Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

candide

  • başlık
    27
  • yorum
    27
  • görüntü
    21.069

Insan Hayatinin Tuhafligi


crazy mom

867 görüntü

Hayatim boyunca gordugum her yeni seyde o kadar cok etkileniyorumki. Ve bunu neden daha once hic merak etmedim diyip kendime bir okadarda kiziyorum... Acaba bir insan hayati boyunca ne kadar degisik, guzel ve olagan ustu sey gorur... Her gordugu yeni ve guzel sey, insanin ufkunu nede guzel acar...

 

Sinema duskunlugumu bilirsiniz. Cok severim. Gerci bu aralar nedendir bilmem, acayip korku filmi izlemeye basladim. Hostel 1 ve 2 beni psikopat yapacak gibi olunca, bilim muzesine gitme karari aldik. Tabi okarari alana kadar az sorun cikarmadim.

 

Edmonton'daki Imax sinemalari. Gittik. Biletiimizi aldik. 90 dolar Odedik. Iceriyide gezebilmek icin. Sonra dinozorlar belgeseli icin yerlerimizi aldik. Ben hala Rex bundan daha buyuk demekteyim. -Oda ne! Birden ekranda alpler var. Hayir yoklar! Biz alplerin ustundeyiz... Aman tanrim. Boyle bir duygu anlatilmaz, yasanilir. Okadar muhtesem, ve okadar etkileyiciki. Sanki, alplere tirmaniyorsun, ve dusmekten korkuyorsun. Dinozor belgeselide bir okadar guzel. Tamam, dinozorlarin ekrandan cikma ihtimalleri belki sifir. Bu gercegi bilsende, kabul edemiyorsun.

 

Kucuk bir fikir icin..

 

imaxjf2.jpg

 

Tabi hala ingilizceyi harika bir sekilde anlamiyorum. Ama anladiklarim guzeldi gercekten.

 

diger hosuma giden olayda astronomi bolumuydu. Simdiye kadar astronomiye neden hic ilgi duymadigimi dusundum. Okadar ilgimi cektiki, boyle cok buyuk ve koltuklarinin dondugu bir salon ve dortbiryanindan tepeye kadar ekran. Yildizlari, evreni, gezegenleri, dunyanin evrendeki konumunu, galaksileri...

 

Mesela dunyanin etrafinda 60 milyona yakin galaksi varmis, ve herbir galaksi milyonlarca yilzdiz barindiriyormus. Yildizlara ulasmamamiz icin, saniyede 300 bin kilometre hiz yapmaliymisiz var ancak 5 milyon yilda orada olurmusuz. Insanlar birgun bu hizda bir arac yapsalar bile ilerlemeleri imkansizmiz, cunku evrende oakdar cok tas kaymasi oluyormuski, bunlardan birine carpilirmis, ve o hizda carpmayi engellemek imkansizmis. Ama ne olaganustuki, bu taslar birbirlerine carpmiyorlar. Insan oglu gezegenleri Plutona kadar biliyormus, ama baska gezegenler yada baska hayat yok diyemezmis, cunku su anda sahip oldugu teknoloji okadar ileriye gidemiyormus.

 

wavvv! Tek kelimeyle harika. Insan beynine nekadarda bilim kurgu filmi gibi geliyor. Aklima Maymunlar cehenneminden kacis geldi, zaman makinesi geldi.

 

Ilgi alanlarimin degistigini farkediyor gibiyim.

 

Seviyorum ben Canada'yi sanirim. Hayatimda benimsedigim tek ulke gibi geldi bana. BIrcok seyi burada kesfettim. Vee! Araba kullanma denemelerine bile basladim. Hani derlerya Allahin varligini unuttugu bir sehirdeyiz simdi, aynen amerikan filmleri gibi, sirayla dizilmis evler. Ve bizde birinin icindeyiz. Sokaklar cok sakin. Arabayi bana verdi Jazmin, meksikali harika bir bayan. Cok komik turkce kelilmeler biliyor, esinden dolayi,turkde. Arabaya ilk bindim, cok heyecanlandim. Gerci burada cok basit, hepsi otamatik vites. Ama olsun. Stoplarda durdum. Frene hizli birden basmayi birakiyor gibiyim. Veeee!!! duz yoldan sol yone bile girdim biggrin.gif DIreksiyonu ben kullandim hemde... Aynalara bakabiliyorum. Sol ayagimi hic kullanmiyorum. Ve cok sakinlestim. hizim 40'i buldu smile.gif Bence ben ehliyet olayini cabuk asacagim...

 

Tatilin bitmesine 1 aydan az kaldi, zaman cok cabuk akiyor. Son bir yil daha paris'e katlanacagim. Sonra CANADA...

 

Cok konustum saat daha sabahin 9'u burda, kahvalti etmemiz lazim. Dun McDonalsda ettik, bugunde Tim Hortons'da edecegiz sanirim.

 

Neydi ana konumuz. Evet insanin gordugu degisik seyler. Acik olunmali herseye. Denemeden, yapmadan, edinilecek her bilgi yetersiz bilgidir.

 

Birazda simariklik yapayim sleep.gif

 

Ana soruya cevap veriyorum, cok gezen mi bilir cok okuyan mi?

 

cevap; gezen tabi cool.gifsleep.gif

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.