Φ koyu_mavi Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Sayın SeDestan arkadaşım övgü dolu sözleriniz için öncelikle teşekkürler. Önce de dediğim gibi ben kapitalizmin savunucusu zaten değilim. Ancak Sosyalizmin ya da devletçi ekonominin apaçık görünen bazı eksikliklerini sıraladım. Bu konuyla ilgili sorular yönelttim. Bu soruların cevabını yazdıklarında da ne yazık ki henüz bulamadım. Umuyorum yönelttiğim soruların çözümünü siz ya da başka bir iktisatçı arkadaş bulabilir ya da bu konular üstünde fikir beyan eder. Yazılarınızı dikkatle takip ediyorum. Saygılarımla Alıntı
Φ yağız Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 Direnç gösterme fikri çok güzel... Sizce kurtuluş savaşında ölenler bugünleri görseler yine ölürlermi. Sevri kabul etmek mümkün deyil lozan çokmu iyi veya bugünümüz servden çokmu farklı 1930 türkiyesi 1944 türkiyesi bugünden çokmu farklı yıne mutlu azınlık mutsuz çoğunluk Devletin başındakiler savoronada, halk ekmek kuyruğunda Ben ülkemdeki iktisadi ve ekonomik konuların teknik boyutu dışın daki bütün sorunların ahlaki olduğuna inanıyorum. HASTAYI PARA GÖREN DOKTOR BİZİM ÖĞRENCİYİ PARA OLARAK GÖREN EĞİTİMCİ BİZİM KURUMLARI ZARARA UĞRATAN YÖNETİCİ DEFOLUMAL SATAN ESNAF Kendi insanını dolandırmaya çalışan bir toplum haline geldik. Alıntı
Φ SeDatsan Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Emperyalizmin ülkemizdeki politikalarını göz kırpmadan uygulayan, uluslar arası sermayenin yılmaz savunucusu AKP hükümeti emekçilerin tüm haklarını gasp ederek sermayeye peşkeş çekmek için her türlü gayreti göstermektedir. Geçtiğimiz yıl egemenlerin programlarını uygularken kendi patronaj ilişkilerini de oluşturan AKP hükümeti 2006 yılında da bu programlarına devam edecek. 2005 yılından kalma yasa tasarılarını bu yıla sarkıtan siyasal iktidarın ilk işi ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigorta Kanunu Tasarısı’nı meclisten geçirmek olacak. Ülke nüfusunun yaklaşık üçte ikisini ilgilendiren bu yasa ile bir insan hakkı olan sağlık tamamen piyasanın acımasız koşullarına terk edilecek. Uzunca bir süredir paralılaştırılmış olan sağlık bu defa tamamen özel sigorta şirketlerine devredilecek şekilde yeniden yapılandırılmak istenmekte. Çalışanların maaşlarından kesilen primlerin daha da artması anlamına gelen bu durum halkın malı olan hastanelerin tamamen piyasa koşullarına terk edildiği bir ortamı öngörmektedir. Sermayenin saldırı programı, sosyal devlet ilkesi gereğince, devletin yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin tamamını özel şirketlere, hem de uluslar arası sermayeye terk etmeyi hedeflemiştir. Sermaye, sosyal devletin artık devrini tamamladığını ilan etmektedir. Ülkemizdeki dönüşüm ve uluslar arası emperyalist ekonomi politikalara uyum sağlanması açısından, 1999’da Ecevit hükümetinin IMF ile başlattığı “stand by anlaşmaları” ve 2002’de iş başına gelen AKP ile hızlanarak aynı doğrultuda devam eden süreç, bir bütünü oluşturmaktadır. 7 yıldır uygulanan sert ve hızlı değişimler, kapsamlı bir yoksullaştırma, proleterleştirme ve sömürgeleştirme politikasının birer parçasıdır. Bu şekilde özellikle son 4 yıldır küreselleşmeye entegrasyonu hedefleyen bir geçiş dönemini yaşamaktayız. Bu entegrasyonun sağlanmasında kritik bir eşik olan kamunun tasfiyesi ve devletin yeniden yapılandırılmasını ise, özellikle yakından ele almak gerekmektedir. Çok taraflı anlaşmalarda verilen taahhütler gereği, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesini amaçlayan yasal düzenlemeler hızla devam etmektedir. Kamuda Reformuyla doruk noktasına çıkan ve cumhuriyet tarihinden bu yana en köklü değişimleri barındıran bu yasal düzenlemeler, İMF’nin ‘uyum yasalarını’ çıkartma kredisinin karşılığıdır. Devletin sosyal niteliğinden arındırılması konusundaki ciddi adımların atılmasını sağlayacak olan bu yasal düzenlemeler, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar geniş bir yelpazede tüm kamu hizmetlerini sermayenin amansız ellerine devretmeyi öngörmektedir. Kamu yönetimi reformu’ olarak tanımlanan yasal düzenlemeler dört temel bölümden oluşur Alıntı
Φ mavinintürküsü Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 özelleştirme vatanı satmaktır. vatanı satanların iktidarına hayır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.