Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ohb

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    62
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Blog Yorumları gönderen: ohb

  1. Osmanlı soykırım yapmış olsaydı Sırp, Yunan ve Ermeni kalır mıydı?

     

    Dünyada soykırımın sadece Türkler'e yapıldığını söyleyen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Bunlar bize teşekkür etmesi gerekirken aynaya bakmadan iftira atıyorlar. Türkler, 19. yüzyılın başından itibaren sürgüne ve katliama maruz kalan millettir" dedi.

     

    ESKİŞEHİR Valisi Kadir Çalışıcı, "Dünyada bir soykırım yapıldıysa bu sadece Türklere yapıldı" dedi. Çalışıcı, Eskişehir Türk Ocağı tarafından Yunusemre Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Tarih Boyunca Türklere Uygulanan Sürgün ve Katliamlar" konulu panelde, "Stalin gibi gelmiş geçmiş en büyük zalimin kıyımına uğrayan bir ailenin çocuğu" olduğunu kaydetti. Türkiye'nin sadece kendisi için değil, dünyanın her yerindeki soydaşları için de güçlü olması gerektiğini ifade eden Vali Çalışıcı, şöyle konuştu:

     

    İftira atıyorlar

     

    "Dünya adeta bir kurtlar sofrası oldu. Türkler, insanlık suçu nedir bilmezler. Bin yıl dünyaya düzen vermemize rağmen geçmişimizde başımızı öne eğdirecek bir olay yoktur. Osmanlı soykırım yapmış olsaydı, Sırplar, Yunanlar ve Ermeniler kalır mıydı? Bunlar bize teşekkür etmesi gerekirken, aynaya bakmadan iftira atıyorlar. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Ecdadı olduğu gibi anlatmamız gerçeklerin ortaya çıkmasına yetecektir."

    Vali Çalışıcı, propagandanın gücüne değinerek, bu gücün bazen zalimlerle mazlumların yerini değiştirdiğini bildirdi. Türk milletinin bu gücü yeterince kullanamadığını anlatan Vali Çalışıcı, şöyle konuştu:

     

    Türk Millleti asla zalim olmadı

     

    "Bu yüzden mazlum olduğumuz konularda zalim gibi gösteriliyoruz. Dünyada bir soykırım yapıldıysa bu sadece Türklere yapıldı. Belki Yahudiler de bu kategoriye sokulabilir ama Türklere yapılan daha büyüktür. Ne acıdır ki bu tarihi gerçekleri ortaya çıkarmak varken

    zulmü yapan onlar değil de bizmiş gibi gösteriliyor. Sadece gerçekleri söyleyerek bu durumu düzeltebiliriz. Atalarımızın alnında asla leke yok. Türk milleti asla zalim olmamıştır. Sadece yeri geldiğinde vatanı savunmak zorunda bırakılmıştır. Osmanlı 600-700 yıl bölgede çok

    çeşitli etnik ve dini kesimlere mensup toplulukları hoşgörüyle idare etmiştir."

     

    Sürgüne ve katliama maruz kalan milletiz

     

    Eskişehir Türk Ocağı Başkanı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Ünal da toplantının Türkiye'de ilk defa yapıldığını belirterek, Türk milletinin çok unutkan bir toplum olduğunu ifade etti. Türk milletinin geçmişinde bir leke olmamasına rağmen insanlık suçuyla itham edildiğini belirten Prof. Dr. Ünal, şöyle konuştu: "Türkler, 19. yüzyılın başından itibaren sürgüne ve katliama en çok maruz kalan millettir. Özellikle 1821 Mora İsyanı'ndan bu yana, Türk milletti mütemadiyen sürülüyor, katliamlara muhatap oluyor. Banları gerek çocuklarımız gerekse aydınlarımız tam manasıyla bilmiyor. Dünyanın bundan haberi yok. Kırım, Ahıska, Karaçay, Kafkasya ve Rumeli Türklerinin başına gelenleri insanlığa anlatmak için Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünden aldığımız belge ve fotoğraflarla bu toplantıyı düzenledik. Toplantının Eskişehir'de yapılmasının ayrı bir önemi vardır. Eskişehir, Kırım Türklerinin en yoğun olduğu yerdir.

     

    Kent nüfusunun yüzde 42'si muhacirdir." Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Turan, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı ve Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar'ın konuşmacı olarak katıldığı panel sonrasında tarih boyunca Türklere yapılan sürgün ve katliamları gösteren belge ve fotoğraflardan oluşan sergi gezildi.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.