Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

deads

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    52
  • Katılım

  • Son Ziyaret

deads - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

7

İçerik İtibarınız

  1. Rusya ile ABD dıkı müttefiktir gelecekte bu durum iyice belirgenleşecek.
  2. Aslında Protestanlık, Hristiyanlık bile değil, bireysel yaşam felsefesi gibi birşey. Katoliklik gibi, Ortadoksluk gibi toplumsal bir yönü yok. İspanya-İtalya Katolik ağırlıklıdır ama aynı zamanda laiktir de. Hristiyanlığın İslam veya Yahudilik gibi toplumu düzenleyici kuralları olmadığında laikliğe elverişli bir dindir ama aynısını Yahudilik ve İslam içİn söyleyemeyeceğim.
  3. G.Amerika Katoliktir, dolayısıyla daha dindardır. K.Amerika'nin ise çoğu protestan.
  4. deads

    MU

    Atlantis, Mu'nun kolonisiydi. Zamanının üstinsanları, aldebaran soyluları, Sitchin'in Nibiru'sundan gelenler; ne derseniz deyin varlardı.
  5. deads

    Yarasaların Kökeni

    Evrim saçma ama ayın yarılması, asanın yılana dönüşmesi, insanın topraktan gelmesi falan çok mantıklı böyle arkadaşlara göre.
  6. Baas rejiminin Suriye halkı için her bakımdan cihatçı-selefi çapulcu sürülerinden daha iyi olduğundan arkasında ABD de olsa Rusya da olsa haklı bir şekilde desteklenmeli bana kalırsa. Ayrıca Afganistan Cumhuriyeti'nin ve halkının asıl düşmanları Taliban'dı. SSCB de haklı olarak bu ülkeye girmişti.
  7. Mandela'nın 110 milyon dolar serveti çıkmış. Boşuna demiyoruz İngiliz Ajanı diye.
  8. Atatürk'ün iddia edilen telgrafı "kurtuluş savaşını bırakır, ordularımla aşağı inerim..." şeklinde bitiyor. Oysa Kurtuluş savaşı 1923 te zaten bitmişti.
  9. Atatürk milli mücadele döneminde pekala da İslam'ı övmek zorundaydı hatta bunun yanına saltanatı ve hilafeti de savunmak durumundaydı aksi halde mücadelesine kaç kişi katılırdı ki. Atatürk Vahdettin'in onca hainliğine rağmen o yıllarda saltanatı bile eleştirmiyor. "padişah görevini yapamıyor, biz onun iradesini tekrar hakim kılmak için mücadele ediyoruz" demek zorunda kalıyor. Yani Saltanata ve Hilafete bağlı olduğunu söylüyor ama başa geçer geçmez ilk iş bu kurumları ortadan kaldırmak oluyor.
  10. Söz konusu telgraf 1919'da çekilmiş deniyor. Oysa o tarihte ne Suudi Krallığı vardı ne de Soyadı kanunu.
  11. Bunlar birer millettir. Öncelikle dil sonra da soy birliği içindedirler çünkü hepsi de ari ırkın latin kolunun mensubudur. Yani her Fransa vatandaşı Fransız değildir. Ama örneğin her Brezilya vatandaşı Brezilyalıdır.
  12. Türkler, Kürtlere eziyet ediyor diyerek Türklerden ödül almayı reddeder ama Amerikalıların Nobel'ini almakta bir sakınca görmezdi rahmetli İngiliz Ajanı.
  13. Ben Türklüğü siyasi kimlik olarak görenlere de, bunu faşizm olarak görüp karşı çıkanlara da katılmıyorum. Herşeyden önce millet olabilmenin koşulu özgün bir dile sahip olmaktır. Örneğin Amerikalılar, Brezilyalılar, Güney Afrikalılar birer millet değildirler, bunların sadece siyasi kimlikleri vardır bunun sebebi ise özgün bir dilden yoksun olmalarıdır eğer bu tarz bir ulus olsaydık Türk diye bir kelime bile olmazdı ve doğal olarak Türkiye kelimesi de. Bu tarz eski sömrge ülkelerle kendi ülkemizi kıyaslamak kendimizi de onların seviyesine indirmek olur. Ayrıca da bu bir analoji hatasıdır. Böyle ülkelerde siyasi kimlik tek başına yeterlidir ama Türkiye'de her Türkiye vatandaşı Türk değildir.
  14. Avrupa'da Müslümanlar azınlık olmalarına rağmen kendi şeriat mahkemelerinde yargılanırlar. Nüfusunun çoğu Müslüman olan Türkiye'de ise şeriat mahkemeleri yoktur.
  15. Yanlış bilgi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.