Zıplanacak içerik
Gönderi tarihi:
  • Admin

20 Evrensel Üretkenlik Kuralı

Meşgul kalmak için motivasyondan daha fazlası gerekir. Tutarlı olmanız ve akıllı stratejiler kullanmanız gerekir. Bu 20 genel kural, herkesin daha fazla şey yapmasına yardımcı olabilir. İnsanlar bunları takip edebilir ve işe yaramalarını sağlayabilir.

20-Universal-Rules-of-Productivity.jpeg

Üretken olmak için sadece çok çalışmak yeterli değildir; aynı zamanda akıllıca çalışmanız da gerekir. Bu 20 kural, ne yapıyor olursanız olun veya nerede olursanız olun odaklanmanıza ve daha fazla şey yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu kolay adımları izlerseniz, kalıcı alışkanlıklar edinebilir ve daha iyi sonuçlar elde etmenize ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilirsiniz.

1. Net Hedefler Belirleyin

Net hedeflere sahip olmak, yolda kalmanıza ve ne yapacağınıza karar vermenize yardımcı olur. Büyük işleri halledebileceğiniz daha küçük adımlara bölün. Daha sonra ne kadar yol kat ettiğinizi görebilir ve yol boyunca elde ettiğiniz küçük kazanımların tadını çıkarabilirsiniz.

2. Görevlerinize Öncelik Verin

Tüm işler aynı şekilde önemli değildir. En önemli olana dikkat edin ve en önemli şeyleri önce yapın. Bu şekilde zamanınızı hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan şeylere harcadığınızdan emin olabilirsiniz.

3. Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Görevleri yazmak sizi yolda tutar ve işiniz bittiğinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Listenizi sık sık kontrol edin ve tamamladığınız şeyleri işaretleyin. Bu basit alışkanlık sizi çok daha üretken hale getirebilir.

4. Dikkat Dağıtıcı Unsurları Ortadan Kaldırın

Sizi rahatsız eden şeyleri bulun ve onlardan kurtulun. Sosyal medyayı durdurmak için telefonunuzu sessize alın veya bir uygulama kullanın. Odaklanmış bir alanda olduğunuzda göreve odaklanmak daha kolaydır.

5. Zaman Blokları Kullanın

Her iş için belirli miktarda zaman ayırın. Bu, yolda kalmanıza ve işleri ertelemeyi bırakmanıza yardımcı olacaktır. Zaman blokları aracılığıyla net sınırlar belirlemek daha hızlı çalışmanıza da yardımcı olur.

6. Mola Verin

Mola vermek odaklanmanıza ve işleri halletmenize yardımcı olabilir. Kısa bir süre bile olsa, düşüncelerinizi temizlemek için işinize ara verin. Molalar yorulmanızı önler ve işe döndüğünüzde konsantre olmanıza yardımcı olur.

7. 2 Dakika Kuralını Uygulayın

Bir şeyi iki dakikadan kısa sürede bitirebiliyorsanız, hemen yapın. Bu, aynı anda çok fazla küçük iş yapmanızı engeller. Bunları hızlı bir şekilde halletmenin yapılacaklar listenizi çok daha kolay halletmenizi sağlayacağını göreceksiniz.

8. Düzenli Olun

Çalışma alanınızı veya bilgisayar dosyalarınızı dağınık bırakmayın. Etrafınızda temiz ve düzenli bir alan olması sizi daha az stresli ve işinize daha fazla odaklanmış hale getirir. Ayrıca, işleri bitirmek için ihtiyaç duyduğunuz şeyleri aramak zorunda kalmadığınız için zamandan da tasarruf sağlar.

9. Son Tarihlerle Çalışın

Resmi bir tarih olmasa bile, kendiniz için bir son tarih belirleyin. Son tarihler belirlemek sizi yolda tutar ve hızlı hareket etmeniz gerektiğini hissettirir. İşlerin çok uzun sürmemesini ve hedeflerinize ulaşmanızı engeller.

10. Hayır Demeyi Öğrenin

Her fırsata veya isteğe evet demek zorunda değilsiniz. "Hayır" diyerek zamanınızı ve enerjinizi önemli olan şeyler için saklayabilirsiniz. Ne yapacağınızı seçin ve seçin ki meşgul kalabilesiniz.

11. Çoklu Görevden Kaçının

Çok meşgul veya dikkati dağılmış olmayın; sadece bir seferde bir şey yapın. Aynı anda çok fazla şey yapmak sizi yavaşlatabilir ve daha az üretken olmanıza neden olabilir. Her işe dikkat edin ve bir sonrakine geçmeden önce bitirin.

12. Rutin Görevleri Otomatikleştirin

Fatura ödeme veya e-postalara cevap verme gibi otomatikleştirilebilen görevler aramalısınız. Otomasyon zamandan tasarruf sağlar ve aynı eylemi tekrar tekrar yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak tüm dikkatinizi gerektiren şeye konsantre olmanızı sağlar.

13. Sağlıklı Kalın

Zihinsel berraklık ve verimlilik fiziksel sağlıktan etkilenir. İyi beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku almak daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir. En iyi şekilde çalıştığınızdan emin olmak için sağlığınızı ön planda tutun.

14. İlerlemenizi Gözden Geçirin

İlerlemenizi gözden geçirmek için biraz zaman ayırın. Bu, gerekirse planlarınızda ve hedeflerinizde değişiklik yapmanıza olanak tanır. Sık sık gözden geçirme yapmak, yolda kalmanıza yardımcı olur ve ne kadar yol kat ettiğinizi gösterir.

15. Mümkün Olduğunda Delege Edin

Her şeyi kendiniz yapmanıza gerek yok. İşleri daha iyi yapabilen veya daha fazla zamanı olan kişilere devredin. Bu, önemli işleri yapmak için size daha fazla enerji verecektir.

16. Esnek Kalın

Esnek olun çünkü işler her zaman planlandığı gibi gitmez. Esneklik, hızınızdan ödün vermeden hızlı bir şekilde değişiklik yapmanızı sağlar. Gerekirse stratejinizi değiştirmeye hazır olun.

17. Kaliteye Odaklanın

Bazen sadece birkaç şeyi iyi yapmak daha iyidir. İşleri aceleyle yapmayın; bunun yerine iyi iş yapmaya odaklanın. İyi sonuçlar almak imajınıza yardımcı olacak ve uzun vadede başarılı olmanızı sağlayacaktır.

18. Mükemmeliyetçilikten Kaçının

Her şeyi doğru yapmaya çalışırsanız, görevleri tamamlamanız daha uzun sürebilir. Hata yapmanın normal olduğunu ve daha sonra düzeltilebileceğini bilin. Mükemmel olmaya çalıştığınızda gerçek ilerleme kaydetmeyi bırakabilirsiniz.

19. Kendinizi Destekle Çevreleyin

Etrafınızda motive olmuş, olumlu insanların olması daha fazlasını yapmanıza yardımcı olabilir. Yardımcı bir ortam sizi motive ve sorumlu tutar. Başkalarından destek almak çalışmaya devam etmeyi kolaylaştırır.

20. Tutarlılığı Benimseyin

Alışkanlıkların kalıcı olmasını ve uzun vadeli hedeflere ulaşmanızı sağlamak için tutarlı olmanız gerekir. İşler zor olsa bile, planınıza sadık kalın. Düzenli olarak atılan küçük adımlar zamanla büyük sonuçlara dönüşür.

Kaynak: Illumeably

Featured Replies

No posts to show

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.