Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesinde


Radya

Bergama, dün Katar’ın başkenti Doha’da yapılan UNESCO 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda, tarihi bir başarıya imza attı. İlkler şehri Bergama, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin ise 13’üncü mirası oldu....

 

Bergama’nın UNESCO serüveni, 2010 yılında Bergama Belediyesi’nin girişimiyle başladı. Belediye bünyesinde oluşturulan UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi, dört yıl boyunca hummalı bir çalışma ve hazırlık süreci yürüttü.

 

Her aşaması titizlikle geçen süreç meyvesini verdi. Bergama, Türkiye’nin de yer aldığı 21 komite üyesinin ortak kararıyla UNESCO Dünya Mirası olarak tescillendi.

 

18 Haziran’da Doha’da başlayan toplantıyı Bergama Belediyesi’ni temsilen takip eden Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile birlikte, gerek sözlü gerek yazılı anlatımlarla yoğun bir lobi yapmıştı.

 

Dün akşam üstü merakla beklenen sonucun açıklanmasının ardından UNESCO Milli Komisyonu Başkanı Profesör Öcal Oğuz ve Türk heyetinin mutluluğu salona yansıdı.

 

Bergama’nın UNESCO başarısı nedeniyle akşam saatlerinde Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği’nde yemek verildi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=zuJ5yr5mlsU


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.