Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bursercan's Blog

  • başlık
    4
  • yorum
    45
  • görüntü
    8.774

Ressamın En Büyük Hatası


bursercan

1.240 görüntü

Aşağıdaki yazıyı paylaşmak istedim.Okuduğum kitaptan alıntıdır...Aslında aşağıdakı bu yazıyı günlük hayatımıza uyarladığımızda çok şeyler çıkıyor... :)

 

Bir kasabada yaşayan bir mimarın portresini yapmak üzere tutulan bir ressam vardır.Ressam çok heyecanlıdır.Kendini çok iyi hissetmektedir;çünkü bu aldığı ilk bğyğk iştir.Aldığı işi kutlamak ve bir kadeh şarabın tadını çıkarmak için en sevdiği lokantaya gider.Orada oturup içkisini yudumlarken,yan masanın sandalyelerinden birinin üzerinde duran gazeteyi görür.İlk sayfasının üst tarafında kalın harflerle şu sözler yazılıdır:''Zor Günler Geliyor!''Gazete başlığına baktıkça telaşlanır,kaygılanır.

 

O sırada lokanta sahibi gelir.

 

-Size bir kadeh daha şarap veya yiyecek bir şeyler getirteyim mi? diye sorar.

 

Ressam:

 

-Hayır,bana sadece hesabı getirin,hemen gitmeliyim.

 

Lokanta Sahibi:

 

-Bir sorun mu var?

 

Ressam:

 

-Zor günler geliyor,şimdi zamanımı ve paramı boşa harcamanın sırası değil,işimin başına gitmeliyim.

 

 

Ressam gidince lokanta sahibi :''-Zor günler mi geliyor?''diye düşünmeye başlar.Düşündükçe telaşlanır,kaygılanır.Karısına telefon eder ve ona şunları söyler:

-Sevgilim,bu seneki şölen için ısmarladığın elbise sadece birkez giymek için çok pahalı.Sanırım zor günler geliyor,belki mağazayı aramalı ve şimdilik iptal etmelisin.

 

Lokanta sahibinin eşi isteksizce ''Peki tamam'' diyerek mağazayı arar.

-Yeni güzel elbisemin kumaşını ısmarladınız biliyorum ama kocam zor günlerin geldiğini söyledi,o yüzden kemerlerimizi sıkmalı ve tututmlu olmalıyız.Elbise siparişimi iptal etmek zorundayım.

 

Dükkan sahibi:

 

-Bunu duymaktan kesinlikle hoşlanmadım ama sizi anlıyorum.

 

Dükkan sahibi duyduklarını düşünmeye başlar ve düşündükçe telaşlanır ve mimarını arar ve:

-anladığım kadarıyla zor günler kapıda.Mağazamı iki kat büyütmek için kötü bir zaman.Şu anda bu tür yükümlülük altına giremem.

 

Mimar,kadının söylediklerini düşünür ve genç ressamı arar:

 

-Zor günler geliyor ve bir portreye para harcamak için doğru zaman değil.Porte siparişimi iptal etmeliyim.

 

Genç ressam durumu anlar,her şey tamda beklediği gibi olmuştur.Kendisini reddedilmiş hissederek üzüntüsünü bir şişe şarapla boğmak için lokantaya gider.Orada oturmuş içerken yaklaşık üç metre uzağındaki sandalyeye bakar.''Zor Günler Geliyor''başlığı atmış olan gazetenin durduğu sandalyedir bu.Kalkıp gazeteyi alır ve haberi yakından inceler.Gazete on yıl öncesinin tarihini taşımaktadır.Biri onu lokanta için sarılmış tabak çanakları boşaltırken orada bırakmıştır.Başlığın taşıdığı ifade toplumun önde gelen pek çok bireyini etkilemiştir.

 

 

****************************

 

Hayatınıza bakın.Çevrenizde birçok insanolumsuz olaylarla uğraşmaktadır.Ressamın yaşadıkları gibiolumsuzluklara odaklanırsanız,düşündükleriniz ressamda olduğu gibi tekrar size dönecektir.Hayatınızdan şikayet etmektense sorunları nasıl çözmelisiniz,buna odaklanınBaşarılı ve mutlu insanlar sadece çözümlere odaklanırlar.

 

Yazar Cemal Kondu' Anlayarak Hızlı Okuma Ve Öğrenme kitabından alınmıştır.

6 Yorum


Önerilen Yorumlar

Sayin Bursercan yeni blogun hayirli, kaleminin keskin olmasini dilerim.. Ayrica Ressamin buyuk hatasini gercek hayatta kacimiz gormekteyiz.. Cok guzel bir yazi olmus parmaklarina ve klavyene saglik ... :)

Yoruma sekme
Sayin Bursercan yeni blogun hayirli, kaleminin keskin olmasini dilerim.. Ayrica Ressamin buyuk hatasini gercek hayatta kacimiz gormekteyiz.. Cok guzel bir yazi olmus parmaklarina ve klavyene saglik ... :)

 

Çok teşekkür ederim Yakışıklı :)

 

Ayrica Ressamin buyuk hatasini gercek hayatta kacimiz gormekteyiz.

 

Bende tam bunu diyordum gloria ya :D

Yoruma sekme

BURSERCAN SEN HARİKASIN ÖĞLE MORAL VERDİNKİ ANLATAMAM.DOĞRU DİYORSUN ŞİKAYET ETMEKTENSE ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ .BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR.YAZIN HARİKA .

Yoruma sekme
BURSERCAN SEN HARİKASIN ÖĞLE MORAL VERDİNKİ ANLATAMAM.DOĞRU DİYORSUN ŞİKAYET ETMEKTENSE ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ .BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR.YAZIN HARİKA .

 

Çok teşekkür ederim enginar.Yararı olduysa ne mutlu bana :)

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.