Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 tarikat şeyhinin emriyle oy veren aşiret ağasının emriyle oy veren, toplumun yaptığı seçime milletin hür iradesi diyemezsiniz. kendinizi kandırmayın.o köyde ağanın istemdiği partiye tek oy çıkarsa ağa o köyü darmadağın eder. batı'dan0/0 70 kadar oy aldı akp ,batıda aşirette yok,ağalıkda yok üstelik okuma oranı çok yüksek,buna milletin iradesi dememek .... kendinizi kandırmanız demektir. (yazdığınız yazılara cevap vermek istemezdim ama ,anlaşışan siz türkiye'nin ağalıkla yönetildiğini ve aişretlerin yönettiğini sanıyorsunuz ama doğuda bazı yerler var ama artık doğuda bile kalmadı!!***** benide akp sevunucusu durumuna sokmayın.. saygılar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Bu ülkede YÖK'ten en son şikayet edecek kesim. milli görüş ve onun uzantısı olan partilerdir. Tarih 1996 6 kasım 1996 Onbinlerce üniversite öğrencisi YÖK'ü protesto etmek için beyazıt meydanında toplandı. Refahyol hükümetinin bu protesto gösterisi için gönderdiği polis sayısı. Bir meydan muharebesi için gönderilen tabur kadardı. Binlerce çevik kuvvet polisi onlarca panzer, yüzlerce akrep. Polis öğrencilere vahşice saldırdı. Silahsız şiddet içermeyen bir protesto için toplanan onbinlerce öğrencinin üstüne panzerler, akrepler sürüldü. Yüzlerce öğrenci yaralandı. Yüzlercesi gözaltına alındı tutuklandı. Yüzlerce öğrenci üniversitelerden atıldı. Bir çok ilde, kampuslerde YÖK ü protesto etmek için gösteri yapan öğrencilere MHP liler ve MGV liler saldırdı. Bugün her sayısında, YÖK ü eleştiren vakit gazetesi 7 kasımda YÖK ü protesto eden öğrencilere demediğini bırakmadı. YÖK'ü protesto etmiş olmak terorist, bozguncu olmaktı vakite göre o günlerde. Ha keza bugün "eğitim eşitliği" ni savunan vakit gazetesi. öğrenci gençler mecliste "eşit parasız eğitim" pankartı açtığı için, onların ne teroristliğini ne bozgunculuğunu bırakmıştı. YÖK kendilerinden olmayan öğrencilerin üstünde terör estirirken YÖK ten iyisi yoktu. YÖK'ün azdığı dönemse refahyol hükümetiydi. Ancak ne zaman 28 şubat oldu ve rüzgarın yönü değişti. YÖK üniversitelerde türban yasağını uygulamaya başladı. Dün YÖK e toz kondurmayanlar birden YÖK ün kötü olduğunu farkediverdiler. Birden akıllarına eşit eğitim fırsatı geldi. Türban yasağı başladı dönem kampuste sohbet ederdik tanıdığımız eski MGV üyesi öğrencilerle. Dün biz YÖK ü protesto ederken sesiniz çıkmıyordu. Kimi zamanda saldırıyordunuz bize. YÖK saçı uzun erkek öğrencilerin kampuse girmesini yasaklayan genelgeyi yayınlayıncada sesiniz çıkmadı. YÖK yüzlerce öğrenciyi okuldan atarken. binlercesi hakkında soruşturma açarken sesiniz çıkmadı yökten. Bir yandan inanca saygıdan bahsediyorsunuz. Bir yandan bizleri türban yasağını proteste etmeye çağırıyorsunuz. Ama oruç tutumadığı için katledilen Ümit Cihan Tarho ile ilgili ağzınızdan hiçbir şey duymuyoruz. 15 bin öğrenci uğurladı Tarho'yu hanginiz katıldınız.? YÖK türbanı yasaklayıncamı kötü oldu. hiçbir cevap veremezlerdi. bu ancak 28 şubat demokratlığı. Yani rüzgar kendilerinden yana eserken. YÖK kendilerinin karşı olduğu kesimler üstünde terör estirirken YÖK iyi onu karşı çıkanlar ise bozguncu terorist. YÖK 28 şubat sürecinin başında kendilerine doğru dönünce. O zaman YÖK kötü, YÖK e karşı olmak ise demokrasi görevi. O yüzden boşver. Ha keza, AKP'nin 5 yıl boyunca YÖK'le mücadele tarzıda YÖK'ün mantığıyla aynı. AKP 'nin YÖK le mücadelesi. Elindeki iktidar gücüyle YÖK üyeleri hakkında düzmece iddialarla dava açmak, tutuklatmak. Gazeteleri aracılığıyla üyeleri hedef göstermek. İftiralar karalamalar. Aynen YÖK mantığı işte. Ne oldu peki. YÖK aynen yerinde. Anayasal bir kurumla hükümet böylemi mücadele eder. Elinin taşın altına koyar, yapar yasa değişikliğini. 100 bin Amerikan askerinin ülkeye gelmesine izin veren Teskereyi kendi tabanına ve milletvekillerine rağmen çıkarmak için kendini parçalayan, denemediğini bırakmayan AKP. Türban ve YÖK konularına gelince parmağını kıpırdattımı. ha keza, Meclisin yaptığı yasaları uygulayan Danıştayın kararına karşı, yasal düzenleme yapmak yerine. Çıkıp karar veren danıştay üyelerine hücum eden, yandaş yayın organlarıyla üyeleri hedef gösteren bir hükümet. YÖK anti demokratikmiş. o görüşün ağzına yakıştımı. Bunlar YÖK ün uygulamalarından farklı mı ? sevgili cyrano Onbinlerce üniversite öğrencisi YÖK'ü protesto etmek için beyazıt meydanında toplandı,ama sağa sola saldırıp kaldırım taşlarını söküp ortamı meydan muhaberesine döndürüp ,camları indirip parçaladığını yazmamışsınız. Silahsız şiddet içermeyen bir protesto dediğin bu'mu oluyor kaldırım taşlarını söküp sağa sola saldırmak,patronlardan aldığı emirlerle sağ,sol çatışmasını yaratıp ,körüklemek,POLİSİ TAHRİK ETMEK'mi oluyor.polise erbakanmı emir verdi vahşice saldırın diye :=) . daha bugün bile üniversitelere bakın terörizmi ,bozgunculuğu solcuyum diye geçinenle pkk ,dhkpc sempatizanları yapıyor. ee ne olacaktı ,onlar bas bas bağırırken diğerleri sus pus mu olacaktı ,sizler neredeydiniz?sizler neden çıkpda bir gün olsun onları kınamadınız. saygılar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 6 Kasım 1996 da öğrenciler, kaldırım taşlarınımı söktü. Sağa solamı saldırdı ? hayır gösteri başladı. onbinlerce polis uyarı daha yapmadan saldırdı. Ezbere cümlelerle olayları soslamak ? Sorarlar, Türkiyenin gözü önünde gerçekleşen bir olaya böyle soslar eklemenin saiki ne. İşte benim tamda bahsettiğim zihniyet bu. YÖK'ü türban için protesto etmek güzel bir şey. Başka bir sebeple protesto edenler ise bozguncu, terorist. İşte bu yüzden bu zihniyet, inanca saygı, demokrasi vs diyince çok eğreti duruyor ağızlarda. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 tarikat şeyhinin emriyle oy veren aşiret ağasının emriyle oy veren, toplumun yaptığı seçime milletin hür iradesi diyemezsiniz. kendinizi kandırmayın.o köyde ağanın istemdiği partiye tek oy çıkarsa ağa o köyü darmadağın eder. batı'dan0/0 70 kadar oy aldı akp ,batıda aşirette yok,ağalıkda yok üstelik okuma oranı çok yüksek,buna milletin iradesi dememek .... kendinizi kandırmanız demektir. (yazdığınız yazılara cevap vermek istemezdim ama ,anlaşışan siz türkiye'nin ağalıkla yönetildiğini ve aişretlerin yönettiğini sanıyorsunuz ama doğuda bazı yerler var ama artık doğuda bile kalmadı!!***** benide akp sevunucusu durumuna sokmayın.. saygılar. batıdaki insan kitlesinin ezici çoğunluğu şehirlileşebilmiş batılılar değil.doğudan göç etmiş şehirlileşememiş doğulular.ve bunların maddi durumları çok bozuk olduğu için bir torba mercümeğe oyunu verdi inssanlar. çünkü ov verirseniz yardımlar devam edicek ,,, vermezseniz yardımı kesicez dediler. batıda tarikat müridi olan kitle en az doğudaki kadar yoğun.insanların aidiyet ihtiyacını, bir yerlere kapılanıp bir işimiz düşer çıkarımız olur düşüncesiyle yaslandıkları tarikat ve aşiretleri çok güzel kullandılar ve gelecek güvencesi ihtiyaçlarını oya çevirdiler. bu ülkede tarikat müridi ve aşiret mensubu şehirlileşememiş, çok çocuk yapan antilaik kitle, az çocuk yapan ,şehirlileşmiş modern yaşamı savunan laik kitleyi sayıca geçmiştir.bu saatten sonra aşiret ve tarikatlara yanaşmadan onların isteklerini yerine getrirmeden hiç bir parti iktidar olamaz. o yüzden de türkiye adam olmaz. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Bu topiğin konusu sen değilsin. ben yök için araya girmiştim, bunuda belirtim. o zaman yazılanları konu almak lazım. dogru olan, zatından dolayı dogrudur. milli görüş söylemiş söylememiş, bu etkilemez. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 tarikat şeyhine göre oy veren, aşiret liderine göre oy veren... evet bunlar Türkiye'nin gerçeklerinden... Böyle binlerce insan var ülkemizde... Bekir Coşkun'un yazdığı bir yazı çok doğru buldum demiş ki... Türkiye'de 1950'lerden beri tek parti iktidar... Bakmayın siz liderlerin ve parti isimlerinin değiştiğine... diyor... yazı şöyle... 1950’den bu yana iktidar hiçbir zaman değişmedi. Siz değişti zannettiniz. Bayraklar, sloganlar, isimler, amblemler, liderler, tarihler, zamanlar değişti, ama iktidar aynı iktidardı. 60 yılın başbakanlarına bakmalısınız: Demirel, Menderes’in "su müdürü" idi. Özal, Demirel’in müsteşarı; Erbakan, Özal’ın genel başkanı; Mesut Yılmaz, Özal’ın; Tansu Çiller, Demirel’in bakanı; Tayyip Erdoğan, Erbakan’ın belediye başkanı... "Tek parti"dir bunlar. AKP kadrolarının Demirel’in açtığı imam hatiplerden yetişmiş olması... AKP Hükümeti’nde Özal’ın bakanlarının yer alması... Dincilik, sermaye, Amerikancılık gibi işin özünde aynılık... Dünkü Hürriyet’te Şükrü Küçükşahin’in haberi vardı: DYP ve ANAP ilk adımı attılar, iki kardeş parti merkez sağda birleşebilirler. ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, AKP kurmayı ve bakanıydı. Fark etmez. Tayyip Erdoğan’ın "CHP 60 yıldır iktidar olamadı" sözleri tümüyle doğrudur. 60 yıldır "tek parti" iktidardadır. Pekiiiiyyy, patronların AKP iktidarının eteğine yapışmasının sebebi nedir sizce? Çünkü patronlar sadece o "tek parti"yi isterler. Parti isimleri, bayrakları, liderleri değişse de, "tek parti"nin asla değişmeyen temel ilkeleri onlara göredir. Menderes, Demirel, Özal, Yılmaz, Çiller, Tayyip... Fark etmiyor. Ve şimdi ne yapıp yapıp "tek parti"yi sürdürme sürecini izliyorsunuz aslında. Erdoğan cumhurbaşkanı olabilir, AKP seçimde iktidarda kalır; kalamaz gibi olursa DYP ile ANAVATAN desteğe hazırlanır... Çünkü: Fareli köydür burası. Yine kaval sesi geliyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 tarikat şeyhine göre oy veren, aşiret liderine göre oy veren... evet bunlar Türkiye'nin gerçeklerinden... Böyle binlerce insan var ülkemizde... Bekir Coşkun'un yazdığı bir yazı çok doğru buldum demiş ki... Türkiye'de 1950'lerden beri tek parti iktidar... Bakmayın siz liderlerin ve parti isimlerinin değiştiğine... diyor... yazı şöyle... . . . Çünkü: Fareli köydür burası. Yine kaval sesi geliyor. Sayin Sardunyam,Bekir Coskun cok önemli bir notayi dile getirmis.Bizde ayni seyleri söylemekteyiz 50 yildir bu ülke sagcilarin tutucularin Atatürk ve Laiklik düsmanlarinin elinde kaosa sürüklenmistir,Bekir Coskun'un tespiti harika,ben bukadarini incelememistim.Bakiniz daha düne kadar Bekir Coskundan iftiharla bahseden bazilari bu yazi üzerine Bekir Coskuna kulplar takmaya basladilar.Bunlar hep böyledir.Bunlar eger münbit toprak bulursalar yesermeye baslarlar ki bu topragi 50 yildir bulmaktalar ve su son 5 yildir hasilatlari 3 e 5 e katladi. saygilarla Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 halkımız, beyanlarıyla devletimizin değiştirilemsi teklif dahi edilemeyecek maddelerine muhalefet ettiği için (atatürk ilkesi olarak da anayasamızda bulunan LAİKLİK, CUMHURİYETÇİLİK, HALKÇILIK, DEVLETÇİLİK,İNKILAPÇILIK,MİLLİYETÇİLİK) çalıştığı parti kapatılmış,ömür boyu siyasetten yasaklanmış olan sabıkalı bi adama oy vererek bu ilkeleri onaylamadığını göstermiştir.türk halkı şu haliyle halifelik de gelse gıkını çıkarmaz.çünkü neymiş efenim, istikrar varmış. tabi dükkan işlesin de para gelsin,hanım da başını kapatsın sorun değil.olay bu LAİKLİĞİ benimsememiş bir halkın demokratlığı nasıl tanımlanabilir ya.bu nasıl bir demokrasi anlayışı. Demokrasinin sınır tanımaz özellikleri vardır.Buradaki duruşun mahiyeti de budur.Kişilerin laik yada anti laik olma koşulu yoktur.Küçücük oyunlar ile demokrasi kimliği belki kaydırılabilir ama neticesinde adalet olan kişiler eninde sonunda demokrasiye doneceklerdir. Bu duruşu tamamlamış olanların başarısıdır derken Akp iktidarının hiçte taraftarı olmayan ama dogrunun ve adaletin yanında duran insanlar oylarını bu şekilde kanalize etmiştir.Dünya basını da takip edilirse iktidar yontusundan geçen bir partinin bu önlenemez atağı onun iktidar başarısından değil,oynanan antidemokratik çalımlara isyanın bir göstergesi olduğunu anlayacaktır. Başta CHP ve diğer partilerin hezimeti,Anti demokratik saldırılara gerekli tepkinin verilmemesi veya yanındaymış gibi görünmelerinde yatmaktadır. Güzel bir sınav verilmiştir. Bu sınavı birilerine mal etmek yanlıştır. Asıl daha önemlisi bu hareketin bir tarz olarak benimsenmesi ve sürekliliğinin oluşturulmasıdır. Atılan oyların türkçesi "Biz sizi sevdiğimizden dolayı değil,demokrasiye olan inancımızdan dolayı seçtik.Dogru yaptığınız herşeyin arkasında,yanlış yaptığınız herşeyin de önünde duracağız "demektir. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 ayışı.Demokrasinin sınır tanımaz özellikleri vardır.Buradaki duruşun mahiyeti de budur.Kişilerin laik yada anti laik olma koşulu yoktur.Küçücük oyunlar ile demokrasi kimliği belki kaydırılabilir ama neticesinde adalet olan kişiler eninde sonunda demokrasiye doneceklerdir. Bu duruşu tamamlamış olanların başarısıdır derken Akp iktidarının hiçte taraftarı olmayan ama dogrunun ve adaletin yanında duran insanlar oylarını bu şekilde kanalize etmiştir.Dünya basını da takip edilirse iktidar yontusundan geçen bir partinin bu önlenemez atağı onun iktidar başarısından değil,oynanan antidemokratik çalımlara isyanın bir göstergesi olduğunu anlayacaktır. Başta CHP ve diğer partilerin hezimeti,Anti demokratik saldırılara gerekli tepkinin verilmemesi veya yanındaymış gibi görünmelerinde yatmaktadır. Güzel bir sınav verilmiştir. Bu sınavı birilerine mal etmek yanlıştır. Asıl daha önemlisi bu hareketin bir tarz olarak benimsenmesi ve sürekliliğinin oluşturulmasıdır. Atılan oyların türkçesi "Biz sizi sevdiğimizden dolayı değil,demokrasiye olan inancımızdan dolayı seçtik.Dogru yaptığınız herşeyin arkasında,yanlış yaptığınız herşeyin de önünde duracağız "demektir. Fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum...mesele ak. parti yahut da kara parti değildir. Mesele demokratik sürece yapılan darbedir. bu hükümet demokrasi dışı müdahaleler olmasaydı, siyaset dışından ve içinden siyaset dışı müdahalelere maruz kalmasaydı bu kadar oy alabilir miydi? tabiki hayır. fakat biz demokrtasiyi içimize sindirinceye kadar zannediyorum bu türlü müdahalelere maruz kalacağız. Dün fikrini açıklayan Atilla yayla'ya yapılan vulgarca hareket tarzı bugün zafer abiye yapılıyor. Neden ? tahammülsüzlük had safhada. Fakat zamanla farklı düşüncelere de saygı göstermek zorunda olduğumuzun farkına varacağız. Biz insanların dünyasını hayvanlar aleminden ayıran ince unsur budur, tahammül göstermek ve hoşgörmek.. İnsanlar başkalarına zarar vermeden ister süt içer ister aslan sütü. İster etek giyer ister şalvar. Hiç kimsenin yaşayış tarzına müdahale edemezsiniz. Ederseniz bu haksızlık olur. mesele budur... bozan Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 ayışı.Demokrasinin sınır tanımaz özellikleri vardır..Kişilerin laik yada anti laik olma koşulu yoktur.Bu duruşu tamamlamış olanların başarısıdır derken Akp iktidarının hiçte taraftarı olmayan ama dogrunun ve adaletin yanında duran insanlar oylarını bu şekilde kanalize etmiştir.Bu sınavı birilerine mal etmek yanlıştır. Asıl daha önemlisi bu hareketin bir tarz olarak benimsenmesi ve sürekliliğinin oluşturulmasıdır. Atılan oyların türkçesi "Biz sizi sevdiğimizden dolayı değil,demokrasiye olan inancımızdan dolayı seçtik.Dogru yaptığınız herşeyin arkasında,yanlış yaptığınız herşeyin de önünde duracağız "demektir. sınır tanımazlık dünyada hiç bir demokraside yok.çünkü bu anarjizmdir.güçlünün güçlüyü ezmesi sonucunu getirir.zaten türk tipi demokrasi de budur. güce tapan, güçlüye yılışan bir toplumuz.doğal olarak bizim demokrasimiz sınır tanımazlıklarla, kanun tanımazlıklarla ve güçlünün güçsüzü her türlü ezmesiyle dolu bir demokrasi. anayasayı bi kere delmekle bir şey olamz diyen başbakanlar, benim memurum işini bilir diyen cumhurbaşkanları gördük biz bu ülkede.balık baştan kokar.kafanızdaki modeli çok güzel anlatmışsınız.tam istediğim gibi sağolun. laik olmayan demokrasi anlayışı da dünyada sadece bizde vardır.bu anlatışla yönetilen devlet ker inanca eşit yaklaşmaz.%99 u müslüman olduğu idda edilen toplumun laik olmayan devleti de her inanca eşit yaklaşmaz.din ve vicdan hürriyeti de sadece güçlü olan kesime sağlanır. seçimi kazanan partinin ilk polemiği de zaten anayasadan atatürk ilkelerini kalırmak olmuştur.6 ilkeden biri de laikliktir.muhafazakar mukaddesatçı ümmetçi ,osmanlıcı kafaya uymadığı için yok edilmek istenen 6 ilkeden 2.si de milliyetçiliktir. demokraside demokratik ortamdan yararlanarak ,antidemokratik teokratik yapı kurmaya çalışmak, demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yok etmek diye bir kavram da sadece bizde vardır. yasalardan şeriat propagandasını suç olmaktan çıkarmak, atatürk ilkelerini çıkarmak hep demokrasiyi bahane ederek oynanan oyunlardır.amaç türkiye cumhuriyetini padişahlıkla yönetilen bir arap ülkesi yapmaktır. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Uzun dönemden beri yorum ve elestiri yazmadim. Ondan dolayi burada yapilan forumlarida takip etmedim. Ama genede dayanamadim ve yazayim dedim. Ben ne AKP li nede CHP, MHP veya diger secime katilan partililerdenim ve onlari destekledim. Oy hakkimda yok yurtdisinda yasadigim icin. Bugüne kadar takip ettigim kadariyla AKP ve bagimsizlarin büyük cogunlugu disindaki secime katilan partilerin birbirinden fazla bir farki yok. Halk bana göre bunu gördü. MHP yiullardan beri sehitler üzerinden politika yapti ve cogu zaman bundada basarili oldu taaki son secimlere kadar. Bu secimler öncesi MHP, CHP ve benzeri partilerin dogu olaylari ve sehitler üzerinden politika yaptigi o kadar nettiki insanlarin bunu görmemeleri mümkün degildi. Bakiyorsunuz mayis ayina kadar terör olaylari normal seyrinde giderken, mayistanb sonra taaki secim günpne kadar birden artiyor, bana göre bilincli olarak artiriliyor bazi gücler tarafindan. Her gün artik bir kac askerimiz sehit oluyor ve kim var gene cenaze törenlerinde MHP!!! Bunlar ne yazikki tezgah. Yillardan beri yapilan bu tezgah artik su üstüne cikti ve kimse inanmiyor. Olan tabiiki ölen genceceik askerlerimize ve onlarin ailelerine oluyor. Zaten 26 yildan beri bu terörü biriremeyen bir devlet artik kendi kendine sormasi gerek, nerede hataa yaptiklarini. Benim görüsüm bu terör olaylari malesef danisikli dögüse benziyor ve bazi parti ve cevrelerin kazanclari icin PKK ile karsilikli antlasma yaparak bu olaylarin bitmesi engelleniyor. Zaten Aponun yakalanis bicimi ve sonrasi gelismeler PKK ile devlet icerisindeki bazi güclerin nasil anlasmali oldugu apacik ortada. Artik buna halkin ve askerin dur demesi gerekli. Milliyetci gecinen cevrelkerin bundan cikari cok oldugu icin tabiiki devam etmesi onlarin isine geliyor, ama artik eskisi kadar fazla islerine de yaramiyor, cünki halk onlara artik inanmiyor. CHP desen sosyaldemokratmi yoksa milliyetcimi anlasilmiyor. Tabii bazi gücler Dogu Perincek gibi yillardan beri 1% oy bile alamayan bir politikaciya ciddi sekilde inanirsa sonuc bu olur. Diyecegim oki su an Türkiye'de AKP nin alternetifi yok. Soruyorum, sayin Deniz Baykal veya Devlet Bahceli Erdogan'dan nekadar fazla demokratki? Bana göre ikiside Erdogan'dan daha az demokrat. AB ye girecegiz diye imza atiyoruz ve girmemiz icin gerekli reformlari yapincada yok vatan satiliyor diye yaygara yapiyoruz, olack is degil. Muhakkak bazi hatalar yapilmistir, ama kibris ve güneydogu konusunda bana göre sadece yaygara yapildi ve yapiliyor. Kendim Almanya'da yasiyorum ve sunu cok iyi biliyorum. AB ülkelerinde herkes istedigi yerden mal ve mülk sahibi olabiliyor, istedigi ülkede oturabiliyor ve calisabiliyor. Bu kuralar yenei katilan bazi ülekeler icin ileride uygulanacak, iiyasi ve ekonomik nedenlerden dolayí, ama sonunda herkes ayni haklara sahip olacak. Ondan dolayi anlayamadigim su benim Türkiye'de. Kibris iki taraflin olarak AB de oldugu zana zaten Türkler ve Rumlar karsilikli olarak ayni haklara sahipler ve isteyen istedigi yerde yasar, calisir mal ve mülk sahibi olur. Bunun neresinde kibsi satmak var anlamadim. Biri bana lütfen aciklasinda anlayayim. CHP gibi halk partisi oldugunu idda eden bir parti artik irkci ve camur atma politikalarini terk ederek tüm insanlari kucaklayan ve onlara umu isigi olan bir parti olmasi gerek. Milliyetci ve irkci partilerimiz var ve yeniseine gerek yok. Alternatifler sunarak cözüm yolu göstererek secmenden oy isteyebilirsin, saltanatlik yaparak degil. Sanki Türkiye'de hala osmanli saltanati devam ediyor gibi. Bakiyorsun parti genel baskanlarina ve onlarin uygulamalarina, saltanatliktan bir farki yok. Onlar berlisliyor kim secilecek, onlar belirliyor kim kabinede olacak ve gene onlar belirliyor ne zaman koltuktan ineceklerini. Ve onlar gene iddaa ediyorlar, hepsi sözde Atatürkcüymüs. Inamiyorum, sizin hepiniz bana göre osmanlisiniz, artik kim oldugunuzu acikca söyleyin. yok öyle degilseniz birakin artik oturdugunuz koltugu, cünki gelismis demokrasilerde basarisiz olan liderler cekilirler. Saygilar Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 AKP nin alternatifi yok düşüncesi, türkiyenin 1980ler ve 1990 lı yılllarını bozuk para gibi harcamış, dyp ve anap hükümetelrinin yüzündendir. çalmaktan başka bir şey yapmadıkları gibi çalışıyor görünmeye bile gerek duymadılar ve vatandaş onlardan bıktı. tabanları akp yi umut olarak gördükelri için olduğu gibi akp ye oy verdi..AKP nin aldığı %47 nin en az %25 i DYP ANAP kitlesidir.zaten o tabanın da laiklik ve demokrasiyle bir alakası yoktu.onlar da tarikatçıdır. AKPde de ali dibolar tavan yapmıştır ama çalışıyor görünmeyi akıl edecek kadar zekiler. halk "çalıyı ama çalışıyı" diyerek oy vermiştir.ancak türk seçmenin siyasi sadakati yoktur.aynı halk 1977 de ecevite %44 vermiştir.30 yıl önceki %44 veren 50 yaş ve üzeri kitle bugun AKP ye vermiştir.ecevit nire, erdoğan nire. baykal ve bahçeli, anayasamızdaki devletin değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek atatürk ilkelerine karşı geldikleri için partileri kapatılmadı.ömür boyu siyasetten de yasaklanmadılar.padişahlığa geri dönmek için anayasadan atatürk ilkelerini de kaldrımaya çalışmıyorlar.kimin antidemokratik olduğu ortadadır. dünyada ulus bilinci olan her toplum ulusal çıkarlarını korumak için kendi milliyetçiliğini geliştirir.ulusal çıkarlarını koruyamayan adamın kafasında iki tahta eksiktir..bunun sağı solu olmaz.chp soldur o zaman milliyetçilik yapamaz düşüncesi pkkya kürt milliyetçisi değil onlar evrensel bir sosyalist örgüt demek kadar komiktir. Alıntı
Φ kgurleyen Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI ÜZERİNE İşte bu halk muhtırasıdır..Hem de gece gece değil, güpegündüz bir halk muhtırasıdır... Ne oldu darbeciler? Ne oldu bindirilmiş kıtalar? Millet anasıyla babasıyla sizlere cevabını vermiştir... İşte asıl vatanseverler... İşte asıl cumhuriyetperverler... İşte halk burada sen neredesin sen????? yeterrr söz milletin...Sus artık yeterrrr... Muhtıra asıl böyle olur silahsız sopasız, kavgasız, oturartık yerine tehlikeci....Türkiye Dünya Devleti olmaktan yana oyunu kullanmıştır.... Tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun... bozan Şu anda eline tutuşturulmuş yavan ekmeğin,sağlık kuruluşlarına başvurmasına olanak sağlayan yeşil kartın hatırına AKP ye oy yağdıran yoksul halkın muhtırası filan değildir bu seçim sonuçları....Bu sitede, aslında halkı hiç sevmedikleri halde, şimdi ''halk ********''yapan kişilerin yönlendirmeye dönük değerlendirmeleridir bu tür nitelemeler... Seçim sonuçlarından çok mutlu olanlar şunlardır: ABD + AB + Küresel Seçkinler İktidarı + Yerel İktidar Seçkinleri + İsrail(Mossad) + Irak Merkezi Hükümeti + Barzani&Talabani + PKK + Liberal Omurgasız Entelektüller + Soros ******* &Akademisyenler + ******* Medya + Soyguncu Belediyeler + Hırsız Müteahhitler + Tesettür Giyim Mağzaları...... Bu listeye dahil olmak için yanıp tutuşan bazı site üyeleri de kendilerini ekleyiversinler bir zahmet...... Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 türkiyenin padişahlıkla yönetilen sefil bir arap ülkesi olması, ****************. başta komşularımız olmak üzere tüm dünyanın işine gelir.amaç da zaten budur.bundan sonraki hedef laikliği anayasadan çıkarmak ve eyalet hatta onların arap aksanıyla "MUEYALET" sistemine geçiştir. bunların devamında osmanoğlulları sülalesinden en yaşlı kimse fransadan tutup getirir, kafasına da kapalıçarşıdan alınma bir fes geçirir, dolmabahçe sarayında sembolik de olsa bir padişahlık halifelik kuralar. hoop nooluyo deyince ,,,,,, milli ve maaaaaaneviiiiii değerlerimiz derler,,,,,,turistler geliyo fotoğraf çekiyolar,,,para geliyo ,,,,,bak ne güzel döviz,istikrar derler. ne var canım koskoca ingiltere de de var krallık derler. biz değiştik geliştik derler. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 "Seçimin ertesi günü kimi fırsatçılar AKP'nin kaydettiği oy patlamasını "Muhtıraya tepki" diye yorumladılar. Bunlar genellikle "fırsat bu fırsat TSK'ya vuralım" çabasında olanlardı. Kimi yurttaş hâlâ aynı kanıda. O yüzden Tarhan Erdem idaresindeki KONDA'nın oy tercihlerine ilişkin anketini aktarmakta yarar var. Buna göre, seçmene oy verecekleri partiyi belirlerken, hangi iki faktörü dikkate aldıkları sorulduğunda, 'ekonomik durum ve beklentiler' (yüzde 78.3) ile yolsuzluk meselesi (yüzde 38.9) yanıtları alınıyor... Demokrasi (yüzde 13) ve laiklik (yüzde 10) çok gerilerde yer alıyor... KONDA'nın Eylül 2006'da yaptığı araştırmada da sonuçlar AKP yüzde 45, CHP yüzde 20, MHP yüzde 15 olarak çıkmış... Yani AKP'nin oyu, Genelkurmay bildirisine tepki olarak oluşmuş değil... Seçmen önceden de o eğilimde. AKP'ye oy verenlerin öğrenim ve gelir durumu mu? Ortaokul ve altı eğitimlilerin yüzde 55'i, lise eğitimlilerin yüzde 37'si, üniversite eğitimlilerin yüzde 24'ü, en fakirlerin yüzde 55'i, en zenginlerin yüzde 23'ü AKP'ye oy verdi. Ezcümle tahsil ve gelir durumu düştükçe AKP oyları artıyor..." Milliyet, 01.08.2007 Fazla söze gerek yok. Okuyan, ilim irfan bilen, objektif olabilenler için sayılarla özetlenmiştir. Halkın muhtırası söyleyene kapak olmuştur. Saygıyla. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 sınır tanımazlık dünyada hiç bir demokraside yok.çünkü bu anarjizmdir.güçlünün güçlüyü ezmesi sonucunu getirir.zaten türk tipi demokrasi de budur. güce tapan, güçlüye yılışan bir toplumuz.doğal olarak bizim demokrasimiz sınır tanımazlıklarla, kanun tanımazlıklarla ve güçlünün güçsüzü her türlü ezmesiyle dolu bir demokrasi. anayasayı bi kere delmekle bir şey olamz diyen başbakanlar, benim memurum işini bilir diyen cumhurbaşkanları gördük biz bu ülkede.balık baştan kokar.kafanızdaki modeli çok güzel anlatmışsınız.tam istediğim gibi sağolun. laik olmayan demokrasi anlayışı da dünyada sadece bizde vardır.bu anlatışla yönetilen devlet ker inanca eşit yaklaşmaz.%99 u müslüman olduğu idda edilen toplumun laik olmayan devleti de her inanca eşit yaklaşmaz.din ve vicdan hürriyeti de sadece güçlü olan kesime sağlanır. seçimi kazanan partinin ilk polemiği de zaten anayasadan atatürk ilkelerini kalırmak olmuştur.6 ilkeden biri de laikliktir.muhafazakar mukaddesatçı ümmetçi ,osmanlıcı kafaya uymadığı için yok edilmek istenen 6 ilkeden 2.si de milliyetçiliktir. demokraside demokratik ortamdan yararlanarak ,antidemokratik teokratik yapı kurmaya çalışmak, demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yok etmek diye bir kavram da sadece bizde vardır. yasalardan şeriat propagandasını suç olmaktan çıkarmak, atatürk ilkelerini çıkarmak hep demokrasiyi bahane ederek oynanan oyunlardır.amaç türkiye cumhuriyetini padişahlıkla yönetilen bir arap ülkesi yapmaktır. Sulandırılmış demokrasi dese idim kesinlikle demokrasinin bir kavram olduğunu içine su katılamayacağını iddia edecektiniz galiba. Bıçak,bir insanın hayatını da kurtarabilir yada onu ölüme gönderebilir.Onu bir katil olarak mı yoksa bir kurtarıcı olarak mı niteleyeceksiniz? Meseleye ne taraftan baktığınız önemli 5 sene sonra bir seçim daha olacaktır.İddialarınız gibi durumlar oluşur ise,elbette bu ülkenin insanları oyları ile onları tarihe gömecektir.Siz hiç merak etmeyin.Demokrasinin gelenegindendir.Siz yeterki bu ülkenin insanlarına güvenin.Kaldı ki bu seçimlerden sonra AKP'nin işi çok daha zordur. Alıntı
Φ SN_SVLY Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Uzun süre önce Bekir Çoşkun'un bir yazısını okumuştum .Akp nin göbeğini kaşıyan adamdan medet umduğunu ve bu adamlardan oy alacağına dair bir yazıydı.Göbeğini kaşıyan adamı da bir güzel tarif etmişti.Şimdi hal böyle olunca Türkiyenin karanlığı ve istikrarı ama istikrarla mahvolma yolunu seçtiğini görünce Aziz Nesin bir kez daha haklı çıktı diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum nedense. Verdiğin örnek güzel gidermiş ama ortalıkta ismini bağırıp rencide etmek istemiyorlar sizi.. Bunlara cevap yazmaktan korkulurmu..! Kaliteli dediğiniz insanlar çoğunluğa Nesinin sözünü yakıştırıyorsa cidden kendileri Nesinin sözünden daha kalitelilermiş.... En azından bu insanlar başkasının gururunu okşamak için kendi gururundan vazgeçen insan olmadılar.! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 batıdaki insan kitlesinin ezici çoğunluğu şehirlileşebilmiş batılılar değil.doğudan göç etmiş şehirlileşememiş doğulular.ve bunların maddi durumları çok bozuk olduğu için bir torba mercümeğe oyunu verdi inssanlar. çünkü ov verirseniz yardımlar devam edicek ,,, vermezseniz yardımı kesicez dediler.batıda tarikat müridi olan kitle en az doğudaki kadar yoğun.insanların aidiyet ihtiyacını, bir yerlere kapılanıp bir işimiz düşer çıkarımız olur düşüncesiyle yaslandıkları tarikat ve aşiretleri çok güzel kullandılar ve gelecek güvencesi ihtiyaçlarını oya çevirdiler. bu ülkede tarikat müridi ve aşiret mensubu şehirlileşememiş, çok çocuk yapan antilaik kitle, az çocuk yapan ,şehirlileşmiş modern yaşamı savunan laik kitleyi sayıca geçmiştir.bu saatten sonra aşiret ve tarikatlara yanaşmadan onların isteklerini yerine getrirmeden hiç bir parti iktidar olamaz. o yüzden de türkiye adam olmaz. SEVGİLİ taunus siz nerde yaşıyorsunuz?türkiyeden haberiniz varmı?bizim ezici çoğunlukla işimiz yok, çoğunlula işimiz var konumuz oy dağılımı çünkü. şimdi size göre batıda yaşayanların çoğu doğulu o nednle akp'ye oy verdiler,o nednle akp kazandı öylemi? peki o zaman Kastamunuda kaç doğulu var ? 4 millet vekili çıkartıyor ve 3 tanesi akp. Kırıkkalede 3 m vekili 2 akp Kırşehir 3 m vekili 2 akp Kilis 2 mvekili 2 akp Kocaeli 9 m vekili 4 akp Konya 16 m vekili 8 akp Nevşehir 3 m vekili 3 akp Kütahya 6 m vekili 5 akp Afyon 7 m vekili 4 akp Daha rize,kayseri,manisa yazmıyorum çünkü hemşerileri verdi diyeceksiniz ve büyük şehirleri de yazmıyorum büyük şehirlerde doğulu dolu diyorsunuz... o zman yukarıda yazdığım şehirlerde yaşayan doğuluların yada yabancıların sayısınıda siz çıkarın bizi inandırın... yani anlamıyorum eğer bir gerçek varsa bunu görmeliyiz. Kendimizi kandırmanın bir anlamı yok. benide akp savunucusu yaptınız...ama gerçek bu ne yazıkki. giresun 5 m vekili 3 akp Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.