Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu yiyecekler yedikçe daha çok acıktırıyor


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

%C4%B0%C5%9Ftah-A%C3%A7%C4%B1c%C4%B1-Yiy

 

Kilo vermek istiyorsanız, iştahınızı artıran bazı yiyeceklerden sakınmanız gerek” diyen Diyetisyen Kübra Bal, acıktıran 8 besini sıraladı. Yükselen kan şekerini düşürmek için vücut daha fazla insülin hormonu salgılar. Bu durum kan şekerinin düşmesine sebep olur, bu sebeple kişi tekrar acıkır. İştah hali devam ederken, daha fazla ve daha sık yemek istersiniz. Kan şekeri seviyenizi dengede tutmak için peynir, düşük yağlı yoğurt, yumurta beyazı, ‘’sağlıklı’’ etiketli ürünler, Çin yemeği, sakız, hazır çorba ve düşük lifli besinleri kontrollü tüketmek gerekir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
1.YEDİKÇE YEDİREN PEYNİR 

Sütün içerisinde bulunan kazein bileşiklerinden kazomorfin, peynirdeki yağ ve tuzla bir araya geldiğinde, yedikçe yedirten besinler arasında yer alıyor. Glisemik indeksi düşük olmasına rağmen yeme hissi sürekli acıkma haline sebep olabilir. Peyniri ayakta ya da ekmek arasında atıştırma şeklinde değil, kahvaltı tabağınıza yiyeceğiniz ölçüde (ortalama 50 gram kadar) alın. Diğer bir alternatif salatalarınız üzerine koyarak, salatanızın doyuruculuğunu artırabilir, öğün yerine geçmesini sağlayabilirsiniz.  

 

c6024c412c63433b449df5af6cc784d4.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
2. DOYURMAYAN DÜŞÜK YAĞLI YOĞURT 

Yoğurdun zayıflama üzerine kuşkusuz çok etkisi bulunuyor. Ancak düşük yağlı yoğurtların, karbonhidrat oranı daha yüksek olduğundan hem kan şekerini daha hızlı yükseltiyor hem de doyurucu etkisi tam yağlı olanlara göre daha az olduğundan acıkmaya sebep olabiliyor. Ana yemeklerinizin yanında 1’er kase tüketilebileceği gibi kahvaltıda yulafla veya ara öğünlerde taze/kuru meyvelerle de yenebilir.  

 

c7a4ee06a3ca26998511bc640f717495.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
3. PROTEİNDEN YÜKSEK YUMURTA BEYAZI 

Yumurta beyazı yüksek protein içerse de sadece yumurta beyazını kullanmak doyurucu değildir. Yumurtanın sarısı içerdiği doymuş yağlarla hem doyurucu etkidedir hem de A ve B vitaminlerinin emilimini artırır. İçerdiği kolin sayesinde karaciğer yağlanmasını azaltır, kas ve beyin sağlığına katkıda bulunur. Yumurtanın beyazını ve sarısını birlikte tüketmeli, omletinizi bu şekilde hazırlamalısınız.

 

1b0639c4ec006ea6be647dab10ab4094.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
4. KARBONHİDRATIN ADRESİ “SAĞLIKLI” ETİKETLİ ÜRÜNLER 

Sağlıklı ve diyet etiketi altında satılan ürünlerin yağ oranları çok düşük ve karbonhidrat oranları yüksektir. Bu nedenle doyurucu etkide değillerdir. Bunların yerine tok tutucu etkide olan badem, ceviz, fındık, kaju gibi protein ve yağ içeriği yüksek kuruyemişlerle ara öğünler yapmak daha sağlıklı bir alternatif.  

 

diyet-urunler-zararli-mi_646x340.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
5. ÇİN YEMEKLERİ KAÇAMAK OLSUN

 

 Çin yemeklerinin içerisinde bulunan monosodyumglutamat lezzet arttırıcı özelliği ile yemeklerin fazla yenmesine neden olur. Tatlı soslardan ve noodle gibi karbonhidratlı yiyeceklerden oluşan Çin yemeklerini sık sık tüketmek uygun değildir. Kendinizi ayda 1 Çin yemeği ile ödüllendirebilirsiniz.  

 

9a99f60b6f5826cd11aaba1638740643.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
6. SAKIZ AĞZI OYALAR, KARNI ACIKTIRIR 

 

Sakız çiğnemek, ağzı oyalamak ve bir şey atıştırmayı önlemekten çok mide asidini artırdığı için acıkmaya sebep olur. Bu nedenle diyetlerde, besin tüketimini engellemek için sıkça sakız çiğnemek uygun değildir.  

 

b8d886ce33b5c0eae6f0ea301bc5e2b0.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
7. SAĞLIKLI ÇORBALAR, SAĞLIKLI YAŞAM

 

 Ev çorbalarının diyetlerde tok tutucu etkisi yadsınamaz. Ancak, hazır çorbaların içerisinde de bulunan monosodyumglutamat katkı maddesi acıkmanıza neden olur. Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden ev yapımı çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi birçok hastalığa çare olur. Hazır çorbalar yerine evinizde kendi malzemelerinizle hazırlayacağınız domates, tarhana, brokoli, mercimek, yayla, mısır ve mantar çorbaları ile hem sağlıklı beslenir hem de birçok hastalığa doğal yollarla karşı çıkabilirsiniz. 

 

913245794dc9ce1e94586d2763e1bc46.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Co-Admin
 
8. DÜŞÜK LİFLİ BESİN YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSTİR
 
Lif içeriği düşük besinler, lifli besinlere göre daha hızlı sindirildiğinden mide ve bağırsaklarda kısa kalır ve hızlı kana karışır. Bu durum çabuk acıkmaya sebep olur. Ayrıca yüksek lif, düşük glisemik indeks; düşük lif yüksek glisemik indeks anlamına geliyor. Bu nedenle beyaz un yerine tam buğday unu, pirinç yerine bulgur pilavı ve kurubakliyatlar beslenmemizde yer almalı.  

 

a7c97c191c0e9639623b61712f56d6c2.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.