Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ülkemizdeki 100 bin kaçak Ermeni'nin geri gönderilmesi gündemde ...


GeceKuşu

Önerilen İletiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ülkedeki 100 bin kaçak Ermeni'yi göndeririz” demesi üzerine ...

Türkiye Ermeni Cemaati: "Bu Kez Daha Az Kayıp Vermeyi Umuyoruz" dediler ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ülkedeki 100 bin kaçak Ermeni'yi göndeririz” sözleri tehcir konusunu yeniden ülke gündemine taşırken, Ermeni cemaatinden gelen "Geçmiş tecrübelerden gereken dersleri çıkardık, bu kez yolda daha az kayıp vereceğimizi sanıyoruz." açıklaması yürekleri bir nebze olsun ferahlattı.

 

Türkiye Ermeni Cemaati: "Bu Kez Daha Az Kayıp Vermeyi Umuyoruz"

 

Hatalar Tekrarlanmayacak

Başbakan'ın açıklamasının ardından bu sabah bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Ermeni Cemaati Basın Sözcüsü Aris Mermerciyan, "İlk tehcirde dikkatsizlik ve tecrübesizlik gibi sebeplerden bazı tatsızlıklar yaşandı ama bu kez iyi hazırlanıp daha az ölü vereceğiz, Türkiye'yi bir kez daha soykırım suçlamasıyla karşı karşıya getirmeye hiç kimsenin hakkı yok." diyerek Ermeni Toplumu olarak 1915'te yaptıkları hataları tekrarlamayacaklarının altını çizdi.

  

 

"Gece Yolculuğu Daha Mantıklı Görünüyor"

İlk tehcirde bu kadar fazla kayıp verilmesinin en önemli nedeni olarak biraz acemilik, biraz da mecburiyetten yola toplu olarak çıkılmasını gösteren Mermerciyan, "Bu sefer o kadar kolay hedef olmamak için en fazla 10 kişilik kafileler halinde yola çıkmayı düşünüyoruz. Gece yolculuğu da şu an en mantıklı yol gibi görünüyor." diyerek ekledi: "Ayrıca bu kez tehcirin ilkbahar-yaz aylarına denk gelecek olması da çok önemli bir avantaj. Bu sayede hem soğuktan donarak ölmek gibi talihsizlikler yaşanmayacak hem de seyahatimiz esnasında Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerinin tadını son kez doyasıya çıkarma şansı yakalayacağız."

 

tehcir2.JPG

Açıklamasında 1915'den bu yana geçen yaklaşık 100 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin ulaşım konusunda katettiği olağanüstü mesafenin de işlerini kolaylaştıracağını belirten Mermerciyan, "En ücra köylere kadar giden duble yollar, otoyol kenarlarındaki sıcak ve konforlu mola yerleri, artan otobüs ve uçak seferleri, bunlar bizim için hep avantaj olacak." sözleriyle Ermeni cemaatine güven aşıladı.

  

"İyi Planlanmış Bir Tehcir Buzları Eritebilir"

Aradan geçen süre içerisinde birçok Ermeni'nin Türk isimleri aldığına da dikkat çeken Mermerciyan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sayede yolda kamufle olma şansımız da artacak. Kafileye düzenlenecek olası çete baskınlarında 'Türküz, toplu halde seyahati seviyoruz, trekking yapıyoruz' deyip kimliği göstermek suretiyle yırtabileceğiz. Her ihtimale karşı Fatiha, Subhaneke gibi belli başlı birkaç duanın ezberlenmesinin de hayatta kalma şansımızı önemli ölçüde artıracağına inanıyorum."

 

Son olarak, doğru planlanmış, iyi hazırlanılmış, çağın gereklerine uygun bir tehcirin 1915'de yaşanan tatsızlıkları da unutturabileceğini belirten basın sözcüsü, Başbakan'ın sözlerinin Türk ve Ermeni toplumları arasındaki buzların eritilmesinde önemli bir kilometre taşı olması temennisinde bulunarak basın toplantısını noktaladı.

 

Kaynak: zaytung Bürükselden bildirmiştir...

  

ÇOK ÖNEMLİ NOT:

*Bu başlık iletisinde yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar gerçek dışıdır, uydurmadır. 

*Kemik yaşı 18'den küçük olanlar bu başlığa ve iletilerine bakıp hemen çıkmak için dahi girip açamazlar. 

*Son olarak, Kemik yaşı 18'den büyük olanlar okuduktan sonra midenizle düşünmeye kalkıp forumu ve beni dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok sevinirim.

Saygılarımla....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.