Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürtlerle ilgili önyargılara cevap


Misafir tartismaci

Önerilen İletiler

Bu forumdaki yazılarda Kürtler ile ilgili aşağılayıcı önyargılardan ve hakaretten geçilmiyor.Önyargı sözlükte bir toplumbilim terimi olarak ; bireyde öteki bireylere veya toplumsal kümelere karşı sevgi ya da düşmanlık duygusu uyanmasına yol açan , koşullanmış bir duygusal tutumu yansıtan sığ inanç olarak tanımlanıyor. İnsanlık içerisinde aralarında hakimiyet kavgası olan toplumların kendileri ile ilgili övücü , karşı tarafla ilgili çoğu kez aşağılayıcı nitelikte olan önyargıları vardır. Bu önyargılar , topluluk üyelerinin gururlarını okşama ve hakimiyet kavgasında moral kazandırma ( diğer taraftan üstün olmanın gururu , insanlık ailesi içinde aşağı olmayan bir noktada olmanın gururu vb. ) amacını taşırlar. Çünki üyeleri kendine güvensizlik ve aşağılık duyguları taşıyan toplumlar ilerleyemedikleri gibi yokolma tehlikesiyle de karşı karşıya kalırlar. Kendileri ve karşı grupla ilgili abartılı yargılar olan bu yargılar o toplumun iç birliğini sağlama ve sürdürmede de işlev gördüğü gibi kavgada haklı taraf olduğu duygusunu da yaratırlar . Bu topluluklardan hakim olanın önyargıları ayrıca karşı tarafın çeşitli itirazlarını yanlışlama amacı güder ( karşı taraf tembeldir , kendileri için yapılanın değerini bilmiyorlardır, geridir , biz olmasak onlar açlıklarından ölürler vs….) . Baskı altında olanın da karşı tarafla ilgili önyargıları vardır . Ancak , hiç olmazsa bunlar baskı altında tutmaya değil baskıdan kurtulmaya katkıda bulunurlar ( Baskıyı hak etmiyorlardır ve hiç te aşağılık bireyler ve toplum değildirler . Onlar da insandırlar , özgür yaşamak , kendi kendilerini yönetmek onların da hakkıdır vs…). Baskı altında tutanla baskı altında olanların önyargıları arasında yaptığımız ayrım doğrudur ve önemlidir. Biri başka bir topumu baskı altında tutmaya hizmet eder ve ahlaken reddedilmesi gereken bir tutumdur . Baskı altında olanın ki özgürleşme yolunda üyelerine moral kazandirma işlevi görür . Bu toplumun yanı sıra tüm insanlığın özgürleşmesinde bir adım ileri gitmeye hizmet eder. Baskı altında olanın tarafında olmak insanlık ğereğidir de.

Türk toplumunda ve bu forumda Kürtlere yönelik o kadar aşağılayıcı , o insanlara hakaret içeren o kadar ifade ile karşılaştım ki , insanlığımdan utandım , insan olarak yerin dibine geçtim . Bu yazıyı da bu nedenle yazıyorum . Türk devletinin Kürtlere reva gördüğü yaşam ve zulmü de ayrıca ilerde tartışacağız . Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kesinlikle Türk düşmanı değilim , Türkler aşağılık bir millet değildir . İyi yaşamayı insanlık ailesinin tüm diğer parçaları kadar hak ediyorlar . Ancak bu baskının sona ermesi gerekiyor . Bu Türklerin de iyi yaşayabilmesi için bir öngerekliliktir . Çünki savaş politikasında ısrar ettikçe insanlarımızı haksız bir savaşa kurban edeceksiniz . Hem de iyi yaşayabilmek için ekmek kadar , su kadar ihtiyaç duyduğumuz kaynakları bu savaşa akıtacaksınız . Hem de , hem siz hem de Kürtler ve de Araplar dünyadaki büyük güçlerin oyuncağı olmaktan kurtulamayacak. Bu noktada , hem sizin hem de Arapların , Amerikayla işbirliği yapıyor diye Barzani ve Talabaniye kızmaya hakkınız yok ki…..

Kürtlerle ilgili önyargıların bir kısmı onlara baskı yapılmadığı , Türkiyede ayrımcılığın olmadığı , onların dış mihraklarların ve terör örgütünün oyununa geldikleri , ihanet içinde oldukları ile ilgili . Bir kısmı devletin onlara gerekli hizmeti götürdüğü , götürmeye çalıştığı , onların yoksulluklarının nedeninin farklı olduğuyla ilgili . Bir kısmı da Kürtleri doğrudan doğruya aşağılamakla ilgildir . Kürtlerin besleyebileceklerinden çok çocuk sahibi oldukları ( en iyi niyetli Türkler için bile ) düşünülür ve bu onların yoksulluklarının nedeni gibi görülür , yoksullukla yakınmalarının çok da haklı olmadığı düşünülür . Bu önyargıları da tartışacağız . Fakat bir de aşağılayıcı önyargılar var ki beni çileden çıkarıyor. Saldırgan tutumda olanlar Kürtlerin eğitimsiz oluşlarını .çok çocuk sahibi olmalarını onları aşağılamak için kullanıyor . Biliyorsunuz bu forumda da Kürtlerin böcekler gibi ürediğini söyleyenler Kürtlere hakaretlerini haklılaştırmaya çalışanlar var.

Sizlerin bu önyargılarınızı tepe taklak etmek gerekiyor . Ve ben önyargıların en basit deyimle abartılı yargılar olduğunu . bunu eğitimli insanlar söylüyorsa bunun düpedüz yalan söylemek olduğunu düşünüyorum . Bu nedenle de en zor savunulabilecek olanla başlayacağım . Kürtlerin çok sayıda çocuk sahibi olmalarının o insanları aşağılamak için bir gerekçe olmadığını göstereceğim . Lütfen okuyun …

İnsanlık ailesi tarih boyunca farklı aşamalardan geçti . Yaşam biçimleri , geçinme biçimleri bu farklı aşamalarda farklı farklı oldu . Bu aşamalar çeşitli biçimlerde adlandırılmışlardır . İlk çağ , orta çağ vs … Ben sanayi öncesi toplumlar ve sanayi-teknoloji toplumları ayrımının amacımız bakımından yeterli olacağını düşünüyorum .

Şimdi…Sanayi öncesi toplumlarda temel geçim biçiminin tarım ve hayvancılığa ve bunun yanında sınırlı bir zanaatçılığa dayandığını bilirsiniz . Tarım ve hayvancılıkta ilkel yöntemler kullanılıyordu . Temelde yoğun insan emeğine dayanıyordu . Bu nedenle ailenin üye sayısının yüksek olması avantaj sağlayabiliyordu . Hani derler ya çocuğu veren Allah rızkını da verir . O dönemlerde insanlığın hastalıklar hakkındaki bilgisi de yetersizdi . Ergen yaşa gelemeden çok sayıda çocuk ölüyordu . Bu nedenle eğer çocuk ölmeden ergen yaşa gelebildiyse rızkı da vardı.

İnsanlarda da , diğer hayvanlarda olduğu gibi yaşama ve soyunu sürdürme iç güdüsü olduğunu kabul edersiniz sanırım . Üremenin amacının diğer hayvanlarda olduğu gibi türünü neslini sürdürme olduğunu , bu güdüye dayandığını da söyleyebiliriz .

İşte sanayi öncesi toplumlarda hem tarım ve hayvancılık için nüfus gerekiyordu , hem de hastalıklar konusundaki bilgisizlik ve zor yaşam koşulları nedeniyle çocuklar ergenliğe ulaşamadan ölüyorlardı ( Kaç çocuktan kaçının yaşayabileceği şansa bağlıydı ve bilinemiyordu , hele bir de salgın hastalıkları düşünürseniz . Orta çağda veba salginları sırasında Avrupada neredeyse insan kalmıyordu ) . Hem de neslini sürdürme güdüsü insanları çok sayıda çocuk yapmaya itiyordu .

Tarım devrimini ardından sanayi devrimini yaşamış bu günün gelişmiş ülkelerinde durum nedir ? Tarım devrimi gerçekleşince tarım ve hayvancılıkla uğraşması gereken nüfus sayısı azaldı . Sanayi devrimiyle şehirler de gelişti . Şehirde yaşayan insanların da tarım ve hayvancılıkta çalışacak çok sayıda çocuğa ihtiyaçları kalmadı . Hastalıklara karşı aşıların , tedbirlerin , yeni yöntemlerin bulunması da soyun sürdürülmesini garanti altına alındı . Böylece aileler çok çocuk yapma zorlamasından kurtuldular . Toplumlar bunları sağlayabildikçe nüfuslarını kontrol altına alabildiler . İnsanlık tarihine ve kendi tarihimize bakarsanız bizim için de doğum kontrol yöntemlerinin yaygın kullanımı çok eskilere gitmiyor .Aynı durum bizim gibi Güney Amerikadaki ülkeler gibi gelişme yoluna girmiş ve fakat bu alanda henüz hatırı sayılır bir yere gelememiş toplumlarda yaşanmaktadır.Bu tip ülkelerde iyi bir gelire sahip ailelerde çocuk sayısı azalmıştır.Ancak büyük şehirlerın varoşlarında yaşayan geniş yoksul kesim hala aynı sorunları yaşamaktadır. Çocuklar bu kez sokaklarda ufak tefek işler (simitçilik ,ayakkabı boyacılığı vs…) , çıraklık yaparak aile bütçesine katkıda bulunarak ailenin ayakta kalmasını sağlamaktadır.Yoksa bugünkü asgari ücretle, bırakın kadın ve çocukları aile reisinin kendisi bile yaşayamaz..Bunun şu milletden ya da bu milletten , şu ırktan ya da bu ırktan olmakla ilgisi yoktur . Yoksulluğun karayazısıdır bu .

Bir de şu gerçek var , insanlık ailesinin bütün parçaları sözünü ettiğimiz gelişim aşamalarını aynı anda geçmediler . Bugün bile teknolojide çok yüksek gelişim aşamasına ulaşmış topumların yanı sıra dünyada sanayi öncesi dönemi yaşayan , ikisi arasında olan , bizim gibi sanayi toplumu aşamasına yeni yeni geçmiş toplumlar var . Biz Kürtlerden az biraz daha ileriyiz . Bizimle ileri sanayi –teknoloji toplumları arasındaki farkı düşünün . Bunu unutmayın . … Bu tür aşağılamaları bir zamanlar Avrupalılar Afrikayı Hindistanı sömürgeleştirmek için araç olarak kullanıyorlardı . Benzer önyargıları hala kendilerinden geri toplumlar için kullanıyorlar . Bu yüzden de Kürtleri bu gibi şeylerle aşağılamaktan vazgeçin .

Ve hepsinden önemlisi ; Kürtlerin bugün sanayi öncesi dönemde yaşamalarının en önemli nedeni ülkelerinin parçalanmış ve başka devletlerin , milletlerin egemenliğinde olmasıdır . Kürt toprakları bugün Arapların , Farsların ve Türklerin denetimindedir . Türk sanayisi ve bütün olarak Türkiye için yaşamsal önemde olan elektriğin Kürtlerin sularından üretildiğini biliyorsunuz . Güneydeki ve İran egemenliğindeki Kürt petrolünü de biliyorsunuz . Mezopotamyanın muazzam verimli topraklara sahip olduğunu da bilirsiniz ( GAP vs… ). Kendi topraklarındaki bu kaynakları kendileri kontrol edebilselerdi Kürtler sizden daha ilerde olacaklardı . Bu da böyle biline …

Bu konuları daha sonra etraflıca tartışırız … Şimdi , sözünü ettiğim aşağılamarla ilgili olarak ikna olup olmadığınız önemli . Bu açıklamalar mantıklıdır ve aslında pek çok insan için yeterli bir anlayış sağlayacağını sanıyorum . Ve yine bazı insanar için bunun yetmeyeceğini de biliyorum . Bu yüzden bu önyargılarla biraz daha uğraşmak istiyorum . Ve yine tekrar belirtiyorum ki ; amacım Türkleri aşağılamak değildir . Türk milleti için düşündüklerimi ve dileklerimi yukardaki bir paragrafta belirtmiştim . Buna inanınız …

Gelelim Avrupalıların Türkler hakkında bir zamanlar ve hatta hala taşıdıkları Türkler barbardır önyargısına ... Gerçeklere kabaca ve kötü amaçlarla bakıldığında bu yargı yanlışlanamayacaktır . Şöyle ki ;

O insanlar avcılık ve çobanlıkla geçinen , yaşamları at üstünde geçen zavallı insanlardı . Göçebeydiler . Hayvanlarıyla birlikte yaşar , çadırlarda barınırlardı . Karınlarını doyurabilmek için hayvanlara ve hayvanları için de bir tutam ota muhtaçtılar . Yaşamak için doğadaki diğer hayvanların yaptıklarından fazlaca bir şey ellerinden gelmezdi . Hayvan avlarlar ve onları diğer hayvanlar gibi parçalarlardı . Fazladan bildikleri tek şey insanlığın ilk icatlarından olan av gereçleri ve ateşti . Bitkileri de diğer hayvanların yaptikları gibi doğadan toplayarak sağlarlardı , ot toplarlardı . Ve savaş bilirlerdi . Uygarlıkları yerle bir etmekten başka bir şey ellerindan gelmezdi . Cengiz hanın toplumu gibi birbirlerinden at ve hayvan çalarlardı .Yerleşik hayatı ve tarımı bile Anadoluya geldikten sonra ve Anadolunun yerli halklarından öğrendiler .

Günümüze gelirsek ;

Modern toplumu modern toplum yapan muazzam teknoloji ve bilgi birikiminde hiçbir katkıları yoktur . İnsanlık ailesine hiçbir şey kazandırmamışlardır . Bırakın yüksek teknolojiyi günlük yaşamın en basit parçalarına bakalım …

Tuvalette kullanılan tuvalet kağıdının bilgi ve teknolojisini mi üretmişlerdir . Yoksa tuvaletten sonra kullanılan sabunun mu bilgi ve teknolojisini üretmişlerdir . Deterjanına kadar hangi temizlik maddesini üretmişlerdir , çalı süpürgesini saymazsak . Bebeleri öldüren bugünün en basit hastalıklarına karşı bir aşı mı bulmuşlardır . Hangi dermansız hastalığın yenilmesine bir pırtık katkıları oldu. Zeytinyağıyla Anadoluda tanışmış , yapımını Anadolunun o zamanki yerli halkından öğrenmişlerdir . Margarini olsun Türkler mi bulmuştur . Bu margarinin bugünkü bilgi ve içeriğine bir katkıları mı olmuştur . Çatal ile kaşığın seri üretiminin teknolojisine , bunun bilgisine mi bir katkınız oldu. Bugün kullandığımız en temel en basit nesnelerden bir tanesinin bilgi ve teknolojisine katkınız oldu mu? Kim çıkıp ta kardeşim insanlığa bir katkımız oldu , YEL DEĞİRMENİNİ biz bulduk , YEL DEĞİRMENİNİ diyebilir ki . Bunu bile söyleyemedikten sonra siz çıkıp insanlara , diğer uluslara hakaret edersiniz . Yok Yunan tohumu , yok Ermeni tohumu , yok cahil Kürtler , yok pis Araplar , yok ölürüz yok öldürürüz , kendi milleti için bile başka bir şey yapmayı bilmeyen faşist sürülerine söylüyorum . Bu kadar pişkinliğe pes doğrusu , insanda biraz utanma olur ,biraz onur gurur olur. Mafyacı dizilerinde de bunların onurundan gururundan geçilmez , başka ne bilirsiniz ki… Bu yüzden önce insan olun.İnsanlığa katkıda bulunamıyorsanız bari asıp kesmekten vazgeçin .SUSUN...

SUSUN ve diğer ulusların da sizinle aynı haklara sahip olduğunu kabullenin.Buna uygun ve buna uygun oldukça barışçı olabilecek çözümler üretin . Savaş ve karşıdakini yoketme politikasından vazgeçin.Yoksa , yukarda dediğim gibi ne siz , ne kürtler , ne de araplar büyük güçlerin oyuncağı olmaktan kurtulamayacaksınız. Ve Anadolu ve Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönecek . Türk milletini de yokedeceksiniz.

Yazılarından kan fışkıran , kin kusan , sokak çocuğunun hayatına kıymak ile onun harcadığı oksijeni bir araya getirebilen bir insanlık anlayışına sahip olan machiavelli muhteremi de okusun bu yazıyı . Ama hakkını yemeyelim, adam doğal bilimlerde insanlığa bir katkımız olamadı bari sosyal bilimlerde bir katkımız olsun demiş ve toplumsal bir yara olan sokak çocukları sorununa süper zekice ve gerçekçi çözümler üretmiş. O önermese devlet , yetiştirme yurtları açmayı akıl edebilirmiydi .On yıldan fazladır devletten bağımsız olarak , üstlerine vazife olmadığı halde ,pek çok değerli insan yokluklarla boğuşarak bu çocuklara barınacak bir yer sağlamaya ,onların sorunlarını çözmaya uğraşıyorlar.2000 yılında vizyona giren ,bu konunun da geçtiği Abuzer Kadayıf filmini olsun izlemedin mi ki bunları yeni ve orijinal bir çözümmüş gibi ortaya atıyorsun.Ama olsun insanlık ondan bu sorunun çözümünü öğrenmiştir ya ne kadar övünse azdır . O ki bu çözümü bulmuştur bir iki sokak çocuğunun kanı da ona helaldir .Utanmasını bilene tabii…

Ya o yazısını foruma taşıdığınız Yavuz Donat beye ne demeli ? Şemdinlide son üç ay içinde tam 17 tane bombalama olayı olmuş ( Bkz. Sabah gazetesi kasım 2005 arşivi ) . Hiçbir savaş kuralı ve insanlık değerine aldırmadan sivil halka karşı bir savaş yürütülüyor . Devlet hiç birinde failleri bulamamış veya bulmamış . Ve de son olayda olay anında halk tarafından yakalanan kişilerin güvenlik görevlileri ve bir itirafçı olduğu görülüyor . Sen bu olayları araştırmak için yöreye gidiyorsun . Okurların senden haber ve izlenim bekliyor . Ve sen ilk yazına yöre halkını dahası onların temsilcisi belediye başkanını aşağılayıcı bir cümleyle başlıyorsun . Okurlarına olay bu cahil , aşağılık insanlarla ilgilidir , önemsenecek bir yanı yoktur demiş oluyorsun . İlk yazına böyle başlamanın başka ne gibi anlamları olabilir ki . Yoksa yılların gazetecisi yazılarına niye böyle başlar . Yazdığı satırların okurları üzerinde böyle bir etki bırakabileceğini bilmez mi?Yazıların boyunca bu olayları kimin yaptığı , halka karşı bu kirli savaşı kimin yürüttüğü ile ilgili ciddi hiçbir şey söylemiyorsun ; konuyu kem kümle geçiştiriyorsun . Yöre insanlarını aşağılayan ifadeler kullanıyorsun ve habire aslında devletin buraya yatırım yapmakta olduğunu ve karşı görüştekilerin niyetlerinin farklı olduğunu söylüyorsun . Bunları sonra tartışırız sen olay nedir ne olmuştur , halka karşı bu kirli ve sistemli savaşı kimin yürüttüğü gibi can alıcı bir konuda konuş önce . Onu araştırmaya gitmedin mi yoksa? Yoksa okurlarına bu konuda hiçbir bilgi vermeyerek örtbas etme amacıyla mı gittin . Sayelerinde krallar gibi yaşadığın okurlarına , Türk milletine bu konuda bir bilgi kırıntısı olsun vermeyecek misin ? Ne işe yararsın sen….

Ve sen ******* aşık cyrano bey … Okudun mu gazete arşivlerini ? Sayıklamalarını analiz diye yutturmaya çalışan supper zeki insan , büyük analist adın tarihe Şemdinli Analisti olarak geçecek biliyor musun? Senin uydurduğun , Şemdinli olaylarında CIA-PKK parmağı olduğuna ilişkin varsayımı çağrıştıracak bir tek olsun gerçek bulabilir misin bu gazete arşivlerinde . Utanmadan da sayfalar döktürmüş . ölmüş öldürmüşsün yazılarında …

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve sen ****** aşık cyrano bey … Okudun mu gazete arşivlerini ? Sayıklamalarını analiz diye yutturmaya çalışan supper zeki insan , büyük analist adın tarihe Şemdinli Analisti olarak geçecek biliyor musun? Senin uydurduğun , Şemdinli olaylarında CIA-PKK parmağı olduğuna ilişkin varsayımı çağrıştıracak bir tek olsun gerçek bulabilir misin bu gazete arşivlerinde . Utanmadan da sayfalar döktürmüş . ölmüş öldürmüşsün yazılarında …

 

Şemdinli'de 9 Kasım'da yaşanan bombalama eyleminde "yabancı gizli servis parmağı" olmasından şüpheleniliyor. Irak'ın kuzeyinde Kürt devleti kurulması girişimlerine paralel olarak Türkiye'nin güneydoğusunda da başta CIA ve MOSSAD olmak üzere onlarca ülkenin ajanının adeta "cirit attığı" bir süredir kulaktan kulağa yayılıyordu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın hazırlayarak hükümete sunduğu öğrenilen raporda da bu konuya işaret edildi. Raporda Şemdinli'de 1 Kasım'da meydana gelen 67 işyerinin tahrip olduğu bombalamaya ve 2 astsubayın tutuklandığı 9 Kasım'daki Umut Kitapevi olayına yer verildi. Kitapevinin sahibi Seferi Yılmaz'ın PKK'ya yakın bir kişi olduğunun belirtildiği raporda, kitapevinin "örgütün haberleşme merkezi" gibi kullanıldığı ifade edildi. Bombalama eylemi şöyle anlatıldı... Olayın meydana geldiği gün, bölücü örgüt mensubu bir kuryenin kitapevine geleceği ve beraberinde önemli dokümanlar bulunacağı istihbaratı alındı. Bu istihbaratın alınmasında yabancı bir ülkenin de yardımı oldu. Olaylarda adı geçen astsubaylar o gün kitapevinde gerçekleşecek buluşma ve sonrasında da gelen kuryeyi ele geçirmek için bölgeye gittiler. Zaten araçlarında silahların bulunma nedeni de budur. Ancak kitapevinde anlaşılmayan bir nedenle patlama oldu. Olay sonrasında bölgede bulunanlar

aniden astsubayların bulunduğu aracı hedef aldılar. Ayrıca bölücü yayınlar yapan Roj TV bombalama olayından birkaç dakika sonra bölgeden naklen yayına başladı. Bunlar bize kitapevine gelecek kurye ile ilgili istihbaratı veren servisin, aynı bilgiyi örgüte de sızdırdığı izlenimi vermektedir. Raporda 1 Kasım'daki bombalama eylemini de PKK'nın gerçekleştirdiği ve bunun örgütün telsiz konuşmalarıyla belgelendiği vurgulandı

07/12/2005 VATAN GAZETESİ

 

he aman bu "TC basınının" uydurması falan dersin bir de soldan bir örnek vereyim :)

 

"Oysa solda yer alan herkesin çok iyi bildiği gerçek, Susurluk, Şemdinli vb. olayların CIA'in "karşı-ayaklanma stratejisi"nin uygulanmasından başka bir şey olmadığıdır"

 

"PKK hareketi gibi, silahlı mücadeleyi zafere ulaşmanın bir yolu olarak değil, kitle üzerinde otorite kurmak ve uluslararası emperyalist kuruluşlardan siyasal destek sağlamak amacıyla bir "araç" olarak kullanıldığı koşullarda ise, bu türden "barışçıl" talepler çok daha fazla ortaya atılmaya başlanır. Bu nedenle de, "karşı ayaklanma taktikleri" karşısında kitleyi koruyacak yöntemler geliştirmek yerine, kitlenin bu tür eylemlerle karşı karşıya kalmasına yol açacak bir çizgi izlenir. Bu yolla kitlelerin mevcut devlete karşı tepkilerinin daha fazla yoğunlaşacağı hesaplanır. Amaç, devletin "meşruiyetini" yitirmesi değil, uluslararası güçlerin (ABD ve AB) "sivil halkı" korumak ve "sivil halkın demokratik hakları" için devreye girmesini sağlamaktır. "Medya" söylemiyle ifade edersek, "devlet" ile "sivil halk" karşı karşıya getirilirken, uluslararası güçlerin bölgeye müdahalesi için koşullar olgunlaştırılmaya çalışılır"

 

http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/kc88_3.html

 

evet tekel medyadan da, sol basından da buldum :) varmı başka arzun, biz analizlerimizi oturup bir taraflara öfke kusmak için yapmayız senin gibi. OKURUZ anlamaya çalışırız.

 

şimdi kim utanacak ?

 

ha bu arada iyi güzel kürtlere karşı gösterilen ön yargıalrı okuyunca forumda "insanlığından utanmışsında" . " çirlin türkler, tarihi mühendislerce yapılan türkler,***** türkler, ************ türkler" yakıştırmalrını okuyunca forumda niye utanmadın insanlığından ?. nedense bu forumda çok görüyorum bunu. iyi şovenizm kötü şovenizm ayrımını.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk başta Yasemin Çongar ABD nin yeni Ankara büyükelçiyle röportaj yapıyor.Ross Wilson diyorki

'' PKK ile mücadelede yeni planlarım var''

 

bugün de gazetelerde CIA başkanının Ankaraya geliceği yazıyor.''CIA ve PKK pazarlığı''

 

herzaman ki gibi Türkiyeyi yönetenler kendilerinin halledebilecekleri meseleleri uluslararası sorun

yaparak, kronikleşmiş bir terörle mücadele anlayışıyla MİT i pazarlıkta kullandıktan sonra şimdide

CIA yi sıraya soktular.

 

yaaa senin topraklarında yaşayan kürtlerle bu meseleyi halletmek varken CIA ve Barzaniyi bir araya getirmek ne vahim bir durum.

 

 

kendi sorunumuzu ABD yi araya sokarak çözmeye çalıştıkça gerçek bir çözüme hiç bir zaman ulaşamayacağız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demissin ki

 

 

şimdi kim utanacak ?

ha bu arada iyi güzel kürtlere karşı gösterilen ön yargıalrı okuyunca forumda "insanlığından utanmışsında" . " çirlin türkler, tarihi mühendislerce yapılan türkler,***** türkler, ************ türkler" yakıştırmalrını okuyunca forumda niye utanmadın insanlığından ?. nedense bu forumda çok görüyorum bunu. iyi şovenizm kötü şovenizm ayrımını.

 

Bense o yargının Avrupalıların bir ÖNYARGISI olduğunu söyleyerek söze başlamışım ve o bölümün başında şunları yazmışım

 

Gelelim Avrupalıların Türkler hakkında bir zamanlar ve hatta hala taşıdıkları Türkler barbardır önyargısına ... Gerçeklere kabaca ve kötü amaçlarla bakıldığında bu yargı yanlışlanamayacaktır .

 

Kötü senaryonla ilgili savunmanı ise daha sonra yanıtlayacağım.Savunman düşündüğün kadar iyi değil . Ancak; bu hafta sabah 5 te çıkıp aksam 8.30 da geliyorum .Aşırı derecede yorgun oluyorum . Umarım beklemeye sabrın vardır

Bu arada

 

tarihi mühendislerce yapılan türkler

 

Ne demek .

Bir şey anladıysam sana benzeyeyim..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

12 Aralık tarihli ikinci yazımda Bay Cyranoya yanıt vermiştim. Fakat cevap yazdıktan sonra onun yazısını silerken "Bay Cyrano," ifadesini de silmişim. Düzeltir , forum okurlarından özür dilerim. Yazısına yanıtı ise daha sonra yazacağım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk başta Yasemin Çongar ABD nin yeni Ankara büyükelçiyle röportaj yapıyor.Ross Wilson diyorki

'' PKK ile mücadelede yeni planlarım var''

 

bugün de gazetelerde CIA başkanının Ankaraya geliceği yazıyor.''CIA ve PKK pazarlığı''

 

herzaman ki gibi Türkiyeyi yönetenler kendilerinin halledebilecekleri meseleleri uluslararası sorun

yaparak, kronikleşmiş bir terörle mücadele anlayışıyla MİT i pazarlıkta kullandıktan sonra şimdide

CIA yi sıraya soktular.

 

yaaa senin topraklarında yaşayan kürtlerle bu meseleyi halletmek varken CIA ve Barzaniyi bir araya getirmek ne vahim bir durum.

kendi sorunumuzu ABD yi araya sokarak çözmeye çalıştıkça gerçek bir çözüme hiç bir zaman ulaşamayacağız.

 

o röportajı söylede okuyabilirsin. " biz yine 99 daki gibi PKK'yı etkisiz kılacak işler yaparız ama karşılığını alırız, ne veriyorsunuz bunun karılığında?"

 

zira Melih Aşık bu günkü milleyette bir yılların kurdu diplomatın kendisine söylediği bir cümleyi yayınlamış

 

"bu tür adamların ziyareti bir şey vermek için olmaz, bir şeyler almak için olur, bir şey verileceği zaman CIA başkanı gönderilmez"

 

 

tartismaci birinin yazısına cevap vermek için, o yazının olduğu topicte bunu çok pratik olarak yapabilirsin. zira topicler bunun için vardır. aynı konu aynı başlıkta tartışılsın diye. bu yazı dediğin gibi benim yazıma cevap niteliğindeyse yazımın olduğu topicte yaparsın bunu böylece neyi eleştirdiğin açıklama yapmana gerek kalmadan anlaşılır.

 

birde

 

"Ne demek .

Bir şey anladıysam sana benzeyeyim"

 

bu ne? yapmak istediğin şey ağız dalaşı falansa, açıkça söyle boşuna günlerce karşıt tezler üretmeye falan burada kimse sana gel zorla bizimle tartış demiyor. tartışam niyetlisiyse, öcne tartışma adabıan uygun davranamyı öğren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CYRANO sana karşı nasıl bir tutum takınacağımı inan ki şaşırmış durumdayım…

İlk yazıma ( bkz. “ tartismaci ” rumuzlu , 12 aralık tarihli , “Kürtlere karşı önyargılara cevap” başlığı ) bir yanıt yazdın ( bkz. “ cyrano ” rumuzlu . 12 aralık 2005 tarihli ileti ) , fakat yazımın bir bölümünü Türklere karşı benim bir önyargım olarak yorumlamışsın ve doğrudan sana yönelik yazılan paragrafı yanıtlamışsın . Kürtlere karşı önyargılar ve cevaplarla ilgili kocaman bölüme yanıt vermemişsin . “ Bakın sizin hakkınızda da şöyle şöyle düşünenler var ve eminim ki bunlardan da siz hoşnut değilsinizdir . Hal böyleyken siz niye Kürtlerle ilgili böyle düşünüyorsunuz ve çevrenizdeki ; gerçekte sizinle aynı haklara sahip olması gereken uluslara karşı saldırgan bir tutum takınıyorsunuz ; takındığınız tutumun tüm bir Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasını kana bulayacağını ve kendi ulusunuza da çok ciddi zarar vereceğinizi görmüyor musunuz ” demiştim . Söylediklerimi hiç üzerine alınmamişsınve hiçbir yanıt vermemişsin .

 

İş bununla da kalmıyor .. Beni “ Kürtlere karşı önyargılara isyan ederken Türklere karşı çirkin önyargılar beslemekle ” suçlamıştın ve “ asıl utanması gerekenin ben olduğumu ” söylemiştin . Halbuki ben yazdığımın Avrupalıların Türklerle ilgili bir önyargısı olduğunu açıkça yazmıştım . Önyargılara karşı olduğumu da söylemiştim (1) . Bunu sana hatırlattım ; ancak sen duymazdan geldin . Hatanı kabullendiğine ilişkin bir tek kelime bile göremedim bir sonraki yazında .

Kurnazlığın bununla da bitmiyor . Seninle ilgili iğneli olabilecek bölümü de keserek almışsın ve öylece yanıtlamışsın . Böylece yanlışını kabullenmeden ve de iğneyi yemeden aradan sıyrılmaya çalışmışsın . Hem de beni tartışma adabına uygun davranmaya davet etmişsin .

Bu yaptıklarını “ normalin ” sınırları içinde kalarak anlamak mümkün görünmüyor . Tutumunda ; amacının bir konuyu tartışmakla , doğruya ve iyiye ulaşma çabasıyla ilgili olmadığını , kendin veya ulusun için bir şeyler yapmayı amaçlamadığını ; tek gerçek amacının ne olursa olsun tartışmayı kazanmak ” olduğunu gösteren “ anormal ” bir yönün olduğu herhalde herkes için açık olmuştur diye düşünüyorum …

Böyle tartışma olmaz … Çün ki Türk , Arap , Fars , Kürt milyonlarca insanın kaderiyle ilgili şeyler yazılıyor … Bunun sorumluluğu taşınmak zorunda …

 

Bitirmeden birkaç noktaya daha değinmek istiyorum . Tania arkadaş sorunun özünü ıskalamış gibi görünüyor . Sorunu özünü oluşturan ABD ` nin işin içine sokulması değildir . Türkiye devletinin sorunu savaşla çözmek istemesidir . Yoksa sorunu kendisi çözmek istemiyor değil . Gerçekten Türklerin ülkesi sayılabilecek sınırların içine çekilerek , sorunu barışçı bir biçimde çözebilir . Bunu yapmadığı , Kürtleri sindiremezse imha etmek niyetinde olduğu gibi , Irak devleti sınırları içindeki Kürt topraklarında yaşayan Kürtlerin kazanımlarını bile kendisi için tehdit olarak görüyor . Bıraksalar ve gücü yetse güneyi de yakıp yıkacak ; gerekirse işgal bile edecek . Bunlar devletin güneydeki oluşuma yaklaşımında açıkça görülüyor . Her ne pahasına olursa olsun güneyde federatif ya da bağımsız bir Kürdistana göz yumamayacaklarını her fırsatta zaten ifade ediyorlar ve buna uygun da davranıyorlar .

 

Ancak buna güçleri yetmiyor . Şöyle ki :

a - Amerika bile Irakta halkın önemli bir bölümüyle işbirliğini sağladığı halde ne duruma düştü ; bunları biliyorsunuz ;

b - Ayrıca Amerikanın buraları kimseye bırakmaya niyeti yok , kendi çıkarları açısından buna izin veremez , buraların denetimini kimseye kaptırmak niyetinde değil . Iraka da bunun için müdahele etti , bunları da biliyorsunuz ;

c - Türkiyenin müdahelesinin ilerde kendi başlarına da gelebileceği kaygısını taşıyan İran , Irak ve Suriye de buna karşı çıkacaklardır , müdaheleyi ancak onlarla birlikte yapabilir ; ki bölgedeki Amerikan varlığı buna engeldir ;

d – Dünyanın bölgede gözü olan diğer emperyal devletleri de Türkiyenin yapacaklarına , bölgede kendi kontrolünü kurmasına seyirci kalmayacaklardır . Türk ekonomisi Amerika ve Avrupa emperyalizmine göbekten bağlıdır . Türkiye onları tümüyle karşısına almaya cesaret edemez . En azından onlarla birlikte yürümeye mahkumdur .

 

Zaten bu nedenle Amerika ile pazarlık yapıyor ve ara formüller bulmaya çalışıyorlar ; değil mi ? Ayrıca Türkiye sorunu şiddet yoluyla ve ABD ` yi işe karıştırmadan çözebilse doğruyu yaptı mı diyeceğiz .

 

Lütfen daha dikkatli olalım . Farketmişsindir Cyrano almış nerelere götürmüş söylediklerini . Sindiremezlerse yok etmek peşinde olanların ekmeğine yağ sürmeyelim .

Bundan sonraki yazımda Cyrano ` nun asıl söylediklerine yanıt vereceğim . Ancak ; bundan sonra Cyrano ` nun adını anmadan , varsa tezlerine yanıt vereceğim ; sadece ne üstüne konuştuğumun açık olabilmesi için gerekirse alıntı yapacağım . Çün ki O` nu da artık incitmek istemiyorum . Umarım kendisi de daha mantıklı ve serinkanlı davranır .

 

 

 

NOT : Cyrano , Şemdinli ` olanlar ile ilgili analizine yanııtı aynı topikte vermemin uygun olacağını söylemiş . Doğrudur , bu forumda çok yeniyim ve kurulmuş olan karmaşık sistemi henüz öğrenemedim , karışıklığa yol açmış olabilirim . Ancak ; yanıtımdaki alıntıları adı geçen topikten yaptım ve yazdıklarımın o topikte yazılara bir yanıt olduğu yeterince açıktır sanırım . Bunun yanında , ben daha geniş içerikli bir topic açmak istemiştim . Ayrıca tartıştığımız konuya , bu konuda söylediklerime önem vermek ve onları yanıtlamak daha doğru olur diye düşünüyorum .

 

Ancak , uyarı üzerine forumda bir gezinti yaptığımda gördüm ki Cyrano ` nun güncel konular forumundaki Şemdinli analizine politika forumunda açılmış Kurtler ne istiyor başlığında cevap vermişim ve daha önemlisi gördüm ki ; analizi machiavelli yapmış gibi algılamış ve machiavelli ` ye yanıt vermişim . Forumdaki herkesten bunun için ÖZÜR DİLERİM . Machiavelli ve Cyrano ` dan özür dilemek bana ne kadar ağır gelse de bu gerçek değişmiyor ...

 

 

DİPNOTU :

(1)Ayrıca yine belirtmek isterim ki Kürtlerin Türklerle ilgili aşağılayıcı olabilecek önyargılarına da karşıyım . Ben sadece , Kürtlerin kendileri ile ilgili abartılı sayılabilecek olumlu yargılara sahip olmalarını olumlu bulmuştum . Zira ezilenin kendi ile ilgili olumlu yargıları onlara zulme karşı mücadelelerinde moral verir . Bu ayrıca ; “ iyi şovenizm , kötü şovenizm ” çifte standardına sahip olmak demek değildir . Cyrano Marksist literatürdeki ezen ulus milliyetçiliği ve ezilen ulus milliyetçiliği ayrımıni kastediyor sanırım . Evet , Marksizm ` de böyle bir ayrım yapılır ve bunlardan birincisine karşı çıkılırken diğeri onaylanır . Ben de aynı kanıdayım . Batıdaki ilerici , demokrat Türkler ve bir kısım Kürterde ( özellikle de Alevi Kürtler arasında ) bu konuda bir kafa karışıklığı yaşandığını düşünüyorum . Bu nedenle konu çok önemlidir . Bu konuda daha sonra yazmayı planlıyorum .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi Benim Pkk'ya yaptığım eleştirileri neden Kürtlere yapılmış eleştiri olarak algılıyor ve öyle lanse ediyorsun. PKK=Kürtler mi ? sana göre.

 

ve yine aynı şeyi yapıyorsun. ell ikere söyledim akrdeşim burada. burası MIRC değil herkesin yazdığı, kayıt altında ve ortada. benim hangi yazımda iddia ettiğin eşyelr varsa Alıntı Yaparsın o dediğin şeyleri nerede yazmışım gösterirsin.

 

kafana göre gölge boksu yaratıyorsun. benim söylemediğim şeyleri önce bakın CYRANO söylemiş deyip sonra kendi kafana göre onalrı eleştiriyorsun. son kez söylüyorum . CYRANO bunalr ıbunları söylemiş diye uydurmalar yapma. benim söylediklerim hepsi yuakrıda kayıtlı. yap alıntını altına yorumunu ekle. ben şaşırıyorum check ediyorum ben bunları ne zaman söylemişim. diye bakıyorum yuakrıya yok öyle bir şey. sen görüyorsan var diyorsan yap alıtını Quote içinde.

 

ben yazılarımda PKK'yı eleştirdiğim teşhir ettiğim halde. Sen bunu devamlı Kürtlere yapılmış eleştiri oalrak algılarsan, PKK=Kürtler olarak düşünüyor ve algılıyorsun demektir.

 

senin yaptığın şu. benim yazılarımı okumuşsun fikirlerim sana ters gelmiş. fikirlerimi tartışacak ya da eleştireceğine. bana saldırarak kendini hakluı çıkarabileceğini sanıyorsun. emin ol forumda bu numaralar yeterince sıkıcı oldu ve bayatladı. yenisine gerek yok.

 

ilk geldin. Kükredin. "göster bana günlük basında, Şemdinli oalylarında CIA parmağı olduğuna dair bir tane ima var mı diye". OK dedik sana hem burjuva medyasından hem sol basından haber leri yazdım buraya.

 

şimdide başladın sen şöylesin sen böylesin. İki sayfa kendi mantığınla eleştiri yazmışsın. ama nasıl oluyorsa o benim yazıalrım fikirlerim diye eleştirdiğin şeylerin içinde bir tane bana ait olan, yok dedim ya gölge boksu. daha öncede söyledim analizimi mi eleştiriyorsun. o analizin topiğidne yaparsınki insanlar neyi eleştirdiğini görsün. ve bakabilsin bana ithaf ettiğin şeyler yazılı mı orada.

 

bu forumda ırkçılık yapıldığında buna en çok karşı çıkanlardan birisi benim.

 

Bİrde tekrar ediyorum şu hastalığı bırakın. PKK ya yapılan itham ve eleştirileri, Kürtlere yapılmış sayma hastalığını. O zaman Tüm kürtleri PKK lı olarak gören mantık bizzat seninki olur. Ne ilginç bir şeydir ve ne mantıktır biz burada PKK yı eleştirdik mi " vay efendim sen nasıl kürtlere laf söylersin, Kürt düşmanlığı yapmayın vs".

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Bİrde tekrar ediyorum şu hastalığı bırakın. PKK ya yapılan itham ve eleştirileri, Kürtlere yapılmış sayma hastalığını. O zaman Tüm kürtleri PKK lı olarak gören mantık bizzat seninki olur. Ne ilginç bir şeydir ve ne mantıktır biz burada PKK yı eleştirdik mi " vay efendim sen nasıl kürtlere laf söylersin, Kürt düşmanlığı yapmayın vs".

Senelerce önce okudugum bir yazidan alinti. Yazar aynen söyle diyor: Biz hep kendimize yanlis sorulari sorduk! misal yeni bir anayasa gerekiyor bize, kendimize sordugumuz soru su : "Bize en uygun anayasa hangisi?" ve cevaplar siralanir isvicre, fransa vs... halbuki soru su olmaliydi: "Halkimiza en uygun onun ihtiyaclarina cevap verebilecek bir anayasa nasil yapariz! Neler olmalidir bu anayasada?"

Bu yazida kürt ve PKK sorununa cözümün sifresi verilmistir,anlayabilene! özellikle kürt ve PKK yi ayni yere koydum. Hangi akli selim insan PKK yi kürtlerden uzak tutabilir? bunu söylemek sadece komiklik olur saklabanlik baska bisey degil. PKK nin o insanlardan cikmis olmasi ve yapmaya calistiklari bunlari bilmek bile arlarinda ki gönül bagini anlamaya yeter. Sakin ha söyle bir yanlisa da düsmeyelim PKK yi terör örgütü olarak niteliyip onlar cani insan degil gibi düsünmeyelim. Cünkü onlarda insan ve senin benim kadar onlarinda bu yeryüzünde yasamaya haklari var. Ben gecenlerde bir foto gördüm adamin birisi 4 cocugu ve karisini birakmis daga kacmis. herkes sok oldu cünkü ortada hic bir neden yok biliniyor, kimse neden gittigini bilmiyor. aradan bir kac sene gecmis sonra adam resim göndermisti karisi ve cocuklari icin. o resimlerden birini bende gördüm ve orada yasayan PKK lilarin haline acidim gercekten. Siz belki umursamazsiniz belki iyi olmus dersiniz belki gebersin dersiniz ama ben INSANIM ve bir insanin aci cekmesine dayanamam bunu bilmek görmek beni üzer. kim oldugu önemli degil PKK, amerikali, hint, arap, türk ,kürt. hepsinin acliktan yüzleri ne hale gelmis karinlari bellerine yapismis gibi. sonra cikip ne diyor ev arkdasim yok efendim abimler dagda sikistirmislar teröristleri yok ordaki yiyecek ve erzak bizde bile o zenginlikte yoktu. buna kargalar bile güler ya.

Simdi size sorular soracagim akli selim insanlar( CYRANO ilk sen cevaplamalisin).

--sizce kürtler neden daga cikiyor?bir insani oraya cikaran neden nedir? zannediyormusun oraya cikan bir avuc kürt türk devletini yikabilecegini düsündügü icin cikmis yada cikiyor??? siz bu olayi böyle degerlendirdikce o zaman hepsi bosa cikmis degil mi daga? kendileride biliyor hicbirsey yapamayacaklarini bu konuda.

AMA

yaniliyorsunuz!

--simdi, o insanlar salak degil ve üniversiteden kacip oraya giden insan bile var icinde. peki bir soru daha. bir insan neden ölecegini bile bile oraya gitmektedir? bir insani ölüm korkusundan arindiran ERDEMLER nelerdir?(bunu özellikle cevaplayin cünkü pkk nin cikisi ve ömrünü sürdürmesi burada yatiyor,bu nedende. Türkiye bu soruyu yillarca soramadi kendine yada sordu da halkin haberi yoktu birilerinin isine geldigi icin hep sus pus olundu kapatildi bazi seyler...derin bise...:)) iste)

 

arkadaslar dogru cevaplari buldugunuzda pesini birakmayiniz o nedenleri kaldirmadigimiz sürece bu ülke iflah olmaz. ve bölünme kacinilmaz olur. cünkü insanlarin icine biriken kin bir gün patlak verir.

degerli bir arkdasimin bi sözü vardi: birini öldür ama sakat birakma!!!mutlaka seni birgün gelir bulur o kin o öfke seni yasatmaz.aklinda olsun demisti.hepimizin aklinda olmali bu günlerde....

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bırakın şu ilkokul çocuklarına yapılacak ajitasyonları. ben burada Gerzekler için hazırlanmış PKK ajitasyonlarını tartışmam.

 

Hitler içinde ölüme hazır adamlar vardı bu onları İNSAN ve ERDEMLİ mi yapıyor :)

 

ne güzel "kürtlerle ilgili önyargılara cevap" topic hemen sonra PKK savunusu. e açık ol fikrinden mi utanıyorsun açıkça topiğine de bu adı koy.

 

daha kendin açık açık savunmaya utandığın bir örgüte birde makul tavır bekliyor . :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yapmayın arkadaşlar yaaa,var mı böyle iş ? yüzyıllardan beri bu topraklarda beraber yaşadık.hatta yaşamayı geçtim Cumhuriyet davasına yapılmış savaşlarda kürdü,türkü,lazı,boşnağı,alevisi,tatarı ne kadar ırk varsa cephede omuz omuza idi.beraber savaştılar,belki karavanalarını paylaştılar yada tek kalmış sigaralarını,belki yaralandıklarında birbirilerini taşıdılar yağmur gibi kurşunlar yağarken...biz neyi paylaşamıyoruz ?

 

Üstelik 1980lerde kurulmuş bir çok örgüt vardı ve partiye karkere kurdistan (pkk) kurulurken örgüte üye insan sayısı 5 kişiydi sıkı durun bu 5 kişiden 3'ü TÜRK idi.

 

geçmişten beri yapılmış yanlışlıklarla yaşıyoruz...Diyarbakırlı kürt bi vatandaş evladına Kürt ismi koymak istiyor ama koyamıyor yasaklardan dolayı...bu nasıl bi saçmalıktır elin ermenisi rumu istediği ismi koyuyor TC Kimliğine ama aynı toprağı yüzyıllardan beri paylaştığım kürt arkadaşım komşum kürt ismi koyamıyor..???

 

Her Cafede ingilizce parçalar çalıyo ama ben gidip kardeş türküler,Rojin vs. vs. dinleyince Pkklı kabul ediliyorum ?

 

Bir sürü kürt arkaşım var ama bana gelip durup dururken hiç biri bıçak çekmiyor.İşte başımızdakiler hani Atatürk dermiş ya BASİRETSİZ diye başımızdaki basiretsiz insanlar BİZİM KÜRTLERLE BİR ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK.KÜRT SORUNUMUZ YOK!PKK SORUNUMUZ VAR diyemiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yapmayın arkadaşlar yaaa,var mı böyle iş ? yüzyıllardan beri bu topraklarda beraber yaşadık.hatta yaşamayı geçtim Cumhuriyet davasına yapılmış savaşlarda kürdü,türkü,lazı,boşnağı,alevisi,tatarı ne kadar ırk varsa cephede omuz omuza idi.beraber savaştılar,belki karavanalarını paylaştılar yada tek kalmış sigaralarını,belki yaralandıklarında birbirilerini taşıdılar yağmur gibi kurşunlar yağarken...biz neyi paylaşamıyoruz ?

 

Üstelik 1980lerde kurulmuş bir çok örgüt vardı ve partiye karkere kurdistan (pkk) kurulurken örgüte üye insan sayısı 5 kişiydi sıkı durun bu 5 kişiden 3'ü TÜRK idi.

 

geçmişten beri yapılmış yanlışlıklarla yaşıyoruz...Diyarbakırlı kürt bi vatandaş evladına Kürt ismi koymak istiyor ama koyamıyor yasaklardan dolayı...bu nasıl bi saçmalıktır elin ermenisi rumu istediği ismi koyuyor TC Kimliğine ama aynı toprağı yüzyıllardan beri paylaştığım kürt arkadaşım komşum kürt ismi koyamıyor..???

 

Her Cafede ingilizce parçalar çalıyo ama ben gidip kardeş türküler,Rojin vs. vs. dinleyince Pkklı kabul ediliyorum ?

 

Bir sürü kürt arkaşım var ama bana gelip durup dururken hiç biri bıçak çekmiyor.İşte başımızdakiler hani Atatürk dermiş ya BASİRETSİZ diye başımızdaki basiretsiz insanlar BİZİM KÜRTLERLE BİR ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK.KÜRT SORUNUMUZ YOK!PKK SORUNUMUZ VAR diyemiyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

martı :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bırakın şu ilkokul çocuklarına yapılacak ajitasyonları. ben burada Gerzekler için hazırlanmış PKK ajitasyonlarını tartışmam.

 

Hitler içinde ölüme hazır adamlar vardı bu onları İNSAN ve ERDEMLİ mi yapıyor :)

 

ne güzel "kürtlerle ilgili önyargılara cevap" topic hemen sonra PKK savunusu. e açık ol fikrinden mi utanıyorsun açıkça topiğine de bu adı koy.

 

daha kendin açık açık savunmaya utandığın bir örgüte birde makul tavır bekliyor . :)

her zaman söylüyorum ortaligi karistir sonra tartisama ve kac sana bu yakisir. sorularima cevap yazamadin ne oldu???ya bilmiyorsun yada isine gelmiyor. sevindim:)

fikrimden utanmak mi asla ben bildiklerimi söylüyorum ve hakliyim ki insanlar cevap veremiyor. pkk savunmasiymmis sen bu yazidan bunu cikardiysan sana yaziklar olsun ve sanirim tekrar ilk okul siralarina oturup o cocuklarla ders görmelisin tekrardan hayati ve yorum yapmasini ögrenmen icin. ben pkk nin cikis sebepleri üzerinde durdum ve nasil biter bunu acikladim. sen anlamadiysan artik bu senin sorunun.

ey akli selim insan ben pkk yi nasil savuna bilirim??buna cevap verebilirmisin. benim ne cikarim olacak bundan. türkiyeye zarar verdigi icin sevinmelimiyim? ben hümanistim ve o gün okudugum bir sehitten annesine mektup yazisini okuyunca ben burda titriyordum tüylerim diken dikendi. sence neden? neyse anlayamayacagin seyler üzerine konusuyorum bu sana son cevap yazisim zira tartisilacak insan vardir tartisilmayacak insan vardir.

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senelerce önce okudugum bir yazidan alinti. Yazar aynen söyle diyor: Biz hep kendimize yanlis sorulari sorduk! misal yeni bir anayasa gerekiyor bize, kendimize sordugumuz soru su : "Bize en uygun anayasa hangisi?" ve cevaplar siralanir isvicre, fransa vs... halbuki soru su olmaliydi: "Halkimiza en uygun onun ihtiyaclarina cevap verebilecek bir anayasa nasil yapariz! Neler olmalidir bu anayasada?"

Bu yazida kürt ve PKK sorununa cözümün sifresi verilmistir,anlayabilene! özellikle kürt ve PKK yi ayni yere koydum. Hangi akli selim insan PKK yi kürtlerden uzak tutabilir? bunu söylemek sadece komiklik olur saklabanlik baska bisey degil. PKK nin o insanlardan cikmis olmasi ve yapmaya calistiklari bunlari bilmek bile arlarinda ki gönül bagini anlamaya yeter. Sakin ha söyle bir yanlisa da düsmeyelim PKK yi terör örgütü olarak niteliyip onlar cani insan degil gibi düsünmeyelim. Cünkü onlarda insan ve senin benim kadar onlarinda bu yeryüzünde yasamaya haklari var. Ben gecenlerde bir foto gördüm adamin birisi 4 cocugu ve karisini birakmis daga kacmis. herkes sok oldu cünkü ortada hic bir neden yok biliniyor, kimse neden gittigini bilmiyor. aradan bir kac sene gecmis sonra adam resim göndermisti karisi ve cocuklari icin. o resimlerden birini bende gördüm ve orada yasayan PKK lilarin haline acidim gercekten. Siz belki umursamazsiniz belki iyi olmus dersiniz belki gebersin dersiniz ama ben INSANIM ve bir insanin aci cekmesine dayanamam bunu bilmek görmek beni üzer. kim oldugu önemli degil PKK, amerikali, hint, arap, türk ,kürt. hepsinin acliktan yüzleri ne hale gelmis karinlari bellerine yapismis gibi. sonra cikip ne diyor ev arkdasim yok efendim abimler dagda sikistirmislar teröristleri yok ordaki yiyecek ve erzak bizde bile o zenginlikte yoktu. buna kargalar bile güler ya.

Simdi size sorular soracagim akli selim insanlar( CYRANO ilk sen cevaplamalisin).

--sizce kürtler neden daga cikiyor?bir insani oraya cikaran neden nedir? zannediyormusun oraya cikan bir avuc kürt türk devletini yikabilecegini düsündügü icin cikmis yada cikiyor??? siz bu olayi böyle degerlendirdikce o zaman hepsi bosa cikmis degil mi daga? kendileride biliyor hicbirsey yapamayacaklarini bu konuda.

AMA

yaniliyorsunuz!

--simdi, o insanlar salak degil ve üniversiteden kacip oraya giden insan bile var icinde. peki bir soru daha. bir insan neden ölecegini bile bile oraya gitmektedir? bir insani ölüm korkusundan arindiran ERDEMLER nelerdir?(bunu özellikle cevaplayin cünkü pkk nin cikisi ve ömrünü sürdürmesi burada yatiyor,bu nedende. Türkiye bu soruyu yillarca soramadi kendine yada sordu da halkin haberi yoktu birilerinin isine geldigi icin hep sus pus olundu kapatildi bazi seyler...derin bise...:)) iste)

 

arkadaslar dogru cevaplari buldugunuzda pesini birakmayiniz o nedenleri kaldirmadigimiz sürece bu ülke iflah olmaz. ve bölünme kacinilmaz olur. cünkü insanlarin icine biriken kin bir gün patlak verir.

degerli bir arkdasimin bi sözü vardi: birini öldür ama sakat birakma!!!mutlaka seni birgün gelir bulur o kin o öfke seni yasatmaz.aklinda olsun demisti.hepimizin aklinda olmali bu günlerde....

saygilar,

 

 

Buna asla izin vermeyecekler çünki bu durum birilerinin ekmeğine yağ sürüyor.Neden vaz geçsinlerki orada insanlar ölmüş kimene,ailelerini bırakıp ölüme koşmuşlar kimene,belki kendinden sonra gelecekler bir parça rahat huzur içinde yaşayacak düşüncesini yüreklerinde barındırarak ölüyorlar bundan kimene,Ben türkiyede yaşayan bir kürdüm bile diyince vayyy efendim önce türküm sonra kürdüm demeniz gerekiyor diyen insanlarla aynı havayı soluyoruz.Kardeşim adam kürt neden türküm desin deyil :D

 

 

Ayrıca hakikaten de dağda bolluk içindemi yaşamaktalar madem öyle yaşıyorlar ailelerini neden yanlarına alıp dağlara çıkarmıyorlar ? onlardan ayrı kalıp ölümü göze alıyorlar.

 

Bakın ölüm hiç kimseye yakışmıyor bunun hesabı yapılamaz.Dağdakiler hak ediyor diye bir yaklaşım bu sorunları çözmez.Delimidir bunlar rahatmı batmıştır bir taraflarına ki bırakıp gitmişler.Sonuçlardan çok olayları buraya getiren nedenleri tartışmalı insan sonra sonuca bakılmalı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

simdi, o insanlar salak degil ve üniversiteden kacip oraya giden insan bile var icinde. peki bir soru daha. bir insan neden ölecegini bile bile oraya gitmektedir? bir insani ölüm korkusundan arindiran ERDEMLER nelerdir?(bunu özellikle cevaplayin cünkü pkk nin cikisi ve ömrünü sürdürmesi burada yatiyor,bu nedende. Türkiye bu soruyu yillarca soramadi kendine yada sordu da halkin haberi yoktu birilerinin isine geldigi icin hep sus pus olundu kapatildi bazi seyler...derin bise...) iste

 

imonly insanların senin bu yazdıkalrına cevap vermeme sebebi. ucuz PKK ajitasyonalrını tartışmaya ayıracak vakitlerinin olmaması.

 

"ERDEM" e bak. kaçıp dağda PKK'ya katılmanın adı ERDEM mi oldu.

 

oturacaksın bize burada PKK militanlarını yücelteceksin ondan sonra niye bana cevap vermiyorsunuz. "bu insanlar salak mı?" diye sormuşsun evet öyleler. "bir bildikleri varki gidiyorlar" demişsin. Apo'nunda birbildiğ ivardı ama, şimdi imralıda yatıyor kuzu kuzu. onunda bir bildiği vardır, avrupa devletlerine amerikaya güveniyordu. sonunda onlar tarafından paketlenip gönderildi ait olduğu yere.

 

Pkk ajitasyonalrına kanup dağa çıkan adam elbette senin söylediğin gibi " salak" tır. başka ne cevap bekliyorsun bizdne. oturup seninle Pkk militanlarının "ERDEM" lerini mi tartışalım :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

imonly insanların senin bu yazdıkalrına cevap vermeme sebebi. ucuz PKK ajitasyonalrını tartışmaya ayıracak vakitlerinin olmaması.

 

"ERDEM" e bak. kaçıp dağda PKK'ya katılmanın adı ERDEM mi oldu.

 

oturacaksın bize burada PKK militanlarını yücelteceksin ondan sonra niye bana cevap vermiyorsunuz. "bu insanlar salak mı?" diye sormuşsun evet öyleler. "bir bildikleri varki gidiyorlar" demişsin. Apo'nunda birbildiğ ivardı ama, şimdi imralıda yatıyor kuzu kuzu. onunda bir bildiği vardır, avrupa devletlerine amerikaya güveniyordu. sonunda onlar tarafından paketlenip gönderildi ait olduğu yere.

 

Pkk ajitasyonalrına kanup dağa çıkan adam elbette senin söylediğin gibi " salak" tır. başka ne cevap bekliyorsun bizdne. oturup seninle Pkk militanlarının "ERDEM" lerini mi tartışalım :)

 

insanlara deger deger vermen buradan belii oluyor :clover:

sen kendı cocugun adını koymak ıstemezmısın kendı ana dılınle konuşmak ıstemezmısın kendı dılınle muzık söyleyıp dınlemek ıstemezmısın istıyorsun demıı ama hesabına gelırsen aklına gelır sanırım 1980 lı yıllarda kürtce müzik calındımı veya bi yerde kürtce konuşuldugu zaman heen yakalanırdı ve evlere baskın düzenlenırdıı kürtce kasetler dinlenmesın dıye sen bi insanın kendi diliyle söyledıgı seyı yasaklarsan ve o ınsanlara verılen hakları kısıtlarsan sonu böyle olur hic boşuna sen sucu kürtlerde arama asıl suclu bırı varsa onuda sen bılırsın benım söylememe gerek yok

pkk içinde sadece kürt ınsanı yok türkü var kürt dü var almanı var ermenisi var ( ermenıler ne istıyor dıyeceksınız demii neden onlar savasıor dıyeceksın zamanında ermeni soykırımı yapıldıgı ıcın onlarda sımdıı ıntıkam alıyordur bence benım dusuncem bu bi insan da kendı canını boş yere feda etmez canını feda eden bırılerı varsa sapkanı cıkarıp oturr dusun bence neden nedenn canını feda edıyorrr ÖN YARGILI OLMAK O INSANIN NE KADAR KUCUK OLDUGUNU GÖSTERMEK DEMEKTIRR .

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN CIKMAZ :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insanlara deger deger vermen buradan belii oluyor :clover:

sen kendı cocugun adını koymak ıstemezmısın kendı ana dılınle konuşmak ıstemezmısın kendı dılınle muzık söyleyıp dınlemek ıstemezmısın istıyorsun demıı ama hesabına gelırsen aklına gelır sanırım 1980 lı yıllarda kürtce müzik calındımı veya bi yerde kürtce konuşuldugu zaman heen yakalanırdı ve evlere baskın düzenlenırdıı kürtce kasetler dinlenmesın dıye sen bi insanın kendi diliyle söyledıgı seyı yasaklarsan ve o ınsanlara verılen hakları kısıtlarsan sonu böyle olur hic boşuna sen sucu kürtlerde arama asıl suclu bırı varsa onuda sen bılırsın benım söylememe gerek yok

pkk içinde sadece kürt ınsanı yok türkü var kürt dü var almanı var ermenisi var ( ermenıler ne istıyor dıyeceksınız demii neden onlar savasıor dıyeceksın zamanında ermeni soykırımı yapıldıgı ıcın onlarda sımdıı ıntıkam alıyordur bence benım dusuncem bu bi insan da kendı canını boş yere feda etmez canını feda eden bırılerı varsa sapkanı cıkarıp oturr dusun bence neden nedenn canını feda edıyorrr ÖN YARGILI OLMAK O INSANIN NE KADAR KUCUK OLDUGUNU GÖSTERMEK DEMEKTIRR .

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN CIKMAZ :clover:

 

ya bir şeyi merak ediyorum, siz bu söylediklerinize inanan var sanıyor musunuz. hangi tarihte kürtçe konuşuyor diye insanlar aralarında yakalanmışlar bilmem ne olmuş. var mı böyle bir vaka. Ya ne zaman bu ülkede Kürtçe kasetler satılamamışta engellenmiş, Şivan Perwer in kasetleri hangi kasetçide satılmamış. ben bildim bilelim bırak insananları sokak ta kaset çalanalr avaz avaz kürtçe kasetler takarlardı. Her türlü kürtçe müzik yapanın kasetleride alenen satılırdı. hangi ülkeden bahsediyorsunuz siz ya ? bir isnan gelsin bana desin ben kürtçe müzik dinlemek istedim kaset bulamadım plak bulamadım cd bulamadım. var mı bunu söyleyebilecek birisi. 1980 li yıllarda insanlar aralarında kürtçe konuştu diye yakalanıyordu he, kürtçe kaset dinleniyor diye evlere baskın düzenleniyordu he. :). ya siz inanıyormusunuz bunlara gerçekten.

 

 

açık açık söyleyeyim benim PKK'ya ön yargım yok .direkt ve derin yargım var. bir şovenist insanlık düşmanı, emperyalist uşağı bir örgütü haklı çıkarmak için daha akıl ve mantığa uygun mazeretler arayın. belki bir gün bulursunuz.

 

rezalete bak. yok ermeni soykırımı olmuş, ermenilerde intikam almak için PKK içinde savaşıyorlarmış bize karşı.

 

tüh ya bak biz PKK ya boşuna laf söylüyormuşuz adamların nede haklı gerekçeleri varmış bak ya yazık etmişiz günahını almışız :)

 

halen en de güzel anyı mantık. PKK teşhir edince neden bunu Kürtlere hakaret olarak algılıyorsunuz, tüm kürtler PKK'lı mı diye soruyoruz. "PKK olamadan kürtleri düşünebilirmisin" diye cevap alıyoruz. Şimdi ırkçılık nedir ve bunun adı nedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selam arkadaslar, hazir kürtlerle ilgili önyargilar ele alinmisken bir kac soru yöneltmek istiorum....

 

tanidigim, yeni tanistigim bazi kürt arkadaslar konusma esnasinda " o da bizden, su sizden" die bahsediolar...

ömrüm hayatim boyunca bir Türkün agzindan böle yakistirmalar duymadim....

ben politikaya, sosyolojik problemlere deginmiorum, sadece kendi izlenimlerimi irdeliorum ve bunun sebebini anlayamiorum...

 

Ve birde biri bana Allah rizasi icin PKK nin hedefini aciklasin lütfen...

 

30 küsür senden beri süren ve TR yi icten ice kemiren bu savas kürtce sarkilar sölenebilsin die mi, Kürt kanallari yayina girsin die mi?

 

Bi arkadas demiski pkklilar ac oldugu icin daga cikiolar, eh ben Almanyadan daga cikmak icin doguya giden vatandaslar biliorum. ....

bu aciklamanin ardinda yatan mantigi anlayamadim dogrusu...

 

TR de biseyler ters gidio die hepimiz daga cikalim o zaman ne dersiniz..... :)

 

benzer baska topiclerde sordugum bazi sorulara yanit alamadim ve yurtdisinda yasayan biri olarak bir cok seyi yeterince takip edemiorum ve umarim burdaki paylasimlar aydinlatici olur.....

 

Ama pesin konusiim arkadaslar terörü ve savasi savunacak hic bir gecerli mantik ve gerekce yoktur bana göre...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selam arkadaslar, hazir kürtlerle ilgili önyargilar ele alinmisken bir kac soru yöneltmek istiorum....

 

tanidigim, yeni tanistigim bazi kürt arkadaslar konusma esnasinda " o da bizden, su sizden" die bahsediolar...

ömrüm hayatim boyunca bir Türkün agzindan böle yakistirmalar duymadim....

ben politikaya, sosyolojik problemlere deginmiorum, sadece kendi izlenimlerimi irdeliorum ve bunun sebebini anlayamiorum...

 

Ve birde biri bana Allah rizasi icin PKK nin hedefini aciklasin lütfen...

 

30 küsür senden beri süren ve TR yi icten ice kemiren bu savas kürtce sarkilar sölenebilsin die mi, Kürt kanallari yayina girsin die mi?

 

Bi arkadas demiski pkklilar ac oldugu icin daga cikiolar, eh ben Almanyadan daga cikmak icin doguya giden vatandaslar biliorum. ....

bu aciklamanin ardinda yatan mantigi anlayamadim dogrusu...

 

TR de biseyler ters gidio die hepimiz daga cikalim o zaman ne dersiniz..... :)

 

benzer baska topiclerde sordugum bazi sorulara yanit alamadim ve yurtdisinda yasayan biri olarak bir cok seyi yeterince takip edemiorum ve umarim burdaki paylasimlar aydinlatici olur.....

 

Ama pesin konusiim arkadaslar terörü ve savasi savunacak hic bir gecerli mantik ve gerekce yoktur bana göre...

 

 

Elimden geldiğince yanıt vereyim sana alaturka

 

 

Bu ülkede kürtler yıllardır ikinci sınıf insan muamelesi görmüş ve kendilerinden başka dostları olmamıştır.toplum içinde bile ezilmeye çalışılmış garip garip yakıştırmalara maruz bırakılmış cahil kro dağdan gelmiş vs vs vs gibi bir çok yakıştırmalarla karşı karşıya kalmış ister istemez bizden olayına girmişlerdir.Foruma biraz göz atma fırsatı buldum da henüz kürtleri kardeş gözüyle bile görmeyen bir çok insan var.Ayrıca bu bizden sizden meselesi bir tek kürtlerde yokturki Bu ülke de kız verirken bile mümkün mertebe kendi memleketlisine veren bir çok insan var.Şimdi bir laz bir kürde kız veriyormu kolay kolay ((tamam gençler elbet bir yolunu bulur sevince o ayrı :D )) örneği memleketlere göre çoğalta bilirsiniz siz :D.Bu bizdenlik meselesi kürtlere has değildir.

 

 

PKK nın hedefini açıklamak bana düşmez ama forumda bir çok yere yazılıp çizilmiş. Ayrıca PKK nın hedefinide burada sormak çok abes olmuyormu .İçimizde bu soruya yanıt verecek bir militan mı var :D

 

30 küsür senedir şarkılarımız dinleseydik kimliğimiz kabullenilseydi ne kaybederdi bu memleket. Bizlerle beraber lawik ler dinlenilseydi düğünlerimizde el ele bizlerle halay da saf tutulsaydı çokmu birşey kaybetmiş olunurdu sevgili alaturka.Gerçi bu türklük kompleksinden çıkmış önce insan demiş bir çok arkadaşım da var elbette sözüm meclisten dışarı.

 

 

Almanyadan dağa gidenleri eleştirmişsin.Buna ancak bir mantık yürütebilirim oda şudurki kendisi almanyada belki refah içinde ama ailesini hala orada onları bırakmanın verdiği acıyla gitmiş olabilir.Yüreğindeki mezopotamya sevgisi ona bunu yaptırmış olabilir :D olabilirde olabilir alaturka ama madem yurt dışındasın çevrende böyle giden birisi var ise onun yakınlarına bir sor bakalım neden gitmiş sanırım onlar seni benden daha fazla aydınlatır.

 

 

Valla hepimizi dağa çıkmaya davet etmişsin bu biraz yusuf yusuf :D:P ister herkes de bunu yapamaz alaturka.

 

Ve yazının sonunda şunu yazmışsın ;

Ama pesin konusiim arkadaslar terörü ve savasi savunacak hic bir gecerli mantik ve gerekce yoktur bana göre...

e madem bu açıklamaları sallamicaktın canım neden sordunda yordun beni sen peşin peşin bir fikre inanmış sonra araştırma yapmak istiyorsun böyle ne ben seni yazdıklarımla tatmin ederim nede sen bunu anlayabilirsin :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Forumdaki kürt arkadaşların derdi ne hala anlayabilmiş değilim.Binlerce kişinin ölümüne sebep olan bir terör örgütünü eleştirmeyi tüm kürtlere yönelik bir saldtrı olarak nitelemek sonra da samim olmayan bir şekilde ezilmişlik edebiyatı yapıp insan haklarından bahsetmek biraz gülünç oluyor .Bu neyin ezilmişliği.Bu ülkede terörün en yoğun olduğu dönemde bile hiçbir türk komşusuna,mahallasinde alışveriş yaptığı bakkala sen kürtsün diye yan gözle bir kere baktı mı ona sormak gerek.bir anlayamadığım noktada türklerin ve ''türki'' anlayışın kendisinden bu kadar şikayet eden arkadaşların çoğu türklerin yoğun olarak yaşadığı batı illerine yerleşmiş ailerinin fertleri muhtemel istanbuldan yada batıdaki herhangibir şehirden yazıyorlardır.Bu kadar şikayet ediyorsan niye ****** ******** ***** oradan birşeyler atıp tutmaya çalışırlar bunu da bir türlü anlayabilmiş değilim... ama iyi düşünmek lazım vardır bir açıklaması.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Forumdaki kürt arkadaşların derdi ne hala anlayabilmiş değilim.Binlerce kişinin ölümüne sebep olan bir terör örgütünü eleştirmeyi tüm kürtlere yönelik bir saldtrı olarak nitelemek sonra da samim olmayan bir şekilde ezilmişlik edebiyatı yapıp insan haklarından bahsetmek biraz gülünç oluyor .Bu neyin ezilmişliği.Bu ülkede terörün en yoğun olduğu dönemde bile hiçbir türk komşusuna,mahallasinde alışveriş yaptığı bakkala sen kürtsün diye yan gözle bir kere baktı mı ona sormak gerek.bir anlayamadığım noktada türklerin ve ''türki'' anlayışın kendisinden bu kadar şikayet eden arkadaşların çoğu türklerin yoğun olarak yaşadığı batı illerine yerleşmiş ailerinin fertleri muhtemel istanbuldan yada batıdaki herhangibir şehirden yazıyorlardır.Bu kadar şikayet ediyorsan niye ********** ***** gelip oradan birşeyler atıp tutmaya çalışırlar bunu da bir türlü anlayabilmiş değilim... ama iyi düşünmek lazım vardır bir açıklaması.

ben artik bu konuda asla yazmicam cünkü o kadar fazla örümcek beyinli varki türkiyede hepsine laf anlatmak imkansiz.siz bu kafayla devam edin.tekrar hatirlatiyorum "bir insani öldür ama sakat birakma". hic kimsenin kinini almayacaksin, hele bir toplumun asla. ama bakiyorum kimsenin umrunda degil. dikkat edin arkdaslar bu ülkede 30 milyon gibi türk nüfusu var ve hizla cogaliyorlar. gün gelirde basa bela olursa sasirmam. iyi gecinmek lazim. zira ben hatirlatiyorum. azinlik olmanin ne oldugunu gün gelir sizde tatarsiniz:)bisey daha misal ne olacak dersiniz öyle mi? iyi ermenilere yapilanlardan sonra ne oldu haberiniz vardir umarim. kac devlet büyügü ermeniler tarafindan öldürüldü siz benden daha iyi bilirsiniz. bir avuc ermeni. artik gerisini siz düsünün. birde bir inanis var. kürt ve PKK yi ayiriyorsunuz:))))))))))cok komik cidden gülmek icimden gelmiyordu ama öyle. arkdaslar pkk nerden cikiyor?? pkk kim? neden orda?

birileri kürt ler hemen bilmem ne oluyor pkk ya laf atinca demis. ha söylim ben bi kere melezim. ermeni kürt türk karisimi. ve hic kimsenin tarafinda degilim. sadece herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. birseylerin savunusunu yapmiyorum. ülkem icin birseyler yapiyorum. cünkü gidisat hos degil bu ülke parcalanmamali ama sizlerin yaptiklari yapilanlar oraya götürüyor ülkeyi. ben pkk nin cikis nedenlerini sayiyorum ve nasil bitebilecegide orda yaziyor zaten sifre bu. ama dinleyen yok ki, örümcek kafalilar saldiriyor direk. sanki benim cikarim ne bundan. bu ülkede para askeriyeye pkk ya aktikca bizim maaslarimizdan kesiliyor bunun ben farkinda degilmiyim saniyorsunuz. neyse umarim birgün insanlar dogru yolu bulur tek temennim bu. allah yardim etsin bize biz kendi problemlerimizi cözemeyiz. hem baskasida cözemez kimse medet ummasin....

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

selam arkadaslar, hazir kürtlerle ilgili önyargilar ele alinmisken bir kac soru yöneltmek istiorum....

 

tanidigim, yeni tanistigim bazi kürt arkadaslar konusma esnasinda " o da bizden, su sizden" die bahsediolar...

ömrüm hayatim boyunca bir Türkün agzindan böle yakistirmalar duymadim....

ben politikaya, sosyolojik problemlere deginmiorum, sadece kendi izlenimlerimi irdeliorum ve bunun sebebini anlayamiorum...

 

Ve birde biri bana Allah rizasi icin PKK nin hedefini aciklasin lütfen...

 

30 küsür senden beri süren ve TR yi icten ice kemiren bu savas kürtce sarkilar sölenebilsin die mi, Kürt kanallari yayina girsin die mi?

 

Bi arkadas demiski pkklilar ac oldugu icin daga cikiolar, eh ben Almanyadan daga cikmak icin doguya giden vatandaslar biliorum. ....

bu aciklamanin ardinda yatan mantigi anlayamadim dogrusu...

 

TR de biseyler ters gidio die hepimiz daga cikalim o zaman ne dersiniz..... :)

 

benzer baska topiclerde sordugum bazi sorulara yanit alamadim ve yurtdisinda yasayan biri olarak bir cok seyi yeterince takip edemiorum ve umarim burdaki paylasimlar aydinlatici olur.....

 

Ama pesin konusiim arkadaslar terörü ve savasi savunacak hic bir gecerli mantik ve gerekce yoktur bana göre...

 

 

Sana pkk nin amacini söylim mi? burada bir kac kisiye birlikte cevap vermis oluyorum CYRANO sende dinlede birseyler ögren.

HATIRLADIGIM BIR OLAYI ANLATIM. OLAY ANADOLUDA BIR ILDE GECTI. ADAMIN BIRININ BUTUN AILESINI ALIP KARAKOLA GOTURDULER. SEBEP PKK YA YANDASLIKMIS. NEYSE ADAMIN GOZU ONUNDE KARISI VE KIZ COCUGUNA TECAVUZ EDILDI. SIZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?? BUNA CEVAP VERIN NE YAPARDINIZ? ICINIZDE ERKEK OLAN VARMI. NE YAPARDI BIR ERKEK BÖYLE BIR DURUMDA BEN SÖYLIM SIZLER GIDER MAHKEMEYE BASVURURDUNUZ. SONRA NE OLACAKTI BEN SOYLIM YINE. ARADAN 5 SENE GECECEKTI SONRA BI BAKMISSIN AAAA NE OLDU DAVA ZAMAN ASIMI:)) NE KOMIK DIMI... AMA ZAMAN ASIMI. O INSANDAN NE BEKLERSIN ARTIK. GIDIP OLURDE DAGA DA CIKTI CIKAR.SAKIN BIRI CIKIP BANA BU ULKEDE BOYLE DAVALAR ZAMAN ASIMI OLMAZ DEMESIN TEPEM ATAR.SALAKLIGA TAHAMMUL EDEMIYORUM. BIR ERDEMLI DAVRANIS DAHA. DOGUDA BI COK KOYDE OY KULLANMAK BILDIGINIZ YONTEMLERLE OLMUYOR. YADA SIZE YANLIS SOYLENIYOR. OY NASIL KULLANILIR DEMOKRATIK BIR ULKEDE! KAPALI BIR ALANDA KIMSE GORMEZ KIMSE MUDAHALA ETMEZ SEKILDE DIMI? O ZAMAN TURKIYEDEKI NE VE TURKIYENIN YONETIM SEKLI NE MERAK EDIYORUM. SECIM GUNU SANDIGIN BASINDA BIR KARAKOL GOREVLISI OY KULLANIRKEN SIZI DENETLER:) BUDA KOMIK KIMSE BUNA LAF ETMESIN BUNUDA COK IYI BILIYORUM. HAYATINDA HOC DOGUYA GITMEMIS BIR INSANLA BUNLARI TARTISMAK NE KADAR ACI. CUNKU ANLAMAZSINIZ SILAH SESLERI ALTINDA UYUMAYI. GECELER NASIL GECER DOGU KOYLERINDE ICINIZDE BILENINIZ VAR MI? RAHAT YATAKLARINIZDA UYURKEN KIMIN UMRUNDA TABI. NEYSE RAHATINIZI BOZMIM CUNKU HIC BIRSEY DEGISMICEK. BIDE CYRANO sen pkk nin kendi kendine olustugunu ve hepsi salak surusu oldugunu düsünüyorsun helal sana. tebrik ediyorum. bir seye üzülüyorum tek birseye. acaba bir elli yil sonra neler olacak bunlari görebiliyormusunuz. ve onca kinini kazandiginiz insanlarin karsisinda olsaniz sizleri o zaman görmek isterdim. bakalim ne kadar ötebiliyorsunuz o zaman. ama hepiniz kiviracaksiniz bunu cok iyi biliyorum cünkü su anda yaptiginiz teksey güclü olan taraftan olma stratejisi. yarin hepiniz kürdüm derse sasirmam.ha tamam siz demiyeceksiniz de cocuklariniz ama onlar görecek ve sizlerin o zamani görmeyeceginize üzülüyorum. ben o gün erken gelsede yazacagim birgün birisi sizi türkce konusmamaya yazmamaya zorlarsa bunun üstünede yazarim elestiririm. cünkü bir insanin en dogal haklari allah tarafindan verilir sadece.

 

ne mutlu size bu günüde kazasiz belasiz atlattiysaniz.

saygilar,

tüm insanliga tatli rüyalar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.