Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atatürk için 2 bin 400 kişiden biri siz olun!

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

388670572795.jpg?388988660873121006104818

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yıldönümünde Türkiye'de ilk kez farklı bir etkinlikle anılacak. 2 bin 400 kişinin biraraya gelmesiyle oluşturulacak Atatürk portresi, Londra Olimpiyatları'nda da da kullanılan "GigaPan" tekniğiyle çok yüksek çözünürlükte görüntülenecek.

 

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Aynı özlemi yaşayan aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2 bin 400 kişiye ihtiyacımız var" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yıldönümünde Konak Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlikle anılacak. 10 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye'de ilk kez görkemli bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. 2 bin 400 kişinin Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelerek bir Atatürk Portresi oluşturacak ve bu an, 200 metre yüksekten helikopterden yapılacak fotoğraf çekimiyle ölümsüzleştirilecek. Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün, uzun süredir proje ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, "Fotoğrafın çekimi için çok sayıda simülasyon gerçekleştirdik" dedi. 3 fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'e bu karenin çekimi sırasında destek olacak ve yaklaşık 20 farklı video kamera ile organizasyon kayıt altına alınarak belgesel niteliğinde bir film de hazırlanacak.

 

SES GETİRECEK

 

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan projenin büyük ses getireceğini belirterek, "Siz hiç Türkiye'ye gelmiş bir yabancının, bir 10 Kasım sabahı, saat dokuzu beş geçe neler yaşadığını düşündünüz mü? Ben de düşünmemiştim ta ki yabancı bir dostum yaşadığı büyük şaşkınlığı anlatana kadar. Demişti ki 'Siz nasıl bir milletsiniz ki, bunca yıl sonra dahi bir insanın ölümünü böylesine büyük bir vefayla, bağlılıkla ve böylesine büyük bir katılımla anabiliyor sunuz? 10 Kasım nedir? Bir insanın ölümü mü? Yoksa bir ülkünün paylaşıldığının göstergesi mi? 10 Kasım, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen bir lidere saygının, ülkeye bağlılığın göstergesidir. 10 Kasım, bu ülkede yaşayan insanların, her 10 Kasım'da saat dokuzu beş geçe aynı heyecanla, aynı ülküde buluşmasıdır. Aynı özlemle yaşamasıdır. Geleceğe umutla bakması, bir barış sevdalısına, bir dünya liderine bitmek bilmez saygısıdır. Aynı özlemi yaşayan aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2 bin 400 kişiye ihtiyacımız var" dedi.

 

TÜRKİYE'DE İLK DEFA DENENİYOR

 

GigaPan tekniği yüzlerce yüksek çözünürlükteki fotoğrafın birleştirilerek tek bir fotoğraf elde edilebiliyor. Bu teknoloji ile Türkiye'de ilk kez binlerce insanın yüksek çözünürlükteki fotoğrafı tek bir kare içerisinde yer alabilecek. Tekniğin uygulamasını canlı olarak organize edecek olan Euro/DMC şirketinin sahibi Murat Canbaz kısa bir süre önce Londra olimpiyatlarında başarı ile uygulanan bu teknolojinin Türkiye'de ilk kez deneneceğini ve daha da önemlisi fotoğraf çekildikten saniyeler sonra fotoğrafta yer alan kişilerin www.izindeyiz.net internet sitesi üzerinden kendilerini etiketleyebileceklerini belirterek bir rekor gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Katılmak isteyenler -www.izindeyiz.net- sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirler..


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.