Zıplanacak içerik

Liderler

  1. kaan_bebeto

    Φ Üyeler
    1
    Puanlar
    2.221
    İçerik Sayısı
  2. Mouchette

    Φ Üyeler
    1
    Puanlar
    604
    İçerik Sayısı
  3. omar123

    Φ Üyeler
    1
    Puanlar
    1.528
    İçerik Sayısı
  4. dennise

    Φ Üyeler
    1
    Puanlar
    2.240
    İçerik Sayısı

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 05-05-2012 bütün bölümler

  1. 1 puan
    Bugün çok hastayım, vallahi de elim kolum kakmıyor… Üstelik bu sabah yataktan kalktığımdan beri burnumun yerinde sanki burnum değil de bir domates var gibi… Aslında biraz dinlenmek için yaklaşık 45 dakika kadar önce bilgisayarın başından kalktım ve koltuğa doğru şöyle bir uzandım… Tam da koltuğun keyfini çıkarmak üzereydim ki o acayip istek geldi ve birden aklıma yerleşiverdi… Kek... Hem de havuçlu kek… Cevizli havuçlu kek… Kalk… Kalk da havuçlu kek yap… Cevizli havuçlu kek yap… Canımın niye özellikle havuçlu kek çektiğini anlayamadım bir türlü çünkü ben daha hayatım boyunca doğru dürüst havuçlu kek yapabilmiş değilim. Aslında çok denedim ama bir türlü beceremedim. Yani mesela niye çaylı, kakaolu değil de havuçlu kek bir türlü bilemedim anlayacağınız ama emir büyük yerden, yapacak bir şey yok… Kalktım, usul usul mutfağa doğru gittim. Dolaptan 3 tane havuç çıkardım, onları bir kaba rendeledim, biraz da ceviz kırdım, yumurta, şeker, un derken kek bitti ve fırına yerleştirdim… Şimdi beklemedeyim… Bakalım ortaya nasıl bir şey çıkacak… Bu arada da düşündüm ki ben bu kadar hastayken, halsizken, içimden geçen bu amansız emire uyup, kalkıp bu keki yapmak zorunda kaldıysam, her an sizlerin de başına böyle bir şey gelebilir. Hazırlıklı olasınız diye kek tarifimi sizlerle de paylaşayım dedim İçinizdeki sese (emire) cevap verin Kalk havuçlu kek yap… HAVUÇLU KEK Malzemeler •3 yumurta •1 su bardağı sıvı yağ •2 su bardağı şeker •3 su bardağı rendelenmiş havuç (rendenin ince kısmıyla) •2,5 su bardağı un •1 su bardağı iri çekilmiş ceviz •1 adet limon kabuğu rendesi •1 tatlı kaşığı tarçın •1 çay kaşığı zencefil (varsa) •1 paket kabartma tozu Yapılışı •Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. •Toz malzemeleri bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin. •Sıvı malzemeyi de karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. •Yağlayıp, unladığınız kalıba dökün ve 175 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Sonralara doğru kekinizin yanmaması için ayarını yavaş yavaş (4,5 dakika arayla) 100 dereceye kadar getirin. Piştiğini düşündüğünüzde kekinize bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin, kürdan temiz çıkınca kekiniz de olmuş demektir. Umarım yani... Sanıyorum, göreceğiz Ben pişince eğer güzel olmuşsa buraya bir resmini koyacağım, güzel olmamışsa boşuna beklemeyin ve de bence deneyeyim demeyin
  2. Admin tabir-i caiz se çok damar olmuş bu yahu. Ölüm nasıl olsa bir gün gelecek bulacak bizi. Belki uykuda belki kafamıza gelen bir kaza kurşunuyla belki bir trafik kazasıyla belki de kötü bir hastalıkla. Bunu belki de en iyi bilen insanlardan biriyim ben. Aşkla veya aşk olmadan ... Bi şekilde devam ediyo be yaşam...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.