkında ***** oldugunu gosterır.ve bır dıgerı :D ının bır yalanı yok!ama sana ınsanlar bellı kısımlarında yalan soylemıs veya duyduklarına ekleyerek vb.bırsekılde anlatmıs olabılırler veya uydurmus olabılırler. bunlar ıcın bır sey dıyemeyecegım ama dının soyledıgı yalan yok!gızledıgı bırsey yok!bılmen gereken hersey ve daha fazlası acık ve net!.yuzyıllardan berı yetısen tek dahı degılsınız.ama suna herzaman katılırım ınsanlar yobazlasır ve zarar verıcı hale gelırler.

bak sımdı yukarı ve alıntı yaptıgım yazıda kırmızı bır bolum var, ******************************** ve benıde arkanızdan suruklemek ıstıyorsunuz!eyvallah kardes benım korkum yok!bu tarz cevaplar, dedıgım gıbı **** cevaplardır.su yazdıgına gore senın gunumuzde her yenı cıkan dını okuyup derınlemesıne arastırman lazım! bılındıgı gıbı ıslamdan sonra bır cok dın mevcut oldu! ınsanlar tarafından.yanı canım kardesım yazın okadar tutarsızkı, alıntıdakı kırmızı renklı olanı soyluyorum, dıger lerını soylemıyorum bıle.yanı ordan dırek olarak su sonuc cıkıyor:gerıyede baksan, ılerıyede baksan, oldugun yerdede kalsan, arastırmak zorundasın reddıye ıcın, kacamazsın!.bıde sunun konuyla ne alakası var cok merak ettım ''sizin gibi bende kendimi zorlasam ineklere bile tapabilirim ancak tapınmak gibi bir derdim olmadığı için araştırma gereği görmedim'' bır ınege tapabılırsın veya ben senı bır ınege taparken hayal ede bılırım. bununla ne demek ıstedın? bu kanıya nerden vardın? anlamıs degılım! neden konuyu buraya tasımak ıstedın? bunu bıle anlamadım! sız boylemı ateıst oldunuz? boylemı haklı cıkaracaksınız davanızı? buna yazık dıyorum baska bırseye gerek yok!.sızı ateızme ıten neden buysa! sıze muslumanlık yerıne putperestlıgı anlatmıslar uyarayım dedım.

saygılar.

Gönderi tarihi:

................................................................................

................................................................................

.................................

buyur kardeş birzahmet dolduruver nede olsa benden iyi biliyorsun ne söyleyeceğimi beni lüzumsuz yere yazdırıp durma :)

Gönderi tarihi:

hayhak tan;

ve son olarakta ateıstler hep muslumanlara kac dını bılıyorsunda musluman oldun! nerden bılıyorsun senınkının dogru dın oldugunu! ben bu soruyu soyle cevaplıyorum ateıst arkadaslara: hıc bırıne gerek yok ıslam bıze yeter.ve sunu soruyorum ateıst arkadaslara: sız kac dın hakkında arastırma yaptınız? omrunuz yetmez buna! sız nasıl ınanmıyorsunuz? hadı 100 tanesını reddettınız dıbıne kadar arastırdınız. dıger on bınlerce dını nasıl reddettınız kanıt getırın gorelım. lutfen yazılı olsun

şimdi , dediğniz gibi, o kadar çok din var ki. ama hepsinin kökeni aynı. geldiği yer aynı.. korku.. bilinmezlik.. dinleri araştırmak aslında bir çocuğun masal kitapları okuması gibi bişey. çünkü enbaşta zaten yaratıcaya inanç yoktur.. yani dinlerin özü nedir? yaratıldığına dair bir inanç .. peki kişi yaratıldığına inanmıyosa... ;) yani bir müslüman bir ateiste kaç tane din araştırdığını soramaz.. ama bir ateist sorabilir..

Gönderi tarihi:
hayhak tan;

şimdi , dediğniz gibi, o kadar çok din var ki. ama hepsinin kökeni aynı. geldiği yer aynı.. korku.. bilinmezlik.. dinleri araştırmak aslında bir çocuğun masal kitapları okuması gibi bişey. çünkü enbaşta zaten yaratıcaya inanç yoktur.. yani dinlerin özü nedir? yaratıldığına dair bir inanç .. peki kişi yaratıldığına inanmıyosa... ;) yani bir müslüman bir ateiste kaç tane din araştırdığını soramaz.. ama bir ateist sorabilir..

neden boyle bırsey dusundun kı?ıkısıde bır ınanc ıcınde,neden ıkısınden bırı ,dıgerıne bu soruyu sorma hakkı edınıyorda ,dıgerı bu soruyu soramıyor?sonucta yaradılısa ınanmasını ısteyen dın ve sız buna ınanmamak ıcın dırenıyorsunuz.demekkı sızdede bır tepkı var.oyle degıl mı?o zaman hak karsılıklı olmazmı?

Gönderi tarihi:
neden boyle bırsey dusundun kı?ıkısıde bır ınanc ıcınde,neden ıkısınden bırı ,dıgerıne bu soruyu sorma hakkı edınıyorda ,dıgerı bu soruyu soramıyor?sonucta yaradılısa ınanmasını ısteyen dın ve sız buna ınanmamak ıcın dırenıyorsunuz.demekkı sızdede bır tepkı var.oyle degıl mı?o zaman hak karsılıklı olmazmı?

inanmayan zaten inanmıyor.. inanmayana inancı aşılamaya çalışanlar inançlı insanlar değil mi? asıl inananlar inanmak için direniyolar..

Gönderi tarihi:
şimdi , dediğniz gibi, o kadar çok din var ki. ama hepsinin kökeni aynı. geldiği yer aynı.. korku.. bilinmezlik.. dinleri araştırmak aslında bir çocuğun masal kitapları okuması gibi bişey. çünkü enbaşta zaten yaratıcaya inanç yoktur.. yani dinlerin özü nedir? yaratıldığına dair bir inanç .. peki kişi yaratıldığına inanmıyosa... yani bir müslüman bir ateiste kaç tane din araştırdığını soramaz.. ama bir ateist sorabilir..

Bir kere çok "din" var ama köken aynı değil.

"KORKU,BİLİNMEZLİK" denmiş ve Dinleride araştırmak çocuğun masal kitapları okumasına indirgenmiş üstelik "YARATICIYA (HAŞA) İNANÇ YOKMUŞ" fakat çok bilen ateist kafa inanmadığı bir şeyin olmadığını delillendirememiş "AKIL GİBİ BİLİNÇ GİBİ"

Akıl bilinç var ama delillendir (GÖSTER) birde bir ateist İnsanın oluşumunu nasıl izah eder tesadüfenmi oluşmuş bu insan ve kainat yoksa bilinçli bir oluşummu var hangi görüş bilimselliğe daha yakın 21. yüzyılda (bilgi çağı) peki kişi yaratıldığına inanmıyorsa imiş o kendi sorunu buradaki sihirli kelime "İNANMIYORSA" dikkat edilirse inanmıyorsa lafı bilimsel değil lafazanlık

kendi görüşü olan inançsızlığının hiç bir bilimsel temeli yok ama "İNANANA" karşı kullandığıda hep bilimsellik artık yemezler bu dolmaları bak bilgisayar var google var insanlar araştırıyor tartışıyor gerçeğe yaklaşıyor ha birde aklıma gelmişken yazayımda bu ateistler "korku" hakkında ne düşünür korku bir his'midir refleksmidir nedir "MADDE" korkarmı "UZAY" korkarmı Bilinmezlik nedir "KORKARMI" insan neden bilmediğinden korkar bu itibarla mesela ateistlerin ileri sürdüğü bir sürü teoriden (bilinmez ispat edilememiş maymundan gelme,ilkel çorba) olaylarından dolayıda korkup illa ateistlerin dediklerinemi inanacağız değilmi bu itibarla bir müslüman ateistte kaç din araştırdığını soramaz doğru onun dini inançsızlık dini var olana değilde kendi uydurduğu olmayan bir masala inanma durumu var bu itibarla "MÜSLÜMAN" gerçeği görerek,hissederek,yaşayarak sorar fakat ateist soramaz sebebide ileri sürdüğü hiç bir bilimsel temelleri yoktur inandıkları teorilerinin. :D

Felsefi görüşlere sahip olmanın yanlış bir yanı yoktur. Herkesin doğru veya yanlış felsefi bir görüşü vardır. Öte yandan, halk eğitiminde, felsefenin açıkça tanımlanması ve bilim kisvesi altında sunulmaması gerekir. Kuşkusuz, insan doğasına ilişkin hiçbir felsefi görüş, Newtoncu fizik veya Mendel genetiğiyle eşit değerde bir düşünce olarak ele alınmamalıdır. Ne var ki Amerikan halk okulları biyoloji sınıfları tam da bunu yapmaktadır. Evrimin tasarlanmamış olduğunu ve bunun sonucu olarak insan varlığının salt bir tesadüf olduğunu savunan doktrin, deneysel bilimden ziyade, materyalist felsefeden kaynaklanmaktadır. Açıkçası, biyoloji öğrencilerine materyalist felsefe, deneysel bilim kisvesi altında öğretilmektedir. Materyalist felsefe bağlamında ne düşünülürse düşünülsün, kuşkusuz o, kanıttan çıkarsama yapmak yerine, kendisini zorla kanıta kabul ettirecektir. Her ne kadar işin içinde bilimsel meseleler varsa da, gerçekte özü mittir.”

Kaynak: Jonathan Wells, Evrimin İkonları, Gelenek Yayıncılık, İstanbul 2003.

Vücudumuzdaki, gamet ve kan hücreleri hariç bütün hücreler geçen her saniyede yaklaşık iki bin protein üretmektedir. Bir protein, üç yüz ila bin adet arsı amino asitin kombinasyonundan meydana gelir. Yetişkin bir insanın vücudunda ise yaklaşık yetmiş beş trilyon hücre bulunur. Günün her saatinin her saniyesinde vücudumuz 150.000.000.000.000.000.000 adet amino asiti dikkatle organize ederek, yapılandırılmış protein zincirleri oluşturur. Bu her gün, her dakika, her saniye gerçekleşir. Bizim ve diğer her şeyin dokusunu teşkil eden bu doku sürekli olarak ve inanılmaz bir hızda yeniden örülmektedir.

Hayatın, kozmik bir baleyi andıran akışı şaşırtıcı derecede dinamiktir. Ama hayatın sunduğu mucize sadece bu yoğun hareketlilikle sınırlı değildir. Hayatın sunduğu mucize, en derinlikli ifadesini bu hareketliliği yönlendiren bilginin kapsamında ve bu bilginin diğer bütün doğa yasalarından niteliksel anlamda farklı olduğu gerçeğinde bulur.

Protein yüzlerce amino asitin bir araya gelerek oluşturduğu bir dizidir ve amino asitler de yaklaşık yirmi atoma sahip olan moleküllerdir. Vücudumuzdaki her bir hücre tam şu anda yaklaşık on milyon atomdan oluşan beş yüz kadar amino asiti seçip bunları önceden seçilmiş olan dizilerde organize ediyor, bir araya getiriyor her bir dizinin spesifik bir şekilde kıvrılıp kıvrılmadığını kontrol ediyor ve daha sonra her bir proteini her nasılsa bu özel proteine ihtiyaç duyduğunun işaretini veren belli bir alana, bazılarını hücre içine, bazılarını hücre dışına gönderiyor. Bu işlem her saniye, her hücrede tekrarlanıyor. Bedenlerimiz yaşayan bir mucizedir.

Kaynak: Gerald L. Schroeder, Tanrı’nın Saklı Yüzü, Gelenek Yayınları, İstanbul 2003.

TESADÜFLER NEREDE.

Gönderi tarihi:

Bilgi ile inancı karıştırıyorsun sayın Hayhak. Bilginin yapısında duyular, deneyler, ve madde vardır. İnanç ise sadece sezgilere (düşünsel) dayalı insan kurgularıdır. İnançsız insanın bu tür soyut düşüncelerle oluşmuş yüzlerce inancı incelemesi çok saçma olur. Onu ilgilendiren duyularla, deneylerle edinilmiş somut bilgilerdir.

Gönderi tarihi:
inanmayan zaten inanmıyor.. inanmayana inancı aşılamaya çalışanlar inançlı insanlar değil mi? asıl inananlar inanmak için direniyolar..

ınanc bır dırenıs degıldır sevgılı Aurelius, ınanc var olan bır seydır,asıl olan dırenıs var olan bır seye karsıdır. yanı ınancın tam zıttı sayılan ınancsızlık ınancı.ve ya tam tersı, zaten ana konuda bunu ıcerıyor okudun mu bılmıyorum?ınanmayanlarda ınanmamayı asılıyor! kosullar arasında hıc bır fark yok.! sadece kulvarlar farklı.

saygılar...

Gönderi tarihi:
Bilgi ile inancı karıştırıyorsun sayın Hayhak. Bilginin yapısında duyular, deneyler, ve madde vardır. İnanç ise sadece sezgilere (düşünsel) dayalı insan kurgularıdır. İnançsız insanın bu tür soyut düşüncelerle oluşmuş yüzlerce inancı incelemesi çok saçma olur. Onu ilgilendiren duyularla, deneylerle edinilmiş somut bilgilerdir.

pekı duyularla deneylerle edınılmıs bılgının dısında var olan seyler ıcın ne dıyeceksın?mısal senın vucudun her hangı bır bılgıye dayanmadan ıc gudusel bır sekılde calısıyor.sen oturup nefes al nefes al demıyorsun kendıne, veya kan yap kan yap demıyorsun, ama vucudun bılıncını yasatmak ıcın bunları otomatık bır sekılde sezgısel olarak yapıyor.sımdı bu gercegı nasıl reddedeceksın? sayın maraba.al sana bılgının ve duyunun cok otesınde bır sema cok buyuk bır mucıze duyular ve deneylerle vede bılgıyle olusmamıs bır harıkulade yapı bunu nasıl acıklıyorsun?

bılgı,duyu,deney ve sezgı bunların ne oldugunu bılmıyorsunuz.......sezgı devredeyken butun dusuncelerın anlık olarak arınır.deney, bılgı uzerıne olur. bılgı ıse dusunce uzerıne olur.dusunce ıse eskı ,deney ıse yenıdır. yenı bır seyle eskı bır seyı acıklama cabası ıse dusunce kuvvetıdır.bunların hepsınden farklı olagelen sey ıse sezgıdır. sezgı devreye gırmeden deney yapılamaz ,yenı farkedılemez .sadece gecmıs deneyımlerın bır ımajınasyonu o an farklı bır seyın ustunde gerceklesır.ve eskı dusunceler yenı bır deneyın ustunde acıklanır.sezgı ıse dıkkatın yogunlastıgı tek andır ve ınceler,deneye gecıs yapması ıcın ıse dıkkat dagılır. duyular cıddıyet ıcınde deneye gecer.bunları farkkettıren sey duyular degıl sezgılerdır.yanı duyular bılgılı degıldır,sadece dusunce uzerınde hareket eder .bunun ıcın once sezmesı yanı sezgılemesı gerekır kı,bılgıyı harekete gecırsın bunlar peyderpey bır sıra ıcınde gelısır.tabıdırkı her yenı bulunan sey yenı bır ısımle ortaya cıkmaz! gecmıs bılgılerın yanı dusuncelerın karıstırılmasıyla ortaya cıkar ve yenı oldugu anlatılmaya calısılır.yanı bu dunyada var olan hersey once sezgı ıle meydana cıkar.yanı ılham yolluyla ve bu bılgı degıldır olamazda zaten.

saygılar....

Gönderi tarihi:
bılgı,duyu,deney ve sezgı bunların ne oldugunu bılmıyorsunuz.......sezgı devredeyken butun dusuncelerın anlık olarak arınır.deney, bılgı uzerıne olur. bılgı ıse dusunce uzerıne olur.dusunce ıse eskı ,deney ıse yenıdır. yenı bır seyle eskı bır seyı acıklama cabası ıse dusunce kuvvetıdır.bunların hepsınden farklı olagelen sey ıse sezgıdır. sezgı devreye gırmeden deney yapılamaz ,yenı farkedılemez .sadece gecmıs deneyımlerın bır ımajınasyonu o an farklı bır seyın ustunde gerceklesır.ve eskı dusunceler yenı bır deneyın ustunde acıklanır.sezgı ıse dıkkatın yogunlastıgı tek andır ve ınceler,deneye gecıs yapması ıcın ıse dıkkat dagılır. duyular cıddıyet ıcınde deneye gecer.

Bilmediğimi varsayalım. Sana vereceğim şu öğütleri dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Bilgi ve sezgi duyum ve deney gibi somut değil soyut olgulardır. Kişilere hastır ve birikimler sonucu ortaya çıkar. Zira akıl ve mantığı sakatlanmış bir kişinin ne bilgisi ne de sezgisi vardır. Tıpki bilgileri olmayan çocuklarında sezgileri olmadığı gibi.

Gelelim sezginin ne olduğuna: Bilgi ve deney birikimleri sonucu, anlık olaylar karşısında ve kişisel olarak akıl yürütmeye çalışmak sezgidir. Bunu yaparken sezgiye kaynak olan birikimler dediğimiz bilginin ne olduğu önemlidir. Bilgilerin metafizik ve bilimsel kaynaklı oldukları bilinmektedir. Metafizik kaynaklı kişilerin sezgileri kurgu, masal hayal ve vahiy şeklinde olacaktır. Bilimsel bilgi birikimlleri olan kişilerin sezgileri de bilimsel tez şeklinde olacaktır. Tecrübeli, bilgili bir futbolcunun ve mühendisin sezgileri ile isabetli hareketleri buna bir örnektir. Sezgilerle oluşan hareket ve kararlar, bilgilerle, duyumlarla yapılan hareket ve kararlar kadar doğruluk taşımazlar.

Gönderi tarihi:
Bir kere çok "din" var ama köken aynı değil.

"KORKU,BİLİNMEZLİK" denmiş ve Dinleride araştırmak çocuğun masal kitapları okumasına indirgenmiş üstelik "YARATICIYA (HAŞA) İNANÇ YOKMUŞ" fakat çok bilen ateist kafa inanmadığı bir şeyin olmadığını delillendirememiş "AKIL GİBİ BİLİNÇ GİBİ"

Akıl bilinç var ama delillendir (GÖSTER) birde bir ateist İnsanın oluşumunu nasıl izah eder tesadüfenmi oluşmuş bu insan ve kainat yoksa bilinçli bir oluşummu var hangi görüş bilimselliğe daha yakın 21. yüzyılda (bilgi çağı) peki kişi yaratıldığına inanmıyorsa imiş o kendi sorunu buradaki sihirli kelime "İNANMIYORSA" dikkat edilirse inanmıyorsa lafı bilimsel değil lafazanlık

kendi görüşü olan inançsızlığının hiç bir bilimsel temeli yok ama "İNANANA" karşı kullandığıda hep bilimsellik artık yemezler bu dolmaları bak bilgisayar var google var insanlar araştırıyor tartışıyor gerçeğe yaklaşıyor ha birde aklıma gelmişken yazayımda bu ateistler "korku" hakkında ne düşünür korku bir his'midir refleksmidir nedir "MADDE" korkarmı "UZAY" korkarmı Bilinmezlik nedir "KORKARMI" insan neden bilmediğinden korkar bu itibarla mesela ateistlerin ileri sürdüğü bir sürü teoriden (bilinmez ispat edilememiş maymundan gelme,ilkel çorba) olaylarından dolayıda korkup illa ateistlerin dediklerinemi inanacağız değilmi bu itibarla bir müslüman ateistte kaç din araştırdığını soramaz doğru onun dini inançsızlık dini var olana değilde kendi uydurduğu olmayan bir masala inanma durumu var bu itibarla "MÜSLÜMAN" gerçeği görerek,hissederek,yaşayarak sorar fakat ateist soramaz sebebide ileri sürdüğü hiç bir bilimsel temelleri yoktur inandıkları teorilerinin. :D

TESADÜFLER NEREDE.

olmayan birşeyin olmadığını nasıl ıspatlayabilirsiniz? bana olmayan birşey söyleyin ve olmadığını ıspatlayın bende size allahın olmadığını ıspatlayayım.

bir insanın aklını ve bilincini görememek ise büyük bir akılsızlık ister bunlar zaten var olan şeyler insanlar hareketlerinden ve söylediklerinden aklının var olduğunu belli etmiyormu illa kuranı kerim gibi bir kitap yazıp kafanızamı atacak ki varlığına inanasınız

gelelim inançsızlık dinine zorunuza gitmesin ama biz aklımıza gözümüze ve emin olduklarımıza inanırız başkalarının anlattığı masallar bize inandırıcı gelmediyse inanmayız.

Benim allahım zamandır çünkü bize gerçekleri gösterecek olan gelecektir. Sizin allahınızın bile bilmedikleri var bu gelecekte. Gelecek sizede allahada gerçekleri gösterecek olandır. çünkü zaman olmazsa hiçbirşey olmaz (sizin allahınızında muhtac olduğu şeylerde varmış değilmi)

Gönderi tarihi:
Bilmediğimi varsayalım. Sana vereceğim şu öğütleri dikkatle dinlemeni tavsiye ederim. Bilgi ve sezgi duyum ve deney gibi somut değil soyut olgulardır. Kişilere hastır ve birikimler sonucu ortaya çıkar. Zira akıl ve mantığı sakatlanmış bir kişinin ne bilgisi ne de sezgisi vardır. Tıpki bilgileri olmayan çocuklarında sezgileri olmadığı gibi.

Gelelim sezginin ne olduğuna: Bilgi ve deney birikimleri sonucu, anlık olaylar karşısında ve kişisel olarak akıl yürütmeye çalışmak sezgidir. Bunu yaparken sezgiye kaynak olan birikimler dediğimiz bilginin ne olduğu önemlidir. Bilgilerin metafizik ve bilimsel kaynaklı oldukları bilinmektedir. Metafizik kaynaklı kişilerin sezgileri kurgu, masal hayal ve vahiy şeklinde olacaktır. Bilimsel bilgi birikimlleri olan kişilerin sezgileri de bilimsel tez şeklinde olacaktır. Tecrübeli, bilgili bir futbolcunun ve mühendisin sezgileri ile isabetli hareketleri buna bir örnektir. Sezgilerle oluşan hareket ve kararlar, bilgilerle, duyumlarla yapılan hareket ve kararlar kadar doğruluk taşımazlar.

:):lol::D yazıya koparak baslıyorum.Tıpki bilgileri olmayan çocuklarında sezgileri olmadığı gibi. yazı burda batmıs adeta.cocuklar bellı bır yasa kadar yemek yemeden buyur. evet dogru soyluyorsun.bellı bır yasa kadar annelerını tanımazlar.bunuda dogru soyluyorsun vs.vs.

devamını anlatmaya bıle gerek duymuyorum.

saygılar....

Gönderi tarihi:
olmayan birşeyin olmadığını nasıl ıspatlayabilirsiniz? bana olmayan birşey söyleyin ve olmadığını ıspatlayın bende size allahın olmadığını ıspatlayayım.

bir insanın aklını ve bilincini görememek ise büyük bir akılsızlık ister bunlar zaten var olan şeyler insanlar hareketlerinden ve söylediklerinden aklının var olduğunu belli etmiyormu illa kuranı kerim gibi bir kitap yazıp kafanızamı atacak ki varlığına inanasınız

gelelim inançsızlık dinine zorunuza gitmesin ama biz aklımıza gözümüze ve emin olduklarımıza inanırız başkalarının anlattığı masallar bize inandırıcı gelmediyse inanmayız.

Benim allahım zamandır çünkü bize gerçekleri gösterecek olan gelecektir. Sizin allahınızın bile bilmedikleri var bu gelecekte. Gelecek sizede allahada gerçekleri gösterecek olandır. çünkü zaman olmazsa hiçbirşey olmaz (sizin allahınızında muhtac olduğu şeylerde varmış değilmi)

gene gene gene devamını getırmıyorum cunku bılıyorsun.elde gene tutulan bır sey yok! *********,lafla peynır gemısı yurutmek gene.ama surda sana katılıyorum ''Benim allahım zamandır'' demıssın dogrudur allah herseydır.bununla ılgılı bır konu acacagım ondan fazla bılgı burda vermek ıstemıyorum ama bak genede bır allahın var :)bunu su ateızmde bır tanrı konusundan bakabılırsın veya bu konuyu oku allahtan kacamazsınız.belkı acıga cıkar deyımısın.

sarıgolun yazdıklarına bak kanıtlarla ıspatlarla yazıyor bır sey demıyorum

ama saygı duyuyorum ısını yapıyorsun

saygılar..

Gönderi tarihi:

madem allah herşeydir öyleyse bende allahım ve benim yaptıklarıma bakılırsa allah kendi kendine iftira atıp duruyor. sizin yaptıklarınıza görede kendi kendini yüceltip duruyor. yani kendini böylemi tatmin ediyor?

hani diyorsunuzya madem allah yaratmadı bizi ohalde amaçsızmı yaşıyoruz öylesine

bende diyorumki amaçlı yaşamak için yaratılmış olmak gerekiyorsa allahın bir amacı yok o nasıl yaşıyor?

Gönderi tarihi:
madem allah herşeydir öyleyse bende allahım ve benim yaptıklarıma bakılırsa allah kendi kendine iftira atıp duruyor. sizin yaptıklarınıza görede kendi kendini yüceltip duruyor. yani kendini böylemi tatmin ediyor?

hani diyorsunuzya madem allah yaratmadı bizi ohalde amaçsızmı yaşıyoruz öylesine

bende diyorumki amaçlı yaşamak için yaratılmış olmak gerekiyorsa allahın bir amacı yok o nasıl yaşıyor?

soyledıklerıne gore cevap evet ama neye gore senın soyledıklerın cuzı akle gore evet benım anlatmak ıstedıklerıme gore hayır neden hayır kullı akle gore hayır.bu yapılan mantık amacsız bır sartlanma mantıgı buna mantık uretım dıye okumanız ıse adınıza sanssızlık halbukı ben genelde okurken ne dusunmus ne anlatmak ıstemıs dıye enıne boyuna bakıyorum yazılara neyse ;)

ben boyle bır sey demıyorum! bunu dıyene yazın!baska bır sey soylemek ıcın ıse konuyu cekmeyelım arastırıp aklederek ılerleyelım.herseyın bır amacı oldugu veya bır amaca gore hızmet oldugu muhakkak(bunu gormek ıcın amac olarak suna bır bakın dogadakı beslenme ve hayvanların cıftlesmelerı neden belırlı aylarda cıflesıyorlarda herzaman cıftlesmıyorlar).ama sızın soyledıgınız amac bıraz farklı daha dogrusu dıkkatımı cektı anlatmak ıstedıgınız.bıraz acarmısınız?

allahın bir amacı yok o nasıl yaşıyor?

bıde su bıraz ıyı bır soru ona bır cevap vereyım sadece:bak oncelıkle arastırma yapan bırı boyle devrık cumleler ve gelısı guzel kelımeler kurmaz.ıkıncısı: allahı yaratan bır sey yok! o bunlardan munezzehtır.bunu gormedın mı kuranda hıc. arastırman neye goreydı? bu mantık neye goreydı? onuda cok merak ettım nedenı kuran uzerınden bır gelıs var ama dırek zanla tamamlanmıs.

Gönderi tarihi:

araştırmaktan bahsediyorsun ama şu kuranı kerimden dışarı hiç çıkamıyorsun bumu araştırmak? bir kitabın içine tıkanıp kalmak bu seninkisi.

kuranda yazanlara inanıyor olsam zaten burda sana soru sormam bana gerçeklerden bahset kardeşim. allahın amacı ne onu söyle. insanların aklı sınırlıdır diyor sizin kitabınız benim aklım sınırlı değil hele bi anlatın siz ben anlarım. ancak sizin aklınız belki anlatamayacak kadar sınırlıdır orasını bilemem.

size verdiğiniz cevaplara göre gözümde canlandırdığımı söyleyeyim herşeyin sahibi ve herşeyi bir ol demeyle yaratabilecek bir güç için hiçbirşeyin kıymeti olmaz. 2 eline kukla geçirmiş biriyle kendine ben yüceyim ben en büyüğüm ben güçlüyüm ben herşeyim ben uluyum diyor diğeriylede ben yokum başka şeyler olabilir ben yalanım v.s. böyle bir durumda amaç ne olabilir? koca bir hiç tıpkı kendi büyüklüğü kadar bir hiç.

işte sizin kitapta bundan daha mantıklı bir açıklama getirilemeyeceği için sizin aklınızın küçük olduğunu ve herşeyi kavrayamayacağını söyleyerek kestirip atıyor. farkındaysanız allahın amacı ne? sorusunun cevabı 4 bilinmeyenli veya abartalım 44 bilinmeyenli denklem gibi birşey değildir. sonsuz kudret sahibi ve bize aklımızı veren biri bu bilgiyi bize tek bir cümleyle anlatabilir. ancak bunu sadece sonsuz kudreti olan biri yapabilir hz muhammet ancak bukadar yapar.

Gönderi tarihi:
:):lol::D yazıya koparak baslıyorum.Tıpki bilgileri olmayan çocuklarında sezgileri olmadığı gibi. yazı burda batmıs adeta.cocuklar bellı bır yasa kadar yemek yemeden buyur. evet dogru soyluyorsun.bellı bır yasa kadar annelerını tanımazlar.bunuda dogru soyluyorsun vs.vs.

devamını anlatmaya bıle gerek duymuyorum.

saygılar....

Vereceğin cevap olmayınca demagoji yapmaya başlıyorsun. Çocuklardaki sevgi dediğin onların bebeklere has iç güdüleridir. Sezgileri değil güdüleri vardır. Açlıklarını sezgileri ile değil Ancak annelerini ve açlıklarını bilirler. Hangi çocuk depremin olacağını sezinlemiş yada yağmurun yağacağını ? Aklı sakatlanmış bir insanın sezgilerine mi güvenilir? Sadece laf yetiştirmek için tartışıyorsun.

Bak bu konuda vikipedi ne demiş:

Önermelerden başka önermelere yönelerek, mantıksal yolla çıkarımlar (metafizik çıkarımlarda olabilir) yaparak ilkelerden sonuca ulaşan, tek tek parçalardan bütünlüğü olan bir düşünce şeklidir.

Gönderi tarihi:
Vereceğin cevap olmayınca demagoji yapmaya başlıyorsun. Çocuklardaki sevgi dediğin onların bebeklere has iç güdüleridir. Sezgileri değil güdüleri vardır. Açlıklarını sezgileri ile değil Ancak annelerini ve açlıklarını bilirler. Hangi çocuk depremin olacağını sezinlemiş yada yağmurun yağacağını ? Aklı sakatlanmış bir insanın sezgilerine mi güvenilir? Sadece laf yetiştirmek için tartışıyorsun.Bak bu konuda vikipedi ne demiş:

Önermelerden başka önermelere yönelerek, mantıksal yolla çıkarımlar (metafizik çıkarımlarda olabilir) yaparak ilkelerden sonuca ulaşan, tek tek parçalardan bütünlüğü olan bir düşünce şeklidir.

aynen +1

Gönderi tarihi:
En son 1400 sene önce bir şeyler söylemiş ondan sonra ne sesi çıkıyor nede soluğu,ortalarda göründüğüde yok.

neler söylemiş acaba?

Gönderi tarihi:
Gerçektende öyle Kocaeli depreminde bizler 32.000 yaralıyı kurtarmak için orada idik. Ama Allah ? O, 15.000 kişiyi (çoluk çocuk dahil) yok etmek için oradaydı (!). Yetmedi peşinden düzce depremi geldi.

Atatürk kurtuluş savaşını kazandığı zaman Allah neredeydi?

Allah Atatürk'ün yanındaydı.

Çünkü Allah'ın yanında olmasını istiyorsan sen de Allah'ın yanında olmalısın,

Kur'an buna Aht diyor, ahde vefalı olmalıyız

Gönderi tarihi:
Yapalım sayın çimen, ben mantığımı çalıştırarak cevap vermek istiyorum. Umarım sizlerde böyle mantık çalıştırarak düşünürsünüz.

Ben Allah olsam (bir başka), yani yargılayıcı; inşaatları zayıf yapan müteahite gereken cezayı verirdim. Ama burada asıl cezayı Allaha verirdim. Çünkü asıl suçlu burada Allahtır. Ona ömür boyu afsız ceza verirdim (idam kaldırıldı). Nedenmi; çünkü yapının zayıf olduğunu bilerek katlediyor insanları. Yani fırsatçılık yapıyor. Zayıf yerinden bulmuş ta vuruyor....

çok sağlam binada yaşasanız çok paranız olsa Allah'a karşı güçlü mü olacaksınız?

hayır insan zaten zayıf yaratılmıştır, demirden olmayı mı isterdiniz?

Allah hal böyleyken neden bazı dönemlerde bazı insanları yanına alıyor, ama herkesi yanına almıyor?

biraz daha geniş düşünün lütfen

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.