Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRMEK....


halukgta

Önerilen İletiler

Başbakanımız bir konuşmasında, dindar bir gençlik yetiştirme çabasında olduklarını söyledi. Bu sözlerine, hiç ama hiç şaşırmadım. Çünkü bu makama onu getiren, elinde ki inanç, din silahıydı da ondan. Onu tekrar gerekli gördüğünde kullanmasını, yadırgamadım doğrusu.

 

 

Evet, Başbakanımız dindar bir gençlik yetiştirme çabasında olduğuna göre, acaba kime, kimlere göre, hangi ölçüde dindar bir gençlik yetiştirmek istiyor diye sormak, bu durumda hakkımız olmalı.

 

 

Allah din ve iman konusunda, bizlerin Kur’an da çok dikkatimizi çekerek, kimin takvaca üstün olduğunu, yani daha çok imanlı, dindar olduğunu, yalnız ben bilirim der ve sakın kendinizi temize çıkarıp, karşınızdaki insanları küçümsemenin yanlışlığını yapmayın diye de bizleri uyarır.

 

 

Başbakanımız konuşmasında, kendisinin dindar bir gençlik, yetiştireceğini söyleyip, muhalefet partisine seslenerek, siz ateist bir toplum yetiştirebilirsiniz, türünden bir yaklaşım, Kur’an ehli bir kişiye ben doğrusu yakıştıramadım.

 

 

Dinde sakın bölünmeyin diyen Rahmana inatla, bölünmüş parçalanmış ve birbirine adeta düşman olan bir nesil, acaba nasıl bir dindarlık anlayışı, zihniyetiyle yetiştirilirse, daha dindar olur sizce? İşte kendimize sormamız gereken önemli soru.

 

 

Bu durumda Sayın Başbakanımız, acaba dindar yetiştirmek istediği genç nesli, hangi zihniyete göre yetiştirip, daha sonrada bakın size, dindar bir genç nesil yetiştirdik diyecek?

 

 

Acaba dindar yetiştirilmek istenen bu nesil, hangi cemaatlerde yetiştirilecek? Hangi tarikatın dini anlayışı ile daha dindar bir nesil olacaklar? Sayın Başbakanımızı bizler hükümet yaparken, gençlerimizin işsizliğine çare bulması, adaletli bir ortam hazırlaması için mi seçtik, yoksa kendi itikatları ve inançları doğrultusunda, kendince daha dindar bir toplum mu yaratmasını istedik? Halkın gerçek sorunlarına dermen olamayanların, kendilerine buldukları uğraş, doğrusu düşündürücüdür.

 

 

Sayın Başbakanım, lütfen benim inancıma, benim dindarlık anlayışıma müdahale etmeyiniz. Ben evlatlarımı sizin düşünce yapınıza, inancınıza, itikat anlayışınıza göre değil, kendi inancıma ve Allah ın rehberinden aldığım hüküm ve emirler doğrultusunda yaşamaları konusunda, Allah ın izniyle eğitmesini çok iyi bilirim.

 

 

Benim ve evlatlarımın, Allah a karşı imtihanına lütfen müdahale etmeyiniz. Sizin dindarlık anlayışınızı topluma, zorla kabul ettirip, işte dindar genç, toplum böyle olur mantığıyla, bu ülkeyi huzura değil, huzursuzluklara sürüklersiniz.

 

 

Hiçbir medeni ülkenin Başbakanından, kendi dini inançları ve itikatları doğrultusunda bir toplum yetiştireceğim diye, bir tek söz duymadım. Sanırım bizden başkada bir örnek de yoktur. Çünkü her ülkede farklı dini inançlar vardır. Ülkeyi yönetenlerin görevi, her inancın özgürce yaşanmasını sağlamaktır. Bu ve buna benzer konularla ilgilenen, toplumsal örgütler, dernekler, kuruluşlar vardır. İsteyen istediği doğrultuda inancını yaşar ve kendi doğrularında, Allaha karşı imtihanını verir.

 

 

Dindar bir genç nesil yetiştirmek isteniyorsa, önce amaca ulaşmak için her şey mubahtır zihniyetinin yanlışlığı, bu genç nesle öğretilmelidir. Çünkü bizler ana ve babalarımızdan bunu öğrendik. Ya şimdiki bir kısım gençlik ne halde dersiniz? Çünkü her şeyin bir kuralı vardır. Eğer oyunu kuralına göre oynamazsanız, sonunda mutlaka hüsrana uğrarsınız bilinci verilmelidir gençliğe. Kur’an eğitimi alan, yalana sığınarak amacına ulaşmaz.

 

 

İnançlı bir nesil yaratmak istiyorsak, kula kulluk etmenin günahı, Allah tan başka yardım istenecek bir makamın olmadığı bilinci, aşılanmalıdır önce topluma. Dindar bir nesil istiyorsak, önce körü körüne itaat etmeyen, aklını kullanmasını bilen, özgür bir gençlik yetiştirmeliyiz. Dindar bir nesil baskıyla yetiştirilmez.

 

 

Dindar bir nesil, kendisini yönetecekleri kendi iradesi ile seçen toplumlardır. Çünkü Allah sizleri yönetecekleri ehil insanlardan, özgür iradenizle seçin emrini vermiştir. Ya günümüzde ki içler acısı halimiz, nasıl diye bir düşünün isterseniz. İşte o zaman bizlerin neleri rehber aldığımız ve o neslin ne derece dindar olacağı ortaya çıkacaktır. Ülkeleri yönetmek zor iştir. Çünkü milyonlarca insanın vebali söz konusudur. Adaletle hükmetmeyenler, kendi adaletlerini yaratanlar, bir gün hesabını Rabbim e vereceklerdir.

 

 

 

Dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak, dinin içinde ki hurafeleri ve dine zarar veren yanlışları önce temizlemeliyiz. Arı, duru Allah ın kitabına sarılan ancak, dindar bir toplum yetiştirebilir.

 

 

Sayın Başbakanım, lütfen benim dindarlık anlayışıma müdahale etmeyiniz. Dindarlık kıstası, ölçüsü, değerlendirmesi sizin ya da herhangi bir beşerin yetki ve salahiyetin de değildir. Bu yetki ve ölçünün tek makamı Allah tır. Size düşen, sizin göreviniz, bizlere adaletli bir yaşam ortamı hazırlamak ve her inancın yaşanacağı özgür ortamı sağlamak olmalıdır.

 

 

 

 

Dindar bir geçlik yetiştirmeye çalışanlar, önce kendisi dindar olup olmadığını iyi sorgulamalıdırlar. Birisi sizlere sorsa ve dese ki, siz Allah indinde dindar bir insan mısınız dese, acaba sizler ne cevap verirsiniz? İçimizde ben Allah ın emirlerine harfiyen uyan, çok dindar bir kişiyim diyebilecek birisi var mı? İşte bu soruya kendisini temize çıkarıp ta, ben dindarım diyenler, sizce Allah katında ki gerçek dindar insanlar olabilir mi?

 

 

Yorum sizlerin. Birilerinin itikat ve inançlarına göre dindar olmak yerine, Allah ın Kur’an da verdiği kıstaslara göre dindar olmayı, Rabbim cümlemize nasip etsin inşallah.

 

 

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dinin toplumsal değilde bireysel olduğunu bi türlü öğrenemiyeceğiz anlaşılan

dindar gençlik atatürkçü gençlik laik gençlik dindar olmayan gençlik kafası güzel gençlik...

birazda burdan uğraşalım birazda bunu tartışalım,bakalım bu sefer bölünecekmiyiz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1328555754-untitled-4.jpg

 

 

Erdoğan konuştu Twitter'ı tinerciler bastı!

 

Erdoğan'ın 'gençler tinerci mi olsun istiyorsunuz?' sözleri Twitter'da 'hepimiz tinerciyiz' etiketiyle karşılık bulurken espriler kırdı geçirdi...

 

 

Başbakan Erdoğan'ın 'dindar bir nesil yetiştireceğiz' sözlerine gelen eleştirilere öyle bir cevap verdi ki tartışma yeni bir boyuta evrildi. Erdoğan, 'gençler tinerci mi olsun istiyorsunuz?' diyerek polemiğe devam edince sosyal medyada tinerci isyanı yaşandı. Twitter'da 'hepimiz tinerciyiz' etiketi hızla TT listesinin zirvesine tımranırken diğer yandan 'hepimiz dindarız' etiketi de TT olamasa da yoğun katılım gördü.

 

Başbakan'ın “Bir haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin büyüklerine isyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz?" demesine ilk tepki sosyal medyada gelirken 'hepimiz tinerciyiz' etiketi güne damgasını vurdu.

 

 

İşte Twitter'ı yıkıp geçen"gençler tinerci mi olsun" geyiği:

 

tineri biz çekiyoruz ama senin kafan güzel oluyor #hepimiztinerciyiz

 

Başka kafayla çekilmiyorsun Erdoğan #hepimiztinerciyiz

 

Ben #hepimiztinerciyiz tt'sini ne kadar anlamsız buluyorsam; #hepimizdindariz tt'sini de o kadar ayrıştırıcı ve faydasız görüyorum..

 

Tinerci olmak da ayıp değil, ateist olmak da, Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil .#hepimiztinerciyiz

 

Tinerin twitterda TT oldugunu duyan hükümet tinerden alınan vergiyi %25'e çıkardı.. #hepimiztinerciyiz

 

Hakara makara yapıyoruz arada bir de çaktırmadan çekiyoruz #hepimiztinerciyiz

 

Tinerci diye dislamak yerine, onu o hale getiren sistemi sorgulamayan utansin..#hepimiztinerciyiz

 

Hükümete inat esrarkeş olun anasını satayım tt'ye de bak #hepimiztinerciyiz .. Allah akıl, fikir versin..

 

9. tinerciler günü yurtta şenliklerle kutlandı #hepimiztinerciyiz

 

"Allah'la bir problemin mi var?" diyorlar. Hayır yok. Haşa olamaz da. Ama bazı fanatik fanlarıyla olduğu kesin. Bu yüzden #hepimiztinerciyiz

 

Obama Müslüman, Paul Auster Ergenekoncu, Hrant'ın Katilleri Masum, 13 Yaşındaki Kız RIZALI. Kim Tinerci Belli ! #HepimizTinerciyiz

 

O tinerci, öbürü atesit, biri "AFEDERSİN" eşcinsel, başkası vicdani redci... Beni yak kendini yak da kurtulalım paşam! #hepimiztinerciyiz

 

#hepimiztinerciyiz buram buram Mustafa Kemal kokluyoruz Tayyip Bey. Bir sorun mu vardı?

 

İnsanları kalıba sokmayın!Otekilestirmeyin!İtmeyin!Dışlamayın!Hepimiz tinerin ne olduğunu,iyi bisey olmadıgını biliyoruz #hepimiztinerciyiz

 

Akp'li değilsek o vakit; darbeci, eşkıya, ateist, zerdüş, içkici, ve şimdi de #HepimizTinerciyiz böyle buyurdu Hz.RTE

 

lan asıl tiner çekmiş adamlar yanı başında, bi iç işleri bakanına baksana o kafaya nasıl ulaşılır ki doğal yolla? #hepimiztinerciyiz

 

Internete özgürlük deyince pornocu, muhafazakar eğitime hayır deyince tinerci oluyoruz. yok mu bunun ortası? #HepimizTinerciyiz

 

Yarın öbür gün herhangi bi kürt sırf tiner aldı diye kck den yargılanabilir #hepimiztinerciyiz

 

İşte bunca zamandır beklediğim buydu! İçimdeki çocuk sonunda tinere verdi kendini! #hepimiztinerciyiz

 

Bi gun bunu soyleyecegime ihtimal vermezdim ama evet #hepimiztinerciyiz

 

Dindar olmayanlar tinerciymiş bunu da öğrenmiş olduk. ben akşam köprünün altında takılıyo olcam beklerim #hepimiztinerciyiz

 

#hepimiztinerciyiz Tag'ının TT olduğunu gören Beyoğlu tinercileri,Biz tinerciyiz ama kemalistler kadar uçmadık daha diyerek isyan ettiler.!

 

" Bu gençlik tinerci mi olsun? " sözüne tinercilerden jet cevap, " Kırk yıllık tinerciyiz böyle kafa görmedik " #hepimiztinerciyiz

 

Espri bir yana, tinerci çocuklara elini uzatmak yerine onları ötekileştiren bir Başbakanımız varken, #hepimiztinerciyiz bu böyle biline.

 

Bir ulke dusunun tinerci cocuklara el uzatmak yerine otekilestirmeye calisanlarca yonetilsin....inadina #hepimiztinerciyiz ....

 

inadına diyorum ki ötekileşmeye hayır onlar tinerci ise devlet nerede inadına #hepimiztinerciyiz

 

 

 

''HEPİMİZ DİNDARIZ'' ETİKETİNE GELEN YORUMLAR

 

#hepimiztinerciyiz yazanların kaçı eline bally aldı acaba #hepimizdindariz

 

Dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür elbette. İsteyen dünyada pişer, isteyen ahirette. / Necip Fazıl #HepimizDindariz #hepimiztinerciyiz

 

anneme #hepimiztinerciyiz dedim. #hepimizpekmezciyiz dedi. gel gör ki #hepimizdindariz

 

Tiner abdesti bozar #Hepimizdindariz

 

Bu #hepimiztinerciyiz lafı dindar değiliz manası taşıyor. Alenen gafletleriyle övünüyorlar. Elhamdülillah #hepimizdindariz

 

#Hepimizdindariz bir tinerci görseler yusuf yusuf olacak adamlara da bakın

 

#hepimiztinerciyiz diyenler kafaniz guzel mi? Adam olun, insan olun #hepimizdindariz deyin de kalibinizi doldurun.

 

#hepimiztinerciyiz diyenler karşınıza tinerci çıktımı kaçıcak delik arıyosunuz ! RTE için değil Allah için #hepimizdindariz

 

Başbakan için değil Allah korkusu için #hepimizdindariz !!

 

#hepimizdindariz tayyipten öncede öyleydik sonrada öyle olacağız inşallah

 

#hepimizdindariz tiner vs bilimum kafayapıcılardan uzak fikri hür vicdanı hür bir nesil...

 

#hepimizdindariz Dindar olmaktan korkanlar KARŞINIZA TİNERCİ ÇIKSIN İNŞALLAH ...

 

#hepimiztinerciyiz diyen bayan arkadaşları yarın bir köşede tinercinin teki taciz ederse bende sizdenim mi diyecek? #hepimizdindariz

 

#hepimizdindariz Ben dindarım kardeşim Tinerciler unfollow yapabilirler beni..

 

Rte yanlis soylemis tam tersini diyecekti ve #hepimiztinerciyiz diyenler #hepimizdindariz diyeceklerdi ve sorun kokten cozulmus olcakti nasi

 

Dertler benim çile benim tinerciler sizin sizin olsun. #hepimizdindariz

 

Dinde zorlama yoktur, herkes özgürdür elbette. İsteyen dünyada pişer, isteyen ahirette. / Necip Fazıl #HepimizDindariz #hepimiztinerciyiz

 

GAZETECİLER.COM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

#hepimiztinerciyiz yerine hepimiz hırsızız deseydik, Başbakan yarınki grup toplantısında; -Bay Kemal bak bütün twittercılar arkamda derdi!

 

#HepimizTinerciyiz Fetullahçı olmaktansa Tinerci olayı Tercih Ederim!

 

Ne tinerciler gordum Allah'tan baska korkusu yok, ne "Allahsizlar" gordum iclerinde Tiner yok#hepimiztinerciyiz

 

Dinsiz ettin tinerci ettin başka ne kaldı merak ediyorm Senin hiçmi ALLAH'tan korkun yok RT ATATÜRKCUYUM senin tabirinle#hepimiztinerciyiz

 

Dindar olup Tayyip'in eteğini öpeceğime Tinerci olup kafayı bulurum!#hepimiztinerciyiz

 

Dindar olmakla Tinerci olmak arasında seçim yapamayanlar Tinder olabilir mesela. Ama şimdilik#hepimiztinerciyiz

 

Hayır o değil bu olaylardan sonra tinere zam gelecek diye korkuyorum.#hepimiztinerciyiz

 

Başbakanım bil ki #hepimiztinerciyiz ara sokaklara da bekleriz :)

 

Bugun bizim sokaktaki tinerciye o istemeden ben verdim çorba parasını şaşırdı Hayirdir abi dedi?caktirma sizdenim dedim:)#hepimiztinerciyiz

 

 

Tineri "Bismillah" diyip çeksek hem tinerci hem dinci olurmuyuz ki ? #hepimiztinerciyiz ...

 

Obama Müslüman, Paul Auster Ergenekoncu, Hrant'ın Katilleri Masum, 13 Yaşındaki Kız RIZALI. Kim Tinerci Belli !

 

Akp'li değilsek o vakit; darbeci, eşkıya, ateist, zerdüş, içkici, ve şimdi de #HepimizTinerciyiz böyle buyurdu Hz.RTE

 

Tiner var dediler geldik..#hepimiztinerciyiz

 

Ben çekmezsem sen çekmezsen nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa#hepimiztinerciyiz .

 

Din toplumların afyonu, ateizm ise tineri. Devlet de torbacı.#hepimiztinerciyiz

 

Tiner gelir hoş gelir... tamam *********ti bu, gideyim ben en iyisi#hepimiztinerciyiz

 

Çocuk yapıp tinerci olarak yetiştiresim var...:):) #hepimiztinerciyiz

 

Nalburcular #hepimiztinerciyiz ttsini görünce tiner siparişlerine yetişemez olduk, kamuoyuna saygıyla duyurulur. Marshall.

 

Tiner olsan çekilmezsin Tayyip . #hepimiztinerciyiz

 

Abi kusura bakmada bi soru sorcam. Sendemi tiner çekiosun abi ? markası ne bende o kafayı istiyorum abi =))

 

#hepimiztinerciyiz avuçlarının arasında çektikleri tiner değildi aslında.Hayatları ,sevdaları,yitmiş zamanlarıydı onların.....

 

Cocugumu ateist yetistirecegim ki ilerde basbakan olup ayrimcilik yapmasin, nefret soyleminde bulunmasin. #hepimiztinerciyiz

 

#hepimiztinerciyiz bu saatte acik tinerci warmidir:))? Tekel bayilerinde satilsin artik; akp yasa cikarsa

 

#hepimiztinerciyiz diyenlerin durumu tinercilerden daha vahim. tinerciler tedavi görüp rehabilite edilebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Okullardaki din dersi saatleri arttırılabilir....Her yer abiler ablalar gibi olabilir...

 

Şimdi dindar nesil yetiştirilecek ama hangisi...Sadece Müslümanlık mı? "Dindar nesil" sözü diğer dinlerede özgürlük getirmiş olur...Ülkemizde Hristiyanlarda var...Hatta Zerdüştlerde(kürtlerin söylentisi)...Tayyip E. müslüman bir nesil dedide ben mi görmedim...Dindar derken diğer dinleride kapsar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Okullardaki din dersi saatleri arttırılabilir....Her yer abiler ablalar gibi olabilir...

 

Şimdi dindar nesil yetiştirilecek ama hangisi...Sadece Müslümanlık mı? "Dindar nesil" sözü diğer dinlerede özgürlük getirmiş olur...Ülkemizde Hristiyanlarda var...Hatta Zerdüştlerde(kürtlerin söylentisi)...Tayyip müslüman bir nesil dedide ben mi görmedim...Dindar derken diğer dinleride kapsar...

 

Kendini kandırma sevgili omar...

İmam hatiplerde Hristiyanlıkla ilgili tek bir satır bir şey öğretiliyor mu?

 

Bırak Hristiyanlığı, Alevilikle ilgili bu güne kadar ne özgürlük verdiler?

Kafandaki karmaşa seni yanıltıyor aç gözünü!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Göstermem gerekecek sanırım...

 

 

Maide suresi 47.Ayet =İncil ehli Allah’ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, fasıkların ta

kendileridir

 

Nisa 136.Ayet=Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba

iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin

bir sapıklığa düşmüş olur.

 

Maide 44=Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah’a) teslim olmuş nebiler, onunla

yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb’e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi.

Çünkü bunlar Allah’ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat’ın hak olduğuna da şahit

idiler. Şu hâlde, siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa

değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.

 

 

Maide 46=O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik.

Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten

sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.

 

Ve Allah şöyle söylememizi ister..

 

Bakara 136=Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına

indirilene, Mûsâ ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden

verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.”

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KİNDAR GENÇLİK İSTEYENE ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN İKRAMİYE

 

 

 

Necip Fazıl Kısakürek, Başbakan onu çok seviyor. Menderes’te çok severdi. O kadar çok severdi ki, ona örtülü ödenekten para bile verirdi. O da bu paralarla dergi çıkarır, alternatif gençliğe hitabeler yazardı. Buraya geleceğiz, önce şu para işlerini yazalım:

1951’de 50 bin lira

1952’de 50 bin lira

1954’de 18 bin 500 lira

1955’de 10 bin lira

1957’de 5 bin lira

1957’de 5 bin lira (Kendisi hapisteyken eşine)

1958’de 10 bin lira (Bir kısmı Teyfik İleri eliyle)

1959’da 10 bin lira (Teyfik İleri eliyle)

Bunlar Yassıada duruşmalarının zabıtlarında yer almaktadır.(Ş.Çizmeli, Menderes-Demokrasi Yıldızı, s:228)

Necip Fazıl’ın örtülü Menderes desteğiyle çıkardığı Büyük Doğu dergisini hararetle takip eden “kininin davacısı” bir gençlik de vardı elbette...

Mesela birisi Hüseyin Üzmez’di. Gazeteci Ahmet Emin Yalman’ı vurdu. Yetmiş yaşında Vakit gazetesi yazarıyken de küçük yaşta çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

Diğeri Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu idi ki, o da bir hücre evinde polisle çatışırken vuruldu.

KİN DAVASI KUR’AN DA YOK

Başbakan’ın özlemini çektiği “kininin davacısı gençlik”, sürekli referans verdiği İslam’da var mı? Kuran’a bakalım.

Ali İmran-134: “O takva sahipleri ki, bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler.(...)”

Maide-8: Bir topluluğa duyduğumuz kin sizi adil davranmamaya itmesin, adaletli olun(...)

Haşr-10: (...) Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kerdeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma(...)”

Yani Kuran’a göre kin ve kinin davacısı olmak kötü bir davranış. Ama mesela Tevrat’ta kin yüklü bazı ayetler var.

Yeremya-51:40- “Onları kuzu gibi, koç ve teke gibi boğazlamaya götüreceğim.”

Kuran’daki olmuş bitmiş olayların anlatımı gibi değil, olacak, olması gereken bazı “taş üstünde taş bırakmayın, yakın, yıkın” türünden ayetlerde var. Bir örnek:

Yeremya.51:26- “Senden köşe taşı, temel taşı olmayacak. Çünkü ‘sonsuza kadar viran kalacaksın’ diyor Rab”

Yeremya.51:27- “(...)Ulusları Babil’le savaşmaya hazırlayın.(...) Çekirge sürüsü kadar at gönderin”

Yeremta.51:29- “(...) RAB’bin Babil diyarını ıssız viraneye çevirme amacı yerine gelmeli”

O halde soralım: Bu, İslamcı, Osmanlıcı Necip Fazılların ilham kaynağı nedir?

Devam edelim konuya...

VATANIN DAVACISI KİM

Şimdi Başbakan’ın okuduğu tarife ve gençliğin tavrına başka bir açıdan bakalım.

“Dininin davacısı” olacak. Mesela 1955’te BM’de Müslüman Cezayir’in bağımsızlığı konuşulmasın diye, Hristiyan Fransa’nın yanında oy kullandık. Menderes, Necip Fazıl’a örtülü ödemeler yapmaya o da “din davacısı” diye yazmaya devam ediyordu o yıllarda.

Ama olsundu, ezanı Arapça okutmaya başlamışlardı ya yeterdi. Ne Cezayir’i canımdı.

1956’da Fransa’nın Müslüman Mısır’a karşı Süveyş Kanalı’na asker çıkarmasını en hararetli Menderes destekledi.

1958’de BM’de Cezayir’in bağımsızlığına karşı oy kullandık ama 1959’da İsrail’in bağımsızlığını tanıdık. Dininin davacısıya, o bakımdan. Aynı yıl ABD’ye Türkiye’de üs kurma izni de verdik. Ve Menderes, Necip Fazıl’a el altından para vermeye devam ediyordu. O da “dininin, kininin” diye yazıyordu bütün bunlar olurken.

AKP’nin Irak’a ABD saldırısını nasıl desteklediğini, 1 Mart tezkeresi için nasıl can attığını, Kıbrıs’taki “Yes be annem” rezaletini, Irak’ta 1 buçuk milyon müslüman katledilirken Başbakanımızın ABD askerlerini başarılar dilediğini, İsrail’in düşmanı olan Suriye’ye nasıl ısrarla düşmanlık yaptığımızı da buraya ekleyelim.

Çünkü bizim Başbakan her seçimde Menderes resimleriyle poz verdi ve Necip Fazıl’dan şiirler okudu. Bu arada her yıl örtülü ödenek harcamaları da arttı. Henüz bilmiyoruz nerelere gittiğini...

Diğeri neydi? “Dilinin davacısı...” Atatürk’ün dil devrimine vurulan en büyük darbe Menderes’in eseridir. 1952’de Anayasa’nın dilini değiştirdiler ve Osmanlıca kelimeleri yeniden anayasa metnine doldurdular.

Dilde sadeleşmeyi ve Türkçe’ye geçişi geriye döndürdüler.

Bugün yabancı dilde eğitim ana okullarına kadar inmiş durumda. AKP bununla övünüyor. Dilinin davacısı ya, o bakımdan.

Beyin kısmını geçelim, asabı bozulur. “İlminin davacısı” kısmı içler acısıdır. Köy Enstitüleri Menderes döneminde kapatıldı. Üniversite özerkliği ayaklar altına alındı...

Eğer üniversite özerk olursa Menderes şöyle diyordu: “ondan sonra üniversite kalkar ‘Ben Meclisi murakabe edeceğim’ der. O Büyük Millet Meclisi’yse ‘ben de üniversitedeyim’ der(...)”

Bugün üniversite diye bir şey kalmamıştır. Yok, öyle değil. Vardır, çoktur, her ilde hatta her ilçede bile... Ama bilim yoktur. Yüz nakli yapan doktor, onu hiçbir öğrenciye öğretmeyecek mesela...

O yıllarda N.Fazıl para almaya devam ediyordu, şimdi ise şiirleri okunuyor, Gençliğe hitabesini Başbakan okuyor: “İlminin davacısı” filan diye...

Irzının davacısına hiç girmeyelim. Bunu okurlardan rica ediyorum, Google hazretlerinden sorsunlar, 2002 yılı ile 2012 yılı arasında vesikalı hayat kadını ne kadar artmış? Millet açlıktan bedenini satarken ırzdan nasıl bahsedeceğiz?

Kadının başını örttün, ırzını kurtardın mı? Ya burnunun dibinde, Irak’ta ABD askerlerinin onbinlerce kadına tecavüz edişini izlemene ne diyeceğiz?

Tekrar soruyorum: Bunların, bu fikir ve davranışların ilhan kaynağı neresi? Müslümanlık ve Kuran mı? Yoksa Batı’nın yeşil dolarları gölgesindeki iktidar koltuğu mu?

O istediğiniz gençlik tarifi içinde “vatanın davacısı” neden yok?

Mehmet Yiğittürk

Odatv.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, katıldığı bir panelde;

"Eğer dindar değilseniz potansiyel tinercisiniz’" dedi.

 

İst anbul- Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun davetiyle Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 'Siyaset ve Mizah' konulu panele katılan Müjdat Gezen öğrencilerin sorularını cevapladı.

Konuşmasında Aziz Nesin'den alıntı yaptığı için hakkında dava açıldığını söyleyen Müjdat Gezen, "15 tane AKP'li milletvekili bana dava açtı 'Bize aptal dedi' diye. Ama davayı ben kazandım. Aynı davayı Başbakan bana açtı. Bu kez de o kazandı. Öyle, hukukta çifte standart falan yok. Direkt bir standart var. O da oraya çalışıyor" diye konuştu.

 

"Paşa Zeki Müren de Silivri'de olacaktı"

Daha sonra barkovizyondan bir televizyon kanalında yayınlanan haber programı görüntülerini gösteren ve insan manzaralarını yorumlayan Müjdat Gezen bir anısını da şu sözlerle anlattı:

"Tiyatroda Ateşböceği Ercan ile birlikte bir gün oturuyoruz. Ercan, 'Ağlanacak halimize gülüyoruz' dedi. Ben de bu kadar karamsar olmamasını, biraz beni güldürmesini istedim. Dedi ki, 'Zeki Müren'in verilmiş sadakası varmış. Erken öldü gitti, iyi oldu.' Ben de nedenini sordum. Ercan ise 'Hatırla! Kendisine sağlığında hep 'Paşam' derdik. Yaşasaydı o da Silivri'deydi' dedi."

"CHP iktidar olursa ben yine aynı şeyi yapacağım"

 

Müjdat Gezen, bir öğrencinin, Hükümeti eleştiriyorsunuz. Olumlu bir yönünü vurgulamıyorsunuz. 'Yandaş gazeteciler' derken siz de yandaş olmuyor musunuz sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"O benim işim değil. Onu zaten yandaş gazeteciler yeteri kadar yapıyorlar. Ben mizahçıyım. Osmanlı döneminde de methiyeciler ve yergiciler vardı. Methiyeciler senin dediğini yapar. 'Başbakanım, ne güzel çocuğunun gemicikleri var' der parayı alır giderdi. Yergiciler de Yedikule zindanlarında çürür giderdi. Mizah, muhalefetten çıkar. Ben hükümeti methetsem memnun olmazsınız. Mizah, tam bir karşı çıkıştır. Mizahın işlevi budur. CHP iktidar olursa ben yine aynı şeyi yapacağım. Benim en büyük özelliğim bağımsız olmam. Gücümü bağımsızlıktan alıyorum ve istediğimi rahatlıkla söylüyorum. O yüzden hiç kimsenin şeyi yemiyor bana dokunmaya."

 

"Dindar değilseniz, tinercisiniz..."

 

Kendisinin hiçbir siyasi partiyle yakınlık kurmadığını, öyle bir anlayışa girmeyeceğini kaydeden Müjdat Gezen, gençlerin depolitize edildiğini söyledi. Gezen şöyle konuştu:

 

"Zaten Tayyip Erdoğan'ın demokrasi anlayışı, 'Benim gibi düşünüyorsanız sizinle aynı fikirdeyim' şeklinde. Onu yapma, bunu yapma olmaz. Başbakan alternatif koydu, 'Tinerci mi olsunlar' dedi. Eğer dindar değilseniz, potansiyel tinercisiniz. Zaten halinizden de belli oluyor! Belediyecilik başka, koca bir ülkeyi idare etmek başka. Kasımpaşa'dan gel, orada iki laf söyle, bilmem ne."

 

Cumhuriyet Haber Portalı 29 Şubat 2012

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.