Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Ateistlerin islama karşı olan itirazlarının çoğu, Allah'ın varlığını kabul etmeyişlerinin doğal bir sonucudur.Ateizm dinine sahip olan insanların çoğunun zihninde "insanların ilahi güçler atfettikleri olguların zamanla bilim tarafından açıklanması" korkusu vardır. Forumdaki ateistlerin yazdıkları, kendilerinin sözkonusu ateizme kararlı bir şekilde inandığını, "iman ettiğini" gösteriyor. İnançlar serbest tabi.... İşte din hakkında yaptıkları yorumların çoğu, bu şekilde işleyen bir mantığa dayalı. Materyalizme (sadece maddenin varlığına) ilk baştan iman ettikleri için, madde-ötesi her şey, onların gözünde zaten bir hayal. Başka türlü olması mümkün değil. Ateistin Materyalizme iman ettiğinin en bariz delili şüpheli iddiaları tartışmaktan çekinip teist olan her çalışmaya hurafe demeleridir. Bazı Ateist forumdaşlar, "dindar insanlar her şeye din gözüyle bakıyor, o yüzden böyle subjektif yorumlar yapıyorlar" diye dudak bükebilirler.Ama bilimin dine yakın buluşları karşısında girdikleri refleks aslında mateyalzime ve Ateizma nasıl mutlak bir imanla bağlı olduklarına ve Bilim Putuna ne kadar itaatkar olduklarına kanıttır. Aslında ateizm ve ona dayanak sağlayan "bilimsel" teoriler, inanca, hem de oldukça koyu bir inanca dayanıyor. İnanç, kuşkusuz teizm (Allah'ı kabul etmek) için de gerekli. Ama ateizm için gereken inancın dozu, teizm için gerekenden çok daha fazla. Yine Ateist forumdaşlarımız ne zaman ahiret konusu açılsa ''cennet, bir ahiret umudu hayaldir, hayal ürününden başka bir şey değildir" derler. Peki nasıl emin olabiliyor hayal olduğuna? Oraya gidip gördü, öyle bir şeyin olmadığını tespit etti ve "evet bunlar hayalmiş" mi dedi? Elbette hayır. Ahiretin var olmadığında ısrar etmenin bilimsel bir dayanağı yok. Bu bilimin alanına girmiyor çünkü. Bu konudaki ısrarın tek dayanağı ise, materyalist veya başka bir deyişle ateist imandır. Yine ateist forumdaşların din hakkında en çok yaptıkları edebiyat ta dinin sömürü ve iktidar aracı olmasıdır.Tarih, dini yönlendiren iktidarlarla dolu olduğu gibi, din adına iktidarlara başkaldıran dindarla da dolu. İnançlarından dönmedikleri için türlü işkencelere, katliamlara, baskılara maruz kalan böyle dindarların Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam tarihinde sayısız örneği var.Ama ateizme iman onları bu derecede araştırma konusunda engelliyor. Ateist forumdaşların en büyük kozlarından biri de Kuranın Peygamberin gönlüne göre hazırlandığıdır.Elbette bir ateist, Allah'ın varlığını baştan reddettiği için, peygamberin mücadelesini de ilahi olmayan bir amaç ve kaynağa bağlamaya çalışacak, bunun için argümanlar geliştirecektir. Ancak meseleye ateist imanla değil de objektif bakan herkes, Kuran'ın "peygamberin gönlüne" değil, onun kişisel istek ve zaaflarını çok aşan bir amaca hizmet ettiğini görebilir. Aslında genelde müslümanlara yönelik ithamlarla yetinirler. Çoğunlukla müslümanlarla fikir alışverişine girmek istemeyişleri yada fikirleri kısa yoldan yok etmek isteyiş vardır bunun ardında. Ve ne yazıkki günümüzde kendisi gibi düşünmeyen birçok kimse diğerini beyni yıkanmışlıkla itham etmektedir ve hiçkimse beyni yıkanmışlığı, telkin edilmiş olmayı kabullenemez, kendisine yakıştıramaz. ************************************* İşte bunun için ilk aşamada size en başta Allah, peygamber ve İslam hakkında dediğim gibi herhangi bir insana yada aklınıza ne geliyorsa şeye karşı söylenmiyecek sözleri, ithamları yazarlar. Çeşit çeşit sıfatlar, lakaplar takarlar. Bu ,Ateizmin beyin yıkamasındaki ön temizlik aşamasıdır… Ön temizliği aşıp artık tam anlamıyla yıkanacak bir beyne sahip olduğunuza göre artık asıl noktaya ulaşabiliriz. Ne dedik? Kutsallığı gözden düşür böylece kutsal olanı kendi hissettiklerinle yargılayabilecek duruma gel. İşte bu noktada sıklıkla Efendimizin evliliklerini duyarsınız. Sıra geldi bu süreçte yaşanan haberi eksik verme olayına(yani cımbızlama). Yukarda dediğimiz gibi haberi eksik vermek yada sadece bir görüntüden ibaret vermek sizin yanlışı doğru doğruyu yanlış olarak nitelendirmeni sağlayabilir .Zaten bu konu kuranda fasıkın haber getirmesi ayetleri ile beyan edilmiştir. Ateizmde bu durum genelde ayetleri mealden okuyup(dikkat kurandan değil, türkçe mealden) parça parça kesip çıkararak ve burası çok önemli: ne için geldiğini söylemeyerek demagojik ve spekulatif yorumlar yapma üzerine kuruludur. Hiçbir ateist, gerçekten ateist değildir. Ateist demek, kelimenin iddia ettiği üzere, ‘tanrısız’ veya ‘tanrı-tanımaz’ demek değildir. Ateistler, yalnızca Tek bir Tanrı’yı tanımazlar. Buna karşılık, çağ, toplum, alışkanlık, zevk, devlet, ırk, kadın, para, şöhret, sebepler, tabiat, tesadüf gibi çok sayıda tanrıları vardır ve tüm bunların da başında kendi nefisleri gelmektedir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Her ne kadar yukarıdaki yazıyı genel olarak kayda değer bulmasam da, bilim konusundaki iki zıt yaklaşım dikkatimi çekti. Yazının bir bölümünde ateistlerin, bilimin ilahi güçleri zaman içinde açıklamasından korktukları (ki ateistlerin asla böyle bir kaygısı olmamıştır) ifade edilmek suretiyle bilim kendi inançlarına bir koz gibi gösterilmiş, diğer taraftan da "Bilim Putu" ifadesi ile alabildiğine aşağılanmaya çalışılmış... Aslında her iki ifade şekline de çok sık rastlıyor ve altında yatan nedenleri çok iyi biliyor olsak da, iki zıt yaklaşımın aynı iletinin içerisinde olmasını biraz garipsedim doğrusu... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Yazıyı okuduğumda gözüme çarpan en çarpık ifade "Bilim Putu" oldu... Ateizma nasıl mutlak bir imanla bağlı olduklarına ve Bilim Putuna ne kadar itaatkar olduklarına kanıttır. Sayın özedönüş... "Bilim Putu" derken neyi kastettiniz? diğer taraftan da "Bilim Putu" ifadesi ile alabildiğine aşağılanmaya çalışılmış... Sayın Yam_yam... Sizce "Bilim Putu" derken ne kastedilmiş olabilir? "Bilim" değişebilir ve birikimli olarak ilerleyebilir iken nasıl bir tapını olabilir ki? Anlamlandıramadım bir türlü... Saygılarımla... Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Bilimi olmazsa olmaz gerçeklik görüp onun dışındaki aklı da kabulleneceği olguları yıkmak bilimi putlaştırmaktır ve bu insanlar için artık bilim bir puttrur.Ama bilimi gerçekliğie giden yollatdan biri olarak görenlerin böyle bir endişesi yoktur. *********************** Bu forum eğer ateistforum gibi anaokul düzeyinde tartışma yapılacaksa zaten yazmayı gerekli bile görmüyorum.Bunun için moderatör kontroluna alınmamın gereği de yoktur.Kata kuta yazdığı her mesajda moderatör kontroluna tabi tutulması gereken bir üye iken ona tanınan toleransın neden bana da verilmediğini söylemeyeceğim.Çünkü o eski, ben yeniyim... Bu arada Sayın Yamyam çoktan karşılıklı mesajlaşmamıştık.Sizi burada gördüğüme sevindim. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Hiçbir ateist, gerçekten ateist değildir. Ateist demek, kelimenin iddia ettiği üzere, ‘tanrısız’ veya ‘tanrı-tanımaz’ demek değildir. Ateistler, yalnızca Tek bir Tanrı’yı tanımazlar. Buna karşılık, çağ, toplum, alışkanlık, zevk, devlet, ırk, kadın, para, şöhret, sebepler, tabiat, tesadüf gibi çok sayıda tanrıları vardır ve tüm bunların da başında kendi nefisleri gelmektedir. Siz bilgeçler (?) Kuran'ı kafanıza göre yorumladığınız gibi. Ateistleri de kafanıza göre yorumluyorsunuz. Yani Allahtan daha fazla Allah, ateistten daha fazla ateist oluyorsunuz. Tanrı yada Allahla kafayı bozan sizlersiniz. Bizlerin öyle tek tanrıya çok tanrıya ihtiyacımız yok. İnancımız falan da yok. Bizde inanç yerine madde bilgisi, Tanrı (?) yerine de madde var. Bizler maddeye ve insana taparız anladınmı ? Bunlar bir ateistin görüşleri. Öğren, ve bir daha da kendi kafana göre yorumlar yapma. Bay Özedönüş. Bu forum eğer ateistforum gibi anaokul düzeyinde tartışma yapılacaksa zaten yazmayı gerekli bile görmüyorum.Efendimizin evlilikleri..... Efendi, köle... Artık "ana okulu" seviyesi dahi kabul etmiyor böyle değerlendirmeleri. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Peki nasıl emin olabiliyor hayal olduğuna? Oraya gidip gördü, öyle bir şeyin olmadığını tespit etti ve "evet bunlar hayalmiş" mi dedi? Elbette hayır. Ahiretin var olmadığında ısrar etmenin bilimsel bir dayanağı yok. Bu bilimin alanına girmiyor çünkü. Bu konudaki ısrarın tek dayanağı ise, materyalist veya başka bir deyişle ateist imandır. bu yazılara bakılırsa sen allahın varlığından emin değilsin özedönüş çünkü gidip görmedin tespit etmedin. Hani birşeyin var veya yok oluşunu ancak gidip görünce anlıyorsunya demekki sende emin değilsin. sadece korkudan inanıyorsun aman dikkat et allah yakmasın. bilim putu ve tapmak gene kendi bakış açınız biz hiçbirşeye tapmayız tapınmak zayıflıktır benim görüşümde. eğer allah için birşey yapmak istiyorsan daha fazla konuşupta batma ve batırma sevgili öze dönüş. Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Evet,bunu saklamıyorum.Allahın niteliğinden şüpheliyim.Ahmet'in Mehmet gibi olmasını bekleyen ve aynı zamanda Mehmet'in de Ahmet gibi olması konusunda Ahmet'e dayatmalar yapan komik ve özgünlükten uzak Tanrı anlayışını kabul etmiyorum. O İlahın işi gücü yok da, öyle bizim peşimizde yapmadığımız ibadetlerin hesabını mı tutmaktadır; işte Ahmet bugün camiye geldi afferin ona, Mehmet gene bugün yalan söyledi o görür gününü mü demektedir?! Bu anlatım hayata olan bakış açınızı yansıtmakta, ben de bir Tanrının olmadığı düşünen insanların savuncalarının neler olduğu üzerine kafa yoruyorum. Eğer kendi zihnimde bu savuncaları mantıklı olarak ispatlayabilirsem, benim için gerçek doğru olan Allah vardır inancını da çürütebilirim. Geldiğim noktada, bulutların üzerinde sen yanlış yaptın, sen doğru yaptın diye bizleri gözeten bir İlah yoktur. O İlah, sevindiği için mi bizleri Cennetinde ağırlayacak?! O ilah, üzülüp kızdığı için mi bizlere Cenennemde işkence edecek. Akıl bu soruları pek mantıksız bulmakta; bir ilah nasıl sevinebilir ve de üzülebilir ki?!!!Böyle bir Tanrı modelini akıllıca bulmuyor ve insanların ortaya koyduğu bir totemdir diyorum bu inanca.Tanrı bu gündemin içinde değildir. Toplumların bize bildirdiği gibi bir Tanrı yoktur diye düşünerek avutuyorum kendimi. Belki bu işin sonunda yine sizin kapıya varırız, ama yine de bu şansımı zorlamalıyım; zaten dünya hayatı umurumda değil. Alıntı
Misafir özedönüş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Siz bilgeçler (?) Kuran'ı kafanıza göre yorumladığınız gibi. Ateistleri de kafanıza göre yorumluyorsunuz.Yani Allahtan daha fazla Allah, ateistten daha fazla ateist oluyorsunuz. Tanrı yada Allahla kafayı bozan sizlersiniz. Bizlerin öyle tek tanrıya çok tanrıya ihtiyacımız yok. İnancımız falan da yok. Bizde inanç yerine madde bilgisi, Tanrı (?) yerine de madde var. Bizler maddeye ve insana taparız anladınmı ? Bunlar bir ateistin görüşleri. Öğren, ve bir daha da kendi kafana göre yorumlar yapma. Bay Özedönüş. Sayın Maraba İslam’ın kendisinin bir güzellik olduğu konusunda asla şüphem yok. Ancak islamın bu güzellikleri insanlara sunarken izlediği metot konusunda şüphelerim var.Sizin anlayışınıza saygı duyarım ama benim okuduğum islamda sizin o sandığını bunaltılar görülmüyor ve onu hayatımda yaşadığım zaman hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar kendimi huzurlu buluyorum.Eğer bu doğanın eseri de olsa bunu islamın ''iyi ahlak sahibi olun'' öğretisinden kaynaklanmaktadır. Bu tartışmaları girdap yapan nedir biliyor musunuz? Sonuca götürmüyor olması…Tartışmaların illa da ben doğruyum havasında yapılması.. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2007 Sayın Maraba.... Bu tartışmaları girdap yapan nedir biliyor musunuz? Sonuca götürmüyor olması…Tartışmaların illa da ben doğruyum havasında yapılması.. Çok doğru sayın Özedönüş, Sizi hararetle tebrik ederim. Forumdaşların da her yazılarında, her tartışmalarda bu sözünüzü hatırlamalarını isterim. Hatta senle ben de şimdi bu tartışmamızda, acaba aynı hatayı yapacakmıyız? "Ben haklıyım" diyip, konuyu çıkmaza sokacakmıyız? Bir söz vardır bilirmisin ? "Ele verir talkını, kendisi yutar salkımı" diye. Söylediğimiz doğruları kendimiz yapıyor muyuz ? Yoksa kendimizi mi aldatıyoruz? Bakalım talkınmı veriyoruz, salkımı mı yutuyoruz ? Doğru nedir ? Her ne kadar tam doğruyu bilim de felsefe de kabul etmiyorsa, göreceli ise de. Bilimin güncelliğini koruyan ispatlarına "güncel bilimsel doğrular".... Tüm insanlığın kabullendiği, yine güncel olarak alternatifi olmayan, madde kaynaklı sosyal doğrulara da toplumsal doğrular diyoruz. Pozitif bilimler nasılsa kanıtlanabiliyor. Ama önemli olan sosyal doğruları bilip onları ilke edinmek. Bu konuda benim ilkem ; Tüm insanlığın kabullendiği genel doğrulardır. Bunun dışındaki doğrular toplumsaldır, gurupsaldır. Genel doğrularla örtüşmediğinde doğru olmayabilir. Ölçü ise, insan değeridir. Yani "kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma" ilkesi. Bu, her sosyal doğruya ölçüdür. "Girdap" konusunu böyle değerlendir lutfen bay Özedönüş. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Bilimi olmazsa olmaz gerçeklik görüp onun dışındaki aklı da kabulleneceği olguları yıkmak bilimi putlaştırmaktır ve bu insanlar için artık bilim bir puttrur.Ama bilimi gerçekliğie giden yollatdan biri olarak görenlerin böyle bir endişesi yoktur. *********************** Bu forum eğer ateistforum gibi anaokul düzeyinde tartışma yapılacaksa zaten yazmayı gerekli bile görmüyorum.Bunun için moderatör kontroluna alınmamın gereği de yoktur.Kata kuta yazdığı her mesajda moderatör kontroluna tabi tutulması gereken bir üye iken ona tanınan toleransın neden bana da verilmediğini söylemeyeceğim.Çünkü o eski, ben yeniyim... Bu arada Sayın Yamyam çoktan karşılıklı mesajlaşmamıştık.Sizi burada gördüğüme sevindim. Bilinen insanlık tarihi boyunca (yaklaşık 6-7 bin yıl) insanoğluna bilimden başka sağlam bir yol gösterici olmamıştır sayın özedönüş. Bu gerçeği görerek kabullenmeyi "bilimi putlaştırmak" olarak nitelendirmek, en hafif ifadeyle "hazımsızlık" olur. Bilim, insanlık tarihi boyunca edinilmiş bilgi ve tecrübeleri insanlığın hizmetine sunmuşken, çağlar önceki toplumların mistik inançlarını yol gösterici edinmek insanlık tarihine bir nankörlük (*) olsa da sonuçta kişiyi bağlar. Ancak bu inancını elinde hiç bir sağlam delil olmadan dayatmacı bir yaklaşımla sunmak bir yana, bilimi ve savunucularını bizim tarafımızdan malum sebeplerle eleştirmeyi bir acizlik göstergesi sayıyorum. * "Nankörlük" ifadesini biraz açmak istiyorum.. Yukarıda da bilimin insanlık tarihi boyunca edinilmiş bilgi ve tecrübeleri insanlığın hizmetine sunduğunu söylemiştim. Çağlar boyunca insanlar, doğayla olan mücadelelerinde hangi durumda ne yapması gerektiğini gökten gelen bir kitaptan öğrenmediler. Hangi bitkiyi uygun şekilde nasıl yetiştirmesi gerektiğini öğrenene kadar kimbilir kaç deneme yapmak, ne çabalar göstermek zorunda kaldılar. Doğru olanı bulup bir sonraki nesile aktardılar ve her nesil kendinden öncekilerin birikimlerinin nimetini tattı. Önceki neslin doğruyu bulma yolunda göstermiş olduğu çaba ve emek sonraki nesiller için bir yol gösterici oldu. İşte ; insanlık tarihi boyunca gösterilen çabanın ve kendine sunulan nimetin farkında olarak, çağlar öncesi toplumların mistik inançlarından başka mesneti bulunmayan bir rehberliği reddetmeyi siz "putlaştırma" olarak niteliyorsunuz. Oysa ki bilimden başka rehber arayanların, üzerine koyup da bir sonraki nesle aktaracakları bir şeyleri olamaz. Bu davranış biçimi insanlık tarihine bir nankörlük, kendinden sonraki nesillere de ihanet olur. (Tartışmaktan keyif aldığım ender insanlardansınız sayın özedönüş.. Bu bağlamda sizi görmek beni de sevindirdi) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Hiçbir ateist, gerçekten ateist değildir. Ateist demek, kelimenin iddia ettiği üzere, ‘tanrısız’ veya ‘tanrı-tanımaz’ demek değildir. Ateistler, yalnızca Tek bir Tanrı’yı tanımazlar. Buna karşılık, çağ, toplum, alışkanlık, zevk, devlet, ırk, kadın, para, şöhret, sebepler, tabiat, tesadüf gibi çok sayıda tanrıları vardır ve tüm bunların da başında kendi nefisleri gelmektedir. Katılıyorum... Saygılar... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Hiçbir ateist, gerçekten ateist değildir. Ateist demek, kelimenin iddia ettiği üzere, ‘tanrısız’ veya ‘tanrı-tanımaz’ demek değildir. Ateistler, yalnızca Tek bir Tanrı’yı tanımazlar. Buna karşılık, çağ, toplum, alışkanlık, zevk, devlet, ırk, kadın, para, şöhret, sebepler, tabiat, tesadüf gibi çok sayıda tanrıları vardır ve tüm bunların da başında kendi nefisleri gelmektedir. Tek bir tanrıyı tanıyıpta, çağ, toplum, alışkanlık, zevk, devlet, ırk, kadın, para, şöhret, sebepler, tabiat, tesadüf gibi çok sayıda tanrılara itibar edenlere ne demeli? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Ateistlerin bi kısmında duru bir imanın izleri vardır. Hatta iman edenlerinkinden daha net daha sağlam ve daha yerinde... Ama kabul edilmesi gerekir ki ateistler bir zırh olarak kullandıkları bilimi yer yer kutsallaştırmış ve onu putlaştırmıştır. Bilim ne derse, bilimin cümleleriyle ona inanmak, önceki inandıklarını bi anda bilimle savurmak imanlıların iman metodlarından farklı değil. Arvasî hazretlerinin güzel bi sözü vardır "her şeyin aşırısı zıddına döner". Ve zıddına hizmet eder. İş ki insan gözlerini açabilsin. Forumda örneği çok. İş görmekte... Saygılarımla... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Ateistlerin bi kısmında duru bir imanın izleri vardır. Hatta iman edenlerinkinden daha net daha sağlam ve daha yerinde... Ama kabul edilmesi gerekir ki ateistler bir zırh olarak kullandıkları bilimi yer yer kutsallaştırmış ve onu putlaştırmıştır. Bilim ne derse, bilimin cümleleriyle ona inanmak, önceki inandıklarını bi anda bilimle savurmak imanlıların iman metodlarından farklı değil. Arvasî hazretlerinin güzel bi sözü vardır "her şeyin aşırısı zıddına döner". Ve zıddına hizmet eder. İş ki insan gözlerini açabilsin. Forumda örneği çok. İş görmekte... Saygılarımla... Alıntı
Φ seth_ Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 bugün televizyonda birşey izledim.bilim benim için budur hemen anlatayım.şu anda dünyanın var oluşundan itibaren tam 15 milyar yıl geçmiş ,yeryüzünün en zeki canlısı olan binlerce keşifte bulunmuş ve bugünde tıp bilimi çok ama çok ilerlemiş ve bukadar zeki olan insanların içinden dahada zeki olan bir doktor bugün bir kol yapmış.bilimin son aşaması.böyle cep telefonunu bardağı falan sıkıyor.15 milyar geçmiş.teknoloji artık şu an için had safhada.şu binlerce dolar harcayıp yaptığın kola bak ve birde hiçbir ücret ödemeden bundan yine binlerce yıl önce gelmiş insanların koluna bir bak ya birader.senin yaptığın onun yanından geçmiyo.hemde sen en zekisin.en zekinin yapamadığını cansız nasıl yapsın. (hayal gücümü çalıştırıp bulmaya çalıştığım soru): ünlü bilim adamı ernest heinrich haeckel diyoki : ''BANA SU,KİMYASAL MADDE VE YETERİ KADAR ZAMAN VERİLİRSE BİR İNSAN YARATIRIM'' PES YANİ. insan vücudunda %65 oksijen &18 karbon %10 hidrojen %3 azot %1.5 kalsiyum %1 fosfor kalanda diğer elementler.new york borsasında bu maddelerin fiyatı 4.5 dolar.birde abimize su alsak 2 dolara.hadi 6.5 dolar.şimdi bir odada bu adamı bide maddeleri düşünelim.ee biraz oksijen tamam su ye ver oğlum tamam.fosforuda ekle koş koş karbonu kap getir.falan filan.sonuç : hala çözülemeyen bilindikçe karmaşıklaşan hücreler. kana oksijeni taşıyan ve tesadüf olma olasılığı 20 üssü 574 olan amino asitlerden oluşan proteinin hemoglobini oluşturması.1 saçımın içindeki hücrede bana ait 100 ciltlik bilgiyi barındıran dna.gözlerim.kulaklarım.iskeletim.ulan tamam ya yaptın bunları.inandım bunları yaparsın. şunuda yapsana : BENİ AŞIK ETSENE ,BENİ AĞLATSANA BENİ AĞLAT...... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Bilimi olmazsa olmaz gerçeklik görüp onun dışındaki aklı da kabulleneceği olguları yıkmak bilimi putlaştırmaktır ve bu insanlar için artık bilim bir puttrur.Ama bilimi gerçekliğie giden yollatdan biri olarak görenlerin böyle bir endişesi yoktur. *********************** Bu forum eğer ateistforum gibi anaokul düzeyinde tartışma yapılacaksa zaten yazmayı gerekli bile görmüyorum.Bunun için moderatör kontroluna alınmamın gereği de yoktur.Kata kuta yazdığı her mesajda moderatör kontroluna tabi tutulması gereken bir üye iken ona tanınan toleransın neden bana da verilmediğini söylemeyeceğim.Çünkü o eski, ben yeniyim... Bu arada Sayın Yamyam çoktan karşılıklı mesajlaşmamıştık.Sizi burada gördüğüme sevindim. Sayın özedönüş, tamamen zanni davranarak modları töhmet altında bırakmışsınız.Ben bir seneyi aşkın süredir mod kontrolündeyim. Defalarca kalkmasını talep etmeme rağmen bana herhangi bir imtiyaz tanınmadı. Modlara bir özür borçlu olduğunuzu hatırlatmak isterim Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 .şu anda dünyanın var oluşundan itibaren tam 15 milyar yıl geçmiş Dünya tarihinden bir haber olacaksınız, ondan sonra da biyonik kol icadını beğenmeyeceksiniz... Üstelik bunun için de abuk subuk mazeretler sunacaksınız.. Bu yazıyı yazan teist arkadaş gibi bazı teistler, bilim ve teknolojiyi kendi kafalarında yarattıkları tanrıya birer rakip görmeye devam ettikçe maalesef biz de bu abesliklerle karşılaşmaya devam edeceğiz... Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 bugün televizyonda birşey izledim.bilim benim için budur hemen anlatayım.şu anda dünyanın var oluşundan itibaren tam 15 milyar yıl geçmiş ,yeryüzünün en zeki canlısı olan binlerce keşifte bulunmuş ve bugünde tıp bilimi çok ama çok ilerlemiş ve bukadar zeki olan insanların içinden dahada zeki olan bir doktor bugün bir kol yapmış.bilimin son aşaması.böyle cep telefonunu bardağı falan sıkıyor.15 milyar geçmiş.teknoloji artık şu an için had safhada.şu binlerce dolar harcayıp yaptığın kola bak ve birde hiçbir ücret ödemeden bundan yine binlerce yıl önce gelmiş insanların koluna bir bak ya birader.senin yaptığın onun yanından geçmiyo.hemde sen en zekisin.en zekinin yapamadığını cansız nasıl yapsın. (hayal gücümü çalıştırıp bulmaya çalıştığım soru): ünlü bilim adamı ernest heinrich haeckel diyoki : ''BANA SU,KİMYASAL MADDE VE YETERİ KADAR ZAMAN VERİLİRSE BİR İNSAN YARATIRIM'' PES YANİ. insan vücudunda %65 oksijen &18 karbon %10 hidrojen %3 azot %1.5 kalsiyum %1 fosfor kalanda diğer elementler.new york borsasında bu maddelerin fiyatı 4.5 dolar.birde abimize su alsak 2 dolara.hadi 6.5 dolar.şimdi bir odada bu adamı bide maddeleri düşünelim.ee biraz oksijen tamam su ye ver oğlum tamam.fosforuda ekle koş koş karbonu kap getir.falan filan.sonuç : hala çözülemeyen bilindikçe karmaşıklaşan hücreler. kana oksijeni taşıyan ve tesadüf olma olasılığı 20 üssü 574 olan amino asitlerden oluşan proteinin hemoglobini oluşturması.1 saçımın içindeki hücrede bana ait 100 ciltlik bilgiyi barındıran dna.gözlerim.kulaklarım.iskeletim.ulan tamam ya yaptın bunları.inandım bunları yaparsın. şunuda yapsana : BENİ AŞIK ETSENE ,BENİ AĞLATSANA BENİ AĞLAT...... Kafayı çekip çekip yazıyomuşsun gibi geliyo bana... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.