Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

V

  • başlık
    6
  • yorum
    5
  • görüntü
    50.355

Merak Ediyorum...


Johnydoe

2.854 görüntü

İnsanlar ne anlama geldiğini bilmeseler di, idam mahkumuna infazdan hemen önce bir sigara uzatmazlardı... Ama bu tabiiki sigaranın iyi birşey olduğunu göstermez... Ama bazılarının hayatını daha katlanabilir kıldığı su götürmez bir gerçek...

 

'Bazı hayatlar ayık kafayla yaşanamayacak kadar ağır geliyor insana' demişti bir dostum. İnsan neden yaradılışını sorgular? Başına gelen felaketlere kendinden başka bir sorumlu bulmak için olabilir mi? İnsan yaşadığı her kötü olayın sorumlusunun sadece kendi seçimlerinin bir sonucu olduğunu bilse ve kabul etse yinede yaşamaya devam edebilirmiydi? merak ediyorum bazen...

 

Gerçekten kötü insanlar var mı? Bile bile başka birinin kötülüğünü isteyen? Nedeni ne olursa olsun, başka birinin hayatını karartan insanlar nasıl düşünüyorlar? Gerçekten kötüler mi yoksa şartlarmı onları buna zorluyor? Basit bir örnek:

 

Çalıştığınız işyerinde yükselmek, daha iyi bir maaş almak dolayısıyla daha iyi bir hayat sürebilmek için yanınızda çalışan arkadaşınızın üzerine basmanız gerekiyorsa bunu yaparmıydınız? Onun hayat şartlarının daha kötü olacağını bilerek, buna neden olacağınızı bilerek yinede bunu yaparmıydınız? Bu bizi gerçek anlamda kötü yapar mı?

 

Bir de şöyle düşünün. İş arkadaşınızın hayatının düzelebilmesi için sizin hayatınızın daha kötüye gitmesi gerekiyor. Bu arkadaşınıza izin verirmiydiniz? Yada şöyle diyelim ses çıkarmazmıydınız?

 

Belki de bizi bu yollara girmeye mecbur bırakan düzen asıl sorumludur. Arkadaşınızla birlikte çalışıp kimsenin kaybetmediği bir düzen olsa daha iyi olmazmıydı?

 

Belki de olması gereken bize göre doğru neyse o yolda devam etmek. Sonunda kaybetsekte kazansakta kendi bildiğimiz yapmak. O halde neden işler kötü gittiğinde tanrıya dönüp soruyoruz:

 

Neden böyle diye....

 

Bazen meraak ediyorum. Herkesin kazanacağı bir yol yok mu bu dünyada?

  • Beğen 4

5 Yorum


Önerilen Yorumlar

Kötülük galiba bir bakış açısı. Birine göre var olan, diğerine göre var olmayan bir şey...

 

''Kötülük yoktur, herkesin nedeni vardır'' diye düşündüğüm için de çok zaman kızıyorum kendime.

 

 

"Kötülük yoktur, herkesin nedenleri vardır" diye düşündüğüm için kendime kızmıyor da değilim.

  • Beğen 1
Yoruma sekme

dunyada herkesin ayni anda kazanabilecegi bi yasa yok : ))

 

ama herkez esit ;

 

biri kazanirken biri kaybederse; zamanla kaybeden kazanir, kazanan kaybeder ;

 

hayat insan kayirmaz ki ..

 

insanlar bi anda kendi durumunu ve baskalarinin durumunu kiyasliyorlar :D

halbuki hayat uzun yillara dokulen bisey ...

 

her insanin ortak bi ozelligi var ;

 

hayat herbirini nerdeeen nereye goturuyorr ... iste adalet bu ..

  • Beğen 1
Yoruma sekme

dunyada herkesin ayni anda kazanabilecegi bi yasa yok : ))

 

ama herkez esit ;

 

biri kazanirken biri kaybederse; zamanla kaybeden kazanir, kazanan kaybeder ;

 

hayat insan kayirmaz ki ..

 

insanlar bi anda kendi durumunu ve baskalarinin durumunu kiyasliyorlar biggrin.png

halbuki hayat uzun yillara dokulen bisey ...

 

her insanin ortak bi ozelligi var ;

 

hayat herbirini nerdeeen nereye goturuyorr ... iste adalet bu ..

 

dennise..

kaç yaşındasın?

Yoruma sekme

Yaşamın gerçekliğinin felsefi derinlikteki karanlığına ışık tutmak adına yazılmış kısa ama ışık tuttuğu alanda gözümüze çarpan gerçekliği anlama/anlamlandırma çabasının zorluğunu gözümüzün önüne seren akla,ruha,gönle dokunan bir yazı.Biz yokken kuralları belirlenip kurulan dünyanın, yine hikmetini tam bilmediğimiz manalarla var edildiğimiz kendimizle, bizim gibi diğerleriyle bulduk kendimizi dünyada, herkes içinde kendimizle kısa denilen yaşamın ta ortasında.İyilik-kötülük,iyi insan- kötü insan var edilmiş bir evrenin içindeki, var olan küçücük bir dünyanın içinde, bizim içimizde, her yanımızda dışımızda tanımlamamız, bunları yaşamamız için var edilmiş kavramlar ve bunları yaşayan farklı kalıplardaki biz insanlar.Ne söylesem yetmeyecek anlatmaya, tanımlamaya, var olan bu sistemi başka bir sisteme çevirmeye.

 

Dünya hem kötü hem iyi, biz hem kötü hem iyiyiz, dünyanın iyilik kavramı üzerine, içindeki bizlerin hep iyi olması düzeni üzerine kurulmuş olmasını isterdim düşüncesini,duygusunu taşımak, dünyanın cennet bizim melek olmamızı istemek iyi bir insan olmak adına güzel bir düşünce taşımaktır da lakin bu düzenin içinde kurallarına göre çizilmiş evrende,hayatta verilen rolü yapanız sadece.

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.