Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ruby

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ruby tarafından postalanan herşey

  1. Bin defa ölç, bir defa biç. Küçük olaylar karşısında sabırlı olmazsan, büyük planları gerçekleştiremezsin.
  2. Uzaylısına bağlı. Nasıl ki her insan aynı olmadığına göre her uzaylının niyeti de aynı olmaz herhalde. Eğer uzaylı turistse gezdiririz, yoksa depar atmak lazım artık.
  3. Sevmek ve sevilmek oley.
  4. Defter, Kalemler, Gözlükler, Parfüm, Anahtar, Telefon, Telefon şarjı, Bozuk paralar, Cüzdan, O an okuduğum kitap, Çakmak, El kremi, Kulaklık, Hepsini yazamadım gene:)
  5. 'Huzur istiyorum' , yanında mutluluk da olsun.
  6. Benim için hangi şehre görsel ve sosyal olarak ihtiyaç varsa orada olmak tatil demektir. Ama tatil bence minimum konforla çok olmuyor. Şuana kadar iki türlü de çok gezdim, konfor ve lüksten kıstığım zamanlarda düşünüp plan yaptığım kadar hayatımın hiçbir döneminde plan yapmamışımdır Yani düşündürmeyecek bir ortam olmalı. Deniz olur, orman olur, şehir gezisi olur, hatta başka bir semtteki bir arkadaşta iki gün kalmak olur farketmez. Yeter ki kafa tamamen rahat olsun.
  7. Tüketicinin genel kullanımındaki etkilerle çok ilgilenmiyorum ama testleri düzgün geçerse tıpta biraz zaman kazandırır belki diye düşünüyorum. Kullanışlı bir ürüne benziyor.
  8. ruby

    Bilmek iyi midir ?

    Bazı konularda bilmek iyidir ve mutluluk-rahatlık getirir, bazı konularda bilmek iyi değildir, daha fazla dertten başka bir şey getirmez. Belki çok kesin bir ifade oldu ama, bilginin olmadığı yerde hayaller, varsayımlar, kuruntular vb vardır genellikle. Şimdi mesela sağlık konuları bilgisizliği kaldırmaz, bu konulardaki bilgisizliğin bedeli ağır olur, gereksiz dert getirir. Daha göreceli veya deneyime, anlayışa bağlı konularda ise bilgi ne zaman iyi değildir? İnsan o bilgi her neyse ona hazır olmadığında. Bu onun için gereksiz bir yük olur veya anlayamayarak aklına yerleşen dogmalara kadar gidebilir. Ama burada herhalde somut şeylerin bilgisi kastedilmiyor. Yoksa itfaiyenin ya da polisin telefon numaraları da birer 'bilgi'dir.
  9. Her ailenin olumlu ve olumsuz tarafları var tabii. Sanırım daha hedefli-programlı ve hırslı olabilirdim. Bunun olmadığı, buna ihtiyacın da olmadığı bir çevrede olmak rahatlık ve birçok konfor açısından güzel görünebilir uzaktan ama sosyal yapı açısından o kadar da iyi bir şey değil. Ve bu en baştan, ilkokuldan başlayan bir şey. Yani bir çocuğun her şeyi kendi kendine keşfetmesine olanak verecek kadar özgürlük ve kişilik saygısı güzel de, şu Amerika'nın bir haritası da olsaymış iyi olurdu diyorum
  10. Bence bu bir zorundalık değil zamanlama meselesi. Tabii kasıtlı yapılmadığını varsayarsam. Bir ilişkide incinen taraf adı üstünde incinmiştir, bir süre ailesine ve arkadaşlarına karşı bile depresif, sinirli, sıkılgan vb olabilir. Bir yandan da aklında bu duruma sebep olan ne olmuşsa onu tartar biçer, didikler. Böyle bir dönemde yanına sadece merhaba demek için gelen bir erkek bile ona farklı şeyler düşündürüp hatırlatabilir. Hal böyleyken normalde vermeyeceği tepkileri verebilir veya kendini tamamen kapatabilir o erkeğe karşı ki bu da ters tepkiler vermesi, incitmesi demek olur. Biraz zincirleme bir sebep-sonuç ilişkisi oldu biliyorum ama, bence genelde incitir, çoğu kez özellikle bunu kastedip istemeden de olsa.
  11. Kitaptaki mekanlar, karakterler, olaylar eğer çok detaylı bir anlatım yoksa okuyucunun hayal gücüne kalıyor. Sinemanın bu durumları açık bırakma şansı oldukça az. Ama bir uyarlamada dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de karakterler. Bazı uyarlama çekilmiş filmlerde kitaptaki bir karakterden çalınıp başrole verilmiş replikler, eylemler görebiliyoruz, daha da kötüsü bir karakteri filmde silebiliyorlar. Karakter başrol olmasa dahi normal bir kurguda her karakter birbiriyle bir şekilde dengededir, bunu bozabiliyorlar. Eğer kitap, mekanları ve kişilerin görünüşünü detaylı tarif etmişse mümkün olduğu kadar birbirine uydurmak gerekir. Yoksa Brad Pitt'in oynayacağı rolde Tom Hanks'i görürüz ve dolayısıyla ne görünüş, ne de izlerken hissettiklerimiz aynı olmaz. Çünkü karşımıza görsel olarak gelen bir oyuncunun geçmiş oyunları da rolünü bizim aklımızda etkiler. Dizilerin de bu konuda avantajı vardır mesela. Zamanla ve oyunculukla dizi oyuncuları kendilerine alıştırabilir ve sevdirebilirler. Ama sinema bu konuda da sınırlı zamana sahip, haliyle daha dengeli ve güçlü olmalı. Sinemada normalde senaristin aktif katılımı ve buna talep daha nadir, yönetmenin sahne ekleme, çıkarma, değiştirme yetkisi daha sınırsız. Bir de fantastik bir film olacaksa sanat ekibi ve bütçe çok önemli. Bu konuda bir ülke sineması seçmem gerekirse, İngiliz Sineması'nı seçerim. Çünkü onlar kitap-film-dizi aktarımlarında daha birebir olmasına dikkat ediyorlar. Ancak kitap haricinde, sadece film olarak yazılıp işlenmiş bir konuyla ilgili Amerikan Sineması'nı tercih ederim, çünkü bazı şeyleri abartarak beni şaşırtabilirler. Umarım çok karışık anlatmamışımdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.