Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GLORİA RÖPORTAJI


Freyja

Önerilen İletiler

  • Admin--

•:*´¨`*:•.☆ GLORİA RÖPORTAJI ☆•:*´¨`*:•.

 

 

HANGİSİ KULLANILMIYO'NUN SORULARI, GLORİA'NIN CEVAPLARIYLA

 

***

 

İlk olarak bir Gloria tanıtımı alalım sizden. Tabii ki bunun sanal bir röportaj olduğu düşünüldüğünde, Gloria’nın sanallığını zedelemeden ve çok somut bir varlığa dönüştürmeden, bize biraz Gloria’yı anlatır mısın? Kimdir Gloria?

 

Hoş güzel bir arkadaşımızdır. Tartışmayı paylaşmayı sever, bir de bloğu var arada cozutunca oraya yazar. Herkesi sever, bir kısım da onu sever sanırım. Yeter mi bu kadar?

 

Bu mudur yani?

 

Değil tabii kendisinden bahsetmeyi sevmez işte ne bileyim ben.

 

“İyi, hoş, güzel, tartışmayı paylaşmayı sever…” sanki sokak kedisinden bahsediyor yaa :)

 

Ben bu soruyu sonra cevaplayabilir miyim? Düşünme sürem olsun istiyorum, kendimi tanımadığımdan değil, daha iyi tanıtmak istediğimden.

 

Röportaj baştan çuvalladı. Kabataslak, yüzeysel, fazla derinlere inmeyen bir tanım olsun bari, pazarlıklı röportaj buna deniliyor :D

 

Giresunluyum, ama İstanbul da doğdum, İstanbul'da büyüdüm. 34 yaşındayım, kütüphaneciyim, çocukları, okumayı, yazmayı, konuşmayı, sinemayı, doğayı, çiçekleri, köpekleri, kitapları severim. Fotoğraf çekerim, gezerim, tozarım, televizyon izlemeyi sevmem, kitap yazma hevesindeyim.

 

Peki Gloria, işimiz var seninle anlaşılan, ama devam edelim, görev görevdir. Seninle iletişimimizi sağlayan mekânın bir internet sitesi olduğundan hareketle siteyle bağlantılı olarak gidelim, Turkish-Media macerası, siteye üyeliğin nasıl başladı, nasıl sürdü?

 

İlkokuldayken bir öğretmenimiz vardı, okul çıkışı her akşam bizi Haliç Parkı'na götürürdü, çok güzel sohbet ederdik. Eve dönerken de bir sonraki akşama cevaplanmak üzere bize bir tane zekâ sorusu sorardı. Ertesi akşama kadar düşünür, aramızda konuşur, cevabı bulmaya çalışırdık.

 

Yıllar sonra bir gün onun sorduğu sorulardan birisi aklıma takıldı, soruyu tam hatırlayamayınca internette bir araştırayım dedim. Google’a sordum, o da bana Turkish-Media'yı gösterdi, girdim, üye oldum. Sonra orada yaklaşık bir ay kadar zekâ soruları ile ilgili bölümde varlığımı sürdürdüm. Turkish-Media benim ilk forumumdu, öncesinde forum kültürüm olmadığından o bir ay boyunca orayı sadece zekâ sorularının olduğu bölümden ibaret sandım. Birinci ayın sonunda diğer bölümleri fark ettim. Sanırım altı yıl kadar oldu, altı yıldır buradayım. Başka forumlara da gitmişliğim olmuştur arada sırada, ama Turkish-Media benim için kürkçü dükkânı gibidir hep, dönerim dolaşırım yine buraya gelirim.

 

SORU- Peki, bu sitede neler seni en çok üzdü, neler seni en çok sevindirdi, en çok mutlu etti, siteye ilişkin duygusal diyebileceğimiz en’lerin neler?

 

Arkadaşlarım :) Üzenler de oldu, sevindirenler de oldu, çok mutlu edenler de oldu.

 

Az önce bize kendini tanıtırken kitap yazma hevesin olduğunu belirttin, bize biraz bundan bahsetmek ister misin?

 

Çok uzun süredir kitap yazmak istiyorum, çocuk kitabı hatta kitapları. Uzun yıllardır çocuklarla çalışıyorum, çocuk kitapları da artık uzmanlık alanım oldu. Yüksek lisans tezimi de bu konuda hazırladım. Teoride hazırım aslında, sadece pratiğe dökmek kaldı, sanırım önümüzdeki yıl ilk kitabımı bitirmiş olurum. Öncelikle 9-12 yaş arası için mitolojik bir kitap yazmak istiyorum. Sonrasında fantastik edebiyat üzerinde yoğunlaşırım herhalde.

 

Şimdi baktığımızda sitedeki iletilerinin üçte biri bilmeceler ve zekâ soruları kısmında. Kalan üçte ikilik bölümün dağılımı ne şekildedir, yani hangi konulara meylin vardır, nelerle ve neden ilgilenirsin?

 

Sinema sayfası sanırım ikinci sırada geliyordur. Aktif olarak forumun bu iki yerinde yazıyorum. Sonrası için bir sıralama yapamam, fakat her gün mutlaka yeni yazılmış iletileri okuyorum. Forumun en çok kullandığım butonu "bugünkü aktif içerikler" butonu. Ne var ne yok okuyorum asla da aksatmıyorum. Bu forumun en sevdiğim yanı, bakış açımı son derece genişletmiş olması. Herkesin düşüncelerini okumak, konulara değişik açılardan bakabilmemde bana çok yardımcı oluyor.

 

Forumda “bugünkü aktif içerikler” diye bir buton mu vardı ve ben neden bilmiyorum?

 

En altta online üyelerin göründüğü bölüm var ya işte onun üst tarafında o buton. Sanırım çok kişi bilmiyordur.

 

Aynı sorunun devamı olarak bir de şunu sorayım. Neden yoğunluklu olarak zekâ oyunları? Soruyu biraz açmam gerekirse mesela Gloria’nın çocuksu ruhunun yansıması olabilir ya da bir karakter olarak Gloria’nın normalin üstündeki zekâsını diğerleri için görünebilir kılmak amacıyla gerçekleştirdiği içgüdüsel bir yöneliş olabilir ya da rekabetçi yapının tezahürü ya da belki başka bir şey, neden özellikle zekâ oyunları Gloria? Hatta soruyu şöyle genişleteyim, fantastik edebiyat, mitoloji ve zekâ sorularına meyil arasında sence bir bağlantı var mı?

 

Bir ara unutkanlık başlamıştı bende, bu da beni çok rahatsız ediyordu. O zamanlar düzenli olarak yapılan beyin jimnastiğinin unutkanlığa iyi geldiğini okumuştum bir yerlerden. Bunun üzerine zekâ sorularıyla ilgilenmeye başladım. O gün bu gündür de beyin jimnastiğimi aksatmadan yapıyorum. Sadece bizim forumda değil, diğer forumlarda da ve hatta yabancı forumlarda da bu konuyla ilgili sayfalara yöneliyorum hep. Daha bugün yeni bir site buldum ve yaklaşık 3 saatimi orada geçirdim. Ayrıca sadece internet üzerinden değil, kitaplardan da yararlanıyorum ve gazetelerin bulmaca sayfaları da en favori sayfalarımdır. Ayrıca bir soruyu çözmek bana kendimi iyi hissettiriyor.

 

Bir de utanmadan çalışırım derler daha sonra, hatta eve gelince çok yorgunum bile derler. Hatta emekli olduktan sonra ben bu vatana 25 sene hizmet verdim demezler mi deli olurum, üç saat oyun oynamış ve utanmadan söyleyebiliyor. -_-

 

Bugün iş yavaşlatma eylemi yaptım. Daha ayın 15’i olmadan param bitti, kızgınım, çalışmadım, çalışmak da istemedim.

 

Anladım.

 

Hı hı, çok anlayışlısın :devil:

 

Hayırlısı ne diyelim ve daha çok cıvımadan sorulara devam edelim. Yaklaşık beş, altı yıllık üyesin ve bu beş, altı yıllık üyeliğinde yazmış olduğun 5 bin civarında mesaja karşı çok az blog yazın var. Yazmıyor musun, yayınlamıyor musun?

 

Ben kendimle başa çıkamadığın her zaman yazarım. Yani yazıyorum, ama yayınlamıyorum. Çünkü her şeyi yayınlamak özelime ihanet gibi geliyor.

 

Yazdıkların özel değil mi sence?

 

Özel veya genel diye ayırmıyorum, paylaşılabilir veya paylaşılamaz diye ayırıyorum. Yani özelimi paylaşmak ya da paylaşmamak arasında karar veriyorum.

 

Peki, siteden biraz uzaklaşıp özele gelelim bir an için, Gloria’nın hayata bakışı nasıldır, nedir Gloria için hayat ve Gloria’ya ne gibi haklar ve sorumluluklar yükler?

 

John Lennon’un bir sözü vardır, "Hayat biz onu planlarken başımızdan gelip geçenlerdir." diye. Hayat benim için de birkaç sene öncesine kadar böyle bir şeydi, ama artık planlamamaya çalışıyorum. Hayatın yüklediği sorumluluklara gelince aslında hayat her insana yaşamını sürdürebilmesi için doğduğu andan itibaren bir takım sorumluluklar yüklüyor. İnsanın acıkan karnını doyurması da bir sorumluluk, aybaşı geldiğinde evinin kirasını zamanında ödemesi de bir sorumluluk. Sorumluluk bir yük aslında, bazıları taşıyor, bazıları altında eziliyor, bazıları hiç yüklenmiyor bile. Ben ise her daim sorumluluklarımla birlikte yaşıyorum. Kimi zaman çok ağır geliyor, “etim budum ne ki benim” diyorum. Yine de tüm ağırlığına rağmen henüz ezilmiş değilim çünkü başkaldırma hakkı diye bir hakkım olduğunu biliyorum. Çok sıkarsa başkaldırıyorum bir süreliğine hayata, grev gibi bir şey işte :D

 

Bu arada yine Lennon efendiye ithafen planlamamak ve hatta anı yaşamak bizi nesneleştirmez mi ya da başımızdan gelip geçenler de aslında o planların ve bizim yaptıklarımızın ya da yapamadıklarımızın bir bileşkesi olamazlar mı?

 

Ben anı yaşamıyorum, sadece geçmişe artık çok fazla takılı kalmak istemiyorum. Geçmiş geçti gitti düzeltilemez ama geçmişten çok güzel ders alınır. Yani evet geçmiş, yaptıklarımızın ya da yapamadıklarımızın bir bileşkesidir, kabul ediyorum. Bu gerçeği de geçmişten gereken dersi alarak değerlendiriyorum, bugün aynı hataları yapmamaya gayret ediyorum.

 

Geleceği de planlamamaya çalışıyorum, çok kolay bir şey değil tabii ama çok fazla ölüm gördüm, gelecek için yaşayıp bir geleceğe sahip bile olamadılar. İnsan geleceği planlarken, bazen bugün yaşadığı birçok güzelliği hiç düşünmeden geleceğe kurban edebiliyor, hani derler ya “benim için bir gelecek vaat etmiyordu” diye. Çok acı… Sadece diyeceğim bu… Ben kendime çeki düzen verme çabasındayım. Kendimi nesneleştirmiyorum yani anlamlandırıyorum bir yerde.

 

Peki, plan konusunda plan yapmamayı planlıyoruz, anlaşıldı. Devam edelim, bir gün zekâ oyunları bölümünde espri olsun diye siyasi hareketlerden bir tanesinin sloganını kullanmıştım ve sen bana benim o taraklarda bezim yok demiştin. Gerçekten de o taraklarda bezin yok mudur, yani siyasi, politik anlamdaki mücadelelerle ilgilenmez misin?

 

Ben hatırlamıyorum sana öyle bir şey dediğimi, demişsem de şaka demişimdir, çünkü o taraklarda çok fazla bezim var.

 

Peki, burada yön, vesaire konularına hiç girmeyelim, insanların özellerinde kalsın tercihleri. Ne de olsa ille de öğrenmek isteyen olursa tercihlerini bütün mesajlarını açar okur. Biz sorularımıza devam edelim. Altı yıldır sitedesin ve muhtemelen daha uzun süreden beri internettesin. Geçmişe dönüp baktığında internette geçirdiğin zamanı internetin olmadığı dönemlerdeki yaşantınla karşılaştırdığında kayıp zamanlar olarak mı nitelendirirsin, kazançlı zamanlar olarak mı? Soruyu şöyle de genişletebiliriz aslında, internete harcadığın vakti bir başka şeye harcamış olsaydın sence hayatında ne gibi değişiklikler olurdu?

 

Bu söylediklerini internet için değil televizyon için düşünürüm. Mesleğim gereği bilgiyi ve belgeyi toplar, düzenler, kullanır ve kullanmasını öğretirim. Internet de benim işimde kulandığım bilgi kaynaklarından bir tanesidir. İnternet de bir çeşit kütüphanedir, ama kütüphaneden farkı içeriğindeki bilginin düzenlenmemiş olmasıdır. Eğer doğru kullanamazsan internet, doğal olarak da bilgi sana hükmeder, oysa doğru kullanıldığında sen bilgiye hükmedersin. İnterneti hayatımın gereksiz değil, vazgeçilmez bir parçası olarak görüyorum ve ben internetin bana sunduğu tüm bilgiye hükmedebiliyorum.

 

Bir de son olarak sitenin son hali, daha açıkçasını söylemek gerekirse sitedeki durgunluk, geçmişe nispeten katılımsızlık üzerine neler düşünüyorsun?

 

Çoook gelen gördük biz, sonra da giden ama kalan sağlar bizimdir, kalanların katkısı, katılımı yeter bize :wub: hem nerede çokluk orada bolluk :devil: demişler değil mi

 

Peki, röportajı böyle bir cevapla bitirelim artık. Röportaj için teşekkürler Gloria.

 

Aaa bitti mi? Bu röportaj işi zevkliymiş, ben birkaç kişiyle daha röportaj yapayım, ancak kesecek beni öyle görünüyor.

 

Röportajı yapanlardan biri seni kesmezse tabii… Herkes benim kadar sabırlı olmayabilir.

 

:unsure::online2long:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Facebook'ta ''Gloria Röportajı'' diye okuyunca hemen girdim..Sanırım daha farklı hayal etmişim senin röportajını..

 

Olsun varsın, kendini ifade etmen adına güzel olmuş..Röportajı yapan arkadaşımızı ve cevaplarından dolayı seni tebrik ederim Gloria..

 

Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok uzun süredir kitap yazmak istiyorum, çocuk kitabı hatta kitapları. Uzun yıllardır çocuklarla çalışıyorum, çocuk kitapları da artık uzmanlık alanım oldu. Yüksek lisans tezimi de bu konuda hazırladım. Teoride hazırım aslında, sadece pratiğe dökmek kaldı, sanırım önümüzdeki yıl ilk kitabımı bitirmiş olurum. Öncelikle 9-12 yaş arası için mitolojik bir kitap yazmak istiyorum. Sonrasında fantastik edebiyat üzerinde yoğunlaşırım herhalde.

 

:huh: Bunu bana hiç söylememiştin :blink:

 

doğayı, çiçekleri, köpekleri, kitapları severim

 

Allaaahımm neydi günahımmm...:crying: kedi sevmeyen bir dostum var...<_<:devil:

 

 

Röportajı yapanlardan biri seni kesmezse tabii… Herkes benim kadar sabırlı olmayabilir.

 

:kahkaha:

 

 

Keyifle okudum çok güzel bir röportaj olmuş... Ellerinize, yüreklerinize sağlık...:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

huh.gif Bunu bana hiç söylememiştin blink.gif

 

zamanla söyleyecektim unsure.gif

 

Allaaahımm neydi günahımmm...crying.gif kedi sevmeyen bir dostum var...dry.gifdevil.gif

 

kedileri sevmiyor olabilirim ama seni çooook seviyorumwub.gif

 

Keyifle okudum çok güzel bir röportaj olmuş... Ellerinize, yüreklerinize sağlık...clover.gif

 

Teşekkürler canım benim smile.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Facebook'ta ''Gloria Röportajı'' diye okuyunca hemen girdim..Sanırım daha farklı hayal etmişim senin röportajını..

 

Olsun varsın, kendini ifade etmen adına güzel olmuş..Röportajı yapan arkadaşımızı ve cevaplarından dolayı seni tebrik ederim Gloria..

 

Sevgiler..

 

Teşekkür ederim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

kedileri sevmiyor olabilirim ama seni çooook seviyorum:wub:

 

 

 

 

 

Kedileri sevmiyor olsan da bende seni çokkkkk seviyorum :wub: ama sev ya niye sevmiyorsun ki :huh:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben köpekleri seviyorum. tongue.gif

 

 

Bak nasılda üzüldü kıyamam....sleep.gif

 

kedi2.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Şimdiden sana söz veriyorum sevgili Gloria senin kitaplarını korsandan almayacağım :D:D:D:D

 

 

Bu güzel haber işte :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saygı duyulacak bir mesleğiniz var doğrusu, bilgi birikiminizi yazarlığa aktarabilmeniz de olağanüstü. Şimdiden tebrikler.

 

Teşekkürler. Umarım olur birgün..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.