Φ yemekkulubum Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2016 Paylaş Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2016 Güvenli Gıda nedir? Birincil üretim aşamasından başlayarak; çiftlikten/tarladan sofralarımıza gelinceye kadar üreticiden tüketiciye gıda zincirinin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bulaşmalardan korunarak hastalık risklerinden arındırılmış gıdaya “Güvenli Gıda” denir. Gıda Güvenliği nedir? Gıdalarda meydana gelebilecek ve tüketen kişilerde sağlık riski oluşturabilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirler ve uygulanan işlemlerin bütününe “Gıda Güvenliği” denir. Gıda Güvenliğinin Sağlanması Peki tüketeceğimiz gıdaları nasıl güvenli hale getirebiliriz? Tükettiğimiz gıdaların “Güvenli” ve “Güvenilir” olması için öncelikle Gıda Güvenliği’ni tehdit eden unsurları (gıdalarda sağlık riski oluşturan nedenleri) net bir biçimde belirlemeli ve tanımlamalıyız. Gıda güvenliğini tehdit eden unsurları belirleyip tanımladıktan sonra, gıdalarda sağlık riski oluşturan unsurların gıdalara bulaşmasını önlemeliyiz. Sağlık riski oluşturan unsurların gıdalara bulaşmasını önlemeyi başaramıyorsak, tehlikeli unsuru yok etmek ya da ortadan kaldırmak için işlemler yapmalıyız. Gıdanın içerisinden tehlikeli unsuru yok ettikten ya da ortadan kaldırdıktan sonra güvenilir hale gelen gıdamızı tüketmeli ya da daha sonra tüketmek üzere uygun şartlarda muhafaza etmeliyiz. Gıda Güvenliği temel konu başlığı altında, Gıda Güvenliğini sağlamak için bilmemiz gerekenleri alt konu başlıklarıyla detaylı bir şekilde aşağıda yer alan listede görebilirsiniz. Kaynak : yemek kulubum Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.