Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam Ülkeleri İslam Dini nedeniyle geri kalırlar


abdullahabdal

Önerilen İletiler

Islami elestiren ve kötüleyenlerin Islamin ne oldugu konusunda bilgileri yok ve yetersiz yani kulaktan dolma ve tamamen Musevilik ve Hiristiyanlik propagandalarinin ürünleridir.Islami savunanlarinda her ne kadar bazi söylemleri dogru olsada savunma yöntemleri yanlis.

 

Islam gerektigi sekilde yasanmiyor bunun bircok nedeni vardir.

 

Türkiye Cumhuriyeti kuruldukdan sonra Din ile Devlet isleri birbirinden ayrilarak Laik bir sistem uygulamaya konuldu.Laiklik;bir din degildir ancak,art niyetli cevreler tarafindan (din )olarak saf insanlara inandirildi.Halbuki Laiklik;Demokrasinin özüdür.Yani herkes inancinda özgürdür hic kimse bir baskasini inancindan dolayi öteleyemez.

 

Peki Kur'an ne diyor?

Senin dinin sana benim dinim bana

Dinde zorlama yoktur.

Yukaridaki iki cümle Laikligin Islamin özünde oldugunu anlatir.

Peki bugün müslüman gecinenlerin baska inanclara bakislari nasildir?Öteleyicidir.

Halbuki;Amentü süresinde,Tanri:Tüm kutsal kitaplara,peygamberlere inanmayi sart kosuyor iman sahibi olabilmek icin.

Bundan cikan anlam sudur:Bugün Musevilik,Hiristiyanlik,Islamiyet diye maalesef ayristirilan inanclar ayni Tanrinin emirlerini icerir.Yani Ademden baslayan sürecte Tanriya iman etmis olanlarin hepsi Müslümandir.Müslümanin sözlük anlami:Selamete ermis,kendini kurtarmis anlamina gelir.Yani inanc konusunda iman eden herkes selamete ermistir.

 

ILetilerden birinde bir forumcu Muhammed'in insanlari dogru yola götürmek icin öldükten sonra tekrar dirileceklerini söylemis tarzinda bir ifade kullanmis bu ifade bile Islami elestirenlerin ve kötüleyenlerin hicbirseyden bilgileri olmadigi veya az oldugunu gösteriyor.Cennet ve Cehennem kavramlari tüm inanclarda vardir.Bir konuyu elestirirken bilig sahibi olarak elestirmek gerekir dogrusu ve etik olani budur.

Müslümanlarin neden geri kaldiklari ise basli basina bir tartisma konusudur.Ayrica Tanri müslümanlara cölü vermemis.Bu cok yanlis bir ithamdir ve iftiradir.Tanri müslümanlara her türlü zenginligi vermistir ama bu zenginlik kullanilamamistir.Ayrica müslümanlari yasadigi cografyalar sonradan cöllesmistir.Bu konuda da bilgi sahibi olunmadigi anlasilmaktadir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

İSLAM ÜLKELERİNİN İNSANLARI İSLAM SAYESİNDE İÇLER ACISI HALDEDİR.

Madem hak din islam neden Allah Müslümanlara yardım etmez?

.

.

.

sana tek birşey söyleceğim o inanmadığın ALLAH sana inşallah doğru yolu göstersin ve inşallah islah eylesin hidayete eriştirsin seni de hidayete erdiğinde oturup ağlayarak sesin kesilsin inşallah

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

osmanlı hiçbir zaman ileri toplumlardan biri olmadı. ileri toplum dediğin buluntu yapar, eser bırakır. osmanlıdan kalan eserler camiler hanlar hamamlar, başka ne var? ne zaman akıl ile kas gücü eşitliği bozuldu, osmanlı tarihe karıştı o zaman. çünkü osmanlı akıl yürüten bir toplum değildi. halkı müslüman, sarayı belirsiz idi. müslümanlar osmanlı içinde cahil idiler. okuyan ve memur olanlar genelde ermeni ve yahudi azınlıklardı. osmanlı, saraya muhalefet etmesinler diye Türkleri de okutmazdı. Türkleri yaknızca savaşta önplanda tutardı. askeri uçak, tank, tüfek icadından sonra osmanlı savaş kazanamadı. bunda en etkin pay, islamın ganimet-yağma kültürüdür. osmanlı ticareti savaşlarda kazanılan ganimet-yağma temelli olmasından ötürü yitirilen savaşlar osmanlıyı sarstı. Dinin ayetlerini, devletin yürütme işlerinde kullanmasaydı osmanlı pekala başka bir tarih bırakabilirdi.

güzel tespit .akıl dolu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

 

İSLAM ÜLKELERİNİN İNSANLARI İSLAM SAYESİNDE İÇLER ACISI HALDEDİR.

.

.

.

Her saniye Kaç müslüman açlıktan ölüyor aşağıdaki kinke bakarak görebilirsiniz.

http://www.worldometers.info/tr/

Sen Kuran-ı Kerimi okumamışsın galiba dini falan bi tarafa bırak sana tek kelime YAZACAM DÜŞÜN TAŞIN BUL( HER ŞEYİN BİR DÜZEN'DE OLUŞU ALLAH'IN VARLIĞININ EN BÜYÜK KANITIDIR.SENİN KAFA GERİ ONUDA AÇİM SANA.TOPRAK,SU OLMASA SEN NE YİCEKTİN ,GÜNEŞ OLMASA NASIL BÜYİCEKTİ  ULAN HADİ ONU'DA GEÇ ELİNLE TUTUON AGZINLA KONUŞUON DİŞLERİNLE ÖGÜTÜP YUTUON .YERİ GELİR SİNİRLENİON ,GÜLÜON ,AGLION , AŞIK OLUON VE AŞIK OLDUGUN BİR KARŞI CİNS YARATMIŞ ALLAH YANİ ŞUNU O KAFANA SOK DÜNYADA BİZE LAZIM OLAN HERŞEY KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE VERİLMİŞ.HI BUNLAR KENDİ KENDİNE Mİ OLDU ? EYER HALA BUNDAN SONRA İNKAR EDERSEN SEN ARTIK MÜŞRİKLERDENSİN YERİNDE CEHENNEMİN DİBİ CEHENNEMDE 7 KATTAN OLUŞUR EN ALT KATI AZABIN EN ŞİDDETLİ OLDUĞU YERDİR.HI UNUTMUŞKEN AYETTE ŞÖYLE GEÇER ''ORAYA GİRDİKLERİNDE ( CEHENNEME ) ORADAN NE ZAMAN ÇIKMAK İSTESELER TEKRAR ORAYA DÖNDÜRÜLÜRLER '' ( BUNU ŞÖYLE DÜŞÜN KAPIDAN ÇIKIYORSUN O KAPI TEKRAR AYNI ODAYA ÇIKIYOR ) HADİ SANA İYİ YANMALAR YA TEVBE EDERSİN ALLAHA Kİ O ÇOK MERHAMETLİDİR YA DA İŞTE YERİN ORASI YEMEGİNDE ZAKKUM AĞACI( DİKENLİ ) SUYUNDA KAYNAMIŞ KAZANLARDA SICAK İRİN Lİ SU.ÖYLEKİ SUSUZLUKTAN DAYANAMİCAKKİ SUSUZLUGUNA YENİK DÜŞÜP MİDESİNDE KAYNAYACAGINI BİLDİGİ HALDE İÇECEK.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.