Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim. Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim.Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. Bunun tek nedeni insanların İslam'ın (İ)'inden bi haber olmalarından dolayıdır,kimileri cahilliğinden yanlış beyanlar veriri İslam'ın yanlış anlaşılmasına neden olur kimileride boş boş konuşur yada uygulamalara imza atar.İslamda ayrımcılığa yere yoktur.İnsan'ın dünyaya gönderiliş,gayesini idrak etmiş her müslüman İslam'daki ahenk karşısında diz çöker,İslam dini bu şekilde muhteşem olmasa idi bu kadar biyik bir din olamaz dı. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... "Genelleme;değil" Acaba kimler? Türkiyede'mi yoksa Dünyanın herhangi bir yerindemi sonra yanlız bayanlarmı,erkeklerde yokmu ateistlere karşı yapılan (Dünyada ve Türkiyede) bu ayrımcılık gerçekten çok ayıp nede olsa insanız ateistler inananlar için ne der aslında; (bu inananlarda nedense hep müslüman olur) bu inananlar varya çok şeker insanlar inandıkları her ne ise kendilerini bağlar bizim onlarla bir alıp veremediğimiz yoktur çok iyi geçiniriz onlara gerici,yobaz,çağdışı,vsvs demeyiz birde bizim takıldığımız yerlere takılsalar ne olur nihayetinde hepimiz "maymundan" evrimsel,mutasyon geçirerek gelmiş (tesadüfen) insanlarız tabiki farkımız,farklılığımızdır (bilimsel anlamda) biz maddeciiyiz varsın onlarda "ALLAH'a" inansınlar sonuçta herkes bir şeye inanıyor işte böyle düşünür inananlar için ateistler bu durumda inanan bir kişi ayrımcılık yaparsa ateiste karşı ayıp etmiş olur ve yaşadığımız 21. yüzyılın (bilgi çağı) gereklerine ve gerçeklerinede arkasını dönmüş olur. Sonra "BİLİNÇ" li olmalıyız nede olsa insanız ne demek ayrımcılık. Saygılar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 İnsanlar neden ayrımcılık yapar. Kısmen öyle yönlendirilirlerse. Karşısındakinin düşman olduğu öğretilirse. Ama başka bir gerçek daha varki. Nefretin birleştiriciliği, sevginin birleştiriciliğinden daha güçlüdür. Bunu en basit cepheleşme mantığıyla açıklayabiliriz. "Nefret" ve "karşı olmak" birbirinden çok farklı insanları bile bir araya getirebilir. Bir galayasaraylı ve bir beşiktaşlı, birbirleriyle tartışırlar belki kavgada ederler. Ama fenerbahçe söz konusu olunca, Fenerbahçe karşıtlığı konusunda gül gibi geçinirler. Fenerbahçeyi sevmemek ve karşı olmak birleştirici bir olgudur ikisi için. ( takımları rastgele seçtim) Fikir tartışmaları kızışınca ve içinden çıkılamaz hale gelince. Taraflar ortak nefret ettikleri veya karşı oldukları bir şeyden bahsetmeye başlayıp, tartışmanın seyrini değiştirip hemfikir olabilirler. Türkiyede, Atatürk'ü sevmek milliyetçi sağ görüş, ile cumhuriyetçi sol görüş arasında bir ortak nokta yaratmaz (ikisininde gerçekten sevdiğini varsayıyorum tabiki) Ama İsrail'e karşı olmak ve İsrail den nefret etmek. Ortak bir zemin ve uyuşma yaratır. Verdiğim örnekleri sadece "teknik" olarak verdim. Birde yılmaz erdoğan'ın "bana bir şeyhler oluyor " oyununda Altan Erkekli'nin bir repliği vardı. "Aynı kadını seven iki kişi birbirini öldürür. Aynı kadından nefret eden iki kişi canciğer kuzu sarması" Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 ben inanırım dört dörtlük olmasada ama bu güne kadar hiç kimseye saygısızlık yaptığımı hatırlamıyorum sonuçta bu insanların kiisel tercihi aslında inanmayanlarda da var bu biraz ********* tavırları olduğunu görüdüm Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 ülkemizde kimse anasının karnından ateist doğmuyor benimde zamanında okullardaki din derslerinde ve çevremle olan ilişkilerimde beynimi yıkamışlardı. allahı öyle bir benimsetmişlerdiki sanki % 200 doğruymuş gibi olmama ihtimali hiç yokmuş gibi. ozamanlar bende müslümandım ve birinin allah yoktur dediğini duymuştum ve onu nasıl ******************** gibi görmüştüm. var olan birşeyi nasıl yok der hemde allaha töbe töbe demiştim. ne büyük günaaah bunun allahtan çok çekeceği var. hatta ******* işte adamı dövmeyi bile aklımdan geçirdim. sonradan doğru yolu buluncada şimdi bu düşüncelerime gülümsüyorum sadece çünkü yoktan yere bir insan için neler düşünmüşüm. hani din hepimizindi? o adamda allahın bir kulu sanane be kardeşim yanacaksa o yanacak yakacaksa allah yakacak sanane sen neden dışlıyorsun? kendini allah gibimi görüyorsun ona inanarak? ateistler dışladığı için diyemezsin ateistler dışlamaz çünkü onun için din iman önemli değil ateistler sadece dışlayanı dışlarlar. çünkü kimseyi kendi inandığı gibi yaparak bir ödül kazanmayacağını bilir veya bir müslümanın sadece allaha inanmasının ve ona ibadet etmesinin kimseye bir zararı olmayacağını bilir. eee bu durumda ateistin zoru ne olabilir? kaşıntısımı var sanıyorsunuz? hayır tabiki sadece ektiğinizi biçiyorsunuz olay bundan ibaret. buarada bundan büyük şirk olamaz çünkü siz allah değilsiniz kimseyi dışlayamazsınız böyle bir hakkınız yok Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. Bir insana durup,dururken karşısındaki insan neden kötü insan maumelesi yapsın?Sırf aynı inancı paylaşmıyorlar diyemi?Hayır.. Herkes hak ettiği muameleyi görür sadece biraz empati yaparak anlayabiliriz bunu... Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Bunun tek nedeni insanların İslam'ın (İ)'inden bi haber olmalarından dolayıdır,kimileri cahilliğinden yanlış beyanlar veriri İslam'ın yanlış anlaşılmasına neden olur kimileride boş boş konuşur yada uygulamalara imza atar.İslamda ayrımcılığa yere yoktur.İnsan'ın dünyaya gönderiliş,gayesini idrak etmiş her müslüman İslam'daki ahenk karşısında diz çöker,İslam dini bu şekilde muhteşem olmasa idi bu kadar biyik bir din olamaz dı. Kesinlikle katiliyorum yorumunza, Islamiyette ayrimcilik, kendini digerinden üstün görme yoktur, bu yüzden hacc ta insanlar ihrama girer bu yüzden mezara herkese kefen ile sokulur ama dogru okumayip dogru yorum yapilmadigi icin insanlar ki bana göre bu insanlar cahildir kesinlikle böyle egilimlerde bulunur. "Genelleme;değil" Acaba kimler? Türkiyede'mi yoksa Dünyanın herhangi bir yerindemi sonra yanlız bayanlarmı,erkeklerde yokmu ateistlere karşı yapılan (Dünyada ve Türkiyede) bu ayrımcılık gerçekten çok ayıp nede olsa insanız ateistler inananlar için ne der aslında; (bu inananlarda nedense hep müslüman olur) bu inananlar varya çok şeker insanlar inandıkları her ne ise kendilerini bağlar bizim onlarla bir alıp veremediğimiz yoktur çok iyi geçiniriz onlara gerici,yobaz,çağdışı,vsvs demeyiz birde bizim takıldığımız yerlere takılsalar ne olur nihayetinde hepimiz "maymundan" evrimsel,mutasyon geçirerek gelmiş (tesadüfen) insanlarız tabiki farkımız,farklılığımızdır (bilimsel anlamda) biz maddeciiyiz varsın onlarda "ALLAH'a" inansınlar sonuçta herkes bir şeye inanıyor işte böyle düşünür inananlar için ateistler bu durumda inanan bir kişi ayrımcılık yaparsa ateiste karşı ayıp etmiş olur ve yaşadığımız 21. yüzyılın (bilgi çağı) gereklerine ve gerçeklerinede arkasını dönmüş olur. Sonra "BİLİNÇ" li olmalıyız nede olsa insanız ne demek ayrımcılık. Saygılar. tam olarak neyi destekleyip neye karsi oldugunuzu anlamadim kusura bakmayin ama anladigim kisimlara cevap vereyim bari... bir tafarta ayrimciligi kinayip diger bir tafartna tasvip etmiyorum elbette, ateistlerinde inancli insanlari hor görme, asagilamaya hakki yok... ve son cümlenize cani gönülden katiliyorum İnsanlar neden ayrımcılık yapar. Kısmen öyle yönlendirilirlerse. Karşısındakinin düşman olduğu öğretilirse. Ama başka bir gerçek daha varki. Nefretin birleştiriciliği, sevginin birleştiriciliğinden daha güçlüdür. Bunu en basit cepheleşme mantığıyla açıklayabiliriz. "Nefret" ve "karşı olmak" birbirinden çok farklı insanları bile bir araya getirebilir. Bir galayasaraylı ve bir beşiktaşlı, birbirleriyle tartışırlar belki kavgada ederler. Ama fenerbahçe söz konusu olunca, Fenerbahçe karşıtlığı konusunda gül gibi geçinirler. Fenerbahçeyi sevmemek ve karşı olmak birleştirici bir olgudur ikisi için. ( takımları rastgele seçtim) Fikir tartışmaları kızışınca ve içinden çıkılamaz hale gelince. Taraflar ortak nefret ettikleri veya karşı oldukları bir şeyden bahsetmeye başlayıp, tartışmanın seyrini değiştirip hemfikir olabilirler. Türkiyede, Atatürk'ü sevmek milliyetçi sağ görüş, ile cumhuriyetçi sol görüş arasında bir ortak nokta yaratmaz (ikisininde gerçekten sevdiğini varsayıyorum tabiki) Ama İsrail'e karşı olmak ve İsrail den nefret etmek. Ortak bir zemin ve uyuşma yaratır. Verdiğim örnekleri sadece "teknik" olarak verdim. Birde yılmaz erdoğan'ın "bana bir şeyhler oluyor " oyununda Altan Erkekli'nin bir repliği vardı. "Aynı kadını seven iki kişi birbirini öldürür. Aynı kadından nefret eden iki kişi canciğer kuzu sarması" ayrimciligi aciklamak icin genel bir giris olmus ve tespitlerin hepsine katiliyorum ama verdigim örnegi ele alirsak bu tespitlerle nasil aciklanabilir diye düsündüm. Türbanli bayanlar türbansiz bayanlara karsi cephe alip kendi aralarinda birlik mi sagliyor oluyorlar böylece Bir insana durup,dururken karşısındaki insan neden kötü insan maumelesi yapsın?Sırf aynı inancı paylaşmıyorlar diyemi?Hayır.. Herkes hak ettiği muameleyi görür sadece biraz empati yaparak anlayabiliriz bunu... her insani kendiniz gibi bildiginiz icin böyle bir seye ihtimal vermiyorsunuz sanirim, ama gercekci degilsiniz bana kalirsa. Sirf bu forumlara bir göz atarsaniz dislama, hor görme olayinin sirf inananlar tarafindan yapilmadigini görürsünüz kolaylikla. neyin cekismesi, neyin kavgasidir anlamadim gitti. Ve ateistlerin öfkesinin genellikle dine degilde cevrelerindeki müslüman insanlarin tavirlarina karsi oldugunu da görürsünüz. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Sirf bu forumlara bir göz atarsaniz dislama, hor görme olayinin sirf inananlar tarafindan yapilmadigini görürsünüz kolaylikla. neyin cekismesi, neyin kavgasidir anlamadim gitti. Ve ateistlerin öfkesinin genellikle dine degilde cevrelerindeki müslüman insanlarin tavirlarina karsi oldugunu da görürsünüz. Sevgili arkadaşım birlikte yaşadığımız dostumuz olan ateistler bu forumdakiler gibi olsaydı inan hiç biri ile görüşmezdim... Neyse ki böyle değiller ateizm bir görüştür bir fikirdir kişinin kendi tercihidir....Ve bu fikri zorla insanlara empoze etme girişimleri olmaz ne yazıkki burdaki tablo bu,sürekli sizin değerlerinize bir saldırı yapılmakta bakın tartışma demiyorum çünkü tartışma bu şekilde olmaz kişi karşındaki insanla tartışırken onun incineceğini bilerek birşeyler söylemez,bu hiç bir etik kurala uymayan davranış şeklini burada rahatlıkla görebiliyorsunuz... Mesela "Muhammedin uçkuru" demiş şahıs!!yahu bahsettiğin kişi kim*benim peygamberim bunu başka türlü izah etme yolu yokmu?Sonra bu insanlar kalkıp sizden saygı beklerler "siz bizi sevmiyorsunuz"diye dert yanarlar işte empati burda devreye girer sen benim sevdiklerimi aşağılayacaksın sonrada benden sevgi bekleyeceksin üzgünüm sevgi öyle kolay her önüne gelene dağıtılacak bir olgu değil,sevgi ve saygı yalnızca hak edene verilir.. Bu yüzden kendimce almış olduğum bazı kararlar var dini konularda herkes tartışmaya girmem,bilen bilmeyen alim kesilmiş başımıza... Şimdi karşımdaki ne söylerse söylesin benim fikirlerimde değişen birşey olacakmı?hayır...Eee o zaman niçin her önüme gelenle tartışıp onların beni kırmasına ve benim onları kırmama sebep olacak zemin hazırlayayım... Kırarsanız kırılısınız,kötü söz söylerseniz işitirsiniz,severseniz sevilirsiniz,bu kadar basit........... Dediğim gibi herkes hak ettiği muameleyi görür. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Sevgili arkadaşım birlikte yaşadığımız dostumuz olan ateistler bu forumdakiler gibi olsaydı inan hiç biri ile görüşmezdim...Neyse ki böyle değiller ateizm bir görüştür bir fikirdir kişinin kendi tercihidir....Ve bu fikri zorla insanlara empoze etme girişimleri olmaz ne yazıkki burdaki tablo bu,sürekli sizin değerlerinize bir saldırı yapılmakta bakın tartışma demiyorum çünkü tartışma bu şekilde olmaz kişi karşındaki insanla tartışırken onun incineceğini bilerek birşeyler söylemez,bu hiç bir etik kurala uymayan davranış şeklini burada rahatlıkla görebiliyorsunuz... Mesela "Muhammedin uçkuru" demiş şahıs!!yahu bahsettiğin kişi kim*benim peygamberim bunu başka türlü izah etme yolu yokmu?Sonra bu insanlar kalkıp sizden saygı beklerler "siz bizi sevmiyorsunuz"diye dert yanarlar işte empati burda devreye girer sen benim sevdiklerimi aşağılayacaksın sonrada benden sevgi bekleyeceksin üzgünüm sevgi öyle kolay her önüne gelene dağıtılacak bir olgu değil,sevgi ve saygı yalnızca hak edene verilir.. Bu yüzden kendimce almış olduğum bazı kararlar var dini konularda herkes tartışmaya girmem,bilen bilmeyen alim kesilmiş başımıza... Şimdi karşımdaki ne söylerse söylesin benim fikirlerimde değişen birşey olacakmı?hayır...Eee o zaman niçin her önüme gelenle tartışıp onların beni kırmasına ve benim onları kırmama sebep olacak zemin hazırlayayım... Kırarsanız kırılısınız,kötü söz söylerseniz işitirsiniz,severseniz sevilirsiniz,bu kadar basit........... Dediğim gibi herkes hak ettiği muameleyi görür. Ancak şu var ki, sayet bir ateist bir dindarla arkadaşlık ediyorsa dini konular tabudur. Yani konuşulmaz. Konuşulursa o arkadaşlık biter. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim.Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. aynı soruyu kendinize tersinde de sorabilirsiniz. genelleme yapmak yanlış ama terside geçerlidir. ''inanmayanlar neden ayrımcılık yapar''? diye sorabilirsiniz kendinize. yani en azından iki taraflı düşünmek daha samimi olabilir. inanmayanların, ya da kendisi gibi inanmayanlara yapılan ayrımcılıkları da söz konusu etmek lazımdır. tabiki bu bir genelleme degil, her inanmayan böyle yapmıyordur elbette ama yapanları ben biliyorum... Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 aynı soruyu kendinize tersinde de sorabilirsiniz.genelleme yapmak yanlış ama terside geçerlidir. ''inanmayanlar neden ayrımcılık yapar''? diye sorabilirsiniz kendinize. yani en azından iki taraflı düşünmek daha samimi olabilir. inanmayanların, ya da kendisi gibi inanmayanlara yapılan ayrımcılıkları da söz konusu etmek lazımdır. tabiki bu bir genelleme degil, her inanmayan böyle yapmıyordur elbette ama yapanları ben biliyorum... dilerdim ki, ileti yazmadan evvel burada yazilanlarin tümünü okusaydiniz.... 1. benim ateist oldugumu hic bir yerde okumadan böyle bir kaniya nasil vardiniz anlamadim 2. benim cümlelerimi kullanip bana bir seyler söylemeye calismaniz tereciye tere satmak gibi bir sey olmus ve hic begenmedim bu uslubu yinede yanitlayipta hic bir sey söylememenize ragmen tesekkür ederim. bu da marifettir... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 dilerdim ki, ileti yazmadan evvel burada yazilanlarin tümünü okusaydiniz.... 1. benim ateist oldugumu hic bir yerde okumadan böyle bir kaniya nasil vardiniz anlamadim 2. benim cümlelerimi kullanip bana bir seyler söylemeye calismaniz tereciye tere satmak gibi bir sey olmus ve hic begenmedim bu uslubu yinede yanitlayipta hic bir sey söylememenize ragmen tesekkür ederim. bu da marifettir... hor görmemek lazım arkadaş kendini kaptırmış tetikte bekliyor biri birşey desede saldırsam gibi. söylediklerimizi ise sadece okuyor ama anlamak için değil okumak için sadece hatta öyleleri varki ben allah birdir desem onda bile birşeyler bulacaklardır Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 hor görmemek lazım arkadaş kendini kaptırmış tetikte bekliyor biri birşey desede saldırsam gibi. söylediklerimizi ise sadece okuyor ama anlamak için değil okumak için sadece yok kesinlikle hor görmedim, bu sekilde algilanmasini istememde Alıntı
Misafir cimen Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim. Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. yanı cok ozur dılerım ama degıslerın bıraz dedıkodu gıbı olmus nolur kusra bakma ama bır cevap vermek ıstıyorum ıkı farklı dusunce bırbırıyle karsılastıgında ortaya buyuk bır nezaket dogar buda dınleme nezaketıdır ama heyecanlı bır bekleyıstırkı sadece kendı fıkrını soylemek ıcın dınler.ve herzaman taraflar haklıdır bunu kımse degıstıremez ama ben sadece sunu tavsıye edıyorum samımıyet yapılacak en buyuk ıbadet bence budur ınsan once samımı olmalı ve herkes sunu cok ıyı bılmelı eger bır sınıf ıcındeysen asamazsın ve astırmazsın sadece bukadar saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim.Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. Her kapalı dediğinizi yapmayacağı gibi her açıkta sandığınız kadar iyi olmasa gerek...onca yıl açık olarak geçen süreden sonra,son bir senesi kapalı geçen ben için, karşılaştığım olayları sıralasam yine Muki yi tümden kızdırırım... Benim bu konularda anladığım tek şey,malesef özellikle de tv aracılığıyla,kapalının açığa,açığın kapalıya,dinlinin dinsize,dinsizin dinliye,alevinin sunniye ya da tersi,türkün kürde ya da tersi ...vs.kısacası kimsenin kimseye tam anlamıyla bi saygı kavramının kalmamış olması... hadi bunuda geçin ,aynı guruplarda bile yığınla bölünmeler yaşanıyor.. Bence ,bu konu dini konularda değil,siyasi konularda tartışılsa daha güzel olur du...üzerimizde yıllardır dönen siyasi bu kadar bölücü öğreti varken,burda bunu sırf dini açıdan ele almak sanki yetersiz olacak... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 yinede yanitlayipta hic bir sey söylememenize ragmen tesekkür ederim. bu da marifettir... Sayın Xanthippe, Uzun zamandır bu foryumdayım, burada sorduğumuz ciddi sorulara cevap vermeyen, ama cevap verdiklerini iddia eden semitik din inançlısı arkadaşların bu eylemini nasıl tanımlayacağımı bilemiyordum. Size güzel tarif etmişsiniz. Bu arkadaşlar, yanıt veriyorlar, ama cevap vermiyorlar. (They are REPLYING, but not ANSWERING the questions.) Saygılar. Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 yanı cok ozur dılerım ama degıslerın bıraz dedıkodu gıbı olmus nolur kusra bakma ama bır cevap vermek ıstıyorum ıkı farklı dusunce bırbırıyle karsılastıgında ortaya buyuk bır nezaket dogar buda dınleme nezaketıdır ama heyecanlı bır bekleyıstırkı sadece kendı fıkrını soylemek ıcın dınler.ve herzaman taraflar haklıdır bunu kımse degıstıremez ama ben sadece sunu tavsıye edıyorum samımıyet yapılacak en buyuk ıbadet bence budur ınsan once samımı olmalı ve herkes sunu cok ıyı bılmelı eger bır sınıf ıcındeysen asamazsın ve astırmazsın sadece bukadarsaygılar dedikodu demek agir olur sevgili cimen, tarzim degil... gözlemledigim bir olaydan yola cikarak yaklastim konuya hepsi bu. ve emin olun kendi fikrimi söylemek icin dinlemiyorum, insanin kendi kendine fikir yürütmesinde, kendini dinlemek icin ortaya konu atmasinda hic bir fayda görmüyorum ben sahsen, ya siz ? konular tartisilmali, ve yeni boyutlari ele alinmali, ufkun genislemesi acisindan bu iyi bir seydir... fft eminim sizinde karsilatiginiz sorunlar vardir, ama bir soruyu cözmeden digerine gecmek pek mantikli degil BrainSlappersanirim haklsiniz, soruma tatmin edici yanit alamadim henüz... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Hersey karsilikli yapilir bir sekilde....Sizinde kendi dininizi zorla kabul ettirmeye yonelik kac iletiniz var bilmem farkindamisiniz... Derhal göstermenizi istiyorum,zorla kabul ettirmeye yönelik tek bir iletimi.... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim.Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. öncelikle kapandığımdan beri ,ya da daha öncesi kendimi dine yönelttiğimden beri ,kendimi iyi zannettiğimi kavrayıp,hiçte iyi biri olmadığımı hatta düşüncelerimin başka insanlar için nasılda fesatça yaklaşımları yıllarca taşıdığını anladım.. aslında belkide her birimiz kendimizi iyi sandığımızdan bütün bu zıtlaşmalar.. buralarda yazarken bile kendimizi iyi sanıp iyi hissetme adına yarışıyoruz belkide...halbuki bu kadar zıtlık yaratan bu yazışmalarda en büyük ortak noktamız,hepimiz kendimizi doğru sanıyoruz,doğru bildiğimiz ne kadar esas varsa onları aktarıyoruz... ama doğrularımız aynı değil.. tıpkı ikiz kuleleri uçuran bir örgüt için yaptığı kendine doğruysa,hitler için de yaptığı kendine doğruydu.. doğru olmadığını düşünseydi bu insanlar zaten yapmazlardı... kısacası bazen kendi doğrularımızı da iyi bir sorgulamamız gerekiyor sanırım... bu sorgulamadan sonrada eğer doğrumuzdan vazgeçmiyorsak,başka insanların doğrularıyla kendi doğrularımız ne kadar birbirlerine zarar vermeden birlikte yaşayabilir,bunun ortak paydalarını çıkarmak lazım sanırım... bu da kolay olmasa gerek... ikinci olarak ise ,özellikle bizim ülkede , bu zıtlıkların kökeninde inanılmaz bir kültür yatıyor... sanki herkes herkese karışmak zorunda... yani komşu komşuyu takip ediyor,falanın filanın giyimi mesele oluyor,falanın filanın özel hayatı herkesin dilinde ,,iş yerleri dedikodu kaynıyor,binalar dedikodu kaynıyor,herkes herkesten durmadan bekliyor ama veremiyor,herkes her zaman haklı, anne babalar bile ana-babayız deyip yeri geldiğinde sizi hiçe sayıp hayatınıza doğrudan müdahalelerde bulunabiliyor ve onlardanda onlar gibi evlatlar daha bi yitik olarak yetişmeye devam ediyor... Saygı çerçeveleri ben merkezlilikle birlikte durmadan kopuyor... Neyse sanırım daldan dala çok uzattım ... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 İslamiyette ihlas önemlidir. Her amelde aranan en önemli değer samimiyettir. İhlas ise sürekli bi kontrolü gerektirir. Yani sürekli sorgulama ve şüphe gözüyle süzme... Kendi ameline sağlam iddiasıyla bakan ve bununla kendini hüküm sahibi sanıp etrafındaki müslümanları yargılayanlar, İslam'ın şiddetle kınadığı kibre kapılmış egolarını tanrılaştırmaya yüz tutmuş insanlardır. Bunlar ibadetin yüzeyine takılmış ve müslüman alt yapıdan mahrum cahil(!) insanlardır. Ve hep söylüyorum, İslam'ı temsil eden YEGÂNE insan Peygamber'dir. Diğerleri İslam'dan değil, müslümanlıklarından yana sorumludur. Selam ile... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 İslamiyette ihlas önemlidir. Her amelde aranan en önemli değer samimiyettir. İhlas ise sürekli bi kontrolü gerektirir. Yani sürekli sorgulama ve şüphe gözüyle süzme... Kendi ameline sağlam iddiasıyla bakan ve bununla kendini hüküm sahibi sanıp etrafındaki müslümanları yargılayanlar, İslam'ın şiddetle kınadığı kibre kapılmış egolarını tanrılaştırmaya yüz tutmuş insanlardır. Bunlar ibadetin yüzeyine takılmış ve müslüman alt yapıdan mahrum cahil(!) insanlardır. Ve hep söylüyorum, İslam'ı temsil eden YEGÂNE insan Peygamber'dir. Diğerleri İslam'dan değil, müslümanlıklarından yana sorumludur. Selam ile... Sıradan insanlara yakıştıramadığınız bu olumsuzlukları peygambere yakıştırdığınızın farkındamısnız? Tüm bu olumsuzluklar islamı temsil etme anlamına geldiğine göre ve sadece peygamber islamı temsil edebildiğine göre. Öyle değilmi ? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Sıradan insanlara yakıştıramadığınız bu olumsuzlukları peygambere yakıştırdığınızın farkındamısnız? Tüm bu olumsuzluklar islamı temsil etme anlamına geldiğine göre ve sadece peygamber islamı temsil edebildiğine göre. Öyle değilmi ? Sıradan insanlar bu işi hadsizce ve egolarına hizmet etmek adına alt yapısız ve sağlıksız yapmaktadırlar. Peygamber'in yaptığını bunlarla bir tutmak mümkün değil. Çünkü Onun kapasitesi, görevi, ahlakı ve ondaki vahiy desteği yaptıklarını bu bahsettiklerimden çok başka ve uzak bir yerde olduğuna kâfi bir delildir. Cahil bi insanın eylemi ile, bilgili bi insanın eylemi yüzeysel olarak aynîlik arz edebilir. Fakat sebepler ve sonuçlar, niyetler ve hedefler arada uçurumlar oluşturur. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Sıradan insanlar bu işi hadsizce ve egolarına hizmet etmek adına alt yapısız ve sağlıksız yapmaktadırlar. Peygamber'in yaptığını bunlarla bir tutmak mümkün değil. Çünkü Onun kapasitesi, görevi, ahlakı ve ondaki vahiy desteği yaptıklarını bu bahsettiklerimden çok başka ve uzak bir yerde olduğuna kâfi bir delildir. Cahil bi insanın eylemi ile, bilgili bi insanın eylemi yüzeysel olarak aynîlik arz edebilir. Fakat sebepler ve sonuçlar, niyetler ve hedefler arada uçurumlar oluşturur. İnsanların niyetleri islama göre gaybi konulara girer. Hud 31 Ben size: "Allah'ın hazineleri benim yanımdadır" demiyorum, gaybı da bilmem. "Ben bir meleğim" de demiyorum, sizin gözlerinizin hor gördüğü kimseler için, "Allah onlara asla bir hayır vermeyecektir" diyemem. Onların kalplerinde olanı, Allah daha iyi bilir. Onları kovduğum takdirde ben gerçekten zalimlerden olurum." Enam 50 De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz? Peygamber bile gaybı, insanların kalplerinde olanı bilmediği halde, siz nasıl oluyorda peygamberin niyeti hakkında bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?Peygambere verilmeyen bu yetki sizemi verildi? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Konuyu yine Peygamber'e getireceğinizi önceden tahmin etmiş olmak beni artık şaşırtmıyor. Temiz/güzel bir ahlak üzere olan, Kuran'da övülen ve ömrünün sonuna kadar Peygamberlikten azledilmemiş olan birinin niyetine güveniyor olmam sizi şaşırtabilir. Minik bi ipucu vereyim Kuran'da Peygamberi öven, peygamberliğini bizlere ilan eden, Onun kalbini de okuyandı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.