Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2017 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2017 Özgür Şef-Mükemmel Köftenin Sırrı 1- Sizi iyi tanıyan kasabınıza doğru yola çıkın. 2- Döş etini kıyma makinesinden iki kere çektirin. 3- 1 kilo için 100 gr. kadar kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin. Kuyruk yağı da olabilir. 4- Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın. 5- İki adet soğanı çok minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin. Eğer bir gün bekletirseniz daha güzel olur. Soğanın suyunu sıkın, bize soğanın kendisi lazım. 6- Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, eğer seviyorsanız 1 çay kaşığı toz kişniş ve 1 çorba kaşığı galeta unu. İnegöl köfte gibi sert bir köfte istiyorsanız 1 tatlı kaşığı da karbonat ilave edin. 7- Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır; bizim köftemiz bir gün bekleyecek. 8- Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz. 9- Köfteyi 10 dakika durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyup 15 dakika bekleyip tekrar 10 dakika yoğurun. 10- Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletikten sonra pişirin. 11- Köfteyi yaklaşık 50 gr.’lık toplar halinde yuvarlayın. Elinizle bastırarak her tarafını eşit kalınlığa getirin. 12- En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir ama evde kömür ızgarası yapamıyorsanız kavram yağının oranını biraz azaltın ya da hiç koymayın. 13- Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı alırsınız ama köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir. 14- Piştikten sonra sıcak tabakta servis edin ve fazla bekletmeyin çünkü birkaç dakika sonra köftedeki yağlar donar, görüntü matlaşır ve köfte sertleşir. MİLLİYET CADDE Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.