Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

16 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM!


yazarömerbekirkazan

Önerilen İletiler

16 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM

 

 

 

 

 

Şu günlerde siyasetçilerimizin, medyamızın,bir

kısım ağalarımızın ve sözüm ona aydınlarımızın kurdukları Avrupa Birliği hayalleri bu günlerde yeni Papanın sözlerinden sonra adeta16 şiddetinde bir deprem ile yıkıldı. Peki ama16 şiddetinde bir deprem yaratacak bu sözler neydi? O sözlerde Avrupa Birliğinin bir Hıristiyan birliği olduğunu Türkiye ise Müslüman bir millet olduğu için Hıristiyan topluluğuna uyamayacağı Avrupa Birliğine alınmaması yönünde yapmış olduğu bu açıklamalardır. Papanın bu açıklaması yukarıda belirttiğim şahıslar tarafından hayal kırıklığı hem de Türk düşmanlığı olarak algılandı. Acaba gerçekten bu şahısların algıladığı gibi Türk düşmanlığı mı? Yoksa din farklılığı mı? Bunu kim nasıl kabul ederse etsin ortada bir gerçek vardır. Bu gerçekte bizlerin gerçekten yeni Papanın dediği gibi Avrupa Birliğine uyum saylayamayacağımız apaçık ortadadır. Sağlayamayacağız diyorum çünki Avrupa birliğinin bizlerden istedikleri sadece kokoreç ve işkembe çorbası yememe yönünde değildi. O kadar garip istekleri var ki bu istekler gerek dini inançlarımıza gerekse milli değerlerimize ters düşen taleplerdir. Düşünün bir hangi bir Müslüman öldükten sonra yakılmayı ister. Hangi Türk’ün eşcinselliği kabul etmesi mümkündür. Türk Milletinin bunlar gibi ve bunlara benzer bir sürü saçma sapan sonu gelmez istekleri kabul etmesi ve bu dayatmalara evet demesi beklenemez. Keşke her şey Türk medyasının anlattığı gibi tozpembe olsa. Beyler ne kendinizi nede bu milleti kandırmaya çalışmayın. Sizler de çok iyi bilmektesiniz ki bizi Avrupa Birliği bizleri kabul etmeyecek gelin bu sevdadan vazgeçip özendiğimiz ve onlar için Hıristiyan bir topluluk olan bu birliğe girmek için yaptığınız kanunları onlar istiyor diye değil biz gerçekten demokrat ve laik bir ülke olmak için bu kanunları uygulayın demokrat ve laik anlamlarına uygun bir şekilde milletin ve bu ülkedeki gerçek aydınlara fikirlerini ve inançlarını yaşamak için hür bırakın. Fikirlerini belirtti diye ceza evinde yatırmayın. Dini inancı gereği başını örten vatandaşların okumalarına engel olmayın. Gerçekten halk için Avrupa’dan özendiğiniz uygulamaları onlar istedi diye değil halk istediği için uygulayın. şimdi merak ediyorum Hıristiyan alemine şirin gözükmek için bu Türk milletinin kabul edemeyeceği dayatmaları kabul edip de Papanın cenazesine gidenler acaba Türk düşmanı dedikleri yeni Papa’ nın öldüğünde de onun da cenazesine gidecekler mi?. SAYGILARIMLA!

 

 

Ömer Bekir KAZAN

23.04.2005

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam 50 yildir Türkiye AB'nin kapisinda bekliyor. AB,Türkiye'nin karsisina onlarca engel cikartti,kriterler koydu ortaya,bugünkü iktidar sahipleri ise 10 yil önce;AB'nin bir hristiyan klübü oldugunu söylüyordular,özellikle Abdullah Gül AB'ne siddetle karsiydi.su anda aklimda yok ama Abdullah Gül'ün ve dava arkadaslarinin AB ile ilgili bircok aciklamalari vardir ve o günlerdeki iktidarlara bu nedenle muhalefet ediyordular.Yunanistan girerken Ecevit'in hatasi yüzünden biz giremedik gibi birtakim iddialarla Türkiye'nin onurunun yok edildigini savunuyordular.

 

Ciller'in "Gümrük Birligi"adi altinda kapitülasyon benzeri anlasmayi imzalamasi ile Türkiye'de bir bayram havasi estirildi "AB'ye girdik diye.Gümrük Birligi iyi ambalajlanmis fakat ici defolu mal dolu bir paketti.Türkiye'de tarimin kisitlanmasi,AB mallarinin gümrüksüz girisi buna karsin Türkiye'nin ancak AB'nin izin verdigi ülkelerle alisveris yapma sarti ve daha bir sürü madde ile Türkiye makasa alindi.

 

AKP iktidari ile Türkiye AB yolunda tam bir teslimiyet icine girdi.Türk düsmani papa'nin heykelinin altinda Erdogan,AB protokolünü imzalamis,Türkiye'de yer yerinden oynamis Ulus veya Kizilayda davul zurnalar esliginde halaylar cekilerek Türkiye'nin AB'ne girisi kutlanmisti.Herkes saskindi.40 yildir hicbir iktidarin yapamadigini Erdogan yapmisti,"BÜYÜK ADAMDI ERDOGAN!"Türkiye'ye bir müzakere tarihi verilmisti ve bunun yanisira 35 madde üzerinde müzakere yapilacakti.AB'ne hangi sözlerin karsiliginda bu tarih alinmisti bundan hic bahsetmediler,sonradan tek tek ortaya cikmaya basladi bu verilen sözler.

 

Kürtlere Özerklik,Ermenilerden özür,Ege'nin Yunan Denizi olmasinin kabulü,Kibris'i Rum adasi oldugu,Denktas'in devreden cikarilmasi,TSK'nin fonksiyonlarinin eritilmesi,Atatürk'ün Türkiye'nin gündeminden cikarilmasi,Bogazlarin ve Akarsularin AB'nin kontrolüne verilmesi,Zinanin suc olmaktan cikarilmasi,yabancilara toprak satislari vs vs.gibi.

 

Bir gecede yüzden fazla uyum yasasi kabul edildi.Türkiye AB'ye girmeden AB'nin güdümüne girmisti yani Hristiyan klübü dedikleri AB'ye müslüman gecinen AKP boyun egmisti.Egmesi gerekiyordu cünkü Erdogan'in Atatürk Cumhuriyeti ile hesaplari vardi.Cumhuriyetle hesaplasmak gibi bir hedefe yürüyor bu hedefi yakalamak icin AB'nin emilerini yerine getirecektiki onlar tarafindan desteklensin,nitekim Türkiye'nin altinin oyulmasi icin AKP'nin verdigi cabalarin hepsi AB tarafindan demokrasi adi altinda destek görüyordu.Dünyada en cok tutuklu gazeteci olan ülke Türkiye'ydi ama AB üc maymunu oynuyordu.Sahte belgelerle masum insanlar tutuklanip toplama kampina gönderiliyor,Insan haklari diye mangalda kül birakmayan AB bunlari görmüyordu.

 

AB, AKP'nin yargiyi ele gecirmesine göz yumarak onun hedeflerine ulasmasina acikca destek veriyordu.Halbuki Türkiye'nin AB'ye asla üye olamiyacagi yillar öncesinden bilinmekteydi buna ragmen AKP'nin maasli aydinlari halki AB hayalleri ile avutuyordular.Satin alinmis medyayi arkasina alan basbakan AB ugruna yikima ugratilan Cumhuriyete saldiriyor cumhuriyetin kurucularina en agir hakaretleri yapiyor ve AB ugruna Dersim eskiyasini kahraman,eskiyaya karsi mücadele edenleri ise katil olarak yorumluyordu.

 

AKP'ye kadar hicbir iktidar, AB'ye bu kadar rahat ve fütursuz olarak taviz vermedi.AKP ile AB iliskilerinin aniden hareketlenmesi sasirtici degildi.Cünkü AKP AB'nin her istegini yerine getirmistir ve de getirmeye hazirdir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu sozlerinize katiliyorum. ilave etmek istedigim bir sey var. akp hukumeti su anda turkiyeyi farkinda olarak veya olmayarak buyuk bir tuzaga surukluyor . o tuzak da arap bahari adi altinda abdnin ve israilin kiskirtmasinda baslayan en son suriyeyi vuran isyanlar sonucu abdnin ve israilin bu atesin icine turkiyeyi de katmak istemesidir. ve. akpnib goz gore gore atesin icine atmasidir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.