Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Burak ile Levent


muki

Önerilen İletiler

Onun adı Burak...

 

Kendisine medyada rastlamışsınızdır. Ya bir trafik kazasının kahramanı olarak, ya babasına borç verirken, ya da milyon dolarlık işlere imza atarken... 28 yaşında... Bilkent Üniversitesi'nde okurken, Londra'ya burslu olarak yollandı ve ekonomi eğitimi yaptı. Askerlik görevini henüz yapmadı... Tecilli!..1988 Mayıs'ında bir trafik kazasında TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Sevim Tanürek'in ölümüne neden oldu. Şişli'de kırmızı ışıkta durmadı. Kazadan hemen sonra belediye arazözlerinin caddeyi baştan aşağıya yıkayarak 35 metrelik fren izini tamamen sildikleri, olayın cezai yönünün azaltılması için Burak'a kazadan sonra üç ay öncesine tarihli ehliyet verildiği, Sevim Tanürek'in yakınlarının azarlandığı, tanıkların hepsinin tehdit edilip korkutulduğu iddia edildi. Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi, Burak için "kusursuzdur" raporu düzenledi. Ölen Sevim Tanürek 8/8 kusurlu bulundu!. Burak hapisten kurtuldu. Kusursuz raporunu veren dairenin Başkanı Eyüp Bey ise, daha sonra Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığına atandı.2001 yılında evlendi. Babası, oğlunun düğününde takılan 174 adet Cumhuriyet Altını'nı mal varlığındaki artışın nedeni olarak açıkladı. Ayrıca, babası 2001 yılında verdiği mal beyanında oğlu Burak'a 220 bin ABD Doları ve 55 bin Alman Markı borcu olduğunu açıkladı. Üniversiteden yeni mezun, o zaman 22 yaşındaki oğluna... Babası Ülker Grubu ürünlerinin dağıtımını yapan şirketteki hisselerini 1.2 trilyon liraya satana kadar, şirket yönetimini Burak sürdürdü.Ve Burak geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündemdeydi. Gıda sektöründeki hisseler satılınca, hemen şirketler kurup denizcilik sektörüne girdi. Yüzde 50 ortağı olduğu MB Denizcilik adlı şirket, 95 metre uzunluğunda Safran 1 adında bir kuru yük gemisi aldı. Gemiyi satan Hasan Doğan, satış fiyatının 2 milyon 325 bin dolar olduğunu söyledi. Burak, gemiyi ortağı ile birlikte 500 bin doları peşin 36 ay taksitle satın aldı. Ayda 72 bin YTL ödeyecekler. Gemiyi satan Hasan Bey ise, 705 milyon dolara İstanbul'daki İETT Garajı arazisinin sahibi olan Dubai Şeyhi El Maktum'un küçük ortağı oldu. Ayrıca, Hasan Bey'in ablası Remzi Gür ile evli. Remzi Bey, Burak'ı ve kardeşlerini burslu olarak yurtdışında okutuyor, babasının yakın arkadaşı, tatillerini onun yazlığında geçiriyorlar.

 

Onun adı Levent...

 

35 yaşında... Gazetelere, televizyonlara hiç çıkmaz. Ücretli bir çalışan. Aylık maaşından başka bir geliri yok. İş Bankası Fon Yönetimi Bölümü'nde çalışıyor. Kolay para kazanmıyor. Risk alıyor, işvereni adına verdiği kararlardan dolayı stres oluyor, terliyor. Ülkenin en iyi üniversitelerinden ODTÜ'nün iktisat bölümünden mezun... Eylül 2004'te kendi gibi ODTÜ mezunu olan Evren ile evlendi. Çankaya Köşkü'nde sessiz sedasız, sade bir düğün yapıldı. Ne trafik kilitlendi ne de yabancı devlet başkanları şahit oldu. Davetliler arasında Köşk'ten bazı personel ve şoförler de vardı. Takı takma merasimi yapılmadı. Gelinin gelinliği Versace gibi yabancı marka değildi, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nde dikilmişti. Vergisini milletin ödediği diğer şatafatlı düğünlerin aksine, babası, düğün nedeniyle Çankaya Köşkü'nde o saatlerde tüketilen elektriğin bedelini cebinden ödedi. Nikahı kıyan Çankaya Belediye Başkanı, çiftten "Laik Cumhuriyete sadık evlatlar" yetiştirmelerini diledi. İstanbul'da 1 milyar 200 milyon liraya ev kiraladılar. Çalışıyorlar. Büyük ihtimalle ev geçindirirken zorlanıyorlardır. Çünkü, Ocak ayında bir erkek çocukları oldu. Bu sevindirici olay da sessiz sedasız gerçekleşti, muhabir, kameraman falan izlemedi. Levent, arada bir anne-babasını ziyaret için Ankara'ya geliyor. Koruma istemiyor ve havaalanından taksiye binerek Çankaya Köşkü'ne ulaşıyor. Ancak, şatafatlı ana kapı yerine, köşke ziyaretçilerin alındığı 5 numaralı kapıdan giriyor. Nizamiyeden yürüyerek konuta çıkarken, her seferinde Cumhurbaşkanlığı korumalarını şaşırtıyor. Birinin adı Burak, diğerinin Levent... .

 

BIRI TAYYIP ERDOGAN'IN DIGERI ISE CUMHURBASKANIMIZ SAYIN NECDET SEZER'IN OGLU...

 

 

Onun adı Ahmet Münir...

 

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Merrill Lynch'de göreve başlamış. Oğul Gül, küresel sermayenin Londra merkezli bu özel kuruluşunda AKP'nin yeni 'ekonomi prensi' taze Milletvekili Mehmet Şimşek'ten ayrılan yere geçmiş... Ahmet Münir Gül; 15 Haziran 2006'da Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olmuş; tam 15 gün sonra Merill Lynch'de stajyer olarak göreve başlamıştı. (Bu kuruluşa başvuru yapan onlarca Harward, Campridge ve Yale mezununun sırada beklerken ...)

 

Ahmet Münir göreve başladığında, Mehmet Şimşek dev şirkette etkin bir konumdaydı ve henüz AKP adaylığı gündemde değildi. Abdullah Gül'ün, Mehmet Şimşek ile AKP'nin seçim kampanyasında, 'Yanlış mesajlar veriyorsun Memo!' şeklinde kulağını çekecek kadar abi- kardeş ilişkileri içinde olduğu söylenmekte...

 

Ahmet Münir şanslı bir genç; küresel sermayenin önde gelen kuruluşları kendisini adeta paylaşamıyor. Merrill Lynch'deki staj döneminin bitmesinin ardından bir kaç ay geçmeden, genç Gül bu kez Amerikan yatırım devi Goldman Sachs' ta göreve başlamış. Merkez yine Londra...

 

Ve Genç Gül, Goldman Sachs'ta da fazla durmamış ve geçtiğimiz günlerde Merrill Lynch'e Mehmet Şimşek'in yerine dönüş yapmış...

 

İlginç ve hızlı bir kariyer öyküsü değil mi?!...

 

Gül ailesi yaklaşık dört yıldır Çankaya Köşkü’nün karşısındaki Dışişleri Konutu’nda yaşıyor. Bayan Gül, şu sıralar tatlı bir telaş içinde. Endüstri Mühendisliği mezunu kızı Kübra Gül, Kayserili bir ailenin oğlu ve dekorasyon firması sahibi Mehmet Sarımermer’le nişanlı. Eğer Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilirse Kübra’nın düğünü de Köşk’te olacak.

 

 

Buraya kadar alıntıdır.

 

Bakalım Kübran'ın düğünü köşkte olursa masrafları kim ödeyecek.... Damat bey nerelerden nerelere gelecek...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kardeşlerinin aksine kamuoyunda pek görünmüyor. Ahmet Burak, bundan bir yıl önce gazetelerde kurduğu denizcilik şirketi için aldığı 5 milyon dolarlık gemiyle gündeme geldi. Ama daha önce, babası Belediye Başkanı’yken ciddi bir vukuatla gazetelerde haber olmuştu. Sanatçı Sevim Tanürek’e çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Aydınlık dergisi bu haftaki sayısında Başbakan'ın oğlu Ahmet Burak'ın çürük raporuyla askere gitmediğini ortaya çıkardı.

 

 

 

Adı : Ahmet Burak.

Baba Adı : Recep Tayyip.

Ana Adı : Emine.

Doğum Tarihi : 04.07.1979.

Medeni Hali : Evli(23.02.2001).

Askerlik Durumu : ÇÜRÜK...

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın, aldığı çürük raporuyla askere gitmediği ortaya çıktı. Rize Güneysu Askerlik Şubesi’ne kayıtlı Ahmet Burak Erdoğan, 2000 yılında Kasımpaşa Deniz Hastanesi’nden verilen raporla çürüğe ayrıldı.

 

Buraya kadar herşey normal görünüyor. Ancak çürük raporuyla ilgili ölçütler açısından Ahmet Burak Erdoğan'ın durumu biraz tartışmalı. Rapora göre, Ahmet Burak’ın hastalığı testis kanseri. Uzman hekimlerin verdiği bilgiye göre, testis kanseri tedavi edilebilir bir rahatsızlık. O nedenle, ciddi bir kanser türü olarak görülmüyor. Burası önemli, çünkü çürük raporu, asker adayı açısından ancak iş görme gücünün yüzde 60’ını yitirmesi durumunda veriliyor. Tedavi edilebilir hastalıklardaysa durum farklı. Hastalığın tedavi edilmesinin ardından kişi, askere alınıyor.

 

Aydınlık, bu bilgiye ulaşınca konuyu farklı kaynaklardan araştırdı. Bilgi doğruydu. Ancak Ahmet Burak Erdoğan’ın testis kanseri tedavisi gördüğüne dair herhangi bir bilgiye ise ulaşılamıyor. Aydınlık, konuyu Başbakan Erdoğan’a yazılı olarak sordu. 2 Mayıs 2007 tarihinde Aydınlık'ın sorularınaysa yanıt verilmemiş.

 

 

 

Bence de çürük bu genç adam...

Böylelerinin askere gitmesi de sakıncalı.

 

Üstelik bu delikanlı testis kanseri teşhisinden 1 yıl kadar sonra evleniyor, düğün dernek aman sabahlar olmasın... Hani testis kanseriydin? Ne demeye evlendin, son günlerinin tadını mı çıkaracaksın? Yoksa tedavi mi oldun? Tedavi oldunsa niye askere gitmedin?

 

Bunun babası kendisi gibi düşünmeyen milleti ülkeden kovalıyor üstelik. Demokrat vatansever ayakları yapacak illa. Anasına bak kızını al, babasını al oğluna vur. Aynı hesap!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Afrika diktatörlerinin çocukları gibi Tayyip'in oğlu.

 

Bir "oğul" hikayeside ben anlatayım ibret için baya oldu bunu anlatalı.

 

"ikinci dünya savaşı yılları iki çiçeği burnunda liseli arkadaş, ikiside lise hayatları boyunca para biriktirmişler yurt dışında tıp okuyabilmek. merdivenleri koşarak çıkarlar, çocuklardan uzun boylu olanının babasının ofisine doğru. kapıyı çalar içeri girerler. ve liseyi bitirdikleri için almanyaya tıp okumaya gitmek istediklerini söylerler.

uzunboylu çocuğun babası. oğluna dönüp mevkiim itibariyle şimdi seni de göndersem, umulmadık iftiralar atarlar seni kayırdığımı söylerler. ama arkadaşının gitmesine yardımcı olucam

 

bir ay sonra iki arkadaş tren istasyonunda vedalaşmaktadır. uzun boylu olanı kendisi gidemediği için almanyada okul masrafları diye lisedeyken biriktirdiği parasınıda arkadaşına verir nasılsa artık bana lazım olmaz diye.

 

uzun boylu çocuğun babasının adı . Maarif Vekili , Hasan Ali Yücel dir. uzun boylu çocuğun adı Can Yücel. Hasan Ali Yücel'İn almanyaya gönderdiği çocuğun adıysa Gazi Yaşargil"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bütün bunlara rağmen klasikleşmiş bir söz... Hangisi yemedi ki?

 

Bu söze itibar o kadar arttıki o kadar normalleştiki bunlar, adam kayırmamak tuhaf karşılanır oldu artık... Ve % 47'nin umurunda bile değil... Tayyip Erdoğan'ın oğluna yaptığı kıyaklar... Devir kıyak devri... deeeee, nereye kadar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bütün bunlara rağmen klasikleşmiş bir söz... Hangisi yemedi ki?

 

Bu söze itibar o kadar arttıki o kadar normalleştiki bunlar, adam kayırmamak tuhaf karşılanır oldu artık... Ve % 47'nin umurunda bile değil... Tayyip Erdoğan'ın oğluna yaptığı kıyaklar... Devir kıyak devri... deeeee, nereye kadar?

 

 

Babasına, babasının Gül'üne, partisine söz söyletmeyen cengaverler. Nerdesiniz yahu?

 

Klasikleşmiş söze bir eklenti bal tutan parmağını yalar bunların yaptıkları bide helal gözüyle bakılıyor olsun onlar yapabilir nede olsa dindar insanlar zarar yok bukadar acınacak bir bakış açısı olabilirmi

 

o cengaverler buna cevap yazamazlar onların buna verebilecek bir cevabı yok tek verebilecekleri cevap hangisi yemedi ki yani buda yemiş ne olmuş yesin helal olsun nede olsa dindar güleyimmi ağlayayım mı evet bende bekliyorum haktan hukuktan bahseden arkadaşlar nerdesiniz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taylan Abi ne yazmalarını bekliyordun ki. Çıkıp ta aaaaa, burada yazılanlar iftira mı diyeceklerdi?

 

 

Objektif olmanın, dürüst olmanın, insan olmanın gereğidir. Hadi birinin söz etmeye cesareti olmadı, hadi öbürü diyecek laf bulamadı, hadi diğeri baktı geçti vakit bulamadı diyelim. Konu başlığı açılalı bir hafta oldu.

 

%47'nin foruma yansıması bu mudur, %47'nin cesareti bu mudur? Bayrak sallayan, seni beni beğenmeyen, AKEPE yeşilleri nerde?

 

Olamaz. Bu kadar olamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BİR DAHA DÜŞÜN

AYDA 9 MİLYAR MAAŞLA GEÇİNEMEYEN BİR BAŞBAKAN!

 

7 YILDA DOLAR MİLYARDERİ OLAN RECEP TAYİP ERDOĞAN AYDA 9 MİLYAR LİRALIK

BAŞBAKANLIK MAAŞIYLA GEÇİNEMEDİĞİİ SÖYLÜYOR.

 

RECEP TAYYİP ERDOĞANIN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY

OLDUĞU GÜN AÇIKLANAN SERVETİ: KASIMPAŞADA BİR DAİRE, MALTEPE DE BİR

KOOPERATİF HİSSESİ, GAZİOSMANPAŞADA 346 M2 ARSA, BURAK GIDA VE

TİC.LTD.ŞTİNDE % 10 HİSSE. ( 20 ŞUBAT 1994 TARİHLİ SABAH GAZETESİ). 7

YIL SONRA RAHMİ KOÇ ‘’ TAYYİP BEY 1 MİLYAR DOLAR PARA BİRİKTİRMİŞ.

AÇIKLAMASINI YAPTI. ( 3 AĞUSTOS 2001- CNN TÜRK) BAŞBAKANIN 26 YAŞINDAKİ

OĞLU AHÖET BURAK ERDOĞAN 2.325.000 DOLARA BİR KURU YÜK GEMİSİ ALDI.

BAŞBAKANIN DİĞER OĞLU BİLAL ERDOĞAN, ABD DE 261.000 DOLARA DAİRE SAHİBİ

OLDU. AYRICA İKİ KARDEŞ, ÇAMLICA KISIKLIDA TAPU KAYITLARINA GÖRE 1

TRİLYON LİRALIK VİLLANIN SAHİBİ OLDULAR. BAŞBAKAN AYNI YERDE, İÇİ 450 M2

OLAN VİLLANIN BİR BENZERİNİ KENDİSİ İÇİN SATIN ALDI. BAŞBAKAN ERDOĞAN ‘’

BEN TİCARET YAPMAZSAM, ORADAN PARA KAZANMAZSAM, BU MAAŞLAR ( BAŞBAKANLIK

MAAŞI ) GEÇİNEMEM. DİYOR.

 

PEKİ HALK NASIL GEÇİNSİN?

 

NAYLON FATURA DÜZENLEMEKTEN SANIK BİR MALİYE BAKANI!

 

SANIK MALİYE BAKANI KEMAL UNAKITAN IN OĞLU ABDULLAH UNAKITAN, HİÇ

ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,OTURDUĞU YERDE BİR KALEMDE 366 MİLYAR LİRA

KAZANIYOR.

 

PEKİ NASIL? 17 NİSAN 2003 TARİHİNDE ÖNCE MISIR İTHALATINDAKİ GÜMRÜK

VERGİSİ % 20 YE İNDİRİLİYOR. 4 AĞUSTOS 2003 TARİHİNDE KEMAL UNAKITANIN

OĞLU 4000 TON MISIR İTHAL EDİYOR. İTHALAT İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA 8

AĞUSTOS 2003 TARİHİNDE MISIR İTHALİNDE GÜMRÜK VERGİSİ YENİDEN % 45 E

ÇIKARILIYOR. KİMİN HAKKI YENİYOR? TABİKİ HALKIN.

 

ABDULLAH UNAKITAN PASTÖRİZE YUMURTA İTHALATI İŞİNEDE

GİRİYOR. ÖNCE ŞİRKETİ AB GIDA SAN.TİC. A.Ş.YE 2.5 MİLYON YTL LİK TEŞVİK

BELGESİ VERİLİYOR. İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE PASTORİZE YUMURTADA KDV ORANLARI

% 18 DEN % 8 E İNDİRİLİYOR.

 

BİR ARSA SATIŞINDAN 1 TRİLYON LİRA KAR EDEN AMA VERGİ

VERMEYEN BİR MALİYE BAKANI!

 

KEMAL UNAKITAN KENDİ ALDIĞI MÜLKÜ KENDİNE SATTI, 19 AYDA

1.244.400.000.000 TL KAZANDI.

 

İZMİRİN FOÇA İLÇESİNDE BİR TAŞINMAZ, KEMAL UNAKITANA AİT BEÖ DOŞ

TİC.A.Ş. TARAFINDAN 12 EKİM 2000 TARİHİNDE 15.600.000.000 TL YE SATIN

ALINDI.

 

AYNI TAŞINMAZ 10 MAYIS 2002 TARİHİNDE YANİ 19 AY SONRA 1.260.000.000.000

TL YE BİR ÖZE LFİNANS KURUMUNA SATILDI. SATAN ŞİRKETİN ORTAĞI KEMAL

UNAKITAN ALAN ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜDE KEMAL UNAKITAN!

 

BU OLAĞANÜSTÜ KARDAN KURUMLAR VERGİSİ ÖDENMEDİ, ŞİRKET TASFİYE EDİLDİ.

 

13 GÜNDE 219 YOL İHALESİ.

 

AKP HÜKÜMETİ 18 KASIM 2002 DE KURULDU. HÜKÜMETİN HENÜZ İLK 13 GÜNÜNDE,

31.12.2002 TARİHİNE KADAR, TAM 219 ADET YOL İHALESİ YAPILDI. TOPLAMI 52

TRİLYON LİRA OLAN İHALE BEDELLERİ, SAYIŞTAY VİZESİNDEN KAÇIRILMAK İÇİN

750 MİLYAR LİRAYI AŞMAYACAK ŞEKİLDE AYARLANDI. BÖYLECE YOLSUZLUĞU

SAPTAMASIN DİYE SAYIŞTAY DEVRE DIŞI BIRAKILDI.

 

YOLSUZLUK YAPMADIĞINI SÖYLEYEN HÜKÜMET SAYIŞTAY HÜKÜMETİNDEN NİÇİN

KAÇAR?

 

YEŞİL KARTLI AKPLİ MÜTEAHHİT

 

TCDD NİNAÇTIĞI 50 İSTASYON YENİLEME İHALESİNİN 10 UNU ALAN AKP KADIN

KOLLARI MKYK ÜYESİ EMİNE ALİOĞLUNUN YEŞİL KARTLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI.

 

EMİNE HANIM’IN LİRKETİNİN SERMAYESİ 25 MİLYAR LİRA. HEM DEVLETTEN İHALE

AL HEMDE FAKİR FUKARANIN HAKKI OLAN YEŞİL KARTI KULLANIP DEVLETİ SOY!

 

HORTUMCULAR VIP SALONUNU KULLANMAYA DEVAM EDİYOR.

 

ADALET BAKANI CEMİL ÇİÇEK, HAVAALANININ VIP SALONUNDA BANKASINA EL

KONULAN BİRİSİNİ GÖRDÜM. ADAMIN AYAKKABISININ FİYATINA BİR AY EVRAK

MEMURU ÇALIŞTIRIYORUM. NASIL OLUR, VIPTE NE İŞİ VAR DİYE BAKTIM

DİYEBİLİYOR. ARADAN 4.5 YIL GEÇTİ BU KONUDA HİÇ BİRŞEY YAPILMADI.

 

AYNI ADAMLAR BUGUN DE VIP KAPISINDAN GEÇİYORLAR.

 

HORTUMCU HELİKOPTERİYLE, HORTUMCU KÖŞKÜNE GİDEN BİR

BAŞBAKAN.

 

HALİS TOPRAKİ ÖZEL HELİKOPTERİNİ GÖNDEREREK AKP GENEL BAŞKANI RECE

PTAYYİP ERDOĞANI BÖZÜYÜKTEKİ KÖŞKÜNE GETİRTTİ. GÖRÜŞMEYE BAZI HORTUMCU

BANKA PATRONLARIDA KATILDI.

 

HORTUMCULARIN HELİKOPTERİYLE GEZEN BAŞBAKAN, HORTUMCULARA VIP KAPISINI

KAPATIR MI?

 

İHALESİZ 2 MİLYON DOLARLIK İŞ ALAN AKP Lİ!

 

TCDD İZMİR LİMANI 15 YILLIĞINA REHA DENİZCİLİK ADLI ŞİRKETE ( TOPLAM 2

MİLYAR 100 MİLYON DOLARLIK İŞ ) İHALESİZ OLARAK BİR SÖZLEŞMEYLE VERİLDİ.

REHA DENİZCİLİK SÖZLEŞME TARİHİNDEN SADECE BİR HAFTA ÖNCE KURULDU. BU

BALLI İŞİ İHALESİZ ALAN ŞİRKETİN BÜYÜK HİSSELİ ORTAKLARINDAN BİRİ AKP

NİN BAKIRKÖY İLÇE BAŞKANLIĞINI YAPMIŞ OLAN RAHMİ GENÇ.

 

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE EDECEĞİM. DİYE HALKA SÖZ VERİP VATANDAŞIN OYUNU

ALAN AKP BÖYLECE YANDAŞLARINI DEVLETİN OLANAKLARIYLA BESLİYOR!

 

HORTUMCUDAN PAHALIYA AL YANDAŞINA UCUZA SAT.

 

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU, CEYHAN GRUBUNDAN BANKA BORCUNA

KARŞILIĞINDA DA CEYLAN GRUBUNUN 52 MİLYON DOLARLIK BORCU SİLİNDİ.

 

DEVLETİN 52 MİLYON DOLARA ALDIĞI OTEL BİR SÜRE SONRA 25 MİLYON DOLARA

AKP YANDAŞI BİR ŞİRKETE SATILDI. DEVLETİN BU TİCARETTEN ZARARI TAM 27

MİLYON DOLAR.

 

BUNUN ADI HORTUMCUNUN CEBİNE DEVLET KESESİNDEN PARA KOYMAKTIR.

HALKTAN ÇALMAKTIR!

 

DEVLETİN 51 MİLYON DOLARLIK FABRİKASI, AKP YANDAŞINA 1.1

MİLYON DOLARA SATILDI.

 

GERÇEK DEĞERİ 51 MİLYON DOLAR OLAN BALIKESİR SEKA KAĞIT FABRİKASI 1.1

MİLYON DOLARA AKP YANDAŞI ALBAYRAKLAR A.Ş. YE SATILDI.

 

SELÜLOZ-İŞ SENDİKASI MAHKEMEDEN FABRİKANIN SATIŞINI İPTAL ETTİRDİ. ANCAK

BU ARADA ŞİRKETTE 12.7 TRİLYONLUK BİR VARLIK KAYBI TESPİT EDİLDİ. (

YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLAR) HALKIN VERGİSİYLE KURULAN BİRÇOK ŞİRKET AKP

YANDAŞLARINA BU ŞEKİLDE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ.

 

BUNUN ADINA AKP NİN ÖZELLEŞTİRME - HORTUMLAMA POLİTİKASI DENİYOR.

 

İÇİŞLERİ BAKANININ İŞ BİTİRİCİ OĞLU

 

İÇİŞLERİ BAKANI ABDÜLKADİR AKSU, BAKAN OLDUKTAN SONRA TÜRKİYE JOKEY

KULÜBÜ HAKKINDA İNCELEME - SORUŞTURMA AÇTIRIYOR. ANCAK TÜRKİYE JOKEY

KULÜBÜ, BAKANIN AVUKAT OĞLU MURAT AKSUYU AYLIK 7.5 MİLYAR LİRAYA

DANIŞMAN OLARAK TUTUYOR.

 

YANİ HEM HAKİM HEMDE SAVCI AYNI AİLEDEN…

 

İHALEYE FESAT KARIŞTIRSAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI.

 

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BİR KAMU KURUMU BİR BAKAN HAKKINDA

YOLSUZLUK İDDİASIYLA İLGİLİ OLARAK SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 7 HAZİRAN 2004 TARİHİNDE 135 İLKÖĞRETİM OKULU

İNŞAATI İÇİN 62 İHALE AÇTI. ANCAK İHALEDE YAPILAN YOLSUZLUKLAR NEDENİYLE

KAMU İHALE KURUMU BAŞBAKANLIĞA RESMEN BAŞVURARAK MİLLİ EĞİTİM BAKANI

HÜSEYİN ÇELİK HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ. PEKİ SORUŞTURMA

AÇILDIMI? HAYIR YOLSUZLUK YAPAN AKPLİ OLDUĞU İÇİN ÖZENLE KORUNDU.

 

BÖYLECE TAYYİP ERDOĞAN YOLSUZLUK YAPAN BİR BAKANI DAHA KANATLARININ

ALTINA ALMIŞ OLDU.

 

ÖZELLEŞTİRME YAĞMASINA ÖRNEK.

 

GEMLİK GÜBRE SANAYİİ A.Ş. 83.1 MİLYON DOLARA ÖZELLEŞTİRİLDİ. OYSA BU

FABRİKANIN SADECE ARSASI İÇİNDEKİ 154 LOJMANLA BİRLİKTE 120 MİLYON DOLAR

EDİYOR.

 

LİMANIYLA BİRLİKTE FABRİKAYI SATIN ALAN İŞADAMI ALİ RIZA YILDIRIMIN

BASINA YAPTIĞI AÇIKLAMA İGSAŞ GÜBRE 90 MİLYON DOLARA SATILDI İÇİNDE 60

MİLYON DOLAR PARA VARDI. ETİ GÜMÜŞ 33 MİLYON DOLARA SATILDI, 20 MİLYON

DOLAR NAKİTİ VARDI. GEMLİK GÜBRE BUGÜN SATILSA İKİ KATINA SATILIR.

 

İŞTE ÜLKEMİZ BU ŞEKİLDE YOKSULLAŞIYOR.

 

YAĞMAYA DEVAM: 4.5 AYDA 4 MİSLİ KAR.

 

3 MİLYON 751 BİN DOLARA ÖZELLEŞTİRİLEN SÜMERBANKIN ARSASININ SADECE BİR

BÖLÜMÜ 13 MİLYON 750 BİN DOLARA SATILDI!

 

SÜMERBANKIN 50 YIL ÖNCE KURDUĞU PAMUKLU MENSUCAR A.Ş. 13 TEMMUZ 2005 TE

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULUNCA 3 MİLYON 751 BİN DOLARA 47 ORTAKLI ORTAK

GİRİŞİM GRUBUNA (OGG) SATILDI. OGG NUN BAŞINDA AKPLİ MANİSA BELEDİYE

BAŞKANI BÜLENT KAR BULUNUYOR.

 

ŞİRKETİ ALAN GRUBUN İLK İCRAATI SÜMERBANKIN 90 DÖNÜMLÜK ARSASININ 55

DÖNÜMLÜK BÖLÜMÜNÜ ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPILMAK ÜZERE KİPA TESCO ŞİRKETİNE

13 MİLYON 750 BİN DOLARA SATMAK OLDU. BÖYLECE ŞİRKET SADECE ARSANIN BİR

BÖLÜMÜNÜ SATARAK YATIRDIĞI PARANIN 4 KATINI 4.5 AY INRA KAZANMIŞ OLDU.

KALDI Kİ DAHA FABRİKANIN 35 DÖNÜMLÜK ARSASI DURUYOR.

 

BÖYLECE ÖZELLEŞTİRME BİR YAĞMAYA DÖNÜŞTÜ. BİR YATIRANLAR DAHA BİR YIL

GEÇMEDEN 4.5 AY SONRA SADECE ARSANIN BİR BÖLÜMÜNÜ SATARAK 4 MİSLİ KAR

ELDE ETTİLER TABİİ FABRİKANIN SATILAN BİR TRİLYONLUK HURDALARI BU KARIN

İÇİNDE DEĞİL…

 

OGG YÖNETİM KURULU VE AKP MANİSA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KAR, ÖİB İLE

YAPTIKLARI GAYRIRESMİ ANLAŞMANIN FABRİKAYI EKONOMİYE KAZANDIRMA AMACI

TAŞIMADIĞINI DA AÇIKÇA BELİRTTİ.

 

AMAÇ ÖZELLEŞTİRMEK DEĞİL HALKIN HAKKINI YAĞMALAMAK.

 

ULAŞTIRMA BAKANININ OĞLU NASIL GEMİ SAHİBİ OLDU?

 

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIMIN OĞLU ERKAN YILDIRIM, ALMANYADAKİ

SANTOUR GMBH FİRMASINDAN ALDIĞI 200.000 EURO İLE İTALYADA BİR GEMİ SATIN

ALDI. BİNALİ YILDIRIM MİLLETVEKİLİ OLMADAN ÖNCE BU FİRMANIN GENEL

MÜDÜRÜYDÜ.

 

PEKİ BİNALİ YILDIRIMIN OĞLUNA 200.000 EURO PARA VEREN ŞİRKETE NASIL BİR

KIYAK YAPILDI? TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMESİNE AİT BİR GEMİ İHALESİZ

OLARAK SANTOUR GMBH FİRMASINA KİRALANDI.

 

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE?

 

VER İHALEYİ KAP MİLLETVEKİLİNİ.

 

İKİNCİ BEYAZ ENERJİ OPERASYONUNDA AKP NİN YOLSUZLUK BATAĞINA NE DENLİ

GİRDİĞİ TELEFON KAYITLARIYLA DA ORTAYA ÇIKTI.

 

MİLLETVEKİLİ CEMAL KAYA İŞADAMI İBRAHİM SELÇUĞU ARAYARAK EŞİ ÜZERİNE

KAYITLI ARAM ŞİRKETİNE EÜAŞ DAN İHALE ALMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU. SAVCILIK

TARAFINDAN HAZIRLANAN İDDİANAMEDE BU AMAÇLA KARGAMIŞ ÖZLÜCE VE URFA

İHALELERİYLE İLGİLİ AYRINTILI GÖRÜŞMELER YAPTIKLARI BU GÖRÜŞMELERDE

SANIK SELÇUĞUN MİLLETVEKİLİ CEMAL KAYAYA YAPMASI GEREKEN KIRIMLARI DAHİ

SÖYLEDİĞİ CEMAL KAYANIN TEKLİF EDİLEN BAZI İHALELERİ KÜÇÜK BULARAK

KENDİSİNE DAHA BÜYÜK İHALELER VERMESİNİ İSTEDİĞİ İFADELERİNE YER

VERİLİYOR. İDDİANAMEDE AYRICA İŞADAMI İBRAHİM SELÇUĞUN TEFTİŞ KURULU

BAŞKANI CEVDET MALKOÇ A BASKI YAPMASI İÇİN AKP GENEL SEKRETERİ İDRİS

NAİM ŞAHİNLE GÖRÜŞTÜĞÜ VE MALKOÇA ŞAHİN ARACLIĞIYLA BASKI YAPILDIĞI

AÇIKLAMASIDA YER ALIYOR.

 

YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKINCA MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDİP

AYRILAN VE YARGILANDIĞI DOSYADAN MAHKUM OLAN CEMAL KAYA, 2007

SEÇİMLERİNDE AĞRI MİLLETVEKİLİ ADAYIDIR. (Şimdi o artık Milletvekili)

 

Alıntıdır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili muki boşuna yazıyorsun sen ben ve birkaçımız bunları biliyoruz zaten ama ya diğerleri kim o diğerleri %47 desem

aslında onlarda biliyorlar da çaktırmıyorlar

 

Adam çıksa deseki kendi sesinden kendi görüntüsüyle çalıyorum hemde tahmin ettiğinizden bile fazla yemediğim nane kalmadı

 

Sonuç : valla birdahaki seçimde %60 la gelir ondan korkarım ben ne dürüstmüş çıktı açıkladı helal olsun :) şakşakşak

 

Emeğine yazık

 

Fatih altaylının yazılarının sonunda bir bölüm vardı bilmem bileniniz varmı yazılarının son bölümünde nezaman adam oluruz diye bir soru soruyor hergün değişik bir şekilde cevap yazıyordu

 

bende yazımı böyle bitireyim

 

Ne zaman Adam oluruz

 

Hiçbirzaman .............................................................. ben Fatih Altaylının yerinde olsaydım hergün değişik bir cevabım

 

olmazdı hep aynısını yazardım :) :Bakmayın gülüyorum; Ağlanacak halimize

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili muki boşuna yazıyorsun sen ben ve birkaçımız bunları biliyoruz zaten ama ya diğerleri kim o diğerleri %47 desem

aslında onlarda biliyorlar da çaktırmıyorlar

 

Adam çıksa deseki kendi sesinden kendi görüntüsüyle çalıyorum hemde tahmin ettiğinizden bile fazla yemediğim nane kalmadı

 

Sonuç : valla birdahaki seçimde %60 la gelir ondan korkarım ben ne dürüstmüş çıktı açıkladı helal olsun :) şakşakşak

 

Emeğine yazık

 

Fatih altaylının yazılarının sonunda bir bölüm vardı bilmem bileniniz varmı yazılarının son bölümünde nezaman adam oluruz diye bir soru soruyor hergün değişik bir şekilde cevap yazıyordu

 

bende yazımı böyle bitireyim

 

Ne zaman Adam oluruz

 

Hiçbirzaman .............................................................. ben Fatih Altaylının yerinde olsaydım hergün değişik bir cevabım

 

olmazdı hep aynısını yazardım :) :Bakmayın gülüyorum; Ağlanacak halimize

 

Sevgili dream, evet haklısınız da, ama hani belki seçimi kazanmanın verdiği sarhoşlukla bunlar unutulmuş olabilir diye aktarıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili dream, evet haklısınız da, ama hani belki seçimi kazanmanın verdiği sarhoşlukla bunlar unutulmuş olabilir diye aktarıyorum.

 

Seçimden önce bilen varmıydıki seçimden sonra unutulsun ??? Birşeyi unutmak için bilmek lazım bilmekte yetmiyor sorgulamak lazım sorgulamakta yetmiyor sonuca varmak lazım yapma bukadarını bizden bekleme

 

Siz hangi millet iradesinden bahsediyorsunuz iki torba kömüre iki torba yardım paketine oylar satıldı Fakir olan halk kim yardım ediyorsa onu efendi yapar demişsin abdullah gül cumhurbaşkanı bölümüne yazmışsın aynen katılıyorum

 

tesbitin doğru fakirlikten ve yoksulluktan büyük rant sağlıyorlar aslında genel olarak çözmeleri gerekirken bu kanayan yarayı seçim zamanı biraz yardımla halkın gönlünde taht kuruyorlar maalesef bunun sonucunda ne iyi parti yardım yapıyor imajı en üst safhada yardımı alan kişi bugününü kurtarıyorda geleceğini????????? Bu fakirlik bu yoksulluk bitermi

 

 

Böyle büyük bir rant varken

 

Bana balık verme Balık tutmasını öğret kimse bunu demiyor işte

 

Ne zaman adam oluruz

 

Balık tutmasını öğrenmek istediğimiz zaman bunu talep ettiğimiz zaman

 

Yani nezaman Hiçbirzaman ...............................................

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Seçimden önce bilen varmıydıki seçimden sonra unutulsun ??? Birşeyi unutmak için bilmek lazım bilmekte yetmiyor sorgulamak lazım sorgulamakta yetmiyor sonuca varmak lazım yapma bukadarını bizden bekleme

 

Siz hangi millet iradesinden bahsediyorsunuz iki torba kömüre iki torba yardım paketine oylar satıldı Fakir olan halk kim yardım ediyorsa onu efendi yapar demişsin abdullah gül cumhurbaşkanı bölümüne yazmışsın aynen katılıyorum

 

tesbitin doğru fakirlikten ve yoksulluktan büyük rant sağlıyorlar aslında genel olarak çözmeleri gerekirken bu kanayan yarayı seçim zamanı biraz yardımla halkın gönlünde taht kuruyorlar maalesef bunun sonucunda ne iyi parti yardım yapıyor imajı en üst safhada yardımı alan kişi bugününü kurtarıyorda geleceğini????????? Bu fakirlik bu yoksulluk bitermi

Böyle büyük bir rant varken

 

Bana balık verme Balık tutmasını öğret kimse bunu demiyor işte

 

Ne zaman adam oluruz

 

Balık tutmasını öğrenmek istediğimiz zaman bunu talep ettiğimiz zaman

 

Yani nezaman Hiçbirzaman ...............................................

 

Eskiden fakirin bile bir onuru vardı. Ancak Türkiye'deki politik oyunlar, koltuk kavgaları bu milleti işsiz, güçsüz, vizyonsuz, umutsuz ve hayalsiz bıraktı. Zaten millet olarak kendi sorumluluğumuzu üstlenen özelliğe sahip değiliz. Ekmek elden, su gölden misali her şeye kader deyip gerçeklerden kaçıyoruz. Ve gerçekler zamanla boyumuzu aşıyor. Bunun vebalini de çoluğumuz çocuğumuz üstleniyor ve bu nesiller boyu böyle sürüp gidiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben BURAK lehinde, LEVENT aheyhinde yazacak yürek arıyorum.

Davul çalıyorum burada.

Zurna üflüyorum.

Neon lambalar yakıyorum.

Slogan ise atıyorum, duyan duymayan kalmasın.

Havai fişekler patlatıyorum.

Neredesiniz?

 

Bu konuya yorum yazmak öyle her baba yiğidin harcı değil Taylan Abisi. Hani vardır ya, görmüyorum, duymuyorum, işitmiyorum diye üç maymun hikayesi, işte ondan...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"devir kıyak devri", "bal tutan parmağını yalar" milletçe öyle şükürcü olmuş çıkmışız ki! artık ne olsa bunada şükür eder olduk, yinede çok şükür ama bürokrasi bitmediği sürece bu memlekette hiçbirşey değişmez..

sen oğluna nasıl üç ay evveli ehliyet almış gibi gösterebiliyorsun !!!! nerde bu devletin kuruluşları kim takip ediyor bu olayları kim ne yapıyor, dedim ya şükürcü olmuşuz milletçe o kadar alışmışız ki! kimsenin bişey yapmadığı geçmişimizden bugünümüze kadar gelmiş, göstermelik şeyler bile misal seçim zamanları verilen gecekondu tapuları, yenilenen yollar vs... bunlar bize çalışınca oluyor dedirtmiş hep :huh:

bende bişey demek istiyorum, başbakan çıkıp taşınmaz konusunda atıp tutuyor, elinde bir grafik diyor ki! en çok taşınmaz bizim hükümetimizde satılmıştır ve bundan böbürleniyor..

ek kaynak lazımmış, efendim hepimizin Almanya' da akrabası varmış onlar oradan ev, arsa aldığımızda seviniyoruz da! biz sattık mı neden memleketi satıyoruz oluyor ?

neden böyle oluyor biliyormusunuz, sen ben Fransa' da, Almanya' da, Amerika' da, İsrail' de vs. toprak veya ev aldığında yada dükkan, devlet sana diyor ki, arkadaşım bu arsayı aldın ama burada buğday yetişiyor yılda şu kadar, bunu yapacaksın, dükkanı aldın ama ne üzerine açtıysan şu kadar vergi vereceksin şunları yapacaksın..

yapmadın mı ? anında elinden alıveriyor, sen ama bir yahudi'yi yada Amerikan şirketini onların istediği gibi çıkaramaz ve yaptırım uygulayamazsın.. bürokrasi böyle bişey işte.. bizim ülkemizde olmayan..

ve dünya' nın hiç bir ülkesinde burası Ukrayna, Singapur yada Şili diye duyamazsınız !!! çünkü burası Türkiye burda herşey mübah :( arkadaşım anlatıyor Almanya' da ne kadar doğru tartışılır, yaşamadığım için bilemiyorum ama bilenler illaki vardır, adamlar aynı gün içinde ikinci el araba alıp satabiliyorlarmış, bizde olsa oooooo :D sen devlet dairelerinde en az 3 gün uğraşırsın demek istediğim daha ne buraklar görürüz biz bu memlekette..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuya yorum yazmak öyle her baba yiğidin harcı değil Taylan Abisi. Hani vardır ya, görmüyorum, duymuyorum, işitmiyorum diye üç maymun hikayesi, işte ondan...

:clover:

üç maymun hikayesi ,

 

birde yeni moda laf cambazligi hikayesi var.! ne hikaye ne hikaye... bir okusan bir daha okumak istersin :cat:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

önce bakış açılarımız değişmek zorunda.

böyle olaylar karşısında takındığımız tavır aslında bizlerin kim olduğunu ortaya koyar.

ya adaleti savunursun ya hiçbirşey görmezsin.

birileri makamlarını her şekilde kullanır ama önceliği kendi çıkarlarına bağlar.

birileri makamlarının tüm yetkilerini kullanır ama ülke menfaatine bağlar.

halk iradesi ikisi arasında tercih yapar ve tercihi kendisidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.