Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tango Çoşkusu İş Sanat’la İstanbul’da

Smyrna
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

12859_b_5678.jpg

 

 

Son 10 yıldır sanatın çekim merkezi haline gelen İş Sanat, sezonu Daniel Binelli`nin müzik direktörlüğü ve Claudio Hoffmann`ın artistik direktörlügünde yaratılan Tango Metropolis’in iki gösterisiyle kapatıyor...

 

Tarih : 21 Mayıs 2010

Saat : 20:00

Yer : İş Sanat Kültür Merkezi

Şehir : İstanbul Avrupa

Tango Metropolis, yeni yüzyılda tangoya farklı müzikal formlar ve koreografiler kazandırırken, geleneksel repertuvara yeni bir dinamizm ve tiyatro zenginliği katıyor. Topluluk, aralarında Binelli’nin de bulunduğu beş kişilik orkestrası ve Hoffmann’la Pilar Alverez’in yer aldığı on kişilik muhteşem dansçı kadrosuyla tango masallarını gerçeğe dönüştürüyor.Yepyeni müzikal formlar ve koreografilere sahip “Tango Metropolis”, Arjantin sokaklarını ve tango efsanesini anlattığı geleneksel repertuarını modern bir teatral yorumla günümüze taşıyor.

 

Gösterinin ilk bölümünde, gece vakti kentin kurduğu pusulara rağmen var olmaya çalışan sokak karakterleri, Buenos Aires’in baş döndürücü, tekinsiz ve kaotik ortamı ama bir o kadar da yaşama gücü ve ifade zenginliği içinde izleyicinin karşısına çıkıyor. İkinci bölümde ise kozmopolit yaşamın sindiği sokaklarda geçen aşk öyküleri, yakınlaşmalar, ayrılıklar tutku dolu bir tango diliyle ifade buluyor. İster geleneksel, ister modern, tüm dünyayı peşinden sürükleyen tango rüzgârı, 21 Mayıs Cuma ve 21 Mayıs Cumartesi akşamı “Tango Metropolis”le İş Sanat’ta esecek.

 

Tango Metropolis hakkında

 

'Tango Metropolis' adlı gösterilerine 1998 yılında Buenos Aires Uluslararası Tango Festivali’nde başlayan ekip, bir derginin attığı başlıkta olduğu gibi `kusursuz bir tango topluluğu` olarak festivalin en çok ilgi gören gösterisine imza attı. Tango Metropolis ile 1999 yılında Karakas’ta Teatro Teresa Carreño’da, 2001’de İsviçre’de Stadt Theater Basel’de ve Çin’deki Üçüncü Uluslararası Şangay Sanat Festivali’nde sahneye çıkan ekip, 2002 yılında Japonya’da büyük bir turneye çıktığından beri dünyayı gezmeye devam ediyor.

 

 


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.