Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google Sitenizi Banladıysa..


bitir

Önerilen İletiler

Bildiğiniz gibi Google ukalalık yapıp internet sörfçülerini korumak adına her işe el atıyor. Bu anlamda, "Bu görev de bizim, bunu biz de yaparız" diyerek deneyimsiz web kullanıcılarını korumak adına anti virüslük görevine soyunup kendi yazılımıyla virüslü olduğu düşündüğü (veya zannettiği) sitelere girişleri kapamaktadır. Ağır pop-up kodu, şifrelenmiş içerik vb. Google tarafından zararlı yazılım kategorisine girer.

 

Şimdi, diyelim sitenize virüs bulaştı veya bir hata yaptınız. Sonuçta mevcut kodları Google zararlı olarak niteledi veya fişledi. Sitenizi önce Google araçlarından Google'a ekleyip doğruluyorsunuz, "Bu site benim" diyerek arkasından tekrar gözden geçirme istiyorsunuz. Bot tekrar gözden geçiriyor ve siteniz açılıyor.

 

Aşağıda Google'un bu konudaki duyurusu mevcut:

 

Kötü Niyetli Yazılım

 

Kötü niyetli yazılım, isteğiniz dışında şeyler yapmak için kişisel bilginizi çalmaya veya bilgisayarınızı kullanmaya çalışan bir yazılım türüdür. Kötü niyetli yazılım sayfaları, isteğiniz dışında bilgisayarınıza indirilebilen ve yüklenebilen kötü niyetli yazılım kodlarını içeren web sayfalarıdır. Virüs ve diğer kötü niyetli yazılımları içeren web içerikleri ve bilgisayarınızı nasıl korumanız gerektiğine dair daha fazla bilgiye StopBadware.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Web Yöneticisi Araçları'ndan Kontrol Paneli'ni kontrol ederek sitenizin kötü niyetli yazılımlar (bir tür "zararlı yazılım") barındıran veya bunları dağıtan bir web sitesi olarak tanımlanıp tanımlanmadığını öğrenebilirsiniz. (Not: Bu bilgileri görmek için sitenin size ait olduğunu doğrulamanız gerekir. Site doğrulamasıyla ilgili daha fazla bilgi.) Ayrıca, etkilenen sitelerin web yöneticilerine aşağıdaki e-posta adresleri aracılığıyla bildirim göndeririz:

 

  • abuse@
  • admin@
  • administrator@
  • contact@
  • info@
  • postmaster@
  • support@
  • webmaster@
    Evet, sitenize herhangi birşey olduğunda bu e-maillere bildiri yaparlar ve bu e-maillerden en az birinin açık olması ve düzenli kontrol etmeniz sizin yararınızadır.
     
    Bu tanımlama kısmen, StopBadware.org tarafından belirlenen yönergeleri temel alır. Bununla birlikte, kötü niyetli yazılımları barındıran veya bunları dağıtan siteleri tanımlamak için Google'ın kendi ölçütleri, prosedürleri ve araçları vardır. Bazı durumlarda, üçüncü taraflar, yasal sitelere kötü amaçlı kod ekleyebilir; bu da uyarı iletisini göstermemize neden olur. Sitenizin yanlışlıkla bu şekilde tanımlandığını düşünüyorsanız veya sitenizde kötü niyetli yazılımı artık barındırmayacak veya dağıtmayacak biçimde değişiklikler yaptıysanız ve sitenizi zararlı yazılımlardan korumak için güvenlik önlemleri aldıysanız, sitenizin Google tarafından yeniden incelenmesini isteyebilirsiniz (aşağıya bakın).
     
    Siteniz için kötü niyetli yazılım incelemesi isteme
     
    Sitenizi inceleyip sitenizin temiz olduğundan emin olduğunuzda incelenmesi için bir talep gönderebilirsiniz. Bir sitenin incelenmesini talep etmeden önce sitenin sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerektiğini unutmayın.
     
    1. Web Yöneticisi Araçları Ana Sayfasında, istediğiniz siteyi seçin.
    2. Bu sitenin bazı bölümleri kötü niyetli yazılım dağıtıyor olabiliriletisinde, Daha fazla bilgi bağlantısını tıklayın.
    3. İnceleme talebinde bulun'u tıklayın.
     
    Sitenizi inceleriz ve sitenizin kötü niyetli yazılım barındırmadığını veya dağıtmadığını belirlersek bu tanımlamayı arama sonuçlarından kaldırırız.
     
    Ve geçmiş olsun, aşağı yukarı 24 saatte inceleyip uyarıyı kaldırıyolar. Eğer iframe türü bir virüs bulaştıysa onları serverdan da temizlemelisiniz. Önce kendi PC'nizi temizleyeceksiniz elbette.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.