Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

akıl

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    114
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: akıl

  1. Yazilariniz okundugunda sizin gercekten okumus, tahsilli egitimli kültürlü mürekkep yalamis birisi oldugunuz izlenimi cikiyor. Önyargi bütün bu özellikleri yok eder. Göz altina alinan ve de tutuklanan hicbir sanikla ilgili henüz ortada hic bir mahkeme karari yokken, hic birisinin sucu sabit olmadigi halde hala Ergenekoncularin yüzlerinden bahsetmeniz bir önyargidir. Ergenekon diye bir örgüt tespit edilmemistir bugüne kadar. Tespit edilemedigi icin her gün yeni bir komplo, yeni bir senaryo ile insanlar gözaltina alinmakta ve bu davalar birlestirilerek zamana yayilmaktadir. Vicdan sahibi herkesin elini vicdanina koyarak düsünmesi gerekir. Bu kadar ciddi bir konuda ideolojik yaklasmak en büyük yanilgidir. Henüz tek bir suclu bile yoktur ortada.

     

    Müslümanlikta iftira atmak, giyaben konusmak birisini suclamak büyük günahlardandir. Hem müslüman olup ama hem de iftira atmak yakismaz birbirine...

     

     

    saygilarla

     

    tabiki iftira iyi birşey değildir. helede bu iftira belgeleri mahkemelere kamyonlarla getirilipte içeriye forklif le taşınıyorsa. :stuart:

  2. eşref bitlis denince akla hilmi özkök paşanın sefer tasları geliyor.

     

    fetullah hoca bu ülkenin reklamını yapıyor.

    onun yurt dışındaki okullarında türkçeyi bilmeyen öğrenci yok.yurt içindeki okullarıda eğitimde ön saflarda yer alıyor.darbeci zihniyet planlarla uğraşa dursun türk halkı artık dirilmiştir.

  3. dinden ödü kopanların yazılarını hayretler içerisinde okuyorum.

     

    arkadaş demişki ,dindarlar geldi yolsuzluk arttı, insanın suç işlemesine ne engel olur acaba sadece insan olmasımı ki dini kaosa benzetmişsiniz.

     

    asıl kaosu bence kendi içinizde yaşıyorsunuz.dinden ne anlamışsınız bu güne kadar .arştırmışmısınız.dindar değilseniz nesiniz.

  4. Sn.Dominik, biz malesef okuyup araştırmayan bir milletiz. Bu milletin yönlendirilmesi de çok kolay oluyor. Televizyonlar, gazeteler bütün medya kanalları el değiştirilerek; dolaylı yoldan elde edilerek olaylar başarı olarak gösterildi. AB girdik diye güpegündüz havai fişekler atıldı. Sonuçta ne oldu, AB ile ilişkiler ne durumda. Bırakın halkı liberal aydınlar bile bunlara inandı veya inanmış gibi göründü. Dış politikada çok onurlu bir konumdaymışız, vizeler kalkıyormuş. Kalkıyor da kimlerle kalkıyor? Ama bunu normal vatandaş anlamıyor. Yani sözün özü: Vatandaş kendi başına gelmeden durumu farkedemiyor.

    Baykal ve Bahçeli den başka bir kurtuluş yolu varsa önerilerinizi bekleriz...

     

     

    şimdi size mustafa sarı gül diyecem yok canım daha neler diyeceksiniz sol un kurtuluşu sarı gül dür bence.

  5. Cuma aksami ana haber bülteninde, Ugur Dündarin konugu Zülfü Livaneli idi. Konu Atatürk hakkindaki yaptigi filmdi. Söz döndü dolasti 12 eylüle geldi. Erdal Öz ve Altan Öymenle birlikte THY ucagini Sofyaya kacirmakla suclanip, tutuklanmalari hakkinda bilgiler verdi. Ucak kacirma olayi bile duymadiklari halde, nasil iskenceler gördüklerini anlatti. Bir zaman sonra bizleri sorgulayan subayin degistigini, ve aralarinda su konusmanin gectigini söyledi.

     

    - Subay: Ben özel olarak sizleri sorgulamak icin Erzurumdan geldim. Atatürkün kurdugu TC ordusunun serefli bir subayiyim.

    - Z.Livaneli: Sen Atatürkün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti ordusunun degil, olsan olsan Amerikanin ****** olursun.

     

    Z.Livaneli: Ben bunlari yüzüne karsi söyleyemesemde, icimden söyleyip rahatladim enazindan.

     

    - Subay : Anlat bakalim ucagi neden, nasil kacirdiniz?

    - Livaneli : Vallaa nasil anlatsam, ucaga yetisemedik, kacirdik.

     

     

    Simdi bunlara ek olarak Türkiyenin tüm bölgelerinde, buna benzer sudan sebeplerle binlerce devrimci insanlar tutuklanmis, iskencelerden gecirilmislerdir. Asil suclu olan dinci ve fasistler rant pesinde kosarlarken, halkin dirligi ve birligini, halklarin kardesligini ve beraber yasam icin mücadele verenleri, neden toplayip isgencelerden gecirip cogunu katlettiler? Amac belliydi iste; simdi gelinen noktada oldugu gibi insanlarin cahillesmesini,kültürsüzlesmesini, dilenci durumuna getirilip kömür ve erzak torbasina oy satilmasini saglayan temeller o günlerde atildi...

     

    hala daha dincileri suçluyorsunuzya daha ne diyeyim size.

     

    haa dinci den kastınız inanç istismarı yapan bazı hoca kılıklı şahıslar ise o konuda haklısınız.

    saygı ve muhabbetle.

  6. Herhalde siz sahte olduğunu anladınız. Ben sahte olup olmadığını bilemem. Son yıllarda ülkemizde bir olgu ortaya çıktı. Bir kişinin suçlu olduğu ispatlanmıyor; bilakis kişi suçsuz olduğunu ispatlamak zorunda bırakılıyor. Albayın eşi de ağlayışının sahte olmadığını bize kanıtlaması gerekir değil mi?

    albayın eşi üzerinden mevzuyu anlamaya çalışmak sanırım haksızlık olacaktır.

     

    konu albaya yapılan komplo dur. eşide tasvip etmez bunu .

  7. Ben öncelikle "devrimcilerin önünü kestiler" demekle TSK icerisindeki görevlilerden bahsetmedim. bahis konuus ülkemizdeki yasananlar.

     

    Diger taraftan siz herhalde kendilerini statükocu, devletci ve kemalist nitelendirenleri devrimci görüs ile karistiriyorsunuz.

    sanırım bir anlam karışıklığı olmuş .özürümün kabulüyle

     

    aradaki farkı anlatmanızı rica ederim.

  8. funda arar

    kayahan açar

    nilüfer aydan

    zeynep kasalini

    fatih kısaparmak

    sezen aksu

    onur akın

    uğur ışılak

    ahmet kaya

    mustafa yıldız doğan

     

    bazılarının sadece şarkılarını severim fikirlerimin tam zıt olduğu sanatçılarda var elbet.ama bu beni onları dinlemekten alıkoymaz.

     

    kaliteli şarkıları kaliteli insanlar söyler.kaliteli insanlar dinler.

  9. Adina ister erken ister gec secim densin farketmiyor; önümüzdeki secim Türkiyenin son sansidir. Eger Türkiye bu gelecek secimde yine bunlari iktidara tasirsa, cok samimi olarak söylüyorum Türkiye yok olur. Bunlarin amaclari budur zaten inkar etmeyip bir takim gercek disi iddialarla magdurlari oynayarak halkimizdan yine oy almayi hedefliyorlar.

     

    Unutmayalim; Erbakan ne demisti: "BU IS OLACAK KANLI MI OLUR KANSIZMI ONU BILEMEM" Evet gördügümüz kadariyla bugüne kadar kansiz geldiler ve bundan sonrasi icinde kan olacagi gibi bir belirti yok. Adamlar dolu dizgin yürüyorlar. Arinc'in"KUTLU YÜRÜYÜSÜMÜZ DEVAM EDECEK" demesini ben birazda "KUTLU DOGUM HAFTASI "olarak algiliyorum.

     

    Ne demisti Erdogan; Yolumuzun üzerinde bir inek yatiyor, hedefe ulasmamizi engelliyor,yavas yavas bu engeli asacagiz ve hedefimize ulasacagiz...

     

    "Demokrasi bizim icin bir amac olmamistir hic, demokrasi sadece bir aractir," sözü de ona aittir.

     

    Arkadaslar eger bu önümüzdeki secimde de eger bunlar yine iktidara gelebilirseler bunu ben söyle yorumlarim: Bu millet Osmanli'da neydiyse yine aynisidir... Gerisini söylemiyorum ve bu nedenle Osmanli'nin Türklerle ilgili söylemis oldugu asagilayici sözün hakliligini kabul ediyorum.

     

    Ücüncü dönem Türkiye'nin felaketi ile sonuclanacaktir.

     

     

    saygilarla

     

    öncelikle kutlu doğum haftası sii rahatsız etmişe benziyor. sevgili arkadaşım anlamaya çalışmak ağlamaya çalışmaktan daha iyidir.

     

    nihayet doludizgin geldiklerini anlamaya başlıyuorsunuz.

    bu geliş yok oluş olmayacaktır.yok olmak varsa bu ülkedeki herkes için geçerli olur bu.

     

    bakıyorum şimdiden milleti suçlamaya başlamışsınız. ama bu gelişmeleri kaçınılmaz son gibi algılamanızda yanlış.

     

    gelelim osmanlıya.

    osmanlının türkmilletini aşağıladığını neredn çıkarıyorsunuz. siz türkiye yi osmanlıdan ayrımı düşünüyorsunuz yoksa. türkiyenin osmanlıdan tek farkı ki buda en olağan ve olması gereken farktır, yönetimve rejim şeklidir.onun dışında hiçbir farkımız yoktur ve hiçbir güç bizi osmanlıdan koparamaz.ecdada yapılacak her hakareti de şahsa yapılmış addederiz.osmanlıdaki devletleşmeve sosyal yapı bu günün devletlerinde bile doğru düzgün oluşturulamamıştır. bi okuyup incelemenizi tavsiye ederim.

     

    saygı ve muhabbetle. bu arada unutmadan felaket senaryoları ile bu ülkeyi kaostan kaosa sürükleyen grupların şimdi aynı akıbetten korkmaları da manidardır.

  10. Bakla çıkmış nihayet. Asıl ayrılık, asıl ayrı duruş bu işte. Tüm kurumlardaki ayrı duruşun aslı da bu... Açık olmak gerekir. Herkesin de açık olması gerekir. Lafı dolandırmaya ne gerek var.

     

    Sen, belli bir milletin kültürünü savunursun, ithal edersin, şablon çıkarırsın, o guruba aitsin. Ben ise; Evrensel kültürü, evrensel hukuku, genel insan değerini savunurum. Bu şekilde zaten farklı düşünen, farklı görüşlü iki ayrı guruplarız.

     

    Bunun adına ATEİZM de istersen farketmez.

     

    İnsanlar artık, kim nasıl, niçin, hangi amaç uğruna, hangi gurup adına değerlendirme yapıyor biliniyor.

     

    benim anlatmak istediğim olayı evrensel kültürle iişkilendirmişsiniz. halbuki ateizmin evrensellikjle alakası yoktur.

     

    bazı kesimler inançsızlıklarını dile getirmek yerine inançlı insanlara laf atar onları dışlamaya çalışır onları dünya dışı varlıklar oalarak görmeye ve göstermeye çalışırlar.

     

    bakla çıktı demişsiniz.asıl bakla sizin ağzınızda da çıkarmıyorsunuz kanaatimce .e canım çıkarın neyse konuşalım beraberce tartışalım.

     

    belli bir milletin zannettiğiniz kültürün kaç milletin gelenek görenekleriyle asırlarca harmanlandığını siz benden çok iyi biliyorsunuz.

    bu kültürü kaç kişinin benimsediğini de sanırım sizin görüşünüzde olanlarda çok iyi biliyor.

     

    sizinle aramızdaki fark ve ayrım şu.

     

    sizin burdaki fikirlerin farklılığına olan yaklaşımınız ayrım niteliği taşıyor olabilir ama biz buna demokrasi diyoruz.

     

    evrenselliğide iyice irdelemek lazım.

    saygı ve muhabbetle.

  11. Ben tarafsızım demedim ki. Elbette evrensel düşünceye tarafım. İnancı olan insan tabiki evrensel düşüncenin dışındadır. "Senden olmayan baban bile olsa dost edinme" diyen bir kültür elbette evrensel görüş dışında değerlendirilir.

     

    Neyse konuya dönelim. Toplumlar ve onun sempatizanları kültürlerini dayatmaya kalkarlarsa, kurumları da karşılarına alırlar halkın bir kısmınıda. Her kes kendi kültürünü kendi inancını kendine saklamalıdır. En yakını dahi olsa dayatma hakkı yoktur.

    bu dayatma olayına başörtülülere yapılan haksızlığıda katıyorsunuz değilmi.

  12. Bir savaş çıktığında, deprem, sel hatta trafik kazası olduğunda, uçak düştüğünde yardıma koşan bu askerden, millet nasıl bu kadar nefret eder hale geldi? Bu adam ölmüş, eşi tabut başında göz yaşı döküyor; nereden biliyorsun göz yaşlarının sahte olduğunu?

     

    sahte olmadığını nerden biliyorsanız oda ordan biliyordur heralde .albayın görüntülerini servis edenlerde gene ergenekoncu arkadaşları.onlara sormak lazım bu komployu arkadaşlarına nasıl hazırladıklarını.

  13. Sayın Dominik İfade ettiklerinizde gerçek payı olan şeyler var elbette...

    Ve -"Herkes Ektiğini biçer" diyerek "oh olsun onlara beter olsunlar"demeye getirmeye çalışmanız dışında- yazdıklarınıza katıldığım yerler de var..

    .

    .

    .

     

    merakla bekliyoruz genelkurmayın açıklamalarını.ama habire ses kayıtları çıkıyor ortaya.

  14. Bu gelismeler TSK ve devletin diger birimlerinin kendi suclari. Kendileri bu hala getirdiler. 85 yili askin tek yaptiklari ülkedeki aydin, sosyalist ve devrimci genciligi sindirmek oldu. Her firsatta dincilere ve irkcilara destek oldular, onlarin gelismesinin önünü actilar. Türkiye tarihine baktigimiz zaman bunu cok acik görüyoruz.

     

    Su an yasadigimiz gelismeler ülkedeki türkcüler ile seriatcilar arasindaki kiyasiya cekisme ve kavga. Her ikiside ülke icin yarar saglayacak akimlar degil. Devlet ve devletin önemli bir birimi olan TSK ancak aydinlasirsa ve gercek demokrasinin ve özgürlügün savunucusu olursa bu kaostan kurtulabilir.

     

    Herkes ektigini bicer. Seriatcilarin gelismesini tohumlarini ektiler, kötü tohumlara karsi gelistirilmesi gereken aydin ve devrimci gencligi ve düsüncesini yok ettiler.

     

    devrimci gençliğin önünü kestiler falan demişsiniz. yok canım daha neler.

     

     

    kim inanır bu iddiaya.sorun bakalım ordudan atılanların çoğunluğunu kim oluşturuyor diye size cevabını versinler.

     

    meydan da dinci kesime kalmış. siz dinci değilmisiniz .ateistmisiniz acaba .bilelimde cevabı onagöre verelim arkadaşım.

     

    saygı ve muhabbetle.

  15. aslında tsk çuvallamadı.tskdan vatan sever birileri şunu demek istediler darbeci bir grup subaya. (yeter bee bu millet sizinlemi uğraşacak ikide bir yok plan yok proje yok bilmem andıç.)darbe plancılarıda baktılar ki yok bu iş eskisi kadar basit değil tsk da bizim gibi düşünmeyen lerde var. ve başladılar olayı sağa sola yaymaya . ama millet görüyor her şeyi.

     

    yarın seçim olsa ve akp 300 millet vekiliyle gelse naparlar acaba.ki onlar bu kadar baskı yaptıkça 450 millet vekiliylede kazanırsa şaşmamak lazım.

  16. Kimde var, Kenan Evren'de mi? Çünkü bilinen başka darbeci yok. O da demirden korksa trene binmezdi. Korktuğunu hiç ama hiç sanmıyorum.

     

    Artık başbakan zaten asılmayacak ki sessiz veya sesli kalınsın? Çünkü hiç kimse asılmayacak, idam kalktı, duymadınız mı? CD kaç yılında takıldı?

     

    Gerçi Osman Pamukoğlu vatana ihanete getirmeyi öneriyor, haklı da, bence olabilir...

     

    bencede olabilir çünkü ergenekonsoruşturmaları ve yargılamalardan sonra asılması gereken bayağı bir insan çıkacak meydana.

     

    idam kalktı öylemi. ee canım çıkar üç kişilik bir konsey tekrar geri getirir yasayı sanki çokmu zor darbeci için.

     

    kenan evren de korkacak takatmi kalmış canım. adamı bu gün assalar bide acele eder ölmek için.

     

    hiç kimse asılmayacak sözünüze katılıyorum,az bir değişiklikle (hiç kimse yi asamayacaklar)

     

    saygı ve muhabbetle.

  17. Sayın Politika'nın yazısı takdire değer gerçekten. Çıkmaza sokan ayrıntılardan sıyrılıp gerçeği vurgulama amaçlı.

    .

    .

    .

    Bu gerçeği, tarihin bizlere devrimlerle anlatmış olması gerek. Anlayamayanlar da, bilinçli olarak anlamak istemeyenler de, kurumlarda bu yandaş gurubu/kutubu oluşturuyorlar.

     

    sayın politikanın yazısını okudum doğrusu nesini takdir ediyorsunuz anlamışdeğilim.

    emekli bir hakim in çıkıpta doğruyu söyleyebilmesi bazı insanları bayağı korkutmuş olacakki bu kadar tepki alabiliyor. ya neyapsa idi. yapılan usulsüzlüklere alkışmı tutsaydı.

     

    saygı ve muhabbetle.

  18. O kadar ilginc gelismeler,söylemler var ki zaten bu gelismelere ve söylemlere bakildiginda ülkemizde nasil bir cephelesmenin .

    .

    .

    .

    saygilarla

     

    evet düşüne biliyoruz ve o emekli askeri hakimde düşünebiliyor.

     

    düşünemeyenler varya onlarda öğrenecek düşünmeyi.saygı ve muhabbetle.

  19. :D Neydi, "dar gelir aslanıma dar gelir" diye bir şarkı vardı! Kibariye söylerdi.

     

    O değil de, "darbe çıkacak, darbe çıkacak, iyi bakın, civciv çıkacak kuş çıkacak, bakın bakın cambaza bakın!" derken DABBE çıkacak!

     

    Kıyamet yakın! Mehdiler çoktan piyasada zaten. 2012 filan diyolar! :unsure::lol:

     

    DAR be planı yapanların vaziyetine bakıyorda insan şunu söylemekten kendini alamıyor.

     

    daha :lol: be DAR :lol: olun emi, sizi gidi cuntacılar sizi.

  20. Türkiye ha Iran olmus ha cemaatler ülkesi ne farkeder ki?Simdiki durumuyla Türkiye'de cemaatler hükmediyor.Ha siz belki dersinizki asker hükmedecegine cemaatler hükmetsin o da baska tabii ki.

     

    Demokrasi demokratik acilim yapmakla degil önce demokrat olmakla gerceklesir.Dokunulmazlik zirhinin arkasina saklanip,yolsuzluklarindan aklanmaktan kaciyorsa bir siyasi o yolsuzluk yapmis demektir.Haysiyetli bir siyasetci,önce aklanmasini bilir sonra da acilimlar sacilimlar yapar.Biz yolsuzluklarin üzerine gidiyoruz muhalefet söyle diyor böyle diyor diyerek halki manipüle etmek hüner degildir.Önce kendi yolsuzlugunun hesabini verecek sonra diger yolsuzluklarla mücadele edeceksin.Yok öyle yagma

     

     

    saygilarla

     

    yok öyle yağma .doğru okadar yağmaladılarki önceki hükümetler .yağma kalmadı.

     

    türkiye iran olmayacak cemaatlar ülkeside olmayacak ama türkiye ateistler ülkeside olmayacak .

    bazı kesimler insanları dinsizleştirme çabasına giriyor ama bu bilinen bir gerçek ve herkeste kendine göre tedbirini alıyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.