Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

pandomim

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    27
  • Katılım

  • Son Ziyaret

pandomim Hakkında

  • Doğum Günü 10-07-1980

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    Yurtdışı ve İstanbul
  • İlgi Alanları
    Resim, müzik, spor ve edebiyat.

pandomim - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  2. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  3. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  4. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  5. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  6. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  7. pandomim doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Sayın arkadaşlar. fikirleriniz için çok teşekkür ederim. gördümki konu zorla benim üzerime doğru çekilmek isteniyor.Konunun benim kuranı okuyup okumamamla bir ilgisi olmadığını birkaçkez anlatmama rağmen malesef hala anlamak istemeyenler yada anlayamayanlar var. konu bu olmadığı halde son defa tekrar etmek istiyorum. Ben kuranı baştan sona okudum. Ve okuduktan sonra dinden çıktım.Başkalarının fikirleriyle dinden çıkmadım. siz konuyu zorla bu manaya getirmek istiyorsunuz ama boşuna uğraşıyorsunuz. Bu sitedeki dini konulardaki ateist yada dine inanmayan arkadaşların bunda tabiki etkisi oldu. ama hemen "tamam işte yakaladık" mantığına girmeyin. Ben ateist arkadaşlardan kuranın okunması gerektiği fikrini kaptım ve bu bana yeterli oldu. Okumayanlarada okumalarını tavsiye ederim. umarım bu sefer ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ayrıca kimseden fikir almayacağız diye bir kuralda olamaz. o halde kitapda okumayalım. kitapları neden okuyoruz? yazarlarının fikirlerinden faydalanmak için diilmi? şimdide bu forum kitapmı demenizden önce şunu belirteyimki bu forumda en değerli kitapları bile yazacak kadar değerli dinsiz insanlar var. Yeterki onları görmesini bilin. Nt: özel nedenlerden dolayı topice başka cevap yazamıcam. bunun sizlerle ilgisi yok. lütfen kimse üstüne alınmasın.
  9. sayın xlark tades. kuranı okuyupda dinden ayrıldığımı o yazımda yazmaya gerek duymamıştım. ama siz okumadan dinden çıktığımı zannedince bende size okumadan çıkmadığımdan bahsettim. konu benim dinden nasıl çıktığım olsaydı onuda yazardım mutlaka ama ben insanların kitabı okumadan nasıl din değiştirdiklerini merak ettim hepsi bu. saygılarımla
  10. sayın xlark tades. siz heralde beni yanlış anladınız. ben kuranı şimdiye kadar hiç okumadım demedim. aksine son zamanlarda en çok okuduğum kitap kurandır. zaten okumaya başlayınca dinden çıktım. okumasaydım belki hala inanıyor olacaktım. tabiki bunda bu sitenin (özellikle arkadaşlardan bir tanesinin) katkısı olmadı diğil. ama kuranı anlamaya çaılşarak okuyunca fikirlerim tamemen değişti. sanırım anlatabilmişimdir. neresi mantıksız diye sorarsanız konu değişir o yüzden oralara girmezsek sevinirim. sadece din değiştirirken kitabın okunup okunmaması konu olarak kalsın isterim. teşekkürler
  11. katıldığın için teşekkürler la boheme. babam anneme zorlama yapmamış ama bence babaannemim aşırı isteği ve arzusu bi manada zorlama anlamınada gelebilir. Son derece haklısın sevgili la boheme. kuran okumak yerine kıyamet alametlerini okumuş ve islama karar vermiş. bu bencede çok mantıksız.
  12. Hepinize tekrar merhaba ve katıldığınız için teşekkürler. yorumlarınızın hepsi çok güzel fakat benim asıl söylemek istediğim bir dinin kitabını okumadan o dine nasıl geçiş yapıldığıdır. yukarda arkadaşlardan biri insanların tavsiyesiylede olabilir demiş fakat bence bu doğru bir yöntem olmamalı. çünkü neticede her ayrı dinden birçok insan kendi dinini tavsiye edebilir. Fakat asıl önemli olan o dinin kitabının içinde ne yazdığı olmalıdır. zira neticede inanılması veya inanılmaması gerken şey insanların tavsiyesi değil o kitabın kendisidir. Bence bir dine girmeden önce o dinin kitabını alıp baştan aşağı incelemek ve mantıklı olup olmadığına karar vermek gerekir. yada o din bir gerçekmidir yoksa değilmidir bu ancak o kitap okununca karar verilmesi gereken birşeydir. kitap mantıklı geldikten sonra başka şeylerede bakılabilir fakat en önemlisi o kitabı okumaktır sanırım. Düşününki bir dine inanıyorsunuz ama o dinin kitabında ne yazıyor bilmiyorsunuz. Sanırım din değiştirmemiş insanlar bile çoğunlukla bunu yapıyo. çoğumuz kendi dinimizin kitabını bir kere olsun elimize alıp okumamışızdır. Ama birisi sorduğu zaman evet inanıyoruz deriz. Ben şahsen islama inandığımı sandığım zamanlarda yani kendimi müslüman olarak lanse ettiğim zamanlarda bir kere bile kuran okumamıştım. okulda öğretilmiş birkaç duayı bile manasını bilmeden arasıra nadirende olsa okuyodum. hadi bunların hepsi bi kenara çünkü babadan gelme bi din sahibiydik. ama erişkin bi yaştayken din değiştiriyosak o zaman hiç olmazsa merak edip içinde ne yazıyor diye bakıp ona göre inanmak yada inanmamak lazım diyorum. katkılarınıza tekrar teşekkürler.
  13. pandomim

    Hello Africa

    Arslanların, Fil'lerin, Maymun'ların ülkesindeyimmmmm. İşte burası Africa Kenya. Seni çoooookkk seviyorum Africa. Seni çooookkk seviyorum Dünya. Sizi çooookkk seviyorum insanlar. Gizli bir dünya Kenya. Yaşasınnn sonuna kadar doğa. Yaşasın Africa. Hello Africa burdayımm.
  14. Merhaba. İnananlar saygım sonsuz ama ben son zamanlarda dinden ayrılmış biriyim. şu anda hiçbir dine mensup değlim. tekrar bir başka dini denemek istediğimi düşünmeyin. ben sadece din değiştirenlerin dinlerini ne şekilde değştirdiklerini merak ettim. Benim annem hiristiyanken babamla evlendiği sırada islama geçmiş. birkaç gün önce merak ettim ve islama geçerken kuranı okuyup okumadığını sordum. bana verdiği cevap hayır okumadım oldu. Yani sadece insanlardan aldığı bilgilerle müslüman olmuş. birkaç kezde kuranı okumaya çalışmış ama pek birşey anlayamamış ve vazgeçmiş. Zaten hristiyanlığındada çok dindar olmadığı gibi müslümanlığındada bunu çok önemsememiş. Bence bir din değiştirken ilk yapılack en önemli şey o dinin kitabını okumak olmalı. yoksa buna inanmak bile diyemeyiz. benim merak ettiğim şey; aranızda hiç din değiştirmiş kimse varmı? varsa din değiştirirken geçtiği dinin kitabını okumuşmu? yada böyle tanıdıklarınız varmı? bildiğiniz din değiştiren kişiler o dinin kitabını okumuşlarmı? Benim birkaçda din değiştirmiş tanıdığım insan var. onlara henüz sormadım ama geçtikleri dinin kitabını okuduklarını hiç sanmıyorum zira hiç böyle birşeyden bahsetmediler. konuya katkılarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım
  15. Haberin kaynağının nerden olduğnu bilmediğim için bu haber doğrumudur yanlışmıdır bilemem. ama CHP gibi bir partiyi yıllardır yerlerde süründürmeyi başaran bir liderden böyle birşeyide beklerim. Ben önceden CHP liydim. Baykal yüzünden artık CHP'li değlim. Bütün yaptığı ucuz politika ve saldırgan muhalefet. çözüm konusundaysa herzaman olduğu gibi koca bir hiç.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.