Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ege Üniversitesi’nde 49 üniversiteliye beraat..


Önerilen İletiler

Ege Üniversitesi’nde 6 Kasım 2012’deki YÖK protestosunda polis saldırısına uğrayan 49 üniversiteli yargılandıkları davada beraat etti


 


ege_6kasim2012-300x166.jpg


 


Ege Üniversitesi’nde 3 yıl önce, 6 Kasım 2012’de YÖK’ü ve AKP’yi protesto etmek için yürüyen fakat polis saldırısına uğrayan fakat buna karşın kendilerine dava açılan 49 üniversiteli, yargılandıkları davada beraat etti. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede üniversitelilerin eylemi için yerleşkeye polis desteği istendiği anlatıldı, üniversiteliler “görevli memura direnme”, “mala zarar” gibi iddialar ile suçlandı. Çevik kuvvet hakkındaki “basit yaralama” ve “hakaret” suçlamaları hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirildi.


İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Üniversiteliler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, YÖK’ün kurulduğu dönemden bu yana protesto edildiği hatırlatıldı, iddianamedeki suçlamaların asılsız olduğunun altı çizildi. Üniversite içerisindeki basın açıklamalarının ve yürüyüşlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ifade eden öğrenciler, asıl suçun eyleme yapılan saldırı olduğunu dile getirdi.


Mahkeme heyeti, 49 sanığın hepsinin beraatına karar verdi. Karar ile birlikte Kobanê’de YPG güçlerine katılıp yaşamını yitiren Coğrafya son sınıf öğrencisi Pınar Özen’in davası da düşmüş oldu.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.