Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 2006'da ABD Senatosu'na adaylığını koyan, Irak ve Kürtler üzerine kitapları olan ABD'li Kürt yazar Steve Tafaii, bir köşe yazısında Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Leyla Zana'yı Cumhurbaşkanı yapın, AB kapıları açılsın" önerisinde bulundu. Tafaii, ekurd.net sitesindeki yazısında Erdoğan'a Zana önerisini dikkate almaları çağrısı yaptı. "Türkiye'nin Avrupa yolculuğuna fazla gayret sarfetmeden barış içinde başlayabileceğine" değinen Steve Tafaii, "Önerim kabul edilirse, Leyla Zana da tarihte Türkiye'nin ilk Kadın Cumhurbaşakanı olma teklifini kabul eder" dedi. wallahi ben bu habere yazacak yorum bulamıyorum. abd li bir yazar neden erdoğana böyle bir teklif götürsün ? demek ki erdoğanın böyle bir eğilimi var !! yoksa başka bir lider olsa böyle bir öneri getirebilir mi ? tabi ki adam gördü öcalana af çıkarmaya çalıştıklarını.. bunu yapan adamlar pkk nın en büyük temsilcilerinden olan birini cumhurbaşkanı olarak da gösterebilirler dedi kendi kendine peki yparlar mı böyle birşeyi ? vallahi ben böyle birşey olursa hiç şaşırmam onu söyleyeyim. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 2006'da ABD Senatosu'na adaylığını koyan, Irak ve Kürtler üzerine kitapları olan ABD'li Kürt yazar Steve Tafaii, bir köşe yazısında Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Leyla Zana'yı Cumhurbaşkanı yapın, AB kapıları açılsın" önerisinde bulundu. Tafaii, ekurd.net sitesindeki yazısında Erdoğan'a Zana önerisini dikkate almaları çağrısı yaptı. "Türkiye'nin Avrupa yolculuğuna fazla gayret sarfetmeden barış içinde başlayabileceğine" değinen Steve Tafaii, "Önerim kabul edilirse, Leyla Zana da tarihte Türkiye'nin ilk Kadın Cumhurbaşakanı olma teklifini kabul eder" dedi. wallahi ben bu habere yazacak yorum bulamıyorum. abd li bir yazar neden erdoğana böyle bir teklif götürsün ? demek ki erdoğanın böyle bir eğilimi var !! yoksa başka bir lider olsa böyle bir öneri getirebilir mi ? tabi ki adam gördü öcalana af çıkarmaya çalıştıklarını.. bunu yapan adamlar pkk nın en büyük temsilcilerinden olan birini cumhurbaşkanı olarak da gösterebilirler dedi kendi kendine peki yparlar mı böyle birşeyi ? vallahi ben böyle birşey olursa hiç şaşırmam onu söyleyeyim. Bunda şaşıracak ne varki? Hapisteki bir terör örgütü sempatizanını meclise taşıyanlar bir diğerinide köşke çıkartıverir.......... Alıntı
Φ avniler Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Bence fazla *****. tartışmaya değmeyecek konu Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Bunda şaşıracak ne varki?Hapisteki bir terör örgütü sempatizanını meclise taşıyanlar bir diğerinide köşke çıkartıverir.......... aman ABD ile ilişkilerimiz bozulmasın,kredi alamayız, aman AB ile ilşkilerimiz bozulmasın aralarına almazlar, aman kürt oylarını kaybetmeyelim iktidar olamayızi diye düşünen ve apoyu asmanayan siyasilerin yapmayacakları şey değil.talebane nasıl ırak cumhurbaşkanı olduysa zana da olabilir bu kafaya göre.bazen bağımsızlığını kaybetmiş bir sömürgede yaşadığımı hissediyorum. siyasielr kişisel politik çıkarlarını ülke çıkarından önce tutarsa, vatandaş, kişisel çıkarını ülke çıakrından üstün tutarsa olacağı bu. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 2006'da ABD Senatosu'na adaylığını koyan, Irak ve Kürtler üzerine kitapları olan ABD'li Kürt yazar Steve Tafaii, bir köşe yazısında Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Leyla Zana'yı Cumhurbaşkanı yapın, AB kapıları açılsın" önerisinde bulundu. Tafaii, ekurd.net sitesindeki yazısında Erdoğan'a Zana önerisini dikkate almaları çağrısı yaptı. "Türkiye'nin Avrupa yolculuğuna fazla gayret sarfetmeden barış içinde başlayabileceğine" değinen Steve Tafaii, "Önerim kabul edilirse, Leyla Zana da tarihte Türkiye'nin ilk Kadın Cumhurbaşakanı olma teklifini kabul eder" dedi. wallahi ben bu habere yazacak yorum bulamıyorum. abd li bir yazar neden erdoğana böyle bir teklif götürsün ? demek ki erdoğanın böyle bir eğilimi var !! yoksa başka bir lider olsa böyle bir öneri getirebilir mi ? tabi ki adam gördü öcalana af çıkarmaya çalıştıklarını.. bunu yapan adamlar pkk nın en büyük temsilcilerinden olan birini cumhurbaşkanı olarak da gösterebilirler dedi kendi kendine peki yparlar mı böyle birşeyi ? vallahi ben böyle birşey olursa hiç şaşırmam onu söyleyeyim. acil müşahade altına alınmalı bu yazar, konuştuklarına bakılırsa durumu çok vahim.... Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 AKP nın Amerıkan emperyalızmın maşası olarak goren ınsanlara şunu da demek gerekır.Kendılerının dedığıne gore bır numaralı vatansever ve ABD karşıtı olanlar acaba neden bu emperyalızmın en saldırgan ve sevıyesız yuzunu temsıl eden güçlere(neokonlara) sempatı duyuyorlar?Amerıkan emperyalızmıne onurlu ulusal duruş boyle mı oluyor acaba?amerıkan ınsanlarının cıddıye bıle almadıkları bu ınsanları neden bızım ulkemızde en ıyı şekılde ağırlıyorlar hem de kendılerını mıllıyetcı kabul eden kışıler tarafından? bırılerını sert bır şekılde eleştırırken lafın bı ucunun da kendılerıne dokunacağını akıllarından gecıremeyen bu zatlar gerekırse neokonların isteklerı gıbı kuzey ırak konusunda en acımasız tavırlarını sergıleyıp kım ve ne için kanlar akıtmaya gıdeceklerını bılmeden(hıç sorgulamadan) bu vahşete ortak oluyorlar. Sonra da 'bu ulkede bazen bır somurgede yaşadığımı zannedıyorum' dıyebılecek kadar her an kan dokmeye musaıt ınsanlar apoyu neden asmadılar dıyerek de nasıl bır zıhnıyetın peşınde olduklarını cekınmeden sergıleyebılıyorlar ınsanlara.Ee tabı bu ulkede kım daha cok kavgacıysa kım daha cok oldurmeye eğımlıyse o kadar ulkesıne duşkun sayılıyor.Yapıcılıktan epey bı uzak olan bu soylemlerden herkesı barışçılığa en onemlısı de ınsanlığa davet edıyorum... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Sonra da 'bu ulkede bazen bır somurgede yaşadığımı zannedıyorum' dıyebılecek kadar her an kan dokmeye musaıt ınsanlar apoyu neden asmadılar dıyerek de nasıl bır zıhnıyetın peşınde olduklarını cekınmeden sergıleyebılıyorlar ınsanlara.Ee tabı bu ulkede kım daha cok kavgacıysa kım daha cok oldurmeye eğımlıyse o kadar ulkesıne duşkun sayılıyor.Yapıcılıktan epey bı uzak olan bu soylemlerden herkesı barışçılığa en onemlısı de ınsanlığa davet edıyorum... Öncelikle ,zana hakkındaki düşüncenizi yazsaydınız iyi olurdu! ayrıca ''Her an kan dökmeye müsait insanlar ''dediğin insanlar apo denen ...... şahısın terör örgütü'nün başı olduğu için, 30 bin insanımızın katili olduğu için asılmasını istemişlerdir. tabi size göre o bir insan ve insan hakları var! Ama ödürülen şehit edilen 30 bin'den fazla insanların insan hakkı yok! bu insan hakları nasılsa yalnız pkk lılara işliyor.. nasılsa türkiyeden başka hiç bir yerde yok,medeniyet dediğiniz avrupadaki insan haklarının nasıl işlediğinden haberiniz varmı? polisin,askerin yetkilerinden haberiniz varmı? avrupadaki iadamdan haberiniz varmı? olmaz tabiki !!!!!!! ayrıca kim daha çok kavgacıysa öldürmeye eğilimli ise o kadar ülkesine düşkün sayılıyor diyorsunuz... o zaman en çok kavgacı ve adam öldüren pkk terörüdür ,şimdi siz bunlarıda, ülkesine düşkünlüğünden abd ye karşı olduğundan yapıyor demeyin. Eğer barışçılığa ve insanlığa davet ediyorsan, öncelikle pkk nın bir terör örgütü olduğunu ve terörü lanetlediğini söylemen gerekir. yoksa yazdıklarınızda samimi olamasınız. Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 aman ABD ile ilişkilerimiz bozulmasın,kredi alamayız, aman AB ile ilşkilerimiz bozulmasın aralarına almazlar,aman kürt oylarını kaybetmeyelim iktidar olamayızi diye düşünen ve apoyu asmanayan siyasilerin yapmayacakları şey değil.talebane nasıl ırak cumhurbaşkanı olduysa zana da olabilir bu kafaya göre.bazen bağımsızlığını kaybetmiş bir sömürgede yaşadığımı hissediyorum. siyasielr kişisel politik çıkarlarını ülke çıkarından önce tutarsa, vatandaş, kişisel çıkarını ülke çıakrından üstün tutarsa olacağı bu. Apoyu kim asmadı.... Bu defalarca konuşuldu üçlü koalisyon döneminde idam kalkmamışken asılmayan apo nasıl oluyorsa idamın kalkmasından sonra Akp döneminde asılması isteniyor. İdam selbestken asılmıyor idam kalkınca asılması isteniyor bu ne mantık..... Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Apoyu kim asmadı.... Bu defalarca konuşuldu üçlü koalisyon döneminde idam kalkmamışken asılmayan apo nasıl oluyorsa idamın kalkmasından sonra Akp döneminde asılması isteniyor. İdam selbestken asılmıyor idam kalkınca asılması isteniyor bu ne mantık..... apoyu asmayan ecevit bahçeli hükümetiydi , asmamalarının bedelini de zaten parlemento dışı kalarak ödediler.idam kalkmış da, kaldıran meclis tekrar getiremez mi sanki.hele ki tek partide anayasayı değiştirecek çoğunluk varken.apoyu asıp ebediyen kaldırabilirlerdi. haydi diyelim idam cezası geri dönüşü olmayan bir ceza.birileri yanlışlıkla da asılabilir.pek insnai değil. ecevit bahçeli hükümeti zaman zaman ırağa girip taş taş üzsütünde bırakmayan operasyonlar yaptırıyolardı.apoyu asmadı ama hiç olmazsa içeri tıktı. ne kadar çamur atarsanız atın bu bir başarıdır.şimdiki hükümet kürt oylarını almak ve ab ye şirin gözükmek için pkklılara af çıkarmaya bile kalktı. apoyu bile çıkarmaya kalktılar.hala osmnalı devletinde yaşadıklarını sandıkları için ve ırağı da osmnalı toprağı gördükleri için ırak kürtleri ile savaşmak istemiyorlar.en önemli sebep de kürt oylarını kaybetmemek.her gün 3 şehit vermişiz, ayda 90 şehit vermişiz umruudna değil.ne de olsa milyonlarca gencimiz var günde 3 tanesi ölse de kayıp değil askerlik de yatma yeri değil zaten başbakana göre. hem türkiye terörle yaşamaya alışmalı diye buyurdu sayın sadr-ı muazam ımız RTE bey.(sadrazam) bu adamlar osmanlıcı. ümmetçi. ulus bilinci, yok bunlarda.o yüzden türk halkının ulusal çıkarları da umurlarında bile değil. Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Bunda şaşıracak ne varki?Hapisteki bir terör örgütü sempatizanını meclise taşıyanlar bir diğerinide köşke çıkartıverir.......... işkembe-i kübra denmezde ne denir buna.. nasıl yaptılar bir anlatıverde bilgilenelim sayın suheda.. akp doğu ve güneydoğudan bu kadar oy almasaydı kaç bağımsız çıkardı??onuda hesaba ekleyerek tabiki.. benimde aklımda birtakım şüpheler yok değil aslında suheda.. bunlar iktidara geldiğinden beri çift sarılı yumurta sayısıda azaldımı ne... Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 akp doğu ve güneydoğudan bu kadar oy almasaydı kaç bağımsız çıkardı? doğudan ak partinin çıkardığı adamla bağımsız çıkıp milletvekili lan adam arasıdna hiç bir fark yok.o da ırağa girilmesine karşı diğeri de. bunlar birbirlerini çok korur.terörist olsa bile. bu çocuk terörist olmuş 20 yaşında erleri vurmuş,olsun memleketimizin çocuğu ceza almasın...mantık bu.bir zamanlar bakan olan anaplı eyüp aşık da alaaddin çakıcı için mahallemizin çocuğu yeğenimizdir severiz gibi bi laf etmişti. çünkü doğu toplumlarında empati diye bi kavram yok. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 akp doğu ve güneydoğudan bu kadar oy almasaydı kaç bağımsız çıkardı? doğudan ak partinin çıkardığı adamla bağımsız çıkıp milletvekili lan adam arasıdna hiç bir fark yok.o da ırağa girilmesine karşı diğeri de. bunlar birbirlerini çok korur.terörist olsa bile. bu çocuk terörist olmuş 20 yaşında erleri vurmuş,olsun memleketimizin çocuğu ceza almasın...mantık bu.bir zamanlar bakan olan anaplı eyüp aşık da alaaddin çakıcı için mahallemizin çocuğu yeğenimizdir severiz gibi bi laf etmişti. çünkü doğu toplumlarında empati diye bi kavram yok. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 AKP nın Amerıkan emperyalızmın maşası olarak goren ınsanlara şunu da demek gerekır.Kendılerının dedığıne gore bır numaralı vatansever ve ABD karşıtı olanlar acaba neden bu emperyalızmın en saldırgan ve sevıyesız yuzunu temsıl eden güçlere(neokonlara) sempatı duyuyorlar?Amerıkan emperyalızmıne onurlu ulusal duruş boyle mı oluyor acaba?amerıkan ınsanlarının cıddıye bıle almadıkları bu ınsanları neden bızım ulkemızde en ıyı şekılde ağırlıyorlar hem de kendılerını mıllıyetcı kabul eden kışıler tarafından? bırılerını sert bır şekılde eleştırırken lafın bı ucunun da kendılerıne dokunacağını akıllarından gecıremeyen bu zatlar gerekırse neokonların isteklerı gıbı kuzey ırak konusunda en acımasız tavırlarını sergıleyıp kım ve ne için kanlar akıtmaya gıdeceklerını bılmeden(hıç sorgulamadan) bu vahşete ortak oluyorlar. Sonra da 'bu ulkede bazen bır somurgede yaşadığımı zannedıyorum' dıyebılecek kadar her an kan dokmeye musaıt ınsanlar apoyu neden asmadılar dıyerek de nasıl bır zıhnıyetın peşınde olduklarını cekınmeden sergıleyebılıyorlar ınsanlara.Ee tabı bu ulkede kım daha cok kavgacıysa kım daha cok oldurmeye eğımlıyse o kadar ulkesıne duşkun sayılıyor.Yapıcılıktan epey bı uzak olan bu soylemlerden herkesı barışçılığa en onemlısı de ınsanlığa davet edıyorum... Burada apoyu adam yerine koyup onun ceteleri ile carpisanlarida kan dökmeye merakli diye göstermen seninde hangi ****** ******** göstermektedir.Asil kan dökmeye siz basladiniz,siz Türkiyenin üniter yapisini bozmaya kalktiniz,siz ABD ve AB ile ortaklasa Türk ulusuna savas actiniz ve hala kan dökenlerden bahsediyor ve adresi kendine göre saptiriyorsun.Apo ******* yöneticilerin sayesinde halkin vergileri ile tatil yapmaktadir.Bu ülke kanla kurtuldu kimse bu ülkeyi bize bagislamadi ve hediyede etmedi tomboladanda cikmadi,Bu ülkeyi kuranlar yarin Apo diye birine topraklarin bir kismini hediye edin diye kurmadilar. Bu ülkeyi kim bölmeye kalkisirsa ***** ******** kacinilmazdir,burada kan edebiyati yaparak ülkesini vatanini savunan insanlara ***** ediyorsun. Öldürmeye en cok egilimi olanlar PKK ceteleridir, ******** dösenmis mayinlarla gencecik insanlarin ölmesinden zevk duyanlar kan dökmeye merakli olanlardir. Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Burada apoyu adam yerine koyup onun ceteleri ile carpisanlarida kan dökmeye merakli diye göstermen seninde hangi ****** ******** göstermektedir.Asil kan dökmeye siz basladiniz,siz Türkiyenin üniter yapisini bozmaya kalktiniz,siz ABD ve AB ile ortaklasa Türk ulusuna savas actiniz ve hala kan dökenlerden bahsediyor ve adresi kendine göre saptiriyorsun.Apo ******* yöneticilerin sayesinde halkin vergileri ile tatil yapmaktadir.Bu ülke kanla kurtuldu kimse bu ülkeyi bize bagislamadi ve hediyede etmedi tomboladanda cikmadi,Bu ülkeyi kuranlar yarin Apo diye birine topraklarin bir kismini hediye edin diye kurmadilar.Bu ülkeyi kim bölmeye kalkisirsa ***** ******** kacinilmazdir,burada kan edebiyati yaparak ülkesini vatanini savunan insanlara ***** ediyorsun. Öldürmeye en cok egilimi olanlar PKK ceteleridir, ******** dösenmis mayinlarla gencecik insanlarin ölmesinden zevk duyanlar kan dökmeye merakli olanlardir. nedense bu sıtede benım yazdıklarım kişiler tarafından yasakalnıp konulmuyor ama bi başkasının hakaret dolu sozlerı bı guzel cevap olarak sunuluyo bızlere.ayıp ya kardeşim sana bu saatten sonra hıç bı şey dıyemem.yazdıklarını bı daha oku v e benımle oyle muhattap ol.benı neyle sucladıgının farkında mısın sen.kım olugunu sanıyosun.sankı bu ulkede bı tek sen savaştın tarıhın sızlere verılen sacma sapan bılgılerıyle donanıp bana cvp yazıyosun ya. admınler sızde şu adamın yazdıalrına kayıtsız kalıyosunuz ya şıkayetımı verecegım merak edılmesın.adama bak ya hangı cesaretle boyle bı yazıyı yolluyo bana senı n gıbılerın işi yaş arkadaşım o kadarını soyllıyım bu duygularla beslenen bı zıhnyetın gelecegını cok merak edıyorum bu kadar kın nefret dolu sozcukler neden.ama sen yolun otekı tarafına coktan gecmışsın sana ugurlar olsun benımle hıç bı şekılde muhattap olma bı daha. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 kimse bu ülkeyi bize bagislamadi ve hediyede etmedi tomboladanda cikmadi,Bu ülkeyi kuranlar yarin Apo diye birine topraklarin bir kismini hediye edin diye kurmadilar. Dünyada güvenlik gücleriyle boy göstermeye kalkanlar hep karsilarinda Halki bulmustur.. bu her olayda bir devrimde dahi.? Halk kendi güvenlik güclerinin yanindadir yada güvenlik gücleri halkin yanindadir.. yamyam frankfurt Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 nedense bu sıtede benım yazdıklarım kişiler tarafından yasakalnıp konulmuyor ama bi başkasının hakaret dolu sozlerı bı guzel cevap olarak sunuluyo bızlere.ayıp ya kardeşim sana bu saatten sonra hıç bı şey dıyemem.yazdıklarını bı daha oku v e benımle oyle muhattap ol.benı neyle sucladıgının farkında mısın sen.kım olugunu sanıyosun.sankı bu ulkede bı tek sen savaştın tarıhın sızlere verılen sacma sapan bılgılerıyle donanıp bana cvp yazıyosun ya. admınler sızde şu adamın yazdıalrına kayıtsız kalıyosunuz ya şıkayetımı verecegım merak edılmesın.adama bak ya hangı cesaretle boyle bı yazıyı yolluyo bana senı n gıbılerın işi yaş arkadaşım o kadarını soyllıyım bu duygularla beslenen bı zıhnyetın gelecegını cok merak edıyorum bu kadar kın nefret dolu sozcukler neden.ama sen yolun otekı tarafına coktan gecmışsın sana ugurlar olsun benımle hıç bı şekılde muhattap olma bı daha. Evet 'siya ewine' söylediklerinde samimi isen samimiyetinizi gösterinde bilelim, sizce pkk terör örgütümüdür? pkk'yı lanetliyormusunuz? Ondan sonra sitem edin'siya ewine' eğer samimi iseniz bizde ona göre yorum yaparız. saygılar.. Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Sonra da 'bu ulkede bazen bır somurgede yaşadığımı zannedıyorum' dıyebılecek kadar her an kan dokmeye musaıt ınsanlar apoyu neden asmadılar dıyerek de nasıl bır zıhnıyetın peşınde olduklarını cekınmeden sergıleyebılıyorlar ınsanlara.Ee tabı bu ulkede kım daha cok kavgacıysa kım daha cok oldurmeye eğımlıyse o kadar ulkesıne duşkun sayılıyor.Yapıcılıktan epey bı uzak olan bu soylemlerden herkesı barışçılığa en onemlısı de ınsanlığa davet edıyorum... Öncelikle ,zana hakkındaki düşüncenizi yazsaydınız iyi olurdu! ayrıca ''Her an kan dökmeye müsait insanlar ''dediğin insanlar apo denen ...... şahısın terör örgütü'nün başı olduğu için, 30 bin insanımızın katili olduğu için asılmasını istemişlerdir. tabi size göre o bir insan ve insan hakları var! Ama ödürülen şehit edilen 30 bin'den fazla insanların insan hakkı yok! bu insan hakları nasılsa yalnız pkk lılara işliyor.. nasılsa türkiyeden başka hiç bir yerde yok,medeniyet dediğiniz avrupadaki insan haklarının nasıl işlediğinden haberiniz varmı? polisin,askerin yetkilerinden haberiniz varmı? avrupadaki iadamdan haberiniz varmı? olmaz tabiki !!!!!!! ayrıca kim daha çok kavgacıysa öldürmeye eğilimli ise o kadar ülkesine düşkün sayılıyor diyorsunuz... o zaman en çok kavgacı ve adam öldüren pkk terörüdür ,şimdi siz bunlarıda, ülkesine düşkünlüğünden abd ye karşı olduğundan yapıyor demeyin. Eğer barışçılığa ve insanlığa davet ediyorsan, öncelikle pkk nın bir terör örgütü olduğunu ve terörü lanetlediğini söylemen gerekir. yoksa yazdıklarınızda samimi olamasınız. merak etme ben yazdıklarımı boş yere yazmam bellı bır bılgı bırıkımıne sahıp olmadan da başkaları gıbı laf olsun dıye konuşmam.samımılık payım oldukça yukseksen ınanmasan da. buna benzer yazılarla eleştırılecegımı bılıyorum tabıkı.teor dıyorsun sence teror kımdır ve ne iş gormektedır once bunu acıkla bana.belkı de senın teror dedıklerın benım ıçın başka ıfade şeklıne burunuyordur zıhnımde.kım bılır?bu konular boyle bı kac satır ahkam kesmekle konuşulmaz tarıhın derınlıklerınden sessız çığlıkları cıkarmak gerekır her şeyden once.ama tab kı bunlarla yuzleşmek her baba yığıdın harcı degıldır.unutma kı bu ulkede teror denılen ve lanetlenen dağdakı ınsanların da anlatacak bır hıkayesı vardır.tabı duyabılene.önce beynınızı kuşatmış zırhlara karşı savaşmanız gerekecek belkı o zaman sızınle daha ılımlı bır şekılde knouşabılırız fakat bunu ıstedığınızı hıç sanmıyorum alıştım nasıl olsa. kendını sutten cıkmış ak kaşık sanan zıhnıyetlere..... Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 sevgili sewine lutfedip yaziyosun bize seni takdir etmekten baska bisey dusmez. devamini bekliyoruz Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 merak etme ben yazdıklarımı boş yere yazmam bellı bır bılgı bırıkımıne sahıp olmadan da başkaları gıbı laf olsun dıye konuşmam.samımılık payım oldukça yukseksen ınanmasan da. buna benzer yazılarla eleştırılecegımı bılıyorum tabıkı.teor dıyorsun sence teror kımdır ve ne iş gormektedır once bunu acıkla bana.belkı de senın teror dedıklerın benım ıçın başka ıfade şeklıne burunuyordur zıhnımde.kım bılır?bu konular boyle bı kac satır ahkam kesmekle konuşulmaz tarıhın derınlıklerınden sessız çığlıkları cıkarmak gerekır her şeyden once.ama tab kı bunlarla yuzleşmek her baba yığıdın harcı degıldır.unutma kı bu ulkede teror denılen ve lanetlenen dağdakı ınsanların da anlatacak bır hıkayesı vardır.tabı duyabılene.önce beynınızı kuşatmış zırhlara karşı savaşmanız gerekecek belkı o zaman sızınle daha ılımlı bır şekılde knouşabılırız fakat bunu ıstedığınızı hıç sanmıyorum alıştım nasıl olsa. kendını sutten cıkmış ak kaşık sanan zıhnıyetlere..... Terörün sencesi, bendesi yoktur siya ewine terör her yerde terördür ve terörün bir tek anlamı vardır. Terör: insanları yıldırmak, sindirmek yoluyla onlara belli düşünce ve davranışları benimsetmek için zor kullanma ya da tehdit etme eylemidir. Onlara göre Hedefe ulaşmada her yolu meşru sayılmaktadır o nedenle bunun anlamı heryerde aynıdır. size göre terör nedir?birde sizin terör anlayışınızı öğrenelim size göre nasıl bürünüyor öğrenelim. evet haklı söylüyorsun o sessiz çığlıklar arık patlak vermek üzere depremler oluşturuyor içinde artık sabır kalmadı. herkes çok iyi biliyor dağdakilerin ne anlatacaklarını....bunu bilmeyen kaldımı bu ülkede? Dağa çıkanların elbette hikaysi verdır, ama ne hikaye hep kandırılmış,kaçırılmış,beyni yıkanmış,parayla kendini satmış vs.vs. Bari birdefa samimi bir cevap verin. Bu güne kadar kaçtane ileri gelen aşiretlerden dağa çıkan olmuştur,kaçtane kürt iş adamlrının oğlu dağa çıkmış,kaçtane zengin çocuğu var dağda? Nerde gariban,çiftçi,köylü,babası annesi ***** kim varsa onları gönüllü olarak dağa çıkarmışlardır diğerleri zorla yada kanırılarak.Bunu inkar edemezsiniz. Evvel Allah bu konuların üstesinden gelebilecek bütün güce ve bilgiye sahibim. sevgili 'siya ewine'' güz olanı Akıl olacağı görür''dağa çıkanların hikayesini çok duyduk,çok dinledik hep aynı hikaye İHANET.. ************ başka ne olabilir ? Cuhuriyetten beri kürtler mecliste oldular,cumhur başkanı,başbakan,general,emniyet amiri,vali, vs.bütün brokraside yer aldılar, siz kalkmış azınlığız diyorsunuz. daha ne hikayesi arıyorsunuz... birde sizin hikayenizi dinleyelim.. Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 bu is kimseye kalmaz. bu ulke vekilini kendi secer. secilen vekilde oy cogunluguylan o makama layik olani secer. diger bi deyisle cumhurbaskaninida halkin vekili secer. kim daha cok oy alirsa pasa pasa gelir secmenini temsil eder. baslik cok abes geldi bana. zana mana gul tul apo popo bilmem ben halk karar verir, baskasi baglamaz beni ben anayasa profu falan degilim ama secmenim ve herkes gibi dogal olarak menfatimi dusunurum. kimin beni en iyi temsil edicegine inanirsam ona oy veririm. gerisi dedikodu bana gore Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 bu is kimseye kalmaz.bu ulke vekilini kendi secer. secilen vekilde oy cogunluguylan o makama layik olani secer. diger bi deyisle cumhurbaskaninida halkin vekili secer. kim daha cok oy alirsa pasa pasa gelir secmenini temsil eder. baslik cok abes geldi bana. zana mana gul tul apo popo bilmem ben halk karar verir, baskasi baglamaz beni ben anayasa profu falan degilim ama secmenim ve herkes gibi dogal olarak menfatimi dusunurum. kimin beni en iyi temsil edicegine inanirsam ona oy veririm. halkın her tercihi de doğrudur diye bişey yok......halkın tercihinin doğru olabilmesi için halkın ülke çıkarını düşünerek karar vermesi gerekir.kendi çıkarını düşünerek karar veren halkın yapacağı tercih doğru değildir.zaten . hitleri de alman halkı getirdi ama 60 milyon insan öldü. bülent ersoy da halkın tercihiyle bülent ersoy oldu.. hapisteki ********* de meclise sokan bu halk. yığınla davadan yargılanan dolandırıcıları, kaçakçılıktan yargılanan aşiret ağalarını , ömür boyu siyasetten yasaklanan rejim düşmanı adamları da meclsie sokan bu halk. kimse kötü yönetiliyoruz diye ağlamasın. Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 halkin tercihi dogrudur mu dedim ben? ayrica (vatandas olarak) halkta pek baglamaz. beni kimin iyi temsil edecegine inanirsam ona oy atarim. bizim oralarda halk varsa ulku vardir sizin oralarda nasil anlamadim Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 önemli olan halkın değil bilimin dediğidir.sorun halkın bilime inanıp inanmaması ve tercihlerini ona göre yapmasıdır.bizim halkımız bilime inanmaz. genetik bilimciler akraba evliliği yapmayın, genetik hastalıklar olabilir, sakat doğumlar olabilir diyorsa ve inatla akraba evliliği yapılıyorsa, bu çağda hala insanlar felç olmuş yakınlarını yatır yatır gezdiriyorlarsa, bilim adamlarının yalvarmalarına rağmen ahirette eksik dirilirim diye organ baaşlamıyorsa, büyücü muskacı üfürükçüler trilyoner olabiliyorsa, ekonomi profesörleri aman üremeyin çoğalmayın 2020 de içecek su bulamicaz dediği zaman ,,,,allah ne kadar verirse o kadar durmak yok diyen politikacı oy alıyorsa o halk 2007 de susuzluktan inim inim inlemek gibi birçok herşeye müstehaktır. doğru halkın tercihi değil, bilimin dediğidir. meclisimizde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazılmıştır. bu zamanında padişaha karşı söylenmiş son derece doğru bir sözdür. ama artık bir padişah olmadığına göre, egemenlik kayıtsız şartsız bilimindir yazmak lazım. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 kayıtsız şartsız bilimindir yazmak lazım. Bu saatten sonra ne yazacaksin .? artik biz vatandaslara padişahi beklemek düser.. bu cagda bunu görecegiz ,, bir belediye baskani koltuguna yapisirsa her olumsuzluga karsi.. herhalde bizede padişahi beklemek düser.. lafim abartma olmaz. yamyam frankfurt Alıntı
Φ siya ewine Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Terörün sencesi, bendesi yoktur siya ewine terör her yerde terördür ve terörün bir tek anlamı vardır.Terör: insanları yıldırmak, sindirmek yoluyla onlara belli düşünce ve davranışları benimsetmek için zor kullanma ya da tehdit etme eylemidir. Onlara göre Hedefe ulaşmada her yolu meşru sayılmaktadır o nedenle bunun anlamı heryerde aynıdır. size göre terör nedir?birde sizin terör anlayışınızı öğrenelim size göre nasıl bürünüyor öğrenelim. evet haklı söylüyorsun o sessiz çığlıklar arık patlak vermek üzere depremler oluşturuyor içinde artık sabır kalmadı. herkes çok iyi biliyor dağdakilerin ne anlatacaklarını....bunu bilmeyen kaldımı bu ülkede? Dağa çıkanların elbette hikaysi verdır, ama ne hikaye hep kandırılmış,kaçırılmış,beyni yıkanmış,parayla kendini satmış vs.vs. Bari birdefa samimi bir cevap verin. Bu güne kadar kaçtane ileri gelen aşiretlerden dağa çıkan olmuştur,kaçtane kürt iş adamlrının oğlu dağa çıkmış,kaçtane zengin çocuğu var dağda? Nerde gariban,çiftçi,köylü,babası annesi ***** kim varsa onları gönüllü olarak dağa çıkarmışlardır diğerleri zorla yada kanırılarak.Bunu inkar edemezsiniz. Evvel Allah bu konuların üstesinden gelebilecek bütün güce ve bilgiye sahibim. sevgili 'siya ewine'' güz olanı Akıl olacağı görür''dağa çıkanların hikayesini çok duyduk,çok dinledik hep aynı hikaye İHANET.. ************ başka ne olabilir ? Cuhuriyetten beri kürtler mecliste oldular,cumhur başkanı,başbakan,general,emniyet amiri,vali, vs.bütün brokraside yer aldılar, siz kalkmış azınlığız diyorsunuz. daha ne hikayesi arıyorsunuz... birde sizin hikayenizi dinleyelim.. insanları yıldırmak, sindirmek yoluyla onlara belli düşünce ve davranışları benimsetmek için zor kullanma ya da tehdit etme eylemidir terör demişsiniz.bu durumda tanımınıza göre ulkemızde en buyuk sorun devlettır.bır de benım hıkayemı dınlemek ıstemışsınız.sızı tatmın eder mı bılmem ama öncelıkle şunu belırtmemde yarar var dıye düşünüyorum.benı sakın A veya B ideolojısını savunan bırı olarak değerlendırmeyın kafanızda. zıra boyle bı tutum kesınlıkle demokratık bır yaklaşım olmaz değer yargılarımda.Çünkü her şeyden önce devletlerın ve onu oluşturan halkların bellı ve tek bır ıdeolojıye sahıp olmaları eşıtlıkten,uzlaşmacı tavırdan, empatı kurmaktan oldukca uzak olan olgulardır. malesf kı halkımızın bellı bır kısmının bu konuda kesın hukumlerı ve sınırları vardır.ondan yana olan her zaman haklı,her zaman vatansever,farklı düşünce sunanlar ıse her zaman yok edılmye mahkum vatan haını olan ınsanlardır.tabı bunlar bızım ulkemızde normal karşılanıyor.ne de olsa sıyası hafızanın zayıf olduğu, devletın kendını vatandaşa karşı koruduğu bır ulkede bazı şeylerın kabul gormesı,yerıne oturması uzun surecler gerektıren durumlardır. Devlet en buyuk sorundur dedım yukarıda. bunu da şöyle acıklayayım:Yurttaşlarına hangı dını ınançtan ve etnık kokenden olursa olsun eşit yaklaşmayan, sureklı bellı ınanca veya ırksal kımlıge vurgu yapan, ıdeolojık duruşu olan, bır arada yaşamanın ortamını oluşturmayan bununla da kalmayıp bırbırnden uzaklaşması ıçın zamanında cok çaba harcayan bır devlet guvenılır bır devlet olamaz.boyle bır ortamda da ortalıkta hak arayan kımlığının peşine düşen horlanmaktan usanan çeteler doğar.Umarım bu kadarı yeterlı olmuştur.olayı dramatıleştırmek ıstemem onların da bır hıkayesı vardır derken bunu soylemek ıstemıştım tabı kı oraya gıdenler bu mazlum halkı oluşturan kesım olacaktır. ayrıca kurtlerın ulkenın belllı başlı kademelerıne yukselmelerı olağan bır durumdur.bunu bır ayrıcalık olarak sunmanız da aslında onları otekıleştırdığınız anlamı cıkarıyor bır nevı.sonuçta turkıye bır ulus devlet değildır bırcok etnık kımlığın bırarada yaşadığı kadim halklardan oluşur.yanı bu toprakların gercek sahıplerınden. Vahşetın karanlık sokağında insan, ya ası ışığın ya da koyu karanlığın ıslığını çalarak yurur. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.