Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Nahl Suresi 73-74-75. Ayetler:

73)Ve Allah'ı bırakıp da kendileri için ne göklerde ve ne de yerde olan rızıktan hiçbir şeye sahip olmayan ve güçleri dahi yetmeyen şeylere ibadet ederler.

74)Artık Allah için benzerler kılmayınız. Şüphe yok ki, Allah Teala bilir, halbuki, siz bilmezsiniz.

75)Allah Teala bir misal verdi: Başkasının malı olmuş bir köle ki, hiçbir şeye gücü yetmez ve bir kimse ki, ona tarafımızdan güzel bir rızık vermişizdir de o ondan gizli ve açık olarak infak etmektedir. Ya hiç bunlar eşit olurlar mı? Hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çokları bilmezler.

Misal gayet açık verilmiştir, yeryüzünden tasvir edebileceğimiz bir olgu üzerinden öğüt verilmiştir...

Neyse, buldukça açığa çıkaracağız işte böyle... ;)

Saygılar...

:zorro:

Sayın Celal,

Yardımı dokunacak olan Allah'dır...

• Cevaplar 158
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bunların hepsi insan ürünüdür...

Bunu idrak edemeyen zihinlere itinayla anlatılır... ;)

Konuşulan ne, amaç ne???Müslümanları etkilemekse, kimse etkilenmez bu zayıf bağlardan, inançsızları coşturmaksa buyrun devam edin; İslam bu demekse "hayır" cevabı defalarca doğruca verilmiştir...

Evet, bunu idrak edemeyenlere anlatılır. Siz bizlerin neden dinden çıktığımızı sanıyorsunuz acaba? Bizler de bir zamanlar sizler gibi İslamı savunuyorduk, ta ki bazı özüne sözüne güvenilir kişiler -şimdi bizim yaptığımız gibi- İslamdaki tutarsızlığı ve çelişkileri gözler önüne sermelerine kadar.

Ama ben söyleyeyim amacı: Yazdığımız sitede hep bir akım olur; bir ara savaş ayetleri sunuluyordu, sure içindeki ayetler bütünleşince olayın nasıl farklı olduğu ortaya kondu:Söndüler.Bilim-Din çatıştırması çıkarmaya çalıştılar:Cevaplarını aldılar(Çok övdükleri batı da İslam dünyasında almış meğerse çokça bilgiyi :) ).Sonra Kur'an'dan parçalar alıp bunların "kendi pembe tablolarına" uymadığını sölylediler:Gösterildi dünya gerçekliği.Ve daha atladığım bir sürü şey.....Şimdi ise yeni moda:Günümüz Müslümanları üzerinden İslam'ı kötüleme girşimi, cevabı ise açıktır: İslam hiçbir kulun tekelinde değildir...

Yani şimdi siz, bütün bunlar İslam'ın kitabında yok mu diyeceksiniz? Savaş naraları... Açın Kuran'ı bol miktarda var, sayfalar dolusu hem de. Bir de tutmuşşunuz aldılar cevaplarını demişşiniz, güldürmeyin insanı. Kendi yazdığınıza kendiniz inanıyorsunuz, başka kim inanıyor? Kuran'ı Türkçe okumayanlar veya okuduğunu anlamayanlar. Ha bir de, okumuş ve anlamiş olup, buna ragmen toz kondurmak istemeyenler.

Gönderi tarihi:
Allahım Acı Bize!

Ulu Tanrım, ''Kirmetre'' adlı kendi halindeki köşeden bu kısa mektubu sana yazıyorum.

.

.

.

(Necati Dogru, Cumhuriyet, 24.10.2001)

Umariz, Allah 1400 yildir dokunmadigi Kur'an'i yeniden yazar ve Necati beyin acilarini azaltir. Bu arada belki, Kuran'da kadinlarin aleyhine olan, kadinlara miras hakkinda yari pay taniyan, kocalari tarafindan dovulmeye yol acan, kocalarinin baska kadinlarla da evlenmesine musaade eden, mahkemelerde erkeklerle esit sahitlik hakki bile vermeyen ayetleri degisitirip, tercume ve "meal" farkiliklarina neden olmasin diye de dunyanin tum dillerine bizzat kendisinin cevirerek Cebrail ile dunyanin tum ulkelerine gonderir?

Yalniz arap ulkesine degil !

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
İslamdaki tutarsızlığı ve çelişkileri gözler önüne sermelerine kadar.

Bugüne kadar ne kadarını irdelediysem bu iddiaların hepsinin altından "antici" şartlanma çıktı; tabi sizin anlayışınız size, yapacak bir şey yok daha fazla...

Kendi yazdığınıza kendiniz inanıyorsunuz, başka kim inanıyor?

Var, vatandaş var, sen sıkma canını...

Hadi sizin inancınız size, bizim inancımız bize...

Gönderi tarihi:
****************.

Konu: İslam ve şiddet.

Bu ne biçim başlık konusu böyle? İslamda şiddet varmıki konuya böyle bir başlık atılıyor? Bakalım islamda şiddet varmıymış?

Demekki islamda şiddet varmış. O halde topic yanlış açılmış diyemedik. Ne yapmalıyız?

Fakat yinede böyle birşeyin tartışılması son derece sakıncalı olduğu için konuyu dağıtmakta fayda var. Mesela İslamla alakası olmayan kişileri örnek verip konuyu çok güzel sabote edebiliriz.

Kimi bulabiliriz acaba? Öyle birilerini bulmamız lazımki kesinlikle "islam ve şiddet" konusuyla alakası olmasınki konu mutlaka dağılsın ve yok olsun.

Şiddetçi ve islamla alakası olmayan kimler var acaba? En iyisi

Mesela

yada

veya

o da olmazsa

konuyu dağtmak için tam bir biçilmiş kaftan olabilirler.

ama yinede konuyu başka taraflara çekmekte fayda var.

Saygılar.

Şimdi, CYRANO konuyu başka açıdan ele alınca yada bütünlüklü bakınca konu dağılmaz.

Kaldıki, hukuk 4. sınıf içtihatları yapmıyoruz, konuya tam bağımlı kalmak zorunda kalalım. Yada illa başlığı atanın istediği güzergahta da tartışmak zorunda değiliz.

başlığa giriş metni hatalı ve malesef taraflı olursa, şöyleki :

Diger konularda, Dünya'da din adına işlenen cinayet ve çatışmaların çoğunun Islamiyet için yapılması ,

Böylemi yani ?. Doğrumu bu.

Resmi olarak Yahudilik dini ile yönetildiğini Anayasasında belirten İsrail'in yaptığı katliamlar, Yada ırak yada benim bir çırpıda dünyanın altı kıtasında sayabileceğim, bir çok cinayetler ve kıyımlarda, islam adına işlenen cinayetleri katbe kat aşar.

Altını çizdiğim buydu, Sen konuya, "dünyada din adına işlenen cinayet ve çatışamların çoğu islam için yapılıyordur" şeklinde gerçek dışı bir ifadeyle girersen. Bu konu ancak, hristiyanlarda şu kadar cinayet işliyor, musevilerde bu kadar cinayet işliyora döner. ki böyle olmuştur.

Kaldıki, Sanki dünya tarihi boyunca, din adına yapıldığı söylenen savaşlar ve katliamlar ayetler baz alınarak yapılmış.

Dünyada insanları en kolay yönlendirebileceğiniz unsur dini inançlardır. Karşı olduğunuz siyasi grup veya kitleye karşı, halkı en kolay nasıl harekete geçirirsiniz, "kadıköyde kuran-ı kerimi yakmışlar" veyahut " barcelonada cumhuriyetçiler, isa heykelini ateşe vermiş" diyerek insanları harekete geçirebilirsiniz. İnsanlarda gidip, incili yada kuranı açıp, a şu ayetlerde bu konu hakkında şunu söylüyor demezler.

Ki sivasta 38 kişiyi yakanlarda, kurandaki bir ayeti okuyup onun üzerine gideyimde yakayım şunları dememiştir.

Dinin siyasi ve diğer amaçlar için kullanımı sonucu doğan şiddetin kaynağını, ayetlerde aramak tabiki abesle iştigaldir.

"İslam adına cinayetler işleniyor, o halde islam şiddet içeren bir dindir"

bu dünya gerçeklerinden bihaber olmayı gerektirir. Sanki insanlar günlük hayatlarında bütün emirlerine ve bütün ayetlerine birebir uyuyorda.

tekrar söylüyorum bu topiğin giriş metni, iddiası ve yöntemiyle sadece bir misyoner metnidir.

Dünyada dinin siyasallaştırılması sonucu oluşan şiddeti, din adına işlenen cinayetleri, salt müslümanların üstüne yıkmak, dahası bunun kaynağının islam dinin emirleri olduğu şeklinde sunmak. Emperyalizmden, finans kapitalden bihaber olmamayı değilde, ancak kasıtı gösterir.

Dahası atlet arkadaşımızın iddia ettiği gibi, islam adına işlenen cinayetleri, mezhep savaşlarını vsyi anlamak için islamın emirlerine değil. ABD'nin Yeşil Kuşak projesine bakmak lazım. Soğuk savaşta kullanılan araçlara bakmak lazım. Daha geriye gidersek, emeviler, suudlar, diğer kabileler arasındaki iktidar kavgalarına bakmak lazım.

Yugoslavya'da müslümanlar, katolikler, protestanlar, ortodokslar 50 yıl boyunca kardeşçe yaşayıp. Batıya karşı duvarlarını kaybettikten sonra, bu dini ve mezhepsel ayrılıkların Yugoslavyayı nasıl insanların birbirini boğazladığı bir duruma götürdüğünü. O dinlerin kitaplarındaki ayetleri inceleyerek değil, Almanya'nın, Fransa'nın, ABD'nin ve NATO'nun Yugoslavyadaki faaliyetlerine bakarak anlıyabilirsiniz.

Gönderi tarihi:
Kaldıki, Sanki dünya tarihi boyunca, din adına yapıldığı söylenen savaşlar ve katliamlar ayetler baz alınarak yapılmış.

Dünyada insanları en kolay yönlendirebileceğiniz unsur dini inançlardır. Karşı olduğunuz siyasi grup veya kitleye karşı, halkı en kolay nasıl harekete geçirirsiniz, "kadıköyde kuran-ı kerimi yakmışlar" veyahut " barcelonada cumhuriyetçiler, isa heykelini ateşe vermiş" diyerek insanları harekete geçirebilirsiniz. İnsanlarda gidip, incili yada kuranı açıp, a şu ayetlerde bu konu hakkında şunu söylüyor demezler.

Dinin siyasi ve diğer amaçlar için kullanımı sonucu doğan şiddetin kaynağını, ayetlerde aramak tabiki abesle iştigaldir.

"İslam adına cinayetler işleniyor, o halde islam şiddet içeren bir dindir"

bu dünya gerçeklerinden bihaber olmayı gerektirir. Sanki insanlar günlük hayatlarında bütün emirlerine ve bütün ayetlerine birebir uyuyorda.

Dahası atlet arkadaşımızın iddia ettiği gibi, islam adına işlenen cinayetleri, mezhep savaşlarını vsyi anlamak için islamın emirlerine değil. ABD'nin Yeşil Kuşak projesine bakmak lazım. Soğuk savaşta kullanılan araçlara bakmak lazım. Daha geriye gidersek, emeviler, suudlar, diğer kabileler arasındaki iktidar kavgalarına bakmak lazım.

Bu tür tartışmalara artık pek girmek istemiyorum aslında ama Sayın Cyrano'ya hak vermemek elde değil.

Bu türlü tartışmalarda her ne kadar göz ardı edilse de, hep söylüyorum:

Dünyada tek bir savaş bile, gerçekte "Dini Kaygılar" adına verilmemiştir.

Savaşların ve Mücadelelerin en temel nedeni her zaman "Ekonomik" ve "Toplumsal" kaygılardır.

Haçlı seferlerinden tutun da, İslam devletlerinin yaptıkları Cihat ve Gaza'lar "Din" temelli değildir.

Lise kitaplarında bile "Savaşların Nedenleri" sıralandığında temel olarak sıralama şöyledir:

"Ekonomik Nedenler"

"Toplumsal Nedenler"

Bu sıralamadan sonra özel olarak var ise "Dini Nedenler" gelir, ki o da dikkatlice okursanız o nedenleri, halkı örgütlemek için kullanılmış propaganda/kışkırtma öğelerinden başka bir şey değildir.

Şimdiye kadar "Şu ayette şu emir vardır da o yüzden savaş açılmıştır" şeklindeki bir ibareye rastlamadım hiç bir bilim kitabında.

Üniversite yıllarında propaganda amaçlı bazı basımlara, kitaplara rastlardık...

Bazı kümelerden/gruplardan elimize geçerdi...

O türlü kitaplarda her savaş, bir ayet alıntılanarak açıklanırdı, ki bu tür kitapların kıymeti de zaten kendinden menkuldür.

Dini hassasiyetleri olan insanları kışkırtmak içindi ve hiç bir bilimsel yönleri yoktu.

Onlar:

"Bu savaş İslam'ı yüceltmek için verilmiştir, haklıdır" diyorlar...

Arkadaşlar:

"Bu savaş İslam için verilmiştir, haksızdır" diyorlar

Kısaca;

Her iki deyişte

"Bilimsellik"ten yoksundur.

"Nesnellik"ten yoksundur.

Bunu ve niçin böyle olduğunu

Daha önce de defalarca açıkladım.

Tek bir istisna vardır, ki bu bence büyük bir tarihi hatadır:

"Fatih Sultan Mehmet, Peygamberin hadisine nail olmak için İstanbul'u almayı kafasına koymuştu"

denirdi, ben lise'de okurken.

Ancak bu da şu an değişti sanıyorum.

Ayrıca;

Doğu'nun "Geriliğini" bir dine yüklemek,

Kapitalizme ve Sömürgeciliğe yapılabilecek en büyük torpil ve destektir.

Kaç yüzyıllık "Sömürgecilik Faaliyetleri"ni bir çırpıda "Meşrulaştırmak"tır.

Çünkü onların deyişleri ile yukarıda sıralananlar aynıdır:

"Bu coğrafya geridir ve biz onlara medeniyet götürüyoruz"

Bence kimseler şu "Sömürgecilik Tarihi"ni bir inceleseler çok faydalı olacak.

Daha önceki ilgili konularda yazılanlara bakılabilir...

Lafı uzatmanın gereği yoktur.

Yazdıklarım açık ve nettir.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bu demektir ki: Tüm dinler -yoruma açık olduklarından- zamanı geldimi dünya barışına engel oluyor.

O zaman yapılacak bir sey var: Tevrat, İncil ve Kuran tekrardan yazılmalı. Bu kitaplardan insan ayrımcılığına, şiddete, vahşete dair ne varsa sökülüp atılmalı. Hatta hepsinin piyasalardan kaldırılması ve bunun yerine 'Evrensel Din Kitabı' diye, herkesin anlayabileceği, yoruma açık olmayan, şiddet ve vahşet içermeyen bir kitabın çıkarılmasıdır.

Gönderi tarihi:

biri demişki gel benim kölem ol madem köle olmakla hür yaşamak eşitse demiş. iyi güldürdü beni he. biz zaten köleyiz dostumda sen farkında değilsin ben her sabah 8 de kalkıp trene binip efendimin yanına gidiyorum bana diyoki şuraya git bunu getir bunu al oraya götür.ben bunları yapıncada bana para veriyo bende bu parayla kendime ve aileme yiyecek alıyorum.sadece sosyal formatta değişti kölelik önceden gider tarla sürerlermiş şimdide zenginlerin işyerlerinde angarya işleri yapıyoruz herbirimiz.yani kimsenin yanına gitmemeize gerek yok herkes köleliğe benze bir hayat yaşıyo.eminim sende ölesindirde maalesef farkında değilsin.

bir arkadaşta kurandaki çelişkiler demiş mesela iki ayet yazıcam sizce bunda çelişki varmı yokmu çokmerak ediyorum ne diceksiniz saygılar...

'' bu dünya hayatı sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir''

'' biz yerin ve göğün arasındakileri eğlence olsun diye yaratmadık''

Gönderi tarihi:

birşey daha söylicem arkadaş demişki şimdi bulamadım ismini ''bizde sizin savunduklarınızı savunuyorduk taki birileri bize kuranın içindeki çelişkileri gösterene kadar'' demiş. abi ben ne yaptım biliyomusunuz ne ilhan arsel yada benzerleri ne imam gazali ibni sina farabi mevlana hiç birinin ne düşündüğü benim için zerre kadar önemli değil bende beyin varmı abi var.tamam o zaman aldım kuranı kerimi karşıma allahtan geldiği söylenen kitabı.okudum.hemen kafada başladı sorular sonsuz merhamet sahibi arkasından tutun gırtlaklayın öldürün.kadına az miras verin vs. vs. sonra burda böyle söylemiş 20 sure sonra daha başka hatta bambaşka.kafamda çelişkiler var.sonra dedimki kendi kendime bunlardanmı anlıycam bu allah sözü mü çünkü işin içine aklım yorum katıyo yoksa iddialarının gerçek olup olmadığındanmı.dedimki eğer iddialar doğruysa bir daha okurum.iddialarda öyle böyle değil çok büyük.ben 3 tane çok büyük iddia gördüm not aldım

1)ölümden sonraki hayatın varlığı: hemen ispatlar aramaya başladım neler var i,şte kışın her yer çorak bahar bir bakıyosun her yer çiçek açmış yani ölüden diri çıkmış,ilk başta yomuşuz sonra nasıl yokken şimdi hayattaysak öldükten sonra tekrar hayat olucak. bunlar insana inanması için yetiyomu hayır yanından bile geçmiyo. ispatlayabiliyormuyum kendime hayır.hayda şimdi birincide fireyi verdik olmadı

2)sene 610 her yer çöl bilim namına zerre yok.ortada çok ama çokmu büyük bir iddia var.''ben herşeyi yoktan var ettim''.şükürler olsunki bilimin ilerlediği bir çağdayız bu sorunun cevabı verilmiş.evet herşey yoktan oluşmuş diyo bilim (big bang)şimdi buna tesadüflerle oluşmuş diyende var o ayrı bir konu oralara girmicem.ortada bir tutarlılık varmı.var.sene 610 yoktan var ettim.sene 2007 yoktan var olmuş.çok ilginç yoktan var olmuş.

3)kainatın sonu(kıyamet) sene 610 dağlar gökler yerler sapa sağlam kimsenin aklının ucundan geçmicek bir iddia dünyanın sonu gelecek diyo.bilimden zerre olmayan bir ortamda.bugun bakıyoruzki evrenin kesinkes bir sonu var.ama kapalı evren modeli ama dinamik kurallarına göre kesinkes kainat ölecek.şimdi buda tesadüflerle bağlantılı olduğunu söyleyenler var yine girmicem o konuya.ortada bir tutarlıklık var mı var.

3 tane söylenmesi yürek isteyen hele o zamanlar bilinmesi imkansız 3 iddia ikisi doğrulanıyo birine ne evet nede hayır diyebiliyosun

sonra o zamandan bilinmesi imkansız bazı bilgiler devreye giriyo küçük iddialar mesela birkaç örnek veriyim

1)iki deniz vardır birbirlerine karışmazlar çünkü aralarında set vardır.denizaltının keşfinden sonra kanıtlanmış doğruluğu.hayatında deniz görmeyen bir insan yine hayatın da deniz görmeyenlere söylüyo bunu

2)evrenin genişlemesi 3)arıların hayatı (ayrıntılara girmiyorum) ve böle birkaçtane daha o zamanda bilinmesi ihtimal dışım olan şeyleri bilen bir kitap karşımdaki.daha ortada hiçbir yorumum yok kitap hakkında sadece bilimle matematikle yani yanılma ihtimali sıfıra yakın olan hakimlerle geldim buraya kadar.şimödi bundan sonra kişi kendiyle başbaşa burada ya dicekki ben bu kadar bilgiyi bilinmesi imkansız olan bir çağda sunan başka bir kitap okumadım diyip sonra diğer surelerdeki çelişkilerin aslını astraını araştırır o zaman farabi ibni sina mevlana devreye girer.ikinci ihtimal tüm bu iddiaları tüm bu o zamandan bilinmesi imkansız olan şeyleri yalanlar tesadüf der atmış tutmuş der sonra çelişkili yorumlara döner.sonra ilhan arsel devreye girer

benim anlatmak istediğim abi hepimiz zehir gibiyiz kafalarımız basıyo banane ilhan arselmiş oymuş buymuş.önce iddialar gerçekmi değil mi ona bir karar verin yorum en kolay şey nedirki herkes kendine göre algılıyo ama kalkıp dünyayı yoktan var ettim demeyi kimse farklı algılamaz yada dünya yok olucak gibi iddiaları. o yuzden önce iddiaların gerçekliği sonra yorumlar

saygılar

Gönderi tarihi:

cihat kavramı

FURKÂN suresi 52. ayet

Diyanet Açıklamalı

(Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik..) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir savaş ver!

Diyanet Vakfı

(Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik.) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir savaş ver!

Ö. N.

Bilmen Artık sen kâfirlere itaat etme ve onlara karşı bununla büyük bir cihad ile mücâhedede bulun.

S. Ateş

Kâfirlere boyun eğme ve bu Kur'ân ile onlara karşı büyük cihâd et.

Tefhimü-l Kuran

Öyleyse kâfirlere itaat etme ve onlara (Kur'an'la) büyük bir cihad ver.

Fizilalil Kuran

O halde sakın kafirlerin uzlaşma önerilerini kabul etme; Kur'an'a dayanarak olanca gücünle onlarla mücadele et.

Mevdudi

Y.N. Öztürk

Artık inkârcılara boyun eğme, onlara karşı Kur'an ile zorlu bir cihat aç.

A. Bulaç

Öyleyse kafirlere itaat etme ve onlara (Kur'an'la) büyük bir cihad ver.

S. Yıldırım

(Fakat evrensel uyarma görevini sana verdik) O halde sen asla kâfirlere itaat etme ve Kur’ân’a dayanarak onlarla büyük bir mücahede gerçekleştir.

G. Onan

Öyleyse kafirlere itaat etme ve onlara (Kuranla) büyük bir cihad ver.

Ş. Piriş

O halde sen, kafirlere itaat etme ve onlara karşı Kur’an’la büyük bir cihatla mücadele et.

islama laf etmek için önce biraz islamı bilmek gerekir,daha cihad kavramını bilmeyenler islama laf etmeye çalışıyor.aynı şekilde savaş ayetlerinide cımbızlarlar sonrada islam savaş dini derler,oysaki ne davamını ne anlamını bilirler,sizin iftiralarınız bir tek imanı pamuk ipliğine bağlı olanları etkiler,bizimkilerini ise kuvvetlendirir haydi selamaetle.

Gönderi tarihi:

Suikast Kurbanı Cumhuriyet Yazarları

2000 yılının ilk aylarında polisin yaptığı başarılı "Umut" operasyonu sonucunda kaatil sanıkları yakalanarak adalete teslim edildi. 11.07.2000 tarihinde, İran tarafından yönetilip yönlendirilen Tevhid, Selam ve Kudüs Ordusu örgütlerinin elemanları olan sanıklar yargılanmaya başlandılar.

Prof. Cavit Orhan Tütengil

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyoloji Enstitüsü Başkanı ve Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Prof. Cavit Orhan Tütengil 1979 yılının 7 Aralık sabahı saat 07.45'te Levent'teki Sülün Sokak'ta bulunan İETT durağında, silahlı dört kişi tarafından öldürüldü.

Ümit Kaftancıoğlu

Makaleleri Cumhuriyet'in sayfalarında sık sık yer alan TRT yapımcısı ve yazar Ümit Kaftancıoğlu , Mecidiyeköy Sakızağacı durağı önünde 11 Nisan 1980 günü sabah saat 07.50'de silahlı iki faşistin saldırısına uğradı. Şişli Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan yazar Kaftancıoğlu, müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Bahriye Üçok

6 Ekim 1990 günü Çankaya Caddesi'ndeki evine gönderilen bir kargo paketinin patlamasıyla ölen Prof. Bahriye Üçok 'la açıldı. İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi ve SHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Bahriye Üçok, toplumsal ve siyasal sorunlarla ilgili düşüncelerini Cumhuriyet sayfalarında ortaya koyuyordu.

Muammer Aksoy

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı, Atatürkçülüğün ve bağımsızlığın ödün vermez savunucusu Prof. Muammer Aksoy , 31 Ocak 1990 günü saat 19.05'te Ankara Bahçelievler'deki evine giderken öldürüldü.

Uğur Mumcu

24 Ocak 1993. Ankara, Karlı Sokak. Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu 'nun, evinin önünde park ettiği otomobiline binerken patlayan bomba, Mumcu'nun bedenini parçaladı.

Onat Kutlar

Cumhuriyet yazarı, sinemacı Onat Kutlar , 30 Aralık 1994'te The Marmara Oteli'nin pastanesinde meydana gelen patlama sonucu ağır yaralandı. Patlama sonucu 12 gün boyunca sürdürdüğü yaşam mücadelesinde yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Ahmet Taner Kışlalı

21 Ekim 1999 sabahı, Ankara'da evinin önünde bombalı bir suikast sonucunda öldürüldu.

Ahmet bey son makelesinde yazdi "... ''- Din adamları bin yıl boyunca Kuran'ı Türkçeye çevirtmemiş, ibadetin Türkçe yapılmasına rıza göstermemişlerdir. Atatürk' ten başka hiçbir devlet adamı neden Türkçe değil de Arapça diyememiştir, bugün de diyememektedir. Tanrı kişilerin bireysel ihtirasını, ulusal çıkarların önüne koymasın. Amin...''

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
İslamı şirin göstereceğim diye farkında olmadan allahı yalanlıyorsun kardeşim. İslamda köle ile hür veya zengin eşittir diye kim sana söylemişse kafasından uydurmuş.

Nahl 75 Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan (hür ve zengin) bir kimseyi örnek veriyor Bunlar hiç eşit olurlar mı? Doğrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (bunu) bilmezler. *

kuranı kafirce yorumluyosunuz bende mümin olarak yorumluyorum yani bir sonuca ulaşamayız.o zaman napalım yoruma kapalı ayetlerden bahsedelim.bana yorumlayarak değil net olan ayetlerde yanlış gösterin yoruma açık olanlarda değil.

1)mesela dünyayı yoktan yaradan (big bang) neden bugun evrenin sonsuz olduğu ispatlanmadıda yoktan var olduğu ispatlandı ayet net yoktan var ettim iddia edebiliyomusun hayır yoktan var olmadı diye. edemezsin

2)kıyamet muhakkakki kopacaktır(big crunch).diyebiliyomusun evren sonsuzdur diye.edemezsin

3)rabbin dişi arıya vahyetti..... neden dişi arı biliyonmu düşündünmü çünkü erekeler kovandalar kraliçe arıyı döllüyorlar bnal toplayanlar dişi arılardır.sen diyebiliyomusun hayır erkekler bal toplar bu ayet yanlış diye.diyemezsin

4)...geri dödüren göğe.... sen şimdi biliyomusun bu ayet yanlış gök hiçbirşeyi geri çevirmez diye bugun biliniyoki atmosfer zararlı tüm ışınları geri çevirir.desene çevirmez diye. diyemezsin

5)...birbiriyle uyumlu göğe... sen şimdi diyebilirmisin bu ayet yalan gökler arasında uyum falan yoktur.diyemezsin çünkü biliniyoki gökler uyumludur

6)...rabbin her bir göğe görevini vahyetti... sen şimdi diyebilirmisin her bir gök diye bişi yoktur hepsinin görevi aynıdır.diyemezsin çünkü günümüzde biliniyoki tüm katmanların kendine has hayati görevleri vardır

7)...7 kat gökler... sen şimdi diyebilirmisin gök 7 kat değil 8 kattır diye diyemezsin çünkü bugun biliniyoki tabakalar 7 kattır

8)allah dünyadan bahsederken ''dahv'' diyo biliyomusun sen dahv ne.bilmezsin ben söyliyim.devekuşu yumurtası.neden mi devekuşu yumurtası çünkü dünyanın şekliyle birebirdir.dünyada devekuşu yumurtasıda geoittir.

9)...her bir çiftten yaratan... bugun atomların çiftleri vardır hatta bir fizikçi bulduğu bir maddenin karşılığını yani çiftini keşfedemeden adını koymuştur.o kadar emin yani herşeyin çiflerden yaratıldığını.kaldıki nerden bitkiler hayvanlar.atomların bile çifti var.sen şimdi diyebilirmisinki çift yoktur diye. diyemezsin

10)...dağları kazık olarak yaratan.... sen şimdi diyebilirmisin dağlar kazık değildir kökü yoktur.bugun biliniyoki dağların kökleri binlerce kilometre yer tabakasına uzanır.aynı kazık gibi.amerikada üniversitelerde zaten dağlar kazık olarak anlatılır

11)...evreni kudretimizle kurduk ve muhakkakki biz onu genişleticiyiz... sen şimdi diyebiliyomusun hayır evren genişlemiyo sabit diye.. diyemezsin saolsun hubble keşfettiki evren genişliyo hemde daha 50 yıl önce.kuran ne zman geldi 1400 yıl önce

daha sayıyımmı yeter heralde. bide kabirlerden çıkışı çekirgelere benzetmektedir kuran.neden yüzbinlerce hayvan varken çekirge biliyomusun onuda ben söylemiyim onuda sen istersen ilhan arsele.yada o size kurandaki çelişkileri gösteren büyüklerinize sorun onlar mutlaka bilirler.

sonsöz : eğer bugun sıcak evinizde oturup bilgisayar başında kuran hakkında atıp tutmanızı sağlıyan çanakkalede allah allah diye şehit olanları düşünmüyosanız yazıklar olsun.onlardaki o iman olmasaydı bugün hepimizin anası bacısı onun bunun maskarası olurdu.

son olarak ''oku yaradan rabbinin adıyla oku o seni bir kan pıhtısından yarattı''

okuyun beyler okuyun bilim okuyun

Gönderi tarihi:
Bu tür tartışmalara artık pek girmek istemiyorum aslında ama Sayın Cyrano'ya hak vermemek elde değil.

Bu türlü tartışmalarda her ne kadar göz ardı edilse de, hep söylüyorum:

Dünyada tek bir savaş bile, gerçekte "Dini Kaygılar" adına verilmemiştir.

Savaşların ve Mücadelelerin en temel nedeni her zaman "Ekonomik" ve "Toplumsal" kaygılardır.

Haçlı seferlerinden tutun da, İslam devletlerinin yaptıkları Cihat ve Gaza'lar "Din" temelli değildir.

Lise kitaplarında bile "Savaşların Nedenleri" sıralandığında temel olarak sıralama şöyledir:

"Ekonomik Nedenler"

"Toplumsal Nedenler"

Kötülük yapmak mahiyeti icabı kötüdür zaten.

Ama kötülük yapıp bir de "kötülük yapmadığını iddia etmek, yalan söylemek berbat, tiksinti verici birşeydir.

Sayın Boşig'in sözleri çerçevesinde Muhammed'in savaşlarını değerlendirirniz.

Özellikle müslümanların yaptıkları ilk organize savaş olan Bedir Savaşına nasıl gelindiğini, hangi sürecin o noktaya geldiğini iyi değerlendiriniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
cihat kavramı

FURKÂN suresi 52. ayet

Diyanet Açıklamalı

(Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik..) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir savaş ver!

Diyanet Vakfı

(Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik.) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir savaş ver!

Ö. N.

Bilmen Artık sen kâfirlere itaat etme ve onlara karşı bununla büyük bir cihad ile mücâhedede bulun.

S. Ateş

Kâfirlere boyun eğme ve bu Kur'ân ile onlara karşı büyük cihâd et.

Tefhimü-l Kuran

Fizilalil Kuran

O halde sakın kafirlerin uzlaşma önerilerini kabul etme; Kur'an'a dayanarak olanca gücünle onlarla mücadele et.

Mevdudi

Y.N. Öztürk

Artık inkârcılara boyun eğme, onlara karşı Kur'an ile zorlu bir cihat aç.

A. Bulaç

Öyleyse kafirlere itaat etme ve onlara (Kur'an'la) büyük bir cihad ver.

S. Yıldırım

(Fakat evrensel uyarma görevini sana verdik) O halde sen asla kâfirlere itaat etme ve Kur?ân?a dayanarak onlarla büyük bir mücahede gerçekleştir.

G. Onan

Öyleyse kafirlere itaat etme ve onlara (Kuranla) büyük bir cihad ver.

Ş. Piriş

O halde sen, kafirlere itaat etme ve onlara karşı Kur?an?la büyük bir cihatla mücadele et.

islama laf etmek için önce biraz islamı bilmek gerekir,daha cihad kavramını bilmeyenler islama laf etmeye çalışıyor.aynı şekilde savaş ayetlerinide cımbızlarlar sonrada islam savaş dini derler,oysaki ne davamını ne anlamını bilirler,sizin iftiralarınız bir tek imanı pamuk ipliğine bağlı olanları etkiler,bizimkilerini ise kuvvetlendirir haydi selamaetle.

Maalesef islamı siz hiç bilmiyorsunuz,zira buraya copi paste astığınız ayetlerin arapça metni ile türkçe tercümesi doğrumu değilmi bilmeden mealcilerin kariyerine güvenerek sahip çıkmışsınız. İnanın bizim islam veya kuran hakkına hiç bir eleştiri yapmamıza gerek bile yok,çünkü müslümanların her biri ayrı telden çalmak sureti ile,her biri farklı islam anlayışı ile kuranı resmen ******* ettiniz.

.aynı şekilde savaş ayetlerinide cımbızlarlar sonrada islam savaş dini derler,oysaki ne davamını ne anlamını bilirler

Peki sizin bu yaptıpınız ne? Kuranda yüzlerece savaşla ilgili ayet varken, bir tane ayeti buraya alarak islamı barış ve hoşgörü dini göstermek değilmi?

Madem bu kadar islam hakkında bilgilisiniz şu verdiğiniz ayetin arapça orijinalinin neresinde ''KURAN'' kelimesi geçiyor göstermenizi bekliyorum. ****

Gönderi tarihi:

Siddeti salt din ekseninde ele almanin yanlisligina tekrar deginmeye gerek yok. CYRANO'nun konuyla ilgili yazisi son derece ogreticiydi. Cunku konuya yaklasim tarafli, onkabullu ve onyargili oldugu zaman yorumlar da "kasit" uzerinden sekillenir. O yuzden, hoslanmadigi bir olgu uzerine gozlerini ve beynini kilitlemis olanlarin yanibaslarinda biten bircok seyi goremeyecekleri kuskusuzdur. Nietzche'nin dedigi gibi; "Ucurumun icine baktiginizda, ucurum da sizin gozlerinizin icine bakar." Yani bakis acinizin icine yerleserek dogru ve isabetli gormenize engel olur...

Noam Chomsky, "Sam Amca Ne Istiyor" adli kitabinda, dunya tarihinde hicbir milletin, medeniyetin veya devletin ABD'nin icinde yasadigimiz yuzyildaki dunya hakimiyetinin olcusune gelemedigini soyler. Bu uzerinde dusunmeye, dikkate deger bir tesbittir.

Islam ve siddet kavramlarinin gunumuzde yaygin olarak birlikte kullanilisi 11 Eylul ile baslamistir. Artik dunyanin her tarafinda musluman olmanin potansiyel bir terorist olmakla esdeger kabul edildigi yeni surece giriyorduk. Ozellikle muslumanlarin yogun oldugu bolgelerde, medya eliyle bu isin ust duzeyde propagandasi yapiliyor. Oysa Kanada'da bile, yapilan bir arastirmaya gore, insanlarin yaridan fazlasi 11 Eylul'un icinde Amerikan parmagi oldugunu dusunurken, musluman ulkelerde boyle gorusler "komplo teorisi" diye kucumsenmistir. Yeni proje hayata gecirilmis, siyasi argumanlar devreye sokulmus ve hedefe Islam cografyalari yerlestirilmistir. Fiili savaslara psikolojik temelli caydirma araclari da eslik etmistir.

Ister kabul edelim ister gucumuze gitsin, bugun ABD'nin yapmaya calistiklari onundeki en buyuk engel Islam dusuncesidir! Hedefte de muslumanlar olduguna gore, ABD'ye karsi direnen kesim musluman kesimdir. Muslumanlarin savas hukukunu tartisiriz, elestiririz, o ayri mesele ama ABD'ye ve emperyalizme karsi fiili mucadele veren dunyada yegane guc Islam'dir. Ve Islam devletlerinin kukla yapilari da bu direnisi kiramamistir.

Direnisi kirmak icin neler yapildi? Yuzbinlerce insan katledildi, katlediliyor. Iskencehanelerle halk yildirilmaya calisiliyor. Mezhep farkliliklari uzerinden muslumanlar ic savasa sokuluyor. Ulus temeli uzerinden devletler ayristiriliyor. Medyanin gucuyle muslumanlar aleyhine propaganda devreye giriyor, isgal edilen yerler birer kampa cevriliyor, zenginlikleri talan edilmeye devam ediliyor, yalan ve yanlis bilgiyle beyinler kirletiliyor, ic karisikliklar ve dusmanliklar tetikleniyor, Islami orgutler arasinda yine Islam Devletlerinin de katkisiyla farkliliklar catismaya donusturuluyor... Siz bu sayilanlara onlarca madde ekleyebilirsiniz.

Ve Islam'da Siddet! Bu tartismanin iki temel amaci var:

1. Emperyalist saldirilara mesruiyet kazandirmak ve katliamlari, zulumleri, iskenceleri gozden kacirmak, dikkat dagitmak, emperyalizme haklilik kazandirmak...

2. Tartismayla birlikte muslumanlarin cogunu direnis kulturunden uzaklastirmak. Oyle ya, milyonlarca musluman aslinda Islam'in siddeti red ettigini, siddet eksenli hareketlerle (ABD ile savasan) Islam'in ilgisinin olmadigini anlatacak, buna yonelecek, buna inanacak. Muslumanlar emperyalist zulme karsi konumlanacaklarina, ornegin Taliban gibi ne idugu belirsiz orgutlerin yaptiklarindan oturu ********** kompleksine girecek, siddet icerebilir endisesiyle hakli durusa bile sahip olamayacaklar. Her tur hukuksuzlugu icra eden modern zorbalara karsi nasil mucadele verecegini sasirmis, bunalmis, hareket alanlari daraltilmis, haksizliga ugramis Islami orgutlerin hukuksuzlugu muslumanlarin gundemine girecek ve manevi bile olsa destek vermeyecekler. Bu politika, manipulasyon cok basarili olmustur ve nihayetinde olan da bundan ibarettir...

Hayir, Islam'da siddet vardir! Islam'da siddet zalime yoneliktir. Tecavuzcu guclere, kendi topraklarini istila edip insanlari kolelestirenlere, zenginliklerini ellerinden alanlara, cikar ugruna hicbir ahlaki ilkeyi tanimayan, insanliktan nasipsiz emperyalistlere yoneliktir. Onlarin kuklalarina, iskencecilere, halkini arkadan bicaklayanlara yoneliktir. Islam'da siddet, yeryuzunu mazlumlastiran, kan emicilere yoneliktir. Ve bu siddetin hedefi yeryuzu mustazaflarini savunmaktir. Onlari dunyanin asil varisleri kilmaktir.

Evet, Islam'da siddet vardir! Cunku zulme karsi baska bir mucadele sekli yoktur. Insanligini yitirmis, merhametsiz zorbalar karsisinda yeryuzunden zulmu kaldirmaktir Islam'daki siddetin hedefi. Islam kendisine saldirmayana saldirmaz, zulmetmeyene adildir, ezilenin kimligini sorgulamaz. Ayetlerin hangi ortamlarda gecerli oldugunu bir tarafa birakarak Islam'in siddet ve sevgi yonu anlasilamaz, bunlar celiski olarak gorulmeye devam edilir. Halbuki sadece inanc duzeyinde kalacak bir din degildir.

Islam, "Evinde yiyecek ekmegi bulunmadigi halde isyan etmeyene sasarim" diyen Abuzer'in dinidir. Islam, "Zalimler icin yasasin cehennem" diyen Bediuzzaman'in, "Yanibasindaki zulme seyirci kalip da Kabe'yi tavaf eden ha diktatorun sarayini ha kabeyi tavaf etmistir, farketmez. Zulme seyirci kalip da hic olmazsa icinden zalime kin beslemeyen ha namaz kilmistir ha zenginin icki sofrasinda dalkavukluk yapmistir farketmez" diyen Seriati'nin, "Ey zalimler guruhu, bekleyin Muhammed ordusu geliyor" diyen Musavi'nin dinidir. Ve Islam "Gel, ne olursan ol yine gel" diyen Mevlana'nin, Sevginin ustadi Yunus Emre'nin, "Musluman cevreyi kirletemez" diyen Seyyid'in, egitim ve bilimsel donanima vurgu yapan Ikbal'in... dinidir.

Dun Kubaliydim, Ermeniydim, Kurddum, Cecendim, Afrikaliydim, Bosnaliydim... zulme ugramis her bireyin yureginde biriken bir gozyasiydim... Ve bugun muslumanim...

Selam ile..

Gönderi tarihi:
...Islam'da siddet vardir! Islam'da siddet zalime yoneliktir. Tecavuzcu guclere, kendi topraklarini istila edip insanlari kolelestirenlere, zenginliklerini ellerinden alanlara, cikar ugruna hicbir ahlaki ilkeyi tanimayan, insanliktan nasipsiz emperyalistlere yoneliktir. Onlarin kuklalarina, iskencecilere, halkini arkadan bicaklayanlara yoneliktir. Islam'da siddet, yeryuzunu mazlumlastiran, kan emicilere yoneliktir. Ve bu siddetin hedefi yeryuzu mustazaflarini savunmaktir. Onlari dunyanin asil varisleri kilmaktir.

Evet, Islam'da siddet vardir! Cunku zulme karsi baska bir mucadele sekli yoktur. Insanligini yitirmis, merhametsiz zorbalar karsisinda yeryuzunden zulmu kaldirmaktir Islam'daki siddetin hedefi. Islam kendisine saldirmayana saldirmaz, zulmetmeyene adildir, ezilenin kimligini sorgulamaz. Ayetlerin hangi ortamlarda gecerli oldugunu bir tarafa birakarak Islam'in siddet ve sevgi yonu anlasilamaz, bunlar celiski olarak gorulmeye devam edilir. Halbuki sadece inanc duzeyinde kalacak bir din degildir.

Sayin restpektif, bati ulkede yasayip boyle dusuncelere sahip olmak garip!

1. Ayetullah Humeyni, 1989 yılında yazar Salman Rüşdi hakkında ''Şeytan Ayetleri'' kitabı nedeniyle ölüm fetvası vermişti.... Eminim ki, Salman Rüşdi yukarda bahsettiginiz zalim insanlardan biridir.

2. 11 Eylül, 2001 - ABD: 4 uçak kaçırıldı. İkisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine daldı, üçüncü uçak ABD Savunma Bakanlığı'na dalarken, dördüncü uçak Pennsylvania'da düştü. Son rakamlara göre olaylarda 3000 den fazla kişi öldü.... Eminim ki bu Ticaret merkezinde calisan bir turlu ikrtan olan anneler babalar sizin bahsettiginiz zorbalar olmasi gerek.

3. 11 Mart, 2004 - İSPANYA: Madrid'de trenlere yönelik bombalı saldırılarda 198 kişi öldü, 1400 kadar kişi yaralandı.... Eminim ki bu olen yolcular insanligini yitirmis, kan emiciler olsalar gerek.

4. 07 Temmuz 2005 - İNGİLTERE: Londra'da 3 metro ve 1 otobüse düzenlenen bombalı saldırılarda 50 kişi öldü, 700 kişi yaralandı..... Eminim ki bu olen ve yaralalan yolcularda bahsettiginiz yeryuzunu mazlumlastiran kisiler olsa gerek.

Hayret!

Eger bati hakkinda boyle dusunuyorsaniz, niye batida yasiyorsunuz?

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
Sayin restpektif, bati ulkede yasayip boyle dusuncelere sahip olmak garip!

1. Ayetullah Humeyni, 1989 yılında yazar Salman Rüşdi hakkında ''Şeytan Ayetleri'' kitabı nedeniyle ölüm fetvası vermişti.... Eminim ki, Salman Rüşdi yukarda bahsettiginiz zalim insanlardan biridir.

2. 11 Eylül, 2001 - ABD: 4 uçak kaçırıldı. İkisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine daldı, üçüncü uçak ABD Savunma Bakanlığı'na dalarken, dördüncü uçak Pennsylvania'da düştü. Son rakamlara göre olaylarda 3000 den fazla kişi öldü.... Eminim ki bu Ticaret merkezinde calisan bir turlu ikrtan olan anneler babalar sizin bahsettiginiz zorbalar olmasi gerek.

3. 11 Mart, 2004 - İSPANYA: Madrid'de trenlere yönelik bombalı saldırılarda 198 kişi öldü, 1400 kadar kişi yaralandı.... Eminim ki bu olen yolcular insanligini yitirmis, kan emiciler olsalar gerek.

4. 07 Temmuz 2005 - İNGİLTERE: Londra'da 3 metro ve 1 otobüse düzenlenen bombalı saldırılarda 50 kişi öldü, 700 kişi yaralandı..... Eminim ki bu olen ve yaralalan yolcularda bahsettiginiz yeryuzunu mazlumlastiran kisiler olsa gerek.

Hayret!

Eger bati hakkinda boyle dusunuyorsaniz, niye batida yasiyorsunuz?

Saygilar,

Celal

Arkadaşım El Kaide'yi kim kurdu ve kim silahlandırdı ?

NATO ve CIA tarafından kurulup silahlandırılan El Kaide, Ortadoğuda terör estirirken iyiydi. Terörü batıya yansıyınca kötü oldu.

Asıl hayret olan, Şu ucuz misyoner metinleriyle. Birilerini aklama, birilerini karalama çaban.

Londra'da, ispanyada, Newyork'ta ölen sivillerin asıl katilleri, El Kaideyi, Talibanı silahlandıran, örgütleyen, ve destekleyen, Amerikadır, İngiltere'dir, İspanya'dır, Nato'dur.

Artık ABD de , İngiltere'de, İspanya'da bile kamuoyunun inanmadığı, ucuz kampanya sıktı.

Arkadaşımızın yaratmaya çalıştığı tablo şu :

"Batı dünyası, kardeş kardeş, kimseye karışmadan uslu uslu yaşamaktadır. Pis ortadoğulu teröristler, müslüman oldukları için, onlara saldırmakta dünyada kavga çıkarmaktadır"

ucuz, eski, batı kamuoyunun bile yemediği ve gerçekleri sorguladığı yalanlar.

Gericiliğe ve bağnazlığa karşı olmak başka birşeydir. Dünyada emperyalizmin yarattığı gericiliği temize çıkarmak için, dünyadaki şiddetin suçlusu olarak müslümanlara fatura kesmek başka bir şeydir.

Gönderi tarihi:
Asıl hayret olan, Şu ucuz misyoner metinleriyle. Birilerini aklama, birilerini karalama çaban.

Arkadaşımızın yaratmaya çalıştığı tablo şu :

"Batı dünyası, kardeş kardeş, kimseye karışmadan uslu uslu yaşamaktadır. Pis ortadoğulu teröristler, müslüman oldukları için, onlara saldırmakta dünyada kavga çıkarmaktadır"

ucuz, eski, batı kamuoyunun bile yemediği ve gerçekleri sorguladığı yalanlar.

Sayin Cyrano,

Sizinle hemfikirdeyim "Hangi din olursa olsun. Kuralları devlet zoruyla uygulanmaya kalkarsa. Ve dini kurallarla devlet yönetilmeye kalkarsa, şiddet doğar."

Fakat, nedense siz konuyu degistirmek ihtiyacini duyup hristiyanliktan ve eski tarihlerden bahsetmeye calistiniz. Ayni zamanda, beni Hiristiyan dinini savunan biri olarak yorumladiniz. Bence bu yaptiginiz yanlistiktir ! Ben Hiristiyan dini veya diger dinlerden olan kotulukleri ve yanlisliklari inkar etmem. Yazmiyorum, cunku konu o degil arkadas. Konuyu dagitmak isterseniz, her konuya deginebilirsiniz. Eger Hiristiyan dini ve Siddet hakkinda konusmak isterseniz, o konuda bir yorum acarsiniz. Benim cok merak ettigim sey, Turkler hep bu sekilde tartisma yapar. Ben bir konuya deger, birisi baska bir konuya deger.... Bunu anlamiyorum.

Konu "Islam ve Siddet"... Ortam yasadigimiz zamanlar, bir kac asir oncesi degil. O zamanlar ben yoktum, siz yoktunuz. Bugun ikimiz de burdayiz.

Görebildiğim kadarı ile sayın Atlet yukarda görüşünü belirtmiş. Dinlerin şiddet eğilimine eşit uzaklıkta karşı olduğunu belirtiyor. Yazılarında da her hangi bir inancın misyonerliğini yaptığı gözükmüyor.

Emperyalizm, bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etki, taktik ve şiddet kullanmaya çalışmasıdır.

Müslümanların kutsal kitabındaki onlarca ayetin, kendinden olmayan için savaş, öldür emrinden dolayı cennet vaadi, emperyalist amaçlar taşıdığı gibi emperyalistlerce de çok iyi kullanılmaktadır.

Burada, islamiyetin şiddet yanlılığı tartışılıyorsa eğer, inasanlık ve barış yanlısı olduğunu savunan kişiler,"evet bize emredilen, bizden olmayanla savaşın, öldürün emri, yanlıştır, emperyalist amaçlı şiddettir" diyebileceklermi?

Gönderi tarihi:

Sevgili CYRANO,

Senin tarih bilgine büyük saygı duyuyorum, ancak senin İslami gericiliği rasyonelleştiren, gerekçe bulan yazılarına bir anlam vermekte güçlük çekiyorum.

Burada kimse misyonerlik yapmıyor.

Burada kimse misyoner propagandalarını pazara sunmuyor.

Ne yaptığımızın, neyi savunduğumuzun bilincindeyiz.

Batı kendini yenileyebilecek, kendini yargılayabilecek sisteme de sahiptir. Bugün sahip değilse, yarın sahip olur. Bu ivme ve potansiyel var.

Dogmatik sistemlerde olmayan birşeydir bu.

Burada kimse, müslümanlar tukaka, Batı cici demedi.

Birini karalayıp, öbürünü temize çıkarmıyoruz.

Katliam her yerde katliamdır.

İşkence her yerde işkencedir.

ABD askerlerinin yaptığı da işkencedir.

EL Kaide militanlarının yaptığı da.

İslam dünyasını eleştirdiğimiz nokta, işkence eden ABD askerlerini protesto edebilen, onların yaptıklarının insanlık dışılığını gören ve dünyaya gösterebilen Amerikalılar varken, İslam dünyasında kendi çöpünü görebilecek bir sistemin olmamasıdır. Eleştirdiğimiz budur. Eleştirdiğimiz, islam dünyasının sadece insana insan olduğu için bakan bir sistem üretememesidir.

Irak'taki savaşı deteklemeyen, eleştiren, öfke kusan binlerce, milyonlarca Amerikalı bulabilirsin.

İsrail'in Filistinlilere yönelik politikasını desteklemeyen, eleştiren, öfke kusan binlerce İsrailli de bulabilirsin.

Ama, ne çeçen militanların yüzlerce çocuğu rehin almalarını ve ölümlerine neden olmalarını kınayan bir müslüman görebilirsin, ne de madımak'taki katliama katılanlar içinde pişman olana, ne de İkiz kuleler çöktüğünde üzülen bir Müslümana.

Tartışmamız, birini ağartmak, diğerini karartmak değildir.

Tartışmayı bu şekilde sabote etmemeni en azından senden ebklemiyorum.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Ben de burada birilerinin misyonerlik yaptıgını okuduğum yazılardan sezinlemedim. Tartışılan konu; Dinler ve Şiddet değil, İslam ve Şiddet. Kimse diğer dinler daha iyi, İslam tükaka demedi. El Kaideyi veya başka bir terör grubunu kimlerin silahlandırdığıda önemli değil. Önemli olan bu silahlanmaya İslam'ın çanak tutuşudur. O zaman neden bu gruplar 'yok biz İslam dini mensubuyuz ve bize Allah 'eline silah alma, düşmanın bile olsa insan öldürme, barıştan yana ol' demediler. Bu insanların eline silah silah gücüyle mi verildi? Ya bu silahları alıp gidip terör estirirsiniz, ya da biz sizleri öldürürüz mü dendi bunlara?

Gönderi tarihi:
Ben de burada birilerinin misyonerlik yaptıgını okuduğum yazılardan sezinlemedim. Tartışılan konu; Dinler ve Şiddet değil, İslam ve Şiddet. Kimse diğer dinler daha iyi, İslam tükaka demedi. El Kaideyi veya başka bir terör grubunu kimlerin silahlandırdığıda önemli değil. Önemli olan bu silahlanmaya İslam'ın çanak tutuşudur. O zaman neden bu gruplar 'yok biz İslam dini mensubuyuz ve bize Allah 'eline silah alma, düşmanın bile olsa insan öldürme, barıştan yana ol' demediler. Bu insanların eline silah silah gücüyle mi verildi? Ya bu silahları alıp gidip terör estirirsiniz, ya da biz sizleri öldürürüz mü dendi bunlara?

YA bir şey soracam size afganistanda ırakta iranda yada arabistanda ne bileyim nerde müslüman varsa orda işte.. ordakilerin hepsinin terör olaylarına katıldığı ile ilgili haber mi geliyor...bana daha çok ölenler de müslümanmış gibi geliyor da...ben mi yanlış haber okuyorum.. taliban dediniz onlar kendi insanına eziyet ediyor...adamların kaynaklarının %80i uyuşturucudan silah kaçakçılığından nerde pis iş varsa ondan.. kabullenin artık onların derdi islam falan değil..yaptıkları da cihad değil..islam böyle bir şeyi asla tasvip etmez ki biz etmiyoruz.herşeyin radikal olanı özünü, cevherini, beslendiği kaynağını, kaybetmiştir..yapılanlardan da kaybedilmiş olan sorumlu değildir.

saygılar

Gönderi tarihi:
YA bir şey soracam size afganistanda ırakta iranda yada arabistanda ne bileyim nerde müslüman varsa orda işte.. ordakilerin hepsinin terör olaylarına katıldığı ile ilgili haber mi geliyor...bana daha çok ölenler de müslümanmış gibi geliyor da...ben mi yanlış haber okuyorum.. taliban dediniz onlar kendi insanına eziyet ediyor...adamların kaynaklarının %80i uyuşturucudan silah kaçakçılığından nerde pis iş varsa ondan.. kabullenin artık onların derdi islam falan değil..yaptıkları da cihad değil..islam böyle bir şeyi asla tasvip etmez ki biz etmiyoruz.herşeyin radikal olanı özünü, cevherini, beslendiği kaynağını, kaybetmiştir..yapılanlardan da kaybedilmiş olan sorumlu değildir.

saygılar

O öz, o cevher, o beslendiği kaynak apaçık ortada duruyor. Kyıp olan bir şey yok yani...

Gönderi tarihi:
O öz, o cevher, o beslendiği kaynak apaçık ortada duruyor. Kyıp olan bir şey yok yani...

elbetteki kaybedilmeyecektir islam.. apaçık ortadır.. kaybedenlerin islam zannettiği islam değildir...daha açık mı yazmam gerekiyordu..

Gönderi tarihi:
Bütün o masallarının hepsi cevaplandı.

Uğraştırma beni.

Bilim oku, masal değil.

Saygılar.

al ozaman sana bi masal daha

oku yaradan rabbinin adıyla oku o seni bir kan pıhtısından (alak) yarattı.

alak nedemek emininm biliyosundur asılıp tutunan,sülük gibi yapışan.embriliyoloji den sonra bakıyoruz ki sperm yumurtayı dölledikten sonra ana rahminde kendine tutunacak bir yer arar sonra oraya yapışıp sülük gibi emip beslenip büyümeye başlar..kuranın daha ilk suresinde ispat var.

sizde birilerini okuyup dinden çıkmışssınız aa bide bakıyım kuranda başka bir ayet daha var ''rabbim onun azabını iki kat arttır çünkü biz doğru yoldayken o bizi sapıttı''

ya abi onu bunu bırakında neden kafir olan atalarınız o kadar edebiyat gelişmişken yüzlerce ünlü şair,edip varken kuranın bir suresinin taklidini yapamadılar.yapsalardı bugün bunları tartışmıyo oılurduk.hodri meydan iddia hala ortada kurana atıp tutacağınıza hep bir araya gelinde bir sure yazında bizde görelim :) çok komik ya.seni tekvir suresini dinlemeye davet ediyorum.sesli kuran yaz google a abdurrahman sudeys ten dinle.önünede mealini koy.gerçi ben ne anlatıyorumki aa bide ne bakıyım bunla ilgilide ayet var ''onlar kördürler görmezler,onlar sağırdırlar duymazlar onlara senmi sesini duyuracaksın''

''onlar kuranı okudukça küfürleri artar'' ya bari bu ayetten anlayın doğru diyo ben okudukça küfürüm artıyo demekki kuran gerçek diyin.

masal dedin ya stephen hawking diyoki (vallahi onun masalı benim değil :) :

“Evrenin genişleme hızı o kadar kritik bir noktadadır ki, Big Bang'ten sonraki birinci saniyede bu oran eğer yüz bin milyon kere milyonda bir daha küçük olsaydı evren şimdiki durumuna gelmeden içine çökerdi.”

prof. fred hoyle buda onun masalı :“Big Bang teorisi evrenin tek ve büyük bir patlama ile başladığını kabul eder. Ama bildiğimiz gibi patlamalar maddeyi dağıtır ve düzensizleştirirler. Oysa Big Bang çok gizemli bir biçimde bunun tam aksi bir etki meydana getirmiştir: Maddeyi birbiriyle birleşecek ve galaksileri oluşturacak hale getirmiştir.

paul davis masalı :Eğer evren maddemizin yoğunluğu, bir parça daha fazla olsaydı, o zaman Einstein'ın genel görecelik kuramına göre evren, atomik parçacıkların birbirini çekme kuvvetleri dolayısıyla bir türlü genişleyemeyecek ve tekrar küçülerek bir noktacığa dönüşecekti. Eğer yoğunluk başlangıçta bir parça daha az olsaydı, o zaman evren son hızla genişleyecek, fakat bu takdirde atomik parçacıklar birbirini çekip yakalayamayacak ve yıldızlarla galaksiler hiçbir zaman oluşamayacaktı. Doğaldır ki bizde olmayacaktık! Yapılan hesaplara göre, evrenimizin başlangıçtaki gerçek yoğunluğu ile ötesinde oluşması imkanı bulunmayan kritik yoğunluğu arasındaki fark, yüzde birin bir kuvadrilyonundan azdır. Bu, bir kalemi sivri ucu üzerinde bir milyar yıl sonra da durabilecek biçimde yerleştirmeye benzer... Üstelik, evren genişledikçe, bu denge daha da hassaslaşmaktadır.

big bang olduğu için dünya oluşmadı.dünyanın oluşması için big bang oldu nasıl masallar ama iyi uykular dostum.umarım uyandığında çok geç olmaz :) ''birde bakmışssınki kabirlerinden çekirgeler gibi çıkmış şaşkın şaşkın bakıyolar ve derlerki evet bugün zorlu bir gündür!!

ya abi herşeyin cevabı varya bu nasıl bir kitap.her hareketinizin cevabı,her söylediğinizin cevabı var.

sonsöz:bunlara tesadüf desene bişeyler yazıyım(big bange tesadüf desene yani).tutamıyorum kendimi illa yazıcam ne olur tesadüf de :)))

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.