Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALP_EREN

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    65
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: ALP_EREN

  1. alperen kardeş,

     

    sana sonuna kadar katılıyorum.. ben zaten ülkücülüğe düşman değilim..

    ben vatan millet Allah diyip bunları yaşatana sahip çıkan insanlara atılan iftiralara alet olan insanlara kızıyorum.. kendisi hiçbişey yapmaz ama yapan insanlara laf atar.. ben bundan nefret ediyorum.. tüm ülkücü kardeşler senin gibi olsalar başımın üstünde yerleri var..

     

    bi de ben ülkücü kardeşlerin "kavga" olaylarından hoşlanmıyorum.. komünistle de olsa kavga etmemesi gerekir diye düşünüyorum.. Cuma çıkışı komunistlerden korumalarını da güzel birşey ama yine de kavga olayını ben bir müslümana yakıştıramıyorum.. o insanlarla kavga etmezse ülkücü kardeşler , onlar da bi süre sonra uğraşmayı bırakırlar..

    ****** ***** ****** en sonunda ilgi görmeyince susar.. herkes kendi yoluna.. kavga yerine fikri mücadele vermelerinden yanayım..

     

    selam ve dua ile alp eren kardeş..

    saolasın kardeşim.şunu iyi biliyoruz ki ihtilal zamanında halkımız birbirine kırdırılmış.bir oyuna getirilmiş ve kavgalar olmuş.aslına bakarsan bende kavga olayından haz etmiyorum.çünki önemli olan bilekleri bükmek değil,gönülleri fethedebilmektir.seninde dediğin gibi önemli olan fikir mücadelesidir.

    ALAHA EMANET OLUN...

  2. atatürk gerilemeyin de diyordu! bu kadar atatürkçü olduğun,daha önceki yazdıklarından hiç anlaşılmıyor!

    işinize gelince çok iyi kullanıyorsunuz!

    Atatürkü kullandığımızı iddaa edenlere bak.anlamıyorum bu kadar pişkin nasıl olabiliyorsunuz.Atatürk olsa tüm nazım hikmet ve türevlerinin başları ezilmişti.

  3. Düşünsel kale

     

    Türkiye'de kendi ideolojilerini yerleştirmek için bir kısım basının ardında duran, ekonomik destek sağlayan karanlık güçlerin oyununu ne yazıkki hep birlikte izliyoruz.

     

    Cumhuriyet gazetesi s_pık ideolojilerin Türkiye'de zemin bulmasına karşı çıkan düşünsel kaledir. Bu kalenin varlığı bizim için, hepimiz için bir umuttur.

     

    Gücü okuru olan, cizgisi Mustafa Kemalden Atatatürk'ün ilke ve ideallerinin olduğu, Cumhuriyet gazetemizi dünya döndükçe sahip çıkacağız, alacağız, okuyacağız, okutturacağız.

    Mustafa kemalin yolundan gitmek nezaman komünistlere düşmüş...arkadaşların dediği gibi cumhuriyetten kese kağıdı bile olmaz.

  4. İşin sonunu nereye götürebilirim ki?

     

    açıkçası amacım bi yere saptırmak değil konuyu..yazdıklarına cevap yazdım

     

    bitti diyorsan sen de Allah a emanet ol..ve yolundan şaşma(yani Allah yolundan)

    Sevgili multicim bide olaya bizim ülkücüler tarafından bakalım.

    ben selçuk üni versitesinde eğitim fakültesinde 2yıl reislik yaptım.nedense hoca efendinin cematindeki öğrenciler bizi pek sevmezdi.halbuki ben fetullah hocayı ve cemaatini çok seviyorum.

    nurcuların sohbetine giderdim bana bi garip bakarlardı.

    bizzat dayımın ihtilal zamanında yaptıklarını anlatıyım.cemaattekiler camide namaz kılmaya geldiklerinde komünistler nurcuları namaz cıkışı dövmek için beklermiş ve bizim ülkücülerde namaz kılan cemaati ve nurcuları korumak için cami çıkışlarına giderlermiş.

    yani kardeş ne biz kötüyüz nede siz.hatta aramızda siz biz diye bir ayrımın olmaması gerek.ben fetullah gülen hocanın vaazlarını dinlerken müsliman bir türk olarak çoşuyorum.bizim aramızda nurcular hakkında yanlış düşünen bazı kısım olabilir ki bu sizin içinizdede var.önemli olan bu tabuyu yıkmaktır.cünki bizler müslimanız ve vatanımızın milliyetçileriyiz.

  5. İşte bu sözde milliyetçi, Türklük düşmanı, yobaz, sentezci, ümmetçilerin ne olduğunu herkes görüyor. Hem fetullah denen ajanı savunuyorlar hem de utanmadan milliyetçi olduklarını iddia ediyorlar.

     

    Yazıklar olsun Türklük düşmanı sentezcilere...

     

    Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin...

    Tanrı yok ALLAH var önce bunu öğren.

  6. 1-türkçe konuşma yarışmasıyla abd işbirlikçiliğinin nası bir alakası vardır anlatın buyrun....

     

    2-madem o okullar kötüydü,niye o okullar meb e devredilmiyor???

     

    3-madem abd işbirlikçisi bu adam,niye o okullarda okuyan herkes---ki bunlar 20 milyonu aşıyor--- hepsi nasıl abd düşmanı kesiliyor???? örneğin 17 arkadaşım ve ben....

     

    4-medem o kadar kötüydü bu adam,neden başbkn yard.dan ankara b. başkanına kadar herkes niye " türkiyenin milyarlarca dolar harcayarak yapamıyacağı yatırımı reklamı hoca efendi yaptı " dediler??????

     

    5- niye türkçe konuşma yarışmasından sonra herkes" bu eğitim ordusunu yola çıkartan büyüğümüze Allah uzun ömürler versin" dedi???????

     

    cevap veremezler.çünki verecek cevapları yok...

  7. Dipnot kardeş

     

    yazdığın herşey genel ve soyut şeyler.. somut tartışmaların hiçbirine gelemiyorsun.. sıkıştığın zaman hep bu tip laflar ediyorsun.. hiçbir fikrini savunamıyorsun.. karşı fikirlere hep bu tip "......" yazılarla karşılık veriyorsun.. bu, içindeki kinin aklına olumsuz etkilerinin bir yansıması..

    kendini biraz gözden geçir.. işkembeden değil de, beyninden konuş

    Kesinlikle doğru tespit ama eksik.çünki arkadaşın daha dünya görüşü zihniyeti oturmamış.kalpte allah sevgisi olmadığı için.boş kalbini neriye cekerseniz oraya gelir...bu dipnotun en belirgin özelliğidir.

  8. Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah bir daha bu vatana böyle acılar yaşatmasın inşallah...

    amin kardeş.

    yalnız dikkatimi cekti bu komünistler nerde?bu topicin açılalı çok oldu.amin demekten mi korkuyolar yoksa?

    Fikir buhranı içindekilere(komünist,ateist...vs);

    GEL

     

    Gene gel, gene.

    Ne olursan ol, ister kafir ol,

    İster atese tap, ister puta,

    İster yüz kere tövbe etmiş ol,

    ister yüz kere bozmuş ol tövbeni...

    Umutsuzluk kapısı değil bu kapı,

    Nasılsan,

    Öyle gel...

     

     

    MEVLANA

  9. Bari milliyetçiyim falan demeyin. Takiyeciyiz deyin. Milliyetçi ayaklarına yatarak bir takım insanları

    bak bizde sizin safınızdayız diyerek cumhuriyete olan kininize maske aramayın. Size alet olanlarada

    bakmayın.Henüz herkez o kadar saf değil...

    asfalt kardeşim sana göre milliyetçilikle fetullah gülen hocaya saygı duymak bağdaşmıyormu?bence bal gibi bağdaşıyor.şunuda bil fetullah gülen cumhuriyet rejimine karşı değil.hoca efendi bizim dilimizi ve dinimizi dünyaya tanıtıyor.ben böyle adama saygı duyarım.ama bu adam öbür dünyada hepiniz yakasına yapışcak.tabi ozaman iş işten geçmiş olacak...

  10. sen fikirleri tam oturmamış insanların bu tür sözlerle kafasını karıştırıp , kendi açından eğlenip , laf dalaşı yapmaya mı mi geldin buraya?

    berceste bukadar kızma kursatotcu'ya.çünki gerçekten bilmiyor olabilir.bu yaşına kadar Allahın tanımamış olabilir.Sanma ki o bizle dalga geçiyor ki öyle yapıyorsa öbür dünyada onun için çok büyük bir azap var.onun için biz ona anlatalım o kendi seçimini yapsın.

  11. Şeriat hakkındaki benim fikrim ise şudur zamanında terbiye edilmemiş insanlar çogunluktaydı.Yani ayıbı bilmeyen, merhameti olmayan, acıma duygusu olmayan, temizligi bilmeyen insan toplulukları vardı ve peygamberimiz akıllı bir insandı ve din ve şeriat diye bugunkü siyasi bir rejim gibi yani.Ve o zamanın insanları bunu kabul etti yani daha acıkcası terbiye edilmemiş bir aslanı düşünün kırbacla terbiye ediliyor o zamanın insanlarıda aynı kırbacla terbiye ediliyordu.Şeriat katı kuralları olan bir rejim ama kimi aptal insanlar döneminden kalma ilkel bir düzen şayet bugün bunu savunan insanlar hala var ise onlar hala kırbaclanmak istiyorlardır bırakalım kırbaclansınlar onlar onu hakediyorlar

    Önce vatan kardeş,şeriat demek islam dini demektir.onun için yorum yaparken bu hususa dikkat et.çünki şariata karşı olmak islam dinine karşı olmak demektir.buda Allahın kuşkusuz hoşuna gitmez.

     

     

    Farzedelim ki senin anlattığın doğru.yani şeriat eskiden ..... insanlara uygulanan bir rejimdi.

    Bak kardeş şeriat,kuranı kerimin kurallarıdır.kuranı kerim bozulmamış olduğu için önceki insanlara uygulandığı gibi bugünki insanlarada uygulanabilir.çünki bizim dinimiz(şeriatımız)evrenseldir.

    senin anlayacağın tarzda örnek vermek gerekirse;yüzyıllar önce bir arslan kırbaçla terbiye edlirse,elbette aslan yüzyıllar sonra kırbaçla terbiye edilebilir.tabiki burdaki kırbaç senin yanlış anlamana yol açabilir.yani şeriatın kırbaçı;hoşgörüdür,dürüstlüktür,mütevaziiktir,alçak gönüllüktür,cömertliktir...vskısaca islam dinidir.

     

     

    Şeriat bizlere iç ve dış mihraplar tarafından yanlış gösterilmiştir.onun için bize düşen görev bu oyuna gelmemektir.

  12. Arkadaşlar bilmediğimiz,tanımadığımız bir insan hakkında nasıl olurda bu kadar yorum yapıyoruz

     

    anlamıyorum.bence her duyduğumuza inanmamalıyız.ben bir müsliman olarak hep şuna inanırım.ya fetullah

     

    gülen bu suclamaları haketmiyorsa,bu adam gerçekten allah davasını kendine dava edindiyse,gerçekte

     

     

    allahın sevgili kuluysa,öbür dünyada bizlerin yakasına yapışmazmı,işte ben bunda korktuğum için bazılarımız

     

     

    bilmeden duyduğuma inanarak yargısız infazda bulunmuyorum.bence sizlerde böyle yapın.arkadaşlar bence

     

     

    fetullah gülen islamcı bir terörist olsa başta abd onu barındırmaz.

     

     

    fetullah gülen hoca hakkında bende önceleri iyi düşünmüyodum.ama bir arkadaşım onun vaaz kasetini verdi

     

    bana,dinledikten sonra dedim ki bu adam bu şuçlamaları hakediyor olamaz dedim.ve bu olaydan sonra onun

     

     

    hakkında ne iyi düşünüyorum nede kötü üşünüyorum.sadece iyi bir insan olmasını temenni ediyorum.

  13. Bak sevgili dostum...

    bu düşüncelerle olsa olsa iyi bir mafya babası ve tahsilatçısı olunur...

    Bugün senin o bahsettiklerin bu ülkede tezgah kurup az haraç toplamadı, az mafya ile iç içe yaşamadı, araçlar karşısında ezilmiş az iş şahibi ve işveren işyerleri ellerinden zorla devralınıp dükkan kapatmadı...

    Diğer taraftan kürt milliyetçiliğine hizmet eden de bu dar görüşlülüktür.

    Bir şekli ile de gittikç keskinleştirilen bir zemin ile Ülkemizin bölünmesine katkı sağlamaktadır...

    Lütfen artık bilip bilmeden birilerine dalaşmayı bırakın...

    Yerli ve yabancı işbirlikçileri ile bugün ülkemizin içinde bulunduğu koşullara, zorluklara, kumpaslara, makaslara, dayatmalara bir bak ta on göre tavır takın...

    Hiç merak etme ben ülkücü değilim (ki olmam ve olamam) fakat uğrunda herşeyi feda etmeye hazır çok ama çok iyi bir vatansever olduğumdah hiç şüphem yok...

    Bu vatan bölünmez ise bizlerin sayesinde olacaktır bunu da Lütfen ama lütfen unutmayın...

     

    (Size tavsiyem lütfen yazılarımı, düşüncelerimi ve paylaşımlarımı gözden geçirmeniz olacaktır...)

     

    Sevgiyle kalın...

    Dipnot bu yazınıda okudumya gercekten sana üzüldüm,bomboşsun ya.bütün yazıların ofsayt ben bunu seçtim bir iki cümle karaladım.

    2023 demişki biz vatanımız için ipe krallar gibi gideriz demiş,sen nasıl anlıyosan artık bunu mafyalıkla bağdaştırıyorsun.kendimi senin yerine koyup empati kuruyorum ama yine anlıyamıyorum nasıl bir mantıktır bu ya.ya bomboş olmak da zor bişey.Allah yok,vatan sevgisi sözde var...

    bak canım vatansever olmak ben vatan severim deyip öz vatanından kaçan vatan hainlerini sahiplenmekle olmaz.(nazım hikmet)

    bak canım şunuda öğren bizim türk milliyetçiliğimiz bu vatan toprakları üzerinde yaşayan bu ülkenin çıkarını savunan herkezi içine alıyor.şimdi bişeyler öğrenmiş oldun daha mantıklı yazarsın inşallah.

  14. Ben kominist falan değilim ve sizi muhatap almıyorum...

    Fakat düşüncelerinizi açıklama gibi bir özgürlüğünüz olduğundan size saygılarımı sunuyorum...

    Lütfen gereksiz, anlamsız bir tavır ve düşünce içinde olmayın... En az sizin kadar ülkemi seviyor ve hiç olmayacağınız kadar vatanseverim...

    Sevgi ve saygılarımla...

    Bak canım komunist olmayan bir adamın deniz gezmişe,sevgisi olması normal değildir.hakeza deniz gezmişi seven bir insanın,benim ülkemi sevdiğim kadar bu ülkeyi sevmesi mümkün değildir.bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama kendi özbenliğini oluşturamamışın.herşeyden öte ne yaptığını tam bildiğine emin değilim.

  15. Caminiz de, Medresenizde sizin olsun... Ama Mustafa Kemal bizimdir... O camilerde yobazın, gericinin, imamın sözünden öte gerçekçi, varoluşçu, toplumcu, halkçı, devrimci, laik ve çağdaş bir Türkiyenin baş mimarıdır... Bunu kimse görmezlikten gelemez...

    Hangi Atatürk'ünüzden bahsediyorsun.Atatürk'ün komünizme bakış açısı nedir,onu öğren sonra gel buraya laf salatana devam et.

  16. Vatan Size Minnettardır!..

     

    Evet bu vatan bize minettardır.çanakkalede şehid olan benim kardeşlerim,babalarım,dedelerim bize minnettardır.çünki ihtilal zamanında onlara gösterdik ki komunizm bu ülkeye adımın atamaz.siz rahat uyuyun çanakkale şehidleri ne deniz gezmişlere ne nazım hikmetlere nede bunların türevlerine(örnek:dipnot) göz açtırmayacağız.Eğer onlar bizim kumaş pantulonumuza karışmaya kalkarlarsa onların küpesini kulaklarından sökeceğiz.eğer onlar caminin önünde bekleyip namaz kılanlara pusu kurarlarsa bizde o camiden cıkan insanları korumayı kendimize borç bileceğiz.onlar bizim oruç tuttuğumuza karışırlarsa bizde onların oruç tutmadığına karışacağız.onlar üniversitelerdeki perukkuklu bacılarımızın kafasındaki peruğu ellerini uzatırlarsa biz onların ellerini kıracağız.

  17. ABRAHAM LİNCOLN'DAN OĞLUNUN ÖĞRETMENİNE MEKTUP

     

    "Öğrenmesi gerekli biliyorum; tüm insanların dürüst ve adil olmadığını, fakat şunu da öğret ona: 'her alçağa karşı bir kahraman, her bencil politikacıya karşı kendini adamış bir lider vardır.' Her düşmana karşı bir dost olduğunu da öğret ona. Zaman alacak biliyorum, fakat eğer öğretebilirsen, kazanılan bir doların, bulunan beş dolardan daha değerli olduğunu öğret. Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona ve kazanmaktan neşe duymayı. Kıskançlıktan uzaklara yönelt onu. Eğer yapabilirsen, sessiz kahkahaların gizemini öğret ona. Bırak erken öğrensin, zorbaların görünüşte galip olduklarını.

     

    Eğer yapabilirsen; ona kitapların mucizelerini öğret. Fakat ona; gökyüzündeki kuşların, güneşin yüzü önündeki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini düşünebileceği zamanlar da tanı. Okulda hata yapmanın, hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğret ona. Ona kendi fikirlerine inanmasını öğret, herkes ona yanlış olduğunu söylediğinde dahi.

     

    Nazik insanlara karşı nazik, sert insanlara karşı sert olmasını öğret ona. Herkes birbirine takılmış bir yönde giderken, kitleleri izlemeyecek gücü vermeye çalış oğluma. Tüm insanları dinlemesini öğret ona, fakat tüm dinlediklerini gerçeğin eleğinden geçirmesini ve sadece iyi olanları almasını da öğret. Eğer yapabilirsen üzüldüğünde bile nasıl gülümseyebileceğini öğret ona. Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret. Herkesin sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara dudak bükmesini öğret ona ve aşırı ilgiye dikkat etmesini.

     

    Ona, kuvvetini ve beynini en yüksek fiyata satmasını fakat hiçbir zaman kalbine ve ruhuna fiyat etiketi koymamasını öğret. Uluyan bir insan kalabalığına kulaklarını tıkamasını öğret ona ve eğer kendisinin haklı olduğuna inanıyorsa dimdik dikilip savaşmasını öğret. Ona nazik davran ama onu kucaklama. Çünkü, çeliği ancak ateş saflaştırır. Bırak sabırsız olacak kadar cesaretine sahip olsun, bırak cesur olacak kadar sabrı olsun. Ona her zaman kendisine karşı derin bir inanç taşımasını öğret. Böylece insanlığa karşı da derin bir inanç taşıyacaktır.

     

    Bu, büyük bir taleptir; çünkü ben OĞLUMUN KÜÇÜK BİR İNSAN OLMASINI İSTEMİYORUM.

  18. İnsanı olgunlaştıran,büyüten acılarıdır.Ancak hayat acı çekmektir pek doğru bir ifade değil bence..Hayatta sadece acılar yok dimi?Hayatın genelini tek bir cümleyle ifade etmek yanlış olur bence...

    Çok doğru söylüyosun acılar insanları olgunlaştırıyor ama benim takıldığım nokta bu değil.ben acıyı acı çektiğim için değil daha duyarlı daha zeki olduğum için çekiyorum.işte ben bunu anlamıyorum.inanın bazen sıradan salak bir insan olmak istiyorum ama.işte ozaman acılardan belki kurtulurum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.