Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“SAVAŞ KARŞITI” Şiirler

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

İŞTİSAN (İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği), Şehir Tiyatroları’nın özelleştirilmeye çalışılmasının ardından başka bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Yavuz’un öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik 4 Kasım’da saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Tüm amatör, profesyonel, ödenekli tiyatroların katılacağı etkinlikte “savaş karşıtı” şiirler okunacak.

 

SAVAŞA HAYIR ÇIĞLIĞI

 

Derneğin amacı tüm Türkiye’deki sanatçıları ve savaş karşıtlarını bu etkinliğe dahil etmek. İSTİŞAN tarafından hazırlanan metinde “Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal altüstlük, bir süredir kulaklarımızı tırmalayan savaş çığlıklarıyla yeni bir boyuta ulaştı... Tiyatrocular için, emeğin ve halkların kardeşliğinden yana bir seçimi bir kez daha “yüksek sesle” söylemenin vaktidir...” çağrısı yer aldı.

 

‘KORKUYA KARŞI ÖZGÜR TİYATRO’

 

Tüm sanatçıları ve vatandaşları “Savaşa hayır” sloganıyla bir araya getirmeyi amaçlayan derneğin etkinliği savaş karşıtı şiirlerden oluşan bir “kolaj” sunmak. İSTİŞAN tarafından yapılan açıklamada, “Paylaştığımız metin, çağrımıza yanıt vererek bu etkinlikte yer alan grupların biçimlendirmelerine, ekleme ve çıkartmalarına ve sahneleme (sunum) yorumlarına açıktır ve bu konuda hiçbir ön koşulumuz ya da önerimiz yoktur. Etkinlik ücretsiz gerçekleştirileceğinden herhangi bir “telif” sorumluluğu da bulunmamaktadır” bilgisi yer alıyor. Sanatçılar, “Korkuya karşı özgür tiyatro” demek için tüm Türkiye’yi “korku imparatorluğunu” yıkmaya çağırıyor.


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.