Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kaoss

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    22
  • Katılım

  • Son Ziyaret

kaoss tarafından postalanan herşey

  1. marilynin incili yaktıı videolardan biri varsa atarmısınız:D
  2. satanizm ateist bi akımdır yani allahı da şeytanı da reddeder. şeytan sadece bir semboldür. şeytana tapıcılık da sadece bir isim. kimsenn şeytana falan taptıı yoq. bu noktada bilmeden etmeden konusmus durumuna düşüyorsun.
  3. kaoss

    bir sorum olacak

    resminizdeki adama benzer bi adam söylemişti ayrıca tüm islam tarihini özetlemenizin bana bi faydası olmaz cünkü böyle uzun yazıları kimse okumaz
  4. kaoss

    tanrının parçalarımıyız?

    islam inancına göre allah bize kendi ruhundan üflemiştir zaten bizi diğer varlıklardan üstün yapan da budur. bizim ruhumuz allahın ruhundan bir parçaysa hiç kötülük yapmamamız gerekmez mi? yapıyosak bunun cok daha fazlası allahın ruhunda da mevcut olmalı. o halde allahın ruhunda kötülük vardır. ama kutsal kitaplarda tanrının kötü bir ruha sahip olduğu söylenmiyor. bu durumda yalancı bir tanrıdan söz etmek absürd olmaz. yalancı bir tanrıya tapmak doğru olur mu?
  5. eğer evren yaratılmamışsa yani ezeli ise, tesadüfler sonucu oluşma ihtimali ne kadar düşük olursa olsun oluşacaktır. çünkü evrenin sonsuz zamanı vardır.
  6. deniliyor ki allah insanları sınamak için yaratmıştır. allah bizi yaratmadan da bizim ona iman edip etmeyeceğimizi bilemez miydi? ayrıca allah insanları sınamak için şeytanı başımıza salmıştır ve bize akıl vermiştir. bu aklımızı şeytana karşı kullanıp kullanmayacağımızı sınamıştır. yani şeytan iyi olsaydı bu mümkün olmayacaktı. allah bizi sınamak için bizi kötülüklere iten bir varlık yaratmıştır. yani bu varlığın kötü olması zorunludur. allah onu bilerek kötü yaratmıştır. o halde neden şeytan cezalandırılacaktır? bu şeytana haksızlık değil midir???
  7. peki bi bakıym tesekkür ederim
  8. arkadaşlar ankarada slipknot vb. grupların t-shirtlerini satan bir yer biliyor musunuz?
  9. başkalarının düşüncelerine saygı göstermek zorundasın. birşeye karşı çıkman ona hakaret etmeni gerektirmez.
  10. kaoss

    bir sorum olacak

    bir namaz vaktini boş geçirmek 180000 yıl cehennemdir deniliyor. ahirette zaman kavramı yok da deniliyor. bu çelişkiyi açıklarsanız çok sevinirim.
  11. allah insanların ona inanmasını ister mi istemez mi diye sorsam 'ister tabii' dersiniz. yani ona inanmamamızı istemez değil mi. peki allahın istemediği hani olmazdı????????
  12. senin söylediğin tamsayılar kümesinden 3 ü çıkarıp eklemek gibi bişey. çıkardığın zaman o kümede yine sonsuz tane sayı vardır oturup saymak istersen sonsuz zaman alır değilmi? 3 ü ekleyince say bide daha mı uzun sürer sence? sonsuzu sonlandırarak düşünüyorsun. sen teistsen eğer beyninin sınırlı olacağını düşünmelisin. sınırlı bir beyinle sınırsız şeyi düşünmemelisin. allah da sonludur böyle düşününce yani ezeli deildir. örnek olarak geçmiş 3 seneyi yaşanmamış olarak düşün. allahınvar olduğu süre sınırsızdır deil mi sana göre? bide o 3 seneyi ekleyip düşün o zaman bu sürenin daha uzun olması gerekmezmi bu mantığa göre? allah ezeli deildir o zaman. kendinle çelişiyorsun aslında.
  13. kaoss

    allahın adaleti nerde?

    size göre hepimizi allah yaratmadı mı bize aklımızı düşüncelerimizi o vermedimi? o halde biz ateistler yanlış düşünüyorsak gitceğimiz yer belli cehennem. peki allah varsa bize ateist düşünceyi kabul eden bir beyni o vermiş olmalı. yani ateist olmamızı o istedi ve bize böyle bir kafa verdi. siz diyeceksiniz ki şimdi 'allah herkase özgür irade verdi. böyle olmayı sen seçtin' peki allah benim böyle olacağımı bile bile niçin yarattı? bana seçim şansı bırakmadı. biz özgür iradeliymişiz gibi görünüyoruz ama düşüncelerimiz biz yaratılmadan önce şekillenmişti ve değiştirilemez artık. o zaman allahın adaleti nerde kaldı? cevap yazarsanız sevinirim.
  14. kaoss

    buna ne diyeceksiniz?

    acı çeken, kimsesiz, mutsuz insanların kimsesi olduğu iddia edilen allah değilmidir onları o hale getiren? yani bu durumda allah insanların hem dost hem de düşmanı olmuş olmuyor mu? biz nasıl güveneceğiz var olduğu iddia edilen allaha?
  15. insanlar bazı şeyleri açıklayamayınca kafalarında bir varlık uydurup ona inanmışlardır. yani kendini tatmin etme diyebiliriz.
  16. ********** sen buna inandın mı şimdi?
  17. ben de ateistim fakat sen çok somut ve basit düşünüyorsun biraz soyut düşüncelerle yaklaş olaya. doğru yoldasın dostum güven bana!
  18. bahsettiğin a noktası sabit değil yani zaman sürekli akıp gidiyor. sen burada evrenin sonsuz olamayacağından bahsettin bu mantıktan hareket ederek allahın da bir yaratıcıya ihtiyacı olduğu sonucuna varabiliriz. sen farkında olmadan kendinle çelişiyorsun.
  19. günah diye birşey yoktur. ama t.c. anayasasına göre istediğinle konuşabilirsin.
  20. hoşgeldin aramıza,

    yeni kaos yaratacak fikirlerini bekliyoruz :)

  21. allah sonsuzdur ve bir yaratıcıya ihiyacı yoktur diyorsunuz. o halde ben de diyorumki evren sonsuzdur ve yaratıcıya ihtiyacı yoktur. aklınız bir varlığın yaratıcıya ihtiyacı olmadan var olabilmesini kabul ediyorsa bunu da kabul etmelidir. ayrıca bir sorum daha olacak: furkan/25/54. "insani sudan yaratarak, ona soy sop veren o'dur." hicr/15/26. "and olsun ki, insan kuru balçiktan, işlenebilen kara topraktan yarattik." es-safaat 11: "hakikat biz onlari civik bir çamurdan yarattik." yasin suresi 77.ayet/ "insan görmüyor mu ki biz onu bir nutfeden yarattik." alak .ayet. "insan bir kan pihtisindan yarattik." kurandaki allah insanı neden yarattığına bir türlü karar veremiyor. siz karar verebilir misiniz? sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
  22. Sınırlı bir beyinle ve sınırlı sözcüklerle sınırsız bir şeyi açıklayamazsın.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.